👩🏻‍❤️‍👨🏻瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)🐾地點:📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓▶️銅鑼灣站C出口💰人均 $68#hkcoupleeatplaysleepfood午市定食之選✨🍣火炙三文魚丼—$68✨鮮嫩唔腥🥰入口即溶✅燒得好香,飯多實夠食!(8.4/10)🐟酸菜魚片飯—$68✨湯底夠曬開胃🥰酸菜藤椒糖足料✨魚片鮮嫩爽口,撈飯一流!(8.3/10)三小食任食放題😱:(平日午市$209;晚市$259)🍤刺身:✅三文魚、帶子、赤蝦樣樣齊🍣壽司:✅有五種花之戀口味,花之戀控必試🥓泰色燒烤:✅雞肉、牛柳、豬肉都有!🫔炸物:✅當然唔小得天婦羅🍩甜品:✨有齊蛋糕雪糕🥰多款——個人評評分❤️:8.4/10性價比💸:7.7/10環境📷:8/10服務🕴️:8/10回頭🤓:會總結:放題三小時任食呢個價錢性價比好高🤩近日出左午市定食,係銅鑼灣唔洗$70就食到😌不妨一試✨
👩🏻‍❤️‍👨🏻瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
🐾地點:📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
▶️銅鑼灣站C出口

💰人均 $68
#hkcoupleeatplaysleepfood

午市定食之選✨
🍣火炙三文魚丼—$68
✨鮮嫩唔腥🥰入口即溶
✅燒得好香,飯多實夠食!
(8.4/10)

🐟酸菜魚片飯—$68
✨湯底夠曬開胃🥰酸菜藤椒糖足料
✨魚片鮮嫩爽口,撈飯一流!
(8.3/10)

三小食任食放題😱:(平日午市$209;晚市$259)
🍤刺身:✅三文魚、帶子、赤蝦樣樣齊
🍣壽司:✅有五種花之戀口味,花之戀控必試
🥓泰色燒烤:✅雞肉、牛柳、豬肉都有!
🫔炸物:✅當然唔小得天婦羅
環境📷:8/10
服務🕴️:8/10
回頭🤓:會

2024-07-17 386 瀏覽
朋友推薦今晚去銅鑼灣呢間放題店食放題,呢間 <瀛豐放題>餐廳,除左抵食之外,仲坐得好舒服喎!人均消費$209起,我哋今晚就食8pm時段,$259/位,食足兩小時,完全冇趕客,食得暢快!!~先來第一round,我哋叫咗好多款刺身,有三文魚腩刺身、海膽帶子、吞拿魚刺身、希靈魚、大赤蝦、原隻鮑魚、鮑片、油甘魚、劍魚腩、翡翠螺、馬刀貝等等,刺身嘅質素都非常之新鮮,而且入口肉質夠曬鮮甜好味。極品海鮮拼盤入面仲有罐頭嘅魚子醬,餐廳確係非常重本!! 連甘矜貴嘅食材,都送埋畀你,值得一讚!!~另外我哋仲叫咗一口海膽壽司、火焰左口魚邊壽司、鵝肝帶子壽司,肥美新鮮。炸物有大蝦天婦羅、黃金豆腐、炸榴槤波波、脆皮炸香蕉、芝麻炸雞翼,呢幾款都非常值得推薦,香脆好食。其它必食款式有泰式燒元貝、串燒牛柳、燒菠蘿、泰式燒生蠔,各款都燒得香口惹味。最後仲有幾款自家製甜品,homemade 芝士餅、榴槤糯米糍同tiramisu都好好食,還有不能錯過的榴槤雪糕!!~整體來講,我覺得餐廳嘅食物質素、環境、同服務都非常之唔錯,最重要係佢三百蚊都唔使嘅價錢,就可以食到咁有質素嘅刺身,絕對值得推薦。
朋友推薦今晚去銅鑼灣呢間放題店食放題,呢間

最後仲有幾款自家製甜品,homemade 芝士餅

慶祝紀念
生日
  • 松葉蟹杯
2024-07-15 385 瀏覽
同朋友去銅鑼灣行街食lunch😋 估唔到呢間日式放題店午餐有親民價嘅lunch set揀,有十幾款選擇,每款set都包一碗湯和一罐飲品,我揀咗北海道刺身丼 ,一上枱刺身舖滿成個碗,好吸引啊, 刺身有牡丹蝦、三文魚、帶子、魚籽等等,全部都係厚切,入口好新鮮多汁,底層嘅飯都好足料啊,$78黎講,CP值好高我見隔離枱就食午市放題,原來都有好多刺身、壽司、熟食、炸物、泰式小菜、天婦羅、甜品等等任揀任食,質素都好高,好值得同親朋戚友去食😋大推啊最後,環境同服務都好好,店員哥哥好親切有禮,我見有長者查詢午餐詳情,店員哥哥都好有耐性慢慢解答,好有人情味😊🫶
同朋友去銅鑼灣行街食lunch😋

我見隔離枱就食午市放題,原來都有好多刺身壽司、熟食、炸物、泰式小菜、天婦羅、甜品等等任揀任食,質素都好高,好值得同親朋戚友去食😋大推啊

2024-07-14 318 瀏覽
🍣刺身拼盤,三文魚腩非常出色,而且充滿油香,我覺得非常抵食,同朋友最後都另外叫多咗一轉!另外好鍾意食佢嘅八爪魚,煙煙韌韌幾好食!馬刀貝就比較爽口,咬落去有少少脆身嘅口感,食得出來貨都非常新鮮!日本甜蝦就非常大隻,而且味道非常甘甜,CP值真係非常高,之後我哋都再有encore!✔️海膽帶子,我哋呢一個餐我覺得最抵食嘅就係呢一個海膽帶子,每一粒日本帶子再加埋新鮮嘅海膽,真係非常鮮甜!完全唔使加豉油!已經食得出佢哋本身兩隻海鮮甜嘅味道,忍唔住一叫再叫!海膽嘅味道亦都非常好食,一啖一隻帶子,簡直就係爽!我同朋友都非常鍾意食佢呢一個!😀極上海鮮拼盤,呢一個海鮮拼盤有好多唔同嘅海鮮包括有鮑魚象拔蚌魚子醬同埋雪場蟹腳!雪場蟹腳非常新鮮,而且餐廳非常貼心,俾咗鉸剪方便處理,雪場蟹腳非常鮮甜,而且肉質非常豐滿!魚子醬都非常美味,完全係高級嘅味道!象拔蚌就處理得非常乾淨,完全冇腥味,而且入口非常爽口!鍾意食象拔蚌嘅朋友不能錯過!👍🏻餐廳嘅甜品種類非常多,除咗雪櫃有一啲自家製嘅甜品,例如啫喱,果凍,tiramisu, 豆腐花之外,仲有大家最鍾意食嘅雪糕雪條!我就食咗榴槤雪條,味道非常香濃,鍾意食榴槤嘅朋友不可

👍🏻餐廳嘅甜品種類非常多,除咗雪櫃有一啲自家製嘅甜品,例如啫喱,果凍,tiramisu, 豆腐花之外,仲有大家最鍾意食嘅雪糕雪條!我就食咗榴槤雪條,味道非常香濃,鍾意食榴槤嘅朋友不可以錯過!

🍭飲品方面,亦都有非常多唔同嘅選擇,我哋嘅係包咗啤酒,有hoegarden同Stella draught beer 任飲,淨係飲啤酒都底!唔飲啤酒嘅朋友亦都有好多無酒精嘅飲品,包括有無糖茶或者汽水,另外亦都有韓式飲品,例如芒果汁或者忌廉鮮奶!
  • 刺身
  • 松葉蟹杯
  • 天婦羅
  • 飲品
  • 壽司
  • 生蠔
  • 泰式燒元貝
2024-07-14 276 瀏覽
位於銅鑼灣的日式放題店「瀛豐放題料理專門店 」於網上口碑不錯,今天相約朋友到訪慶生---提供多款刺身、壽司、軍艦、手卷、天婦羅、燒物、飲品及甜品,創新加入泰式料理,食物選擇超過 100 款;周末晚上 6 時前入座成人每位 $239,訂座享 88 折優惠,加 $148 享任食海膽帶子、海鮮拼盤 (送魚子醬) 及任飲 Hoegaarden 及 Stella Artois 啤酒,用餐時間 2 小時---自助區提供多款開胃前菜,更有凍瀨尿蝦;個人喜歡藤椒魚皮及手撕雞;飲品提供罐裝及紙包,有多款健康無糖茶;甜品超過十款,也有提供雪糕雪條---海膽帶子肥大肉厚,軟嫩鮮甜;配搭香甜軟滑海膽,非常滿足海鮮拼盤提供 5 款海鮮,附上名貴魚子醬;海鮮新鮮爽甜,尤其喜歡原隻鮑魚;魚子醬鮮香帶奶油味,入口不久會在口腔內慢慢溶化---刺身超過十款,整體厚切肥美,魚香豐富,尤其喜歡油脂豐腴的油甘魚、三文魚腩及珍寶赤蝦;壽司推介有蟹肉沙律花之戀及龍蝦沙律花之戀---泰式料理、天婦羅及燒物皆做得出色且熱度高,推介有惹味泰式肉碎包,鹵香出色而肉質緊緻的泰式鹵水豬手、外脆內嫩的皇帝蟹棒天婦羅及油香滿滿而鹹香適中的鹽燒三文
---
提供多款刺身壽司、軍艦、手卷、天婦羅、燒物、飲品及甜品,創新加入泰式料理,食物選擇超過 100 款;周末晚上 6 時前入座成人每位 $239,訂座享 88 折優惠,加 $148 享任食海膽帶子、海鮮拼盤 (送魚子醬) 及任飲 Hoegaarden 及 Stella Artois 啤酒,用餐時間 2 小時
---
海膽帶子肥大肉厚,軟嫩鮮甜;配搭香甜軟滑海膽,非常滿足
---
泰式料理、天婦羅及燒物皆做得出色且熱度高,推介有惹味泰式肉碎包,鹵香出色而肉質緊緻的泰式鹵水豬手、外脆內嫩的皇帝蟹棒天婦羅及油香滿滿而鹹香適中的鹽燒三文魚;其他推介有清新蟹籽沙律、開胃泰式鳳爪及蟹膏甘香而蟹肉鮮甜軟嫩的松葉蟹杯
2024-07-06
慶祝紀念
生日
2024-07-13 241 瀏覽
諗返有幾年冇食過日式放題,所以去咗銅鑼灣搵到呢間入圍OpenRice 2024開飯熱店過口癮!幾年冇食嚟講…呢次體驗都好有驚喜,除咗基本嘅壽司,刺身,炸物,仲有泰式小菜!啱晒一大班朋友/一家大細嚟聚餐,一定有嘢啱食:)以下係最推介嘅嘢食~三文魚腩刺身盤-所有刺身都係勁厚切,蝦又大隻,色澤都幾好,淨係呢盤都已經好滿足海膽帶子-呢盤賣相一啲都唔似放題!帶子大大粒,海膽比好足極品海鮮丼-居然有魚子醬!!!高級感滿滿!
諗返有幾年冇食過日式放題,所以去咗銅鑼灣搵到呢間入圍OpenRice 2024開飯熱店過口癮!幾年冇食嚟講…呢次體驗都好有驚喜,除咗基本嘅壽司刺身,炸物,仲有泰式小菜!啱晒一大班朋友/一家大細嚟聚餐,一定有嘢啱食:)

以下係最推介嘅嘢食~

海膽帶子-呢盤賣相一啲都唔似放題!帶子大大粒,海膽比好足

極品海鮮丼-居然有魚子醬!!!高級感滿滿!
銅鑼灣人氣日式放題店 帶子海膽刺身任食呢間瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣,今次食佢哋嘅晚市放題(259@2小時),再追加埋海膽帶子任食($118/位),可以任食帶子海膽🤩當中刺身、壽司、燒物、炸物、泰式料理、甜品、飲品乜都有🤩款式都好多!刺身升級咗有埋海膽、帶子同刺身拼盤任食~帶子真係好大粒爽口,海膽冇腥味,鮮味十足😍就連魚子醬都係任食!淨係食呢啲已經回本😆而且上菜速度都好快💨基本上落單5至10分鐘內就送到!地址:瀛豐放題料理專門店 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓。
銅鑼灣人氣日式放題店 帶子海膽刺身任食

呢間瀛豐放題料理專門店位於銅鑼灣,今次食佢哋嘅晚市放題(259@2小時),再追加埋海膽帶子任食($118/位),可以任食帶子海膽🤩當中刺身壽司、燒物、炸物、泰式料理、甜品、飲品乜都有🤩款式都好多!刺身升級咗有埋海膽、帶子同刺身拼盤任食~帶子真係好大粒爽口,海膽冇腥味,鮮味十足😍就連魚子醬都係任食!

地址:瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓。
2024-07-11 138 瀏覽
餐廳是日、泰菜式環境好寬敞,而且裝修環境舒服!午市來吃有特色套餐!午市還有放題吃,真的很特別!服務態度良好有善。午市套餐⚡️🌟原條鰻魚飯是他們的人氣午市定食,真係好大條鰻魚,味道夠濃郁,肉質鮮嫩!🌟水煮魚片飯,水煮魚鮮嫩惹味!湯底夠晒辣!用來撈飯不錯!而且魚片沒有骨,吃起來更方便他們的午市定食亦都可以配一杯飲品!價錢亦都不貴!午市放題還有很多泰國的特別菜式,例如泰式生蝦,冬陰功等等!當然還有不同的刺身,味道確係新鮮美味!最特別係有麻辣小龍蝦,麻辣做得惹味,小龍蝦夠晒入味啊又大隻。
餐廳是日、泰菜式

午市套餐⚡️

2024-07-09 151 瀏覽
We randomly visited this Thai and Japanese all you can eat restaurant last weekend.The shasimi was in nice quality. They even have fish roe and premium sashimi for adding on. the hot food was not bad as well. We ordered quite a lot of Thai cuisine and katsu.Me and my friend both enjoyed the meal.🥘
2024-07-09 167 瀏覽
最近和朋友去了銅鑼灣發現一家性價比很好的放題食物選擇很多 新鮮又美味總共有180+款港,日,泰美食‼️‼️還可以吃到鮮美的魚子醬和海膽🥰❣️晚市每人 $259 小食有中華海草 八爪魚 螺肉 魚皮等等十種左右甜品包括雪糕 榴蓮 椰子等各種口味還有提拉米蘇 芝士蛋糕 泡芙和焦糖布丁等十幾種刺身有赤身 希靈魚 油甘魚 超大甜蝦等十種壽司也有五種花之戀口味 各種手握壽司🍣泰式燒烤有雞肉 牛柳 豬肉等等還有泰式河粉炒飯 各種炸物天婦羅🍤❣️海鮮拼盤 $388 有大蝦 鮑魚 長腳蟹 魚子醬 螺肉和青口等等另外還有一大盤海膽帶子 鮮美極了🥹
最近和朋友去了銅鑼灣

❣️海鮮拼盤 $388
有大蝦 鮑魚 長腳蟹 魚子醬 螺肉和青口等等
另外還有一大盤海膽帶子 鮮美極了🥹
2024-07-08 154 瀏覽
呢間有海膽帶子既日式放題,預早訂位註明慶生,餐廳會送生日蛋糕🎂海膽帶子鮮甜,極厚帶子超值,熱愛泰式菜既我,又鐘意食刺身既我,又有多種甜品選擇,環境唔差,餐廳職員nice 慶生之選
2024-07-08 121 瀏覽
今日要介紹嘅係一間超級豐富嘅日式任食放題餐廳。呢度食物種類多到令人目不暇給,每樣都係精心製作,無論你鍾意刺身、壽司定係熟食,都可以喺呢度一次過滿足你嘅味蕾。一入座就先上每人一碗蟲草花燉雞湯,呢個湯清甜可口,雞肉嫩滑,再加上蟲草花嘅獨特香氣,簡直係完美嘅開胃菜,同時亦暖胃暖心。🍲刺身方面,呢度真係非常豐富,任食選擇有牡丹蝦、甜蝦、三文魚、希靈魚、油甘魚、馬刀貝、赤貝同八爪魚。每款刺身都係超級新鮮,切得厚薄適中,魚肉鮮甜無比。特別係三文魚油脂豐富,牡丹蝦肉質鮮甜爽口,真係讓人回味無窮。🦐另外,追加嘅海鮮拼盤都係任食,有松葉蟹腳、凍鮑魚、凍螺、凍青口同凍蝦。每款海鮮都係好新鮮,係放題真係好少見咁高嘅質素,特別係松葉蟹腳,肉質肥美,蟹味濃郁,凍鮑魚口感爽脆,嚼勁十足。🦀仲有好受歡迎嘅海膽帶子刺身三文治,呢款刺身三文治係用新鮮嘅海膽同帶子製作,帶子上下夾住海膽,真係非常奢華又美味。🍣而且餐廳每人仲送一份魚子醬,呢個魚子醬鹹香適中,好正。🎁呢度嘅食物種類真係非常多,除左上面刺身,仲有壽司、刺身、串燒、火炙、卷物、手卷、炸物,港式/泰式小食。每款都係用心製作,味道非常正宗,絕對值得一試。🍢另外,飲品
今日要介紹嘅係一間超級豐富嘅日式任食放題餐廳。呢度食物種類多到令人目不暇給,每樣都係精心製作,無論你鍾意刺身壽司定係熟食,都可以喺呢度一次過滿足你嘅味蕾。

而且餐廳每人仲送一份魚子醬,呢個魚子醬鹹香適中,好正。🎁

呢度嘅食物種類真係非常多,除左上面刺身,仲有壽司刺身、串燒、火炙、卷物、手卷、炸物,港式/泰式小食。每款都係用心製作,味道非常正宗,絕對值得一試。🍢

另外,飲品、前菜小食、甜品同雪糕都可以自取,選擇非常多樣,無論你鐘意咩口味,都可以喺呢度搵到你嘅最愛。🍨
2024-07-08 104 瀏覽
食放題都可以食到好高質,今次搵左間位於銅鑼灣的放題😋 人大左就想對自己好啲,見到佢個升級海鮮拼盤唔洗加好多錢,啲食材又好似好吸引就忍唔住叫左了🤩海鮮拼盤一黎到就噴晒煙,好岩影相,入面有魚子醬,鮑魚,長腳蟹等等😄款款食落去都有鮮味,用料唔差,係值得一試的😋仲有好誘人的海膽帶子,海膽食落唔差,好鮮又唔會苦👍不得不提佢有個跟餐拼盤入面已經俾左好多高質的三文魚腩,咬落好香油脂味🥳同盤仲好好多隻好大的蝦,非常爽甜😊除此之外仲有其他放題必食的壽司同小食,芝麻雞翼,榴彈波波,炸香蕉等,佢地都係新鮮炸出黎 熱辣辣的🤩呢間放題有好多款的泰式小菜,叫左個飛天通菜,超級惹味又有鑊氣,令我食完一碟仲想食多一碟🤤瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

仲有好誘人的海膽帶子,海膽食落唔差,好鮮又唔會苦👍

瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
估唔到香港都有咁高質嘅放題,魚子醬、松葉蟹腳、珍寶赤蝦都可以無限食😝 #自助區: 麻辣魚皮、味付螺肉、涼伴海蜇絲、泰式肉碎粉絲沙律、泰式酸辣手撕雞港日泰嘅多款開胃涼菜,放起自助區隨便夾,放得好整齊同完整,可見每日都係重新準備,細節位做得好好。淨係涼菜已經好有驚喜,個人最推薦麻辣魚皮,我地encore咗3次,魚皮爽口,十分開胃。#極品海鮮拼盤:魚子醬、松葉蟹腳、磯煮鮑魚、翡翠螺、蚌、珍寶赤蝦海鮮拼盤好啱用嚟打卡,擺盤靚之餘仙氣十足。原客魚子醬超滿足,鮑魚入味,海鮮都唔馬虎,每款都好鮮味。總括升級拼盤係超值!而且仲係任食嘅😋#海膽帶子係呢到嘅名物,網上人人都加我地都唔執輸。海膽同帶子好夾,兩種鮮甜夾埋,好有驚喜。#蟲草花燉雞湯推薦!!!放題有足料𡃁湯。#泰國菜餐廳泰菜都做得好出色,我地都好中意泰式生蝦、炒雜菜、串燒、豬頸肉、蝦餅、魚餅、生菜包和冬陰功湯,我地最開心係每款都可以試哂,滿足我地花心嘅胃口。甜品同飲品喺自助區任拎,仲有多款刺身、握壽司、手卷、火炙壽司⋯⋯仲有好多食物未能盡錄,啱哂咩都想試嘅我

#海膽帶子

#蟲草花燉雞湯
推薦!!!放題有足料𡃁湯。

#泰國菜

2024-07-07 95 瀏覽
日本嘢一向都係我哋最愛😋有日喺社交平台見到呢個咁澎湃嘅刺身拼盤😍醒起真係好耐冇食過放題🤔忍唔住要去食返餐🤤今次呢間放題連大胃王老公表示高質又抵食,食到要捧住個肚走🤭🤭平日晚市放題 18:00-20:00 ($259)放題第一輪梗係要食刺身船😎刺身種類都幾多,加錢升級咗任食海鮮拼盤,松葉蟹腳、鮑魚、螺、青口、蝦、刺生,全部都係任食🤩連好吸睛嘅海膽帶子刺身都係任食😍😍仲要一人有一盒魚子醬😱第一次喺放題見到,勁誇張🤣🤣🤣小食種類都好多😆有日、港、泰國小食,燉湯、炸物同串燒嘅種類都好齊全👍🏻估唔到連泰式生蝦刺身同埋生菜包都有,幾特別😋私心推介炸榴槤球,愛榴槤嘅我一個人食咗三粒🤭勁濃榴槤味,齒頰留香🤤🤤
平日晚市放題 18:00-20:00 ($259)