2020-08-10
七百幾蚊既自助餐折後六百幾, 以為有Fine de Claire同埋加拿大海膽應該好抵, 但...七月初去食, 一人一隻澳洲蠔, 爽口但唔甜, 松葉蟹腳味道ok其他焗蠔, 蠔餅, 錫紙焗蠔, 日式炸蠔, 拿一塊吃就不想再食, 賣相不太吸引,味道好一般...疫情期間, 粥粉材料都沒cover住, 所以我沒點,7:45PM上乳豬, 係一隻好細冇乜肉既豬, 酒樓更大隻,肉眼普普通通, 石斑好鞋,海膽壽司海膽手卷每件海膽只放半小塊, 其他壽司三文魚吞拿魚墨魚都麻麻哋冇乜味仲有咖哩, 但賣相一般,所以冇食甜品我試了三樣, 芒果果件, 黑松露果件, 同桂花糕口味芒果普通, 黑松露有香氣, 而桂花果件好林, 感覺唔到酒店質素餐廳後面檯面都關閉的, 食物選擇比預期中少!全場一款蟲草花雞湯, 冇茶包果汁野飲, 最後送一杯咖啡或茶, 雖然可以食三小時, 但我地食一個鐘已經唔想再食而且非常口渴!最後食生果, 不幸地, 我地拎既生果有酸叔味, 同waitress講, 她都聞到, 但經理都冇過黎唔好意思或道歉, 係我地再同同一個waitress complaint 話你拎左我盤嘢走當冇事發生!?佢先40分鐘後送
疫情期間, 粥粉材料都沒cover住, 所以我沒點,
7:45PM上乳豬, 係一隻好細冇乜肉既豬, 酒樓更大隻,
肉眼普普通通, 石斑好鞋,
仲有咖哩, 但賣相一般,所以冇食
甜品我試了三樣, 芒果果件, 黑松露果件, 同桂花糕口味
餐廳後面檯面都關閉的, 食物選擇比預期中少!
最後食生果, 不幸地, 我地拎既生果有酸叔味, 同waitress講, 她都聞到, 但經理都冇過黎唔好意思或道歉, 係我地再同同一個waitress complaint 話你拎左我盤嘢走當冇事發生!?佢先40分鐘後送番一盤生果盤...食到一肚氣!
呢篇食評寫左好耐, 之前post google map 被hide左, 好驚訝亦好失望, 轉貼係呢度想俾番更多人知!
應該係我食過六百幾蚊最失望既“五星酒店自助餐” 非常後悔!!
下面d 相唔係cap 人地既,係我之前post google map , 再放番係度既!