2017-10-05
終於係元朗開外賣壽司店啦,唔洗再岀到葵芳先有得食。地理位置又好,係又新街行完街餓餓地去隔離就有得食。𣎴得不讚嘅係佢款式好多,樣樣都好靚咁,真係好難揀😂😂而且所有材料都好新鮮。佢嘅蟹將軍丼用料好足,有好多餸包括一大隻好厚肉嘅軟殻蟹同蟹柳,仲有一堆蟹籽。飯量都唔小,女仔食會有剩,而飯上面仲伴有一堆蟹柳絲。軟殻蟹係即叫即炸,冇雪味,炸到岀嚟冇油膩膩嘅感覺,而鋪係底嘅飯亦都冇吸到油。價格仲要好親民,只係五十幾蚊。質素仲要咁好,性價比極高!🤤另外仲叫左個三文魚籽海膽手卷,海膽真係大大片🤤🤤唔苦仲有陣甜味,三文魚籽又夠多😬食到底仲有料。平日真係最怕啲手卷得個面有餸,食到下面得翻啲飯😂但佢又唔會,真係又抵又好食。呢度仲竟然有椰子波波賣🙈唔洗岀到九龍城就有得飲❤仲要只賣25蚊就有大大個椰子波波,多水又好飲,2個人share都得。