2023-06-11 652 瀏覽
叫左韓式炸雞、韓式五花腩配生菜、泡菜炒飯、滷水雙拼,送到上黎真係以為俾人偷食左啲份量少得驚人,唔知賣30幾蚊果啲小食黎到會唔會得1,2舊呢滷水雙拼呢盒野收130幾蚊,加埋都唔知有冇十舊肉其他果3樣就不過不失啦。日日都叫外賣呢間第一次叫,見佢menu咁多野食以為搵到間好餐廳,點知第一次亦都係唯一一次最後公道講句,除左份量之外味道唔算差既,但就真係趕客啦,見你地menu成隻豬手都唔洗130蚊,偏偏一盒130幾蚊既雙拼得幾塊豬手

滷水雙拼呢盒野收130幾蚊,加埋都唔知有冇十舊肉
其他果3樣就不過不失啦。

滷水雙拼
2023-06-11
外賣送餐
2023-01-02 748 瀏覽
最近見呢間主打外賣的店開了好多分店懶惰的我 買個外賣回家 呢個價錢都好抵食 開業優惠仲要有85折💫佢好多選出 花多眼亂 有唔同的菜色 : 新加坡 日本 韓國 台灣 川菜....🔸日式黑咖哩雞扒飯 $53咖哩係唔辣既 仲有d甜甜地雞扒相當入味 飯都幾多 係用了日本米🔸炸甜不辣片 $24原塊魚餅對半切 仲配有甜辣醬呢個價錢黎講 份量須多🔸炸韭菜盒子 $32中間是有冬粉 肉 菜反而韭菜味唔太出🔸惹味塔香鹽酥雞 $32🔸夜市蒜香辣味大雞排 $32味道較淡 但炸得幾好 唔會好油膩🔸芝士肉鬆蛋餅 $32有拉絲的芝士 肉鬆也幾多蛋餅煎得香口 似係台灣的早餐店🧋炭培烏龍珍珠奶茶 $20🧋蜜桃四季春果茶 $17飲品個樽好特別 炭培烏龍 同 四季春都係用了台灣茶葉沖泡🍮黑糖芋圓仙草 $24太抵食既仙草糖水作結 芋圓都好有口感.📍架勢廚房 Hey! Kitchen📌多區 超過10間分店
最近見呢間主打外賣的店開了好多分店
📍架勢廚房 Hey! Kitchen
📌多區 超過10間分店
外賣自取
2023-01-02 483 瀏覽
架勢廚房 (Wetland Seasons Bay) (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下14號舖天氣凍,不想外出用餐,也不想自己煮,首選就是叫外賣。最近濕地公園附近開了一間新潮外賣店,不是平時見到的兩餸飯,而是綜合韓式、日式、和中式的外賣店,裏面還可以吃到台式甜品和手搖飲品。一家三口由前菜、主菜到甜品,吃得飽飽的也只是二百幾。台味晚市套餐$61* 鹽酥雞香腸便當 鹽酥雞炸得香脆,雞肉嫩滑,香腸很有台灣的風味,就像是在台灣旅行時的夜市吃到的,鹽酥雞也貼近台灣的味道,令人一時就會想起在台灣旅行的美好日子。* 可樂(免費配一罐飲品)* 芒果荔枝爆珠紅茶(另一個餐半價享用飲品) 荔枝味濃郁,大少少芒果甜香,重要的是爆珠卜卜脆, 十分過癮。星洲美食晚市$58* 可口可樂 手撕雞冷麵西(麻辣口水汁)冷麵彈牙,配上惹味的麻辣口水汁,難道其實是挺辣的,但喜歡吃辣的人一定會覺得很過癮。日式煎餃子(配柚子醬汁)$32煎餃子皮薄餡靚,內裏肉汁滿滿,外皮煎得香脆,點上特製的甜酸醬,吃過返尋味。明太子雞翼(3隻)鹹香

一家三口由前菜、主菜到甜品,吃得飽飽的也只是二百幾。

台味晚市套餐$61
* 鹽酥雞香腸便當
* 可樂(免費配一罐飲品)
* 芒果荔枝爆珠紅茶(另一個餐半價享用飲品)

星洲美食晚市$58
* 可口可樂
手撕雞冷麵西(麻辣口水汁)

日式煎餃子(配柚子醬汁)$32

明太子雞翼(3隻)
鹹香明太子釀入雞翼中,香脆外皮的雞翼下是嫩滑的雞肉,再裡面是鹹香明太子。七隻雞翼多飽滿多汁,絕無欺場。

唐揚炸雞$39
炸雞入味,粉漿有特別調製過,所以帶有鹹香,雞的份量挺多,以小食來說可以說是吃得飽人。雞肉滑溜。

一口黑糖花生麻糬(6粒)$36
黑糖味香濃,圓滾滾的麻糬入口煙靭,裏面是西環得花生餡料。

黑糖芋圓仙草$24
竽圓彈牙,芋頭味香濃,仙草份量很多。

值得再食
2022-12-21
今日收工冇煮飯🤣去咗Hey!kitchen架勢廚房叫外賣🥡分店剛剛開張,有八五折食物種類選擇好多,有韓式、台式、日式、港式仲有四川麻辣干煱,一次過滿足晒咁多人嘅口味啊!特別推介台味晚市二人套餐🥡超抵食先揀兩款便當,鐵路🚞滷排骨便當每款便當嘅份量都好多,排骨非常香口唔會有好多骨,啖啖肉鹽酥雞香腸便當🍱鹽酥雞即叫即炸,口感香脆另外仲有配菜,椰菜同酸瓜等等另外加咗個小食,芝士肉鬆蛋餅雖然比較薄,但係入邊嘅餡料都好多肉鬆蛋餅,鹹香味十足🥰另外日式和風牛肉配溫泉玉子丼💕必叫!和風肥牛幸肥牛汁,真係好滋味呀用咗日本珍珠米,將溫泉蛋吉穿拌勻蛋味香濃之餘好滿足呀!呢個套餐仲配埋日式麵豉湯添!另外,加咗個日式小食唐揚炸雞炸雞嘅炸粉比較薄,淡淡都係肉沾日式芝麻醬,好滋味呀🤩
今日收工冇煮飯🤣去咗Hey!kitchen架勢廚房叫外賣🥡
分店剛剛開張,有八五折
食物種類選擇好多,有韓式、台式、日式、港式
仲有四川麻辣干煱,一次過滿足晒咁多人嘅口味啊!

特別推介台味晚市二人套餐🥡超抵食
先揀兩款便當,
鐵路🚞滷排骨便當
每款便當嘅份量都好多,排骨非常香口
唔會有好多骨,啖啖肉

鹽酥雞香腸便當🍱
鹽酥雞即叫即炸,口感香脆
另外仲有配菜,椰菜同酸瓜等等

另外加咗個小食,芝士肉鬆蛋餅
雖然比較薄,但係入邊嘅餡料都好多
肉鬆蛋餅,鹹香味十足🥰

另外日式和風牛肉配溫泉玉子丼💕必叫!
和風肥牛幸肥牛汁,真係好滋味呀
用咗日本珍珠米,將溫泉蛋吉穿拌勻
蛋味香濃之餘好滿足呀!
呢個套餐仲配埋日式麵豉湯添!

另外,加咗個日式小食唐揚炸雞
炸雞嘅炸粉比較薄,淡淡都係肉
沾日式芝麻醬,好滋味呀🤩
2022-12-06 1151 瀏覽
是日去濕地公園,去完睇下附近有咩好食,發現到呢間外賣店,新張期內有85折,價錢唔貴又多野揀,一於買返屋企試下。餐廳有好多菜式選擇,川、韓、台、新加坡菜都有,對有選擇困難症嘅我真係又一個考驗。台味晚市二人套餐 :一入去已經俾呢個二人餐吸引到,83蚊有兩個便當加飲品,真係相當抵。古早味滷肉便當 :一打開已經見到飯上面鋪滿滷肉,非常足料,滷肉肥瘦均勻,滷得好入味,撈飯食一流;配菜有滷蛋、椰菜、醃青瓜及酸菜,可以減低油膩感。鹽酥豬排便當 :未開盒已經聞到好香鹽酥味,豬排都幾大塊,炸得好香口,食落都幾多肉汁,味道唔太鹹,亦唔覺得油膩。二人餐加錢可以配其他小食,我地分別加咗滷肉青菜及台灣香腸;滷肉青菜份量比想像中多,椰菜入口爽口,吸收咗滷肉汁後份外好味。台灣香腸配生蒜 :個人一向都好鍾意食台灣腸,香腸外皮烤得香脆,切成一片片方便入口,配埋生蒜食感覺更香。韓烤便當 :有五花腩/牛肉或雞肉可以揀,我地揀咗雞肉,雞肉用韓式醬烤過後,味道甜甜辣辣,非常惹味;配菜有醃蘿蔔、涼拌大豆芽及芝麻菠菜,好有韓式風味。韓烤豬串 :套餐加26蚊有三大串,豬肉微烤過後帶焦香,食落鬆軟多汁,配埋韓式辣醬,辣辣地相當刺激。泡

台味晚市二人套餐 :

古早味滷肉便當 :

鹽酥豬排便當 :

台灣香腸配生蒜 :

韓烤便當 :

韓烤豬串 :

泡菜粉絲豆腐湯 :
一開蓋傳出陣陣泡菜湯香味,除咗豆腐同泡菜外,仲有金菇及半熟蛋,味道唔太辣,粉絲係韓式粉絲,份量都幾多,配埋白飯真係足夠兩個人食。

阿薩姆珍珠奶茶 :
茶味香濃,有好多珍珠,入口煙韌彈牙,如果可以跟餐加錢轉配嘅話就更加好喇。

10 分鐘 (外賣自取)
2022-11-08 740 瀏覽
好多人都話天水圍係美食沙漠,講真,住左係度咁耐,真係覺得附近無咩好野食。早幾日見到有鄰居拎住兩大個橙色紙袋外賣,就問佢係咩黎,原來濕地公園附近開左間外賣店叫「架勢廚房」,今日同朋友去完濕地公園,就趁機買返屋企試下啦。係外賣店黎講,選擇都算多,有一人餐,二人餐,單點食物,飲品及甜品。我地一行四人,叫左兩個二人餐,再加小食,甜品及飲品。二人餐開業優惠下只係$83,有兩個主食同兩款罐裝飲品,亦可以加配小食。主食方面有5款,兩個二人餐下我地揀左四款,分別係古早味滷肉便當、酸辣雞排便當、鹽酥豬扒便當同鹽酥雞香腸便當。每個便當除左有白飯同主食之外,仲有菜,醃青瓜同糖心蛋。古早味滷肉便當:滷肉好多汁,肥瘦肉均勻,送飯一流,非常開胃,同係台灣食到嘅真係好相似。酸辣雞排便當:雞排炸得外脆內軟,層次非常豐富,就算外賣返到屋企都依然咁好味,配埋酸辣粉,簡直一流。鹽酥豬扒便當:鹽酥豬扒炸得香脆可口,食落外脆內軟,入口鬆軟多汁,唔會覺得油膩。鹽酥雞香腸便當:鹽酥雞肉質嫩滑,椒鹽味剛剛好,好有台灣夜市食到嘅風味。香腸亦都係我喜歡嘅台式小食之一,味道甜甜地,同鹽酥雞一齊食真係非常夾。配菜方面除左有菜同醃青瓜之外,仲

我地一行四人,叫左兩個二人餐,再加小食,甜品及飲品。

每個便當除左有白飯同主食之外,仲有菜,醃青瓜同糖心蛋。

古早味滷肉便當:

酸辣雞排便當:

鹽酥豬扒便當:

鹽酥雞香腸便當:

配菜方面除左有菜同醃青瓜之外,仲有糖心蛋,令到整體賣相非常吸引。

跟餐我地加左$17要個滷肉青菜,份量都比想像中多,一口滷肉一口青菜,真係能減低罪惡感。

除此之外,我地仲加左個韓醬有骨炸雞,醬汁揀左蜂蜜芥末,返到屋企發現原來全隻雞件都鋪滿醬汁,雞肉肉質嫩滑,配埋香甜嘅蜂蜜芥末醬,食落酸酸甜甜,非常開胃惹味。

甜品方面,我地試左黑糖芋圓仙草,配料有三色芋園同仙草,芋圓非常彈牙,食落煙韌,唔會太甜,配埋仙草,好有口感,食落好清涼,食完咁多炸物食呢個甜品,感覺真係非常清新。
飲品方面,我地兩個二人餐都配左罐裝可樂,再另加一個蜜桃四季春果茶,果味香濃,帶輕輕嘅茶味,唔會太甜。

叫左咁多野食,都只係$278,平均每人都唔洗$70,真係非常超值呀。
外賣自取