2020-07-24
好耐好耐無試過食香港傳統風味,於是今日同朋友去荃灣路德圍試下呢間冰室試下😋一入到去已經見到好懷舊嘅裝修,一下子就返去六七十年代嘅感覺呀!聽講呢間冰室最出名就係滑蛋通粉同瑞士雞卑,我地仲叫咗好多款小食🤪🤪好似開懷舊party咁🥳真係推介爆呢個滑蛋蕃茄通粉呀,蛋超級creamy,蛋咪好濃!蕃茄通粉都好正,湯底好濃郁,配埋個魚柳,炸到好鬆脆,炸粉唔厚,完全做到外脆內嫩嘅感覺!👍🏻☺️瑞士雞卑好入味,個汁好香,但個雞卑入味得嚟又唔會煮得太耐,柴咗嘅肉,仲係嫩嘅😌仲嗌咗三個小食,分別係炸雞粒、芝士焗薯角同西蘭花。當中最出色就係炸雞粒,雖然有少少辣,但好脆,食落好惹味!野飲方面,要咗杯紅豆冰同奶茶,嚟到冰室必點嘅兩種飲品,奶茶好滑,下次一定要再嚟!