2018-07-30
同朋友gathering,朋友簡左呢間,裝修好日式,環境好岩同朋友岩gathering傾計, 呢度杯綠茶好好飲,哈點完野食等上菜既時候先有前菜食住先,每一款前菜都好用心, 食住等,覺得D野食上得好快,第一樣野上既菜係黑松露蒸蛋,超濃郁黑松露味道,蛋入面又勁多材料,第一次食到甘多材料既蒸蛋,吃完第一道菜已經知朋友無簡錯餐廳><食主食前我地叫左個沙律幫助開胃,蕃茄係日本蕃茄好甜好fresh,生食已經好正,個沙律汁我好中意酸酸甜甜,刺身拼盤超新鮮,切得厚薄適中,拖羅非常油脂分佈岩岩好, 燒魚燒得外脆內滑,配埋個秘制汁真係好正, 串燒岩岩燒好上碟,好香炭燒味,我地再點埋魚個個汁好match到, 好中意食日本烏冬既我梗係要試下個烏冬,面質好煙銀,好中意個湯底清清地又好香,最近個抺茶布甸真係好好食,軟綿綿超濃郁既抺茶味留係口入面完美地完結我地今餐既dinner同gathering