特製芝士炒辣雞 $188用鐵板熱辣辣渣渣聲上枱,芝士趁熱炒起拉哂絲🤪雞肉用辣椒粉醃過,醃得好入味肉質嫩滑,連埋少少雞皮,冇骨啖啖肉食到芝士鹹香,辣辣地唔會好滯,好惹味-泡菜煎餅 $68呢個必食!邊位脆卜卜,口感唔粉泡菜切得好大塊,爽口,微微酸辣有少少甜餡料仲有辣椒、蔥同三色椒,醬汁係酸酸地嘅豉油,中和油膩感😜-泡菜牛肉炒珍珠飯 $86牛肉碎上,泡菜切得大塊,配料仲有菇片、翠玉瓜飯粒煙靭粒粒分明,炒得都算乾身整體味道較輕口味,微微辣,隱約食到泡菜味同牛肉味-📍#梨泰院 @itaewon_hk荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖粉嶺聯興街39號瓏山1號地下1B號舖
特製芝士炒辣雞 $188
用鐵板熱辣辣渣渣聲上枱,芝士趁熱炒起拉哂絲🤪
雞肉用辣椒粉醃過,醃得好入味
肉質嫩滑,連埋少少雞皮,冇骨啖啖肉
食到芝士鹹香,辣辣地唔會好滯,好惹味
泡菜煎餅 $68
呢個必食!邊位脆卜卜,口感唔粉
泡菜切得好大塊,爽口,微微酸辣有少少甜
餡料仲有辣椒、蔥同三色椒,醬汁係酸酸地嘅豉油,中和油膩感😜
泡菜牛肉炒珍珠飯 $86
牛肉碎上,泡菜切得大塊,配料仲有菇片、翠玉瓜
飯粒煙靭粒粒分明,炒得都算乾身
整體味道較輕口味,微微辣,隱約食到泡菜味同牛肉味
📍#梨泰院 @itaewon_hk
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖
粉嶺聯興街39號瓏山1號地下1B號舖
.Itaewon Kitchen & Bar梨泰院🇰🇷……….都好耐無係愉景新城食過野lu😯見黎開呢邊睇戲🎬就趁呢個機會食下🤤好多餐廳都唔同左😆💖好記得以前好鍾意食愉景新城 - 鳥山名!!!!💖💖今次都係試下未食過嘅餐廳啦!!!韓國菜🇰🇷 - 梨泰院……….我地👩🏻‍🦰👨🏻叫左太陽芝士雞鍋🐥集合左4款炸雞🍗🤤中間有一直用火🔥熱住嘅芝士🤤🍗+🧀一定係絕配!!!……….個日星期日都有lunch set😯都幾抵食😆下次可以再試埋👩🏻‍🦰最愛嘅泡菜湯!!!!……….味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5整體:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5……….
Itaewon Kitchen & Bar
梨泰院🇰🇷
都好耐無係愉景新城食過野lu😯
見黎開呢邊睇戲🎬就趁呢個機會食下🤤
好多餐廳都唔同左😆💖
好記得以前好鍾意食愉景新城 - 鳥山名!!!!💖💖
今次都係試下未食過嘅餐廳啦!!!
韓國菜🇰🇷 - 梨泰院
我地👩🏻‍🦰👨🏻叫左太陽芝士雞鍋🐥
集合左4款炸雞🍗🤤
中間有一直用火🔥熱住嘅芝士🤤
🍗+🧀一定係絕配!!!
味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5
環境:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
整體:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
午餐
  • 太陽芝士雞鍋
心思思想食韓國嘢,今次就嚟到荃灣嘅ITW,半開放式餐廳襯上木色調嘅裝修,配搭柔和嘅燈光,瞌埋眼真係好似去咗轉韓國咁。韓國直送醃海鮮套餐(辣)呢個套餐一共有五樣野,包括:醃魷魚、香辣醃魚腸、豆腐、腩肉、生蒜辣椒。當中兩大主角味道都好出色,其實口味相差不多,同樣微辣中帶點甜,口感偏爽有嚼頭。今次試咗用來配搭其餘三樣配菜,濃淡相間,味道估唔到會咁突出,份多種層次秘製醬油蟹配原味紫菜包飯小編期待已久嘅菜式,擺盤已經覺得好有韓式風味,估唔到食落更加出色!從未食過嘅友人係食之前好擔心會有腥味,但將蟹肉唧出,加埋生雞蛋後,落入紫菜飯中攪拌,再加少少醬汁,一食落口完全只感受到陣陣鮮甜。好新鮮好地道嘅口味,同坊間有少許唔同,感覺好特別,問一問店員先知原來佢嘅秘製醬汁係用新鮮水果調配,所以帶種果香,更提鮮。無骨香蒜蜜糖炸雞雖然半份但係份量一啲都唔少,適當嘅香蒜蜜糖粿係炸雞上,味道甜甜地夠香口,無骨啖啖肉一口又一口好滿足。最欣賞係當食到一半發現雞肉變涼唔夠熱,店員都好樂意幫忙翻熱,而翻熱後比剛上檯更脆身,更滋味。海鮮豆腐辣湯同傳統嘅泡菜香辣海鮮湯有啲唔同,佢嘅調味較為複雜,食落味蕾更有刺激,辣度都比較高。用

韓國直送醃海鮮套餐(辣)

秘製醬油蟹配原味紫菜包飯

無骨香蒜蜜糖炸雞

海鮮豆腐辣湯
同傳統嘅泡菜香辣海鮮湯有啲唔同,佢嘅調味較為複雜,食落味蕾更有刺激,辣度都比較高。用鍋上十分保溫,裏面有滿滿嘅海鮮,包括原隻蝦同魷魚,另外仲有吸收曬湯汁嘅豆腐,撈埋白飯食真係一流。

韓國傳統煎糖餅
一上枱已經聞到好香嘅肉桂粉味,面頭加咗啲朱古力醬,咬落去外脆內軟,中間仲有啲甜絲絲嘅糖漿,配搭少許果仁,都幾香口,雖然細細件但係都好有飽足感,用佢黎作結都唔錯。

飲品
天氣轉涼當然整返杯熱飲,今次揀咗熱紅棗蜜,飲落有淡淡紅棗味帶微甜,暖暖胃確實不錯;友人就叫咗杯草莓乳酪沙冰,望落超級大杯,裏面有粒粒士多啤梨果肉,同綿綿嘅沙冰,酸甜嘅乳酪味道完全中和到呢一餐嘅飽肚感,再添一份滿足。
2022-10-27 99 瀏覽
韓式醬燒炸雞|附地瓜薯條炸的很酥 雞肉還算嫩醬燒醬汁甜甜的 吃起來會有點膩附的小菜有木耳、馬鈴薯、韓式泡菜我很喜歡他們的韓式泡菜帶點微辣 泡菜醃的清脆又爽口單泡菜就續了好幾盤😍當天是平日晚上七點用餐客人算多差點就沒位子了想吃的話建議可以先訂位!然後請一定要爆吃他們的泡菜🤣
韓式醬燒炸雞
附地瓜薯條炸的很酥 雞肉還算嫩
醬燒醬汁甜甜的 吃起來會有點膩

附的小菜
有木耳、馬鈴薯、韓式泡菜
我很喜歡他們的韓式泡菜
帶點微辣 泡菜醃的清脆又爽口
單泡菜就續了好幾盤😍

當天是平日晚上七點用餐
客人算多差點就沒位子了
想吃的話建議可以先訂位!
然後請一定要爆吃他們的泡菜🤣
2022-10-26 168 瀏覽
星期六去左食lunch,成日經過諗住多人食都應該唔差去到叫左個韓式便當同炸醬麵來左3款小食,芽菜,青瓜同泡菜芽菜同青瓜難食到爆個芽菜頭黑哂爛哂照出,仲要出水煮得唔夠耐,食落又生又腥青瓜又係,食落陣味勁假似唔知拎乜野化學野拿過結果兩兜野食左少少就擺到尾泡菜就普通野然後便當同個麵來到兩個都係普通到無得再普通食完係完全對唔住呢個價特別個麵仲衰過no brand成舊水一碗都唔及一包10幾蚊既公仔麵所以無乜野都唔會再去呢間,唔好食,出品普通但係收到貴一貴雜菜炒粉絲都收78🙂
星期六去左食lunch,
成日經過諗住多人食都應該唔差
去到叫左個韓式便當同炸醬麵
來左3款小食,芽菜,青瓜同泡菜
芽菜同青瓜難食到爆
個芽菜頭黑哂爛哂照出,
仲要出水煮得唔夠耐,食落又生又腥
青瓜又係,食落陣味勁假似唔知拎乜野化學野拿過
結果兩兜野食左少少就擺到尾
泡菜就普通野

然後便當同個麵來到
兩個都係普通到無得再普通
食完係完全對唔住呢個價
特別個麵仲衰過no brand
成舊水一碗都唔及一包10幾蚊既公仔麵

所以無乜野都唔會再去呢間,
唔好食,出品普通但係收到貴一貴
雜菜炒粉絲都收78🙂
2022-10-20 132 瀏覽
今日突然心思思想食炸雞,第一個諗起當然係韓式炸雞啦。愉景新城嘅呢間餐廳嘅招牌菜就正正係熱辣辣嘅釜山炸雞。滋味三重奏簡單叫左個三重奏開開胃先,呢道菜就包括原味紫菜包飯、炸紫菜卷、卡邦尼炒年糕。紫菜包飯足料正宗,紫菜卷外脆內軟,炒年糕夾雜住魚糕,每款都各有特色。韓式雜菜炒粉絲食韓國菜又點少得炒粉絲,呢個雜菜粉絲嘅配菜相當多,唔會食食吓剩返粉絲。粉絲彈牙得黎又唔會韌,啲汁仲有少少甜味。無骨太陽芝士雞鍋芝士雞鍋就相當貼心,中間芝士會用燃料罐保持溫度。旁邊仲有四款不同嘅無骨雞塊,點上熱辣辣嘅芝士醬,真係滿足到爆。飲品點左藍柑荔枝乳酪沙冰同埋白桃藍柑荔枝梳打,清涼又好飲。

滋味三重奏

韓式雜菜炒粉絲

無骨太陽芝士雞鍋

飲品點左藍柑荔枝乳酪沙冰同埋白桃藍柑荔枝梳打,清涼又好飲。
2022-10-20 103 瀏覽
又嚟韓國🇰🇷菜‼️‼️今日又到荃灣搵食,揀左去愉景新城嘅梨泰院,餐廳以木系設計為主,地方寬敞,坐得舒服,兩個人撐枱腳又得,成班朋友嚟更加得,咁當然要嚟食啦。坐定定先上韓式前菜🔺六小碟 - 除咗泡菜仲有魚糕、黑豆,前菜都非常吸引,仲有醃酸青瓜、泡菜、豆芽、醃酸蘿蔔。🔺無骨太陽芝士雞鍋(16件)$198中間醬汁有三款選擇,原味、玫瑰醬、黑松露,我地揀左平日少見嘅玫瑰醬,4款炸雞有原味、蜂蜜柚子、芝士、甜辣醬,沾上醬汁簡直食唔停口。🔺海鮮豆腐辣湯 $98有上豆腐大蝦雞蛋煮成,湯底微辣,越飲越開胃,配炸雞非常適合。🔺韓式牛肉炒粉絲 $80絲粉好入味,配上大量雜菜同冬菇絲,面頭加上芝麻,同牛肉,非豐又惹味。🔺泡菜煎餅 $68外層香脆,裡內軟軟地,有啲洋蔥🧅絲,沾上拌碟嘅微辣醬汁,非常配搭。🍶草莓生米酒 $78 淡淡米酒香浸出草莓味。🍹白桃草莓梳打 $42 白桃配乜都一定好飲,呢個特飲滿分。服務員反應敏捷,揮揮手就有人應機,上菜速度又快,有機會再嚟✅
又嚟韓國🇰🇷菜‼️‼️

坐定定先上韓式前菜

🔺無骨太陽芝士雞鍋(16件)$198

🔺海鮮豆腐辣湯 $98

🔺韓式牛肉炒粉絲 $80

🔺泡菜煎餅 $68

🍶草莓生米酒 $78 淡淡米酒香浸出草莓味。
🍹白桃草莓梳打 $42 白桃配乜都一定好飲,呢個特飲滿分。

2022-10-19
2022-10-19 85 瀏覽
必食韓國炸雞🍗愉景新城係一個小朋友嘅天地☺️一家大細黎完依到玩,不妨試下黎依間餐廳食呀,整體黎講依到既雞鍋幾好食😋.🫕太陽芝士雞鍋 $248完全無諗過會有咁多件炸雞🍗一共有四款口味既炸雞,中間放左原味既太陽芝士醬🫕其實唔點芝士醬都好好味😋啲芝士仲可以做到拉絲嘅效果真係超級邪惡‼️.韓式雜菜炒粉絲呢個炒粉絲嘅配菜其實好多☺️超豐富‼️粉絲Q彈,仲帶有甜甜既味道😇.三重奏(原味紫菜包飯+卡邦尼炒年糕+炸紫菜卷)依三款都係韓國小食,一碟就滿足左三個願望✨ 炸紫菜卷係最好食😋入面包住粉絲,外脆內軟‼️
必食韓國炸雞🍗
🫕太陽芝士雞鍋 $248

韓式雜菜炒粉絲

三重奏(原味紫菜包飯+卡邦尼炒年糕+炸紫菜卷)

提到韓國美食,炒年糕、炸雞、人蔘雞湯、水冷麵等等,真係數之不盡,但係韓國菜通常都大大份,如果倆口子食未必有太多選擇🧐 不過今次黎到嘅「梨泰院」就滿足晒為食嘅二人組,皆因套餐由前菜到甜品總共6道菜咁多😍 份量多到要打包走🤣《 弘大套餐 》 $566 🌟🌟🌟🌟🌟性價比好高,以為咁多款揀實每樣黎少少,誰不知全部都好似單點份量咁多😳尤其係《 元祖豬手 》大大骨豬骨連切好片嘅豬手肉,醃料本身唔算入味,但膠質滿滿好彈牙😋 連埋生菜包同泡菜食更惹味🥴《 香蒜蜜糖炸雞🍗》只有雞翼同雞鎚,皮薄香脆,肉質嫩😋 《 炒年糕 》收汁乾身,醬汁份外濃郁,年糕亦好煙靭👍🏻 最驚喜係《 拌冷麵 》麵質超爽彈😳 加埋清脆嘅青瓜絲,又香辣又冰涼真係越食越起勁!最後甜品《煎糖餅》同喺韓國食到嘅極相似😍 軟糯嘅煎餅熱辣辣,內餡香甜🤤———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛———————————————

《 弘大套餐 》 $566 🌟🌟🌟🌟🌟

連埋生菜包同泡菜食更惹味🥴

《 香蒜蜜糖炸雞🍗》只有雞翼同雞鎚,皮薄香脆,肉質嫩😋

《 炒年糕 》收汁乾身,醬汁份外濃郁,年糕亦好煙靭👍🏻

———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
有一排無食韓國嘢又心思思想食下,今次去咗愉景新城呢間韓國餐廳,食邪惡嘢😈,俾佢個太陽芝士雞鍋吸引到~😛 餐廳環境舒適,坐位都好闊落,坐得幾舒服,服務都唔錯!落單後,店員好快就送上韓式前菜, 有醃酸青瓜、泡菜、 豆芽、魚糕、醃酸蘿蔔等和黑豆, 讓人胃口大開。1. 🐥 太陽芝士雞鍋 ($198+黑松露醬 $20)可以選有骨或無骨炸雞,我叫咗無骨炸雞,有齊4款口味炸雞🍗,分別有原味、蜂蜜柚子、芝士、甜辣醬炸雞,大約有16件,好大份!😋 即叫即炸,外皮炸到好酥脆,入面肉質嫩滑帶點肉汁,啖啖肉,再點埋熱辣辣嘅黑松露芝士醬,芝士醬係用咗巴馬臣同馬蘇里拉芝士製成,真係非常邪惡!🤪😈 芝士醬一路有小火加熱住,一直keep住熱辣辣,超級滿足!😌👍2. 🧀海鮮豆腐辣湯 ($98)呢個湯用熱鍋盛著,可以保持湯的溫度,有多款海鮮,包括大蝦、蜆、魷魚、豆腐粒,高麗菜等等,飲落辣辣地,辛辣又暖胃!😋3. 🍙 烤豬肉石鍋拌飯($88+芝士$10)材料好豐富,有豬肉碎、太陽蛋、紫菜、波菜、豆芽、香菇和翠肉瓜等等,好大碗,趁熱撈埋韓式甜辣醬就更惹味🌶 我仲加咗$10要芝士,熱溶芝士一夾起就會拉絲😛,食到底仲有焦香嘅鍋巴

1. 🐥 太陽芝士雞鍋 ($198+黑松露醬 $20)

2. 🧀海鮮豆腐辣湯 ($98)

3. 🍙 烤豬肉石鍋拌飯($88+芝士$10)

材料好豐富,有豬肉碎、太陽蛋、紫菜、波菜、豆芽、香菇和翠肉瓜等等,好大碗,趁熱撈埋韓式甜辣醬就更惹味🌶 我仲加咗$10要芝士,熱溶芝士一夾起就會拉絲😛,食到底仲有焦香嘅鍋巴,真係幾正!😈

4. 泡菜煎餅($68)

煎餅夾住少少泡菜,帶點香辣,點埋餐廳配埋嘅酸酸地嘅汁,令美味程度提升!煎餅切咗8件,可以同一大班朋友開心share😎

🍸白桃忌廉生米酒($78)

入口有清爽,有白桃果香,甜甜地,幾容易入口, 同米酒味道好夾,好適合女士飲用,~😎

🍹草莓乳酪沙冰 (+$18)

好大杯呀!😛 沙冰上面有舊邪惡Cream😈 士多啤梨乳酪酸酸甜甜,開胃又解渴!😎

2022-08-11
5 分鐘 (堂食)
  • 太陽芝士雞鍋
  • 泡菜煎餅
  • 海鮮豆腐辣湯
  • 白桃忌廉生米酒
梨泰院✨|荃灣 愉景新城 韓國菜 太陽芝士雞鍋🍗|🫣平時行過愉景新城,都唔覺有間韓國餐廳。今日朋友就帶咗我哋去呢間餐廳,餐廳外面裝修好型格,入面就有少少似舊式西餐廳嘅感覺😚✅餐牌都有好多唔同嘅選擇,你講得出嘅韓國菜都有得食。例如有炸雞,湯類,面類,石鍋飯,仲有多款嘅小菜同鐵板燒等等。佢哋飲品Menu都好吸引,有各款特製米酒同埋乳酪飲品等。每一台買滿$150都會送有韓式配菜六款添🫣🍗無骨太陽芝士雞鍋 $248呢個真係必食推介,大大份,我諗三個人分享share都夠食。🤣裏面包咗有幾款炸雞例如有原味,芝士洋蔥,同埋甜辣炸雞等等。芝士醬都可以揀原味,玫瑰醬或者黑松露醬都可以。而我哋就揀咗原味炸雞,就算擺咗一段時間都脆卜卜,芝士醬好香濃但一啲都唔膩😚。下面仲有一個火熱住,咁就可以一路都食到熱辣辣嘅芝士醬炸雞。炸雞每一件都外脆內軟,非常之Juicy,好推介俾大家~✅👍🏻🍜韓國水冷麵 $78水冷麵用咗韓國嘅蕎麥麵,麵條好幼,但係好彈牙,非常之啱夏天熱辣辣嘅時候食,又或者食完一啲炸嘢之後再食一啖水冷麵就啱晒啦。呢個都推介大家試吓~🐣人蔘雞湯 $98自己個人都幾鍾意人蔘雞湯,因為夠晒滋補,入邊有好多用咗
梨泰院✨
|荃灣 愉景新城 韓國菜 太陽芝士雞鍋🍗|

🍗無骨太陽芝士雞鍋 $248
呢個真係必食推介,大大份,我諗三個人分享share都夠食。🤣裏面包咗有幾款炸雞例如有原味,芝士洋蔥,同埋甜辣炸雞等等。芝士醬都可以揀原味,玫瑰醬或者黑松露醬都可以。而我哋就揀咗原味炸雞,就算擺咗一段時間都脆卜卜,芝士醬好香濃但一啲都唔膩😚。下面仲有一個火熱住,咁就可以一路都食到熱辣辣嘅芝士醬炸雞炸雞每一件都外脆內軟,非常之Juicy,好推介俾大家~✅👍🏻

🍜韓國水冷麵 $78

🐣人蔘雞湯 $98
自己個人都幾鍾意人蔘雞湯,因為夠晒滋補,入邊有好多用咗好多唔同嘅材料。呢度嘅人蔘雞湯除咗慣常一般人蔘雞湯嘅材料之外,仲佢哋加咗少少嘅辣椒,所以令到成個湯有少少辣味,更加清新,提升到食慾,最尾幾飽都好,都飲得曬成個湯😚

🦑炸魷魚配紫菜卷 $68
我炸魷魚都好好食,魷魚好彈牙,亦都好多肉。而炸粉就好薄,炸紫菜卷都幾特別,外面係紫菜入邊就係粉絲。我比較鍾意幾點蜜糖芥茉醬食,唔錯😚

🍧草莓乳酪沙冰
呢杯草莓乳酪沙冰大大杯,乳酪味好重,酸酸甜甜咁,下邊有啲草莓醬攪勻嚟飲,都幾正😚👍🏻

🍻白桃忌廉生米酒
今次就第一次試韓國嘅米酒,感覺上酒味唔係話好濃烈,配上白土嘅水果香同埋清新,同米酒都幾夾,都好推介大家試吓,特別係平時唔飲得酒嘅,都可以叫黎試吓👍🏻

✅整體來講,呢一間餐廳都幾適合同朋友聚會大家一齊叫一個芝士雞鍋嚟試吓,份量又多又好味,仲要價錢唔係話特別貴,餐廳又位於喺商場入邊,夠晒方便,坐得又舒服
2022-09-05 212 瀏覽
呢間餐廳環境好舒服座位闊落👍🏻👍🏻佢個二人餐仲好抵食有齊小食、湯同主食而且每樣都有好幾個選擇☺️☺️一去到就會比一盤前菜你六款都好好食尤其係泡菜😋😋炸魷魚配紫菜卷外皮炸得好香脆魷魚唔會韌🥰🥰海鮮勁足料但味道偏辣怕辣人士建議揀另外三款但是嗜辣人士就超岩食🥳🥳豬肉石鍋飯都好好味勁多配料配埋微焦嘅飯正🤤🤤芝士炒辣雞都好好味而且唔算好辣可能係芝士中和左怕辣嘅人都啱食😝😝最近天氣勁熱兩杯飲品都勁消暑啱晒😘😘
呢間餐廳環境好舒服

最近天氣勁熱
兩杯飲品都勁消暑
啱晒😘😘
2022-09-02 161 瀏覽
🚇港鐵荃灣站 10-15分鐘路程🌟#愉景新城 分店下午茶時間 正苦惱緊食咩好而一入到愉景新城 見到第一間店 就係 利泰院 The ltaewon原本都布諗住入去食架 但係見到有下午茶 就二話不說入左去🙈手機落單好方便👍🏻仲有前菜👍🏻🌼滋味三重奏 $58- 原味紫菜包飯- 炸芝士薯條- 韓式炒年糕-芝士薯條竟然係甜 可能因為韓風 都係偏甜ge- 但整體黎講一次可以食到3樣野正🌼韓式石鍋牛肉拌飯 $78- 石鍋燒到熱辣辣 一堆堆紫菜 配料- 仲有好多牛肉 但牛肉偏碎- 拌飯濕度剛好 落埋韓式醬 都唔會太濕- 拌飯待一段時間後形成飯焦 好味!-跟傳統韓國地道石鍋拌飯好似 !😆❣️下午茶套餐 附送飲品!❣️下次可以再試其他野!
🚇港鐵荃灣站 10-15分鐘路程

🌼韓式石鍋牛肉拌飯 $78
- 石鍋燒到熱辣辣 一堆堆紫菜 配料
- 仲有好多牛肉 但牛肉偏碎
- 拌飯濕度剛好 落埋韓式醬 都唔會太濕
- 拌飯待一段時間後形成飯焦 好味!
-跟傳統韓國地道石鍋拌飯好似 !😆

❣️下午茶套餐 附送飲品!
❣️下次可以再試其他野!
2022-08-31
梨泰院 (愉景新城) (荃灣)📇地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖🕐營業時間:星期一至日11:30 - 21:00💸人均消費:~$100/人(tea)👏🏻抵讚位:星期一至五午市同下午茶免加一,呢個gimmick都幾好,我就係見到呢個promo先去食下午茶😂🍴Food QC:「烤五花肉飯 $76」烤五花肉幾好食,但啲五花肉係薄切版,所以就算有十舊左右都唔係話食得好滿足😂 個飯有啲細,女仔食就夠嘅,男仔就一定唔夠「牛肉石頭鍋飯 $78」正常發揮嘅石頭鍋飯,中規中矩,唔難食,但都無驚喜😗「原味炸雞3件配芝士薯條 $52」食得出啲炸雞係好食呀,啲肉仲好juicy,芝士薯條啲芝士粉係甜嘅,食落有啲特別🤣「餐飲:凍奶茶+$3 熱咖啡」杯凍奶茶叫左少甜,但個味變左走甜,入口勁澀。熱咖啡用咖啡機沖出黎,仲難飲過茶餐廳個啲,無expect啲野飲咁難飲🥲😯有待改善位:係食物方面可以再有所進步,其他都無乜要挑剔😼私心回應區:本身好想試下呢間韓國嘢,見佢都開左一段時間。有人讚到佢好好食,都有人唔覺佢真係咁高質。可能我今次試嘅野都唔係佢地最signature嘅野,下次有機會試下佢嘅太陽鍋
梨泰院 (愉景新城) (荃灣)
📇地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖
🕐營業時間:星期一至日11:30 - 21:00
💸人均消費:~$100/人(tea)

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
「烤五花肉飯 $76」

「牛肉石頭鍋飯 $78」
正常發揮嘅石頭鍋飯,中規中矩,唔難食,但都無驚喜😗

「原味炸雞3件配芝士薯條 $52」

「餐飲:凍奶茶+$3 熱咖啡」

😯有待改善位:
係食物方面可以再有所進步,其他都無乜要挑剔

😼私心回應區:
本身好想試下呢間韓國嘢,見佢都開左一段時間。有人讚到佢好好食,都有人唔覺佢真係咁高質。可能我今次試嘅野都唔係佢地最signature嘅野,下次有機會試下佢嘅太陽鍋芝士炸雞,應該先係佢地最有gimmick嘅食物😆
2022-08-30 197 瀏覽
最近想食韓國菜,諗起之前食過呢間梨泰院,性價比幾高,就再黎食多次。晚市有二人既晚市套餐,仲有各式特飲可以嗌,而黎到呢度,一定一定要叫佢哋既太陽芝士雞鍋!打卡able得黎可以一次過食到唔同口味既炸雞🤩1️⃣太陽芝士雞鍋($248)(黑松露醬+$20) 有齊原味、芝士、甜辣同埋蜂蜜柚子炸雞。中間既芝士一路有小火加熱住,唔會凍左凝固左。加左黑松醬,食落去味道更加香,點炸雞食一流🤤  2⃣️海鮮大醬湯($98)有大蝦、蜆、魷魚、豆腐,飲落小辣。  3⃣️炸魷魚配紫菜卷($68)紫菜粉絲卷炸得好脆,可以點茄汁食。另外炸魷魚一條條食落幾彈牙。  4⃣️豬肉石鍋拌飯($88)材料好豐富😋有太陽蛋、紫菜、翠玉瓜、蘿蔔絲、冬菇、菠菜、豬肉碎,趁個鍋仲熱撈勻曬所有材料,再加埋另上既辣醬,好香🤤仲有焦香既鍋巴👍  5⃣️白桃忌廉生米酒($78) 白桃味道唔會太甜,同米酒味道好夾~  6⃣️藍柑荔枝乳酪沙冰(跟餐+$18) 酸酸甜甜好好味,沙冰質感啱曬夏天飲😚  7⃣️韓國傳統煎糖餅($58)外面好脆,面頭有朱古力醬,中間夾左啲糖漿,食落帶肉桂香,唔錯既飯後甜品~  8⃣️前菜六小碟(免費)(6.3/10)有六款唔同既前菜,當中比較鍾意泡菜
1️⃣太陽芝士雞鍋($248)(黑松露醬+$20)
太陽芝士雞鍋
2⃣️海鮮大醬湯($98)
海鮮大醬湯
有大蝦、蜆、魷魚、豆腐,飲落小辣。
3⃣️炸魷魚配紫菜卷($68)
4⃣️豬肉石鍋拌飯($88)
5⃣️白桃忌廉生米酒($78)
 白桃味道唔會太甜,同米酒味道好夾~
6⃣️藍柑荔枝乳酪沙冰(跟餐+$18)
 酸酸甜甜好好味,沙冰質感啱曬夏天飲😚
7⃣️韓國傳統煎糖餅($58)
8⃣️前菜六小碟(免費)(6.3/10)
前菜六小碟
有六款唔同既前菜,當中比較鍾意泡菜同醃蘿蔔。