2024-07-02 25 瀏覽
朋友介紹左呢間位於白布街嘅居酒屋🥰門口設計得好靚,有個大大嘅圓形大玻璃,好似月亮咁😍同時間可以望到店入面既情況😌仲可以坐喺門口影張靚靚相❤️居酒屋有2層~樓下係Bar枱,樓上係tatami~一上到樓上即刻俾天花板大大個月亮吸引😍睇完餐牌樣樣都想食😅最後我地叫左:🌟燒雞軟骨,雞腿肉,日本蕃薯,燒菠蘿-雞軟骨不過不失~-雞腿肉燒到外脆內軟🍗-燒日本蕃薯🍠,外皮燒到好香😋蕃薯好甜-蜂蜜菠蘿🍍1/4 個菠蘿,加左蜂蜜,食落口有淡淡蜂蜜嘅甜味,比起就咁燒更有層次,食到舔舔脷😋😋🌟三文魚燒飯團🍙d 飯燒到脆卜卜~包埋紫菜,好香口😋🌟甘鯛牛油燒🐟魚肉好嫩,再有好香嘅牛油味加埋個甜甜地嘅汁~🌟季節時令壽司七貫🍣全部壽司都好新鮮~最愛嘅海膽味道清甜,入口即溶仲好creamy😋帆立貝都好肥美😍🌟銀鱈魚片🐟依家只要like 餐廳嘅社交平台就會送條鹽燒沙甸魚,咁啱我地去食嘅時候已經冇晒沙甸魚,店家送左呢個鱈魚片,燒到好香,送酒一流😆#日本菜 #居酒屋 #刺身 #壽司 #yummy #foodie #旺角 #香港美食 #飛機直送 #hkfood #香港必食 #超好味 #兩草 #白布街 #抵食
朋友介紹左呢間位於白布街嘅居酒屋🥰

居酒屋有2層~樓下係Bar枱,樓上係tatami~
一上到樓上即刻俾天花板大大個月亮吸引😍

睇完餐牌樣樣都想食😅最後我地叫左:
🌟燒雞軟骨,雞腿肉,日本蕃薯,燒菠蘿

-雞軟骨不過不失~

-雞腿肉燒到外脆內軟🍗

-燒日本蕃薯🍠,外皮燒到好香😋蕃薯好甜

🌟三文魚燒飯團🍙
d 飯燒到脆卜卜~包埋紫菜,好香口😋

🌟甘鯛牛油燒🐟
魚肉好嫩,再有好香嘅牛油味加埋個甜甜地嘅汁~

🌟季節時令壽司七貫🍣

🌟銀鱈魚片🐟

• 蜂蜜燒菠蘿
  • 海膽壽司
2024-07-02 16 瀏覽
旺角區川流不息,美食應有盡有,在白布街便有間勝價比高的隱世居酒屋。餐廳樓分兩層,地下是壽司吧枱,樓上是榻榻米雅座,裝修簡約雅致,天花掛有盞月球燈非常突出。🐟池魚刺身~是日廚師推介,原條池魚刺身肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩,入口質感爽脆,充滿令人齒頰留香的油分, 師傅將刺身切成厚與薄兩種吃法,薄切不需蘸醬油已非常美味,厚切配以姜及醬油則令鮮味更突出。🍣季節時令壽司七貫~因我們不吃三文魚,師傅細心挑選七種由淡至濃口味的壽司,材料新鮮肥美。🦐海老秋葵入射~將蝦膠釀入秋葵內,蝦膠燒得爽口彈牙,與秋葵非常配合。🥢南非鮑魚~廚師細心將鮑魚開,醬汁完全滲入鮑魚內,火候控制得剛剛好,肉質軟糯香甜。🐷汁燒伊比利豬鞍~伊比利豬鞍肉質細嫩,油香味濃,完全沒有任豬肉的腥臭味。🍆燒日本茄子~口感軟綿帶微焦香,非常惹味。🦈花魚一夜干~花魚油脂豐厚,用一夜干方法處理,魚肉質感更軟嫰,不需要添加任何調味已能吃出最原本的鮮味。顧客現在只要like餐廳社交平台頁面,便可獲贈一客味醂魚乾小食,非常美味,佐酒一流。
🍆燒日本茄子~口感軟綿帶微焦香,非常惹味。

2024-06-25 27 瀏覽
我地一向鍾情日本菜🇯🇵今次同事介紹咗間位於旺角白布街嘅隱世特色居酒屋比我地👀餐廳非常易搵就喺麥花臣球場附近👍🏻入到餐廳環境比較昏暗,真係好似好咗日本居酒屋咁好有氣氛😍😍😍加上牆上有黑板寫低是日廚師推介就真係似到十足十💯餐廳分兩層,下層係吧枱上層係榻榻米,我地一家大細所以揀咗坐樓上榻榻米,呢度榻榻米係有位放對腳唔駛屈住坐,傾計傾耐d都唔怕✌🏻🍣藍鰭吞拿魚壽司五味 $108壽司好新鮮,吞拿魚味道鮮甜,壽司飯大細啱啱好🥪燒鵝肝多士 $68鵝肝燒得好香好肥美,配搭埋脆卜卜多士中和返油膩感🍢雞軟骨(兩串) $28雞軟骨食落非常爽口,$28/2串好抵食🍢鹽燒牛小排串 $48雖然燒過但都保持到肉質軟嫩同埋入面嘅肉汁都keep到🌽牛油燒粟米 $36食落勁香牛油味,粟米好香甜🍢雞皮 $26燒得非常香脆可口,食晒成串都唔覺得好油膩🐟馬友一夜干 $168呢個等咗15分鐘左右但非常值得等😋😋😋魚皮燒得好香脆入面魚肉肉質幼嫩配合跟埋嘅酸汁一齊食真係好滋味,我地食到骨都吮埋😅🍹桃味乳酸梳打 $28甜甜嘅桃味加埋乳酸梳打感覺好清新呢度嘅壽司🍣串燒🍢燒魚🐟都好高質😋下次要帶埋個超鐘意食日本野嘅朋友過嚟食返餐☺️☺️☺️

🍣藍鰭吞拿魚壽司五味 $108
壽司好新鮮,吞拿魚味道鮮甜,壽司飯大細啱啱好

🥪燒鵝肝多士 $68
鵝肝燒得好香好肥美,配搭埋脆卜卜多士中和返油膩感

🍢雞軟骨(兩串) $28
雞軟骨食落非常爽口,$28/2串好抵食

🍢鹽燒牛小排串 $48
雖然燒過但都保持到肉質軟嫩同埋入面嘅肉汁都keep到

🌽牛油燒粟米 $36
食落勁香牛油味,粟米好香甜

🍢雞皮 $26
燒得非常香脆可口,食晒成串都唔覺得好油膩

🐟馬友一夜干 $168

🍹桃味乳酸梳打 $28
甜甜嘅桃味加埋乳酸梳打感覺好清新

2024-06-22 36 瀏覽
今日收工,約左朋友仔食飯,今日帶佢嚟到旺角一間隱世嘅居酒屋~月爐.端燒。呢度地下嗰層以吧枱設計,地方寬敞、坐得舒服,一家人食飯或同朋友敘舊都好適合🥰✨今次選咗以下食品✨🌟季節時令壽司七貫$158每一款壽司🍣材料都新鮮爽甜,推介海膽壽司,啖啖的海水味,入口即溶🌟 火炙壽司5味$785味包括:火炙的立魚、和牛、吞拿魚、甜蝦、鰻魚,廚師整得啱啱好,炙得外熟內軟,但又保留到食物嘅鮮味,滋味滿分🌟馬友一夜干$188燒到魚味香濃、皮脆肉嫩,份量大大條,每一口都香脆甘香,滋味滿分,用嚟送酒或送飯都一流👍🏻🌟 蒲燒鰻魚飯$98鰻魚厚身又大片,肉質細嫩,蘸上醬汁後食入口即化,咀內留下濃郁的甜味。🌟鵝肝多士$68鵝肝油脂分佈均勻,煎得外脆內軟,口感細膩

✨今次選咗以下食品✨

🌟季節時令壽司七貫$158

🌟 火炙壽司5味$78
炙得外熟內軟,但又保留到食物嘅鮮味,滋味滿分

🌟馬友一夜干$188

🌟 蒲燒鰻魚飯$98

🌟鵝肝多士$68
鵝肝油脂分佈均勻,煎得外脆內軟,口感細膩
2024-06-19
2024-06-21 30 瀏覽
.肥妹仔👧🏻開始大個諗住可以周圍帶佢出去食晚飯🍱冇咁痳煩😆點知都係搞搞震🤭今去就搵左間豆哥哥👦🏻最鐘意食既日本菜試下🤤小朋友又啱食🤩🇯🇵旺角竟然有間隱世既高質居酒屋月爐端燒❣️店內環境裝修得好日式風情 🤡有吧台座同榻榻米🖖🏻因為我哋一家大細我哋就坐樓上嘅榻榻米位置🤗啱晒肥妹喺度搞搞震🤣頭頂仲有一個好大嘅月球❤️超級靚!原本我想去肌理畫都係諗住整月球🌗所以我見到已經心心眼💓旁邊仲有個大型屏幕播放不同日本嘅景色🎑🌖季節時令壽司七貫刺生新鮮鮮甜🍣個海膽軍艦好甜好 Creamy入口即化👍🏻 有海膽軍艦、帶子壽司、熟蝦壽司、魷魚壽司、希靈魚壽司、油甘魚壽司同拖羅壽司🍣🌖日式串燒🍡串燒係即叫即燒🔥免治雞肉卷 入邊有雞肉同雞軟骨豆哥讚不絕口👍🏻燒粟米🌽好清甜肥妹搶住食🌖油甘魚鮫🐠外面煎得好香脆❣️魚肉嫩滑多肉🌖日本生蠔🦪我地最鐘意食蠔!必點🤩蠔味夠👍🏻又大隻又厚肉👍🏻好creamy已經唔係簡單配醬汁而係配柚子啫喱🤤口感非常豐富🌖 鹽燒沙甸魚味道偏濃味,我就一般般喇!因為我食得比較清淡本身🤣沙甸魚生偏重味,魚骨軟身,加上青檸汁可以中和鹹味🌖 三文魚燒飯團🍙飯團燒到脆卜卜,整個飯團都裏滿醬油,燒到金黃色,有焦

🌖季節時令壽司七貫

🌖日式串燒🍡
燒粟米🌽好清甜肥妹搶住食

🌖油甘魚鮫🐠
外面煎得好香脆❣️魚肉嫩滑多肉

🌖日本生蠔🦪

🌖 鹽燒沙甸魚

🌖 三文魚燒飯團🍙
飯團燒到脆卜卜,整個飯團都裏滿醬油,燒到金黃色,有焦香配埋三文魚真係好正

🌖 生啤
餐廳仲做緊啤酒$58買一送一嘅優惠,可以揀Sapporo/Suntory 嘅金裝或者黑啤,我又乘機可以飲返杯酒喇🙋🏻‍♀️

而家follow 佢哋社交平台仲會送鹽燒沙甸魚1份

🌖月爐•端燒🪭
📍 旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖

今日行到去旺角附近,見到有一間特色日本居酒屋🏮餐廳有分上下兩層,下層係吧枱位置,食客可以睇住廚師燒,上層就係日式榻榻米,座位寬敞,適合同朋友聚餐🫶🏻🍶 而且環境好適合同朋友傾偈☺️ 我哋就揀咗坐上層,叫咗兩杯啤酒,食咗啲串燒,發現食物質素都唔錯👍 🌟今次叫咗呢啲嘢食🌟🐟馬友一夜干 條魚好大,燒得香口又唔乾,肉質鮮美,又有少少鹹香,配合柚子醬汁,更加提鮮!食到一半,再加少少檸檬汁,一次過可以品嚐到兩個風味🍣藍鰭吞拿魚壽司五味吞拿魚新鮮又厚身,每一款都好好食,性價比高🍖串燒 (雞軟骨、牛舌芯、翠玉瓜、日本茄子) 全部都即叫即燒,賣相非常吸引!翠玉瓜燒完都好多汁,塩燒牛舌芯簡直係有驚喜🤩 好味!🍱蒲燒鰻魚飯鰻魚入口即溶,鰻魚汁亦都非常香濃,配埋飯食就啱晒!🍺生啤 店舖做緊買一送一優惠,叫咗一黑一白,配埋串燒,一流👍最後仲會為每位客人送上甜品🥰:和菓子+蕨餅而家follow佢哋嘅社交平台,仲送一份鹽燒沙甸魚
今日行到去旺角附近,見到有一間特色日本居酒屋🏮

🌟今次叫咗呢啲嘢食🌟

🐟馬友一夜干

🍣藍鰭吞拿魚壽司五味
吞拿魚新鮮又厚身,每一款都好好食,性價比高

🍖串燒 (雞軟骨、牛舌芯、翠玉瓜、日本茄子)

🍱蒲燒鰻魚飯
鰻魚入口即溶,鰻魚汁亦都非常香濃,配埋飯食就啱晒!

🍺生啤
店舖做緊買一送一優惠,叫咗一黑一白,配埋串燒,一流👍

最後仲會為每位客人送上甜品🥰:和菓子+蕨餅

而家follow佢哋嘅社交平台,仲送一份鹽燒沙甸魚
2024-06-13
2024-06-21 10 瀏覽
今日同朋友去咗旺角白布街一間叫「月爐.端燒」嘅日式居酒屋食飯,餐廳有兩層,下層係可以望到開放式廚房嘅吧枱位,雙層係榻榻米形式嘅座位。餐廳師傅態度熱情,會主動介紹時令嘅特色食材。🍊南非鮑魚南非鮑魚切成四小份,味道鮮甜爽口,唔會燒得太乾身,值得大家一試🍊塩燒厚切牛舌芯居酒屋必叫嘅燒牛舌,一串有三件,每一件牛舌都切得厚身,咬落去爽口彈牙,燒完之後仍然保持肉汁,屬於高質🍊塩燒牛小排串牛肉重肉味,味道唔會太鹹,燒完上枱後仍然充滿肉汁🍊真鯛鹽燒餐廳將原條鯛魚鹽燒,上枱時賣相非常吸引,魚身煎得啱啱好,魚肉唔會散開,魚皮香脆,加上青檸汁調味,係滿滿嘅蛋白質同Omega-3🍊鹽燒沙甸魚味道偏濃味,沙甸魚生偏重味,魚骨軟身,加上青檸汁可以中和鹹味,最近餐廳做緊優惠,只要讚好餐廳嘅社交平台就可以獲得免費鹽燒沙甸魚一份🍊季節時令壽司七貫七件嘅時令壽司包括海膽軍艦、帶子壽司、熟蝦壽司、魷魚壽司、希靈魚壽司、油甘魚壽司同拖羅壽司,師傅食材嘅選擇唔算非常吸引,但用了都算幾新鮮🍊藍鰭吞拿魚壽司五味五件嘅吞拿魚壽司有拖羅、吞拿魚赤身、醬漬吞拿魚、炙燒吞拿魚同吞拿魚蓉卷,多種變化嘅吞拿魚做法,適合鍾意食吞拿魚嘅朋友🍊 生

🍊南非鮑魚

🍊塩燒厚切牛舌芯

🍊塩燒牛小排串
牛肉重肉味,味道唔會太鹹,燒完上枱後仍然充滿肉汁

🍊真鯛鹽燒

🍊鹽燒沙甸魚

🍊季節時令壽司七貫

🍊藍鰭吞拿魚壽司五味

🍊 生啤
餐廳仲做緊啤酒$58買一送一嘅優惠,可以揀Sapporo/ Suntory嘅金裝或者黑啤,真係好抵,食居酒屋又點可以唔配返杯啤酒呢

🍊和菓子蕨餅
紅豆餡嘅和菓子唔算太甜,黑糖蕨餅口感煙靭,作為飯後甜品的確唔錯

📍旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
🪄廚師發板”燒魚類🐟 🤍 真名鰹汁燒 真名我哋係香港就叫佢倉魚🐟加上日式鰹汁燒烤而成~外脆內嫩😋鰹汁帶小小甜味加上倉魚嘅鮮甜真係好夾!成條鮮都掛滿鰹汁一啲都唔腥超有驚喜超好味😋🤍季節時令壽司七貫壽司鮮甜😋特別推介海膽軍艦👀真係超好食!!海膽好新鮮~好Creamy入口即化👍🏻👍🏻🤍 蒲燒鰻魚飯超級大條鰻魚😍燒得啱啱好!保留都鰻魚嘅肉汁~撈埋落啲飯度一齊食~真係超好送飯🤣甜甜地啱晒小芊🤍日式串燒串燒係即叫即燒👍🏻全部都燒得恰到好處😋油揚免治雞肉卷 入邊有雞肉同雞軟骨👀 脆卜卜加上蛋黃,即刻口感豐富咗成個層次😍👍🏻依家只follow佢哋社交平台仲會送鹽燒沙甸魚 1份 🐟
🪄廚師發板”燒魚類🐟 🤍 真名鰹汁燒
真名我哋係香港就叫佢倉魚🐟加上日式鰹汁燒烤而成~
外脆內嫩😋鰹汁帶小小甜味加上倉魚嘅鮮甜真係好夾!
成條鮮都掛滿鰹汁一啲都唔腥超有驚喜超好味😋

🤍季節時令壽司七貫
壽司鮮甜😋特別推介海膽軍艦👀真係超好食!!
海膽好新鮮~好Creamy入口即化👍🏻👍🏻

🤍 蒲燒鰻魚飯
超級大條鰻魚😍燒得啱啱好!保留都鰻魚嘅肉汁~
撈埋落啲飯度一齊食~真係超好送飯🤣甜甜地啱晒小芊

🤍日式串燒
串燒係即叫即燒👍🏻全部都燒得恰到好處😋
油揚免治雞肉卷 入邊有雞肉同雞軟骨👀 脆卜卜
加上蛋黃,即刻口感豐富咗成個層次😍👍🏻

依家只follow佢哋社交平台仲會送
鹽燒沙甸魚 1份 🐟
2024-06-17 64 瀏覽
上個月開始搵餐廳慶祝生日,係社交平台碌碌下搵到呢間旺角居酒屋,立即經openrice 到book,唔夠10分鐘餐廳個邊就WhatsApp confirm 個 booking,感覺佢嘅CS做幾好~ 去到餐廳,佢哋有提供吧枱同樓上嘅榻榻米,我哋當然最後決定坐榻榻米啦~ 食物除咗 meun 上,仲有白板上嘅嘢食,見到個限定 #原條池魚刺生 ,都係200幾蚊,就即刻落單試一試!侍應哥哥仲叫我哋follow佢哋 社交平台 就送一條 #沙甸魚 ,係佢嘅社交平台 上發有個hidden meun 係 #海膽丼飯 ,喺佢個meun 見唔到,即刻再加單添,嗰時仲要啤酒買一送一,非常適合當日vibe. 原條池魚刺生CP值極高,伴碟有模有樣,真係成條伴上,味道非常鮮甜,而且肉身都比較厚身。海膽丼飯應該係鎮店之寶,色澤鮮艷,而且海膽份量都幾大份,好似成坐山咁,再加埋一隻生蛋,入口唔算腥,反而海膽上有一陣陣海水鮮味,感覺好新鮮,極力推大家一嚐呢個大海膽丼!食完之後仲送上日本傳統甜品 -  #蕨餅  ! 好滿足啊!

食完之後仲送上日本傳統甜品 -  #蕨餅  ! 好滿足啊!
沙甸魚
原條池魚刺生
火炙壽司5味、三文魚壽司5味
  • 海膽丼飯
2024-06-16 17 瀏覽
食物質素好😋👍🏻係一間有誠意嘅串燒居酒屋👍🏻春之祭二人餐抵食👍🏻蠔大又肥美😋串燒蝦爽口鮮甜😋雞翼香脆😋燒菠蘿必食😋店主推介嘅原條季節魚刺身必食😋餐尾嘅和果子🍡煙靭好味甜度剛好😋除咗酒以外,嘅哋嘅乳酸梳打系列- 提子、荔枝及青蘋果都值得一試😋職員服務好又有親切感👍🏻食物性價比高嘅居酒屋👍🏻 餐廳環境舒適,可以慢慢食,又唔會俾人催促埋單,非常適合三五知己聚會談天嘆酒嘅好地方👍🏻
食物質素好😋👍🏻係一間有誠意嘅串燒居酒屋👍🏻
2024-06-14
2024-06-16 20 瀏覽
終於有機會book到呢間旺角隱世日式居酒屋啦🏮係門口見到已經覺得好日系😍入到去果然係好日式風情,樓下係吧台座,樓上就係榻榻米座位。我哋一家大細所以上樓上嘅榻榻米坐😊座位好寬敞舒適,旁邊仲有個大型屏幕播放日本風景❤️💕廚師發板”燒魚類”🐟真鯛鹽燒 $118第一個反應就係:好大條魚🤩肉質鮮嫩同滑,冇腥味,點少少酸汁一齊食非常好味😋💕季節時令壽司七貫🍣$158💕火炙壽司五味🍣$78魚生鮮甜又厚身!每件都好高質!爸爸最愛海膽壽司!仲話性價比好高👍🏻我最愛果件鰻魚壽司😍鰻魚入口即溶😋依家一諗返都好想再食🤤💕鵝肝多士 $68另一個大推!熱辣辣嘅鵝肝入口即溶😚油脂既香味落曬舊多士到,一齊食真係無得頂👍🏻💕串燒我哋叫左雞腿肉串、阿波尾手羽(原隻大雞翼)。即叫即燒,好香口!💕原隻魷魚筒 $148個汁好惹味!魷魚🦑燒到岩岩好吾會老同硬👍🏻💕 野菜湯烏冬 $78 & 一口蕃薯仔 $18阿囡最愛🤩烏冬夠彈牙,魚湯湯好清甜,吾會油👍🏻野菜種類多非常好!有啲菜平衡下😆日本蕃薯仔不嬲都係阿囡最愛,每次必食。最後仲有甜品送🥰 Follow 佢地社交平台仲會送1份鹽燒沙甸魚👍🏻
終於有機會book到呢間旺角隱世日式居酒屋啦🏮

💕廚師發板”燒魚類”🐟真鯛鹽燒 $118
第一個反應就係:好大條魚🤩
肉質鮮嫩同滑,冇腥味,點少少酸汁一齊食非常好味😋

💕季節時令壽司七貫🍣$158
💕火炙壽司五味🍣$78
我最愛果件鰻魚壽司😍鰻魚入口即溶😋依家一諗返都好想再食🤤

💕鵝肝多士 $68
另一個大推!熱辣辣嘅鵝肝入口即溶😚
油脂既香味落曬舊多士到,一齊食真係無得頂👍🏻

💕串燒

💕原隻魷魚筒 $148
個汁好惹味!魷魚🦑燒到岩岩好吾會老同硬👍🏻

💕 野菜湯烏冬 $78 & 一口蕃薯仔 $18

最後仲有甜品送🥰
Follow 佢地社交平台仲會送1份鹽燒沙甸魚👍🏻
2024-06-13
2024-06-13 26 瀏覽
🌕火炙壽司五味🍣挪威三文魚壽司五味🍣壽司大大件,而且好新鮮👍🏻每一件都好好食😋火炙壽司上有甜甜嘅醬汁,提升咗壽司嘅味道,而三文魚壽司五味每一款都各有特色💕🌕串燒🍢(雞肝、雞心、雞腎、雞腿肉串豚肉荔枝卷串、燒青椒仔、牛油燒粟米)選擇太多睇到我哋花多眼亂😊 串燒全部都係即叫即燒,燒得啱啱好,醬汁甜甜地亦有焦香味,而內臟類嘅亦都唔會有腥味,處理得好好👍🏻如果同一班好朋友一邊飲返杯一邊食串燒又係另一種風味🌕廚師發板:馬友一夜干🐟我哋第一次食一夜干😆肉質鮮美,亦有少少鹹香,完全保留到馬友嘅鮮味,而且燒到個皮脆卜卜添。店家另外附上柚子醬汁,都好夾亦可減低油膩感🌕汁燒魷魚筒🦑魷魚筒好大隻,燒啱啱好,口感彈牙爽口,而且同燒汁好夾,好味🌕三文魚燒飯團🍙飯團燒到脆卜卜,整個飯團都裹滿醬油,燒到金黃色,有焦香配埋三文魚真係好滿足😌甜品:黑糖味和果子&蕨餅🍑原熟水蜜桃汽水/🍈靜岡蜜瓜汽水
🌕火炙壽司五味🍣挪威三文魚壽司五味🍣

🌕串燒🍢(雞肝、雞心、雞腎、雞腿肉串
豚肉荔枝卷串、燒青椒仔、牛油燒粟米)

🌕廚師發板:馬友一夜干🐟

🌕汁燒魷魚筒🦑
魷魚筒好大隻,燒啱啱好,口感彈牙爽口,而且同燒汁好夾,好味

🌕三文魚燒飯團🍙

甜品:黑糖味和果子&蕨餅
🍑原熟水蜜桃汽水/🍈靜岡蜜瓜汽水

難得有老公接收工梗係襯住呢個機會去撐枱腳啦🤭今次近近地放工行過去旺角白布街既一間日式居酒屋度Dinner呢度分左地下個層係吧枱,樓上個層係榻榻米因為真係太多人食既關係😣我地去到已經無哂榻榻米既位啦😮‍💨唯有今次坐住吧枱先😅下次要再黎食坐榻榻米打卡😝我地叫左個春之祭二人定食✨先付三点盛 前菜有芥辣刺身沙律 醃蕎頭 蟹子玉子燒,食完好開胃 ✨春季刺身拼盤有甜蝦、三文魚,刺身厚切 ,鮮味十足✨北海道產真蠔隻蠔脹卜卜好肥美🤤 新鮮又Creamy,上面仲加左d柚子啫喱👍口感🆙🆙🆙✨廚師精選串燒拼盤(八款)有牛舌、大蝦、粟米、雞翼、雞腿肉、雞心、冬菇、自家製月見免治雞肉棒,串燒係即叫即燒,新鮮熱辣咁食超正超惹味,最吸引我既係月見免治雞肉棒😍啖啖雞肉混埋鷄軟骨,點埋蛋黃黎食🤤口感層次超豐富✨鴨肉湯赤麵鴨胸嫩滑,湯底濃郁,仲要係我鐘意既蕎麥麵✨甜品係蕨餅同和菓子,煙煙韌韌又彈牙,唔會太甜🐟挪威三文魚壽司五味有花之戀、三文魚籽軍艦、火炙芝士三文魚、火炙三文魚、三文魚壽司,三文魚好肥美好新鮮,仲可以一次過食到唔同款既三文魚🍣真係大滿足而家Follow 佢地社交平台仲送鹽燒沙甸魚燒完既沙甸魚好香好好味,
難得有老公接收工
梗係襯住呢個機會去撐枱腳啦🤭
呢度分左地下個層係吧枱,樓上個層係榻榻米
我地叫左個春之祭二人定食
✨先付三点盛
前菜有芥辣刺身沙律 醃蕎頭 蟹子玉子燒,食完好開胃

✨春季刺身拼盤
有甜蝦、三文魚,刺身厚切 ,鮮味十足
✨北海道產真蠔
廚師精選串燒拼盤(八款)
✨鴨肉湯赤麵
鴨胸嫩滑,湯底濃郁,仲要係我鐘意既蕎麥麵
甜品
係蕨餅同和菓子,煙煙韌韌又彈牙,唔會太甜
🐟挪威三文魚壽司五味
而家Follow 佢地社交平台仲送鹽燒沙甸魚
燒完既沙甸魚好香好好味,雖然比較多細骨,但以我平時唔食魚既都差不多食哂成條🤭
2024-05-31
2024-06-10 21 瀏覽
今晚同朋友去咗一間旺角好有特色的居酒屋,地下嗰層以吧枱設計,坐落去又唔會覺得迫,而且有個勾俾你勾住手袋,吧枱前面又可以望住師傅爐端燒😍右邊有塊大黑板寫住廚師推介,有套餐,亦有單點Menu做緊八折,我覺得單點比較抵食!另外現場follow餐廳社交平台會有小食贈送(鹽燒沙甸魚):呢個都不錯,即叫即燒,而且係跟青檸檬角👍🏻海葡萄魚生沙律$78:海葡萄食落去幾爽口,仲有三文魚,吞拿魚,三文魚子,紅椰菜沙律配上黑醋汁,作為前菜幾開胃挪威三文魚壽司五味$88:三文魚,火炙三文魚,芝士火炙三文魚,三文魚子,花之戀,我覺得三文魚由左邊順落去食,有唔同的層次感😍見到黑板上寫咗廚師推介,叫咗真鯛鹽燒$118試吓,肉質幾豐滿,食落去又唔覺得有腥味👍🏻可以將啲蘿蔔蓉放在酸汁點來食,又或者可以唧少少青檸汁蒲燒鰻魚飯$98:鰻魚都幾厚身,送飯一流😍最後甜品劃上完美的句號:黑糖蕨餅,和菓子

蒲燒鰻魚飯$98:鰻魚都幾厚身,送飯一流😍

最後甜品劃上完美的句號:黑糖蕨餅,和菓子

🎶高CP值的日本居酒屋🎶月球日式料理《月爐.端燒》🍣位於旺角白布街,日式居酒屋是不少人放工聚會好去處,品嚐著日本酒品,點上傳統日式料理,彷彿親臨日本街頭!🐟刺身三點甜蝦、三文魚、立魚刺身,淡淡甘甜的鮮蝦魚肉,肉身油分高,每口都充斥著海鮮香氣 🍣火炙壽司五味包含了火炙和牛、立魚、吞拿魚、甜蝦、鰻魚火炙壽司,可以話係呢度必食item,火炙鰻魚同火炙立魚都唔錯🐟挪威文魚壽司五味勁豐富三文魚腩、花之戀、芝士火炙三文魚、火炙三文魚腩、三文魚子、魚的油脂和肉完美配合,讓三文魚非常有咬口,每一口的能吃到層次感🍣季節時令壽司七貫肥美鮮甜的海膽深深吸引住我哋目光,味道清甜,入口即溶又creamy,伴隨厚切既帶子、吞拿魚、和牛、鯛魚壽司入口🥓汁燒日本黑豚五花腩燒得非常香脆,肥瘦分明,汁燒下仍然感受到少量豚油油脂好惹🐷味噌大腸爽脆的口感,燒得香脆肉嫩份外色香🐥雞腿肉串雞腿肉滑風味濃郁,搭配醬油吃起來口味絕佳🐠蒲燒鰻魚飯鰻魚燒得好香口,而且厚肉肥美,魚油味都幾突出,醬汁份量亦啱啱好。大塊而厚實的鰻魚,推薦給想要吃到濃郁鰻魚味的人最新時令推介💖🐟鹽燒沙甸魚鹽燒風味令魚肉外皮香脆,魚油香氣四溢,入口肉質幼滑及油脂
🎶高CP值的日本居酒屋🎶

🐟刺身三點

🍣火炙壽司五味

🐟挪威文魚壽司五味

🍣季節時令壽司七貫

🥓汁燒日本黑豚五花腩
燒得非常香脆,肥瘦分明,汁燒下仍然感受到少量豚油油脂好惹

🐷味噌大腸
爽脆的口感,燒得香脆肉嫩份外色香

🐥雞腿肉串
雞腿肉滑風味濃郁,搭配醬油吃起來口味絕佳

🐠蒲燒鰻魚飯

最新時令推介💖
🐟鹽燒沙甸魚
鹽燒風味令魚肉外皮香脆,魚油香氣四溢,入口肉質幼滑及油脂豐富

🍨🍮飯後甜品&飲品
荔枝乳醱梳打
酸酸甜甜既百香果梳打,消脂解油膩之選
🍮贈送蕨餅味道唔太甜,份量亦岩岩好
2024-05-16
5 分鐘 (堂食)