2020-07-06 1473 瀏覽
小蛙妹今日約咗大隻仔去滾就係呢間旺角嘅「滾喜」大隻仔有得任飲任食,實唔驚唔夠飽。 旺角呢間「滾喜」在女人街內,要搵一啲都唔難,店內座位尚算寬躺,由於唔係繁忙的星期五六,所以2人都可以座4人卡位。我地選擇了麻辣雞煲加$208嘅安格斯牛肉餐。先上來一個麻辣雞煲,一開蓋一股香濃的麻辣湧出來,食得辣嘅我點了中辣覺得未夠辣,蛙妹下次一定會叫大辣。雞煲份量非常足料,食完雞煲已經有2成飽。打邊爐安格斯一定係主角。牛肉一上一望已知新鮮,脂肪與肉的比例啱啱好,牛肉沒有筋,接近入口即溶,認真好味!第二樣推介嘅係脆肉鯇,新鮮爽口,食了一碟也沒有魚骨,啱哂我呢啲食魚唔識吐骨嘅人。🐟仲有蝦,隻隻都新鮮彈牙,是必食海鮮之選。🦐最後一樣不得不介紹嘅係咸蛋炸魚皮,難以想像呢樣不起眼的東西是咁好食。我個人完全無法抵擋咸蛋嘅威力,試過咁多間,真係未試過咁好味嘅魚皮,香脆可口,零舍不同,咸蛋控嘅你一定要點呢個咸蛋魚皮。 下次再來,一定也是為咗佢。飲品櫃內有多款飲品選擇,但任飲新鮮自定制的竹蔗茅根也屬少見。所以一來我已經拎了兩壺自私飲了。 🎋飲飽食醉後,好想食個甜品。如果有雪糕或者啫喱食下就好了。希望下次再黎會有埋單5舊有找
小蛙妹今日約咗大隻仔去滾
就係呢間旺角嘅「滾喜」大隻仔有得任飲任食,實唔驚唔夠飽。

我地選擇了麻辣雞煲加$208嘅安格斯牛肉餐。
雞煲份量非常足料,食完雞煲已經有2成飽。

打邊爐安格斯一定係主角。

香脆可口,零舍不同,咸蛋控嘅你一定要點呢個咸蛋魚皮。
下次再來,一定也是為咗佢。

埋單5舊有找,大隻仔話好抵就爭住埋單,真開心,有得食又免費。
  • 雪花肥牛
  • 咸蛋炸魚皮
2020-06-20 194 瀏覽
香港人食火鍋種類的選擇也十分之多,有各式各樣的,包括有雞煲等,朋友介紹之下來到了這間在旺角十分之出名雞煲的食店.食店選用放題的方式也十分之經濟,所有飲品也包括在套餐來,食物的種類也不少,有肉類,海鮮丸子雲吞蔬菜等.今日我們叫了最邪惡的芝士雞煲,想雞煲同事店員也附上了一個計時器控制雞的火侯十分之專業.到了指定的時間,芝士雞煲可以食了,雞肉十分之香滑,充滿了濃濃的芝士味,雖然係邪惡但是十分之好味道.不得不提的牛肉,我安格斯牛肉油脂分布十分之平均,入口即溶也充滿了牛肉味.海鮮鱔片也十分之新鮮又閃令令的感覺.

海鮮鱔片也十分之新鮮又閃令令的感覺.
2020-06-14 164 瀏覽
尋晚去咗通菜街嘅滾喜食任食雞煲火鍋,價錢每位$188,兩個小時任飲任食,都幾街坊價。作為牛魔王嘅我哋就升級任食高級安格斯,都只不過係$208/位。雞煲有得揀麻辣或芝士,我哋唔食得辣就揀咗芝士。芝士半溶有拉絲效果,好惹味,雞件又嫩滑,簡直係perfect match,唔夠喉仲可以免費加雞件。任飲有竹蔗茅根,真係用材料煲出嚟唔係普通支裝飲品,大熱天時打邊爐降火啱晒。食完雞煲可以加湯打爐,不過我哋就轉火鍋湯底,鴛鴦湯鍋+$38就有。揀咗【皮蛋芫茜湯】同【沙爹湯底】,我鍾意沙爹湯底,真係有濃濃沙爹味唔係得個鹹字。【高級安格斯】睇相都知好食。油花分佈均勻,淥十幾秒就食得,食落油脂豐富,肉味濃郁。最重要係叫第二碟都係維持水準,唔似有啲火鍋放題第二碟就開始「走樣」。【美國肥牛】雖然upgrade咗安格斯但都叫咗少少肥牛試吓,雖然油香冇安格斯咁重但幾肉質嫩滑,都幾唔錯喎。【海蝦】餐廳好有心,上碟時已係係剪咗蝦鬚,唔怕「條條fing」,蝦肉鮮爽,所以不停encore。【咸蛋炸魚皮】惹味鹹蛋x香脆魚皮,蘸皮蛋芫茜湯就夠味啦~【炸響鈴】響鈴就蘸沙爹湯底,味道香辣,正。【鮮蝦雲呑】皮薄饀靚,自家製㗎,細細粒唔

【咸蛋炸魚皮】惹味鹹蛋x香脆魚皮,蘸皮蛋芫茜湯就夠味啦~

【炸響鈴】響鈴就蘸沙爹湯底,味道香辣,正。

【鮮蝦雲呑】皮薄饀靚,自家製㗎,細細粒唔怕食完太飽肚。

【白鱔片】好新鮮爽口,必點。

【皇帝菜】狂食肉之後梗要食啲蔬菜balance返。

整體食物質素都幾好,咁嘅價錢要encore啦。
2020-06-13 1025 瀏覽
雖然疫情仍在,不過只要懂得選擇一樣可以食得安心食得開心,今晚小妹就同幸尼去打個邊爐撐一撐枱腳。😋女人街近登打士街行前幾間 「滾喜火鍋店」,地方寬敞光猛闊落,熱誠的男店長笑臉迎人問我們是否二位,幫我測了體溫後安排我們坐窗邊卡位,私人空間高十分舒服。男店長溫馨提示可以先喝點飲品再慢慢點餐,這個態度我鍾意。👍這裡一個價錢二種享受,先來一煲芝士雞係打開頭陣,在檯上加熱後女店員翻兩翻即刻香氣撲鼻,鹹香芝士包滿雞件入口嫩滑滋味!再接再厲麻辣雞煲,嘩...香港十足超惹味,同樣是香嫩軟滑帶點麻辣非常刺激。😋😋吃罷雞肉加湯試火鍋配料,火鍋配料都頗多選擇,豬、牛、羊及海鮮丸類數拾款,幸尼是牛魔王打邊爐點小得牛肉,先來一碟安格斯牛肉,牛味濃郁油脂分布平均口感不錯。仲有牛丸、貢丸爽彈有鮮美不會死實實。大蝦有鮮味且彈牙抵食。👍中場休息來一碟店長推薦黃金魚皮,鹹蛋黃香加配合炸魚皮鬆化,香脆無比食個不停,這實在太邪惡了!😅😅一個價錢三種享受非常超值!

男店長溫馨提示可以先喝點飲品再慢慢點餐,這個態度我鍾意。👍

仲有牛丸、貢丸爽彈有鮮美不會死實實。
大蝦有鮮味且彈牙抵食。👍

一個價錢三種享受非常超值!

2020-06-03
  • 芝士雞煲
2020-06-12 144 瀏覽
抵食放題,點了188放題,八點前離座再減2蚊得168一位,麻辣雞煲份量很足,兩小時火鍋雞煲都任食,叫了中辣都不會太鹹,飲料也不錯,有地瓜糖水喝,服務態度好,夠辣夠味份量足!一定會再幫襯!!
  • 麻辣鸡煲
2020-06-09 140 瀏覽
今晚想食雞煲,又想打邊爐,就喺旺角搵到呢間雞煲+打邊爐店~有三重芝士雞煲同麻辣雞煲~可以食完芝士再食麻辣一開始俾咗好多調味料我哋自己配三重芝士雞煲真係超級多芝士!好邪惡🥺店員好好間唔中就會過嚟幫我哋搞同埋睇火嗌咗個鹹蛋黃魚皮~好好食魚皮好脆~鹹蛋黃都多,鹹蛋黃會起沙,同魚皮好夾麻辣雞煲(BB辣)雞煲啲料好足~好多芫荽🥰 店員建議用麻辣雞煲加湯會好食過芝士嗰個我地嗌$208個餐 就係任食安格斯牛~劃單嘅嘢全部都上齊冇漏單,上菜都好快安格斯牛好食~唔會咬唔開~有牛味其他丸類都唔差蟹柳唔係麵粉嗰隻~雲吞係自家製,蝦滑,有啲蔥味,皮薄👍🏻海鮮都幾新鮮~嗌咗蝦同脆鯇片都好食~仲有個飲品櫃飲品任飲,普通汽水、茶都有,仲可以加錢任飲啤酒🤣呢間都幾抵食~好飽好滿足 🙉
今晚想食雞煲,又想打邊爐,就喺旺角搵到呢間雞煲+打邊爐店~

有三重芝士雞煲同麻辣雞煲~可以食完芝士再食麻辣

一開始俾咗好多調味料我哋自己配

三重芝士雞煲
真係超級多芝士!好邪惡🥺
店員好好間唔中就會過嚟幫我哋搞同埋睇火

嗌咗個鹹蛋黃魚皮~好好食
魚皮好脆~鹹蛋黃都多,鹹蛋黃會起沙,同魚皮好夾

麻辣雞煲(BB辣)
雞煲啲料好足~好多芫荽🥰
店員建議用麻辣雞煲加湯會好食過芝士嗰個

我地嗌$208個餐 就係任食安格斯牛~
劃單嘅嘢全部都上齊冇漏單,上菜都好快
安格斯牛好食~唔會咬唔開~有牛味

其他丸類都唔差
蟹柳唔係麵粉嗰隻~
雲吞係自家製,蝦滑,有啲蔥味,皮薄👍🏻

海鮮都幾新鮮~嗌咗蝦同脆鯇片都好食~

呢間都幾抵食~好飽好滿足 🙉
2020-06-02 165 瀏覽
今天想吃火鍋放題,經過這間滾喜火鍋放題食物款式好像不錯,而且價錢不貴,於是便跟男朋友進去吃餐飽。餐廳座位十分寬闊,地方也很大,很適合一班朋友來聚會。入座後,店員馬上給我們放下了六款調味配料。我們選擇了麻辣雞煲,bb辣。之後覺得隔離坐的芝士雞煲很香,很吸引的樣子。(隔離飯香?)雞煲到了,店員首先幫我們預熱個爐,然後幫我們攪勻雞粒,便可以吃了。一打開蓋, 十分濃烈的香味撲鼻而來,雞肉入味,肉質滑嫩,洋蔥及蔥令雞煲味道昇華。好吃吃剩幾件之後,便叫店員加湯。吃火鍋當然要點安格斯牛肉,他們店的牛肉肥瘦均勻,色澤鮮紅,看下去很新鮮。莞茜加牛肉是完美的配搭牛肉很重牛味,薄切的,很易入口。最喜歡吃寬粉,不過建議煮三4分鐘便可,因為火力都挺大的,我就是放得太久,很難夾起,很多都斷開,彈到周圍都是。海蝦都挺大隻。飲品都挺多選擇,還有甘蔗蘿蔔汁清清熱氣,不錯。吃到尾聲,湯中的雞吸收了湯的精華,雞肉肉質還是滑嫩的,十分美味整體來說,這間火鍋放題挺不錯的,下次有聚會的時候,跟朋友一起再去過

餐廳座位十分寬闊,地方也很大,很適合一班朋友來聚會。

火鍋調味料
入座後,店員馬上給我們放下了六款調味配料。

麻辣雞煲

吃剩幾件之後,便叫店員加湯。

莞茜加牛肉是完美的配搭
牛肉很重牛味,薄切的,很易入口。
紅薯粉
海蝦
海蝦都挺大隻。
甘蔗紅蘿蔔汁
飲品都挺多選擇,還有甘蔗蘿蔔汁清清熱氣,不錯。
浸了湯後的雞

海蝦
甘蔗紅蘿蔔汁
浸了湯後的雞
2020-06-01 129 瀏覽
呢日同朋友想烚下烚下,出到黎旺角決定揀呢間滾喜放題火鍋,好抵食。每人都係二百令蚊任飲任食,雞煲裡面既雞件仲可以免費任加,真係好抵食。飲品種類都有好多選擇,當晚我就決定飲佢自家制既竹蔗茅根,唔太甜又可以清熱仲可以無咁飽肚👍🏻因為鐘意食辣,掙扎左芝士同麻辣好耐,最後都係決定叫麻辣雞煲。雞件好嫩滑,麻辣味做得好好,食完舊雞麻辣味先會慢慢滲出黎,唔會一味得個辣字。肥牛我升級左高級安格斯個餐,肥牛肉質好爽滑,記得唔好烚咁耐,半生熟食真係好正。呢到既羊肉都好掂👍🏻唔羶又薄身,烚十令秒就食得。最近好多地方都有黄金炸魚皮,黎到呢到都要試下,即叫即炸咸蛋黄味報超級濃郁,熱辣辣🤩最後叫埋d配菜烚下烚下,飽到捧住個肚叫買單~

呢到既羊肉都好掂👍🏻唔羶又薄身,烚十令秒就食得。

最後叫埋d配菜烚下烚下,飽到捧住個肚叫買單~
2020-05-26 108 瀏覽
這天與朋友在旺角逛街,看見這家雞煲,決定放縱一把吃一頓邪惡的芝士雞煲! 我們大概7點到達,店裏人數並不多。坐下之後店員問我們要芝士雞煲還是麻辣,1秒不用想就選了芝士不用多久雞煲就上來了,店員擺一個計時器,大概煮5 6分鐘就可以吃了。芝士非常濃和厚!緊緊包著幾塊。雞肉方面也挺嫩,吃起來胃口大開。吃完第一輪之後我們快一半飽了,就加湯轉邊爐。我們叫了肥牛,羊肉還有豬肉片,都很不錯。我們還叫了蝦,水魷魚和牛百葉,質素也不錯。我們吃的很飽。總的來說這家是推薦的~

我們還叫了蝦,水魷魚和牛百葉,質素也不錯。我們吃的很飽。

總的來說這家是推薦的~

2020-05-18 876 瀏覽
見疫情有緩和趨勢,閨蜜話好掛住雞煲, 想出去食番餐,好呀餐廳位於通菜街,行過女人街好多檔口都冇開檔,有啲唔慣,真的希望明天會更好😍餐廳地方闊大,又有卡位,係呢個時候,空間感好重要呢度雞煲加打邊爐有三款選擇,我哋揀咗中價的雞煲加任食高級安格斯,任飲任食兩小時雞煲有芝士/麻辣選擇,閨蜜係芝士控,第一時間已經揀咗芝士雞煲雞煲上檯嘅時候啲芝士係未溶嘅,等咗沒多久,芝士剛溶的時候,店員姨姨已經好熟手同我哋搞勻咗,食得每件雞件畀滿滿的芝士包圍住,肉質仍保持嫩滑,閨蜜表示很滿意接著當然是火鍋時候,叫咗香茜皮蛋湯, 配料全部可以揀幾人份量或者注明幾多件, 避免浪費先叫咗安格斯牛肉,比起普通肥牛,牛味較重,鍾意食牛嘅,一定要揀呢個餐其他嘅火鍋配料選擇都不少叫咗海蝦,脆鯇片,白鱔片,水魷,牛柏葉,各式丸,腸仔,紅薯粉,響鈴,娃娃菜………等等。呢度啲店務員手快腳快,態度親切,見我哋話唔想飲雪櫃嘅凍嘢,特意去紙箱開啲冇雪過嘅烏龍茶畀我哋開心的大吃大喝,又是捧著個肚離開的一餐。
見疫情有緩和趨勢,閨蜜話好掛住雞煲, 想出去食番餐,好呀

餐廳地方闊大,又有卡位,係呢個時候,空間感好重要

每件雞件畀滿滿的芝士包圍住,肉質仍保持嫩滑,閨蜜表示很滿意

芝士雞煲

安格斯

肥牛

其他嘅火鍋配料選擇都不少

開心的大吃大喝,又是捧著個肚離開的一餐。

2020-05-13
芝士雞煲
安格斯
肥牛
2020-05-13 669 瀏覽
今晚約了朋友一齊出來傾計,當然是一邊食一邊傾,揀了旺角一間食雞煲及火鍋放題的滾喜火鍋專門店。餐廳裝修都很企理整潔,卡位坐得很是舒適。放題雞煲火鍋有三個任飲任食套餐有美國肥牛套餐$188,安格斯星級任食套餐$208,高級安格斯套餐$278,最后我們揀了$208套餐。雞煲有2款,有三重芝士雞煲及秘製麻辣雞煲,我們則揀了秘製麻辣雞煲 小辣。點完后,雞煲很快就上枱,見到雞煲內面上有很多芫茜蓋在了雞件上,其實雞件經已有9成熟,所以上枱隻須再煲上2分鐘就可食,餐廳很是細心,放了個鬧鐘,調教了兩分鐘的時間,讓雞件剛剛好熟,雞煲內除了大量的芫茜還有大蒜心、洋蔥,當然有干辣椒及花椒。雞煲揭開蓋時,聞到一陣陣的芫茜香味及雞的香味,雞肉帶著芫茜及麻辣香味,又嫩又滑又入味,令我食到停不了口。食完雞煲,跟著我們揀了個鴛鴦鍋繼續食火鍋,鴛鴦鍋要了芫茜皮蛋湯+沙嗲湯。至於放題的火鍋配料,都有很多款式。美國肥牛食火鍋當然少不了牛肉,美國肥牛捲成一捲一捲的,肥瘦均勻,入口帶牛味油香。安格斯牛肉安格斯牛肉相對較瘦,牛味比起美國肥牛又另一翻的味道,見到似是手切牛,比起一般的肥牛較厚,牛味頗濃。蒙古羊肉卷蒙古羊肉卷不會很肥,

今晚約了朋友一齊出來傾計,當然是一邊食一邊傾,揀了旺角一間食雞煲火鍋放題的滾喜火鍋專門店。

餐廳裝修都很企理整潔,卡位坐得很是舒適。

放題雞煲火鍋有三個任飲任食套餐

至於放題火鍋配料,都有很多款式。

美國肥牛

蒙古羊肉卷
蒙古羊肉卷不會很肥,一入口已食到濃濃的羊味,我愛用沙嗲湯底,灼完后點上自調的辣醬汁,令羊肉更顯麻辣及鮮味,這個必食哦。

至於海鮮類,要了海蝦及白鱔片。
海蝦很新鮮,肉質帶點爽口又鮮甜。

其它還要了雞子、牛柏葉及鵝腸、炸魚皮及咸蛋炸魚皮…等,兩款炸魚皮都非常脆口,尤其喜愛鹹蛋炸魚皮,鹹鹹香香的又入味又香脆,灼一灼再食又是另一番口味。

白鱔片切成雙飛,也是很新鮮,爽口很鮮味,不用灼太久時間,灼得久反而會變腍而不爽口。

至於青菜要了皇帝菜、生菜,還有超甜粟米及蓮藕片…,最爰就是放題了,食得非常開心又盡興。
2020-05-09 130 瀏覽
今晚和了很久沒見的朋友出來食飯,因為我們都很久沒有食雞煲,今天就來到這間位於通菜街的滾喜火鍋專門店食晚飯。我們叫了個麻辣雞煲小辣。店員會用計時器計時,煮了大概幾分鐘左右會主動過來幫我們炒一炒雞,這個時候就可以正式開動了!雞件非常惹味,熱辣辣,雞十分入味,而且雞也很滑,不會煮得很老,雞件也可以任食,食完雞就可以落湯用來打邊爐。火鍋的配料也有很多選擇,落單都是用紙剔的,我們都叫了不同的種類,我們填寫的分量都來得很準確,不會浪費食材,而且食材也十分新鮮。店員們的服務態度也十分好,他們會主動過來幫我們的火鍋調細火。下次一定會再過來光顧。

2020-05-06 530 瀏覽
天氣熱,帶口罩令人感覺有欠精神,悶焗了一天,可以稍作輕鬆就是吃飯這個時刻💃仼點仼食2.5小時,可以有足夠的用餐時間慢慢歎呢!卡位坐得好舒服,店員叔叔呀姨友善有禮貌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)看著蒸氣四起,隔著煲蓋都嗅到驚喜的胡椒香,我的秘製麻辣雞煲可以吃喇~雞煲賣相超靚,稱得上我吃過放題雞煲中最誘人😍令不是雞煲迷的我亦垂涎三尺。雞件切得大小適中,皮不肥,薄薄的。雞肉嫩亦少肥膏,要了大辣,雖好多干辣椒🌶️但香大於辣,食得出有麻香,爆過的蔥蒜洋蔥🧅ok惹味!!蒙古羊肉卷一點也不膻,肉嫩鮮味。上枱驚見美國肥牛質素好高,卷得好看,肥瘦各一半,切得厚薄均勻,牛味出色。主食安格斯肥牛色對版,紅白紋理美美,擺盤得體,入口鬆軟,打雞煲邊爐缺不得,回本之作。鵝腸脆身,海蝦貼心預先處理好觸鬚,肉爽大隻。魚皮餃細粒但魚油香不少,蟹柳棒快熟,細條的蒜蓉腸有咬口。水魷出品佳,厚切又新鮮。粟米娃娃菜索麻辣湯汁後更甜。咸旦炸魚皮整叫整炸,脆卜卜惹味。芝士腸皮脆兼爆芝。自家製的竹䉀水味天然清潤,比罐裝甜飲更健康。平時打邊爐一渣最少58元,這兒都有仼飲真抵呀!食後感:上菜速度快,加湯殷勤,抹台積極,冷氣十足,放題仼食的食物種類選擇齊,

仼點仼食2.5小時,可以有足夠的用餐時間慢慢歎呢!

蒙古羊肉卷一點也不膻,肉嫩鮮味。

鵝腸脆身,海蝦貼心預先處理好觸鬚,肉爽大隻。

魚皮餃細粒但魚油香不少,蟹柳棒快熟,
細條的蒜蓉腸有咬口。

水魷出品佳,厚切又新鮮。粟米娃娃菜索麻辣湯汁後更甜。

咸旦炸魚皮整叫整炸,脆卜卜惹味。芝士腸皮脆兼爆芝。

食後感:上菜速度快,加湯殷勤,抹台積極,冷氣十足,放題仼食的食物種類選擇齊,涼涼的環境下,再嚐熱騰雞煲,一大享受也。
2020-05-05 104 瀏覽
<208 蚊抵食邊爐>🔥呢間喺旺角通菜街既滾喜 環境大 有卡位 任食雞煲 我就點左208 蚊任食2.5 小時 呢個價錢係中等既 level. 有得食安格斯肥牛 , 首先可以點雞煲 任添 有🍴芝士雞煲 🧀 雞煲好大件彈牙 勁多芝士碎 煲5,6 分鐘等 d芝士溶哂落雞度就食得 🐤 雞肉彈牙 芝士醬汁香濃 好味 🍴 麻辣雞煲 🔥辣椒 葱花 紫洋葱 雞肉入味 中辣既辣度適中 帶 d辣香 而且雞肉彈牙 咸度適中 好味 食完雞煲就可以加38 蚊點個鴛鴦湯底打邊爐 我就點左個 沙嗲加芫茜皮蛋 🥚沙嗲 湯有 d沙沙口感 帶 d甜咸沙嗲味 😍 而芫茜皮蛋 皮蛋味香 芫茜夠清新🥚 清清地幾正打邊爐料好多點唔哂😂 安格斯肥牛 肉質彈牙 🐂牛味濃 而牛肉夠軟熟 入味 蟹柳夠香甜🦀咸蛋皇魚皮充滿咸蛋香🥚雞子大大隻 鵝腸肥味 魷魚同牛柏葉都夠哂爽口 羊肉夠酥 仲有肥味豚肉 🐷新鮮海蝦🦐 蕃薯苗十分新鮮 仲有各式汽水啤酒任飲 十分抵食抵飲#打邊爐 #火鍋 #肥牛 #安格斯 #魚皮 #咸蛋王 #皮蛋 #芫茜 #炸魚皮 #雞煲 #芝士 #麻辣Score 平均分 <7.9/10>Ta
<208 蚊抵食邊爐>🔥

Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#滾喜火鍋專門店
旺角通菜街 2a至2p鴻光大廈地下 f, g, h鋪
~~~~~~~~~~~~
2020-05-05
2020-02-29 256 瀏覽
旺角女人街近街尾揾到間任食雞煲火鍋餐廳,店內裝修是港式茶餐廳感覺,餐廳食客主要是後生仔。芝士雞煲冇得輸,食完可以再添,件件食得,芝味出色,溶咗嘅芝士鋪滿每一塊雞件,食到停唔到口,個人來說,芝士火鍋唔係周圍食到,這個值得推介。超級推介自家製蛋黃魚皮,夠味香脆,響鈴也非常可口。其他火鍋材料都好新鮮,欣賞佢嘅鮮蝦雲麵及鮮蝦水餃。薄切紐西蘭羊片,十分美味!牛肉滾水淥5秒即刻食得,正!薄切牛舌一樣可口。牛柏葉夠爽

芝士雞煲冇得輸,食完可以再添,件件食得,芝味出色,

超級推介自家製蛋黃魚皮,夠味香脆,
響鈴也非常可口。

其他火鍋材料都好新鮮,欣賞佢嘅鮮蝦雲麵及鮮蝦水餃。

薄切紐西蘭羊片,十分美味!

牛肉滾水淥5秒即刻食得,正!

薄切牛舌一樣可口。

牛柏葉夠爽

2020-02-03