任食款式選擇不多, 材料品質差, 沒飲品, 沒醬油, 比左$98,湯底錢又另計,SOYA 一碟仔都要$12映完相諗往打邊爐出發, 7點幾行四處都滿客,行過見"有骨氣"唔洗等位,又好似有d 名氣, 便諗住試下就無死。由於有七個人, 便選了任食火鍋 $98,00, 任食不包湯底,茶介另計每位8蚊,汽水要成$12 一灌,起初想叫個鴛鴦湯底,個侍應即刻話無,是是但但便選了一個最最最普通的豬骨湯底, $68,00。後來先知,原來有沙嗲湯底…..第二步, 看餐紙選食物, 張紙係多款式, 但其實只得三分一可以供任食客選, 任食客人連水餃, 雲吞都不能選的, 任食客完全沒有稍為貴的材料可選, 沒有蠔, 沒有蝦, 連魷魚也沒有, 點了午餐肉, 每人平分也只有二片, 我再填, 又要等十幾分鐘才上枱, 我就好像等他救濟咁, 一丁點一丁點地接濟我地七個人。最令人感到反感, 是叫待應加湯,態度勁差加又附送黑面,這算是什麼, 我有比$68,00湯底錢, 為何我不能加湯, 再講他的湯算是什麼, 我不是介意湯的價值, 只是介意他們對客人的態度, 就好像任食客就次一層, 大佬! 食任食都要比錢架痳, 7個人飲了汽水X3

7個人飲了汽水X3 加蔗汁一份, 7人最後埋單 $1025,00 換來的就只有一肚氣, 反到屋企樓下要再食麥記先飽肚, 這是我咁耐以來去過最差的任食火鍋店, 失策失策!! 抵佢成晚得五台客,……

以後+永遠都唔會去再
2010-07-11
2010-06-27 549 瀏覽
今日係大韓民國對壘烏拉圭的淘汰賽,我約齊成班朋友出黎睇波加火鍋...呢間有骨氣的環境確實唔錯,我們一行7個人對住大大個電視機,睇得好清楚。我們叫了醉雞湯底,酒味很香,而且味道很好,唔會太咸。的野食很新鮮,肥牛的確唔錯。誠意推介芝士牛丸,真係好味。酒樓職員很nice,而且細心,提醒我們芝士牛丸的饀會燙口。整體而言,食物質素新鮮,服務良好,環境舒服,的確係睇波的好地方。

我們叫了醉雞湯底,酒味很香,而且味道很好,唔會太咸。

的野食很新鮮,肥牛的確唔錯。誠意推介芝士牛丸,真係好味。

酒樓職員很nice,而且細心,提醒我們芝士牛丸的饀會燙口。

超大電視
2010-06-26
超大電視
2010-04-09 281 瀏覽
我地突然挑起條根去打邊爐但夜媽媽就搵有去左尖沙咀間有骨氣打邊爐啦近近地,好方便我地揀左九十八蚊任食D服務員好好人係咁話俾我地知邊D新鮮D唔新鮮唔洗我地食壞個肚仔我地乜都叫一餐勁多野食D野食OK~尢其肥牛正到一流,!!哈哈下次有機會再食過!!
我地突然挑起條根去打邊爐

我地乜都叫一餐
勁多野食
D野食OK~尢其肥牛
正到一流,!!哈哈

下次有機會再食過!!
2010-04-06
$120 (宵夜)
3月10日, 天氣又凍反. 便往打邊爐出發. 7點幾行過見"有骨氣"唔洗等位, 見有d 名氣. 便諗住試下. 由於只得二人, 便選了任食火鍋 $98.00 . 任食不包湯底, 便選了一個最最最普通的皮蛋x茜湯底, $68.00. 第二步, 看餐紙選食物. 張紙係多款式. 但其實只得三分一可以供任食客選. 任食客人連水餃, 雲吞都不能選的. 任食客完全沒有稍為貴的材料可選. 沒有蠔, 沒有蝦, 連魷魚也沒有. 在選表內鱔片己算是最上等的調料. 更令人失望的. 鱔片來到. 薄如透明般. 二人就只得四小片. 點了午餐肉. 也只有二片. 我再填, 又要等20分鐘才上枱. 我就好像等他救濟咁. 一丁點一丁點地接濟我倆.最令人感到反感. 是叫待應加湯. 他本來帶湯過來加. 但看看我們的單是選了任食. 他便走了. 再帶出清水來加入鍋中. 這算是什麼. 我有比$68.00湯底錢. 為何我不能加湯, 再講他的湯算是什麼. 我不是介意湯的價值, 只是介意他們對客人的態度. 就好像任食客就次一層. 大佬! 食任食都要比錢架痳. 飲了二支生力. 二人最後埋單 $340.00 換來的就只有一肚氣. 反到屋企樓

飲了二支生力. 二人最後埋單 $340.00 換來的就只有一肚氣. 反到屋企樓下要再食麥記先飽肚. 這是我咁耐以來去過最差的任食火鍋店. 失策失策!!
2010-03-10
2010-03-07 147 瀏覽
可能任食平, 所以有得選的choices不是太多不過人多就係任食既抵d不過埋單, 一人都要180喎!食既野, 不是不新鮮, 只是魚有點古怪, 放久了, 就看到都唔想食而丸類炸魚皮等都ok, 而粟米就不夠甜, 腐皮都不夠滑最值得一讚的應該是冬瓜盅湯底, 完完全全係一個湯, 料很足!嬸嬸將d湯分晒比我地5個之後, 就將個冬瓜解體, 拿入廚房去皮, 再給我們食!服務是很好, 可能人不多的關係, 天熱了, 打邊爐的人都不多了!雖說是限時兩個半小時(?)但人不多就可以坐很久了!
可能任食平, 所以有得選的choices不是太多
不過人多就係任食既抵d
不過埋單, 一人都要180喎!

而丸類炸魚皮等都ok, 而粟米就不夠甜, 腐皮都不夠滑

雖說是限時兩個半小時(?)但人不多就可以坐很久了!
2010-03-05
  • 炸魚皮; 冬瓜盅; 水晶叉燒包
2009-12-28 24 瀏覽
尋晚天氣有點兒冷,決定老公去打邊爐...見到TST有骨氣hkd98任食, 就打算去試下啦!!!!點知一入到去有個亞姐問, 任食定散叫, 咁我同老公話任食....之後個亞姐就話, 任食唔包湯底, 醬油(hkd12) , 茶介另計每位8蚊, 飲品另計...點菜紙只係黃色, 綠色先係任食,其他有價錢既就另計!!!! 個刻真係諗住走人架!!! 但為左要睇"巴不得爸爸" 大結果, 就諗試算啦!!!!咁就先叫左個湯底啦!! 叫完湯底之後, 我後面個張抬入左4個人..個亞姐同佢地講番個d 說話, 另外再加一服務...我聽完仲大反應...即刻講....仲要加一......之後有個經理黎左個湯底, 仲有黑胡椒,..我立即問可唔可以比多 黑胡椒我,,,唔該!!! 佢第一次冇應我,我再問左3次, 佢明明聽到都冇應我....勁差既服務態度.....之後叫左既食物..平既既比2件, 貴既野比一件.....使唔使cheer 到咁呀!!!!98蚊一個人剩係食生野就已經貴到死啦!!!! d 野食物仲要唔好食...環境又差, 服務員既態度仲特別差....以後+永遠都唔會去再

我聽完仲大反應...即刻講....仲要加一......

以後+永遠都唔會去再
2009-12-27
聖誕節
2009-11-21 41 瀏覽
天氣咁凍...放左學最好就梗係同班同學仔走去打邊爐啦~點知....諗住幾個女仔食唔到幾多野就散叫,明明張紙寫住配料9點後每碟$10,但當問個侍應亞叔佢就即場用支筆改左係11點後先係$10,心諗"我地黎打邊爐,你唔係真係當我地烚下烚下呀fa"仲指住牆上有張A4紙咁大手寫呢幾日11點後先有折,咁我地入黎之前又唔講清楚我唔介意俾多d$$食好野,但就十分十分介意d人唔老實囉!不過同學仔話算啦,都入左黎出唔番去喇最後都係選左任食...講返d配料都算新鮮不過選擇唔多,有好多配料都要另外加$$嫁,醬料又另計,飲品又要再計,差d以為飲杯水都要收$$呀,真係好唔掂豬骨湯底 唔重味精飲完唔口乾都幾好味既 最好味係湯入面既粟米 雪花肥牛 切得薄薄肉味幾重 賣相都幾靚仔嫁奶皇水晶飽+叉燒水晶包 之前已經好想試下烚下烚下水晶飽,烚完d餡都無飛出黎wo奶皇包個味都幾match呀~不過叉燒包就怪怪地喇...其他配料都係一般貨仔咁囉....總結:尖沙咀打邊爐仲有好多選擇,呢間...應該無下次喇
我唔介意俾多d$$食好野,但就十分十分介意d人唔老實囉!
不過同學仔話算啦,都入左黎出唔番去喇
最後都係選左任食...

雪花肥牛 切得薄薄肉味幾重 賣相都幾靚仔嫁

奶皇包個味都幾match呀~不過叉燒包就怪怪地喇...
其他配料都係一般貨仔咁囉....

總結:尖沙咀打邊爐仲有好多選擇,呢間...應該無下次喇
豬骨湯底
雪花肥牛
奶皇水晶飽+叉燒水晶飽
2009-11-20
宵夜
雪花肥牛
2009-10-29 15 瀏覽
對呢間野真是完全失望7時入座,由於限時,所以很快手咁點左湯底和一張火鍋紙(好少選擇)個湯底10mins後到,D食物7:15分到(哇,真是夠迷你,一人一件,仲要唔齊)個爐廢的,煮到成7:35先有得食,食了10mins就落第二張紙,等到差不多8點才上,見佢咁耐先上,所以落完食物就寫第三張紙,侍應竟然叫我們食完先落單,唔好浪費食物,ok,咁我地食到8:20後落第三張紙,佢話last order, 咁我們當然是寫多D ga la,等左10mins都未到就當然追單 la,個侍應只是好求其咁應左我們一聲,再等多5mins後終於都到了,煮了一會兒食物(個爐真是廢)個經理就同我們埋單先,仲叫我們9點走,9點時經理過來叫我們走,我們話仲有少少食完先,唔好浪費嗎,點知搵人收爐,真是一肚火,食物味道一般 份量少食物未解凍,上時還硬的,令到個湯超多泡任點的食物種類很少服務差趕客,浪費食物這一間Blacklist

對呢間野真是完全失望
食物味道一般
份量少
食物未解凍,上時還硬的,令到個湯超多泡

任點的食物種類很少
服務差
趕客,浪費食物

這一間Blacklist

2009-10-26
紀念日
2009-10-09 8 瀏覽
d 伙計態度唔多友善, 問佢野好似唔多想答咁, 食物份量少, 3 個人, 佢真係just 比你3 粒魚蛋, 生根肥牛ok, 無特別手打"圓" 唔彈牙, 份量都唔多個湯底好普通, 無豬骨咪, 叫左碟帶子, 無黎過, 但張單又計$, 有d 過份
d 伙計態度唔多友善, 問佢野好似唔多想答咁,
肥牛ok, 無特別
手打"圓" 唔彈牙, 份量都唔多

個湯底好普通, 無豬骨咪,
叫左碟帶子, 無黎過, 但張單又計$, 有d 過份
2009-10-03
紀念日
2009-06-24 7 瀏覽
‧夜晚十一點,一行五人睇完 talk show 突然即興想打邊爐‧呢間有骨氣收 0500AM,有分任食 $98 + 湯底 + 醬 or 散嗌 ( 宵夜時段有折 )‧揀左散嗌。原價 $35 / $45 / $55 變晒 $10 / $20 ‧雪花肥牛花枝片黑柏葉芝士腸手打丸魚皮豆卜雞片魚皮餃等等等等大路野‧宵夜時段既頂級雪花肥牛價錢同本地肥牛一樣 !!! 正常人都會揀頂級 ‧雖然宵夜時段價錢平左,但係食物質素依然好好 !! 所有材料都好新鮮。‧推介花枝片,真係碌2下就食得。勁爽口。‧相反黑柏葉就真係麻麻,正常係碌得耐就韌,但係佢碌得唔耐都韌。‧我地要既係豬骨湯底,連豬骨都好好味,肉好淋,骨係軟骨。‧手打丸細細粒但係好爽好彈牙。‧食左十幾廿碟野,埋單 total $770。‧service 好好。當時客唔多,得三四張檯,order 左既野食好快就到。
‧推介花枝片,真係碌2下就食得。勁爽口。
‧我地要既係豬骨湯底,連豬骨都好好味,肉好淋,骨係軟骨。
‧手打丸細細粒但係好爽好彈牙。
‧食左十幾廿碟野,埋單 total $770。
2009-06-21
$132 (宵夜)
  • 花枝片,雪花肥牛,魚皮,手打丸
2009-05-18 12 瀏覽
星期六晚經過諗住試下, 見佢$98任食都算中等價坐低睇下menu.............嘩~ 好少choice成張紙大概得三行係任食, 其他全部都要$$$~~ 湯底都要$$$豉油$10/位, 蒜蓉&辣椒各每碟$10 而且限2小時第一張單同第二張單~ 全部淨係黎哂d菜&菌類~ 仲要出得好慢肉同埋其他丸都未黎過到俾第三張單個waiter, 同佢投訴先慢慢出野~~ 份量又少~~個廚房真係好唔掂order左桶蠔, 等左半個幾鐘先出到唯一可以讚既係佢地既肥牛~~ 雖然係任食, 但係唔會似 "爛布"仲有少少雪花~~ 幾好整體黎講.............呢間野都係唔多掂~~ 俾我揀我唔會再去~~
星期六晚經過諗住試下, 見佢$98任食都算中等價
豉油$10/位, 蒜蓉&辣椒各每碟$10

而且限2小時

肉同埋其他丸都未黎過
個廚房真係好唔掂

order左桶蠔, 等左半個幾鐘先出到

仲有少少雪花~~ 幾好

2009-05-16
2009-05-18 10 瀏覽
有骨氣大割價, 好多配料九點後變成十蚊或者廿蚊, 幾抵, 又可以揀任食, 比起以前埋單一個人要成二百蚊, 真係抵好多平左之後, 值得介紹比大家去食, 今次一如以往食冬蔭功湯底, 都幾正宗泰國feel, 唔會亂嚟 配料叫左一大埋, 有四寶丸, 本地肥牛, 粟米, 節瓜等等, 但係最多食, 亦係最想介紹比大家係個手即魚麵同個芝士牛丸, 呢兩個係我最鍾意食的火鍋配料手即魚麵自己即, 一即落個湯已經差唔多食得, 當麵食幾好味芝士牛丸都好食, 味道同小肥牛的芝心牛丸有分別, 有骨氣比較多芝士, 而牛肉唔會有嗰種香草味, 更加好食, 芝士淥完喺牛丸入面溶哂, 一咬如果唔小心都會比佢淥親減完價, 更值得食!
手即魚麵自己即, 一即落個湯已經差唔多食得, 當麵食幾好味

減完價, 更值得食!
2009-04-07 7 瀏覽
好耐冇去食啦!!本來首選旺角區,但有同事想食有骨氣個d 奶皇包...so去左個度食...其實這次是我第三次黎,這間店舖......上兩次對店舖的印象不太好呢!!...唔係佢地服務差...就係佢地d食物有小朋友係度........= =真係多謝佢地..今次....因為同事要求到...都冇打算食....上兩次食..都係剛剛開業不久....同今次相隔好耐......希望今次會好d啦!!!同事介紹個d 包包真係好好味....想像唔到包包都可以打邊爐.........一下子就叫左4,5碟....雖然d包包好好味,不過都係避免唔到同上兩次的災難出現...
今次....因為同事要求到...都冇打算食....
雖然d包包好好味,不過都係避免唔到同上兩次的災難出現...
2009-04-02
$250 (宵夜)
(非會員)
上星期五, 約左班朋友食飯, 大家都想試下, 曾經頗有名氣, 以為好好食, 諗住一試.一坐抵, 發覺佢好似只做(任點任食 $98.00), 以為抵啦. 誰不知湯底要另計, 所有調味又另計, 都唔緊要啦. 我地叫左個最貴既冬瓜盅湯底(好似$120). 個冬瓜盅食個陣巳經好煩, 首先由 waiter 切開個瓜, 我地幾驚 d 湯彈到我地. 後來囉起晒 d 冬瓜肉先開始火鍋. 話就話係任點任食, 叫10樣野, 唔見左4-5樣, 又唔會有人話你聽無既, 等你問佢, 佢先會講. 追單慘過追數, 叫佢睇睇, 都唔知要等幾耐. 至於食物, 全部係平價野, 所有野都係好少份量, 4個人就得4粒丸, 4塊豆腐, 4塊魚等等, 總之按人頭數比你.食左1個半鐘倒, 有人走埋黎拿張紙同你講 last order. 跟住半小時後, 佢見你地都差唔多,就同我地講叫我地埋單. 但係無人等位, 唔多人, 落到樓下仲大把檯無人坐. 都唔知點解要趕人走. 成餐飯食左 800元, 一d 都唔值. 用同樣價錢去第二間食到好多野. 一定唔會再去呢間野.

2009-02-04 19 瀏覽
早兩日,星期日與二友人在六時正入坐,光顧火煱。一睇餐牌,都幾貴,於是就食99元的任食火煱啦。先講湯底,尚可,價錢適中。其他火煱配料,都算新鮮,不過無甚麼選擇,牌上任選的項目極少,其他全部都要額外付款,包括蒜頭等等(而見到其他客人所點的自費火煱料,只屬一般)。而且亦只有兩小時時限。但服務就唔錯,可能無太多客人的關係。
但服務就唔錯,可能無太多客人的關係。
  • 無,只屬一般