2019-05-02 763 瀏覽
今天是復活節後第一日返工,大家都懶洋洋,不想回家煮飯,於是就和幾個同事一齊揸車入元朗「校長燒肉日韓料理」晚膳。店鋪位置方便,環境不錯卡位坐椅式設計,坐得舒服,是日差不多全餐廳滿座,但不太嘈吵或有濃烈的燒烤味,顯示出它的抽煙系統做得很好,另外食物款式也很多,有熟食、甜品、湯類、不同的烤肉、蔬菜類等,個人最欣賞餐廳醃製的食物(有黑椒牛扒、秘製牛仔粒、自製义燒和雞翼......等等)肉質細嫩,味道不錯,燒起來吃十分惹味,不過偏鹹一點,另外焗靑囗也不錯,大大隻又不會軔,一次也能吃足6、7隻。
2019-04-30 603 瀏覽
有朋友住🏠天水圍、有朋友住🏠屯門、又有朋友住🏠大埔及元朗,最後大家選擇在元朗開開心心🥰大吃一餐聚一聚,於是選擇了「校長燒肉日韓料理」由於食店位置方便,價錢💰便宜,百二幾元的放題,任飲任食,好抵👍。當晚約七時左右,餐廳已有八成人客了,幸好一早已book定位。我們才能安排到店內的四人卡位就坐,位置坐得舒服😌。是晚人數雖然多,但食物款式也很多,非常充足,味道方面也不錯👍特別是燒肉類,醃製得很入味,所以燒好後散發出濃烈的香氣,吃起來也十分惹味,而肉質方面很嫩滑,脂肪不多。當中最愛❤️吃🐓雞腎,夠爽夠淋,另有大隻蝦🦐,肉質彈牙鮮甜。可是個人夠喜愛吃的綠豆沙糖水,當晩看見👀成粒狀,沒起沙較為失望。但整體算不錯👍,下次也會與朋友再來吃😋
2019-04-27 680 瀏覽
唔係第一次食校長燒肉但係今次真係好唔愉快😢😢一開始我地7個人 有個姨姨帶我地入去最入邊我地未坐低就已經出聲話有3個係免燒烤 4個燒烤個姨姨語氣好差咁講「早講啦」🤬之後帶左我4個朋友去最出邊嘅檯入邊幾張空檯 但係得我地3個人 出邊就好熱鬧咁我地都理解佢地係驚我地會食朋友嘅野食冇出聲坐低食野攞完野食返埋位開始食野未到5分鐘個姨姨就行入黎係隔離走黎走去🤭🤭一開始都冇點在意但後尾行過黎特登望下我地d食物😧又唔幫我地執下d碟但另一個姨姨過黎係主動幫我地執碟中間有個朋友夾完野食過黎睇下我地個姨姨即刻行過黎講如果個朋友再行過黎就計我地燒烤錢個陣我同朋友都好疑惑 難道我地會食生肉???😓😓之後我地同d朋友只可以用電話去交流🤦🏻‍♀️d食物麻麻地 味道偏淡 炸物較好 熟食的選擇都較多 有飯有炒米粉有小菜有雞湯飲品選擇都多 甜品就偏少 壽司亦都係得個3、4款 唔係幾抵食 因為免燒烤再加一都要$71.5其他嘅放題選擇都較多 仲可以自己整甜品下次唔會再考慮食呢間可以理解佢地好驚我地食朋友d烤肉但係做得太明顯搞到我地好尷尬😅😅我地根本就冇個種諗法❌❌真心講個句好似比人侮辱咁😇成個Lunch真係充滿無奈同尷尬🤷🏻
唔係第一次食校長燒肉

但係做得太明顯搞到我地好尷尬😅😅
我地根本就冇個種諗法❌❌
真心講個句好似比人侮辱咁😇

成個Lunch真係充滿無奈同尷尬🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

$71.5 (午餐)
2019-04-16 837 瀏覽
自從前排食過好幾間燒肉同火鍋放題之後, 一直好想試下校長, 見荃灣都有分店應該都有些少規模吧第一印象係餐廳抽風系統不錯, 絕對係加分位!肉類應有都有, 岩哂食肉獸...而且唔會醃得咸.. 燒完點汁岩岩好! 除此之外記憶中仲有金菇肥牛, 魚蛋大蝦香腸秋葵菠蘿菇類.. 我覺得選擇都幾豐富我怕熱氣只試了一件炸物, 脆口架都! 熱食有西芹, 蒸魚, 螺... 不過卦住食唔記得影店員會久唔久幫客人換隔油紙, 依d就係我晚餐La飲品櫃隨便拎放題必然啦,但最窩心係照顧埋愛熱飲的養身族, 熱的冰糖雪耳同菊花茶解熱氣一流呀.. 仲有幾款甜品, 最鐘意係椰汁雪燕食左兩小杯, 今晚值回票價

第一印象係餐廳抽風系統不錯, 絕對係加分位!

店員會久唔久幫客人換隔油紙, 依d就係我晚餐La

飲品櫃隨便拎放題必然啦,但最窩心係照顧埋

2019-04-04 1120 瀏覽
今日係元朗千色附近搵野食之前都聽過校長燒肉 不過一直都唔得閒試今次咁岩見到 就決定入去試下啦價錢方面其實都係可接受既~我地係平日7點黎 都係$198一個人 而且一黎就有得入去坐啦一坐低 店員就幫我地開爐整紙啦~枱面空間夠曬大仲有好多唔同既調味料比你自己調味~ 加分等個爐慢慢熱既期間 我地就出去攞野食啦如果你有加刺身既話 仲有刺身食添不過我地今次唔aim at 食刺身 就無加啦前菜沙律既選擇好多 仲有唔同汁任你配搭我自己就最鐘意依個雲耳青瓜 酸酸甜甜好開胃再行過多少少有少啲菜呀腸呀咁燒茄子真係我既至愛 仲有台灣腸都好好食金菇肥牛卷燒個陣好鬼正菠蘿好鮮甜!隔離仲有唔同既肉類其中最正係五花腩 再係燒個陣加埋佢啲調味料 無得頂雞腎都啲醃都好入味除左燒既野 仲有熱食, 炸物同湯水飲下炸物有燈曬住 唔會話擺到林曬攞到埋枱食既時候仲係脆卜卜之後又點少得野飲 原來依到仲有得飲hoegaarden既rose咖好少放題仲有啤酒飲 好抵甜品方面 有啲啫喱呀泡芙個啲除此之外 仲有一個櫃擺左雪條同雪榚燒到咁上下定時定侯又會有staff幫你換紙同睇下個爐會唔會太大/太細staff做野都好快手~ 依樣反而係我最欣賞
今日係元朗千色附近搵野食
之前都聽過校長燒肉 不過一直都唔得閒試
今次咁岩見到 就決定入去試下啦

價錢方面其實都係可接受既~

一坐低 店員就幫我地開爐整紙啦~枱面空間夠曬大

菠蘿好鮮甜!

隔離仲有唔同既肉類
其中最正係五花腩 再係燒個陣加埋佢啲調味料 無得頂

雞腎都啲醃都好入味

除左燒既野 仲有熱食, 炸物同湯水飲下

炸物有燈曬住 唔會話擺到林曬

staff做野都好快手~ 依樣反而係我最欣賞佢地既地方

平日198依個價錢食到咁多野係依個年代黎講真係唔貴
加上有啤酒飲 好似回番曬本咁呀
2019-03-19 852 瀏覽
這晚來到食晚飯 聞到陣陣香味被吸引過去看看 所以決定到此食飯🤭來到的時候已經是晚市的時間所以收費為HKD$198加一服務費等了一會兒 店員就帶位給我們我就很快地出去拿東西了這裡可分為幾個位置:-刺身-前菜/沙律吧-壽司-烤肉-熟食/炸物-甜品/飲品刺身和烤肉也很新鮮😋另外還有多種醬汁可以配搭來食
2019-03-18 655 瀏覽
成日聽人講,校長好抵食,我都去試下先。啲位都夠闊,好坐嘅。食物種類雖然唔係好多,但大家請記住,百零蚊炸,而且味道都啱我口味,仲要有刺身食,雖然唔係太新鮮,但係咁嘅價錢,我覺得好抵,想食燒烤,我會再嚟。
成日聽人講,校長好抵食,我都去試下先。
啲位都夠闊,好坐嘅。
2019-03-14 756 瀏覽
校長在元朗都出名:但是第—次試。7:30開始,walk in都不需要等:心中有数應該不会太好先试前莱:還算可以…但肉類就不好…味道不好:海鲜類不新鲜:试—兩件就沒興趣吃,飲品都算多…不会再试下次

2019-03-11 688 瀏覽
今日同家人慶祝生日,選擇左依間放題燒烤一早已經book定五點鐘開始,人流都比較多坐位十分闊落,就算二人位置都好闊落抽氣系統比較好,完全沒有味道飲品類品都算比較多,亦有唔凍既飲品(不過需要問店員拿)有好多不同種類既食物,頂妹同家人都喜愛佢地既餃子,味道不錯另外仲有刺身,同埋壽司食肉類就有牛、雞同埋豚肉選擇小妹比較喜愛食牛展片,醃制既食物就味道比較淡身,需要自行加醬料最後當然唔少得甜品🍮,選擇比較少啫哩比較多口味揀。
今日同家人慶祝生日,選擇左依間放題燒烤
一早已經book定五點鐘開始,人流都比較多
坐位十分闊落,就算二人位置都好闊落
抽氣系統比較好,完全沒有味道

飲品類品都算比較多,亦有唔凍既飲品(不過需要問店員拿)

有好多不同種類既食物,頂妹同家人都喜愛佢地既餃子,味道不錯

另外仲有刺身,同埋壽司

肉類就有牛、雞同埋豚肉選擇

最後當然唔少得甜品🍮,選擇比較少
啫哩比較多口味揀。
2019-03-09
今天第一吃這間人气超高的日韩自助餐、环境和食物都是一级棒,环境非常舒适和干净。我比较喜欢的是麻辣小龙虾、够麻辣、而且非常新鲜、小吃炸物都是非常的脆,西兰花和菜心炒的非常有火侯,以前烧烤都是直接铁板加油烧容易烤焦的现在有那个烧烤纸都不用怕会烤焦了刺身我只是试了🦐虾和三文鱼刺身。很新鲜入口即化。烧烤的材料都是和一般的烧烤店差不多。个人特别推荐的是烤鸡软骨。其它烧烤店比较少见。饮料🥤居然有17款,甜品也有7款,我个人觉得最好吃的是泡芙,一口一个里的奶油非常多超级好吃😋
今天第一吃這間人气超高的日韩自助餐、环境和食物都是一级棒,环境非常舒适和干净。我比较喜欢的是麻辣小龙虾、够麻辣、而且非常新鲜、小吃炸物都是非常的脆,西兰花和菜心炒的非常有火侯,以前烧烤都是直接铁板加油烧容易烤焦的现在有那个烧烤纸都不用怕会烤焦了[调皮]刺身我只是试了🦐虾和三文鱼刺身。很新鲜入口即化。烧烤的材料都是和一般的烧烤店差不多。个人特别推荐的是烤鸡软骨。其它烧烤店比较少见。饮料🥤居然有17款,甜品也有7款,我个人觉得最好吃的是泡芙,一口一个里的奶油非常多超级好吃😋
2019-03-04
  • 燒肉
  • 麻辣小龙虾
  • 奶油泡芙
2019-03-04 747 瀏覽
過開元朗探朋友,就提議去擦餐勁嘅, 最後選址“校長燒肉”。我朋友話食開, 知道放題由7:30 開始, 仲Book 埋位。入到去未坐低已經被淋漓滿目嘅食物所吸引走了過去睇食物。生肉我選了幾種食物,包括五花肉, 牛仔骨, 香腸,餃子,豬排,羊架等等。他們舖頭嘅特點係大部分食物都無預先調味, 但係出面可以拿到很多唔同嘅調味料自己調味。先說說-五花肉, 半肥瘦, 肉算唔錯。 -牛仔骨,冰鮮貨, 仲有d  結冰, 肉味唔夠, 有些小雪味。-香腸, 係我鍾意食嘅廚師腸嘅味, 都食左3-4 條。-餃子: 我覺得係全店最好食嘅野食, 味道唔錯, 仲好結實, 好有口感, 煎好後有脆又香口。-豬排: 有肉味, 調味淡, 但係都算OK嘅。-羊架: 麻麻哋, 雖然唔蘇, 但係感覺一般。服味之選: 三文魚, 無腩位選擇, 三文魚唔夠凍, 有D  腥。 整體來講200 蚊位食到燒肉任食都算OK。 不過不失。
入到去未坐低已經被淋漓滿目嘅食物所吸引走了過去睇食物。

先說說
-五花肉, 半肥瘦, 肉算唔錯。
-香腸, 係我鍾意食嘅廚師腸嘅味, 都食左3-4 條。
-豬排: 有肉味, 調味淡, 但係都算OK嘅。
-羊架: 麻麻哋, 雖然唔蘇, 但係感覺一般。

整體來講200 蚊位食到燒肉任食都算OK。 不過不失。
2019-03-01
2019-01-25 1306 瀏覽
尋日下午同朋友們一齊落荃灣食校長燒肉! 我地book 左5-7時時段,價格係最優惠,加埋一都係$108。一入到去,場內已經人頭擁擁..... d人已經好緊張甘搶緊食物喇!因為太多人出黎拎食物,頭半小時都係好擁擠!食物款式都算多,我地除左燒肉之外都拎左個煲仔用黎打邊爐。有燒肉類,蔬菜類、熟食,湯,沙律,汽水飲品,熱茶咖啡都幾齊全。不過覺得2小時,略為不夠時間去享用,取食物再燒,都用左成大半小時! 食得太急喇....呢個價錢甘既質素要做合格既!
尋日下午同朋友們一齊落荃灣食校長燒肉!

因為太多人出黎拎食物,頭半小時都係好擁擠!

食物款式都算多,我地除左燒肉之外都拎左個煲仔用黎打邊爐。

呢個價錢甘既質素要做合格既!
2019-01-24
2018-12-28 1642 瀏覽
7:45 入座,已無哂蝦,啲魚生得三文魚,溶哂啲啲水度嘅帶子,切到好細粒嘅螺,同埋2款低價魚生,啲肉唔係醃到無哂味就係未溶雪硬冰冰,啲魚係鯰魚仲要係淋bebe, 魷魚似食膠咁完全無味,燒物最好食算係牛仔骨,熱食四五款無乜驚喜正常味,係有個辣酒花螺幾淋幾好味……嘢飲大約10款,有韓國啤。仲有幾款壽司,但完全唔吸引,有白飯,有人蔘雞湯但勁肥又無味,雞頭都放入去煲,有蕃薯糖水,熱菊花茶,間嘢抽風差油煙大,埋單一人二百五,唔抵,不會再來。真係唔多明點解仲有咁多人幫趁
2018-12-27 1411 瀏覽
今次去咗元朗食燒肉放題<<校長燒肉日韓料理>>佢七點三就係放題嘅開始時間,不過如果冇訂位都唔駛指意呢個時間入得到!我哋啲即興派就等到八點半先入到!好彩唔係一定要企喺門口等,留低咗電話之後我哋就喺附近行下!呢間唔怪得之咁多人排隊食,佢無論刺身、燒肉種類或者熱食都係都對得住個價錢刺身新身,即叫即切俾你同埋款式都算多,實有幾款啱食~牛都有3-4款,啲紋理分佈都靚我就食多幾次都唔會厭P.s 加$7就可以用燒烤紙燒,而且係無限refill,絕對值得加
今次去咗元朗食燒肉放題<<校長燒肉日韓料理>>
佢七點三就係放題嘅開始時間,
不過如果冇訂位都唔駛指意呢個時間入得到!
我哋啲即興派就等到八點半先入到!
好彩唔係一定要企喺門口等,
留低咗電話之後我哋就喺附近行下!

呢間唔怪得之咁多人排隊食,
佢無論刺身、燒肉種類或者熱食都係都對得住個價錢
刺身新身,即叫即切俾你
同埋款式都算多,實有幾款啱食~
牛都有3-4款,啲紋理分佈都靚
我就食多幾次都唔會厭

2018-12-03 1701 瀏覽
校長燒肉呢個大名,無一個元朗人唔知道。老實,平日小弟都係食開午時,一值都係覺得一般般。今日就決定一反常態,試下9點半呢D特價時段有咩分別。基本上其實都午時差唔多,但唔同GE係,D肉靚好多同有刺身。刺身GE款式都有5,6款,而且仲幾新鮮,解凍情氾卹非常好,一D雪都食唔到。如果某款食哂,師父仲會即時換上第2款,變相1晚食成7,8款。燒肉其實黎黎去去都係果D,今次比我見到一款好特別GE牛肉,師父將佢切到四四方方,油脂分怖亦係比普通燒肉級數黎得高,而且仲好有肉味!!野飲黎講算係好多種類,基本GE汽水茶都有,而最特別GE係佢竟然提供韓國啤酒!!!燒肉啤酒,正呀1!呢個係一個好特別GE甜品!!起初我以為係特大雪糕肖糯米磁,但食落先合,原來係一個極大GE益力多沙冰!!!哈哈,當堂咩熱氣都無哂!! 當日其實仲有幾盤熟食,中式糖水,熱菊花茶同人參雞湯,全部麵非常之唔錯,特別係個湯,一定要讚下!!好飲又無味精!!小弟當日太肚餓,一味掛係食,影得少相之餘仲無記名,失敗!!!下次再試GE時候補番!!!

基本上其實都午時差唔多,但唔同GE係,D肉靚好多同有刺身

下次再試GE時候補番!!!
2018-12-01
$190 (宵夜)
  • 刺身
  • 牛肉