2023-08-17 140 瀏覽
店鋪由韓國人主理 將正宗韓國味道帶黎香港菜式選擇好多 份量大大碟仲好抵食岩哂朋友聚會 可以分享多款美食仲有幾間分店 荃灣 灣仔 大角咀 西灣河都有♥︎➜甜辣炸雞拼盤 $198拼盤包含雞翼、雞槌同雞下脾大約有12-14件 外皮炸到好脆咬落肉質嫩滑 好多汁 真係好出色➜海鮮炸醬麵 $198真係好大碟 夠哂4個人食仲好足料既海鮮 麵條彈牙爽口炸醬小小甜 啲醬汁撈滿哂全碟麵真係食到停唔到口呀 每枱仲附上酸蘿蔔同椰菜沙律作為前菜飲品主要都係韓國嘅汽水同果汁酒類飲品就有啤酒同燒酒添
店鋪由韓國人主理 將正宗韓國味道帶黎香港
菜式選擇好多 份量大大碟仲好抵食
岩哂朋友聚會 可以分享多款美食
仲有幾間分店 荃灣 灣仔 大角咀 西灣河都有
♥︎
➜甜辣炸雞拼盤 $198
拼盤包含雞翼、雞槌同雞下脾
大約有12-14件 外皮炸到好脆

每枱仲附上酸蘿蔔同椰菜沙律作為前菜

飲品主要都係韓國嘅汽水同果汁
酒類飲品就有啤酒同燒酒添
2023-08-16 177 瀏覽
諗起好耐冇食過炸雞,咁啱行過山林道見到有間炸雞店,好啦~今日唔食牛扒食炸雞啦!🍗🍗過咗午飯時間,店內冇乜人,啱曬!目標係炸雞,就嗌個甜辣炸雞拼盤,份量都ok㗎,有四隻雞翼、四件雞鎚同兩隻雞下髀。啲雞炸得好香脆,本來雞皮呢啲咁邪惡嘅嘢…平時係點都唔會掂,但係因為佢完全唔油膩,所以都食咗兩三塊~🤭😋佢個甜辣醬比較甜,但就唔多辣,雞肉好juicy,所以食落都唔覺得熱氣。老細話想試下豬肋骨,就嗌咗個辣BBQ味豬肋骨。要一讚!肋骨好淋,基本上如果你可以放曬成條入口一拉,條骨可以全條拉返出嚟。BBQ醬汁好惹味,我連鐵板墊底嘅洋蔥都食曬!😂😂👍🏻✨佢跟咗兩碟配菜:一碟酸蘿蔔、一碟椰菜沙律。酸蘿蔔酸酸甜甜~好解膩(雖然唔膩…🤭👍🏻)但係酸嘢最啱我~差不多成碟食曬!😂😂飲品都好多選擇,不過日光白白就唔飲酒啦~我叫咗杯西柚梳打,老細飲咗罐桃汁,都幾香,唔會藥水味!🍹
甜辣炸雞拼盤

辣BBQ豬肋骨

前菜

2023-08-16
甜辣炸雞拼盤
辣BBQ豬肋骨
前菜
2023-08-14 95 瀏覽
晨咁早同朋友食完晚餐去咗諾士佛台飲嘢傾吓偈飲到12點幾1點覺得有啲肚餓喺附近搵嘢食行咗過去山林道 搵咗間食韓國嘢嘅餐廳一入到去有好多真係韓國嘅人食緊飯(。・ω・。)連店員都係韓國人 不過唔使驚唔識講韓文或者英文因為有個香港人嘅店員(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入座附送椰菜沙律同蘿蔔 蘿蔔酸 好開胃-青辣椒蛋黃醬炸雞跟洋蔥 $218平時食炸雞都係原味 辣味 蜜糖味今次見到個辣青椒蛋黃醬 朋友嗌咗嚟試吓我心諗 : 洋蔥炸雞?咁奇怪 得唔得架(>﹏<)本身我係唔食洋蔥 唔知點解突然想放口一試 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食落口比到驚喜我(*≧ω≦)又幾好味喎!又幾夾喎!!無骨炸雞 啖啖肉 小小辣 小小甜夾埋啲洋蔥絲食出奇地夾 唔奇怪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好多醬但冇膩嘅感覺份量好多 4個人食差啲食唔晒-海鮮蔥餅 $168 呢個就冇我想像中咁好食( ̄▽ ̄)個餅好薄 食到有蛋味 但都食到粉感有啲淋 覺得可以煎脆啲(。・ω・。)味道有啲淡 要靠個汁吊起個味 醬汁都幾特別-炒粉絲牛肉 $178好食!粉絲好彈牙 惹味又入味唔會好乾身但都唔會好油 份量十足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-鐵板燒牛肉 $158牛肉都幾彈牙 柔軟 好香用嚟送飯一流
晨咁早同朋友食完晚餐去咗諾士佛台飲嘢傾吓偈
飲到12點幾1點覺得有啲肚餓喺附近搵嘢食
行咗過去山林道 搵咗間食韓國嘢嘅餐廳
一入到去有好多真係韓國嘅人食緊飯(。・ω・。)
連店員都係韓國人 不過唔使驚唔識講韓文或者英文
因為有個香港人嘅店員(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
入座附送椰菜沙律同蘿蔔 蘿蔔酸 好開胃
青辣椒蛋黃醬炸雞跟洋蔥 $218
平時食炸雞都係原味 辣味 蜜糖味
今次見到個辣青椒蛋黃醬 朋友嗌咗嚟試吓
我心諗 : 洋蔥炸雞?咁奇怪 得唔得架(>﹏<)
食落口比到驚喜我(*≧ω≦)又幾好味喎!又幾夾喎!!
無骨炸雞 啖啖肉 小小辣 小小甜
夾埋啲洋蔥絲食出奇地夾 唔奇怪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好多醬但冇膩嘅感覺
份量好多 4個人食差啲食唔晒
海鮮蔥餅 $168
呢個就冇我想像中咁好食( ̄▽ ̄)
個餅好薄 食到有蛋味 但都食到粉感
有啲淋 覺得可以煎脆啲(。・ω・。)
味道有啲淡 要靠個汁吊起個味 醬汁都幾特別
炒粉絲牛肉 $178
好食!粉絲好彈牙 惹味又入味
唔會好乾身但都唔會好油
份量十足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鐵板燒牛肉 $158
牛肉都幾彈牙 柔軟 好香
用嚟送飯一流(*≧ω≦)
韓式芝士炸豬扒 $198
呢個留返最後先食 因為有好多芝士 驚食滯
都係冇我想像中咁好食(´・ω・`)
薯條冇咩味 要問店員拎茄汁醬
芝士炸豬扒層皮有啲厚
不過好大件 一啖食唔晒(。・ω・。)

2023-08-14 101 瀏覽
1️⃣ 泡菜薄餅 ($138)👍🏻味道評分: 4/10🍕雖然叫泡菜薄餅,但薄餅配料得好少泡菜,同埋好幼既魷魚🦑,所以泡菜味唔特出,薄餅味道比較淡口,要拌豉油醬汁先有味,同我預期中既味道有啲出入🥹2️⃣ 芝士味炸雞 (半隻) ($113)👍🏻味道評分: 7/10🧀芝士味炸雞,🍗炸雞上面有好多芝士粉,芝士粉係甜甜地,食落唔會覺得好漏,炸雞亦比較脆口,比蜂蜜蒜蓉炸雞更好味😋3️⃣ 蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) ($118)👍🏻味道評分: 5/10🍯 蜂蜜醬汁過多,令炸雞外皮唔夠脆🍗啲醬好heavy,食食下覺得好漏🫢而且蒜味唔突出
1️⃣ 泡菜薄餅 ($138)
👍🏻味道評分: 4/10
泡菜薄餅

2️⃣ 芝士味炸雞 (半隻) ($113)
👍🏻味道評分: 7/10
芝士味炸雞 (半隻)

3️⃣ 蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) ($118)
👍🏻味道評分: 5/10
蜂蜜大蒜炸雞 (半隻)

芝士味炸雞 (半隻)
友人是炸雞愛好者,之前已經說想吃李家的炸雞,今天小編要去尖沙嘴染髮,所以就特意約她去吃午餐。這間老店是在山林道的盡頭,酒店的旁邊。價錢全部都過百以上,看起來貴但份量超級多,是小編友人沒想過,三道菜其實足夠4人吃,真的吃到快要撐死。半半炸雞(原味+甜辣)值得一讚是炸雞完全沒有油味跟油膩感,吃起來感覺很乾淨,不像平時拿上手跟吃起來都感受到油的感覺。脆皮很薄脆,外皮上面還有想鱗片的脆脆,以為自己在吃薯片。雞肉要看部位,大多數都是比較嫩滑,沒有冰鮮味。甜辣醬有點像茶餐廳的茄醬,甜味比較重,辣比較淡,普遍大家都可以接受的辣。韓式魚子湯好大的一碗,魚子也很多,還有魚腸在裡面,泡菜蘿蔔洋蔥都好多,喝起來就是泡菜湯的味道,不過豬肉給魚子代替了。辣椒粉放好多,讚👍。魚子魚腸讓泡菜湯添加了鮮味,魚子魚腸不腥,很飽滿。洋蔥也特好吃,甜甜的。芝士辣雞炒年糕這個很好吃,辣味來自韓式辣醬,甜味來自蔬菜青椒。年糕很軟糯,非常煙韌,中間不會硬,吸收了辣雞芝士的味道,很juicy。淡芝士中和了辣醬,帶點點奶香,而且可以拉絲,超級長。雞肉是雞腿部位,比較彈跟沒有冰鮮味。年糕、蔬菜跟雞肉份量都很多,完全夠4人分享。推推!西

半半炸雞(原味+甜辣)

韓式魚子湯

芝士辣雞炒年糕

西柚soda
Soda大大杯,酸酸甜甜,吃那麼重口食物當然要解渴,雖然不是自然的西柚,但味道不算假而且藥水味不是很重。

李家 (山林道)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
#尖沙嘴美食推介 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #山林道美食 #山林道 #李家 #炸雞始祖 #炸雞專門店 #年糕 #韓式炸雞 #炸雞 #芝士年糕 #魚子湯 #魚子泡菜湯 #foodie #hkfoodie #foodiehk
香港探店|尖沙咀|韓國菜|李家炸雞最近到訪了尖沙咀一家名為「李家」的韓國餐廳,品嚐了他們的招牌菜,包括半半炸雞、炸魷魚鬚拼辣年糕湯套餐,以及他們獨特的蘋果西打麗塔。半半炸雞(甜辣拼原味)🍗這道菜絕對是雞控們的夢幻美食!半半炸雞結合了兩種不同口味的炸雞,一半是香脆口感的原味炸雞,另一半則是濃郁多汁的醬汁炸雞。雞肉炸得酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來滿滿的滿足感。加上他們特製的醬汁,更是為這道炸雞增添了豐富的風味。絕對是一道讓人回味無窮的美味佳餚。炸魷魚鬚拼辣年糕湯這道套餐的組合真是超佛心❤️!炸魷魚鬚外酥內嫩,帶著微微的辣味,搭配上辣年糕湯,給人一種溫暖又辣辣的感覺。年糕煮得剛好,有著彈牙的口感,與湯的香辣味完美融合。這道套餐不僅滿足了我的味蕾,也讓我感受到了韓國料理的獨特魅力。蘋果西打麗塔。這是一款非常特別的飲品,結合了蘋果汁和汽水,口感清爽又帶點微酸。麗塔的氣泡和蘋果的自然甜味相得益彰,讓人一飲難忘。這款飲品不僅解渴,也是完美的陪伴美食的選擇。——————為食分界線——————📍 李家炸雞(尖沙咀店)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖人均消費: $250#mariofa
香港探店|尖沙咀|韓國菜|李家炸雞

半半炸雞(甜辣拼原味)🍗

炸魷魚鬚拼辣年糕湯

——————為食分界線——————
📍 李家炸雞(尖沙咀店)

人均消費: $250
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店

嘢食中規中矩 甚至有少少失望呢~另外服務方面 idiot覺得有幾多地方都唔夠周到唔知係咪因為部分店員係韓國人嘅關係 有啲難溝通😂我哋想refill水同紙巾 都要back and forth幾次先有人理到我哋😂-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥燒啤 $138食韓國炸雞一定要飲燒啤!成支Tower咁上 預先溝好咗1支燒酒加2罐啤酒~原味真露+韓國Terra啤酒好地道!要小心易入口 一唔覺意飲太多就醉了🙊-👩🏻‍🍳Idiots食過就算呢度要特別一提!其實兩款雞idiot都係嗌無骨 但staff俾錯咗有骨我哋 而check返單都係收我哋無骨嘅價錢 ($118都係無骨價~)食落唔爽 俾錢都俾得唔爽🥲⚡️蜂蜜蒜蓉炸雞 (有骨) $118一開頭食一啖都覺得好辣 有蜜糖味甜甜哋 但食唔到有蒜味😹肉質都滑 就算淋滿晒啲汁啲皮都仲好香脆😋同埋啲汁真係好多 食晒個碗入面仲好多汁剩~⚡️甜辣炸雞 (有骨) $103呢款叫做甜辣 但食落反而無蜜糖味咁辣 甜味就好夠~❗️有骨嘅雞唔係太多肉 食得唔夠滿足🥹❗️⚡️芝士雞蛋卷 $128好多好多醬😹都好大份不過雖然有拉絲 但無咩芝士味🥲上碟嗰陣熱辣辣 食落都唔錯 不過不失~⚡️
嘢食中規中矩 甚至有少少失望呢~
另外服務方面 idiot覺得有幾多地方都唔夠周到
唔知係咪因為部分店員係韓國人嘅關係 有啲難溝通😂

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選
❤️‍🔥燒啤 $138
食韓國炸雞一定要飲燒啤!
成支Tower咁上 預先溝好咗1支燒酒加2罐啤酒~
原味真露+韓國Terra啤酒好地道!
要小心易入口 一唔覺意飲太多就醉了🙊

👩🏻‍🍳Idiots食過就算
食落唔爽 俾錢都俾得唔爽🥲

⚡️蜂蜜蒜蓉炸雞 (有骨) $118
一開頭食一啖都覺得好辣 有蜜糖味甜甜哋 但食唔到有蒜味😹
肉質都滑 就算淋滿晒啲汁啲皮都仲好香脆😋
同埋啲汁真係好多 食晒個碗入面仲好多汁剩~

⚡️甜辣炸雞 (有骨) $103
呢款叫做甜辣 但食落反而無蜜糖味咁辣 甜味就好夠~
❗️有骨嘅雞唔係太多肉 食得唔夠滿足🥹❗️

⚡️芝士雞蛋卷 $128
好多好多醬😹都好大份
不過雖然有拉絲 但無咩芝士味🥲
上碟嗰陣熱辣辣 食落都唔錯 不過不失~

⚡️海鮮煎餅 $168
少少失望🥹煎餅好薄好淋 輕輕切都好易爛 係似一塊皮咁🥲
海鮮份量唔多 得幾粒蝦仔同蜆?
最好食嘅係佢啲醬😋鹹鹹地好惹味
海鮮餅本身無咩味 係靠啲醬吊起個味 但係醬唔夠多🥹
2023-07-24
2023-07-30 119 瀏覽
呢間正宗韓國餐廳係由正宗韓國人主理,所有菜式都好正宗,食到最地道嘅韓國風味同埋韓國嘅人情味。燒五花腩肉 $208呢一道菜式已經係第二次食,韓國人為左食五花腩巳經有好多種唔同品種嘅豬,食到出神入化。店內嘅燒五花腩肥瘦均勻入口非常鬆化,又唔會肥都有油林林,非常推介大家黎試下。牛膝骨湯 $198呢個湯有非常大量嘅骨膠原,營養非常多非常多而且湯底好清甜拎黎送飯就一流。食完炸雞或者燒肉再配搭一個清湯非常之平衡。

燒五花腩肉 $208

牛膝骨湯 $198

#fatxtsimshatsui #fatxtsuenwan #fatxwanchai #fatxsaiwanho #fatxtaikoktsui ‼️ 大 大 份 量 韓 國 地 道 店‼️•① [ 甜 辣 雞 // 蒜 蓉 蜂 蜜 雞 ]|每隻味嗌一半都已經份量好大⁄(⁄ ⁄•⁄-⁄•⁄ ⁄)⁄起碼每份有10件🫨推介 「 蒜 蓉 蜂 蜜 雞 」多啲,上面有一片片蒜蓉,啱哂重口味人士(*'▽'*)♪「 甜 辣 雞 」都是正常發揮✌🏻|𓋪8/10·② [ 海 鮮 芝 士 炒 年 糕 ]|呢個大推❀( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )❀首先又係大大碟,重要入面竟然有烏冬!2個人share就差唔多了|𓋪9/10•③ [ 炸 醬 麵 ]| 是偏濕的做法~麵是偏稔身,覺得啲醬好足夠,好好食(〃´-`〃)♡|𓋪8.5/10·④ [ 芝 士 雞 蛋 卷]| 呢個見到好多人叫就試吓送到黎真心嚇親,大到癲不過有少少失望,芝士味不太濃,而且蛋卷得好厚,會容易膩。|•李家 (山林道) (尖沙咀)尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
‼️ 大 大 份 量 韓 國 地 道 店‼️

① [ 甜 辣 雞 // 蒜 蓉 蜂 蜜 雞 ]

|每隻味嗌一半都已經份量好大⁄(⁄ ⁄•⁄-⁄•⁄ ⁄)⁄
起碼每份有10件🫨
「 甜 辣 雞 」都是正常發揮✌🏻|
𓋪8/10
② [ 海 鮮 芝 士 炒 年 糕 ]

|呢個大推❀( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )❀
首先又係大大碟,重要入面竟然有烏冬!
2個人share就差唔多了|
𓋪9/10

③ [ 炸 醬 麵 ]

| 是偏濕的做法~
麵是偏稔身,覺得啲醬好足夠,好好食(〃´-`〃)♡|
𓋪8.5/10
④ [ 芝 士 雞 蛋 卷]

| 呢個見到好多人叫就試吓
送到黎真心嚇親,大到癲
不過有少少失望,芝士味不太濃,而且蛋卷得好厚,會容易膩。|

李家 (山林道) (尖沙咀)
尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
聽過呢間韓國餐廳嘅名好耐,今日終於黎朝聖!呢間可謂元祖級嘅韓國炸雞餐廳,由韓國人主理,菜式一定夠正宗,加上餐廳環境裝修都好韓式,好似真係去左轉韓國咁,好有親切感😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃蜂蜜炸雞拼盤$198份量超級大,非常抵食,數左數起碼有14件!雞翼同雞搥各半,蜂蜜沾滿炸雞表面,不過仲可以保持香脆,但同時唔會覺得好厚炸粉,難度好高㗎🙆🏻‍♀️🍃牛肉炒粉絲$158非常出色,大力推介炒粉絲!好惹味,而且好入味,口感十分彈牙,有d餐廳嘅炒粉絲一夾就斷,呢度絕對唔會!牛肉係肥牛黎,同樣好入味,係好新鮮嘅味道😻🍃芝士雞蛋卷$128同樣超級大大份,勁厚身,非常滿足🫶🏼而且中間卷住芝士,好香濃,不過記得趁熱食,咁樣芝士先會流出黎😽

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍃蜂蜜炸雞拼盤$198

🍃牛肉炒粉絲$158

🍃芝士雞蛋卷$128
2023-07-24 58 瀏覽
🍗蜂蜜蒜茸炸雞 拼甜辣炸雞外皮裹滿醬汁 但依然香脆 😋不過呢兩種口味都比較甜 ,建議嗌其中一個味 +原味 會比較好海鮮蔥餅份量好大,煎得幾香海鮮都唔少 食落啖啖都有料👍
🍗蜂蜜蒜茸炸雞 拼甜辣炸雞
外皮裹滿醬汁 但依然香脆 😋
海鮮蔥餅
份量好大,煎得幾香
海鮮都唔少 食落啖啖都有料👍
2023-07-21 64 瀏覽
而家韓國食物成行成市,之前睇完韓劇,總係會走去李家食炸雞,想像一下自己同千頌伊一齊飲啤酒。可能先入為主,可能喺味道正宗,可能係保持水準,呢度既炸雞,已經成為我既comfort food。 🍖其實呢度有好多嘢食,望住隔離枱,捲住成抽芝士嘅bb豬肋骨,running man成日食既海鮮炸醬麵,雪白顏色嘅雪濃湯,我都冇叫。係咩原因呀?因為我要食炸雞吖!🍖炸雞嘅味道真係好多,青辣椒蛋黃醬炸雞炸雞喺辣得過癮之選。蜂蜜蒜蓉炸雞,甜甜地,喺女仔既首選。今次我選擇左半半有兩個原因,第一喺岩岩睇完一套韓劇,半半哩個字好有親切感。第二係因為我本來想食甜辣炸雞,點知見到上面講嘅芝士豬肋骨,就叫埋芝士口味。我地叫左無骨炸雞,一口一個,又脆又嫩,配合炸彈酒,爽爽!✨️🍺呢度既炸彈酒冇得自己玩,但可以成個Tower上,豪爽又夠晒gur.

2023-07-19 76 瀏覽
尖沙咀呢一間炸雞店一向都出名決定黎試下😝.一坐低餐廳就會比2碟前菜包括酸蘿蔔和椰菜 比大家開下胃😆.黎呢度一定要叫炸雞!!!真係好好食🥹🤤🤤🔥原味炸雞 $168估唔到份量會咁大碟熱辣辣脆卜卜 即叫即炸外皮非常香脆!入面做好Juicy 有滿滿嘅肉汁🤤🤤仲俾咗一碟甜酸醬不過唔使點都已經好好食😆.🔥泡菜餅 $138泡菜餅真材實料😝入面除咗好多泡菜仲有海鮮魷魚😚😚如果餐廳可以有醋提供應該會更加好🤣(超鍾意點醋食).🔥雪濃湯 $168係一個我好鍾意嘅牛骨湯😚🤤入面嘅牛肉都好林好滑湯原汁原味 充滿牛骨精華入邊仲有少量麵條好快俾我地清晒成碗湯🤣🤣絕對推介😎😝🔥
尖沙咀呢一間炸雞店一向都出名
決定黎試下😝
一坐低餐廳就會比2碟前菜
包括酸蘿蔔和椰菜 比大家開下胃😆

黎呢度一定要叫炸雞!!!
真係好好食🥹🤤🤤

🔥泡菜餅 $138
泡菜餅真材實料😝
入面除咗好多泡菜
仲有海鮮魷魚😚😚
如果餐廳可以有醋提供應該會更加好🤣(超鍾意點醋食)

🔥雪濃湯 $168
  • 泡菜餅
  • 原味炸雞
  • 牛骨湯
2023-07-18 121 瀏覽
📍李家呢間元組級既炸雞店應該大家都食過,周圍都開滿分店,經常大排長龍😼人氣相當高😍餐廳由韓國人打理,夠曬正宗!裝修亦都好有韓國風,有種去咗轉韓國嘅感覺💓🍯蜂蜜炸雞拼盤 $198全盤都係雞翼同雞髀,所以唔洗驚會食到雞胸肉,好爽!🤣個外皮就算食到最後都依然係脆嘅,完全唔會淋曬。炸雞薄皮爆汁,炸到勁香口!蜜糖蒜蓉醬🍯食落味道甜甜地,係小朋友應該都鍾意食既味道🤤食到半路如果驚會太膩,上面嘅蒜泥就可以幫手解膩啦!🤩份量方面真係超級多,適合3-4個人share食就會啱啱好😌🌶️香辣鳳爪 $198強烈推薦要叫依個香辣鳳爪,醬汁味道超濃、超香!!味道甜甜辣辣,辣到我流晒鼻水,但又停唔到口係咁食😝佢係真係幾辣🌶️唔係講笑!所以食唔得辣嘅朋友可能要練一下先挑戰呢碟🫣食到有少少膩嘅時候,擺係底下嘅洋蔥就啱啱好可以用黎解膩,而且仲可以食到洋蔥本身嘅少少甜味,兩者夾埋一齊食真係好正🥳🫓泡菜餅 $138依款泡菜餅裏面嘅泡菜味道偏酸,泡菜嘅味道唔係幾辣,越食落幾開胃!佢仲有一個鹹味嘅醬汁配埋可以一齊食。而成個餅煎得外脆內軟,可以食到個邊係脆卜卜😼除咗泡菜之外,其實佢都落咗少少魷魚,有口感之餘又提升左成個泡菜餅嘅味道🥳⭐️
📍李家

🍯蜂蜜炸雞拼盤 $198

🌶️香辣鳳爪 $198

泡菜餅

🫓泡菜餅 $138

⭐️好味指數: 9.5/10

📍李家 (山林道) (尖沙咀)
泡菜餅
  • 蜂蜜大蒜炸雞
李家可以話係香港嘅元祖級韓式炸雞店 未食過都一定聽過佢個名~ 咁岩去開尖沙咀就決定去試下佢地嘅炸雞🍗• 無骨蜂蜜蒜蓉炸雞(半份)$109 🐓 4.4/5半份有8件炸雞 2個人食岩岩好 炸皮只係薄一層 炸得好香脆 每件雞都包滿曬蜜糖 唔會過甜 好味!不過蒜味唔算突出🧄• 芝士辣雞炒年糕 $178 🧀 2/5芝士分量十足 好邪惡 年糕好食 比起平時食嘅韓式年糕更加煙韌 但個辣雞真係大伏(圖三)💥 超級嚡口 全部細細粒 一大浸煲湯味 係連年糕汁到遮唔住嘅怪味 店家話佢地唔係用雞腿肉而係用雞胸肉 其實唔係雞胸肉嘅問題 係又嚡又有怪味 總之就係唔推薦 可以直接食炒年糕💣

• 無骨蜂蜜蒜蓉炸雞(半份)$109 🐓 4.4/5

• 芝士辣雞炒年糕 $178 🧀 2/5