2018-04-20
上星期有朋友新屋入夥,朋友搬到大埔區住 ,佢話初初都有啲唔慣,但原來住落後發覺交通十分之方便,而且食店很多……參觀完新居,我哋就去搵野食!我朋友都係食肉獸,最好梗係去打邊爐,任飲任食啦!經過呢間潮福石鍋,每位都係$198,仲包括指定海鮮,靚安格斯牛肉,三文魚及象拔蚌刺身添! 同朋友食火鍋,任食就最容易預算 !上到去裝修同一般海鮮酒家沒有太大分別,但服務員十分好禮貌,眼見附近嘅服務員,同樣都係笑容可嘉,仲主動介紹麻辣火鍋,佢仲話好正,中途佢見啲麻辣好似唔夠多,仲加多一碗麻辣畀我哋自行㖭加,真係細心!睇下menu原來仲包埋朝日同嘉士伯啤酒任飲 ,飲得嘅朋友,呢個價錢真係好抵!海鮮拼盤大蝦真係成隻手指咁長,雖然不是活蝦但係都好新鮮。貴妃蚌 相當大隻食落亦爽口。龍躉魚 塊 肉質結實。聖子皇 很有彈力。安格斯牛肉,油脂及紋理分佈均勻,而且每塊大細適中,好有牛肉味!刺身拼盤,三文魚及象拔蚌都係開胃小食!三文魚係厚切的,好肥美其他任點火鍋配料,我們只能夠點些少,因為食完指定海鮮拼盤,刺身及安格斯肥牛之後,都已經好飽了!
海鮮拼盤大蝦真係成隻手指咁長,雖然不是活蝦但係都好新鮮。
貴妃蚌 相當大隻食落亦爽口。
龍躉魚 塊 肉質結實。
聖子皇 很有彈力。