2023-06-09 2485 瀏覽
母親節今年依舊不齊人, 一少少駐港四人組就跑去吃火鍋, 畢竟是慶祝活動,所以我就訂了K11 Musea 這間湊湊,因為環境跟格調都相比雅致點, 而且枱與枱之間亦比較寛敞舒適。畢竟位於K11 Musea, 所以氛圍就已經很舒適悠閒。我們被安排到靠窗的位置, 在微暗的環境下帶有一絲自然光, 感覺很好。我們先選了湯底,當然是要有辣,台式麻辣拼蕃茄牛膝骨鍋底。然後就是火鍋配料, 因為媽咪要戒海鮮,所以我們就點了主打肉類素菜的菜單:頂級美國牛板腱,伊比利亞黑豬肉,毛肚,鵝腸,芝麻班魚片,精制牛筋丸,企鵝丸,時蔬湊湊,炸魚皮,蜂窩豆腐,油條。在等鍋底加熱時,先來了黃金條酥,風味湊湊,兩款小吃配上台灣啤酒。他們的小吃份量都很大耶! 黃金條酥味道不錯,但如果可以再炸久一點更好。風味湊湊有豬手,大腸等鹵菜,其中大腸非常好吃,弟婦自己就想KO一盤呢。他們的湯底味道都很好。辣鍋我們只選了小辣,但香料很多有層次,不會只是死辣,吃得很舒服。蕃茄牛膝湯味濃,牛膝亦腍軟好吃。我們特意點了一份芝麻班魚片,擺相好份量足,魚片肉質很好,肉厚有點彈牙。另外丸類都很出色,企鵝丸造型可愛而且咬落有粒粒墨魚肉粒。肉類點了一牛一豬

肉類點了一牛一豬,牛板腱味濃有嚼勁。豬肉片夠嫩滑。炸魚皮非常薄脆。

自助調料吧還有水果冷盤及魯肉飯。我們最後還吃了附送的茶凍,完美跟媽咪慶祝母親節。
2023-05-13
2023-05-19 762 瀏覽
為慶祝母親節,🏠人訂了🔥辣辣的台式火鍋。其實一直都想去幫襯這間連鎖店,因為我超❤️麻辣火鍋,特別❤️吃🦆血。今日我哋叫了個鴛鴦湯底,左邊係麻辣,右邊係蕃茄牛膝。本來想叫白肉酸菜湯底,但是日沒有供應。因為我及奶奶👵🏻都是🐦仔胃,吃不多,所以🥩類只係要了伊比利亞🐷及🐮板腱。這兩個肉肉都好好味😋。另外,風味湊溱小吃好🉐️,尤其是滷豬大腸,超級❤️。個幾只🐧丸賣相也好🉑️愛,👩🏼生一定好喜❤️。我急不及待要煲熟佢地吃。不過味道一般般啦。不過,成個場都黑炆炆,好在我哋坐窗口位,未完全入夜時還睇到奶奶👵🏻的食相。但之後跟本看不清楚對方,太黑了。這裡或許太浪漫吧,我不是太仲意個環境。總體而言,食物質素好好。但服務員不是太helpful。另外,呢度限時兩小時。如果成班人一齊去打邊爐,大家要準備呀!😉PS: 個免費甜品,係苿莉🌸果凍。開頭我以為不好吃,想放棄了(因好飽)。點知,吃了一口後,不🉐️了。味道好清香。個After taste 是回甘的,可以把剛才口腔的濃味中和了。
為慶祝母親節,🏠人訂了🔥辣辣的台式火鍋

另外,風味湊溱小吃好🉐️,尤其是滷豬大腸,超級❤️。

這裡或許太浪漫吧,我不是太仲意個環境。

總體而言,食物質素好好。但服務員不是太helpful。

2023-05-13
2023-04-02 1014 瀏覽
18:30下單叫外賣19:30仍未出貨20:00致電餐廳查詢 職員說食物一早準備好但因為戶戶送司機NO Show再致電戶戶送查詢 戶戶送說湊湊19:30才出單不知誰是誰非湊湊職員聲稱已檢查食物 確保齊全新鮮才出貨8:30食物終於送到發現卻送漏了午餐肉及企鵝丸子而且單據上顯示19:30才出單即湊湊職員講大話職員工作有問題食物質素亦每況愈下牛板鍵無牛味火鍋湯極少栗米寫4件 只來了兩件飯是冰飯菜少且不新鮮甜品已出水呢個價錢 俾低質食物顧客快餐店質素都不如😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡沒!有!下!一!次!
18:30下單叫外賣

菜少且不新鮮
甜品已出水

呢個價錢 俾低質食物顧客
快餐店質素都不如😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

沒!有!下!一!次!

2023-04-02
150 分鐘 (外賣送餐)
2023-03-22 956 瀏覽
湊湊台式火鍋是一家讓我留下深刻印象的餐廳。這家餐廳的特色之一就是胡椒豬肚湯底。我找到這家餐廳是因為我一直在尋找一家有特色湯底的火鍋店。當我嚐到胡椒豬肚湯底時,我真的被驚艷了。這湯底有濃郁的胡椒香氣,但卻不會太辣。豬肚的口感也非常嫩滑,讓我欲罷不能。加上湊湊台式火鍋的配料非常新鮮,讓整個火鍋的口感更加美味。除了胡椒豬肚湯底,湊湊台式火鍋的其他湯底也非常值得一試。他們的麻辣湯底非常辣,但是其麻辣味道也很正宗。他們的清湯底也非常清爽,讓人吃了之後感到非常舒適。總體而言,湊湊台式火鍋是一家非常好的火鍋店。他們的湯底非常有特色,而且食材非常新鮮。他們的服務也非常周到,讓我感到非常舒適和滿意。如果你正在尋找一家好吃的火鍋店,我非常推薦湊湊台式火鍋。

2023-03-20
2023-03-08 979 瀏覽
🔹尖沙咀//湊湊甄選🔹人均約$350🔹▫️二人鍋(包兩個湯底) $798▪️胡椒豬肚鍋超級好食,個人覺得最好食嘅胡椒豬肚鍋,味道好濃,唔係辣嗰種,而且會跟碟雞,好抵食🤫▫️台式麻辣鍋因為鴨血豆腐係免費添加,一定要配麻辣鍋浸埋啲湯食係超級好食,雖然嗌其他鍋都可以照食鴨血豆腐,但係凍哂會好唔夾🤣而且台中麻辣唔係好辣,但係非常香😗😗▪️海鮮拼盤好抵食,都幾新鮮!有帶子蟶子等等各兩隻☺️▫️企鵝丸除咗望落去Q之外,仲好煙韌彈牙,好好食而且好可愛🤣🤣🥰▪️加拿大松阪豬 $98豬頸肉非常之爽口,碌一陣就即刻食得,而且大盤好似朵花咁可以打卡🤣🤣😜個人好推薦😙▫️大紅袍珍珠奶茶 $33聽講湊湊係主打茶飲!我非常之認同😛餐廳來講佢嘅茶飲算係非常之出色,所以好似其他手搖舖咁有個站係出面賣🤣出面地方唔多有大紅袍嘅茶底,我好鍾意飲因為茶香比較重,好飲😍🔹好飽評語出面自助吧可以拎有隻涼拌魚皮好好食🤭🤭而且醬料好齊,雖然要收醬料費,但有我最愛嘅雜菌醬都值嘅!其實由啱啱開第一兩間嘅時候,我已經開始食,望住佢越嚟越多人食😵員工好似成日都好忙,有時沙冰嗰啲都冇出到🤔🤔以下係我親身經歷嘅食法,不過唔知而家有冇改到🤭🫣🔹隱藏食法1. 叫肉
🔹尖沙咀//湊湊甄選🔹人均約$350🔹

▫️二人鍋(包兩個湯底) $798

▪️胡椒豬肚鍋

▫️台式麻辣鍋

▪️海鮮拼盤
好抵食,都幾新鮮!有帶子蟶子等等各兩隻☺️

▫️企鵝丸
除咗望落去Q之外,仲好煙韌彈牙,好好食而且好可愛🤣🤣🥰

▪️加拿大松阪豬 $98

▫️大紅袍珍珠奶茶 $33

🔹好飽評語

🔹隱藏食法
1. 叫肉嘅時候,下面會有娃娃菜底,可以叫埋員工切俾你,唔好浪費啲菜🤣🤣

2. 鴨血豆腐除咗任添之外係可以拎走一人一份㗎!

3. 就算唔嗌麻辣嘅鍋,都可以叫鴨血豆腐,不過拎上嚟嘅鴨血豆腐係微溫,唔係好熱嘅!

4. 嗌咩食都好,都會跟沙冰同果凍!記得留肚!

🧠回頭指數:9️⃣
🧏🏻‍♀️打卡港女:7️⃣
🌬冷氣溫度:8️⃣
🚽廁所評價:8️⃣
🧾性價比呢:8️⃣
2023-02-28 685 瀏覽
We were in K11 Musea to view an art exhibtion where they gave us a $20 voucher to use at Coucou's takeaway drinks counter  Tea Mi Tea. Having never tried this place before and we wanted to use the voucher, we decided to give it  a try.Menu is in English and Chinese. They have a variety of drinks to choose from along with additional toppings. As it's takeway only, there is no 10% service charge. However, they do have a tiny seating area of maybe 4 seats if you want to drink there. Which this area

Menu is in English and Chinese. They have a variety of drinks to choose from along with additional toppings. As it's takeway only, there is no 10% service charge. However, they do have a tiny seating area of maybe 4 seats if you want to drink there. Which this area was extremely dusty. I guess not many sit there.

I got myself a Lychee Green Tea with Jelly ($32, on the left) and boyfriend had the Iced Da Hong Pao Bubble Tea ($33,  on the right) A fairly large size (it says 650mL on the menu), it was packed with a lot of small shaved ice. Half my cup was jelly and even boyfriend said he had a lot of boba. The drinks, however, weren't good. The boba was mushy and soft. My jelly was a bit bitter and hard. My tea was a bit on the sweet side with not much lychee taste. The milk tea boyfriend had was a bit on the bitter side.

At least we had a coupon for a discount. We won't really be back. There are better takeaway boba tea places in this mall alone.
2023-02-16
5 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
現金券
2023-01-29 807 瀏覽
作為中價火鍋店嚟講,湊湊都算係天花板級。仲記得第一次食湊湊係好多年前同朋友喺大陸度食,嗰時候食嘅酸菜白肉鍋同埋花花魚糕真係驚艷到我。估唔到若干年後湊湊終於開到嚟香港仲記得大半年前有個優惠係英文名入面有COU三個英文字母就可以免費湯底,啱啱好老公真係有,帶咗佢去食第一次嘅湊湊今日喺附近收工趕到係下午八折優惠前入座,即刻叫個麻辣湯底嚟食佢啲鴨血先今日冇食lunch好肚餓,叫咗兩款肉同埋飛魚籽墨魚滑。次次都想試吓其他嘢,但最後都會叫返呢幾款。飛魚籽墨魚滑係一個波型,對比一啲筒形嘅墨魚滑嚟講,其實都幾唔friendly🤔好鬼難刮落去,不過就咁睇賣相係幾好嘅牛板腱真係次次都咁靚仔,份量都好多今次嘅伊比利亞豬就真係好肥😟淥完其實都冇乜肉食,質素比之前差咗其實次次最開心,都係喺小食吧嗰度食佢嘅麻辣魚皮😻😻😻😻真係好爽脆又夠凍,次次都忍唔住食幾碟先至夠🙈今次係我食湊湊咁多次以嚟體驗最差,入座嘅時候有啲小插曲。事緣係我哋冇book枱,就拎咗Walk in嘅飛,最後竟然等咗九個字先入座(得我地等位),期間不停有人埋單離去,而usher一直都冇人出嚟,就算有人出嚟問咗都話要叫繼續等,要行到入去問先話有位,但

牛板腱真係次次都咁靚仔,份量都好多

今次係我食湊湊咁多次以嚟體驗最差,入座嘅時候有啲小插曲。
事緣係我哋冇book枱,就拎咗Walk in嘅飛,最後竟然等咗九個字先入座(得我地等位),期間不停有人埋單離去,而usher一直都冇人出嚟,就算有人出嚟問咗都話要叫繼續等,要行到入去問先話有位,但入到去見到明明有三四張吉枱,當下真係有啲嬲,希望入座安排可以好啲,記得出面係有walk in等緊既顧客。
2023-01-28 520 瀏覽
第一次嚟musea 呢間分店,裝修好靚,啲嘢食賣相一流,叫咗台式麻辣鍋好香唔太辣,拼左白貝湯,呢個白湯超鮮甜,個鍋一嚟就飲左兩碗湯,充滿骨膠原。牛肉同毛肚都係一般,墨魚滑幾彈牙好食。油麥菜同埋大白菜好優質,嫌午餐肉有啲單薄,厚切會開心啲。嚟呢度最鍾意啲茶飲,好多選擇又夠大杯,陳年普洱少甜,啱晒一邊食辣,一邊飲去平衡返個辣同埋重口味嘅湯底。白湯食到最後,用嚟煮個粉絲,索晒啲湯汁,真係無得頂。可惜呢度只可以食2小時,次次都趕住食咁。
2023-01-24
10 分鐘 (堂食)
  • 企鵝丸
去「湊湊」吃午飯,湯底選擇台式麻辣和豬肚雞。湯底不錯,菜品一般。兩個人吃了六百多。美中不足是服務,台式麻辣湯底任加鴨血及豆腐,叫了服務員加,一共叫了兩次,最後都。。。不了了之,沒人來,完全被忽略,時間到也就懶得計較了。若無誠意讓人「任食」,則明碼標價,而不是忽略,好似「反正你們點這麼多菜,也夠吃了,不加也無所謂」。即使後面覺得不需要,也應有交代,這也是最起碼的尊重。希望服務能有改進。掃碼下單已經節省部分人力,應把人力放在更好服務上。

2023-01-01 507 瀏覽
是台式精品火鍋,記得之前去台灣,每日都會試一間火鍋店,必點麻辣鍋同酸菜白肉鍋,因為無限添鴨血同白肉。湊湊火鍋都傳承左呢個特色,當日我地要左鴛鴦鍋-一半是麻辣味「勵志鍋」,另一個是「紅顏花膠雞鍋」另點左蝦滑,牛小排,企鵝丸,雞肉,毛爽肚,蔬菜籃,荔枝蝦丸,鵝腸同埋大紅袍珍珠奶綠 同奶茶必點-1)鵝腸:每次黎呢間都覺得呢樣一定要點,因為佢地整得好乾淨,而且好新鮮無腥味,放落麻辣火鍋個邊,會變成爽口麻辣鵝腸,食落爽爽的。2)荔枝蝦丸-係職員介紹我地點,就叫左黎試,佢地係新鮮炸起,起衫都會諗會唔會hea我地是但整又油又無味呢。佢地個日整得好好食,紅色波波,鮮炸,有蝦味同埋好彈牙,encore 叫多左碟食另外佢地既醬料有好多款,擺左係出面跟口味選擇,可以滿足到好多人3)花膠雞湯-起初對個湯無乜期望,因為都係點個唔辣既湯,點知呢個湯火鍋前可以先飲一碗,好濃味仲有大大件花膠🤣,用佢黎烚菜真係好岩好好食,包補幾唔想食菜都覺好4)麻辣火鍋既鴨血係任添,佢地既鴨血係台灣直送,都幾好食唔會太實或腥味,仲吸左麻辣汁,鐘意食辣既唔可以錯過啦唔值得叫企鵝仔丸- 係ig 同OpenRice 見到好多人點天講好食,我

必點-

唔值得叫
企鵝仔丸- 係ig 同OpenRice 見到好多人點天講好食,我覺得外表係得意既,但佢既質素就一般,偏淋,好明顯係魚漿加粉整成既一粒加工食物,完全唔覺好食😿

佢地既服務都幾好,會留意客人就快無湯主動加,又會因客人喜好比建議,而且飲品都大大杯好豪爽可以飲全晚,唯一美中不足晚係佢有限時(好多都有啦)
如果大班人又可自成一角無限時,一定好開心
2022-11-14
20 分鐘 (堂食)
  • 荔枝蝦球
2022-11-26 578 瀏覽
天氣冷了一起吃個火鍋吧🍲對啊😋呢度超級適合🤣火鍋選擇又多而且環境又好🤤最常去嘅火鍋店之一因為真係好味道!佢哋仲有台式飲品好多珍珠奶茶同沙冰⬅️白貝海鮮鍋(鴛鴦鍋)同蕃茄牛骨鍋想食兩個口味可以鴛鴦鍋就得啦重點!「白貝海鮮鍋」!真係唔簡單海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等白濛濛一片全部都係精華超級濃郁又鮮甜湯滾後仲可以先飲一啖,真係好鮮甜牛肩胛肉眼口感鮮嫩🤤仲有台灣小香腸可以食,熱辣辣即刻整大紅袍燕麥奶茶會飲出淡淡原茶清香又有純滑嘅植物奶口感!珍珠有嚼勁又唔會太少黑毛豬肉都好出色🤤睇吓個花紋已經知道唔簡單啦,肉香又夠滑🥰加上座位舒適寬敞佢地仲附送菠蘿味沙冰最後甜品會有酸梅茶凍😘出面自助區仲可以攞啲小食水果有哈密瓜西瓜🍉!
天氣冷了一起吃個火鍋吧🍲
好多珍珠奶茶同沙冰⬅️

白貝海鮮鍋(鴛鴦鍋)同蕃茄牛骨鍋
想食兩個口味可以鴛鴦鍋就得啦
重點!「白貝海鮮鍋」!真係唔簡單
海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等
白濛濛一片全部都係精華超級濃郁又鮮甜
湯滾後仲可以先飲一啖,真係好鮮甜
牛肩胛肉眼口感鮮嫩🤤
仲有台灣小香腸可以食,熱辣辣即刻整

大紅袍燕麥奶茶會飲出淡淡原茶清香
又有純滑嘅植物奶口感!珍珠有嚼勁又唔會太少
黑毛豬肉都好出色🤤睇吓個花紋已經知道唔簡單啦,肉香又夠滑🥰

加上座位舒適寬敞
佢地仲附送菠蘿味沙冰
最後甜品會有酸梅茶凍😘
出面自助區仲可以攞啲小食
水果有哈密瓜西瓜🍉!
2022-11-04 4017 瀏覽
是晚即興去湊湊火鍋🍲打邊爐🍲,時間太趕,book唔切🤯。 之前到過其他分店,今晚嚟到K11 Musea 呢間,好寬敞,好舒服,位置同環境都係一流👍🏻👍🏻火鍋🍲店位於6樓,外面的空間相當大,台式飲品🧋🥤,就置於梯級上,還有幾張枱,已有客人在進食,自成一角😉。 我哋即場網上攞飛,等了50分鐘左右,食到差不多11點,起碼沒有比趕😂😂。 等位時,幸好店外有位置可供坐下🛋,非常貼心🪑。我哋揀咗🫕 紅顏花膠雞鍋🫕 ~ 養顏吧☺️,之前試過呢個鍋,覺得不錯😌,今次再點。 濃濃的湯底,有花膠,雞肉粒,菇片🍄,冬菇等。 未放食材之前就試試個湯🥣,超好味😋,好膠好黏👍🏻,我還特意裝了一碗白飯🍚來撈湯,好好食😋叫了2碟頂級美國牛肩胛肉🐮🥩,肉質好嫩好腍,雪花分怖均勻,好正👍🏻🍡丸類拼盤 ~包括牛筋丸、貢丸、蝦丸,一次過試晒3款。 蝦丸🦐好爽口,其他就沒有太大分別!今次就捨棄🍺,轉飲台式飲品🧋,點咗冰檸檬紅茶🍋🥤,大紅袍奶茶🧋,都係揀咗3分糖,台式飲品向來偏甜,3分糖其實已經好足夠!服務員💁🏻‍♂️💁🏻隨後奉上酸味味既沙冰,清清味蕾👅,最後就以梅子茶凍🍮作甜品,為整頓飯劃上完美的句號。喜歡湊湊火鍋🫕,除了是整

喜歡湊湊火鍋🫕,除了是整潔乾淨,食物質素不錯😌,裝修優雅之外,服務員的態度也不俗👍🏻
50 分鐘 (堂食)
🇭🇰K11 Musea 是最近幾年的新興購物及美食熱點,有很多年輕人或上班一族也喜歡到這裏購物和飲食。👩‍❤️‍👨小廚神與大吃貨不時也會到尖沙咀覓食,這次相約了家人在這裏用餐,家人提早預約了湊湊火鍋,讓小廚神與大吃貨初嘗一下這間台灣過江龍。🥰🤭店舖裝潢非常昏暗,內裏很有特色,相信是下了不少心機去裝修和佈置的。可惜,因為過於昏暗,整頓晚飯的時候也不能把東西看得很清楚,😅尤其是當吃火鍋的時候,水蒸氣令到大吃貨也看不到坐在對面的家人,有點兒可笑!🤭🤭餐廳有推薦的新賣點,也有一些套餐。家人看了後,覺得不太划算,建議我們單點,小廚神和大吃貨也十分認同,我們比較喜歡自己選擇自己喜愛的食物,而沒有打算被套餐設下框架。🤗我們首先點了一個鍋底,就是蕃茄牛膝鍋。湯底尚算可以,用料不錯,但是由於見識過用料十足的餐廳,這裏被比下去了。😂我們點了不少肉品,單單是新鮮肉,便點了四樣,包括了豬、牛和雞。🐮🐖🐣豬點了兩款,一種是松阪豬,即是豬頸肉,另外一種是黑豚肉。品質一般,而且肉質不算很有鮮味,有點兒失望。☹️☹️我們有點要兩款海鮮,也是魚類。🐟魚類表現不俗,尚算有鮮味,而且份量很多,大家可以一試。這裏最有特色的,也是女

這裏最有特色的,也是女孩子最愛打卡的,我想是這個企鵝吧。🐧在網絡上,看到有人推舉這個企鵝墨魚滑,說吃到墨魚粒和用料實在,令我們有很大的期望。誰不知,咬下去是死實的,完全沒有彈性。所以,大家還是打打卡算了吧。😜

我們另外點了一些蔬菜、一些遠慮、響鈴、蛋餃和烏冬,沒有特別好吃的,但是也不算難吃。🤪

自助吧有很多不同的醬料、兩款小菜和兩份水果。這個人的自助吧差不多要$100 ,實在有點兒昂貴。🙂

鴨血凍豆腐是無限添加的,但是我們叫了不同的侍應,分別等了1小時,一點也沒有端上來。而且上菜時、加湯時、查詢食品時,態度都非常非常之惡劣,實在令人十分氣憤!🤬🤬那種垃圾的服務態度,不只是台灣過江龍餐廳內最差勁的,而是我在整個香港看到最垃圾的服務態度!😡😤

大紅袍珍珠奶茶是網絡追捧着,說來這裏一定要學的。大吃貨一到步,便馬上點了,只可惜,味道真的不如預期,只有淡淡的茶味,和很多的珍珠。而且珍珠不是粒粒分明的,是一團團的,每一團有十數粒,實在非常之不堪入目。😡😤

菠蘿冰沙及梅子果凍:小廚神和大吃貨對這兩種贈送的食物也沒有什麼好感,前者是充滿藥水和色素的感覺,而後者的梅子果凍簡直是牛頭答不想馬嘴。再者,在準備給客人時,也沒有檢查清楚,果凍是破裂的,令到我們大感失望。🥲🥲

老實說,以人均$500的火鍋店來說,這間火鍋店的綜合指數,確是不值回票價。同樣的價錢,我相信香港還有超級非常多更好的選擇。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

K11 Musea 湊凑甄選

地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea6樓608-609號舖

電話:23523777

#美食 #慶祝 #任食 #火鍋 #肥牛 #海鮮 #打邊爐 #foodiegram #火鍋控 #火鍋吃到飽 #火鍋推薦 #火鍋放題 #湊湊火鍋 #火鍋料 #k11musea #企鵝 #過江龍 #k11 #打邊爐 #湊湊 #尖沙咀美食地圖 #火鍋湯底 #火鍋配料 #香港美食 #foodie #hkfoodie #hotpot #香港探店 #海港城 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介

2022-10-16 405 瀏覽
呢間真係唔會失望既高質火鍋🍲呢間裝修好靚,空間感大,又坐得舒服🤗啲店員服務唔錯,火鍋配料又多元化🤠一坐低會送上兩杯乳酸沙冰😋好味我哋揀咗個鴛鴦鍋,一款係花膠雞,好好味啲花膠同湯,一定食野之前要飲番兩碗先得😂😂一款係台式麻辣鍋,有好好味既鴨血同豆腐,好惹味😙😙仲可以係咁添加😋😋✨叫左兩款牛🐮係好正😙油脂分佈好平均✨海鮮拼盤,新鮮,整體質素好唔錯🦐✨企鵝丸🐧,好qq,賣相好可愛,好彈牙同埋幾款其他野食😋😋😋仲有佢個大紅袍珍珠奶茶🥤真係好好飲,仲好大杯,一定要試食到最後仲有送上🍮梅子茶凍甜品🤗

一坐低會送上兩杯乳酸沙冰😋好味

✨叫左兩款牛🐮係好正😙油脂分佈好平均
✨海鮮拼盤,新鮮,整體質素好唔錯🦐
✨企鵝丸🐧,好qq,賣相好可愛,好彈牙
同埋幾款其他野食😋😋😋
仲有佢個大紅袍珍珠奶茶🥤真係好好飲,仲好大杯,一定要試

食到最後仲有送上🍮梅子茶凍甜品🤗

2022-10-03 3178 瀏覽
呢間台式火鍋非常受歡迎,早一個星期前book都book唔倒7點幾晚飯時段,只好book 530.嚟Musea 咁多次都未上過嚟6樓,原來咁寬敞,火鍋店門口有幾張檯仔應該俾人飲珍珠奶茶的。入到去樓底好高,裝修好有規劃,唔會好迫,我地三個人坐四人檯,燈光好暗。入座提供小圍裙,好貼心醬油自助,仲有滷肉飯同生果,如果點餐已包,如果好似我地三個人只點二人餐,第三位就需要加19蚊先可用自助bar.我地點咗2人餐再加粟米,豬同蛋餃。湯底鴛鴦,分別要椰子雞(內有粟米,馬蹄),另一個係花膠雞湯(內有雜菌),兩個都好足料,花膠個湯好粘口👍👍海鮮拼盤有蝦,聖子,帶子,全都高質,當中鮑魚最新鮮企鵝🐧丸好可愛❤️,其實即係墨魚漿,味道都可以。粟米唔夠甜, 烏冬好彈牙中途送上橙汁沙冰最後有個甜品果凍,雖然係送,但一啲都唔馬虎,係茶味果凍,唔甜,中間仲有梅, 成餐感覺好豐富,不過有啲趕,其實用餐時間120分鐘唔太夠,要岀去攞野,要打卡…,侍應都好忙,所以節奏有啲急促,唔太chill .埋單HKD1223
入座提供小圍裙,好貼心

我地點咗2人餐再加粟米,豬同蛋餃。

海鮮拼盤
有蝦,聖子,帶子,全都高質,當中鮑魚最新鮮

企鵝🐧丸
好可愛❤️,其實即係墨魚漿,味道都可以。

粟米唔夠甜, 烏冬好彈牙

中途送上橙汁沙冰

埋單HKD1223