2024-03-29 45 瀏覽
對上果次食呢間居酒屋🏮都成年前,見到openrice係餐廳訂座有7折優惠即刻book位食❗餐廳裝潢設計走滿滿日本風,而且成年冇嚟職員都換曬,態度超級好,成餐都食得好開心。柚子汁牛脷沙律牛脷好多塊口感嫩滑,沾上柚子汁沙律,作為前菜好開胃。甲羅燒蟹蓋內放滿松葉蟹肉、蟹膏和飛魚籽,味道鹹香味美,正👍🏻味噌燒蠔用濃郁嘅味噌醬汁將生蠔混和,再放回蠔殼裡燒至焦香,好入味又唔腥。鹽燒吞拿魚下顎吞拿魚刁鑽部位,識食梗係食下巴,燒得好甘香,食落啖啖肉,又嫩滑😋。馬友魚一夜干充滿風味嘅馬友魚製成,口感豐富,肉質鮮美,有著淡淡的鹹味和香氣。串燒分別叫左雞軟骨串、雞皮串、豬頸肉同牛舌串,燒得岩岩好唔會乾身,有咬口又惹味!炸物分別野菜天扶良同田樂豆腐,一定要趁熱食先好味架!沃川黑醬油拉麵拉麵係直身長條形,口感彈牙,湯底香口濃郁咸中帶微甜,配上肥瘦均勻的腩肉好滋味。提子乳酸最後來兩杯凍飲,好爽歪歪!

柚子汁牛脷沙律
牛脷好多塊口感嫩滑,沾上柚子汁沙律,作為前菜好開胃。

甲羅燒
蟹蓋內放滿松葉蟹肉、蟹膏和飛魚籽,味道鹹香味美,正👍🏻

味噌燒蠔

鹽燒吞拿魚下顎

馬友魚一夜干

炸物分別野菜天扶良同田樂豆腐,一定要趁熱食先好味架!

提子乳酸
最後來兩杯凍飲,好爽歪歪!

2024-02-20 68 瀏覽
食物質素高,一試難忘生𤐶,魚生壽司及拼盤非常新鮮雞泡魚乾食完一碟再一碟巨峰提子梳打好飲西京燒炒豚肉好味, 炒雜菜,略嫌失色基本上所有菜式給5分加上佢有七折性價比高!你見到壽司拼盤同魚生拼盤唔係求其整俾你係好用心去製作, 食材新鮮賣相一流!
食物質素高,一試難忘
生𤐶,魚生壽司及拼盤非常新鮮
雞泡魚乾食完一碟再一碟
巨峰提子梳打好飲
西京燒炒豚肉好味, 炒雜菜,略嫌失色
基本上所有菜式給5分
加上佢有七折性價比高!
2024-02-19
2024-02-15 271 瀏覽
見差唔多全好評咁濟既漁正,終於忍唔住抽咗一日嚟試,價錢牌,同埋門面,都係滿滿嘅日本風味, 於是開開心心咁叫咗個三百蚊既「碎蔥吞拿魚腩飯」,點知嚟到,先唔講變咗吞拿魚蓉,仲要好似間鋪唔夠魚蓉咁,攞個匙羹夾硬噏落啲飯度推平佢,好似鋪滿啲飯就呃到自己咁,跟住再嗌咗個魚生,普通貨色無咩鮮味。所以都係有啲失望嘅,再叫咗個推薦嘅生蠔,殼同蠔殼係唔同尺寸嘅,不過價錢唔算貴,所以都算啦。 本身對呢間嘢嘅期待值好高,估唔到價錢同埋質素唔係成正比不特止,仲要係連應有嘅份量都唔會比得足,依間嘢應該唔會再食
2023-12-22 85 瀏覽
排住日本既居酒屋氣氛,日本既酒 日式串燒?想食少少嘢 傾下偈?黎啦 係呢度啦因為朋友減緊肥所以唔係叫左好多淨係叫左雞皮餃子 和牛串燒 炸雞軟骨 魷魚不過樣樣都幾好食,配埋清酒亦好易進入微醺狀態,加埋環境氣氛,好快就開啟左暢談模式,好岩同朋友一齊飲2杯傾下偈。
排住日本既居酒屋氣氛,日本既酒 日式串燒?
想食少少嘢 傾下偈?
黎啦 係呢度啦

雞皮餃子 和牛串燒 炸雞軟骨 魷魚
  • 雞皮餃子和牛串燒炸雞軟骨魷魚
  • 串燒
2023-11-04 165 瀏覽
啱啱去完日本返嚟對日本菜念念不忘,今次黎到朋友介紹位於佐敦嘅居酒屋食晚飯,餐廳佈置仿如日本居酒屋,牆上貼滿日本字貼紙,充滿日式風味,環境舒適食物有多種款式,適合朋友們來聚餐🤎食物方面蟹子沙律滿滿蟹籽加上爽口青瓜絲及沙律醬,撈起來食每條青瓜絲都能沾到醬汁,開胃又美味清酒煮蜆蜆肉大隻新鮮份量不少,食落鮮甜可口彈牙,清酒湯底微微香味好味道自家製厚燒玉子厚燒玉子,食落微甜而蛋味濃郁,口感柔軟細滑刺身北寄貝貝肉新鮮鮮甜,口感爽脆一啲都吾腥縞池口感順滑鮮甜,蘸上柚子汁,味道更為清新開胃烏賊紫蘇梅子 味道有驚喜!外層脆卷內層有烏賊、紫蘇和梅子,烏賊肉彈牙,梅子酸甜,加以紫蘇香氣好特別既配搭荔枝豚肉卷串豚肉鮮嫩配上甜甜既荔枝,食落清甜而細膩,感覺不膩雞皮餃子以雞皮取代餃子皮,再經高溫油炸,外皮金黃酥脆,內餡多汁爽滑,口感軟嫩雞胸軟骨一串裏面有雞胸軟骨夾雜雞肉,鍾意軟骨煙靭爽脆嘅咬口,味道鹹香適中雞軟骨串粒粒爽口軟骨,雞肉鮮嫩惹味沃川黑醬油拉麵黑醬油湯底濃郁,叉燒肥美,拉麵軟硬適中,餐廳十分細心,將拉麵分成兩碗,方便跟朋友分享

食物方面
蟹子沙律

自家製厚燒玉子
厚燒玉子,食落微甜而蛋味濃郁,口感柔軟細滑

刺身北寄貝
貝肉新鮮鮮甜,口感爽脆一啲都吾腥

縞池
口感順滑鮮甜,蘸上柚子汁,味道更為清新開胃

烏賊紫蘇梅子

荔枝豚肉卷串
豚肉鮮嫩配上甜甜既荔枝,食落清甜而細膩,感覺不膩

雞皮餃子

雞胸軟骨

雞軟骨串
粒粒爽口軟骨,雞肉鮮嫩惹味

2023-10-25 144 瀏覽
朋友約食飯🍴二話不說帶左佢嚟漁正居酒屋🏮坐得舒服😌食物有質素😗今次試下啲唔同野食🤤😋🍣刺身拼盤粒貝🐚劍魚腩😚三文魚腩刺身全部好厚身好新鮮💯🤏粒貝好爽甜😍三文魚腩油脂豐富😉啖啖原汁原味🤓😋🧀酒盗芝士醃製過嘅蜆肉😙加埋濃濃牛奶芝士🧀夾埋一齊食咸香口感😋小食必叫👍🏻😋🥗牛脷柚子沙律第一次試😜牛脷份量好多👍🏻薄切完全冇腥味🤩個沙律好Fresh🍃柚子汁好開胃🤤😋🍜濃湯蝦烏冬呢個一定要試啊🥰啲湯好濃郁😆有好多櫻花蝦🦐烏冬好彈牙☺️超足料😌大量蔬菜同大大隻嘅蝦🦐😋🍞田樂豆腐外脆內軟✌🏻咬開好多汁✨配埋麵豉汁🫶🏻好惹味😋🍢大葱雞柳串帶有小小皮嘅雞粒🍗肉質嫩滑♾️加埋京葱🥒減少油膩😉😋🐷荔枝豚肉串爆汁嘅荔枝令到成串串燒好juicy 😝好鬼正🥰😋🍗鹽燒原隻雞翼皮脆多汁😙加埋小小海鹽🧂啱啱好👍🏻😋🐟小豆池魚上次食完念念不忘🤤又香又脆😆一條接一條停唔到口😂

朋友約食飯🍴

皮脆多汁😙加埋小小海鹽🧂啱啱好👍🏻

😋🐟小豆池魚
上次食完念念不忘🤤又香又脆😆一條接一條停唔到口😂
2023-10-21
15 分鐘 (堂食)
2023-10-20 117 瀏覽
放假心思思想去日本~想食日本嘢但又冇假~只諗到居酒屋坐吓傾吓偈食吓嘢~🥢時令春子魚刺身非常之鮮美,肉質柔軟配埋個特別酸汁提升刺身嘅味道,食到停唔到口🥢虎蝦天婦羅卷 軟綿綿飯中捲住原隻虎蝦天婦羅內軟外脆,口感豐富🥢島賊紫蘇梅子 (脆卷)大讚~超級脆口彈牙,梅子嘅清香撲鼻捲着紫蘇葉中提昇層次,推介~🥢蟹籽沙律爽脆青瓜青蟹籽清新可口,粒粒鹹香放進口裏爆🥢燒螢光魷魚干細細條容易食,鹹鹹香香好脆口送酒都唔錯🥢清酒煮蜆 大大粒蜆肉,非常鮮甜散發着淡然酒香,仲可以飲埋🥢柚子鹽燒白鱔|雞翼串|雞軟骨串 白鱔皮燒至微脆非常厚身,皮下脂肪帶點柚子香啖啖肉🥢苦瓜炒豚肉沖繩苦瓜、雞蛋、豚片混合成啲沖繩苦瓜甘甜好有家庭風味

🥢時令春子魚

🥢虎蝦天婦羅卷
軟綿綿飯中捲住原隻虎蝦天婦羅內軟外脆,口感豐富

🥢島賊紫蘇梅子 (脆卷)

大讚~超級脆口彈牙,梅子嘅清香撲鼻
捲着紫蘇葉中提昇層次,推介~

🥢蟹籽沙律
爽脆青瓜青蟹籽清新可口,粒粒鹹香
放進口裏爆

🥢燒螢光魷魚干
細細條容易食,鹹鹹香香好脆口送酒都唔錯

🥢清酒煮蜆

大大粒蜆肉,非常鮮甜
散發着淡然酒香,仲可以飲埋

🥢柚子鹽燒白鱔
|雞翼串|雞軟骨串
白鱔皮燒至微脆非常厚身,皮下脂肪帶點
柚子香啖啖肉

🥢苦瓜炒豚肉
沖繩苦瓜、雞蛋、豚片混合成
啲沖繩苦瓜甘甜好有家庭風味
2023-10-18
  • 清酒煮蜆
  • 苦瓜炒豚肉
  • 烏賊紫蘇梅子脆卷
  • 墨作螢光魷魚
2023-10-19 1163 瀏覽
我都頗喜愛吃日本菜,來到佐敦,一出地鐵站就見到這餐廳,就在這裡享用晚餐吧。這裡食物種類繁多,有小食、炸物、刺身、壽司、串燒、拉麵等,任君選擇。活石蠔 $90、白象拔蚌 $380、縞池$168活石蠔肉厚飽滿,口感順滑,味道清新。白象拔蚌肉身爽脆,味道鮮甜,蘸上芥辣,更能提鮮。縞池以優惠價發售,質地纖細柔軟,口感順滑鮮甜,蘸上柚子汁,味道更為清新開胃。柚子汁牛脷沙律 $78牛脷烹調時間恰到好處,肉質柔軟,帶點嚼勁,搭配柚子汁和沙律菜來吃,使整個菜式充滿牛香而不膩。清酒煮蜆 $78蜆肉又大又飽滿,鮮甜多汁,淡淡的酒香,使人回味。唐揚炸魷魚 $78熱烘烘地奉上,可見新鮮即炸,酥脆香口,油而不膩,魷魚肉身厚實,口感爽脆。蘸上蛋黃醬,又另一番風味。沃川黑醬油拉麵 $98廚師知道我們兩個人共享,於是細心地為我們分成兩碗。每碗均有一塊半肥瘦厚切叉燒,肥而不膩,入口即化,唇齒留香。拉麵軟硬適中有嚼勁,黑醬油湯底鹹味恰到好處,濃郁香口。燒豬肝串 $28、荔枝豚肉卷串 $28燒豬肝爽口而軟嫩,荔枝豚肉卷荔香清甜,沾上檸檬汁,有提鮮效果。燒明太子 $98明太子鹹鮮惹味,燒至五成熟最好吃,外面香脆,裡面還是生的
我都頗喜愛吃日本菜,來到佐敦,一出地鐵站就見到這餐廳,就在這裡享用晚餐吧。這裡食物種類繁多,有小食、炸物、刺身壽司、串燒、拉麵等,任君選擇。

活石蠔 $90、白象拔蚌 $380、縞池$168
活石蠔 、白象拔蚌 、縞池

柚子汁牛脷沙律 $78

清酒煮蜆 $78
清酒煮蜆
蜆肉又大又飽滿,鮮甜多汁,淡淡的酒香,使人回味。

唐揚炸魷魚 $78
唐揚炸魷魚

沃川黑醬油拉麵 $98

燒豬肝串 $28、荔枝豚肉卷串 $28
燒豬肝串
燒明太子 $98
燒明太子
明太子鹹鮮惹味,燒至五成熟最好吃,外面香脆,裡面還是生的,適合伴飯佐酒。

這裡佈置仿如日本居酒屋,牆上貼了不少日本酒的貼紙,使用木製桌椅,還設有包廂座位,適合三五知己聚餐。
以上價格另收加一服務費
活石蠔 、白象拔蚌 、縞池
唐揚炸魷魚
燒豬肝串
燒明太子
2023-10-14 88 瀏覽
这家居酒屋我之前就和朋友过来光顾过☺️店里以浅木系装潢为主,还有不少日式卡位配通花隔板,墙上贴满酒牌及手写的餐牌,加上柔和的灯光给人感觉很放松❤活石蚝个头大肉质饱满,入口爽滑鲜美甘甜🐟蜜柑鯛每块刺身都切得好薄!搭配自家的柚子汁,口感好清新,口感顺滑鲜甜!🌸活赤貝刺身口感爽脆!很新鲜🍣杂锦寿司每款寿司都鲜甜,带子更是最爱,入口嫩滑 ⭐北海道海胆寿司这家的海胆寿司海胆很鲜甜而且分量十足🥚自家製厚燒玉子看起来颜色金黄,蛋味浓郁,口感柔软细密而滑嫩~🐮柚子汁牛脷沙律牛舌切片厚实,牛肉的香味和柚子的酸爽口感很搭配🐟燒油甘魚胶个头大,鱼胶肉厚肥嫩 鱼肉细致甘甜 口感滑嫩多胶质 鱼皮也烧的很香脆可口整个鱼头烧得香⭐苦瓜炒豚肉这个满特别的第一次吃鸡蛋还有豚肉加上苦瓜一起炒,苦瓜竟然不苦还有点回甘!
这家居酒屋我之前就和朋友过来光顾过☺️
❤活石蚝
个头大肉质饱满,入口爽滑鲜美甘甜
🐟蜜柑鯛
🌸活赤貝刺身
口感爽脆!很新鲜
🍣杂锦寿司
每款寿司都鲜甜,带子更是最爱,入口嫩滑
⭐北海道海胆寿司
这家的海胆寿司海胆很鲜甜而且分量十足
🥚自家製厚燒玉子
看起来颜色金黄,蛋味浓郁,口感柔软细密而滑嫩~
🐮柚子汁牛脷沙律
牛舌切片厚实,牛肉的香味和柚子的酸爽口感很搭配
🐟燒油甘魚胶
整个鱼头烧得香
⭐苦瓜炒豚肉
2023-10-12 915 瀏覽
平時因工作關係經常到佐敦搵食,原來有一間高質日式居酒屋。餐廳裝修充滿濃厚日本風,地方唔算好大,但座位唔會太逼,其中一邊亦有模仿榻榻米的卡座,感覺真係有D似去咗日本地道居酒屋。❇️原條魴鮄魚刺身 $420▶️餐廳有好多款鮮魚刺身,今次試呢款叫魴鮄魚,真係第一次食。呢款魚係時令當造的,所以好新鮮,刺身亦切得透薄,味道有D似鯛魚,但口感比鯛魚嫩滑一D,沾上特別調製的醬汁食,更加提鮮,魚肉份量亦多。❇️刺身另外跟兩碗魚湯,奶白色,入口魚鮮味濃,飲得出完全無味精真係鮮魚餚製,好飲!❇️自家製厚燒玉子 $58▶️蛋味香濃,入口柔滑。❇️柚子汁牛脷沙律 $78▶️牛脷非常之軟淋亦好入味,而且差不多有12片舖滿沙律菜上面,份量都幾多。沙律菜有淡淡柚子汁味,酸酸甜甜,配合牛脷一齊食減輕油膩感。❇️苦瓜炒豚肉 $88▶️平時我怕食苦瓜的,但呢碟苦瓜切成薄薄一片,入口味道甘甘地唔會太苦,所以我都食到。另外加入了雞蛋及蛋汁,溝埋一齊食亦中和咗苦味,再配合埋薄切豚肉片及面層木魚碎,口感好豐富。❇️馬友一夜干 $138▶️魚皮好香脆,入面肉質亦唔會煎得好實,魚肉有鹹香亦食到魚本身的味道,即使唔點汁食都好夠味。❇️荔枝豚肉卷串 $56 及
平時因工作關係經常到佐敦搵食,原來有一間高質日式居酒屋。

❇️原條魴鮄魚刺身 $420

❇️自家製厚燒玉子 $58
▶️蛋味香濃,入口柔滑。
❇️柚子汁牛脷沙律 $78
❇️苦瓜炒豚肉 $88
❇️馬友一夜干 $138
❇️荔枝豚肉卷串 $56 及雞肝串 $28
▶️薄切豚肉包住原粒荔枝肉,一入口先品嚐到豚肉的香味再食到荔枝的清甜味,估唔到兩樣野味道好夾,好有驚喜,好好食!

雞肝沾上燒汁,食落甜甜地唔會有內臟的味道
❇️稻庭熱烏冬 $68
▶️最後再來兩碗烏冬,入面有菜有菇,湯底非常清甜,麵質爽口彈牙
✅呢度整體食物質素相當唔錯,侍應換碟快又常主動加水,態度有禮,座位舒適有私隱度,值得再來!
2023-10-09
餐廳裝修得同日本的居酒屋一模一樣,真係覺得自己去左日本咁😆餐廳門口掛左好多日式燈籠,貼左好多日式食物相,好吸引人。餐廳入面仲有tatami 座位😍超有特色,牆上面都貼滿日文字寫成的餐牌,感覺好地道。餐廳食物類型超多,有刺身,壽司,卷物,小食,串燒,啤酒,清酒等。每樣都好吸引,所以今晚叫左好多野食。🥗蟹子沙律$58蟹子同沙律醬份量超多!青瓜絲好新鮮,好爽甜。職員好體貼,見到我地仲有青瓜絲但冇晒沙律醬,主動問我地使吾使加多d 沙律醬🫶🏻🐟三文魚刺身$58🐟油甘魚刺身$88🐟縞池(時令空運薄切魚)激安價$168全部都好新鮮,三文魚同油甘魚厚切,魚油豐富😋縞池係深海池魚的一種,現在正係當造期😍適合薄切,魚肉鮮味,肉質結實爽口,加埋酸汁一齊食更加帶出到鮮味。現在做緊激安價真係性價比超高!🐟鱈魚白子$180初體驗!感覺好特別。鱈魚白子其實係魚的精巢,但係一d都吾腥,而且高蛋白,低脂肪,營養價值高。食落口感綿密柔滑,有奶油的感覺,入口即融,味道豐厚。🐟小豆池魚$58細細條但肉質都幾多,炸得好香口,吾油膩。🥬五目炒什菜$68有驚喜!什菜種類都幾多,有椰菜,洋蔥,菇,芽菜,面頭有好多木魚碎,白芝麻,炒得

餐廳食物類型超多,有刺身壽司,卷物,小食,串燒,啤酒,清酒等。每樣都好吸引,所以今晚叫左好多野食。

🥗蟹子沙律$58

🐟三文魚刺身$58
🐟油甘魚刺身$88
🐟縞池(時令空運薄切魚)激安價$168

🐟鱈魚白子$180

🐟小豆池魚$58
細細條但肉質都幾多,炸得好香口,吾油膩。

🥬五目炒什菜$68
有驚喜!什菜種類都幾多,有椰菜,洋蔥,菇,芽菜,面頭有好多木魚碎,白芝麻,炒得好惹味。

🍢大葱雞柳$56
燒得剛剛好,雞粒帶有小小皮,肉質嫩滑,加埋京葱,可以中和小小油膩。

🍵三文魚茶漬飯$48
清清地一個飯,用左日本國產米,面頭的三文魚燒得好香口。

🦐虎蝦天婦羅卷$118
虎蝦大大隻,燒得好香口彈牙。餐廳好貼心將沙律醬放左係壽司底,岩晒健康一族。

🍣左口魚邊壽司$68
必食!入口即溶魚油滿瀉😍係我最鍾意的一種魚。

🍣帆立貝壽司$58
帶子新鮮厚身

⭐️總括嚟講,呢間餐廳食材全部好新鮮,環境一流,職員服務週到,態度親切有禮,經常幫我地加茶收碟,感覺賓至如歸😍
2023-10-10
  • 縞池
  • 蟹子沙律
🚶‍♂️佐敦地鐵站C2出口右手邊 行1分鐘直達超方便 5:30早放工餐廳仲冇乜人6點半後就差不多full house 早食有靚位😆🌟餐廳以原木家具為主 掛上日式小燈籠 貼滿日語標籤 日式海報 溫馨的燈光 充滿濃濃日本氣息🎴居酒屋🥰 有褟褟米卡位闊落 帶私穩度 三五知己傾得盡興😁坐得舒服🐟伊左木 $420 (期間限定)送魚湯時令伊左木盛產期為6月至9月 不時不食📅刺身鮮甜脂肪豐盈 肉質白裡透紅!❤師傅整左兩款 薄切 厚切都有😋薄切口感爽口而不油膩😚👍🏻厚切火炙油香濃郁啖啖魚肉🦑墨作螢光魷魚$98鮮味咸香😙口感爽脆🍻佐酒一流🐙烏賊紫蘇梅子脆卷 $128墨魚膠加上紫蘇葉卷起炸脆🍥 配梅子面頭點綴 入口香脆 隨即好香紫蘇同梅子味☺彈牙既墨魚膠好食!😋🍤什錦天婦羅 $98有香菇🍄 南瓜🎃 茄子🍆 大蝦 🦐每款都炸得金黃香脆👍🏻內部食材保持軟嫩配白蘿蔔蓉天婦羅沾汁 白蘿蔔蓉可以「解熱氣」😊🐔燒雞全翼(2串)$56燒出來皮脆多汁😍中間肉質嫩滑 🐷荔枝肉卷串(2串)$56豚肉片包着荔枝 煙肉的鹹和荔枝的甜 又是出奇地夾🤩🍜稻庭烏冬 $68烏冬口感幼滑🥰好多蔬菜配料 加鰹魚湯底 飽肚暖心之選「漁正居酒屋

6點半後就差不多full house 早食有靚位😆

「漁正居酒屋」
📍佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
伊左木
2023-10-05 918 瀏覽
同個仔拍拖,問佢食乜佢一定話要食日本菜,佢雖然人仔細細,但好鐘意食刺身同串燒ga,於是乎就嚟到居酒屋林立嘅佐敦區,見漁正居酒屋評分唔錯,就試下啦!❤️味噌蠔肉野菜鍋$128蠔肉勁飽滿肥美,味噌湯鮮甜,入面仲有娃娃菜、金菇、豆腐和雜菌,好味👍❤️柚子汁牛脷沙律$78 牛脷好嫩滑有滿滿的黑椒味,加埋柚子汁沙律,好夾好fresh。❤️燒明太子$98 呢個送走一流,有檸檬汁、蘿蔔蓉調味,好有鹹香,我嗌咗杯梅酒佐呢款小食。❤️田樂豆腐$48 外脆內嫩嘅豆腐,一口咬落去有清脆嘅咔嚓聲,上邊仲有啲白味噌,鹹鹹甜甜,風味十足。❤️冷稻庭烏冬$68 配有蛋黃和冷麵汁,冷冰冰口感煙韌嘅烏冬🤤好味👍❤️店長刺身拼盤(上) $398 有甜蝦、三文魚、油甘魚、吞拿魚、八爪魚、帆立貝、縞鰺池魚、左口魚邊,食落好新鮮,而且每種類都有3至4片,好抵食。❤️蟹籽沙律$58 份量十足既蟹籽,配上青瓜絲同蟹柳沙律醬,perfect match!❤️梅酒$108食日本菜配梅酒正呀🥰最鐘意飲梅酒。食評總結:傅統menu 既居酒屋,食物高質數味道好,坐位舒適有私隱度,環境裝修日本風,評價唔錯👍

❤️味噌蠔肉野菜鍋$128

❤️柚子汁牛脷沙律$78

❤️燒明太子$98

❤️田樂豆腐$48

❤️冷稻庭烏冬$68
配有蛋黃和冷麵汁,冷冰冰口感煙韌嘅烏冬🤤好味👍

❤️店長刺身拼盤(上) $398

❤️蟹籽沙律$58

❤️梅酒$108
食日本菜配梅酒正呀🥰最鐘意飲梅酒。

• 店長刺身拼盤
2023-10-02 405 瀏覽
一直都有留意屋企附近嘅一間居酒屋🥰之前經過想入去食都坐滿曬😆扚起心肝book 左位☺️實在好近屋企🤭而且見佢選擇性好多😍仲有時令日本直送魚類貝類🐚真係超吸引😋漁正居酒屋🏮好近地鐵站🚉位置方便✌🏻成個裝修一秒帶你到日本居酒屋🇯🇵🍶有榻榻米座位🎎亦都有卡位🫶🏻榻榻米完全唔係坐到腳酸個種😂鐘意💕牆身貼滿日系海報📰掛滿燈籠🏮環境好舒服😌我們不知不覺坐左成3個鐘😆食左好多野🤭新鮮又好味🤤睇下我哋叫左咩食😋👇🏻😋🐠時令空運 縞鰺深海池魚王媽媽至愛池魚王🫶🏻晶瑩剔透🥹除左上枱外觀吸引🤩薄切嘅口感好細膩😋好新甜😗點埋小小柚子醋😜鮮味更出😆如果唔鐘意柚子醋😉可以直接食用😝味道一樣掂👍🏻😋🐚北寄貝刺身爽口又鮮甜😋鮮度10分✅好似係日本食緊🥹😋🍣三文魚腩刺身厚切又肥美😋肉質結實而冇筋👍🏻滿口都係油脂香🥰😋🍳自家製厚燒玉子玉子好滑好香😌配埋少少蘿蔔蓉更出色😜😋🦑烏賊紫蘇梅紫菜卷充滿驚喜✔️店員推薦要食🥰外皮炸到好蘇脆😉烏賊肉打成膠再卷上紫蘇葉🍃外脆肉彈牙☺️點少少梅子汁😚口感豐富🤩😋🐟小豆池炸到好蘇脆🥹完全冇腥味😲一條接一條😋停唔到口😂😋🥟雞皮餃子第一次食🤭雞皮取代平時餃子皮🥟邪惡嘅外皮😆肉餡爆汁🔺食時要小心✔️😋🍢

一直都有留意屋企附近嘅一間居酒屋🥰

日本烏冬配大量蔬菜🥬湯底有甜甜地鰹魚汁💖

Menu 仲有好多野食想試🥰
下次再嚟食😋
2023-09-26
10 分鐘 (堂食)
2023-09-29 89 瀏覽
居酒屋真係去極都唔厭🤭今次呢間仲要做緊優惠,位置好方便,出左地鐵站行一分鐘就到。佢地既卡位係榻榻米,要除鞋,注意對襪🤭⭐️鱈魚干 $48 香脆惹味,送酒一流。⭐️唐揚魷魚鬚🦑 $78 熱辣辣脆卜卜,魷魚彈牙,雖然切粒但都幾大條,好食!⭐️慢煮牛舌柚子汁沙律🐮👅 $78 牛舌份量多,粉嫩軟稔,配上柚子汁清新開胃。⭐️清酒煮蜆🍶 $78 有7大隻,蜆肉飽滿但冇咩味,清酒味淡但湯頭都清甜。⭐️活白象拔蚌 $380 預左細細隻🤭但鮮甜爽脆,好食!⭐️魴鮄魚 $420 口感幼嫩,咀嚼後口腔充斥住淡淡魚既鮮甜味,建議點埋豉油提鮮。⭐️縞鰺池魚薄切 $168口感柔軟,食到油脂感,配醋汁令魚味更出。♥魚骨會用番黎煲魚湯,魚味濃得黎好鮮甜。⭐️刺身♥甜蝦 $48 (4隻)♥三文魚腩 $68 (4片)♥活赤貝 $60 (1隻)♥油甘魚 $88 (4片)♥油甘魚腩 $98 (4片)每款刺身都厚切,三文魚腩超肥美,滿口油脂;赤貝鮮甜爽口;油甘魚同油甘魚腩分別唔大,油甘魚都夠肥美🤭⭐️串燒♥雞軟骨 $20♥雞腎 $28♥雞皮 $28每款都燒得香脆,火候控制得好。⭐️加洲卷 $88⭐️炸蝦天婦羅卷🍤 $118炸蝦大隻,炸粉薄,酥脆口感

⭐️鱈魚干 $48
香脆惹味,送酒一流。

⭐️唐揚魷魚鬚🦑 $78
熱辣辣脆卜卜,魷魚彈牙,雖然切粒但都幾大條,好食!

⭐️慢煮牛舌柚子汁沙律🐮👅 $78
牛舌份量多,粉嫩軟稔,配上柚子汁清新開胃。

⭐️清酒煮蜆🍶 $78
有7大隻,蜆肉飽滿但冇咩味,清酒味淡但湯頭都清甜。

⭐️活白象拔蚌 $380
預左細細隻🤭但鮮甜爽脆,好食!

⭐️魴鮄魚 $420

⭐️縞鰺池魚薄切 $168
口感柔軟,食到油脂感,配醋汁令魚味更出。

♥魚骨會用番黎煲魚湯,魚味濃得黎好鮮甜。

⭐️刺身
♥甜蝦 $48 (4隻)
♥三文魚腩 $68 (4片)
♥活赤貝 $60 (1隻)
♥油甘魚 $88 (4片)
♥油甘魚腩 $98 (4片)

⭐️串燒
♥雞軟骨 $20
♥雞腎 $28
♥雞皮 $28
每款都燒得香脆,火候控制得好。

⭐️加洲卷 $88
⭐️炸蝦天婦羅卷🍤 $118
炸蝦大隻,炸粉薄,酥脆口感加上爽口肉質令口感更豐富。

⭐️特選牛肉火鍋🥩 $328
昆布湯底濃郁,牛肉肉味濃,有油脂感,配菜有娃娃菜、菇菇菇、豆腐、索晒湯汁好味。

💬經Openrice訂位後人均消費正價食品滿$250全單8折