2019-09-14
滾喜火鍋專門店話說旺角女人街有一間火鍋雞煲,早去到唔會太多人,唔太當眼,就入左去試下,套餐有幾個唔同價錢選擇,最貴既可以任食桶蠔同高級安格斯牛肉,我揀左安格斯牛肉餐,先嚟雞煲,點左小辣,味道好香,汁料唔算太油,辣味都幾有層次,雞肉鮮嫩,係有心機制作,絕對係一個唔錯既雞煲選擇,麻而不辣,唔會太霸道,雞肉有咬口又入味,我相信應該係預先泡過油,加了芫茜和甜甜紫洋蔥,香氣樸鼻,味道冇得頂。這裏的食物很多都是用件數來點,自己填紙仔落單,食多少點多少,咁樣就不會浪費食物喇。先介紹安格斯牛肉,好香牛肉味,又唔會好肥,佢個menu有建議最佳食用時間係淥8至10秒,正,係好味既!推介要試嘅係牛舌,薄薄一片,一D都唔難咬,我覺得比安格斯牛更加好味!而西班牙黑豚肉,薄薄的黑豚肉,油脂不算多,但好有豬肉味,比想像中更好。炸響鈴,自家製的響鈴,應該係新鮮炸起,非常香脆,好好味。而呢個,鹹蛋黃炸魚皮也是自家出品,甘香鬆脆,鹹蛋黃香與魚皮的魚油香氣互相輝映,惹味可口。食完雞煲加湯打邊爐,配料一樣多,而且質素唔差,特別係超甜粟米,真係超甜,又爽口,我食左好多件!而自助飮品櫃內-有啤酒、汽水丶綠茶和涼粉爽及自家製的竹䉀
食完雞煲加湯打邊爐,配料一樣多,而且質素唔差,特別係超甜粟米,真係超甜,又爽口,我食左好多件!而自助飮品櫃內-有啤酒、汽水丶綠茶和涼粉爽及自家製的竹䉀水等飲料。
最後,值得讚一讚員工服務,有禮、有笑容,今時今日唔係每一間火鍋店都做到咁既水準,希望佢地可以保持住呢種服務態度!