2022-06-10 661 瀏覽
同同事一起去左公司附近呢間燒肉食lunch。座位都幾闊落,坐得舒適。我地四個人去,揀左四個套餐share黎食,其中三個係燒肉。套餐包括仲有味增湯、沙律、漬物、茶碗蒸、飯同肉,食物非常豐富。食物分量好多,以呢個價錢黎講,午餐定食係抵食的,而且如果在附近上班人士,餐廳仲會送飲品。三款燒肉都好好味,雞肉好夾,豬肉都好滑,而牛呢,就入口即溶。而個咖哩飯就一般般啦,雖然沒有咖哩味,但就好多牛肉碎,有D似食緊窩蛋牛肉飯咁整體而言,係可以再黎食的

整體而言,係可以再黎食的
2022-03-29 1047 瀏覽
朗屏8號對面虹方商場地舖,入面環境闊落,坐低食野都幾舒服。算係元朗區內少數非連鎖式的日式燒肉店,價錢合理,午餐定食會抵食啲,每個人一百頭左右就有得食燒肉,而且通風都唔錯,當日食完個身同頭髮都唔會有陣燒肉味道。午市定食供應時間為早上11:30 -下午 5:00,每個定食除左簡嘅燒肉主食外,另外包埋漬物、沙律、茶碗蒸、麵鼓湯、白飯一碗(唔夠食可以添食)。🥩醃鹿兒島雞爽肉及豬松板燒烤定食$118★★★★☆定食入面包埋嘅漬物、沙律、茶碗蒸、麵鼓湯都係普通正常野,冇咩特別,茶碗蒸滑但冇咩蛋香味同餡料,定食包埋就唔會對佢太高要求,因為此終主角係燒肉。所有肉嘅份量都唔少每款起碼有成5-7塊,醃鹿兒島雞爽肉醃左帶D咸味,但燒完會有少少乾身,雖然未去到好鞋口。但反而個豬松板有驚喜,個油脂比例較多少少,燒完食落口好香油香味,加上燒完帶少少焦香但唔會太油膩,好味!🥩醃牛西冷及醃雞腿肉燒烤定食 $138★★★★☆醃牛西冷唔錯,牛唔鞋唔韌,食落有牛味,但冇個種好日式嘅感覺,可能始終午市定食,食材同普通散叫嘅質素有差別,個人可能比較喜愛食日本牛嘅油花。醃雞腿肉反而比醃鹿兒島雞爽肉食落滑身,同樣醃到好入味。🌟總括:

🥩醃鹿兒島雞爽肉及豬松板燒烤定食$118
★★★★☆

🥩醃牛西冷及醃雞腿肉燒烤定食 $138
★★★★☆

🌟總括:一百頭一個定食餐仲有得燒肉,又係一間小店而非連鎖式燒肉店,真係要多多支持。而且價錢都唔貴,但搵次有機會一定要再試下散叫,個人比較傾向食冇醃嘅燒肉,更能食到佢本身嘅油香、肉味,有機會都要試埋刺身
2021-11-26 1409 瀏覽
有人帶我食好西就最開心了,好耐無食過燒肉啦🥰座位幾闊落,坐得舒適👍🏼散叫的話真係眼花撩亂,叫套餐就最方便,但佢地只有兩款二人套餐,我地就叫左貴少少果個再單點🔆二人套餐$𝟝𝟛𝟠 首先上了沙律、湯和茶碗蒸😚雖然蛋裡只有一點菇,但好香好滑🥺之後分別上了肉肉同蔬菜盤🥬肉類豬牛雞都有,全部肉味都幾香,最喜歡牛小排的脂肪比例,欣賞雞腿肉燒耐左都仲嫩滑😆蔬菜都幾豐富,有較少見嘅秋葵,燒完幾好食😍大佬再單點了一份牛小排同雞肝,而我係menu係無見到有雞肝叫🤣鍾意食內臟嘅朋友應該會喜歡吧,外面燒得脆脆,內裡仲軟腍,我都幾鍾意😋套餐可以試到五款肉,有埋白飯兩個人係會夠飽😋肉類質素唔錯,套餐仲幾抵食。同埋佢可以根據人數將個套餐做半份收半份錢,姐係三人都可以做三人份的~美中不足係套餐無包甜品,如果有球雪糕就好了🤣餐廳可以考慮加嗎

🔆二人套餐$𝟝𝟛𝟠
首先上了沙律、湯和茶碗蒸😚
雖然蛋裡只有一點菇,但好香好滑🥺之後分別上了肉肉同蔬菜盤🥬
二人套餐
蔬菜都幾豐富,有較少見嘅秋葵,燒完幾好食😍
牛小排、雞肝

二人套餐
牛小排、雞肝
2021-11-03 986 瀏覽
唔講唔知原來有既性價比極高既餐廳開左係呢區, 叫左個魚生飯都講緊$80幾, 仲要冇加一(平日午飯時間), 而且環境舒適又寬躺!🤫份量其實都幾大, 除左主食, 另外仲有麵豉湯, 沙律仲有燉蛋! 食到抱住個肚走呀😋😋😋🤙🏾
2021-10-10 1128 瀏覽
午餐lunch set 好抵食,主力叫燒肉定食。1. 黑豚豬肩、雞腿肉定食;2. 牛豬定食;3. 另外,加一個牛肉烏冬定食,仲有小食:煎餃子2隻,好抵食。全部都係定食set, 有前菜、沙律、蒸水蛋、麵士湯……….蒸水蛋好滑好正。每張枱面都放左凍茶,係任飲嘅。牛肉好正,有咬口、又林林地、好有牛味,調味淡淡地嘅,有2款汁可以點,仲有salt, 夾埋一齊食,覺得味道剛剛好。豬肉有小小老,同埋有dd乾硬,可能我燒得唔好。可惜2個set都有豬肉,我燒豬肉真係麻麻。雞柳就普普通通,都係急凍雞肉,多數都唔會有咩特別或鮮雞味。調味都係淡淡地,有汁可以點,加埋一齊食,覺得味道剛剛好。烏冬好滑,湯底夠濃,牛肉有小小過熟,但係都好好味。
午餐lunch set 好抵食,主力叫燒肉定食。
1. 黑豚豬肩、雞腿肉定食;
2. 牛豬定食;
全部都係定食set, 有前菜、沙律、蒸水蛋、麵士湯……….

蒸水蛋好滑好正。

每張枱面都放左凍茶,係任飲嘅。

烏冬好滑,湯底夠濃,牛肉有小小過熟,但係都好好味。
2021-10-02 781 瀏覽
晚市三人去食,叫咗一個538元二人套餐,另加一個特選拼盤,食物質數唔差,生啤好飲,埋單連加一 共1210元 日後會再去。至於有人話服務態度唔好,我就暫時未遇到,覺得服務無問題。
至於有人話服務態度唔好,我就暫時未遇到,覺得服務無問題。

2021-08-22 1036 瀏覽
店內以日式裝修為主 同時設有吧枱 環境舒適 🥢和牛他他有和牛粒 香蔥 洋蔥 配搭紫菜加上生雞蛋黃 令牛肉更為軟嫩 而洋蔥粒亦帶來清新的味道🥢清酒牛油煮蜆蜆肉肥美 鮮甜多汁火候控制剛好湯汁帶有濃厚清酒香氣 仲有陣陣蒜香味🥢壺漬牛肋條經過醃製味道更為入味 醬香味濃厚炭烤後把肉汁鎖在裡面外焦內軟 很有嚼勁🥢日式和牛牛背峰厚切燒肉店並不常見的部位見到菜單上有 便立刻叫了一碟油花分布平均口感較為爽口 肉味濃厚🥢熊本A5三角牛腩雪花紋理豐富 可以點蛋液再進食口感細膩柔軟 入口即溶滿滿的油脂香 必點推薦🥢抹茶蕨餅煙韌又涼浸浸的蕨餅配上黑糖蜜作為今天晚餐的結尾
店內以日式裝修為主

配上黑糖蜜
作為今天晚餐的結尾

和牛他他
2021-08-09 988 瀏覽
今日同朋友慶生,預早預約咗呢度嘅位置,訂枱嘅時候服務態度已經好好👍 黎到見到有張枱寫住留座,上面已經放好晒餐具醬料🍴 原來就係我哋嘅位置~ 餐廳仲好細心咁提供圍裙添!兩個人見二人前都幾豐富,又懶得諗食乜就order左,好快侍應就上咗前菜嘅味增湯同埋茶碗蒸。茶碗蒸口感都幾滑,上面仲有蟹子同蔥,但係我以為下面仲會有其他配料,結果食到底都只係得蛋😂 但總括而言佢都係一個唔錯嘅前菜。蛋,全部都係蛋。之後上嘅沙律係櫻花蝦溫泉蛋沙律🥗 由於係跟餐既沙律,我實在冇諗過佢係咁靚咁大份~櫻花蝦份量少少但為沙律加左鮮味,正!終於黎到主菜 - 烤肉。上枱嘅時候好簡單咁介紹左唔同既肉,唔會話食晒都唔知自己食緊乜🤣 講左牛先,每個部位都有四件左右。最左手邊數起分別係西冷、精選和牛同牛小排🐮和牛嘅油脂最多,咬落口直頭會有油爆出黎,如果鍾意食油香,就最適合不過。西冷就油脂少肉味重,相對來講口感紮實啲~ 我自己就最鍾意兩者之間嘅牛小排 完美比例 😌 後排右手邊嘅豬肩肉應該本身係好大塊,師傅平均咁分左三件,都會有些少唔同嘅口感~🐷 鹿兒島雞腿肉少少調味,有雞味又滑,而且份量好多🐔 個餐仲跟左每人一碗白飯,一啖肉一啖飯貶

菜碗蒸

櫻花蝦溫泉蛋沙律

二人前烤肉

個餐仲跟左每人一碗白飯,一啖肉一啖飯貶下眼就食到七七八八!🙈 順帶一提 依度烤肉醬係非常好食,唔會太鹹唔會太濃搶走肉味,而係少少帶甜既。如果有賣個醬我都會買翻屋企點下everything 🤣

同烤肉一齊嚟嘅仲有蔬菜拼盤。
野菌蔬菜拼盤

後面跟咗一份小小嘅牛油,要輕輕掃油先燒,真係好食過平時乾燒好多!

隨餐既飲品都係誠意之作,酸甜清爽。仲有啲柚子蜜既柚子咬下添 ~
熱情果柚子特飲

成個餐兩個女仔食完,覺得份量剛好幾滿足,如果男士可能要再叫少少刺身或料理啦。美中不足係唔包甜品,如果個餐貴少少但有個綠茶雪糕或柚子雪巴個類,感覺會更圓滿~

2021-08-08
櫻花蝦溫泉蛋沙律
二人前烤肉
野菌蔬菜拼盤
熱情果柚子特飲
2021-08-04 863 瀏覽
朗屏呢間食燒肉嘅餐廳,午市有定食叫,除左燒肉之外,仲有幾款定食揀,選擇都幾多!三文魚、三文魚籽及甜蝦刺身丼定食 $98定食一送上枱就已經覺得好吸引,除左主菜,仲有勁多碟小食,賞心悅目。▫️中華沙律酸酸地,好開胃▫️沙律菜沙律菜好新鮮,好爽脆,仲有車厘茄,配上沙律醬食好味▫️茶碗蒸蒸到熱辣辣,入面仲有啲菇,d蛋蒸到好滑,好入味▫️味噌湯有海帶絲,有咬口主角終於出場~▫️三文魚、三文魚籽及甜蝦刺身丼擺碟望落十分吸引,除左本身餐牌上嘅刺身,伴碟仲有玉子、青瓜片、薑片同酸菜,真係好豐富!基本上每一啖飯都有餸一齊食,而刺身質素亦相當唔錯,三文魚好厚切,好新鮮啊!甜蝦同三文魚籽份量都適中,質素都唔錯!▫️飲品午市仲送飲品,揀左檸蜜▪️整體午市套餐十分抵食,埋單唔使$100可以食到咁豐富,味道亦十分好味,非常滿足的一餐!

三文魚、三文魚籽及甜蝦刺身丼定食 $98

▫️中華沙律
酸酸地,好開胃

▫️沙律菜
沙律菜好新鮮,好爽脆,仲有車厘茄,配上沙律醬食好味

▫️茶碗蒸
蒸到熱辣辣,入面仲有啲菇,d蛋蒸到好滑,好入味

▫️味噌湯
有海帶絲,有咬口

主角終於出場~
▫️三文魚、三文魚籽及甜蝦刺身

▫️飲品
午市仲送飲品,揀左檸蜜

午餐
2021-07-31 445 瀏覽
虹方開咗好多新餐廳,有西餐有中餐,見呢一間食燒肉,門面幾靚,而且唔使等位,但點知一入到去啲員工已經眼望望,好似想催你走,完全食得唔舒服,而且通風系統好差,一路吸廢氣一路食,嗱嗱聲食完快啲走。
2021-07-30 486 瀏覽
平時多數到隔離茶居,但今日遲左要等位,無端端見到呢道有位立即坐底。set lunch menu 好多野,又無端端叫左燒肉餐。店員幫我地開爐掃油先知叫左燒肉,平時好少食BBQ 又試下。牛西冷豬腩及豬片雞腿。2款豬吳同在於部位,少肥果隻比較乾柴。朋友話牛吳錯有牛味,雞腿好入味。當日其實好餓但叫錯就算啦,無意中找到驚喜。全程燒燒下幾過引。下次同家人再黎食左2次,試埋牛舌雞肝。舌不過不失但肝好乾下因不能吳熟都無法。但4個人都係燒餐有d 忙,得一個爐要不停燒,所以再黎時全部叫其他set 。吞拿飯 (好食), 鰻魚飯comment 皮煎吳夠脆所以有d 腥,另2個叫烏冬。烏冬係粗的,幾UN, 我喜歡, 配炸蝦(可以) 及蟹餅 (吳好食), 蟹餅入面其實無蟹,係一堆流質好似mayo 的餡,但烏冬只有呢款,配黑蒜湯好食。每人不用一百值回票價。
2021-06-23 928 瀏覽
今日lunch同同事去左食燒肉。我地三個人去,就揀左三個唔同既燒肉套餐share黎食。套餐包括仲有冷盤、沙律🥗、味增湯、茶碗蒸、飯同肉。非常豐富。肉的分量好多,燒極都有,正👍🏻可惜飲品要另外加錢。

可惜飲品要另外加錢。
2021-06-14 800 瀏覽
星期日去搵食,經過幾次都未食過,一於試下店都算大,而且唔算太迫。訂左7:30, 入座唔多人大約7成。一直人流都唔算多,食到8點半咁上下已經得返一半人。可能位置唔近住宅或者大路,人流少講返食物,三個人叫左一個二人餐,有齊湯,蛋,飯,飲品2杯咁,都夠頂肚。加多咗個拼盤($3xx) 果款。但上枱已經見有唔少肉,質素份量都唔錯!!同大集團完全有得揮二人餐嘅肉,有雞,豬,同3款牛。仲有其中一款係和牛,好肥美雪花又靚! 呢盤係另加,都抵食!$400唔洗食齊三款和牛,仲有款係精選,入口即熔,一解對日本嘅相思之苦...個雞好奇怪,奇怪地好食!!!燒到熟晒或者燒好耐佢仲係好滑好好味,調味料都好好唔會太咸或者食完姐口渴! 食物質素十分滿意!蛋就正常嘢,料唔多講完食物講下員工,員工態度都好,係有時好似好忙咁。清一張枱reset 要三個人攪嚟攪去來來回回。希望分工同管理可以改變下,善用人手。但員工係好有禮嘅,上枱前又會好詳細介紹肉係來自邊度同咩部份。講真,一間普通餐廳我哋無,expect呢啲,所以呢方要服務同員工要讚下!要彈嘅有2樣,洗手機要去出門口去隔離商場,而家疫情要戴返口罩出入。同埋坐低無得洗手,呢下有
星期日去搵食,經過幾次都未食過,一於試下

但上枱已經見有唔少肉,質素份量都唔錯!!同大集團完全有得揮

蛋就正常嘢,料唔多

要彈嘅有2樣,洗手機要去出門口去隔離商場,而家疫情要戴返口罩出入。同埋坐低無得洗手,呢下有少少唔方便。但先天性因素無法

另一點要彈係抽風好一般。因唔係每個爐都有抽風,相信佢得一個。食完會由頭到腳都有燒烤味....如果抽風可以好啲就好。雖然點都會有多少肉味但唔想咁誇張....
除左呢2樣,大部份都讚

最後3個人食咗$1,080 完全唔算貴
仲分分鐘平過牛角!!
值得一試,會再去

好鍾意食燒肉既我😛去左元朗一間日式燒肉,平日晚上🌃經過唔多人,但放假晚上都坐左8成,幸好有book位😁 餐廳環境舒適,職員都好nice,會主動介紹肉類比客人.♡.餐牌有二人前、拼盤、散叫(後圖有餐牌)~🔸 -特選拼盤 $388「日本A4 和牛肩脊肉、🐮澳洲M7肉眼頂、美國 SRF和牛肩胛芯、🐷熊本白豚肩肉、鹿兒島健康咲雞髀肉🐥」有哂牛、豬、雞,款款都唔錯~😁 肉好新鮮,睇落好靚💓最鍾意日本A4 和牛肩脊肉~ 但有d烤完唔係好有肉味,不過可以點旁邊既三款醬(燒肉汁、清酒🍶檸檬🍋汁、柚子鹽)😋點左好味!🔸 - 日本A4 特級牛五花(薄切)$98 🌟推🌟油脂分布好靚🤩入口即溶,最好味呀☺️不過唔食得多,會太肥同漏haha🔸 - 另外單叫左杯野飲同白飯😁但唔記得幾錢

.♡.

餐牌有二人前、拼盤、散叫(後圖有餐牌)~

🔸 -特選拼盤 $388

🔸 - 日本A4 特級牛五花(薄切)$98 🌟推🌟

🔸 - 另外單叫左杯野飲同白飯😁但唔記得幾錢
2021-05-21 610 瀏覽
Was thinking about having the tempura soba that I still didn’t try but found that the lunch menu was changed😱shocked.... no more tempura soba, rice with eel, etc 🥺 Turned out choosing the wagyu beef burger patties with fried egg but to be honest it did not meet my expectations. I couldn’t feel the beef, but some meat, so I guess the beef is not of high quality and so it doesn’t worth $98😢I didn’t try out the chicken egg rice but I tried the pork and chicken for the barbecue set. The portion was

I didn’t try out the chicken egg rice but I tried the pork and chicken for the barbecue set. The portion was big with lots of meat! The meat was fresh and tasted really good!

Next time if I go again, I will choose the barbecue set.👍🏻