2024-11-08 339 瀏覽
見到網上推介買一送一,決定今年生日帶朋友到銅鑼灣極鮨慶祝,之前食過佢嘅午餐超抵食好滿足,所以一心今次想食佢嘅晚餐Omakase,結果不失所望,冇諗過買一送一都有咁豐富嘅食材、魚生好新鮮 、好肥美、熱食也用心製作、最後上的甜品有我最鍾意嘅日本開心果雪糕,好好味😋😋😋朋友生日、老闆重細意送了焦糖芝士蛋糕仲寫埋碟同我哋唱生日歌慶祝,最緊要老闆好熱情服務好細心,朋友都食得超級開心,氣氛好好,支持小店👍👍
2024-11-07
生日
  • 甘鯛立鱗燒
2024-10-23 463 瀏覽
好地地一個8週年紀念日就冇左🥲 原本諗住去食好西,點知去咗間茶餐廳格局嘅嘢食左一肚氣,呢度除咗地段近地鐵站之外,都冇咩可取之處一入門口冇人招呼,門又好重,要自己拉門,就覺得好奇怪。負責接客嘅經理搵唔到我哋嘅Dining City既reservation,問我地係咪食手卷?我話book 左廚師發辦菜單 -樂。食嘢之前先去一下廁所,已經覺得好臭,打開有便便。廁所代表一間餐廳嘅衛生情況,已經覺得好似唔係好對路。然後坐低未上菜之前,見到壽司師傅整整吓壽司去咗整冷氣?又有一部好似茶餐廳咁嘅餐車響廚房隔離,真係好唔開胃。全場得一個操鄉音嘅經理阿姐斟茶遞水check位,又有陣時會打電話俾佢同事定佢老細,真係好嘈好煩廚師發辦菜單 -樂 究竟有啲咩嘢食呢?1️⃣有啲魚子響面嘅茶碗蒸2️⃣兩款魚嘅刺身3️⃣10種魚/貝類的壽司 (冇咩鮮味,啲魚有根,我第一次食omakase咬唔到要吐返出嚟)4️⃣任食吞拿魚蓉/蟹肉手卷5️⃣開心果或者栗子雪糕就係唔想食任食先去食omakase仲有一個好差嘅衛生問題,個女師傅放咗一件壽司響人哋隻碟度,然後話哎呀唔好意思唔記得咗你食左添,然後將放咗響人哋隻碟度嘅壽司,放響我隻碟度…講真我都唔知人
好地地一個8週年紀念日就冇左🥲

廚師發辦菜單 -樂 究竟有啲咩嘢食呢?
1️⃣有啲魚子響面嘅茶碗蒸
2️⃣兩款魚嘅刺身
4️⃣任食吞拿魚蓉/蟹肉手卷
5️⃣開心果或者栗子雪糕

就係唔想食任食先去食omakase
仲有一個好差嘅衛生問題,個女師傅放咗一件壽司響人哋隻碟度,然後話哎呀唔好意思唔記得咗你食左添,然後將放咗響人哋隻碟度嘅壽司,放響我隻碟度…講真我都唔知人哋用筷子夾落去嗰陣有冇掂到隻碟

便宜莫貪,買一送一真係唔好去
俾咗$1416買咗個教訓

2024-10-22
紀念日
2024-10-13 1243 瀏覽
朋友係銅鑼灣呢間日本料理店嘅熟客,佢帶我去食廚師發辦。估唔到咁抵食!$490就食到10幾道嘢,連$500都唔使。因為朋友係熟客,廚師仲送多咗一兩件添。15道菜入面以壽司為主,都有少少煮物,夠晒豐富。最好食嘅係鯖魚海膽壽司同埋吞拿魚蓉海膽豆腐,兩樣都超級好食,調味做得超好。最令我驚喜嘅係佢個飯,做得好好食,完全唔使加豉油。配埋新鮮材料,真係絕配。呢間店啱晒想食廚師精選又唔想洗太多錢嘅人。又抵食又方便,真心推介大家去試吓!

2024-10-12
2024-07-18 2920 瀏覽
《極鮨》六月份時為咗慶祝拍拖紀念日,特登去搵間omakaze食🥰🥰見呢間做緊買一送一優惠好抵😍又有最鍾意嘅海膽,就試一試整體質素幾好,師傅健談風趣,會介紹多種香港好少食到嘅魚亦非常主動幫忙影合照,感覺好好食物質素亦沒有將貨就價,海膽係北海道嘅馬糞海膽非常新鮮,完全冇苦澀味,自家醃嘅三文魚子唔會太鹹剛剛好🍨🍨至於甜品係開心果味雪糕,好濃郁好好食!另外店員可以多啲主動加茶,成個用餐感覺會再好啲~
《極鮨》
六月份時為咗慶祝拍拖紀念日,特登去搵間omakaze食🥰🥰
見呢間做緊買一送一優惠好抵😍
又有最鍾意嘅海膽,就試一試
整體質素幾好,師傅健談風趣,會介紹多種香港好少食到嘅魚
亦非常主動幫忙影合照,感覺好好
至於甜品係開心果味雪糕,好濃郁好好食!

另外店員可以多啲主動加茶,成個用餐感覺會再好啲~
2024-06-09
紀念日
自從𝐲𝐞𝐧又突破𝟒.𝟖關口後,大家都奔去日本了🇯🇵不過其實香港地也有好多便宜的𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞呢!這次誤打誤撞吃了這家推出了買一送一(應該不會賣光的🐔)的小店!性價比超高,適合𝐨𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞喜歡吃壽司的你!———✤ おまかせ 和|$𝟒𝟗𝟎/位前菜//壽司𝟏𝟐貫//荒汁//甜品-✰ 蟹肉茶碗蒸 ➤ 滑溜鮮甜的茶碗蒸伴隨絲絲鮮味的蟹肉絲,口感細膩清甜✰ 喇叭魚 ➤ 味道淡雅清純,搭配柚子,整體清甜𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠✰ 帆立貝 ➤ 柱肉厚實,配上青檸🍋‍🟩汁和岩鹽更添鮮味🐚 ✰ 蜜柑鯛 ➤ 飼料加入蜜柑令到魚肉自身帶有蜜柑味,好有趣✰ 東星斑 ➤ 口感柔軟,搭配少許嗆口的綠色山葵~✰ 深海池魚 ➤ 肉質緊實而爽口、帶油香,配辣椒漬物,惹味✰ 魷魚 ➤ 𠝹花魷魚口感黏稠之餘超鮮甜🦑✰ 黑睦魚 ➤ 油脂豐富,搭配蟹膏甘香味濃🦀✰ 銀鱈魚 ➤ 雪白銀鱈魚經過鹽燒激發油脂,配柚子味增✰ 鰈魚群邊 ➤ 入口即融..用上白松露醬燒,本日𝐌𝐕𝐏✰ 赤海蝦 ➤ 獨特黏黏口感,鮮甜滋味無比,跟𝐭𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠蝦膏 絕配✰ 吞拿魚 ➤ 選用臉頰位並醬油漬,搭配五色芝麻~✰ 海膽魚子杯 ➤ 終於到今日的重點‼️海量甜

———
✤ おまかせ 和|$𝟒𝟗𝟎/位
前菜//壽司𝟏𝟐貫//荒汁//甜品

✰ 帆立貝 ➤ 柱肉厚實,配上青檸🍋‍🟩汁和岩鹽更添鮮味🐚

✰ 蜜柑鯛 ➤ 飼料加入蜜柑令到魚肉自身帶有蜜柑味,好有趣

✰ 東星斑 ➤ 口感柔軟,搭配少許嗆口的綠色山葵~
✰ 深海池魚 ➤ 肉質緊實而爽口、帶油香,配辣椒漬物,惹味

✰ 魷魚 ➤ 𠝹花魷魚口感黏稠之餘超鮮甜🦑

✰ 黑睦魚 ➤ 油脂豐富,搭配蟹膏甘香味濃🦀

✰ 銀鱈魚 ➤ 雪白銀鱈魚經過鹽燒激發油脂,配柚子味增

✰ 鰈魚群邊 ➤ 入口即融..用上白松露醬燒,本日𝐌𝐕𝐏

✰ 吞拿魚 ➤ 選用臉頰位並醬油漬,搭配五色芝麻~

✰ 海膽魚子杯 ➤ 終於到今日的重點‼️海量甜醬油醃製的魚子鮮味無比,搭配綿密𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲的白海膽,吃完這個立馬覺得物超所值!

✤ 湯 & 甜品 ➤ 不過不失麵豉湯以及開心果味雪糕
2024-06-10 2223 瀏覽
位於銅鑼灣的「極鮨」以日本即送的時令稀有食材去製作精美的刺身壽司Omakase餐單。貴為高質日式料理貴氣代表,還原日本地道餐廳裝潢風格,以木系樸素風呈現自然舒適環境用餐,店內特設榻榻米房間,亦有Omakase指定廚師在前嘅吧檯專用座位 , 可邊食邊觀賞師傅製作壽司咁岩見到經OPENRICE訂座, 每位$980, 即刻訂座與朋友一齊去試下師傅超有心機去炮製每一道菜式基本上每一款都有唔同嘅調味或者製作方法有啲會用上煙熏,簡直係味覺同埋視覺嘅雙重享受前菜2品 - 沖繩水雲配柚子酢北海道榮螺水雲柚子酢十分開胃,榮螺無怪味充滿咸香岩手縣真蠔肥美,蠔肉飽滿, 邊位爽脆, 中間部份夠鮮甜 , 配上柚子啫喱,清新的酸香突出了蠔鮮 , 味道酸酸甜甜好開胃海膽天婦羅配日本小青椒海膽天婦羅必食 , 超足料鮮海膽 , 外香脆內流心,一咬係口內爆漿,火喉功架唔簡單甘鯛雪立燒魚鱗炸到脆卜卜,魚肉保持軟滑十分出色每款壽司各有特式飯微暖 , 調味適中, 唔會過酸 而且師父視乎加埋wasabi所以完全唔需要自己額外再點豉油最吸引人既一定係佢嘅海膽三文魚籽杯水晶小碗滿載餡料,爆漿三文魚籽搭配肥美海膽,經典滿足海膽係超級無
貴為高質日式料理貴氣代表,還原日本地道餐廳裝潢風格,
以木系樸素風呈現自然舒適環境用餐,店內特設榻榻米房間,

師傅超有心機去炮製每一道菜式

海膽天婦羅配日本小青椒

甘鯛雪立燒
魚鱗炸到脆卜卜,魚肉保持軟滑十分出色

每款壽司各有特式
飯微暖 , 調味適中, 唔會過酸
而且師父視乎加埋wasabi
所以完全唔需要自己額外再點豉油

最吸引人既一定係佢嘅海膽三文魚籽杯

水晶小碗滿載餡料,爆漿三文魚籽搭配肥美海膽,經典滿足
海膽係超級無敵多同埋好鮮甜 ,
真係啖啖足料鮮甜海膽肉, 三文魚籽自家醃製,味道調較得剛好,夾埋海膽一流 , 打卡更一流 !

最後係甜品, 用上時令水果, 超甜, 超滿足
2024-06-07
生日
2024-03-26 1806 瀏覽
極鮨 📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心10樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━晚市12貫買一送一!? 體驗滿滿且夠有新意銅鑼灣的這間極鮨可說是人氣店~ 前陣子得悉餐廳正在做12貫set $980 +10% 買一送一的推廣 因此便一早bookmark了! 這兩天仲要訂位前來一試 性價比確實很高━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥚 茶碗蒸▶︎ 茶碗蒸加熱熒光魷魚與香菇 吃起來嫩滑而微帶鮮味好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍣 椿魚▶︎ 炙燒表皮的椿魚 搭配淡淡岩鹽更激發魚的鮮味好味指數:●●●●◯🍣 帆立貝 ▶︎ 北海道帆立貝搭配黃檸汁和檸皮 鮮而不腥 口感軟糯好味指數:●●●◐◯🍣 左口魚 ▶︎ 左口魚加入裙邊 口感更緊實 搭配少許海苔粉增香好味指數:●●●●◯🍣 伊佐木▶︎ 伊佐木搭配乾醬油 醬汁鹹香突出!好味指數:●●●●◯🍣 生蠔▶︎ 沒想到能吃到生蠔壽司! 使用的兵庫縣真蠔鮮味突出好味指數:●●●●◯🍣 寒鰤▶︎ 南海寒鰤肥嫩得剛好 冬天時令不能錯過好味指數:●●●●◯🍣 深海池魚▶︎ 深海池魚搭配山葵莖
極鮨

好味指數:●●●◐◯

🍣 左口魚
▶︎ 左口魚加入裙邊 口感更緊實 搭配少許海苔粉增香

🍣 伊佐木
▶︎ 伊佐木搭配乾醬油 醬汁鹹香突出!

🍣 生蠔
▶︎ 沒想到能吃到生蠔壽司! 使用的兵庫縣真蠔鮮味突出

🍣 寒鰤
▶︎ 南海寒鰤肥嫩得剛好 冬天時令不能錯過

🍣 深海池魚
▶︎ 深海池魚搭配山葵莖 油潤而不失刺激感

🍣 銀鱈魚
▶︎ 選用2-2.5kg的魚做成刺身 微微炙烤後更香口 ▶︎ 而黑鬆露芳香增添了層次

🍣 鯡魚
▶︎ 鯡魚有自帶的濃郁水產味道 這個卷超好看🫶🏻 魚肉吃起來脆脆的
好味指數:●●●◯◯

🍣 鮟鱇魚肝
▶︎ 兩面炙燒過的鮟鱇魚肝與壽司結合 creamy而不會過膩
好味指數:●●●◯◯

▶︎ 滿滿海膽與三文魚籽 拌飯一流
▶︎ 海膽品質不錯 鮮甜且質感分明
好味指數:●●●●◐

🍲 吸物
▶︎ 蝦味噌湯夠暖胃~

🍨 甜品
▶︎ 開心果與焙茶雪糕都發揮不錯~

2024-03-20 1571 瀏覽
自從通關後,就再無係香港食omakase係社交平台見到e間有流心膏瀨尿蝦食,認唔住要訂枱試試今晚同朋友食e個餐,賣點就係瀨尿蝦預早訂枱有折,埋單每人$13**前菜2品 冲繩水雲配柚子酢北海道榮螺水雲柚子酢十分開胃,榮螺無怪味充滿咸香刺生4品左上真蠔海膽三文魚子右上春魚左下深海池魚 右下鰤魚4款都好味,印象最深刻係春魚,燒完魚油爆發好好味海膽天婦羅配日本小青椒輕輕炸後海膽比較結實,不太特出昆布高湯流心班馬賴尿蝦今日主角,見到個膏真係好激動整體味道偏清淡,2件蝦食完好膩,好想加2粒鹽提一提個味道甘鯛雪立燒第一次食雪立燒,魚鱗炸到脆卜卜,魚肉保持軟滑十分出色魚肉下配海膽醬,為魚肉提多一點鮮味壽司八件左上至下赤蝦-加了黑松露醬有d遮掩蝦的鮮甜安康魚肝-自家製,兩面都用火充滿燒過,迫出魚油,但入口仍然食到酒香,超出色喜之次-魚中公主A4和牛-師父話有煙燻30分鐘,令和牛除了牛肉味再加上另一種風味右上至下坊主銀寶-超稀有魚種,魚肉滑中帶油脂鯖魚捲-唔係普通既鯖魚同飯,入面仲有吞拿魚蓉,鯖魚仲有燒一燒,真係好得吞拿魚腦天-一條人咁高既吞拿魚只可以有2條肉,十分精貴,燒過既魚肉再加底下的脆片,估唔到咁
自從通關後,就再無係香港食omakase
係社交平台見到e間有流心膏瀨尿蝦食,認唔住要訂枱試試

今晚同朋友食e個餐,賣點就係瀨尿蝦
預早訂枱有折,埋單每人$13**

前菜2品 冲繩水雲配柚子酢北海道榮螺
水雲柚子酢十分開胃,榮螺無怪味充滿咸香

刺生4品
左上真蠔海膽三文魚子右上春魚
左下深海池魚 右下鰤魚
4款都好味,印象最深刻係春魚,燒完魚油爆發好好味

海膽天婦羅配日本小青椒
輕輕炸後海膽比較結實,不太特出

昆布高湯流心班馬賴尿蝦
今日主角,見到個膏真係好激動
整體味道偏清淡,2件蝦食完好膩,
好想加2粒鹽提一提個味道

甘鯛雪立燒
第一次食雪立燒,
魚鱗炸到脆卜卜,魚肉保持軟滑十分出色
魚肉下配海膽醬,為魚肉提多一點鮮味

壽司八件

左上至下
赤蝦-加了黑松露醬有d遮掩蝦的鮮甜
喜之次-魚中公主
右上至下
坊主銀寶-超稀有魚種,魚肉滑中帶油脂
吞拿魚腦天-一條人咁高既吞拿魚只可以有2條肉,十分精貴,燒過既魚肉再加底下的脆片,估唔到咁夾
壽司小盒-海膽白蝦三文魚子鮮既組合

當我以為食曬壽司,師父仔靜雞雞由廚房黎左d炸野出黎
原來係壽司拿破崙,有海膽吞拿魚蓉
最後再用蘋果木即場煙燻
估唔到咁正

北海道毛蟹釜飯
其實食到依個時候已經飽到上心口, 但當個飯上枱時一揭開個蓋,毛蟹嘅香味真係好正
仲驚喜係個飯有飯焦

魚子醬魚湯-十分鮮

心太軟
估唔到壽司店既甜品都做得好好

整體體驗十分好,師父十分健談,
食得超飽,選料有心思
值得一食再食

2024-03-01 1143 瀏覽
$980買一送一食材新鮮 調味口感豐富 環境乾淨 整體高質 係性價比唔錯嘅選擇過程師父都好有心機介紹解釋每一道菜 唔單止味覺享受 仲好似上左一堂刺身魚生課咁黎開銅鑼灣搵食 推薦一試 最後仲有一客雪糕
2024-02-19 906 瀏覽
係openrice 見呢間Omakase 做緊speical promotion, 所以就襯朋友生日帶佢黎食! 呢個餐有手握壽司(十貫) + 湯 + 茶碗蒸 +甜品喜歡廚師發辦除左係因為可以食到特別食材, 另一個原因就係想同師傅有多 d交流, 等自己知道究竟食左d 咩落肚! 而今次蘇師傅就做到唒呢樣野! 一開始就同我地講解進食既flow, 仲話比我地知有機會試一條好稀有既魚!! 即時心心眼 !! 當日既食材就唔詳細講喇, 畢竟 廚師發辦 次次食既野都有機會不一樣! 但都好想Share 下我地食左既兩款稀有魚! 師傅話呢兩條係十粒星嘅魚,有錢都未必食到! 我地真係超好彩咁岩撞正師傅bid 到!! 希望我無寫錯, 佢地分別係「油方主」 同 「方主銀保」,油脂重,入口即溶,好正另外,師傅仲比左個油方主既魚肝我地試,一食落口,除左尖叫同心心眼,真係冇其他野可以形容! 用餐當日雖然係Weekend,但可能臨近新年,所以都未見有太多人,我地幾乎係包場,整個用餐體驗都非常好! 其次,師傅對每條魚既講解都好詳細,大家有傾有講,相當開心! 師傅仲安排d 打卡野比我地,岩唒我果位鍾意影相post 社交平台
呢個餐有手握壽司(十貫) + 湯 + 茶碗蒸 +甜品

用餐當日雖然係Weekend,但可能臨近新年,所以都未見有太多人,我地幾乎係包場,整個用餐體驗都非常好! 其次,師傅對每條魚既講解都好詳細,大家有傾有講,相當開心! 師傅仲安排d 打卡野比我地,岩唒我果位鍾意影相post 社交平台 既朋友!

呢餐飯食得好開心,朋友都相當滿意!

2024-02-03
2024-02-15 830 瀏覽
07:45準時到達入座職員不足無時間師傅只係專心服務bar 枱Table 枱等足個半鐘 先一次過上所有table 枱壽司等都等到胃痛催左5次 唔肯退deposit 剩坐 剩飲茶一定唔會再嚟真係不知所謂 番到去食完腸胃炎 哈make sense 8份table 枱壽司等埋一齊先上放左到底幾奈時候大家心中有數既然做唔切 就唔應該接咁多客為難個waitress 都無用你用呢個價同我講我要等個半鐘先等到個12舊壽司 我真係覺得難以置信
07:45準時到達入座

放左到底幾奈時候大家心中有數

既然做唔切 就唔應該接咁多客
為難個waitress 都無用

2024-02-14
90 分鐘 (堂食)
情人節
呢間超高質嘅廚師發辦已經唔係第一次嚟食佢哋嘅套餐有一個蒸蛋同埋12件壽司,再加上湯同埋甜品原價$980已經好抵佢哋仲要不停做緊買一送一嘅優惠 即係$980再加一服務費就兩個人食到我諗香港都冇乜地方搵到呢個價錢嘅廚師發辦重點係佢哋嘅食材係超級新鮮喺香港都食過幾間唔同嘅廚師發辦即使比較出名,或者價錢貴好多嘅都冇呢間咁好食廚師超有心機,咁樣炮製每一道壽司基本上每一款壽司都有唔同嘅調味或者製作方法有啲會用上煙熏,簡直係味覺同埋視覺嘅雙重享受最吸引人嘅係佢嘅海膽魚子杯海膽係超級無敵多同埋好鮮甜當日係朋友生日,佢哋都好好咁樣幫我哋寫咗生日碟超級圓滿嘅一餐
呢間超高質嘅廚師發辦已經唔係第一次嚟食
佢哋嘅套餐有一個蒸蛋同埋12件壽司,再加上湯同埋甜品
原價$980已經好抵
佢哋仲要不停做緊買一送一嘅優惠
即係$980再加一服務費就兩個人食到
我諗香港都冇乜地方搵到呢個價錢嘅廚師發辦

重點係佢哋嘅食材係超級新鮮
喺香港都食過幾間唔同嘅廚師發辦
即使比較出名,或者價錢貴好多嘅都冇呢間咁好食

廚師超有心機,咁樣炮製每一道壽司
基本上每一款壽司都有唔同嘅調味或者製作方法
有啲會用上煙熏,簡直係味覺同埋視覺嘅雙重享受

最吸引人嘅係佢嘅海膽魚子杯
海膽係超級無敵多同埋好鮮甜

當日係朋友生日,佢哋都好好咁樣幫我哋寫咗生日碟
超級圓滿嘅一餐
聖誕要去邊度撐檯腳?🤔銅鑼灣呢間日本餐廳,高質又抵食,更可以加埋$98啤酒任飲,性價比高,任飲啤酒🍺更盡興!白子茶碗蒸好滑溜,香嫩燉蛋上邊更有白子搭配,口感丰富。白子質地柔軟,温和嘅海味增添鮮味。壽司後段加入炙燒,🍣燒過之後,魚油香更突出,甘香四溢。當中最愛幾道!🦪生蠔 肥美无渣,配上酸啫喱點綴,解膩醒胃。🦑魷魚裙襬微曲切到好靚,爽甜有咬口。🐟吞拿魚配吞拿魚蓉肉實新鮮,細膩魚蓉同原塊吞拿魚,一啖當中都有多層次。🍚海膽三文魚籽杯水晶小碗滿載餡料,爆漿三文魚籽搭配肥美海膽,經典滿足。🥚焦糖玉子薄薄一層焦糖唔會過甜。🍨海鹽雪糕微鹹更可凸顯奶之醇香。
聖誕要去邊度撐檯腳?🤔
銅鑼灣呢間日本餐廳,高質又抵食,
更可以加埋$98啤酒任飲,
性價比高,任飲啤酒🍺更盡興!

白子茶碗蒸
好滑溜,香嫩燉蛋上邊更有白子搭配,口感丰富。
白子質地柔軟,温和嘅海味增添鮮味。

🦪生蠔
肥美无渣,配上酸啫喱點綴,解膩醒胃。

🦑魷魚
裙襬微曲切到好靚,爽甜有咬口。

🐟吞拿魚配吞拿魚蓉
肉實新鮮,細膩魚蓉同原塊吞拿魚,一啖當中都有多層次。

🍚海膽三文魚籽杯
水晶小碗滿載餡料,爆漿三文魚籽搭配肥美海膽,經典滿足。

🥚焦糖玉子
薄薄一層焦糖唔會過甜。

🍨海鹽雪糕
微鹹更可凸顯奶之醇香。
入門版omakase | 多款時令魚選擇———————————————————好多黎依間都會食omakase, 價錢非常相宜- 人均$490 就有12貫Omakase我鐘意食魚,不過食唔到剌身,於是揀左menu 單點, 8點前85折,8點15分後有8 折-✍🏻/食評/前菜-蜜糖蕃茄 $68👍🏻蕃茄爽口,柚子蜜糖味清新豐州刺身盛合-豐州特上5點刺身盛合(火灸) $398口感充實,略嫌不夠厚實及魚油香味~串燒-芝士免治雞肉 $48👍🏻👍🏻👍🏻雞肉棒燒得香及脆湯.汁物-鮮魚麵豉湯 $68👍🏻👍🏻鮮甜及湯料足煮物-磯燒鮑魚 $138👍🏻👍🏻彈牙,如可炆更冧會更好🙂魚籽蟹肉玉子 (忘記價錢)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好食! 玉子甜味加上咸香蟹肉好夾埋單費用約$12002人用餐上菜快,環境安靜算好坐😀當然同一兩千一位既omakase 無得比較,不過性價比幾高🤟🏻———————————————————📍 極鮨 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心10樓
入門版omakase | 多款時令魚選擇
———————————————————
✍🏻/食評/
前菜-蜜糖蕃茄 $68👍🏻
蕃茄爽口,柚子蜜糖味清新

豐州刺身盛合-豐州特上5點刺身盛合(火灸) $398
口感充實,略嫌不夠厚實及魚油香味~

串燒-芝士免治雞肉 $48👍🏻👍🏻👍🏻
雞肉棒燒得香及脆

湯.汁物-鮮魚麵豉湯 $68👍🏻👍🏻
鮮甜及湯料足

煮物-磯燒鮑魚 $138👍🏻👍🏻
彈牙,如可炆更冧會更好🙂

魚籽蟹肉玉子 (忘記價錢)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好食! 玉子甜味加上咸香蟹肉好夾

埋單費用約$1200
2人用餐
上菜快,環境安靜算好坐😀
———————————————————
📍 極鮨 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心10樓

⚠️限時特價🤑買1⃣️送1⃣️高質OMAKASE🇯🇵 仲有啤酒放題🍺🐭 米奇老豬Vol. 418 🐷[極鮨]老豬啱啱去完日本返香港就馬上應邀去 @sushi.kiwami 試食佢地最近做緊買1⃣️送1⃣️嘅omakase 🤑🤑加$98仲有1.5小時啤酒任飲環境恬靜而唔拘謹啱曬同朋友暢飲🍻.🐖🐖 《和》🐖🐖 💰$490(買一送一後)💰➡️ 前菜一點柚子味番茄酸甜清新白子茶碗蒸好滑溜➡️ 壽司十二貫壽司飯微暖 調味適中 唔會過酸 🍣而且師父視乎刺身加埋wasabi所以完全唔需要自己額外再點豉油 👍🏻1⃣️北海道帶子厚身 仲有d柚子皮 幾清新2⃣️赤海蝦超大隻 爽口又微黏 😍3⃣️魷魚正常4⃣️炙燒馬鮁油脂感🈵️🈵️5⃣️虎紋瀨尿蝦仲有流心嘅蝦膏 🦐6⃣️生蠔新鮮配酸酸地嘅自家製啫喱幾開胃7⃣️薔薇虹彩鯛口感好特別 8⃣️秋刀魚係9至11月當造 炙燒後油而不膩 👍🏻9⃣️席前用蘋果木煙燻嘅左口魚 搭配香脆鱈魚餅 口感層次豐富 😍1⃣️0⃣️銀鱈魚用柚子鹽同日本辣椒醬調味 味道好新奇1⃣️1⃣️鹿兒島野生吞拿魚加吞拿魚蓉正常1⃣️2⃣️赤海膽唔會腥 三文魚籽多汁但調味略鹹食完12貫後同師父傾到興起再額外送左兩貫超珍貴嘅壽司比我地🤭🆓炙燒後 皮脆➕油甘香➕白鰻魚肉獨有嘅質感 唔怪

🐭 米奇老豬Vol. 418 🐷

1⃣️1⃣️鹿兒島野生吞拿魚加吞拿魚蓉正常
1⃣️2⃣️赤海膽唔會腥 三文魚籽多汁但調味略鹹

食完12貫後同師父傾到興起
再額外送左兩貫超珍貴嘅壽司比我地🤭

🆓炙燒後 皮脆➕油甘香➕白鰻魚肉獨有嘅質感 唔怪得之師父話食過就返唔到轉頭🥹
🆓炙燒喜知次同時具備入口即化同爽脆嘅口感 仲有魚香嘅餘韻 👃🏻

➡️ 荒汁

📍極鮨📍
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心10樓

#米奇老豬_灣仔區
#米奇老豬_日本菜

#極鮨 #灣仔美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #日本菜 #廚師發辦 #喜知次 #鰻魚 #三文魚籽 #赤海膽 #海膽丼 #玉子燒 #海鹽雪糕 #白子 #茶碗蒸 #帶子 #秋刀魚 #銀鱈魚 #啤酒任飲 #日本餐廳 #日式餐廳 #香港廚師發辦 #吞拿魚蓉 #拖羅 #壽司 #任飲 #香港omakase #omakasehk

用餐優惠
試食活動