2024-06-14 82 瀏覽
🍲招牌椰子雞鍋(半隻)呢度嘅椰子雞鍋最大嘅特色應該就係喺你面前將椰青汁倒入個鍋入邊,配上椰絲蓮子,成個湯頭非常清甜!呢度打邊爐又係飲咗椰青湯,食兩件雞,再打邊爐嘅!由於餐廳都會教我哋計時,所以隻雞煮得啱啱好!雞件除咗好嫩,仲有濃厚雞味👍🏼🐷西班牙無激素豬頸肉豬頸肉份量都幾多,稍為有啲薄切,但可能就係因為薄切,所以口感好嫩🥟手包鮮蝦雲吞六粒雲吞個皮好薄,餡料非常飽滿,豬肉有咬勁口💪🏻,仲有啲彈牙添🤭
🍲招牌椰子雞鍋(半隻)

🐷西班牙無激素豬頸肉

🥟手包鮮蝦雲吞六粒
2024-06-13 30 瀏覽
尖沙咀新開左呢間火鍋店,有好多四人卡位,座位坐得舒服,仲有專屬電視,放工可以同朋友食飯好好ENJOY。員工好有禮貎,服務態度好好,火鍋配料既種類超多,有海鮮、肉類、各式配料,上菜速度好快,最重要係全部食物既質素都好高,打邊爐最緊要食物夠新鮮招牌椰子雞鍋超推介呢個椰子雞鍋,佢係呢間店既鎮店之寶,湯底係用新鮮椰子,一滴清水都無加,裏面仲放左蓮子同椰子,口感更好!雞煲滾後再焗五分鐘,個湯超濃雞味,超級鮮甜!!隻雞都非常出色,係走地雞,好香雞味,好少係香港食到呢個質素既雞,一試難忘!爽口手打鮮蝦滑蝦滑好彈牙,果然係手打新鮮蝦滑,好味手包鮮蝦雲吞雲吞裏面有好大隻蝦,皮薄餡靚

爽口手打鮮蝦滑
蝦滑好彈牙,果然係手打新鮮蝦滑,好味

手包鮮蝦雲吞
雲吞裏面有好大隻蝦,皮薄餡靚
2024-06-11 33 瀏覽
前菜叫左麻辣魚皮,魚皮爽口彈牙,麻辣味對我黎講係偏辣,但係又食得好過癮。再嚟就上椰子雞鍋,見到呢個係人氣推介,店員介紹用咗半隻文昌雞,椰子絲,珍珠馬蹄,再加兩個椰青同兩個椰皇,滾出嚟嘅湯非常甜,雞肉都好嫩滑又彈牙,兩個食半隻雞就啱啱好,我哋每人都飲咗2碗湯,跟住就可以加湯繼續打火鍋。蟹籽墨魚手打丸👍要俾個讚,蟹子分量好充足,完美咁包裹咗成粒墨魚丸,手打丸質感好彈牙,真係性價比甚高。最後加咗個皇帝菜,食埋就啱啱好,個肚10分滿足,聽日又要努力做gym再食好西

第一次來這家滾夜火鍋,試一下非常出名的椰子雞鍋,這個雞鍋用椰皇加入秘製調味,雞肉味道非常清甜,且非常嫩滑,除了雞肉外,椰子雞湯也非常清甜可口,必定要把它喝完😋。除了招牌菜椰子雞鍋外,兩款牛肉-新鮮牛頸脊和美國安格斯牛小排也必定要試,新鮮牛頸脊,肉質鬆化有咬口,肉味也非常濃郁;美國安格斯牛小排,油花香味突出,灼幾下就要馬上拿上來吃,吃起來嫩口,非常有口感。還有其它食品如羊肉、牛丸等等也非常好味。除了食物質素高之外,這裏環境也非常舒適,我們一班人坐在廂房內,這廂房座位寬敞,而且環境寧靜,非常適合一班好朋友相聚😄 我們邊吃邊飲邊聊天,非常盡興,下次必定會再來
第一次來這家滾夜火鍋,試一下非常出名的椰子雞鍋

• 美國安格斯板眼
Was around Tsim Sha Tsui and spotted Bubbly Feast Hotpot that specializes in coconut chicken pot, which was exactly what I wanted to try.Coconut Chicken PotThe staff prepared the signature pot at the table. 4 fresh coconuts. 1/2 chicken. No MSG or extra condiments. The flavor of the soup all came from the chicken meat, coconut and water chestnut. Simple yet sweet and delish. Interesting enough, the free-range Wenchang chicken they used from Hainan also fed on coconut. Firm texture and rich chick

Coconut Chicken Pot
The staff prepared the signature pot at the table. 4 fresh coconuts. 1/2 chicken. No MSG or extra condiments. The flavor of the soup all came from the chicken meat, coconut and water chestnut. Simple yet sweet and delish. Interesting enough, the free-range Wenchang chicken they used from Hainan also fed on coconut. Firm texture and rich chicken taste. Added some lime juice to make it more refreshing.

Bean Curd Skin
Freshly fried so I could munch on it while waiting for the food inside the pot to cook. Crispy and not too oily.

Homemade Meatballs
4 flavors - beef, squid, shrimp and dace. Not the bouncy kind of meatballs. Preserved the unique taste of each ingredient.

2024-06-06 72 瀏覽
香港可以食到咁真材實料既椰子雞煲,真係好難得,而且服務又好,環境又舒服,真係一流。招牌椰子雞煲(半隻雞)$248用左2個椰皇加2個 椰青,即場開完係我地面放倒落去,再set好哂時間去煲文昌雞,我想講真係甜到入心,混合左兩種椰子既鮮味,而家佢既鮮味真係好夾雞肉,好鮮香。椒鹽魷魚穌$88好香好脆,亦用左好特色既方式上菜,吸引視覺。脆鯇魚片$88食完雞就加湯打邊爐,到底點先可以咁好味,完全係美味之選,大家都要試下。

招牌椰子雞煲(半隻雞)$248

椒鹽魷魚穌$88
好香好脆,亦用左好特色既方式上菜,吸引視覺。

脆鯇魚片$88
2024-06-04 44 瀏覽
最近好耐冇食雞煲+火鍋啦!呢間位於尖沙咀食街~麻辣雞煲(半隻雞)$248今次簡左中辣!岩岩好唔會太辣但又夠香 雞件份量幾多 而且幾肥美😌 配料有青椒紅椒洋蔥芫荽,西芹等~夠晒入味!打邊爐就會加入豬骨湯手包鮮蝦雲吞4粒 $44手工製造 食到原隻蝦 夠飽滿!金錢肚 $78估唔到份量好多!不錯不錯油麥菜 $28打邊爐食呢幾款菜特別吸收!出前一丁 $18原本配送嘅調味粉同埋麻油,我覺得唔需要因為本身雞煲個湯底已經偏濃了,煮完之後已經吸晒精華!醬料費 $18/位加一服務費滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖
最近好耐冇食雞煲+火鍋啦!
呢間位於尖沙咀食街~

麻辣雞煲(半隻雞)$248

手包鮮蝦雲吞4粒 $44
手工製造 食到原隻蝦 夠飽滿!

金錢肚 $78
估唔到份量好多!不錯不錯

油麥菜 $28
打邊爐食呢幾款菜特別吸收!

出前一丁 $18

醬料費 $18/位
加一服務費

滾爺火鍋 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58-60號金碧閣地下A號舖
🍲招牌椰子雞鍋全個鍋都係用新鮮椰子水整成,我哋order咗半隻雞,椰子水和雞肉嘅配合,令肉質更白嫩,啖啖都散發著椰子香氣,味道濃郁香甜,兩者鮮味好夾,湯都要飲多幾碗。🥩頂級美國安格斯Prime牛小排牛肉紅潤肥美,油花分佈均,切面清晰可見,肉質口感細緻濃郁,唔錯!花甲殼面乾淨無破損,肉質紮實飽滿,咬下有彈牙嘅口感有鮮味。烚完海鮮和肉類,就放入皇帝菜和讚岐烏冬,兩者都非常吸湯,更帶來清新口感,與湯頭相得益彰,入口回甘。

🍲招牌椰子雞鍋

🥩頂級美國安格斯Prime牛小排

花甲
殼面乾淨無破損,肉質紮實飽滿,咬下有彈牙嘅口感有鮮味。

2024-05-25 41 瀏覽
今日一行四人去打邊爐,落雨濕濕,最忌啲餐廳污糟邋遢,一定要揀間衛生企理舒服嘅,朋友話嚟過呢間打邊爐,咁就一於試吓佢。果然係夠四正光猛,店員服務都OK,起碼一叫就有反應先,講番啲嘢食先:招牌椰子雞鍋(半隻雞)文昌雞半隻,椰青三個,椰肉 仲有 珍珠馬蹄,個湯都幾甜架,小朋友都覺得啱飲。2. 鬼馬雙星 (百花釀油條)想保持番脆口嘅質感,就要記得千祈唔好淥太耐,大人細路都搶住食,勁搞笑。3. 新鮮第一刀 即係新鮮豬肉片,每一塊都白裡透紅,唔韌。4. 即炸響鈴 $58 5. 即炸枝竹 $28每一舊都脆到不得了。6. 油麥菜 $28一盤滿滿嘅油麥菜,即刻覺得打邊爐都唔算太罪惡7. 手包韭菜餃(四粒) $40粒粒都均勻飽滿,湯汁都唔少。8. 美國安格斯板眼 $188份量足夠,有肉味,最重要係上枱嗰下加咗乾冰放煙嘅效果,搶眼,可以打卡!9. 讚岐烏冬 $28呢類急凍烏冬最驚就係唔夠凍,而呢一度嘅烏冬就冇呢個問題,值得一讚。10. 青島啤酒 $33打邊爐邊可以冇冰凍嘅啤酒!最緊要係夠凍,正呀!!尖沙咀打邊爐,四條友埋單都係$1070,算唔錯啦
今日一行四人去打邊爐,

落雨濕濕,最忌啲餐廳污糟邋遢,

一定要揀間衛生企理舒服嘅,

朋友話嚟過呢間打邊爐,

咁就一於試吓佢。

果然係夠四正光猛,

店員服務都OK,

起碼一叫就有反應先,

講番啲嘢食先:

招牌椰子雞鍋(半隻雞)

文昌雞半隻,椰青三個,椰肉 仲有 珍珠馬蹄,

個湯都幾甜架,

小朋友都覺得啱飲。

2. 鬼馬雙星 (百花釀油條)

想保持番脆口嘅質感,

就要記得千祈唔好淥太耐,

大人細路都搶住食,勁搞笑。

3. 新鮮第一刀

即係新鮮豬肉片,

每一塊都白裡透紅,

唔韌。

4. 即炸響鈴 $58 5. 即炸枝竹 $28

每一舊都脆到不得了。

6. 油麥菜 $28

湯汁都唔少。

8. 美國安格斯板眼 $188

份量足夠,

有肉味,

最重要係上枱嗰下加咗乾冰放煙嘅效果,

搶眼,可以打卡!

9. 讚岐烏冬 $28

呢類急凍烏冬最驚就係唔夠凍,

而呢一度嘅烏冬就冇呢個問題,值得一讚。

10. 青島啤酒 $33

打邊爐邊可以冇冰凍嘅啤酒!

最緊要係夠凍,正呀!!

尖沙咀打邊爐,

四條友埋單都係$1070,

算唔錯啦

招牌椰子雞鍋(半隻)

招牌椰子雞鍋

鬼馬雙星 (百花釀油條)

新鮮第一刀

即炸枝竹

即炸響鈴

油麥菜

手包韭菜餃(四粒)

青島啤酒
2024-05-21
招牌椰子雞鍋(半隻)
招牌椰子雞鍋
鬼馬雙星 (百花釀油條)
新鮮第一刀
即炸枝竹
油麥菜
  • 鬼馬雙星(百花釀油條)
尋晚約咗幾個friend打邊爐,朋友介紹話油麻地食開嘅滾爺火鍋響尖沙咀都開咗分店,既然位置比較方便大家就揀咗嚟呢度食😋餐廳響地庫,落到嚟發現樓面都幾大仲有房👍🏻 一坐低就掃code嗌嘢食🤤 招牌椰子雞鍋(半隻) $248朋友話呢個必點👍🏻 果然無介紹錯!三個大椰青加埋椰肉、珍珠馬蹄同半隻文昌雞一齊落鍋,滾起等幾分鐘就食得!湯底鮮甜好味,文昌雞又夠滑,簡直一流👍🏻 美國安格斯板眼 $188一上枱已經係視角享受😍碟底擺滿乾冰,個個都即刻攞電話出嚟打卡😂😂 牛肉都幾唔錯,唔韌亦有牛味👍🏻新鮮第一刀 (新鮮豬肉片) $178新鮮豬肉特別好食!爽口有嚼頭~ 用嚟打邊爐真係一絕👍🏻鬼馬雙星 (百花釀油條) $78呢個小食本身已經炸熟咗,但浸落個湯到更好食手包韮菜餃 (4粒) $40幾有誠意嘅餃子,夠多餡而且味道唔錯另外仲有點咗即炸響鈴 ($58)、即炸枝竹 ($28)、油麥菜 ($28) 同 讚岐烏冬 ($28) 全部都係打邊爐嘅好朋友🤭 簡直係大滿足!

招牌椰子雞鍋(半隻) $248

美國安格斯板眼 $188

新鮮第一刀 (新鮮豬肉片) $178
新鮮豬肉特別好食!爽口有嚼頭~ 用嚟打邊爐真係一絕👍🏻

鬼馬雙星 (百花釀油條) $78
呢個小食本身已經炸熟咗,但浸落個湯到更好食

手包韮菜餃 (4粒) $40
幾有誠意嘅餃子,夠多餡而且味道唔錯

2024-05-24 27 瀏覽
同同事去左尖沙咀打邊爐吹水,有好多卡位坐得好舒服。養顔蕃茄鍋-蕃茄味極濃!唔會太酸/ 太甜。即炸紫菜響鈴-即炸係唔同啲,好脆口,加左紫菜更香-沾左湯個中間位都仲係脆!爆花豬腰-比較少邊爐店有豬腰,新鮮冇怪味-真係切到爆花效果頂級美國安格斯prime 牛小排-份量好多夠3-4人食-唔會得個肥字,真心食到牛的濃郁-好襯蕃茄湯底👍🏻蕃茄+牛肉係絕配!紅薯粉-吸哂蕃茄湯的鮮味極入味,口感非常Q彈-$18黎講抵叫
同同事去左尖沙咀打邊爐吹水,有好多卡位坐得好舒服。

養顔蕃茄鍋
-蕃茄味極濃!唔會太酸/ 太甜。

即炸紫菜響鈴
-即炸係唔同啲,好脆口,加左紫菜更香
-沾左湯個中間位都仲係脆!

爆花豬腰
-比較少邊爐店有豬腰,新鮮冇怪味
-真係切到爆花效果

頂級美國安格斯prime 牛小排
-份量好多夠3-4人食
-唔會得個肥字,真心食到牛的濃郁
-好襯蕃茄湯底👍🏻蕃茄+牛肉係絕配!

紅薯粉
-吸哂蕃茄湯的鮮味極入味,口感非常Q彈
-$18黎講抵叫

2024-05-24 33 瀏覽
尖沙咀韓國街除咗有好多韓國餐廳之外,居然俾我發現咗一間好味嘅打邊爐!雖然個椰子雞煲勁香,但我最近迷上沙嗲湯底,所以最終叫咗個鴛鴦鍋,有麻辣同埋沙嗲兩款湯底。呢度既食材非常新鮮,我嗌咗手工韭菜餃,鮮蝦滑,嫩鴨血,仲有打邊爐必食嘅肥牛!樣樣都好新鮮,真材實料!麻辣湯底非常香,因為我唔係好食得辣,所以嗌咗微辣,食落麻辣鮮香夠晒味,唔洗點醬都OK。而沙嗲湯底雖然未及九龍城名店咁濃。但都拍得住七八成ga! 入面有唔少豆卜,吸晒湯汁既精華,我仲特登再叫埋生根同響鈴,超級正!當個湯滾到乾少少,開始變濃郁嘅時候,再加個出前一丁落去,配埋幾片肥牛,一碗超濃郁勁好味嘅沙嗲牛麵就誕生咗啦!配埋啤酒呢餐真係大滿足呀!呢度最正係每台隔離都有部大電視,你可以一路睇電視一路打邊爐,聽講仲有波睇,不過我嗰晚就剩係得東張西望,有「新何太」睇🤭。同埋紙巾係用Tempo!呢度啲職員都非常好禮貌,我唔知其他人點睇,但對我嚟講,好嘅服務態度係會令成餐飯都加分👍🏻。

2024-05-18
✳️美國安格斯板眼👍👍👍薄切🤤賣相吸引肥瘦均勻,紅白相間油香濃郁,爽口❗️吸收椰子雞煲的椰汁,散發濃郁甜香味,進一步提鮮-✳️新鮮鱔片 👍👍👍鱔片獨有的爽口彈牙❗️薄切鮮嫩柔軟中帶彈性-✳️招牌椰子雞鍋 (半隻) 👍用新鮮椰子、椰皇的椰汁作湯底必飲湯底❕清香鮮甜加入新鮮雞塊,水滾關火焗5分鐘,肉質更柔嫩(不過只顧聊天,火候略為過火😂)-但裝修相對簡約,整潔度需要提高🫣當日較少客,可以快速上菜🤣單點食材高質,但相對收費也較高--⭐味道 3.5/5 ⭐️特色 3.5/5⭐️環境 3.5/5⭐️性價比 3.5/5 ⭐️服務 3.5/5
✳️美國安格斯板眼👍👍👍
薄切🤤賣相吸引
肥瘦均勻,紅白相間

✳️新鮮鱔片 👍👍👍
鱔片獨有的爽口彈牙❗️薄切鮮嫩
柔軟中帶彈性

✳️招牌椰子雞鍋 (半隻) 👍
用新鮮椰子、椰皇的椰汁作湯底
必飲湯底❕清香鮮甜

但裝修相對簡約,整潔度需要提高🫣
當日較少客,可以快速上菜🤣
單點食材高質,但相對收費也較高
⭐味道 3.5/5
⭐️特色 3.5/5
⭐️環境 3.5/5
⭐️性價比 3.5/5
⭐️服務 3.5/5
  • 美國安格斯板眼
  • 新鮮鱔片
2024-05-20 70 瀏覽
今晚同朋友嚟尖沙咀滾爺打邊爐,一定要食佢地最出名嘅招牌椰子雞鍋😋🌟招牌椰子雞鍋🥥🐔🍲(半隻) - 椰子雞煲真係勁足料,有兩個椰子同兩個椰皇,再加半隻雞,一齊滾湯,未食已經聞到陣陣椰子香味,店員建議飲左湯先,D湯非常清甜,好正😋我地再叫左打邊爐嘅配料:🌟紐西蘭羊肉片🥓$138 🌟彈牙手打墨魚滑$78🥗唐三藏(田園菇菜拼盆)$68🍜讚岐烏冬$28配料好新鮮,而且份量好夠,每人平均都係300蚊左右,喺尖沙咀黎講,都算幾抵食👍🏻

🌟招牌椰子雞鍋🥥🐔🍲(半隻)
我地再叫左打邊爐嘅配料:
🌟紐西蘭羊肉片🥓$138
🌟彈牙手打墨魚滑$78
🥗唐三藏(田園菇菜拼盆)$68
🍜讚岐烏冬$28
2024-05-13
2024-05-14 46 瀏覽
美國安格斯板眼-夠晒大盤,肉質新鮮。台灣三寶丸6粒-香芋包心上貢丸-我最鍾意食嘅香芋做餡。金沙魚丸-有流心甜鹹蛋醬芝士牛丸-醬爆芝士汁手包韭菜餃6粒-豬肉新鮮,皮夠煙靭芝士腸8條-冇嗌到豬肉片,所以呢個算唔算?娃娃菜-大塊,新鮮幼嫩出前一丁-另上未精包同芝麻油,夠晒港式。總括:聽講佢哋嘅滋補椰子雞湯幾正。晏晝12點開到凌晨五點,除咗適合尖嘴附近嘅遊客,仲適合after party,同真正食宵夜,去嘅地方。OP而家做緊優惠$150餐飲券(值$300)。有另設+1 ,醬介/位(頭一次豁免)。
美國安格斯板眼-夠晒大盤,肉質新鮮。

台灣三寶丸6粒-香芋包心上貢丸-我最鍾意食嘅香芋做餡。
金沙魚丸-有流心甜鹹蛋醬

芝士牛丸-醬爆芝士汁

手包韭菜餃6粒-豬肉新鮮,皮夠煙靭

芝士腸8條-冇嗌到豬肉片,所以呢個算唔算?

娃娃菜-大塊,新鮮幼嫩

出前一丁-另上未精包同芝麻油,夠晒港式。