本身諗住開開心心飲餐茶, 雖然唔係超級熟客, 但都叫做去親三聖都一定去呢間酒樓幫襯, 而家blacklist左呢間野, 都奉勸大家入去幫襯前要諗清諗楚。朝早已經唔多人, 我地多人要左兩張枱, 但未有碗筷等等餐具, 咁眼見起碼有幾個人做緊野, 都已經等左陣先叫人擺枱, 第一個話等等, 咁咪等囉, 但係又去招呼其他人, 隔多陣又叫另一個人擺枱, 又話等等, 個個都西口西面, 叫左起碼3-4次完全冇人理, 成個過程已經起碼10分鐘有多, 但遲過我地來既客人已經係招呼緊, 谷鬼氣咪出去叫個短髮知客叫佢幫幫手搵下擺枱, 勁差態度, 超級無敵冇禮貌, 仲要大大聲話咁咪等下囉, 係咁嫁啦,  一個人做野嫁炸, 完全係趕客態度, 問佢等幾耐又話唔知答唔到, 仲要兩張枱已經俾左我地, 仲夠膽死叫另一個人坐我地張枱, 訓醒未? 唔係有大有細, 真係想轉場。野食已經差左好多, 價錢唔算平都算, 之前試過酒位明明10位, 夠膽死收你16位茶錢, 睇漏單真係收多錢都唔知。真心從未試過嬲到要來打評價, 等多D人見到唔好去幫襯, 否則包你扯火。
題外話/補充資料: 沒有
2024-10-01
$200 (早餐)
  • 沒有
食品質素坦白講每況愈下,我係這間茶樓的常客,但係看得出客人越來越少,食品嘅質素越嚟越差,點心、小菜的件頭越縮越細,咁都算啦,部份職員態度非常惡劣!要俾錢受氣,唔怪知越嚟越少食客。就以今天為例,今日帶老人家去飲茶,入去才知送樓上樓層裝修不開放,然後粉藍色衫東菇爆炸頭知客叫我們去地面樓層,老人家行動慢,遲疑了一下,她便非常不耐煩並先俾位後邊的客人,然後叫「你們站在這裏等吓啦咁」!我可是帶着一位行動不便的老人,竟然要老人這樣的罰站,這是怎樣的操作?!我立即離開這間垃圾酒家。這樣的員工根本就是倒老闆米,反正這酒家質素也每況愈下,不飲也罷,只是服務差劣如此實在不得不在這裏公開!帶老人的食客還是去別家吧。
2024-08-16 753 瀏覽
晚市入到去已經只得幾枱人客,冇人招呼,叫短髮經理態度極差,見我哋帶咗幾支酒上嚟,話要開瓶費$180一支,之前一直唔需要,跟住多多原因話無可能,係都係之前嘅事,黑晒面,今時今日晚市差係有原因。叫小食埋單走人,吃小食途中隔離有一台12人帶咗超過四支酒喺度,非常熟絡亦都冇提醒要開瓶費。去附近兩間海鮮酒家招呼非常好,免開平再加冰桶再比九折,招呼殷勤,味道亦相當好,老闆更時常出嚟招呼落手落,抵讚,咁先係做生意

2024-07-30 890 瀏覽
第一次喺三聖食海鮮。海鮮購自 #三聖墟海鮮市場 嘅 #威盛生猛海鮮,並在鄰近的 #海天花園酒家 加工。酒家經理熟練介紹如何炮製各種生猛海鮮,我只需坐享其成,食食食~豉油王蝦好食到吮手指!(所以後期很多菜式都沒有拍到獨照)象拔蚌兩食 - 刺身 & 椒鹽象拔蚌膽第一次食椒鹽象拔蚌膽,原來咁鮮甜,椒鹽炮製零腥味!清蒸三刀魚無幫味餸影到close up,但睇睇條魚嘅真身就知佢幾好食,只係略嫌蒸耐咗少少~清蒸鮑魚肉質彈牙好味!豉椒炒蜆同其他菜式相比,無辦法~真的比下去~醬汁稍為太多~P.S. 沒拍照,但酒家送嘅海鮮湯很清甜美味!

豉油王蝦

好食到吮手指!(所以後期很多菜式都沒有拍到獨照)

象拔蚌兩食 - 刺身 & 椒鹽象拔蚌膽
第一次食椒鹽象拔蚌膽,原來咁鮮甜,椒鹽炮製零腥味!

清蒸三刀魚

清蒸鮑魚
肉質彈牙好味!

豉椒炒蜆
同其他菜式相比,無辦法~真的比下去~醬汁稍為太多~

P.S. 沒拍照,但酒家送嘅海鮮湯很清甜美味!

象拔蚌兩食 - 刺身
象拔蚌兩食 - 刺身
2024-07-20 882 瀏覽
本身滿心歡喜嚟見家長飯,係海鮮檔嗌咗四隻瀨尿蝦嚟椒鹽食,點知嚟到得三隻,問完個傳菜姨姨就叫咗經理過嚟處理。個短髮女經理離遠第一句就大大聲問我地係咪肯定有四隻!話佢無數到有幾多隻,唔肯定我地係咪真係有四隻。聽到都火滾!明明個女經理落單個陣自己都寫四隻,我地係客人唔會知佢有無數,但數隻數係佢嘅責任,同埋佢唔數就唔應該寫四隻啦!一餐飯本身開開心心,依家全枱人都㷫烚烚,火都嚟埋!真係多謝晒!短髮女經理態度惡劣!垃圾!

短髮女經理態度惡劣!垃圾!
2024-07-20
2024-05-26 1088 瀏覽
今個月佛誕嗰日入去飲茶,都唔知有咩地方飲茶就搭的士去三聖邨,求其見到一間就走入去,見到下面沒有位問過部長邊度有位佢話上面,一入到去已經招呼10分惡劣,基本上冇人會招呼你,問個肥部長攞支筆因為要畫點心,佢一手飛埋我哋張枱嗰度,心諗有冇搞錯,李飛到我一定報警,其實佢哋都唔係好忙只係唔想做嘢貼晒埋牆傾閑偈,唔會同你加水唔會服務你,將點心紙我都係自己拎出去,俾錢嗰時仲要鬧你排隊啦,乜乜物物乜乜物物,俾你都唔好去。
  • 受氣
2024-05-19 989 瀏覽
本來諗住一家人開開心心食餐生日飯,結果體驗到史上最差嘅餐廳服務!我哋食飯當晚買埋海鮮 6:30 pm 到達海天,7:05 pm 齊人就叫服務員照住已經溝通好嘅烹調方法去煮海鮮,另外加咗一份叉燒同菜心。7:10 pm 上叉燒,味道同溫度都一般。7:20 pm 左右上菜心,竟然係凍凍嘅😅 7:50 pm 一碟海鮮都未上,請咗位紅色短髮嘅女子幫我哋跟進,點知我哋未講完佢就已經一句:「落咗㗎啦!」諗住敷衍我哋,再繼續同隔籬枱嘅熟客吹水,冇再回覆我哋嘅查詢。我哋要問返佢嘅同事先知道食物嘅情況。紅髮啊姐啊,我哋都等咗45分鐘先請你跟進一下情況,唔想做生意不如執咗間餐廳?如果淨係做熟客,不如喺門口寫到明?最後等到 8 pm 先上到海鮮,順帶一提,蒜蓉蒸帶子呢樣咁簡單嘅餸,竟然係冇味嘅~多謝海天俾咗我哋一次畢生難忘嘅用餐體驗,如果唔係熟客都唔好去幫襯,費事貼錢買難受

2024-05-18
2023-12-18 1709 瀏覽
香港好食點心買少見少間間酒樓都連鎖工場交貨身為屯門地膽,三聖食海鮮就食得多呢間酒樓真係未試過天氣凍凍地,想食個燒味,同屋企人過嚟飲茶試試佢本身都係平常心飲個茶,但天氣凍太餓嘅關係,叫左個燒鵝叉燒雙拼,啪多個飯,正呀個燒味上檯,嘩左聲痴線,勁厚切叉燒,真係好好食,絕對係世一,絕對無伏,一食食左三嚿,飽左認唔住出個食評開心share下仲有個牛雜煲又係一絕,但只限星期六、日供應(太餓唔記得影相)點心更加足料冇得輸,食完唔會覺口乾連壺茶都好好飲性格比格高絕!對!有!下!次
香港好食點心買少見少
間間酒樓都連鎖工場交貨
身為屯門地膽,
三聖食海鮮就食得多
呢間酒樓真係未試過
天氣凍凍地,
想食個燒味,
同屋企人過嚟飲茶試試佢

本身都係平常心飲個茶,
但天氣凍太餓嘅關係,
叫左個燒鵝叉燒雙拼,
啪多個飯,正呀

個燒味上檯,嘩左聲
痴線,勁厚切叉燒,
真係好好食,
絕對係世一,
絕對無伏,
一食食左三嚿,飽左
認唔住出個食評開心share下

仲有個牛雜煲又係一絕,
但只限星期六、日供應
(太餓唔記得影相)

點心更加足料冇得輸,
食完唔會覺口乾

連壺茶都好好飲
性格比格高

絕!對!有!下!次
燒鵝叉燒雙拼
燒鵝叉燒雙拼
2023-10-01 1827 瀏覽
作為一個屯門人,竟然冇去過三聖食海鮮,今次有元朗嘅朋友帶我嚟。首先係樓下唔同嘅海鮮舖自己買海鮮,再拎去海天加工,今次我哋買咗大大隻瀨尿蝦,南非鮑魚,象拔蚌,肉蟹,花螺同蝦,全部唔同整法,其中花螺整咗兩食,分別係辣酒煮同鹽焗,象拔蚌就刺身,內臟就拎咗去酥炸,蝦因為唔係買貴蝦,所以就整咗黃金,薑蔥鮑魚煲,鮑魚彈牙鮮味,最好食一定係椒鹽瀨尿蝦同避風塘炒蟹。今次每人食咗$600左右,海天大大間,坐得好舒服,上菜速度都算快,下次帶啲唔係屯門嘅朋友入嚟食吓先

2023-08-08
2023-08-27 1534 瀏覽
我未試過打食評,今次一定為呢間野而打!總之服務態度差到一個點,十問九唔應,應親就勁臭串,唔係做生意,幾好食都死,更何況啲味道真係普通到到不得了,真係唔明憑乜收咁貴!海鮮加工費仲貴過我買料,之後佢切餅費既野就一句話收五十蚊呀,講完我想問多句扮聽唔到,大聲叫都唔理你,成間舖係得一個阿姐叫做好啲態度,其他就正垃圾!行到cashier到投訴又扮聽唔到,真係唔知呢間野點生存到而家!講真香港啲飲食業呢排成日話唔掂,大佬你地呢啲咁既服務態度同質素唔死就假啦!btw希望佢唔好執,長做長蝕!🤣🤣🤣
2023-08-24
午餐
  • 無,全部垃圾
呢度零Service個阿姐勁過李嘉誠話說小弟個小朋友倒瀉水,都有唔該前唔該後喂想叫阿姐幫忙清理個樓面阿姐係一米範圍內,完全無視,即係9秒9走去扮執檯。我即刻大聲會叫佢幫忙,佢無得扮睇唔到之下,居然就話塊布唔索水佢都繼續走咗去扮冇嘢,我最後係攞布俾佢抹枱,佢話都抹唔到枱嘢食就正常,但係服務態度真係欠佳,大堂經理睇到有當冇事。冇特別嘅都唔好嚟啦,因為真係好驚人。如果你想俾人黑面嘅歡迎挑戰。有無搞錯,米之蓮食府??!!
呢度零Service

個阿姐勁過李嘉誠

話說小弟個小朋友倒瀉水,都有唔該前唔該後喂想叫阿姐幫忙清理

樓面阿姐係一米範圍內,完全無視,即係9秒9走去扮執檯。

佢都繼續走咗去扮冇嘢,我最後係攞布俾佢抹枱,佢話都抹唔到枱

嘢食就正常,但係服務態度真係欠佳,大堂經理睇到有當冇事。

冇特別嘅都唔好嚟啦,因為真係好驚人。

如果你想俾人黑面嘅歡迎挑戰。

有無搞錯,米之蓮食府??!!

2023-07-30
1 分鐘 (堂食)
午餐
  • 黑面炒飯
  • 無視點心
一共叫咗六個菜,其中一個係客家釀豆腐,入面有六舊,全部嘅豬肉都係未熟透。豬肉可以生食㗎咩?之後叫侍應過嚟,同佢講啲豬肉全部未熟。佢嗱嗱臨叫我哋倒返落個煲度,想瞞天過海當冇咗件事。道歉都冇一句。之後同佢講話會去報食環署,叫佢通知部長有豬肉未熟就比客人,竟然當冇咗件事走咗去。本身諗住大事化小,換過一煲熟嘅嚟就算啦。點知根本冇跟進到冇人落過單。成餐飯食完喇個釀豆腐都仲未度。再叫個侍應過嚟問係唔係漏咗單,仲要唔肯承認。話一係取消,一係即刻整過俾你。從頭到尾一句道歉都冇。最後埋單仲要叫極都無人理,竟然仲好意思收我+1服務費???原來依家做飲食生意係咁做。依間嘢真係冇下次。
2023-05-12
10 分鐘 (堂食)
2023-04-02 1803 瀏覽
今日我去咗三聖邨買咗啲海鮮,然後帶去佢嘅舖頭加工。但係,我發現佢哋嘅食物加工過程中有啲問題。用咗嘅重量計睇落會發現重量比我買嗰陣時重咗,所以加工費用都高咗啲。條魚15兩計我18兩都算啦,最大獲嘅係我只買咗一斤沙蜆,佢哋竟然按兩斤咁收費。當我向佢哋投訴嘅時候,佢哋答應會改正錯誤,恢復正確嘅重量。但係,當我結帳嘅時候,發現佢哋都冇更正。我再投訴多次先幫我改返單。我對海天花園酒家非常失望。佢哋唔應該呃秤。

我對海天花園酒家非常失望。佢哋唔應該呃秤。
2023-03-12 1651 瀏覽
復常之後好生意態度十分差未坐滿人,但等左超過十分鐘冇打算理之後中呼喝「等多陣啦」買海鮮加工,問有什麼口味推介「你哋自己諗啦」仲黑面之前疫症都去過,態度完全不一樣。從三聖海鮮市場買咗海鮮四個人食,到餐廳加工1)炒聖子 - 味道好咸2)炒蟹 - 正常味道3)芝士焗龍蝦 - 唔明點解係開邊4)蒸扇貝 - 正常味道5)茄汁蝦 - 咸但都好味,早知買多啲蝦6)另外加咗菜同湯海鮮 $1100 (幾抵) + 加工同餸 $1400已經幫襯多年,佢唔係最好食同平,只係因為覺得坐得比較舒服今次之後唔會再去,如果你講國語態度可能會好少少,隔離枱7人食$1700 生果都送埋,我哋碟都冇乜換。
復常之後好生意
態度十分差
未坐滿人,但等左超過十分鐘冇打算理
之後中呼喝「等多陣啦」
買海鮮加工,問有什麼口味推介
「你哋自己諗啦」
仲黑面

之前疫症都去過,態度完全不一樣。

從三聖海鮮市場買咗海鮮
四個人食,到餐廳加工

1)炒聖子 - 味道好咸
2)炒蟹 - 正常味道
3)芝士焗龍蝦 - 唔明點解係開邊
4)蒸扇貝 - 正常味道
5)茄汁蝦 - 咸但都好味,早知買多啲蝦
6)另外加咗菜同湯

海鮮 $1100 (幾抵) + 加工同餸 $1400

已經幫襯多年,佢唔係最好食同平,只係因為覺得坐得比較舒服

2023-03-11
2023-02-17 1529 瀏覽
公司開年飯,老闆帶我們食海鮮。這裡很多海鮮檔,餐廳只有這間最漂亮。有很多貴賓房間還有露台可以呼吸空氣。我們每次都上2或3樓。海鮮價錢真心貴! 但食物新鮮大隻豉油煎大蝦有手掌一樣大龍躉就一班2味 一個炒腩肉一個椒鹽炸魚頭和骨魚肉好厚有彈性好新鮮! 椒鹽骨腩好香脆都有很多肉。燒乳鴿150元1隻但勝在香脆入味。最喜歡都是炆鮑魚,啖啖肉有彈性蒸元貝有點像馬刀貝很爽口很大隻。食材大件新鮮。只有龍蝦伊麵較為失色,感覺是大圍炒出來,所以龍蝦肉不像完整。 奄仔蟹好香多膏好正!
海鮮價錢真心貴!

但食物新鮮大隻
豉油煎大蝦有手掌一樣大

豉油煎大蝦

龍躉就一班2味 一個炒腩肉一個椒鹽炸魚頭和骨
炒龍躉球

魚肉好厚有彈性好新鮮!

炸骨腩

椒鹽骨腩好香脆都有很多肉。

燒乳鴿

燒乳鴿150元1隻
但勝在香脆入味。

蠔油炆鮑魚

最喜歡都是炆鮑魚,啖啖肉有彈性

蒸元貝有點像馬刀貝很爽口很大隻。食材大件新鮮。

蒜蓉粉絲蒸元貝

鹽焗奄仔蟹

奄仔蟹好香多膏好正!
椒鹽豆腐
上湯龍蝦伊麵