餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (K11購物藝術館)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎平日放 ʟᴜɴᴄʜ 都聽尖沙咀打工仔朋友講湊湊午市套餐好抵食 勁足料仲有生果食添所以就搵埋朋友一齊嚟到試一坐低就見到餐牌價錢唔貴 最平 HKD 78除咗鍋物主菜仲有滷肉燥飯 甜品 水果自助吧重點喺 ✧ 無限任添 ✧ 最啱晒食量大嘅我地 我地就主打『 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 』同埋打工仔朋友講明必須要試話一次嘅 『 台北燉排骨飯 』誇張地十分之足料呢 兩份套餐都配齊基本台式拌食 有齊滷肉燥、鴨血、炸雞蛋、滷豆腐、時菜、烏冬 / 白飯 番茄小火鍋湯底重酸又夠香濃 寶島慢煮牛肉軟淋入口即化 超級入味 份量仲超誇張嘅咗多 台北燉排骨飯有骨連肉嘅三大塊 醬汁香口微辣排骨肉嘅肉質處理手法同燉肉唔同 可以同時間享受到兩種肉類處理手法嘅分別 排骨肉更有口感 食到中途 仲見到職員介紹嚟緊『 5週年震撼大優惠 』最低 HKD 49 就食到震撼半價午市套餐精緻小火鍋職員就話『 5週年震撼大優惠 』只做閒日所以有福了 震撼大優惠嘅精緻小火鍋套餐 超級豐富 隨餐齊滷肉燥蔬菜拼盤、刀削麵、自助吧、靚湯底、生果、台式飲品 睇完單張就覺得 『 香濃蕃茄 』同
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

重點喺 ✧ 無限任添 ✧ 最啱晒食量大嘅我地

我地就主打『 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋
同埋打工仔朋友講明必須要試話一次嘅
『 台北燉排骨飯 』誇張地十分之足料呢
兩份套餐都配齊基本台式拌食 有齊滷肉燥、
鴨血、炸雞蛋、滷豆腐、時菜、烏冬 / 白飯

番茄小火鍋湯底重酸又夠香濃 寶島慢煮牛肉
軟淋入口即化 超級入味 份量仲超誇張嘅咗多
台北燉排骨飯有骨連肉嘅三大塊 醬汁香口微辣
排骨肉嘅肉質處理手法同燉肉唔同 可以同時間
享受到兩種肉類處理手法嘅分別 排骨肉更有口感

食到中途 仲見到職員介紹嚟緊『 5週年震撼大優惠 』
最低 HKD 49 就食到震撼半價午市套餐精緻小火鍋
職員就話『 5週年震撼大優惠 』只做閒日所以有福了
震撼大優惠嘅精緻小火鍋套餐 超級豐富 隨餐齊滷肉燥
蔬菜拼盤、刀削麵、自助吧、靚湯底、生果、台式飲品

睇完單張就覺得 『 香濃蕃茄 』同 『 清涼椰子 』相對吸引啲
蕃茄鍋 酸酸甜甜夠開胃 而 椰子鐺清甜夠滋潤 感覺都唔錯呢
而肉類就有幾種不同選擇 上至 「 美國特選級雪花肥牛 」、
「 清遠走地雞 」、「 美國特選級牛板腱 」、「 日本A4和牛 」、
下至「 伊比利亞梅花豬」、「 甄選鮮活海鲜 」都任大家去選擇喔

🜸

▸ 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 ┅ HKD 88
▸ 寶島慢煮番茄牛肉小火鍋 ┅ HKD 98
▸  百香果綠茶QQ (C) ┅ HKD 33
▸  雙柚愛玉茉 (C) ┅ HKD 35

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒ 湊湊火鍋 • 茶憩 ᴄᴏᴜᴄᴏᴜ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ
❜ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B124號舖
Shop B124, B1/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui
2024-10-15
2024-10-22 689 瀏覽
晚孖住火鍋愛好者🙌🏻去朝聖喺香港有好多分店嘅台式火鍋店~佢之前食過話食材好有質素又唔算貴~今次嚟到tst分店發現有新鍋底(湯底升級仲唔加價🤩)、新海鮮炸物小食(食物更多元化啦!!)~加上而家迎國慶限定新品有75折 (優惠期至10月31日)~我哋一致認為咁就更抵食啦🫰🏻🫰🏻.先點咗個鴛鴦鍋底✨貴州木姜子酸湯+昆布鰹魚湯✨$237~滾起先飲啖清甜昆布鰹魚湯頭~再放入附有嘅沙白提升鮮味就打得邊爐啦😆😆我哋仲每位加咗$19享用埋自助區(有新鮮水果🍉🍈、麻辣前菜、炸物小食)~等湯滾就叫住個香口酥脆嘅✨香酥蚵仔$68食住先😗;點埋特色飲品🥤✨抹茶開心椰&✨百事蜜桃綠茶生可樂~兩杯都冰爽又好味道😘😘再嚟有✨華麗海鮮拼盤(小)(限定優惠價$118)勁抵食🤘🏻有齊鮑魚、元貝、鱔片、沙白、海蝦🦐非常新鮮!!然後最矚目嘅係✨美國特選級牛板腱$138~每片都肉質鮮嫩🐂;份✨貓爪蝦滑$59 造型可愛又入口彈牙🐾;另外✨爽口牛黃喉$58又真係幾爽口有咬口👍🏻之後嚟多份✨皇帝菜$38菜肉平衡一下🥬🥬食到尾聲店員仲會送上兩杯迷你✨沙冰 俾我哋清清口腔油膩感😚😚今餐食得滿足又飽飽吖!!

2024-10-21 667 瀏覽
約左朋友去尖沙咀lunch,我地去左 K11 Art Mall 「湊湊火鍋. 茶憩」,而家5周年優惠,有6款精緻小火鍋套餐震撼半價,幾十蚊就食到,我哋每人揀咗一款小火鍋,咁抵食,真係好正呀。伊比利亞梅花豬小火鍋套餐薄切梅花豬肉片,非常肥美,肉味濃又多汁。清遠走地雞小火鍋套餐切件大小適中,肉質嫩滑,雞味濃郁。湯底我地揀左清清地的昆布鍋及惹味的臺式麻辣鍋,亦包蔬果拼盤配蝦滑肉丸,一款麵,我地揀左紫薯面及刀削面,當日甜品係紅豆豆花布丁,仲有自助吧任食生果同餐前小食,我哋仲叫咗飲品雲朵絲絨大紅袍及冷大紅袍燕麥奶茶。

伊比利亞梅花豬小火鍋套餐
薄切梅花豬肉片,非常肥美,肉味濃又多汁。

清遠走地雞小火鍋套餐
切件大小適中,肉質嫩滑,雞味濃郁。

2024-10-16
午餐
2024-10-19 573 瀏覽
阿女今日帶咗我去尖沙咀食火鍋,湊湊火鍋. 茶憩位於K11購物藝術館,店內地方都好大,座位舒適,環境優雅。湊湊5週年盛典午市套餐震撼半價優惠,最強小火鍋低至$49起!多款不同套餐選擇,設自助區小食、飯和生果任食。湊湊火鍋5週年午市套餐優惠 :- 美國特選級雪花肥牛小火鍋(推廣價HK$49;原價HK$108)- 清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)- 美國特選級牛板腱小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)- 伊比利亞梅花豬小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)- 甄選鮮活海鲜小火鍋(震撼推廣價HK$79;原價HK$158)- 日本A4和牛小火鍋(震撼推廣價HK$94;原價HK$188)午市套餐超抵半價優惠由10月18日起至10月22日,僅限5天!!- *每間分店每日限售100套。此優惠於以下分店不適用:K11 Musea。- *此優惠於星期六、日於以下分店不適用:K11 Art Mall, Nan Fung Place及Airside店午市套餐亦有多款湯底選擇,一人一鍋。椰子雞湯底:味道清香,有椰子肉和粟米。酸菜魚牛:內有酸菜,味道比較濃,酸酸辣辣好惹味,美國

湊湊火鍋5週年午市套餐優惠 :

- 清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)

午市套餐亦有多款湯底選擇,一人一鍋。

椰子雞湯底:味道清香,有椰子肉和粟米。

酸菜魚牛:內有酸菜,味道比較濃,酸酸辣辣好惹味,

美國特選級牛板腱:牛板腱色澤鮮艷,油花適中,口感軟霖,牛味香濃。

伊比利亞梅花豬:肉質鮮嫩,油花分佈均勻,肥瘦各半的的梅花肉,肉質鮮嫩。

雜錦拼盤色彩繽紛,有新鮮蔬菜、菇菌、丸類。

特別係用新鮮蝦打成嘅蝦丸,煮熟後呈現點點美麗的蝦肉鮮紅,吃得到蝦肉的鮮甜可口,爽口彈牙。

菇菌爽口,蔬菜脆綠甜美。

檸檬紅茶:茶香濃郁,入喉後散發淡淡檸檬果香,解膩去油。
經典奶典:紅茶與奶混合,帶來濃郁且舒適的口感。

自助吧有生果、小食

哈密瓜和西瓜都好爽甜

涼拌魚皮集爽、脆、滑三重口感於一身,味道香辣,層次豐富。
2024-10-17 492 瀏覽
今日帶大家嚟到尖沙咀K11食台式火鍋,相信大家對湊湊火鍋都唔陌生❤️限定新品有七五折 因為做到10月31號 真係超抵食👏🏻👏🏻 -今次食咗佢哋新出嘅鍋底 分別係貴州木姜子酸辣湯 同埋鰹魚昆布湯 酸辣湯非常開胃 而且唔會太辣食得好舒服 而家啱唔食辣嘅朋友就啱晒啦 鰹魚昆布湯清香鮮甜 ,即使湯底升級亦都唔加價‼️-我哋仲叫咗新品炸蚵仔 炸得好酥脆而且粉漿一啲都唔厚 非常香口💯💯-海鮮拼盤 分別有蝦扇貝白鱔蜆肉同埋鮑魚等等非常豐富,全部都好新鮮 而且上枱都好靚好精緻-另外叫咗美國特選牛板腱 肉質係比較瘦 啱晒我唔鍾意食太肥 而且切得好薄食落一啲都唔韌啱啱好🤍-貓爪蝦滑造型好可愛,好特別 而且口感亦都好彈牙-爽口牛黃喉用咗厚切嘅方式 口感好爽口,都幾鍾意食-皇帝菜同蜆肉菜好新鮮嫩滑 而且蜆肉一啲沙都冇好鮮甜🤍-嘢飲方面叫咗抹茶開心果 味都幾特別 開心果味濃郁 另一杯叫咗百事蜜桃生可樂 估唔到都幾夾 蜜桃味同可樂絕配啊💯-

今日帶大家嚟到尖沙咀K11食台式火鍋
我哋仲叫咗新品炸蚵仔 炸得好酥脆
而且粉漿一啲都唔厚 非常香口💯💯
海鮮拼盤 分別有蝦扇貝白鱔蜆肉同埋鮑魚等等
非常豐富,全部都好新鮮 而且上枱都好靚好精緻
貓爪蝦滑
造型好可愛,好特別 而且口感亦都好彈牙
爽口牛黃喉
用咗厚切嘅方式 口感好爽口,都幾鍾意食
皇帝菜同蜆肉
菜好新鮮嫩滑 而且蜆肉一啲沙都冇好鮮甜🤍
2024-10-11
一直都好想試湊湊火鍋,今日終於同朋友過嚟啦🤣喺尖沙咀地鐵站D出口行過去K11 artmall之後喺餅店隔離轉右電梯上去🤣記得記得一定要食佢個豬油滷肉飯好香同埋好正🥹🍲鴛鴦鍋:貴川木姜子酸湯鍋+昆布鰹魚鍋貴川木姜子有少少辣,酸辣嘅感覺比較配肉類。昆布鰹魚湯比較清甜配海鮮同埋蔬菜會比較好。🥩美國特選級牛板腱因為肉切得比較薄,所以大約幾秒就已經熟咗,肥瘦均勻而且有牛肉味。🦐華麗海鮮拼盤(小)有蝦、鮑魚、蜆同埋白鱔,全部都好新鮮。💫香酥蚵仔呢一款係熟食,炸咗嘅蚵仔好大粒同埋惹味。🐱貓爪蝦滑貓爪形狀好得意,蝦滑好彈牙。☀️爽口牛黃喉係牛嘅喉嚨,非常爽口。🍵抹茶開心椰抹茶味好濃郁,有豆腐花喺入面,我覺得似甜品多啲。🍑百事蜜桃綠茶生可樂朋友話桃味比較重,幾好飲。另外可以出去任攞醬汁生果,同埋最緊要一定攞滷肉飯!

🍲鴛鴦鍋:貴川木姜子酸湯鍋+昆布鰹魚鍋

🥩美國特選級牛板腱

🦐華麗海鮮拼盤(小)
有蝦、鮑魚、蜆同埋白鱔,全部都好新鮮。

💫香酥蚵仔
呢一款係熟食,炸咗嘅蚵仔好大粒同埋惹味。

🐱貓爪蝦滑
貓爪形狀好得意,蝦滑好彈牙。

☀️爽口牛黃喉
係牛嘅喉嚨,非常爽口。

🍵抹茶開心椰
抹茶味好濃郁,有豆腐花喺入面,我覺得似甜品多啲。

🍑百事蜜桃綠茶生可樂
朋友話桃味比較重,幾好飲。

另外可以出去任攞醬汁生果,同埋最緊要一定攞滷肉飯!
2024-10-08 453 瀏覽
好耐冇食過湊湊鍋,之前嚟親都係食麻辣鴨血湯底,但係其實佢哋有好多唔同嘅特別湯底,趁住佢哋而家做緊國慶優惠,升級咗啲湯底都唔使加錢,所以試吓其他嘅湯底。除咗多咗好多新嘅湯底之外,原來仲多咗一啲海鮮炸物小食,我哋揀咗個香酥蚵仔嚟試吓,完美還原台式風味。而湯底方面我哋叫咗個日式海帶鰹魚湯拼姜子酸湯鍋。佢呢兩款湯都會額外再配咗一樣食材,鰹魚湯配嘅係新鮮嘅蜆,而個子薑湯就跟咗個皇帝菜。同埋鰹魚湯不嬲都係好夾,因為都係清清甜甜。而呢個子姜湯配皇帝菜亦都好特別,因為個湯底本身酸酸地大少少辣,啲皇帝菜放完落去之後會索晒啲汁,都幾開胃㗎。個子姜湯底仲跟咗兩粒心心嘅魚蛋,真係好有情調㗎。如果鰹魚湯除咗一大堆木魚之外,仲有一啲新鮮大大條嘅海帶,所以真係超級鮮甜。打邊爐嘅料我叫咗個海鮮拼盤,包括五樣海鮮,有鱔片,鮮蝦,扇貝,鮑魚同大蜆。啲海鮮都唔細架,樣樣都好新鮮,同個鰹魚湯就最夾啦。肉類方面,我哋叫咗個牛板鍵,都好靚㗎,仲肥瘦均勻,啲雪花幾養眼,不過就留意個火候,如果唔係好快變韌。另外仲叫咗個黃喉,因為佢係厚切,所以淥耐少少都唔怕,仲係好爽脆。另外我見到有一樣嘢叫做貓爪蝦滑,嚟到先知原來係個造型可愛嘅蝦滑,

另外我見到有一樣嘢叫做貓爪蝦滑,嚟到先知原來係個造型可愛嘅蝦滑,食落亦都好驚喜,因為佢唔止睇得仲好好味,因為真係超級彈牙。

除咗打邊爐嘅嘢好味之外,原來佢而家除咗生果同埋肉碎飯之外,仲多咗一啲涼拌小食。今晚嘅係有麻辣魚皮同埋麻辣雞髀菇,呢兩樣嘢都好好味。

飲品方面,見佢都有啲新嘢,因為佢而家做緊國慶七五折,所以都叫嚟試吓。其中佢有將果茶crossover生可樂,我哋就試咗個蜜桃味,都幾得意,唔係好甜,不過我又覺得唔係好夠氣。

另外仲叫咗杯抹茶開心椰,不過佢啲抹茶味好濃,我就唔係好飲到開心果同埋椰奶嘅味道,但係對於鍾意抹茶嘅人就應該好OK。

最後佢哋不嬲都會喺用餐後送一杯沙冰俾你做甜品,今晚嘅係菠蘿沙冰,中間仲有果肉添,成為一個完美嘅結尾。

2024-10-03
2024-09-25 479 瀏覽
店裡的東西非常的美味可口,造型也非常好看,香味也非常的獨特,是我吃到的非常美味的食物,我以後還會再來這個地方的。這家餐廳的環境很好,非常乾淨整潔。食品不僅外形美觀,zui重要的是味道還非常棒,色味俱佳,做法簡直yi流,保留了食材原有的味道。而且服務態度也很好,就是讓人賞心悅目的感覺。這家店的老顧客了,一如既往的好吃,等於我的第二個食堂,吃的安心放心。店家菜品很全,有很多都可以吃的到,而且味道超正!超級好。
2024-09-25
午餐
湊湊火鍋,可以話係我最喜歡嘅火鍋店之一😍每次光顧「勵志鍋」都係我嘅心水選擇💓本人自問唔太食得辣🌶️只係食到譚仔10小辣嘅程度!不過「勵志鍋」嘅辣度我絕對接受到👍🏻而且這個湯底,還可以無限refill鴨血及豆腐兩樣都係我嘅心頭號🤤🤤🤤鴨血及豆腐吸晒麻辣湯底嘅精華!太正啦而且讚一讚職員嘅服務!他們好樂意Refill鴨血及豆腐😙有時唔需要我主動問~都會主動嚟問我要唔要加😅重點係,準備買單之前⋯⋯仲可以叫職員打包一些麻辣鴨血及豆腐,回家做宵夜😌😌又食又拎太抵啦📍湊湊火鍋 (K11 Musea)
湊湊火鍋,可以話係我最喜歡嘅火鍋店之一😍
每次光顧「勵志鍋」都係我嘅心水選擇💓

本人自問唔太食得辣🌶️
只係食到譚仔10小辣嘅程度!
不過「勵志鍋」嘅辣度我絕對接受到👍🏻

而且這個湯底,還可以無限refill鴨血及豆腐
兩樣都係我嘅心頭號🤤🤤🤤
鴨血及豆腐吸晒麻辣湯底嘅精華!太正啦

而且讚一讚職員嘅服務!
他們好樂意Refill鴨血及豆腐😙
有時唔需要我主動問~
都會主動嚟問我要唔要加😅

重點係,準備買單之前⋯⋯
仲可以叫職員打包一些麻辣鴨血及豆腐,
回家做宵夜😌😌又食又拎太抵啦

📍湊湊火鍋 (K11 Musea)
2024-09-17 631 瀏覽
一向都覺得湊湊火鍋好高質,又多花款🥰最鍾意佢好多款式嘅前菜、小食、水果同滷肉飯都係任食😋😋仲有無限添加嘅鴨血同豆腐😚😚今次就book定位食中秋節飯🌕提早慶團圓🥳🥘 酸菜白肉x台式招牌鴛鴦鍋($276)揀咗個鴛鴦鍋😙酸菜白肉湯底入面嘅腩肉好出色,吸收哂湯底嘅精華,滾得好入味😚酸菜亦唔會太酸😆台式招牌湯底賣相紅卜卜,好彩都唔太辣,啱哂唔食得辣嘅我😆入面有大量鴨血同豆腐,仲無限添加😍🦐 花好月圓海鮮拼盤($238)海鮮拼盤都好吸引🤤有鮑魚、帶子、蜆、魚片同海蝦🦐鮑魚好厚肉彈牙,全部都好鮮甜好食😋😋🐧 企鵝賞月($108)呢個由黑白墨魚滑整成嘅企鵝丸每次都係必叫😝今次呢個中秋節限定版本仲加埋大大個月亮造型嘅蟹籽蝦滑😍幼滑嘅蝦滑夾雜住粒粒爆汁魚籽,幾特別👍🏻🐟 新鮮白鱔片($78)白鱔片幾新鮮,薄切嘅鱔片唔需要淥太耐😉好滑而且唔腥😋🥩 美國精選牛肩胛肉($158)牛肩胛肥瘦均勻,肉質都幾嫩滑,肉味香濃🫓 爽口牛黃喉($58)牛黃喉幾特別,好大碟都幾爽口幾彈牙,似牛柏葉嘅口感😋🫘紅豆豆花布甸店員仲會不時送上驚喜🤭好欣賞今次送嘅甜品🍮呢個紅豆豆花布甸,食埋甜品清一清喉嚨,係一個好圓滿結束🥰🥰🍍菠蘿沙

酸菜白肉x台式招牌鴛鴦鍋
🥘 酸菜白肉x台式招牌鴛鴦鍋($276)

花好月圓海鮮拼盤
🦐 花好月圓海鮮拼盤($238)

企鵝賞月
🐧 企鵝賞月($108)

新鮮白鱔片
🐟 新鮮白鱔片($78)
白鱔片幾新鮮,薄切嘅鱔片唔需要淥太耐😉好滑而且唔腥😋

美國精選牛肩胛肉
🥩 美國精選牛肩胛肉($158)
牛肩胛肥瘦均勻,肉質都幾嫩滑,肉味香濃

爽口牛黃喉
🫓 爽口牛黃喉($58)
牛黃喉幾特別,好大碟都幾爽口幾彈牙,似牛柏葉嘅口感😋

紅豆豆花布甸
🫘紅豆豆花布甸

菠蘿沙冰
🍍菠蘿沙冰
🥬油墨菜($38)
雙柚愛玉茉莉(冰沙)、雙柚愛玉茉香茶
🍊雙柚愛玉茉莉(冰沙)($35)
🍋雙柚愛玉茉香茶($33)

慶祝紀念
紅豆豆花布甸
菠蘿沙冰
雙柚愛玉茉莉(冰沙)、雙柚愛玉茉香茶
2024-09-16 535 瀏覽
臨近中秋節,知道餐廳推出咗中秋套餐,好啱同朋友家人一齊嚟食!所以我同我細妹係K11 行完街街直落B1/F 打邊爐!我哋2個人率先食下先!每次打邊爐我都會唸起湊湊火鍋,因為呢度嘅服務令我有家嘅感覺,當然食物質素絕對係Ichiban ! 我哋叫咗花好月圓海鮮拼盤、企鵝賞月、白鱔片、美國牛肩胛肉、爽口牛黃喉等。我想講個麻辣湯底,仲可以無限次refill鴨血同豆腐添!另外,海鮮拼盤同埋企鵝可賞月真係好岩中秋呀,嘅企鵝主要用墨魚材料做兩隻色黑白配。佢嘅茶飲,我哋分別叫咗雙柚愛玉茉莉冰沙同埋雙柚愛玉茉香茶,原來柚子配上茉莉可以咁夾,酸酸甜甜非常開胃特別適合打邊爐,入面嘅愛玉,令口感豐富,好chewy,當然佢嘅茶底非一般好飲。

2024-09-12 823 瀏覽
📍 湊湊火鍋•茶憩 香港~尖沙咀❤️嚟個中秋節限定❤️每次嚟到臭臭火鍋都必定食滷肉飯🍚仲要係食兩碗,依到啲滷肉醃得好入味之餘,啲豬肉仲切得好細粒好細粒,口感就好似入口即溶,而且每一粒都滲透咗滷肉汁~🌙🌙今次係湊湊{中秋節限定}🌙🌙唔係出月餅,而係有打卡一流嘅企鵝丸🐧啱晒大人細路🙆🏻‍♀️ 團圓飯之選,一家人可以一齊打邊爐心共聚晚餐時間,大家一齊烚吓烚吓,其實都係一件好開心嘅事❤️✨鴛鴦鍋(酸菜雞肉湯底 拼 台式麻辣湯底)呢兩個湯底拼埋一齊,一辣一唔辣可以食到食物嘅鮮甜,亦都可以食到好入味嘅麻辣味。麻辣湯底入面已經有齊豆腐、鴨血、花椒、八角,簡直係越食越麻🌶️奶白色既雞肉湯底帶有點雞肉鮮甜,係烚海鮮既最佳湯底🐟🐠🦐唔會遮蓋食物原本嘅鮮味,仲有啲酸菜,就咁食都唔會太酸🤲🏻✨花好月圓海鮮拼盤海鮮拼盤有北海道大元貝、新鮮海蝦、生猛鮑魚、脆鱔片,重點推薦鮑魚同脆膳片,鮑魚口感軟淋,帶點爽口。脆鱔片食落真係好脆口,唔會有草腥味🌊✨企鵝賞月中秋節限定❤️蟹籽滑🦀粒粒口感既蟹籽丸😋+企鵝造型🐧丸丸(墨魚漿製),打卡一流📸勁勁勁可愛😍中秋必食,必打卡📸✨新鮮白鱔片魚肉新鮮,質地爽口🐟✨美國牛肩胛肉食落好香,肥瘦均勻

📍 湊湊火鍋•茶憩 香港~尖沙咀

❤️嚟個中秋節限定❤️

🌙🌙今次係湊湊{中秋節限定}🌙🌙
唔係出月餅,而係有打卡一流嘅企鵝丸🐧

✨鴛鴦鍋(酸菜雞肉湯底 拼 台式麻辣湯底)
呢兩個湯底拼埋一齊,一辣一唔辣

✨花好月圓海鮮拼盤

✨企鵝賞月
中秋節限定❤️蟹籽滑🦀粒粒口感既蟹籽丸😋
+企鵝造型🐧丸丸(墨魚漿製),打卡一流📸勁勁勁可愛😍
中秋必食,必打卡📸

✨新鮮白鱔片
魚肉新鮮,質地爽口🐟

✨美國牛肩胛肉
食落好香,肥瘦均勻,口感超香的,肉真的超級嫩,感覺好耐冇食過甘好吃的肥牛了🐮

✨爽口牛黃喉
牛黃喉滑而爽,估唔到咬落去幾嫩滑,加醬汁更入味~

✨油墨菜
鮮甜蔬菜,我最愛❤️

✨雙柚愛玉茉莉(冰沙)
✨雙柚愛玉茉香茶
兩杯飲品🥤都有雙重口感,有柚子果肉同時帶有點茶香味🍵好咬口之餘仲可以去除油膩感😋

2024-09-08 961 瀏覽
湊湊火鍋•茶憩 K11 Art Mall,人均$100 就食到餐廳環境闊落,坐得舒適,裝修格局花過心思最鐘意多人可以坐正方形枱,聚會一流!呢度深具臺灣特色的飲食風格,融合[臺式火鍋-湊湊火鍋]和[臺式現搖茶-茶米茶]!一向都知道人氣王係臺式麻辣鍋和大紅袍珍珠奶茶! 今次特登黎食台式半自助午餐套餐, 人均$100九份鹽酥雞飯,雞件炸得好嫩滑老壇酸菜魚小火鍋配烏冬,小鍋滾到咁上下酸菜魚入哂味,辣度適中!另有兩碟涼菜 肉燥娃娃菜配炸蛋,滷豆腐鴨血!如果唔夠仲有自助吧提供既台式肉燥飯,香辣魚皮,杏鮑菇,西瓜番石榴,包你食得滿意!
餐廳環境闊落,坐得舒適,裝修格局花過心思

最鐘意多人可以坐正方形枱,聚會一流!
一向都知道人氣王

九份鹽酥雞飯,雞件炸得好嫩滑
另有兩碟涼菜 肉燥娃娃菜配炸蛋,滷豆腐鴨血!

2024-08-21
  • 大紅袍珍珠奶茶
2024-09-06 795 瀏覽
琴日同朋友去左尖沙咀K11 食Lunch,非常之抵食! 用open rice book 有85折優惠👍🏻連埋加一都唔洗$170🤘🏻即場其中一位做返個會員仲可以免費食水果🍉、甜品🍮,時令前菜。新會員送左10張優惠卷有幾張係買台式飲品買一送一,非常抵買!Lunch Set: 1.寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋 HKD $88可以選擇飯或者要麵(烏冬)牛肉夠曬淋同好有台灣風味👍🏻2. 老壇酸菜魚小火鍋 HKD $88亦都可以揀飯或烏冬但我就覺得魚分量比較少,可以揀其他套餐試下。套裝會送埋兩款小食🤘🏻
連埋加一都唔洗$170🤘🏻

Lunch Set:

1.寶島慢煮蕃茄牛肉小火鍋 HKD $88

可以選擇飯或者要麵(烏冬)

牛肉夠曬淋同好有台灣風味👍🏻

2. 老壇酸菜魚小火鍋 HKD $88

亦都可以揀飯或烏冬

但我就覺得魚分量比較少,
可以揀其他套餐試下。

套裝會送埋兩款小食🤘🏻

2024-09-04
用餐優惠
優惠券
  • 大紅袍珍珠奶茶
2024-08-28 812 瀏覽
八月份分別同唔同朋友去食飯,Musea分店可以即時享用生日優惠。於是我再約另一位朋友去k11 分店,K11 Art Mall分店職員話要預先訂先有,唔可以即場有優惠,我哋完全唔明白佢咩意思,我哋已經預先訂位,都話無優惠!!另外用apps 落單叫飲品,我已經叫咗2杯5分糖的大紅袍奶茶,但係訂單系統出錯咗一杯是全糖,同女職員反映。完全冷冷的無反應,我要自動問佢拎冰,怎知唔係碎冰!係大大舊用作墊牛肉嘅冰!就係呢一餐飯,我可以同湊湊火煱劃上一個句號。

2024-08-24
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日