2020-11-11
已經食過無數次,但係寫食評就係第一次。店細位少,都預左要等架啦,等左大約15分鐘左右。店內大約有十個位左右,有少少逼,所以大家有定心理準備,黎依到食野係真係為左食野,唔係比個位你傾計吹水聚舊😂(好認真咁講)。一行三人,總共嗌左三碗麵。之前食過雞絲粉皮麻麻,所以今次都無叫到。菜肉水餃麵 $46落單嘅時候裏面廚房姐姐行出黎就話「唔得呀!得三隻水餃,夾隻雲吞比你好唔好?」冇所謂啦都係為咗想食碗麵姐😂。咁其實仲好,一次過可以食晒兩款唔同嘅餃。朋友表示水餃好味過雲吞,雖然餡料都係一樣,應該係個餃皮同雲吞樣既分別。感覺上佢比嫩雞煨麵細碗,唔知係咪因為佢係清湯,所以睇得好清楚有幾多麵🤨。蔥油開洋麵 $51蔥油開陽拌麵真係好!好!食!😍😍😍蔥油炸得好香,不過比較鹹。當朋友撈完個面之後食都還可以,但食到底浸住啲醬油既麵,就真係要飲多幾啖水。下次食可能要叫佢蔥油,可能會好啲,對蔥油真係又愛又恨,好油又好肥,好香又好食😢😢。另外,蔥油開洋麵上面嘅蝦米真係好大粒,比起平時出街食既真係大好多,仲要好多蝦米,好似唔洗錢咁樣,佢真係幾揼本😛。嫩雞煨麵 $50我每次黎到都係食嫩雞煨麵,原因好簡單,因為每次都好好食,無
菜肉水餃麵 $46
蔥油開洋麵 $51
嫩雞煨麵 $50
我每次黎到都係食嫩雞煨麵,原因好簡單,因為每次都好好食,無一次令我失望,或者令我想試下其他麵💕。個雞湯真係好甜好香好滑,仲要係奶白色嘅,飲落去就好似飲緊忌廉雞湯😚!另外,雞粒好滑好軟熟,唔會話煮得耐就會鞋口😇。我食過至少五次,冇一次係鞋架,每次啲雞粒都係好正。好大碗,就算男仔食都一樣好夠,對我黎講就好多啦,次次都完成唔到🌝。
埋單$147(無加一)