今日去了一間韓式燒烤放題店,該店佔地面積非常大,而且有不同有趣的裝置,例如AI沉浸式投影裝置、大型木打卡區、自動生成棉花糖機、爆米花機等等…非常適合一家大小來體驗。食物方面總類亦都好多,分別有熟食區、刺身區、生肉區、凍食區、甜品區、沙律區🥗等等…熟食區都有專人打理,乾淨企理,食物亦有機器溫熱著,方便餓底人士開始時可以先享用。有菜又有肉,味道不錯。生肉區亦有大量選擇。大推👍👍肥美豬腩片,可選原汁原味式者已調味,看着它燒到油花四射再剪開一片片夾着新鮮的生菜🥬和泡菜一口吃掉了幸福的味道❤️❤️。一定要試。另外刺身區就有準備好獨立包裝好的壽司🍣方便食用。熟食區的是日養生例湯一定要試試、燒生蠔🦪和龍蝦仔任食🤤🤤總體來說又可以玩又可以食,非常合適男女老少一家人來聚餐的好地方。

另外刺身區就有準備好獨立包裝好的壽司🍣方便食用。

熟食區的是日養生例湯一定要試試、燒生蠔🦪和龍蝦仔任食🤤🤤

自問自己對食嘅要求唔高,但呢間派龍殿真係刷新左我對難食同服務態度差嘅標準。本身同幾個朋友打完波,見附近有間新開放題店,大家又鍾意食燒烤嘢,所以就去試下啦,咁我地係食7點個段時間,入到去右邊都放左唔同種類食物,刺身壽司、肉類、泡菜、海鮮之類,諗住見到咁好似唔錯啦,點知就係惡夢嘅開始。一坐低,個服務員已經態度差差地,冇記錯係個女人嚟,行到嚟有d呼呼喝喝,咁我地都係為左食嘢所以都算,咁夾左d野番嚟食,d壽司飯硬嘅,上面件刺身都好似唔多新鮮,難聽講句衰過爭X,然後d肉我地都預係食冷藏肉,但真係好咸,唔知係咪想掩蓋個雪藏味啦,總之就真係好一般。然後到甜品,又係唔好食,唯一好d就係個阿姐係鐵板整d新鮮出爐野食,但其實都係一般般。之後refill食物速度又係好慢,本身已經間鋪唔多客都可以做到好似長期冇食物咁,最令我地反感嘅係個女職員好似成日想快d收工咁,都未夠時間就已經催單要我地交枱,比左錢之後仲有時間剩又走過嚟話時間差唔多,我地個個都有戴錶知道幾點要走人㗎,如果係咁催人走不如你係餐牌或者門口位講定埋左單好走人啦,咁條氣都順d。最後環境方面,入面唔知係咪冇抽煙定個抽煙細,食食下開始好大煙,局住晒係間

最後環境方面,入面唔知係咪冇抽煙定個抽煙細,食食下開始好大煙,局住晒係間餐廳入面,唔知我地仲以為係咪邊到燒著野,然後出去廁所,間餐廳又唔閂好後門,搞到人地個商場都一大陣呢間鋪d燒烤味,廁所出番嚟之後成個商場都充斥住個陣味,真係鄧D樓上住客同d經過路人慘。

人生中第一次寫食評就係比呢間咁嘅餐廳,我d朋友好多食到一半已經話想走,但最後廢事蝕埋d錢先繼續係到,員工態度差同嘢食唔得,再加上環境大煙冇抽風,成個用餐觀感直線下降,真心唔會再有下次去呢間嘢,請我去我都唔會去。
2023-09-27
10 分鐘 (堂食)
估唔到喺元朗都搵到屬於天花板級別嘅韓式燒肉放題!呢間位於元朗嘅派龍殿,超過30款嘅肉類同蔬菜選擇,仲有凍熟海鮮、刺身壽司等食物,重點推介唔少得長龍牛舌、燒生蠔同韓式牛肋骨,質素極高!全個世界都有地板,但元朗嘅韓式燒肉放題天花板,就只有派龍殿。凍熟海鮮 + 刺身壽司係燒緊韓燒嘅時候,大家可以食住到海鮮、刺身同壽司,包括:凍蝦、凍青口、辣味炒蜆、泡菜、辣雲耳、三文魚刺身、希靈魚刺身、三文魚壽司等!凍蝦鮮甜彈牙,刺身新鮮,係唔錯嘅頭盤。韓燒類派龍殿嘅韓燒選擇真係超級豐富,有超過30款嘅肉類同蔬菜選擇,包括:牛仔骨、牛冧片、牛冧粒、原味豬扒、叉燒豬扒、豬腩片、辣雞翼、原味雞翼、南乳雞翼、豬頸肉、咖喱雞柳、原味雞柳、雞腎片、雞軟骨、龍脷柳、咖喱魷魚翼、魷魚鬚、多春魚、雞片、陳皮魚蛋、台灣腸、廚師腸、蒜蓉扇貝、芝士腸、菠蘿片、粟米、翠玉瓜、茄子等。我哋勁力推介咖喱魷魚翼,咖喱味香濃,醃得非常入味。另外,南乳雞翼都係非常驚喜,南乳味好惹味,雞肉嫩滑。熟食類除咗韓燒之外,派龍殿嘅熟食非常高質,好有心思,有魚湯卜卜蜆、蒸蠔、辣子豬腸、麻辣雙豬、小龍蝦、水煮牛、炸雞、商湯雜菜粉絲、鰻魚汁茄子冬菇翠玉瓜、烤

凍熟海鮮 + 刺身壽司
係燒緊韓燒嘅時候,大家可以食住到海鮮、刺身壽司,包括:凍蝦、凍青口、辣味炒蜆、泡菜、辣雲耳、三文魚刺身、希靈魚刺身、三文魚壽司等!凍蝦鮮甜彈牙,刺身新鮮,係唔錯嘅頭盤。

韓燒類

熟食類
除咗韓燒之外,派龍殿嘅熟食非常高質,好有心思,有魚湯卜卜蜆、蒸蠔、辣子豬腸、麻辣雙豬、小龍蝦、水煮牛、炸雞、商湯雜菜粉絲、鰻魚汁茄子冬菇翠玉瓜、烤雞扒、焗牛脷。麻辣雙豬係麻辣豬紅同豬手,豬紅煮得好入味,麻椒味香濃!另外,魚湯卜卜蜆十分清甜,蜆肉厚肉大大粒,完全無沙。

鐵板燒
派龍殿仲特設鐵板燒區,有專人同你燒,每日都有唔同嘅特色鐵板燒食品,我哋嗰日有長龍牛舌、燒生蠔同韓式牛肋骨。長龍牛舌燒得啱啱好,厚切嘅口感豐富,非常滋味。

飲品
派龍殿嘅飲品選擇都豐富,有各款啤酒、汽水、烏龍茶、檸檬茶、熱茶等。

甜品
最後當然要食埋甜品,包括:雜果撻、法式忌廉塔、檸檬撻、檸檬慕絲蛋糕、士多啤梨慕絲蛋糕、楊枝甘露杯、蘋果牛乳杯、忌廉曲奇杯、白色啫喱、日本福餅、雪糕等。我哋推介楊枝甘露杯,芒果味好refreshing。
2023-09-28
Emi無意中去咗間都幾多嘢食又幾多嘢玩嘅韓燒除咗基本嘅自助燒肉之外,佢仲分左幾個area,有冷盤海鮮🦐、壽司刺身🍣、沙律吧🥗、甜品區🧁,熱葷區仲有鐵板燒同埋巨型轉轉盤,飲品除咗基本嘅汽水、茶仲有啤酒任飲🍻生料區有齊雞牛豬魚海鮮腸仔蔬菜🥬而熱葷區好比一個小型自助餐,有幾樣相對其他韓燒自助餐少見嘅就係佢有辣子豬腸、蒸蠔、水煮牛同小龍蝦🦞鐵板燒當晚就有長龍牛舌、燒蠔同埋牛肋骨,有需要嘅仲可以叫炒飯同埋炒菜🍚另外都特別想講一講個甜品區,除咗雪櫃嘅日式菓子、蛋糕、甜品杯同雪糕雪條,最特別嘅地方係佢有得自己整扭紋雪糕同麥旋風,食就食得多啦,自己整都係第一次🍦佢仲有部而加好興嘅自動棉花糖機擺左喺門口,Emi整左個都幾過癮🍬場內有好多hot toys,我估老細一定好鍾意iron man,將啲珍藏全部放晒喺舖頭😂門口有一個好大隻嘅鑽石戒指裝飾,仲提供埋打卡道具,啱晒大人小朋友一齊影相📸️整體黎講呢度野食都算唔錯,款式多,每樣食一件都夠你捧住個肚;座位幾闊落,自助區同活動空間都幾大,有咁多嘢玩咁多嘢食性價比都算好高呢👨‍👩‍👧‍👦晚市正價時段 $238/位
Emi無意中去咗間都幾多嘢食又幾多嘢玩嘅韓燒

晚市正價時段 $238/位
2023-09-29 113 瀏覽
有日去完元朗劇院去附近揾食,經過呢間任食嘅放題燒肉餐廳😎見佢每位成人只需要$238就入去食吓質素先🤣餐廳環境行型格路線,老闆應該係iron man迷🤣周圍都放滿iron man擺設~餐廳窗邊仲有打卡位,好多羽毛🪶同仙女棒,坐上去會成個仙女咁🧚‍♀️與其話自己食緊韓燒,我覺得餐廳更加似自助餐!😋菜式上嘅選擇多到令人眼花繚亂。係前菜方面,佢哋提供咗豐盛嘅冷盤海鮮、沙律、魚生刺身同新鮮嘅壽司🍣,當中我食咗三文魚刺身,油脂均勻同有三文魚味。呢啲開胃菜唔單只色彩鮮豔,而且味道新鮮好味,令我即刻感受到大廚嘅用心!🥰跟住就係主角:燒肉部分!🥓餐廳會除咗會主動幫我哋會爐,會有提供圍裙👍🏿我揀咗廚師推薦嘅牛仔骨、豬腩片和辣雞翼。呢啲肉類都燒得好香,口感嫩滑多汁,真係令我食到停唔到口~特別鐘意食佢哋嘅牛肉,軟嫩多汁,入口即化~另外,我哋仲食咗燒魷魚、豬頸肉、粟米、翠玉瓜同茄子等其他燒烤。餐廳仲提供咗好多調味醬料,有好多種類所以每個人都可以揾到自己鐘意嘅口味😍餐廳有樣嘢幾驚喜,就係現場會提供不同時段嘅鐵板燒菜式🫢例如6:30至7:15期間提供長龍牛舌,7:30及8:30就有新鮮嘅生蠔供應,而7:45至8:15
餐廳有樣嘢幾驚喜,就係現場會提供不同時段嘅鐵板燒菜式🫢例如6:30至7:15期間提供長龍牛舌,7:30及8:30就有新鮮嘅生蠔供應,而7:45至8:15之間可以品嚐到好食嘅韓式牛肋骨。呢啲特色菜式真係令成個用餐體驗更加豐富多元🤤
仲有啲熱葷都值得一提㗎,好似新鮮嘅小龍蝦、卜卜蜆同水煮牛等嘅特色菜,仲有香辣嘅炒麻辣乾鍋,炸雞同中式湯水,無論你係是鐘意海鮮定係熱食,呢度都能夠滿足你嘅味蕾需求👅
結束一餐嘅最佳方式就係享受佢哋豐富嘅甜品選擇~佢哋嘅自家製麥旋風係小朋友同大朋友嘅最愛😍綿花糖機又能夠做出各種唔同花款嘅綿花糖,適合各個唔同要求嘅人😍另外,冰櫃裡面仲有各種口味嘅杯裝雪糕雪條同多種特色凍餅,造型百變而且冰涼爽口🤩如果你鐘意中式甜品,佢哋都有糖水供應😌

飲品方面,無論係各式汔水同啤酒,定係熱飲,都能夠滿足唔同食客嘅需求。🍻🥤
💕餐廳以價格實惠同多樣嘅美食選擇脫穎而出👅無論係燒肉愛好者定係甜品愛好者,呢度都可以滿足你哋嘅味蕾😍
2023-09-26
元朗呢間燒肉放題幾得意!😝位於元朗劇院附近既派龍殿主打燒肉放題🤣同時亦有多款沙律前菜、熟食、鐵板燒、甜品供應😚最特別竟然係有自製麥旋風同棉花糖機!🤩一入餐廳已經見到好靚既打卡位,店員好親切咁介紹燒烤配料區同熟食區~卡位寬敞坐得幾舒服😆燒烤配料區有齊各款肉類同蔬菜,好似牛冧粒、牛仔骨、叉燒豬扒、南乳雞翼、咖喱雞柳、台灣腸、魷魚鬚、豬頸肉等;另外仲有凍盤!係凍蝦、青口同麻辣蜆,仲有涼拌芽菜同泡菜~而呢度既壽司係獨立包裝的,夠哂衛生💖熟食有蕃茄酸辣魚🍅、水煮牛、京燒鯖魚等,較有特色既有迷你漢堡😋紫薯蓉西多士同炸紅豆餅🥰而唔同時段會有唔同既鐵板燒料理,包括牛舌×炒雜菜、生蠔同牛肋骨!記得留肚食甜品😚可以自製麥旋風,有得瘋狂加oreo!仲有部花花棉花糖機可以整自選造型棉花糖😆同埋有啲迷你蛋糕eg.芝士餅、林明頓、慕絲蛋糕、日式小果子咁,大人小朋友黎都幾開心!🤗

2023-09-24 808 瀏覽
最近喺元朗發現咗新開嘅韓燒自助餐點解會話佢係韓燒自助餐呢🙋🏻‍♀️因為除咗主打韓燒之外 食物款式多到好似去咗食自助餐咁😎而價錢亦都非常親民 午市低至$108 晚市$168起平日晚市到訪 見到好多一家大細 甚為熱鬧餐廳提供多款成物 包括🔸前菜|根據自己口味製作沙律海鮮: 酸辣蜆 青口 凍蝦韓式泡菜 芽菜🔹韓燒|肉類應有盡有🥩✨推薦入味牛仔骨• 大大隻雞翼 •必食豬頸肉✨仲有各種腸類 同 蔬菜✨私心推薦燒菠蘿🍍✨🔸冷盤|仼食刺身同壽司😳獨立包裝壽司夠衛生🍣款式都係大人小朋友都中意嘅口味🔹熱食|水煮牛肉•燒鯖魚•椒鹽豆腐•櫻花蛋每日都提供不同款式嘅熱食燒烤之前每樣都試咗少少 味道都唔錯㗎😌另一邊嘅炸物區亦非常吸引炸餃子•西多士•炸車輪餅✨炸車輪餅滿滿嘅豆沙餡 炸完外皮脆得嚟入面少少煙韌 當日起碼食咗三個以上🫣✨🔸鐵板燒|不同時段都提供即席鐵板燒食咗燒生蠔同燒牛肋骨 大滿足!🔹甜品|甜品櫃有各款一口蛋糕 mousse 撻 等等場內仲有爆谷機 同 最吸引嘅麥旋風機🍦自己唧完雪糕再加入Oreo 碎 再放落麥施風機轉轉轉有得玩又有得食😋門口旁邊仲有棉花糖機個個小朋友都手拎一個超開心🥳🔸飲品|全部汽水啤
最近喺元朗發現咗新開嘅韓燒自助餐

另一邊嘅炸物區亦非常吸引
炸餃子•西多士•炸車輪餅

🔸鐵板燒|

不同時段都提供即席鐵板燒
食咗燒生蠔同燒牛肋骨 大滿足!

🔹甜品

門口旁邊仲有棉花糖機
個個小朋友都手拎一個超開心🥳

🔸飲品|
全部汽水啤酒仼飲🥤🍻
(連啤酒都有得仼飲真係好抵😂)

🚩派龍殿
元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖
2023-09-22 99 瀏覽
元朗呢間韓燒真係要介紹俾大家 🤩有齊韓燒,鐵板燒,壽司刺身,熟食冷盤 ❤️選擇好豐富,性價比好高先睇主打嘅韓燒,肉類夠齊👍🏻大推牛仔骨同豬腩片🤤好好味👍🏻其他肉類都好正,部份仲有不同味道的醃料🤤調味醬汁又多選擇👍🏻熟食區都好吸引,有小龍蝦,水煮牛等等,用料唔差,味道都唔錯👍🏻 旁邊仲有鐵板燒,每晚唔同時段都有高級食材,今晚有牛舌,生蠔同牛肋骨❤️即燒即食,新鮮又惹味🤩噴火果下仲好吸晴甜品👏🏻👏🏻一定要介紹,甜品櫃有10幾款靚甜品,仲有日本福餅,好香好好味😋。 又有棉花糖機同爆谷,大人小朋友都岩曬,有得玩又有得食。仲有個影相打卡區🤩仲有D道具可以借黎影相📸️幾特別,其他餐廳比較少見,好岩一家人帶埋小朋友黎影相玩下😉👍🏻坐得又舒服😂泊車又有優惠😘真係十分推介👏🏻

先睇主打嘅韓燒,肉類夠齊👍🏻大推牛仔骨同豬腩片🤤好好味👍🏻

👍🏻坐得又舒服😂泊車又有優惠😘真係十分推介👏🏻

2023-09-16 595 瀏覽
聽谷友講有新店開張,係食燒肉放題,價錢不貴便同家人黎試下。平日晚$238一位,食兩個半鐘,是晚唔滿客超時都無趕😎如果食早場或宵夜時段價錢就更平了。店內有熟食區,燒肉、刺身壽司、海鮮、沙律、甜品等,全部任食,refill得快唔使搶。先攞野食燒一燒,有牛、豬、雞、蔬菜等,肉類有原味或已調味選擇的。燒肉爐熱得快,無牛油紙或無掃油都唔黐底,抽風亦做得好唔大油煙,唯一就係燒多春魚會黐,有無高手教下路應該點燒好🤔燒肉食膩左又攞下熟食,張相可能睇唔出,其實係水煮牛肉同酸菜魚黎,辣辣地幾正。後面係刺身,仲有啲炸物,個老火湯正喎,螺頭雞湯🤤有專人幫手燒嘅生蠔,唔怕燒得耐擺住個爐啲位㗎。食飽就梗係食埋甜品先走啦,有各款杯仔蛋糕,雪糕雪條,仲有爆谷機同綿花糖機,個棉花糖機係造型棉花糖,有花花有心心等圖案揀㗎,打卡一流。飲品同樣多選擇,除左罐裝茶,仲有罐裝啤酒、汽水、果汁,另外有即磨咖啡機。哈哈,食到超晒時都無趕客,平日晚無乜人食宵夜呢。

有專人幫手燒嘅生蠔,唔怕燒得耐擺住個爐啲位㗎。

哈哈,食到超晒時都無趕客,平日晚無乜人食宵夜呢。
2023-09-13
☀ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:元朗最新打卡熱點! 最近發現呢間超抵食韓式放題店,午市只要$98,晚市最平$168起,以韓燒為主打,仲有任食各式壽司,麻辣小龍蝦,熟食,炸物,仲有師傅即席日式鐵板燒! 更驚喜既係仲可以自製麥旋風雪糕、棉花糖,爆谷等,真係吃得飽飽又玩得開心。想搵一個吃好玩足又性價比高既放題店,元朗派龍殿值得推薦!.◈ 晚市燒烤自助餐 $238(+10%)價錢: 星期一至五 7:00前離座 $168/人,正價時段 2.5小時 $238,9:15後入座 $178特點: 任食韓式燒肉,海鮮,壽司,熟食,即席日式鐵板燒,DIY麥旋風,棉花糖,爆谷.◈ 重頭戲 - 韓式燒烤重點推薦:|蟹柳|原味雞翼|豬頸肉|魷魚鬚|煙鴨胸|咖喱雞柳||牛仔骨|牛肉|台式黑椒腸|龍脷柳|紅腸|陳皮魚蛋|.咖喱雞柳:咖哩味濃, 雞肉嫩滑魷魚鬚:口感彈牙燒菠蘿:香甜多汁.◈ 自助區美食重點推薦:|麻辣小龍蝦|白汁焗四蔬|烤雞扒|炸蔬菜餅||炸雞軟骨餃子|三文魚壽司|熟蝦壽司|蒜香帶子|鐵板海鮮炒飯|.熟食方面推薦麻辣小龍蝦,蒜香帶子同鐵板海鮮炒飯。麻辣小龍蝦啖啖肉,肉嫩又麻辣。蒜香帶子同鐵板海鮮炒飯係即席炮製既,帶
☀ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
◈ 晚市燒烤自助餐 $238(+10%)
◈ 重頭戲 - 韓式燒烤
|蟹柳|原味雞翼|豬頸肉|魷魚鬚|煙鴨胸|咖喱雞柳|
|牛仔骨|牛肉|台式黑椒腸|龍脷柳|紅腸|陳皮魚蛋|
咖喱雞柳:咖哩味濃, 雞肉嫩滑
魷魚鬚:口感彈牙
燒菠蘿:香甜多汁

◈ 自助區美食
|麻辣小龍蝦|白汁焗四蔬|烤雞扒|炸蔬菜餅|
熟食方面推薦麻辣小龍蝦,蒜香帶子同鐵板海鮮炒飯。麻辣小龍蝦啖啖肉,肉嫩又麻辣。蒜香帶子同鐵板海鮮炒飯係即席炮製既,帶子鮮嫩帶陣陣蒜蓉香, 而海鮮炒飯仲可以請師傅加多D自己偏愛既食材,如多D蒜蓉,蔥粒,紅腸等。壽司款不算多,但係獨立包裝,乾淨度加分!

甜品及雪糕區
|DIY棉花糖機|DIY麥旋風|爆谷|慕絲杯|
|雪糕杯|蛋撻|生果盤|
DIY麥旋風真係勁SURPRISE到無得輸,今次係牛奶味軟雪糕加埋Oreo餅碎,再用麥旋風機攪勻就大功告成啦~而小朋友都可以玩下棉花糖機,真係夠哂過癮

◈ 飲品
一般汽水啤酒都有齊,可以直接拎。部分放係汽水機裡,吾好比佢嚇窒,其實都係FREE架!
👨🏻‍🍳派龍殿 (元朗)📍元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖 「元朗隱世罕有高級平價放題🥲🫶🏻」 入元朗探朋友個得意b👶🏻夜晚佢帶我食呢間韓燒放題,吾系個到既居民應該吾知有呢間餐廳🙈$238加一‼️晚市放題,食物勁高質🥲🥲餐廳仲好多元化。。可以打卡,可以自己整棉花糖、麥旋風!!仲要成個場好乾淨,D staff著到好似保鏢,第一次見咁高級既放題👍🏻 韓燒👍🏻激推🍽️雞軟骨!!(朋友好推介😙)未食過咁好食既雞軟骨🥹吾系平時居酒屋/燒烤個D,好似用左蜜糖芥末醬去醃製,好甜好惹味🥹我地食到停吾到,系咁燒🤣👍🏻🍽️豬腩片 (原味)好厚身!!豬皮好煙韌🥹🫶🏻半肥瘦。。好掂🥹吾包生菜仲好食😝以為佢無醃過,但系好夠味😳吾使點汁👍🏻🍽️牛仔骨調味岩岩好,夠味吾會太咸🤤👍🏻吾會太韌,都吾多筋🤤👍🏻 其他都好好食,雞翼、粟米、茄子、翠玉瓜擺得好乾淨,好新鮮、無雪味👍🏻 配菜/前菜肉類雪櫃另一邊有生菜、泡菜、芽菜、生蒜仲有海鮮冷盤🤤👍🏻🍽️激推芽菜醃得好入味,又系會食吾停🥲好搶手,好快已經無左一半🙈 甜品日本雪糕,見到有朱古力味,仲有伯爵茶!!仲有好懷舊既「吱吱冰」🥹另外有自己可以動手整既👍🏻🍽️麥旋風同🍽️棉花糖😝好特
👨🏻‍🍳派龍殿 (元朗)
📍元朗馬田路80號御庭居地下6-7號舖

「元朗隱世罕有高級平價放題🥲🫶🏻」

入元朗探朋友個得意b👶🏻
夜晚佢帶我食呢間韓燒放題
吾系個到既居民應該吾知有呢間餐廳🙈
$238加一‼️晚市放題
食物勁高質🥲🥲
餐廳仲好多元化。。
可以打卡,可以自己整棉花糖、麥旋風!!

韓燒
👍🏻激推🍽️雞軟骨!!(朋友好推介😙)
未食過咁好食既雞軟骨🥹
吾系平時居酒屋/燒烤個D,
好似用左蜜糖芥末醬去醃製,好甜好惹味🥹
我地食到停吾到,系咁燒🤣
👍🏻🍽️豬腩片 (原味)
好厚身!!豬皮好煙韌🥹🫶🏻
半肥瘦。。好掂🥹
吾包生菜仲好食😝
以為佢無醃過,但系好夠味😳吾使點汁
👍🏻🍽️牛仔骨
調味岩岩好,夠味吾會太咸🤤👍🏻
吾會太韌,都吾多筋🤤👍🏻

其他都好好食,雞翼、粟米、茄子、翠玉瓜
擺得好乾淨,好新鮮、無雪味👍🏻

配菜/前菜
肉類雪櫃另一邊有生菜、泡菜、芽菜、生蒜
仲有海鮮冷盤🤤
👍🏻🍽️激推芽菜
醃得好入味,又系會食吾停🥲
好搶手,好快已經無左一半🙈

甜品
另外有自己可以動手整既👍🏻🍽️麥旋風同🍽️棉花糖😝好特別!!
另外場中間有個甜品雪櫃🤤好多款都幾精緻😝

飲品
咖啡、茶、汽水、啤酒都有!!😳
好多選擇👍🏻

熟食
👍🏻🍽️孜然豆腐
孜然粉釀肉都得!!勁,好惹味🤤

👍🏻🍽️鐵板燒!!
特登叫少D飯🙈驚食吾哂
D飯吾乾身!!😳仲有D煙韌
仲有其他鐵板燒,不過我地掛住燒肉🤣
👍🏻🍽️自製雞肉烤餅
雞肉自己切(建議吾好切太大塊,同烤餅差吾多就岩岩好)😝
不過員工都好貼心,系側邊指導🙈
之後拎一塊烤餅,加碎菜、洋蔥、青瓜,再加小小garlice sauce,再放雞肉,再加garlice sauce (醬怪)😝
好好食🤤yumyum

仲有刺身、醬汁區、蔬果區 (附近有圍裙、手套👍🏻),門口仲有一個打卡影相位😝

好想分享呢間‼️‼️
希望可以開多幾間分店🥲🙏🏻
不過我都會再黎食!!
二百幾蚊晚市放題🥹🫶🏻
有得玩有得打卡,
仲好食過好多逐碟收費既韓燒店👍🏻
食材好高質,調味食得出有花心機,
同埋服務好好🥲
最後老闆娘話整左D👍🏻🍽️鐵板燒生蠔,
逐枱拎比客人試。。會吾會太好🥲🫶🏻
蠔個汁好香,有小小海水鮮味,有蒜有椒都吾會蓋過生蠔鮮味🥲👍🏻外熱內五分熟‼️
癲🥲🥲
原來可以咁食,吾食生蠔既朋友有機會一定要試!!

雞軟骨
鐵板燒炒飯
牛仔骨
生菜
韓式芽菜
元朗終於出現多個任食選擇~韓燒自助餐💃🏻雖然係韓燒,但係都有唔少選擇😍😍例如海鮮凍盤、多款熟食、炸物、刺身、沙律、日西式湯品、甜品糖水、生果除咗選擇多多之外,仲有任食比較少見既自動汽水機同埋棉花糖機,如果小朋友黎食一定玩得好開心👍🏻除咗多款汽水任飲之外,連🍻啤酒都有,仲要有幾款牌子選擇,真係好抵食,啱飲啤酒嘅朋友約埋幾個一齊嚟飲下食下都開心🥳近門口位置有個比較大型嘅打卡位,除咗有大大粒鑽石圈,仲貼心地預備咗皇冠、權杖俾大家影相晚市時段 $238/位 另加一
元朗終於出現多個任食選擇~韓燒自助餐💃🏻

雖然係韓燒,但係都有唔少選擇😍😍

晚市時段 $238/位 另加一
📍派龍殿👉🏻#muimui_yuenlong👈🏻今次同小c妹去左間好多野玩嘅餐廳🤪值得一提 店員都好有禮貌好貼心🤗🤗又有多個打卡位 真係大人細路都岩晚市燒烤自助餐💰238@1✨冷盤👉🏻沙律沙律菜新鮮又有幾款醬料揀👉🏻凍海鮮 (麻辣蜆、蝦、青口)👉🏻前茶(泡菜、涼拌芽菜)✨刺身&壽司👉🏻三文魚新鮮肥美🤤🤤不過中意三文魚嘅豬仔要留意數量有限 攞晒會換成其他刺身🤭👉🏻刺身唔岩食仲有壽司✨燒烤基本上海陸空嘅肉肉都有😍😍蔬菜都有唔少選擇🤗呢個價位離講 選擇真係多 好抵呀!👉🏻魷魚鬚✨✨強推魷魚鬚 大C妹平時唔食 不過呢個好好味😋😋✨鐵板燒👉🏻蒜香帶子每個鐘都會整一轉帶子店員好貼心 會提醒我地去拎😊😊👉🏻日式炒飯、日式煎餅✨熱葷水煮牛肉、酸菜魚、椒鹽豬扒、紅酒燉牛肉乜都想試乜都攞少少🤪 味道正常✨甜品櫃好多選擇 好多款撻、芝士餅私心推薦玫瑰荔枝慕絲杯 有淡淡玫瑰味😚😚✨雪糕👉🏻麥旋風有朱古力味雪糕同Oreo餅碎😊中意食麥旋風有部機可以自製豬仔們記得冚蓋🤣唔中意都可以就咁唧落甜筒👉🏻薄荷雪糕👉🏻伯爵茶雪糕👉🏻芝麻雪糕球✨阿華田爆谷有部爆谷機即製 爆谷香脆👍🏻✨棉花糖機行過旺中都會見過呢部機但又唔想特

📍派龍殿👉🏻#muimui_yuenlong👈🏻
今次同小c妹去左間好多野玩嘅餐廳🤪
值得一提 店員都好有禮貌好貼心🤗🤗
又有多個打卡位 真係大人細路都岩

晚市燒烤自助餐💰238@1
✨冷盤
👉🏻沙律
沙律菜新鮮又有幾款醬料揀
👉🏻凍海鮮 (麻辣蜆、蝦、青口)
👉🏻前茶(泡菜、涼拌芽菜)

刺身&壽司
👉🏻刺身唔岩食仲有壽司

✨燒烤
基本上海陸空嘅肉肉都有😍😍
蔬菜都有唔少選擇🤗
呢個價位離講 選擇真係多 好抵呀!
👉🏻魷魚鬚✨✨
強推魷魚鬚
大C妹平時唔食 不過呢個好好味😋😋

✨鐵板燒
👉🏻蒜香帶子
每個鐘都會整一轉帶子
店員好貼心 會提醒我地去拎😊😊
👉🏻日式炒飯、日式煎餅

✨熱葷
水煮牛肉、酸菜魚、椒鹽豬扒、紅酒燉牛肉
乜都想試乜都攞少少🤪 味道正常

甜品
好多選擇 好多款撻、芝士餅
私心推薦玫瑰荔枝慕絲杯 有淡淡玫瑰味😚😚

另外仲有熱飲

————————ᶘ ᵒᴥᵒᶅ—————————
📍 派龍殿
🏠 元朗馬田路80號御庭居商場地下6-7號鋪
📆 星期一至日 11:30-15:00;17:00-23:30
2023-08-15
  • 魷魚鬚
2023-08-27 111 瀏覽
到了朋友在元朗新居後,很久沒有吃過韓式燒肉,訂了位於附近「派龍殿Dragon Party」!店員很快便安排入座,餐廳場地很大,以黑色為主,很有風格,有多個自助區劃分,燒肉區、熟食區、刺身壽司區、沙律區、甜品區、醬汁,食物款式應有盡有!另設有爆谷機,綿花糖機,烤餅區,烤雞區,及自助免費汽水機!肉類選擇及口味十分多,燒烤類有原味和南乳味的雞翼、牛仔骨、陳皮魚蛋,豬排,雞肉,而丸類同樣地多,仼均選擇!多春魚只需燒一會兒便可吃。雞腎很有咬口,爽口香脆!健康之選燒了不少蔬菜,如鮮冬菇,吃下去裏面是保留了滿滿的水份,鮮味突出;翠玉瓜,豐富水份,口感爽脆;燒菠蘿,燒後很香甜多汁,解油脂感熟食類很多小食提供,有香脆炸物,如雞軟骨餃子,肉汁保留在薄皮內!香脆可口!酸菜魚和麻辣小龍蝦,微辣得來惹味,放在爐上輕輕一燒更滋味。刺身壽司區有挪威認證的三文魚,十分鮮甜,最吸引的是大蝦,可以用來燒烤,或是冰,非常大隻及新鮮!朋友最愛的燒扇貝,蒜蓉味濃郁,味道恰到好處,扇貝也夠軟腍爽滑!飲品選擇很多,幾個冷凍櫃排放好整齊,包括了各式酒品!更有免費玩樂買氣水,「免費汽水機」,簡選飲品,一按下按鈕就會掉下來!熱飲提供了咖

飲品選擇很多,幾個冷凍櫃排放好整齊,包括了各式酒品!更有免費玩樂買氣水,「免費汽水機」,簡選飲品,一按下按鈕就會掉下來!熱飲提供了咖啡機,更有茶包沖杯綠茶,解解油脂感!滿足不同人口味!

最後不少得的甜品,雪糕杯有伯爵茶味和咖啡味,十分香濃,朋友更在自動綿花糖機得到了好味的綿花糖!打卡一流,為豐富的燒肉放題餐寫下完美句號!這餐廳價格合理環境又舒適,燒烤豐富食材,有機會再下次光顧!
2023-08-23 114 瀏覽
今日放假就到元朗後街食飯,行完街朋友帶咗我去一間食韓國菜放題嘅餐廳,食物選擇多,食物質素好,值得推介。派龍殿 韓式燒烤餐廳,地址係馬田路80號御庭居地下,去到餐廳裝修得好整潔,地方闊落喺度食飯感覺好舒適。餐廳主打自助形式飲品全部任飲,除咗有各式汽水,茶,仲有啤酒可以選擇,真係花多眼亂。壽司區有三文魚壽司,蝦壽司,希靈魚,每一件都獨立包裝,乾淨衛生。韓式燒烤食物種類繁多,有牛肉,豬腩肉,雞翼,八爪魚,牛仔骨,多春魚,仲好多食物同蔬菜選擇。我最鍾意食就係牛肉,牛肉味香濃,肉質嫩滑, 食落去仲好juicy。另外冷盤嘅選擇都有好多,螺肉,青口,凍蝦,蜆肉全部都好吸引。蝦肉食落去爽口彈牙,味道鮮甜,真係好新鮮好好味。出面仲有鐵板燒,廚師即場炮製,有燒帆立貝,海鮮炒飯。帆立貝加咗蒜蓉味道香口惹味,入口味道鮮甜。最後食埋甜品同雪糕,真係非常滿足。
餐廳主打自助形式
最後食埋甜品同雪糕,真係非常滿足。