2024-10-20
🍢 小食拼盤 ($68)小食拼盤有豆腐魚餅、蝦餅及芝士年糕;一上枱嘅時候熱辣辣仲聞到好香;蝦餅炸得香脆,而且蝦味重;芝士年糕好煙韌;豆腐魚餅好滑🌊 櫻花蝦清酒煮蜆($98)估唔到蜆嘅份量有咁多,而且仲要粒粒都有肉;蜆無沙之餘仲好入味,蒜香味會比較重,如果清酒味濃返少少就完美喇🍝 天婦羅魷魚海鮮忌廉汁意粉($148)天婦羅好出色,炸得香脆入味之餘炸粉漿好薄身;魷魚份量多,海鮮忌廉汁creamy,唯獨意粉腍身左少少(可能我偏好食彈牙嘅意粉🤣)🦀 蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽($138)蟹糕甲羅燒份量唔少,配上蟹籽,三文魚籽、青瓜,粟米同中華沙律,賣相已經好吸引;再加上少許豉油,撈埋一齊食,成個感覺比較清新;蟹糕甲羅燒嘅鮮味好出🩵 山梨縣蜜桃碟豆花鮮奶($42)外形好似富士山,飲落口蜜桃味比較重,奶味比較淡、而且比櫻花果茶偏甜🌸 大阪櫻花果茶($42)果茶其實係熱情果茶,表面撒上乾櫻花花瓣,味道偏淡同唔算甜,啱晒唔嗜甜嘅朋友🍋 檸檬茶檸檬茶同我地平時飲開嘅檸檬茶唔同,茶底無咁濃,比較清新🍰 精選甜品精選甜品係柚子蛋糕,蛋糕表面用左血橙乾、開心果仁同蜜糖脆米做裝飾,賣相睇得出係花咗心思,蛋糕食落
🌊 櫻花蝦清酒煮蜆($98)
🍝 天婦羅魷魚海鮮忌廉汁意粉($148)
🦀 蟹糕甲羅燒配蟹籽及三文魚籽($138)
🩵 山梨縣蜜桃碟豆花鮮奶($42)
🌸 大阪櫻花果茶($42)
🍋 檸檬茶
檸檬茶同我地平時飲開嘅檸檬茶唔同,茶底無咁濃,比較清新
🍰 精選甜品
精選甜品係柚子蛋糕,蛋糕表面用左血橙乾、開心果仁同蜜糖脆米做裝飾,賣相睇得出係花咗心思,蛋糕食落口好鬆軟,而且唔算甜,飯後食唔會膩
✨ 任何主食(小食除外)都可以加$38/$58升級做套餐,$38的話會包括1杯檸檬茶/美式咖啡及精選甜品,而$58則包括黑松露忌廉湯+自選飲品及精選甜品