2023-03-19
通關之後朋友仔終於係外國到返咗嚟🥹我就掛住佢,而佢就掛住啲嘢食🤣既然係英國食日本菜cp值咁低,返到嚟就帶佢食日本菜啦!近近哋落咗屋企樓下食漁釧,lunch好抵食,所以就食得多,夜晚都係第一次食餐廳環境佈置得好似日本居酒屋,有好多唔同牌匾同埋清酒桶,仲可以望到壽司bar,好有feel終於有人陪我食蒸蠔啦😻老公唔食蠔,所以每次我都係得個望字卷物都有好多款,今次就叫左我哋最鍾意食嘅海膽三文魚卷清酒蒸日本蠔喺面前用Gas爐蒸,6隻大大隻嘅生蠔,加埋清酒一齊蒸店員會幫忙計時蒸3分鐘,再焗1分鐘就食得🥳全程都聞到蠔嘅海鮮味同埋清酒嘅香味喺蒸緊生蠔嘅同時就食咗串燒先啦!朋友唔食牛,所以就叫咗鹽燒黑豚腩串,燒雞心同埋燒雞肝鹽燒黑豚腩串簡直冇得輸,爽脆嘅腩肉加埋鹽一齊燒真係絕配,送酒一流燒雞三心好彈牙,雞肝口感綿密,好濃醬汁燒味時間啱啱好蒸好蠔啦😻生蠔好肥好飽滿,一啖落口勁juciy,好香蠔味同清酒既甜味,呢個真係一定要再試!我哋仲叫咗其他壽司,赤海蝦真係好出色,第一次食到咁甜既赤蝦,而且口感好軟糯之後忍唔住再encore多件✌🏻帆立貝厚身爽甜,朋友仔最鍾意食既火炙平目魚邊入口即化,好香魚油味海膽三文魚
終於有人陪我食蒸蠔啦😻老公唔食蠔,所以每次我都係得個望字
卷物都有好多款,今次就叫左我哋最鍾意食嘅海膽三文魚卷
燒雞三心好彈牙,雞肝口感綿密,好濃醬汁燒味
海膽三文魚卷超抵食😳上面有好多層海膽,而且海膽冇明礬苦味,每一啖都好鮮甜,最緊要係份量超多,太抵食了吧
唔夠喉太好食仲叫咗兩件中拖羅吞拿魚壽司同埋劍魚腩,中拖羅冇筋入口有魚油香味,每一啖都食到拖羅既甜味
朋友仔唔飲酒,所以就叫咗個蜜桃梳打,而我呢啲酒鬼就試吓佢哋自家製嘅梅酒
梅酒嘅酒味唔算好濃,但好香梅既甜味🥰多謝
朋友仔表示大滿足😌佢話如果可以食多兩餐就最好,因為而家唔食遲啲冇機會再食aka唔捨得食💸🤣見到佢開心,我就最開心啦❤️