2018-12-03
話說約左個舊同事去校長燒肉,諗住一邊燒一邊傾密計。一早就計劃左收工衝過黎食早段晚市,7點前離座唔食刺身$98,食埋刺身都係$138咋, 可以傾2小時又任飲任食放題真係好抵。點知老細扭計話想開會,諗住疊埋心水食返7:15嗰場俾$198之時🙄,哼,又話取消會議,不過荷包即刻又袋返60蚊😍。座位幾闊落同舒適午市都好抵食呢度食放題,百零蚊任飲任食,款式都幾多,有壽司刺身,沙律吧,老火靚湯。肚子餓到死,好彩有熟食供應,夾左幾件炸芋球,雞軟骨,蝦多士同蝦餅。蝦餅暖暖地,放喺爐上燒一燒會好食d。出面食放題烤肉係寫紙,呢度就就係自助形式,可以睇下岩唔岩先夾,亦都可以就住份量,咁就唔怕浪費食物。雖然我地早段去$138,但質素同$198一樣,有海鮮魚類,各類扒,羊加豬加牛,仲有新鮮蔬菜,應有盡有,又再一次覺得抵左🤣喜歡食刺身嘅豬,自從dont張西望介紹鱒魚之後,確實真係唔係好敢食。不過見到佢幾靚,忍唔住又試下。三文魚刺身色澤鮮明呈橙紅色,每件厚身肥美,脂肪紋分佈鮮明,而且肉質堅挺,非常新鮮。有左呢張刺身貼紙,就可以去拎刺身架喇。燒肉部份黎喇,我地加左7蚊要紙上燒肉,紙係無限換,燶左就可以要求換,不過服務員
座位幾闊落同舒適
午市都好抵食
有左呢張刺身貼紙,就可以去拎刺身架喇。
燒肉部份黎喇,我地加左7蚊要紙上燒肉,紙係無限換,燶左就可以要求換,不過服務員會主動過黎換紙👍。紙上烤肉就冇咁易燶,烤出黎嘅肉唔會黑蚊蚊,呢7蚊都值得比嘅。成晚雖然掛住講野,但我地都燒得幾靚架,牛肉好腍,味道唔會太鹹,可以出去自助調味區自由揀醬汁,醬汁款式都好多,有韓式辣醬,柚子醬,胡麻醬,燒肉汁等等,總有一款岩口味。
飲品同甜品種類都有好幾款,仲有雪糕櫃,雖然唔係貴價雪糕,但有豬喜歡嘅大腳板😍美好的童年回憶,以前細個出街食完飯,爸爸就會帶我地食大腳板,回味無窮,為今晚畫上完美嘅句號🤗