2024-10-09 0 瀏覽
銅鑼灣鬧市人山人海,幸好多了一些樓上鋪,咁就多左好多選擇👍 今日就去左耀華街嘅“汐” 日式間格,可坐bar枱或者日式枱,好有feel🥰 黑松露忌廉蘑菇湯蘑菇和黑松露,帶來多重滋味,享受,香濃味道加上嫩滑口感,可媲美於高級西餐廳的必選湯品。 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼飯醬燒嘅三文魚腩,香脆👍一咬入口油脂爆進口腔中,油香滿滿😍角切三文魚,厚厚口感十足~ 三文魚籽粒粒脆卜卜,丼飯真係冇得輸,拌勻配料,一啖一口,滿足😋😋😋 “汐”招牌富士山卡邦尼意粉每次叫意粉都是情有獨鍾的要卡邦尼意粉,因為每次把雞蛋拌勻入意粉的感覺好治癒,好滿足。一拌完見到條條意粉都醮滿醬汁,就立刻放進口裏,醬汁加蛋黃汁糊在口裏,特別滋味呢😍 餃子大阪燒一隻隻餃子煎得香香脆脆,圍在一起加上木魚絲,真的像大阪燒一樣呢😋 泡沫咖啡咖啡上拉花已是指定動作😅又真係好睇好多嘅,飯後一杯香濃咖啡,真的一樂也👍 靜岡抹茶豆乳超濃抹茶味,不太甜,有豆乳香,嚐到微微抹茶甘苦香,兩者份量配搭得恰到好處🥰 餐後甜品Sweet ending😋 有promotion ,加$1就可以加多一個丼飯,條件就是60分鐘兩個都食完,其實真是易如反掌。大家
銅鑼灣鬧市人山人海,幸好多了一些樓上鋪,咁就多左好多選擇👍

今日就去左耀華街嘅“汐”

日式間格,可坐bar枱或者日式枱,好有feel🥰

黑松露忌廉蘑菇湯

醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩丼飯
醬燒嘅三文魚腩,香脆👍一咬入口油脂爆進口腔中,油香滿滿😍
角切三文魚,厚厚口感十足~

“汐”招牌富士山卡邦尼意粉

餃子大阪燒

泡沫咖啡
咖啡上拉花已是指定動作😅
又真係好睇好多嘅,飯後一杯香濃咖啡,真的一樂也👍

靜岡抹茶豆乳

餐後甜品
Sweet ending😋

有promotion ,加$1就可以加多一個丼飯,條件就是60分鐘兩個都食完,其實真是易如反掌。大家不妨一試💪

不過我跟朋友喜歡慢歎,慢活,慢慢傾慢慢食才是享受人生😅

2024-10-04
  • 醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩