2024-07-02
朋友介紹左呢間位於白布街嘅居酒屋🥰門口設計得好靚,有個大大嘅圓形大玻璃,好似月亮咁😍同時間可以望到店入面既情況😌仲可以坐喺門口影張靚靚相❤️居酒屋有2層~樓下係Bar枱,樓上係tatami~一上到樓上即刻俾天花板大大個月亮吸引😍睇完餐牌樣樣都想食😅最後我地叫左:🌟燒雞軟骨,雞腿肉,日本蕃薯,燒菠蘿-雞軟骨不過不失~-雞腿肉燒到外脆內軟🍗-燒日本蕃薯🍠,外皮燒到好香😋蕃薯好甜-蜂蜜菠蘿🍍1/4 個菠蘿,加左蜂蜜,食落口有淡淡蜂蜜嘅甜味,比起就咁燒更有層次,食到舔舔脷😋😋🌟三文魚燒飯團🍙d 飯燒到脆卜卜~包埋紫菜,好香口😋🌟甘鯛牛油燒🐟魚肉好嫩,再有好香嘅牛油味加埋個甜甜地嘅汁~🌟季節時令壽司七貫🍣全部壽司都好新鮮~最愛嘅海膽味道清甜,入口即溶仲好creamy😋帆立貝都好肥美😍🌟銀鱈魚片🐟依家只要like 餐廳嘅社交平台就會送條鹽燒沙甸魚,咁啱我地去食嘅時候已經冇晒沙甸魚,店家送左呢個鱈魚片,燒到好香,送酒一流😆#日本菜 #居酒屋 #刺身 #壽司 #yummy #foodie #旺角 #香港美食 #飛機直送 #hkfood #香港必食 #超好味 #兩草 #白布街 #抵食
居酒屋有2層~樓下係Bar枱,樓上係tatami~
一上到樓上即刻俾天花板大大個月亮吸引😍
睇完餐牌樣樣都想食😅最後我地叫左:
🌟燒雞軟骨,雞腿肉,日本蕃薯,燒菠蘿
-雞軟骨不過不失~
-雞腿肉燒到外脆內軟🍗
-燒日本蕃薯🍠,外皮燒到好香😋蕃薯好甜
🌟三文魚燒飯團🍙
d 飯燒到脆卜卜~包埋紫菜,好香口😋
🌟甘鯛牛油燒🐟
魚肉好嫩,再有好香嘅牛油味加埋個甜甜地嘅汁~
🌟季節時令壽司七貫🍣
🌟銀鱈魚片🐟