2019-04-24 41 瀏覽
今日天氣咁熱 真係要買番杯珍珠奶茶解下熱涼下先得啦🧛‍♂️ 經過沐白見到唔係好多人排隊 fd子又話想飲我地就等排下先 fd子們推介佢嘅黑糖波霸鮮奶 仲有promotion $50/2杯🧚‍♂️ 但我上openrice見到人讚大甲芋頭鮮奶 我就試大甲芋頭鮮奶啦🧚‍♂️大甲芋頭鮮奶既甜度係固定左既 好驚會好甜🧛‍♂️ 但飲落又唔會wo 反而飲到綿密既芋頭蓉 好特別wo🧞‍♂️ 奶同芋頭蓉嘅比例啱啱好 唔會過杰過稀 奶香更可以襯托出芋頭既香味 正🧞‍♂️Fd子既黑糖波霸鮮奶都係固定甜度 不過可惜嘅係今日黑糖珍珠未煮好 要等15mins 所以我哋轉左要普通珍珠 好可惜阿。。🧟‍♂️ 但都係黑糖鮮奶底 鮮奶味都係好濃🧚‍♂️ 沖飲品嘅時候我哋見到係用meji奶 用料靚!🧚‍♂️ 珍珠煮得超有咬口 fd子話無黑糖珍珠咁甜 都ok既🧞‍♂️而翡翠檸檬係用青檸 好夠酸超醒神🧞‍♂️ 岩曬今日咁熱去飲 涼浸浸透心涼!佢好似仲有少少青檸皮既味 澀澀地唔會係甜到假既糖漿🧛‍♂️

翡翠檸檬
2019-04-21
2019-04-23 26 瀏覽
今日天氣太熱,真係要飲返杯台式飲品消消暑!同老公同埋阿妹咁啱經過沐白小農又未試過,當然要試下佢~🔸黑糖波霸鮮奶 珍珠好煙韌,鮮奶味濃而且好滑,黑糖味又唔會太甜,nice! 我阿妹最鍾意呢個~🔸大甲芋頭鮮奶 我本身好鍾意食芋頭,所以覺得呢個好好飲,啲芋頭好靚好粉!同鮮奶好夾~而且入面有有半杯芋頭粒粒,好足料,好抵飲!鍾意食芋頭既人一定大愛!❤️🔸鮮檸益力多沙冰(中間個杯)咁熱既天氣,飲反杯沙冰真係好舒服!佢個益力多味一啲都無溝淡,同原枝益力多差不多味,不過唔記得叫小甜,個人覺得甜左啲!

🔸黑糖波霸鮮奶

🔸大甲芋頭鮮奶

🔸鮮檸益力多沙冰(中間個杯)

2019-04-22 29 瀏覽
香港好多間珍珠奶茶,見到呢間開咗嚟元朗,我就今日同朋友試一試,見到門口都非常光猛,入面都好清潔,而且種類都有好多款👍🏻呢間沐白小農係台灣過江龍過嚟的,見到餐牌上面嘅相都好吸引😍好多都想試,見到鋪頭係用日本嘅名字鮮奶 ,相信質素有保證😀最右邊嗰杯係大甲芋頭鮮奶$30,將芋頭打成泥,再加埋牛奶😁職員話一定要搖勻先可以飲🤣芋頭味超濃郁😱喜愛芋頭的朋友仔就是必叫嘅首選💪🏻每一啖都食到芋頭粒😀口感非常特別💕而且鮮奶味又濃郁❤️而且仲非常飽肚😁口感軟滑草莓鮮奶$35💕係用新鮮嘅士多啤梨打碎😗並沒有士多啤梨嘅糖漿💕飲落有粒粒嘅士多啤梨碎👍🏻口感相當不錯😊加埋鮮奶感覺非常健康🤗正,真係健康之選呢杯係招牌嘅黑糖波霸奶茶😍近期最Hit嘅飲品👍🏻原來波霸就即係珍珠😝職員話要搖勻才飲用💕飲品上凍下熱,最底部是黑糖漿,飲落完全不甜😊味道剛剛好😱珍珠又夠彈牙❤️
  • 草莓鮮奶
  • 黑糖波霸鮮奶
香港愈黎愈多由台灣開過黎既茶飲店,沐白小農亦係其中一家,之前飲過尖沙咀店覺得唔錯,今日同朋友行過元朗分店,同佢地分享呢間唔錯,佢地未試過,而呢間又係第一間分店,咁就去沐白小農第一間開係香港既分店再飲過。環境唔算大間,成間用藍天白雲既主題,望落去好有小清新、台灣風格既感覺,仲有影相打卡牆。餐牌主打黑糖波霸鮮奶、大甲芋頭鮮奶等等,亦有草莓鮮奶、抹茶鮮奶,今日一行三人就各自要三杯唔同既款式。草莓鮮奶 $35有兩層漸變色,下層係鮮奶,上層係草莓,攪匀再飲,原來唔係草莓味咁簡單,係有粒粒草莓粒,好有驚喜,加上濃稠鮮奶,味道十分好!大甲芋頭鮮奶 $30芋頭蓉份量好多,一定一定要搖匀再飲,之前飲過一試愛上,攪匀後每一啖都係濃郁芋頭同鮮奶,啖啖有芋頭蓉咬,最怕芋頭加太多糖水變左死甜,但呢款唔會,係我每次必定會encore既一款。沐白黑糖波霸鮮奶 $30招牌中既招牌,雖然已經過左黑糖熱潮,但同行朋友係黑糖迷,佢見到賣相好吸引都想試試,同一般做法一樣係用明治鮮奶,掛杯紋幾靚,黑糖珍珠煙韌夠味,唔會過甜。總括而言,真係一間我會不停重覆幫襯既茶飲店,特別係草莓鮮奶同埋大甲芋頭鮮奶。

餐牌

草莓鮮奶 $35
草莓鮮奶

大甲芋頭鮮奶 $30

沐白黑糖波霸鮮奶 $30

2019-04-21
草莓鮮奶
2019-04-22 38 瀏覽
木白既黑糖波霸鮮奶係我喜歡,原因係同類飲品係超甜既,但呢到唔洗叫小甜便可,因佢本身係冇再加甜,所以怕甜既朋友絕對要飲呢間!另外又有Earl grey latte。飲得一般咖啡多都悶啦,竟然有earl grey,朋友就揀咗佢。佢話好香,感覺茶味好醇!我哋三個人成日飲飲食食,而食既口未又唔同,真係試到好多唔同味道。呢杯係芋頭鮮奶,好香芋頭味,加埋鮮奶既配合,唔會搶走本身芋香,正。另外仲好有口感,因為佢有勁多芋頭蓉可食我好欣賞這個packing, 外賣唔擔心會漏!
黑糖波霸鮮奶

Earl Grey latte

芋頭鮮奶

我好欣賞這個packing, 外賣唔擔心會漏!

2019-04-21 22 瀏覽
係香港台式飲品店愈開愈有!選擇愈來愈多@@有時都唔知邊間打邊間,但最近就有間成日都令我好想試下!今日終於忍唔住了!就是這間沐白,因店面的風格同其他都很不同有點清新感覺!仲有位比客人坐住等,感覺差很遠呢。黑糖波霸鮮奶在這店是人氣之選,所以我都叫左杯來喝!哇!到手了黑糖珍珠仲係熱ga!同冰凍的牛奶沖在一起果然係好正!重點是這杯不會超級甜!我好怕飲這些飲品會超甜,而呢杯唔會!真的是好好!另外我都叫左杯都係人氣之選的芋頭鮮奶!哇!呢杯真係不得了!超級多的芋泥!你睇到是一杯的一半咁濟芋頭味超重!我的朋友超級喜歡,溝埋鮮奶口感順滑,很不錯👍🏻😋另外朋友仲叫左杯紅茶珍珠拿鐵!好多珍珠正丫!紅茶拿鐵唔會好甜,茶味都算重~不錯啊~正常冰的程度都不會太多冰~而飲品又夠凍,呢方面都幾好!

黑糖波霸鮮奶在這店是人氣之選,所以我都叫左杯來喝!

哇!到手了黑糖珍珠仲係熱ga!

另外朋友仲叫左杯紅茶珍珠拿鐵!好多珍珠

2019-04-20 26 瀏覽
而家各個品牌既台飲店都開到成行成市見食完晚飯又口渴,就試下呢間沐白飲品款式都幾多元化,二十至三十蚊左右學生仲有discount,啱晒放學行下街既時候飲我地叫左芋頭鮮奶 同黑糖波霸鮮奶仲有布丁豆乳芋頭鮮奶真係不得了,芋頭好綿密,夾埋個鮮奶好似飲緊芋頭西米露咁,鐘意芋頭既必叫呀黑糖波霸鮮奶d珍珠好軟糯,佢唔係得黑糖漿係鮮奶,係d珍珠都好入味,甜度我覺得啱啱好,唔會係死甜果d勁多珍珠而布丁豆乳既布丁好滑,豆味都幾出,唔太甜,其實每杯都會有獨立封口,方便搖勻先飲我最愛芋頭鮮奶大愛 下次試下熱飲先
而家各個品牌既台飲店都開到成行成市
見食完晚飯又口渴,就試下呢間沐白

飲品款式都幾多元化,二十至三十蚊左右

學生仲有discount,啱晒放學行下街既時候飲

我地叫左芋頭鮮奶 同黑糖波霸鮮奶

仲有布丁豆乳

勁多珍珠

我最愛芋頭鮮奶
大愛 下次試下熱飲先
2019-04-18 34 瀏覽
我喜歡奶味濃郁的飲品🐄,飲港式奶茶都喜歡多奶小甜。發現原來沐白有很多主打奶類的台式飲品,所以同閨蜜 👭 一次過試了3款😳好瘋狂呀🙈🌟黑糖波霸鮮奶$30奶味及黑糖濃郁,又不會太甜,恰到好處👍珍珠夠Q彈,口感十足。個人認為是必飲之選😻🌟大甲芋頭鮮奶$30第一感覺是🙀🙀🙀好芋頭!芋頭蓉十足,飲落有芋頭粒,口感豐富。芋頭蓉好滑,有天然的芋香味,軟綿綿,好正👍不過最緊要shake均勻黎飲🥴配合明治奶,真係好香濃😎🌟伯爵紅茶拿鐵$28伯爵紅茶☕️味道清香,奶的部分是沈底的,搖均後飲跟與奶茶相似,不過奶味更為香濃🐄

🌟黑糖波霸鮮奶$30

🌟大甲芋頭鮮奶$30

🌟伯爵紅茶拿鐵$28
2019-04-12
2019-04-17 17 瀏覽
今日去元朗食好西, 同兩個姊妹食好野, 緊係唔小得飲返杯台飲啦, 我之前係尖沙咀都飲開沐白小農架啦, 我唔洗諗都係飲返大甲芋頭鮮奶,因為我勁愛芋頭, 平時有芋頭野我都會唔洗諗既, 同埋沐白小農既芋頭做得好好,打成粒有少少口感, 但又唔會影響味道, 正。另外, 姊妹叫左沐白黑糖波霸鮮奶,打卡一流, 唔太甜, D珍珠口感好好, 仲要成杯野都好靚; 我另外個位就唔飲奶既,叫左杯柳橙綠茶, 第一口就濃濃既橙汁味, 之後慢慢有綠茶味, 唔太甜, 岩飲
打成粒有少少口感, 但又唔會影響味道, 正。

另外, 姊妹叫左沐白黑糖波霸鮮奶,
2019-04-13
5 分鐘 (堂食)
2019-04-15 17 瀏覽
當知道沐白小農係香港開左已經好想去試,俾佢嘅大甲芋頭鮮奶吸引住。今日去元朗搵朋友食飯緊係要去試下。作為芋頭控嘅我緊係要點大甲芋頭鮮奶($30)。而朋友就點左黑糖波霸鮮奶($30) 同埋草莓鮮奶($35)。最喜歡此店原因係每款飲品都係用鮮奶沖製,而不是用人工奶精或奶粉。大甲芋頭鮮奶係選用左台灣大甲產地的芋頭同芋頭泥,再加埋鮮奶,芋泥非常濃郁綿密,仲食到啖啖嘅芋頭粒粒,必試之選!而黑糖波霸鮮奶每粒珍珠都有黑糖味,非常煙韌彈牙,有咬口!最後係草莓鮮奶,以原粒智利入口嘅草莓打成草莓果泥, 啖啖果肉,口感更加豐富。

而黑糖波霸鮮奶每粒珍珠都有黑糖味,非常煙韌彈牙,有咬口!

2019-04-14 38 瀏覽
一年去一次元朗便把想試的小店放在一起試試,聽過這家從台灣來的沐白小農牧場網上評論不賴,去見朋友前過來試試看順便給朋友帶了一杯外帶。沐白小農打著用新鮮材料的旗號,用Meji新鮮奶,不加奶粉或奶霜,感覺比較健康。我試的是沐白黑糖波霸鮮奶($30),大甲芋頭鮮奶($30)和翡翠檸檬($26)。我覺得這邊的黑糖不算很甜的那種,珍珠有嚼勁,奶用的是Meji牛奶所以很香滑,價錢和銅鑼灣那家很火的黑糖鮮奶一樣,當然我還是覺得那家的珍珠更好吃,但我喜歡這家的黑糖沒那麼甜剛剛好。所以元朗的朋友們不用特地去銅鑼灣也買到差不多質量的。另外一個芋頭鮮奶我自己很喜歡,因為我本來就喜歡吃芋頭。這邊的芋頭和牛奶的比例差不多是一半半,攪拌成泥但是也有吃到小塊的,粉粉的不會很甜,配上牛奶好好喝!朋友點的翡翠檸檬半糖說很有檸檬味,天氣熱一點喝更消暑!

大甲芋頭鮮奶($30)

朋友點的翡翠檸檬半糖說很有檸檬味,天氣熱一點喝更消暑!
翡翠檸檬($26)
2019-04-14
5 分鐘 (外賣自取)
$30 (其他)
大甲芋頭鮮奶($30)
翡翠檸檬($26)
2019-04-14 10 瀏覽
係台灣飲過一次,覺得啲珍珠幾煙韌幾好食但係香港都係第一次試,都唔錯喎伯爵紅茶拿鐵加珍珠 $28價錢係啲過江龍店鋪入面都算合理啦一杯$30有找有成三分一杯珍珠嗌左少甜,味道唔錯唔錯珍珠質素都同台灣差唔多,幾有嚼勁幾好食不過我既最愛始終係迷客夏既珍奶📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝📃hunger(食物🤤/🤮): 🤤📃anger(感覺🥰/🤨): 🥰🥰📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥳/😍):不錯喲🥳
係台灣飲過一次,覺得啲珍珠幾煙韌幾好食
但係香港都係第一次試,都唔錯喎

伯爵紅茶拿鐵加珍珠 $28

價錢係啲過江龍店鋪入面都算合理啦
一杯$30有找
有成三分一杯珍珠

嗌左少甜,味道唔錯唔錯
珍珠質素都同台灣差唔多,幾有嚼勁幾好食
不過我既最愛始終係迷客夏既珍奶

📍超主觀+有偏見評分 (5為最多)📝
📃hunger(食物🤤/🤮): 🤤
📃anger(感覺🥰/🤨): 🥰🥰
📋hangry(整體🤬/😟/😛/🥳/😍):不錯喲🥳
2019-04-13 43 瀏覽
—碌fb見到有post話尖沙咀開分店 glimpse到標題係主打天然新鮮材料元朗行街見都有人等 有d口渴於是買埋一份影埋人哋個杯嘢飲tim沐白黑糖波霸鮮奶($30)整得幾快手 不消一會兒就有得拎攞上手個底仲暖暖地珍珠qq的 彈牙有嚼口 整體唔太甜又有淡淡黑糖味大甲芋頭鮮奶($30)店員提醒要搖勻先至飲芋泥綿密間中有顆粒 保持其口感用上明治4.3牛奶更濃郁———————————————沐白小農 I’Milky元朗裕景坊27-31號金倫大廈地下4號舖

碌fb見到有post話尖沙咀開分店
沐白小農 I’Milky
元朗裕景坊27-31號金倫大廈地下4號舖
2019-04-13
2019-04-13 13 瀏覽
呢日余媽媽一家路經元朗嘅<沐白小農>, 店內木色簡約的裝修, 感覺好natural~ 呢度採用百分百純天然無添加嘅食材, 飲品不加任何一滴水, 採用天然蔗糖、桂圓醬、優質鮮奶及純天然蜂蜜, 啱晒喜歡天然野的我, 而且只係$30杯, 價錢比很多台式飲品店平宜, 所以諗都唔諗馬上買左1人1杯, 一家大細一齊試試!<大甲芋頭鮮奶>台灣大甲芋頭入口好香甜, 芋泥好綿, 仲有白濃嘅鮮奶味, 最buy佢無添加任何糖分, 啱晒喜歡健康的我! <沐白黑糖波霸鮮奶>是招牌飲品之一, 黑糖珍珠粒粒好香甜煙韌, 又不是死甜, 同新鮮牛奶一齊, 非常夾! 余小b好鍾意呢杯<草莓鮮奶>, 草莓好足料, 酸酸甜甜, 配埋鮮奶香滑可口! 呢度仲有好多款飲品可供選購, 下次一於試吓佢地嘅純茶和拿鐵先!
2019-03-31
  • 草莓鮮奶
2019-04-12 19 瀏覽
最近先發現「沐白」係台灣過江龍,經過元朗分店🥰🥰門口標榜大大隻字 堅持✊天然糖、優質鮮奶、天然蜂蜜..等~甘就要試一試~ 大甲芋頭鮮奶睇相都睇到芋頭佔左半杯😱😱芋頭味濃郁,仲飲得到芋頭蓉,芋頭控一定一定要試~配上新鮮牛奶,濃郁牛奶🥛芋頭~非常甘夾👍🏼唔覺唔覺就會飲晒,飲過返尋味😍😍 沐白紅茶鮮豆乳對比另外兩杯,比較清淡既一杯,飲到豆乳香濃味,微微帶點紅茶清香,不甜,不膩,友人很喜歡💕沐白黑糖波霸鮮奶上手底部暖暖的。店員溫馨提示~飲時記得要先搖勻💞香濃黑糖味,珍珠甜甜的有咬口,比起出面既黑珍奶,沐白就冇甘甜💞岩晒怕甜既你

沐白紅茶鮮豆乳