2024-03-02
本身好鍾意食烤魚,聽朋友推介呢間主打重慶烤魚,一於同老公去試下😋餐廳裝潢好古色古香,有幾盞紅燈籠掛起門前,晚上7點去到已經8成滿座,證明餐廳幾受歡迎,食物質素有保證招牌烤魚有多款口味:酸菜、香蔥、蒜香 、香辣 、香麻辣、泡辣、鮮茄野菌同剁椒,辣度都有得揀,我地揀左:💕香麻辣味烤魚 (小辣) 全條大鉗魚 $368條鉗魚真係好大條,非常足料,啖啖都係肉啊,肉質鮮嫩滑溜,且比較少骨,麻辣湯底都有驚喜,花椒同辣椒果然惹味,又香又麻,仲飲到魚湯的鮮甜味,真係好好味配料:💞美食肩胛靚牛肉牛肉都好新鮮嫩滑,油脂分佈均勻,帶有香濃嘅牛肉味,食材靚真係特別好味💞白飯因為啲魚肉&麻辣魚湯真係太正,忍唔住要叫兩碗白飯撈湯食💞可樂支裝可樂係正啲💞服務店員親切有禮,勁有人情味好細心留意每枱客人需要,自動波幫手加湯和剪魚,方便客人進食,值得一讚💸每位平均消費$220
💕香麻辣味烤魚 (小辣) 全條大鉗魚 $368
配料:
💞美食肩胛靚牛肉
💞白飯
因為啲魚肉&麻辣魚湯真係太正,忍唔住要叫兩碗白飯撈湯食
💞可樂
支裝可樂係正啲