2021-05-19 556 瀏覽
周日試試二人燒肉套餐。首先是油甘魚刺身,肥美。接下來,有麵鼓湯、茶碗蒸、前菜和白飯。沙律超級大盤,最喜歡半熟蛋,還有那味是胡麻醬?麻麻地。主角到了,份量款式幾多👍🏻牛雞豬齊曬高興,好味又好玩🥰最後是巧克力冰淇淋🍦不用二百蚊埋單,飽飽。
周日試試二人燒肉套餐。

首先是油甘魚刺身,肥美。

接下來,有麵鼓湯、茶碗蒸、前菜和白飯。

沙律超級大盤,最喜歡半熟蛋,
還有那味是胡麻醬?麻麻地。

主角到了,份量款式幾多👍🏻牛雞豬齊曬

高興,好味又好玩🥰
最後是巧克力冰淇淋🍦

不用二百蚊埋單,飽飽。
2021-04-04 937 瀏覽
區內非連鎖式的日式燒肉店,午市相對便宜,有午市套餐或燒肉餐。二人燒肉套餐每位$169,包刺身、沙律、蒸蛋、燒肉到甜品。肉類包含基本的雞牛豬(牛小排、黑豚肉、雞柳、豬腩肉),我就另加了牛舌。肉類質素普普通通,另加的牛舌反而比較出色,夠爽又有蒜香葱味。這裏勝在環境舒適,服務週到,街坊們午市不妨一試。
2021-03-25 709 瀏覽
都市人都係離唔開日式燒肉,朋友推介呢間環境舒適既隱世燒肉店比我,果然好值得一試!🤪👍🏼一入門口,鋪頭環境光猛,空間又闊落,坐落好舒服😌員工service一流,好有禮貌會主動介紹food items😋👍🏼聽佢地介紹,就揀左晚市二人餐🤩每人大概都係$250左右!另外有a lá carte menu 任君選擇~前菜有麵豉湯、茶碗蒸,同埋鰻魚沙律🥗所有食品都唔馬虎,質素有保證😋仲要熱辣辣,好新鮮呀!食完前菜,staff會主動收碟,準備餐具比我地食燒肉~望到呢碟肉,未食已經流哂口水🥺🤩🤩每款肉都好新鮮,牛肉油脂平均,好食💯👍🏼配埋鋪頭提供既3款醬汁(燒肉汁、清酒檸檬汁、柚子鹽) 效果有過之而無不及!仲有個蔬菜拼盤跟埋,食得多肉可以消滯一下🥰不過就算係菜,燒完都係非常juicy(可能我地燒得好食啦🤣🤣)揸車既朋友泊係鋪頭出面都ok ge,小心星期六日會抄牌!(ps我唔係鼓勵咁做架) 不過鋪頭有大玻璃,可以放心睇住架車食🥰元朗好難得有咁高質既燒肉店,未黎過既朋友可以try try!包你唔會後悔🤩🤩

一入門口,鋪頭環境光猛,空間又闊落,坐落好舒服😌

食完前菜,staff會主動收碟,準備餐具比我地食燒肉~

望到呢碟肉,未食已經流哂口水🥺🤩🤩
每款肉都好新鮮,牛肉油脂平均,好食💯👍🏼

2021-03-25
2021-03-06 577 瀏覽
lunch set價錢係吸引presentation 都靚但好可惜食嘢有時真係想食到原味道而哩間餐廳嘅食材真係好一般魚生全無魚味😢失望之作但lunch hour座無虛席可能附近都欠缺日本餐廳
lunch set價錢係吸引
失望之作
但lunch hour座無虛席
可能附近都欠缺日本餐廳
2020-12-18 900 瀏覽
本身諗住試隔離間餐廳 但見呢間又唔錯咁 就黎試下☺️✨豬松阪肉及醃雞腿肉燒烤定食 $128豬頸肉好爽口 厚薄適中 唔會好難燒熟醃雞腿肉唔駛再加額外調味都夠味 肉質幾juicy 唔會燒完就乾柴柴✨醃牛西冷及豬腩燒烤定食 $135牛西冷牛味幾濃 肉質都幾軟腍豬腩片切到好薄 肥瘦相間 燒完有香既油脂味 但入口唔會好油膩今次食既午市定食 全部都跟沙律 茶碗蒸 麵豉湯同白飯 份量十足 茶碗蒸既蛋非常滑 雖然入面只得少量菇燒肉既份量都好足 對得起佢既價錢餐廳環境唔錯 坐得好舒服 而且店員服務態度都好好👍🏻
本身諗住試隔離間餐廳 但見呢間又唔錯咁 就黎試下☺️

茶碗蒸既蛋非常滑 雖然入面只得少量菇
燒肉既份量都好足 對得起佢既價錢
餐廳環境唔錯 坐得好舒服 而且店員服務態度都好好👍🏻
2020-12-16 586 瀏覽
每次經過間舖頭 /轉角位 都聞到一浸好香嘅日本燒肉味🥩🥢🤤🤤 今次終於決定去食個lunch先 😅一到門口就見到好多人食緊 爆埸咁好驚要book位/等先有得入 好彩都有位😅午餐時間好多人 可能附近工業區多寫字樓?見到好多人食個海鰻飯咁 (可能返工所以好少人食燒肉)Btw我同友人一心諗住食燒肉 🔥望吓個Menu先~本身諗住食135嗰個牛&豬腩肉嘅定食 但睇睇下店員話二人餐多嘢食啲 仲有個刺身咁就揀個二人餐先🙌🏼首先個沙律份量 都算多嘅 仲有個流心蛋仲有個蒸蛋同埋麵豉湯 味道都正常可以(蒸蛋嘅料唔算多 剩係得嗰幾條菇仔)到咗個重點~拼盤燒肉 到啦!友人一睇 :「咦咁小嘅」跟住我即刻話 望落去少⋯食食下就應該夠! 首先牛食落去都有啲牛味~咁同日本嗰啲牛梗係冇得比啦 但我覺得係香港食來講係算可以跟住就雞啦~雞係醃咗嘅 所以唔使點醬 已經好夠味!大大嚿肉同埋食落都幾嫩滑👍🏼👍🏼 五花腩同埋另外嗰隻豬就 好似冇乜特別😅😅甜品方面揀咗雪葩同埋雪糕 雪糕係牛奶雪糕 一食落去都有少少甜但係食完個雪葩就唔覺得個雪糕甜 個雪葩食完好酸 酸完又好甜(好似益力多味)不太似檸檬味🤪總括嚟講下次都可以再食😁不過就可能
今次終於決定去食個lunch先 😅

一到門口就見到好多人食緊 爆埸咁
好驚要book位/等先有得入 好彩都有位😅

(可能返工所以好少人食燒肉)

首先個沙律份量 都算多嘅 仲有個流心蛋

仲有個蒸蛋同埋麵豉湯 味道都正常可以
(蒸蛋嘅料唔算多 剩係得嗰幾條菇仔)

五花腩同埋另外嗰隻豬就 好似冇乜特別😅😅
甜品方面揀咗雪葩同埋雪糕

雪糕係牛奶雪糕 一食落去都有少少甜
但係食完個雪葩就唔覺得個雪糕甜
個雪葩食完好酸 酸完又好甜(好似益力多味)不太似檸檬味🤪

總括嚟講下次都可以再食😁
不過就可能會揀定食 因為蔬菜我哋燒到係冇一樣野燒得成功 全部一係燒燶 一係燒乾😂

而且我哋又麻麻地油金魚(肉質係ok 不過個人麻麻哋)
2020-10-30 2150 瀏覽
依間餐廳,經過咁多次,今次終於同友人入去一試,我地無特別訂位,都可以即時入座,不過侍應都建議我地訂檯較好,因為好多時都會滿座,初時外面睇以為間野好貴,其實睇返價錢牌,套餐連加一服務費,都唔算太貴嘅價錢上值得可以試試下次有機會試埋佢個午市套餐先🧐今次個餐都尚算多野食嘅...都可以食到6-7成飽啦,夜晚唔好食咁飽都好嘅,又可過下燒肉癮喎我地叫左個$498 二人套餐,分別有...鰻魚沙律🥗其實配搭得唔錯架,味道食落覺得幾好味,唯個味道可以輕手少少👍🏻跟住就係...兩杯見住侍應調嘅飲品,係套餐指定飲品嘅,我叫果杯紅莓🍓特飲,味道唔錯,幾開胃友人果杯,自己就覺得麻麻啦🙈唔太鐘意薄荷口感,再來...茶碗蒸蛋(少量蟹子同埋帶子?)另外果樣食唔出🙈味道都唔錯嘅,麵豉湯濃味少少,可能係沖出黎嘅🧐不過好多地方都係咁🙈好難飲到自己煲嘅醬汁上都算用心嘅,問左店員,佢耐性地咁介紹左俾我好服務,想知係咩就睇張相啦主菜來啦...燒肉同蔬菜🥬盤,我都破例試左幾塊牛,味道一般啦,不過不失服務都想讚讚嘅,因為價錢都包埋架麻,我食到中段,唔小心整跌左枝筷子🥢落地下,侍應9秒9即時拎對新嘅俾我👍🏻👍🏻👍🏻讚讚讚不過友人就話因
價錢上值得可以試試

下次有機會試埋佢個午市套餐先🧐

今次個餐都尚算多野食嘅...
我地叫左個$498 二人套餐,分別有...
鰻魚沙律🥗

紅莓🍓特飲+荔枝薄荷特飲

友人果杯,自己就覺得麻麻啦🙈唔太鐘意薄荷口感,再來...
茶碗蒸
麵豉湯

三款醬汁

醬汁上都算用心嘅,問左店員,佢耐性地咁介紹左俾我
好服務,想知係咩就睇張相啦
不過友人就話因為鋪頭唔多人,先咁快見到😂但我覺得又唔可以咁講嘅,都抵讚嘅
幾款不同肉類
蔬菜🥬盤
套餐配兩碗飯
2020-10-30
三款醬汁
蔬菜🥬盤
2020-10-24 664 瀏覽
肉味無肉味,菜都無菜味。成二百蚊一個人,但無一個燒肉覺得好食。真心覺得唔值,我會覺得牛角仲好食過佢多多聲。另外無咩野飲,個餐係唔包野飲野飲既選擇好少,都唔吸引。我地另外叫左牛舌,但牛舌完全無味道,同d肉一模一樣
肉味無肉味,菜都無菜味。
成二百蚊一個人,但無一個燒肉覺得好食。
真心覺得唔值,我會覺得牛角仲好食過佢多多聲。
另外無咩野飲,個餐係唔包野飲野飲既選擇好少,都唔吸引。
我地另外叫左牛舌,但牛舌完全無味道,同d肉一模一樣
2020-10-06 762 瀏覽
搵食艱難,而家連平日夜晚出街搵食,閒閒地都要等返一頭半個鐘。尤其想搵間好坐少少傾下計嘅就更加難。搵左幾間fullbook, 膽粗粗試下去呢間walk in, 竟然唔使等,一入去仲有少少日本feel, 感覺已經唔錯。一打開餐牌見到有牛肉他他,一間餐廳夠膽賣牛肉他他應該有返咁上下,佢夠膽賣我夠膽試,毫不猶豫就點左,連埋刺身上檯,兩碟食物都很可以👍🏻另外叫左三款牛都唔錯,不過掛住傾計就無影相喇。(A5系列同壺漬牛肋條試得一試)mocktail有新意,亦都有cocktail感,暫時唔飲得酒嘅我係夠頂住條酒癮嘅。另外試左啖殺菠蘿生啤,夠凍夠“生”,好爽!店員都幾nice同細心,到十點零我地係最後走嘅一檯客,但都無任何催我地走嘅舉動。所謂阻人收工尤如殺人父母,所以飲埋杯野我地都走人了。作為文明客人,盡量就唔好阻人收工,大家都開心🎃
2020-09-29
  • 壺漬牛肋條
  • 牛肉他他
2020-10-04 537 瀏覽
味道好食, 價錢優惠, 食物質素高, 今次點左炸魚定食, 有齊前菜燉蛋同埋沙律,當然唔少得麵豉湯, 烏冬好彈牙, 味道好好味! 另外叫埋豬扒滑蛋飯套餐, 都唔錯, 下次試埋燒肉套餐!!!
2020-10-04
2020-06-14 1848 瀏覽
為咗避免同人逼,所以決定提前食父親節飯,阿爹係食肉獸,今次指名話要食燒肉,但又唔想去得遠,抛咗幾間俾佢選擇,最後呢間「涎」脫穎而出。我地一行7人,頭round嗌咗一個平嘅二人餐、一個精選肉拼盤、日本山藥、日本甜薯仔、山藥蕎麥冷麵。二人餐嘅溫泉蛋芝麻醬沙律好好味,啲醬好均勻,啱啱好所有菜都有啲,但唔會太多,溫泉蛋流心度好足夠,但唔會有生嘅感覺。肉有齊晒豬牛雞,牛有3款,其中一種係醃好咗嘅牛,佢吊起咗個牛味亦都令到入口味道豐富咗。另外呢個係精選拼盤,都係有5種肉,亦都係3牛1豬1雞。但肉品同二人餐嘅有啲唔同,部位上同來源地都各有分別咁。啲肉全部都好好食😆阿嫲不嬲都唔太鍾意食雞肉,覺得有腥味,但係連佢都讚啲雞好好味,燒完之後好滑好juicy好香,至於食肉獸阿爹直程係食個唔停😂二人餐另外仲有個蔬菜拼盤,有唔同嘅菇、茄子、粟米,會另外俾一小碗和牛油脂,搽小小喺喺菇菜度再燒,香氣四溢,燒出黎亦都唔會乾身🤤我地另外再嗌咗日本山藥同甜薯,山藥燒完出黎好爽脆,係我至愛😍另外呢個山藥蕎麥冷麵真係好出色,一黎夠凍,二黎山藥蓉同蕎麥麵好夾,再配合埋加咗wasabi嘅冷麵汁,我哋係encore咗第二碗😌之後阿爹

日本山藥

山藥泥蕎麥冷麵

之後阿爹同細佬唔夠喉,就再嗌多少少。分別係是日精選嘅澳洲牛小排、豬松阪肉,同埋再encore咗壺漬牛肋條。
特別要講下牛肋條,係原條過想食幾多剪幾多燒,漬醃咗之後牛味濃郁而且帶啲肉鮮甜味,燒完亦然好多汁嫰滑!
澳洲牛小排
豬松阪肉
牛舌厚切
壺漬牛肋條

不過唯一要講嘅係,餐廳入面唔知點解好多蚊,唔會咬人😅但飛黎飛去都有啲影響食慾😂🤭

不過呢間都會再次encore!
綠茶芭菲
牛舌厚切
壺漬牛肋條
綠茶芭菲
2020-05-04 1704 瀏覽
最近因為疫情,少左外出,基本上出外覓食都係留返係元朗區,好彩元朗有好多不同類型可以選擇前排見呢間日式燒肉店有做2人餐,終於的起心肝去試試餐廳空間都算幾大,座位闊落又好坐食物方面,每人一碗麵豉湯,味道尚可沙律的魚生和蔬菜都新鮮鮮甜茶碗蒸味道ok,有鰹魚湯香味用碗中牛油搽上蔬菜再燒,真係香好多,呢個大推就咁望好似份量好少,其實係夠2個人食。幾款牛肉嘅肉質好好,而且好香牛味,正特飲以498加一黎講,呢到嘅環境同埋食物質素係超值啊😍

前排見呢間日式燒肉店有做2人餐,終於的起心肝去試試

餐廳空間都算幾大,座位闊落又好坐

食物方面,每人一碗麵豉湯,味道尚可

沙律的魚生和蔬菜都新鮮鮮甜

茶碗蒸味道ok,有鰹魚湯香味

用碗中牛油搽上蔬菜再燒,真係香好多,呢個大推

就咁望好似份量好少,其實係夠2個人食。
幾款牛肉嘅肉質好好,而且好香牛味,正

特飲

以498加一黎講,呢到嘅環境同埋食物質素係超值啊😍
2020-04-12 1209 瀏覽
二人餐 有麵豉湯 茶碗蒸 刺生沙律 雞肉 豬肉 牛肉 同埋蔬果籃 仲有仲有 特飲兩杯好肚餓好肚餓 一上前菜 已經開大左個胃 個蒸蛋 好滑 唔會過火 刺生沙律 有多款 刺生 好鮮甜 燒烤肉 份量唔算多 雞肉同豬肉 正正常常 但牛肉 好鮮 好重牛味 脂肪比例好好 唔會烤到太乾 放入口 仲有 牛肉仲會 有牛既油出👍但大開心 居然忘記影相 特式飲品 有荔枝特飲 同 金豐梨特飲 順帶一提 餐廳窩心之處 仲有圍裙 避免 油煙彈到而且 餐廳 坐位 好舒服 唔會逼 好岩慢慢食慢慢傾
二人餐
順帶一提 餐廳窩心之處
仲有圍裙 避免 油煙彈到
而且 餐廳 坐位 好舒服 唔會逼 好岩慢慢食
慢慢傾

平時有人成日話要去日本食燒肉,邊有咁多時間🙄,最近發現左元朗開左間坐得舒服, 又有質素嘅日式燒肉店「涎」喇🤩🤩價錢仲係好吸引,我地叫左個2人套餐,有5款肉,其中一款係雞,4款唔同口味既牛😋等級達A4以上😋另外再散叫左個美國牛(不過個人比較喜歡日本牛)今餐的確有意外驚喜,會再 encore😍涎日式燒肉店&渚外賣刺身丼地址︰元朗宏業南街22號虹方地下6號舖電話︰3974 5003營業時間︰11:30am-10pm
今餐的確有意外驚喜,會再 encore😍

涎日式燒肉店&渚外賣刺身

地址︰元朗宏業南街22號虹方地下6號舖

電話︰3974 5003

營業時間︰11:30am-10pm

2020-03-02 1081 瀏覽
涎係會一去再去嘅日本烤肉,已經食過幾次,生日晚飯又有,lunch 又有,如果唔得閒去日本,呢度係一個好好嘅選擇,首先設備,問過老闆,啲爐神户黎嘅,有啲籃for你櫈底放袋,好貼近日本,元朗好似無咩咁嘅選擇,講番今次食先,平時烤肉最好通常牛肉,呢度都唔錯,但比較驚喜係鹿兒島雞,烤完仲滑同juice,除左烤肉仲有刺身點,我叫左個海膽丼,呢個係最好味,好新鮮,最可惜我黎到先知可預訂handmade 生日蛋糕,下次要試,另外員工都好nice,會主動幫燒
  • 鹿兒島雞腿
  • 海膽丼