2022-07-02
呢間成日都見到好多人介紹 睇落去非常吸引嘅火鍋店😍難得今日有時間 同男朋友過嚟食晚餐 當日大約八點入座 裏面已經座無虛席 出邊仲有好多人等位🙈如果唔想等太耐嘅話 記得要訂座啊!!-早鳥優惠:下午6時前埋單及離座可享85折優惠-宵夜優惠:晚上9時半後入座可享8折呢度嘅環境比較幽暗 坐得都比較闊落舒服 枱面有個櫃桶仔 裏面裝滿左牙籤同濕紙巾 店員亦都會好貼心送上QR code 自行落單 同埋會有圍裙 唔會整到成身濕晒🥰🥰🔸二人套餐🔸鴛鴦鍋(清涼椰子雞鍋+蟹黃魚鍋)🐥清涼椰子雞鍋鍋底加入左清甜既椰子水和椰肉 裏面有鮮嫩的雞肉食落去好滑溜 吸收埋椰子精華 入口陣陣椰香味 另外加埋檸檬葉提升香氣🍃夏天飲真系滋潤解渴👍🏻店員話最好等佢滾咗之後 飲番一碗淡淡香甜嘅椰子雞湯先👍🏻👍🏻🐟蟹黃魚鍋湯底非常鮮味濃郁 呈現金黃色 雖然睇落去比較油 但係口感一流 唔會過鹹 裏面仲有鮮魚肉、蜂巢豆腐等 亦都好索湯 味道一流!最令我驚喜係 會用個蟹仔碗裝住蟹黃 就咁食又得 連火鍋食又得🥰(如果想食嘅話 鴨血豆腐無限添加架!!)🐮伊比利亞黑豬肉,頂級美國牛肩胛肉類方面有三款選擇 我叫咗其中兩款 肉類都好新鮮 冇雪藏味
-早鳥優惠:下午6時前埋單及離座可享85折優惠
-宵夜優惠:晚上9時半後入座可享8折
🔸二人套餐🔸
鴛鴦鍋(清涼椰子雞鍋+蟹黃魚鍋)
🐥清涼椰子雞鍋
🐟蟹黃魚鍋
(如果想食嘅話 鴨血豆腐無限添加架!!)
🐮伊比利亞黑豬肉,頂級美國牛肩胛
肉類方面有三款選擇 我叫咗其中兩款 肉類都好新鮮 冇雪藏味 一睇就知係新鮮貨色 抵食之餘大大份 每一片都好大塊 紋理清晰!
牛肩胛有肉味 放落去20至30秒就食得 軟淋得黎有咬口 雖然比較薄片 但係加埋醬汁食真係一流!
豬肉片肥瘦均勻 食落好爽口🥰
🦐基圍蝦
一上枱仲見到蝦腳郁嚟郁去 非常新鮮 食落好鮮味 雖然唔算厚肉 但係好爽口 顏色都鮮艷 仲有少少蝦膏添!
🐧企鵝丸(墨魚漿製)
企鵝丸打卡一流 樣貌精緻之外 味道亦都唔差!用咗黑白嘅墨魚漿製成 彈牙有鮮味 營造出企鵝咁外型 好特別 好味😋
除此之外仲叫咗皇帝菜、油條、響鈴 二人餐嘅份量真係好足 兩個夠食之餘仲有突 菜式亦都好新鮮 對得住個價錢!
🦐黑虎蝦蝦卷
本身以為唔夠食 所以嗌多咗個小食 呢款有驚喜!蝦卷好新鮮 炸到外皮脆卜卜 裏面仲有蝦肉 好有咬口!
🧋大紅袍珍珠奶茶
因為好口渴 叫多咗杯珍珠奶茶🤣 呢款茶葉香氣醇厚 馥鬱潤甜 搭配低溫熬煮的木薯粉珍珠 晶瑩剔透 煙韌彈牙👍🏻
🍍乳酸沙冰+ 梅子茶凍
埋單嘅時候 店員會奉上呢兩款免費既甜品 酸酸甜甜嘅口感 清涼解渴!