2024-08-18 537 瀏覽
星期日晚跟老公到了銅鑼灣行街,估唔到老公預先book了呢間日式放題做晚餐好耐都冇食過日式放題了,今晚終於有機會可以食,餐廳食客好多,好彩有book定位。餐廳有冷盤、甜品、雪糕、飲品可以自行取。坐低後,當然急不及待用QR code下單點野食我們升級了極品的海鮮放題。嘩,十分豐盛呀,有魚子醬、長腳蟹、鮑魚、螺、大蝦⋯⋯⋯極之吸引,賣相好精美,十分豐盛,完全係物有所值的。海鮮類相類鮮甜,彈牙我跟老公最喜愛長腳蟹,拆殼後,啖啖肉,超鮮甜,正。想不到放題都食到呢類海鮮,相當吸引。另外仲有帶子海膽,相當鮮甜,帶子不但肥美肉厚,切開一半後仲釀入鮮甜既海膽,一啖一粒超滿足,帶子跟海膽相當鮮甜,極之滿足。正這間放題的刺身膽海鮮類真的不得了,超鮮,超好美,刺身都絕不馬虎,每款都厚切、啖啖鮮、勁有口感。仲有勁多款刺身任食刺身拼盤,超吸引,自行點選想食既刺身,一盤刺身拼盤的送到眼前,又吸睛又好美。三文魚肥美肉厚,勁鮮甜。希靈魚超爽超鮮,八爪魚、螺、貝等等都超爽口,啖啖魚鮮,正。最欣賞d大蝦,爽口鮮甜,非常好味。刺身類真係超多選擇及超鮮甜,食完刺身都好滿足。之後就再點了一下其他壽司類同小食、熟食類,超多選擇,再

餐廳有冷盤、甜品、雪糕、飲品可以自行取。
坐低後,當然急不及待用QR code下單點野食
升級版極品海鮮拼盤

這間放題刺身膽海鮮類真的不得了,超鮮,超好美,刺身都絕不馬虎,每款都厚切、啖啖鮮、勁有口感。仲有勁多款刺身任食
刺身

刺身類真係超多選擇及超鮮甜,食完刺身都好滿足。
之後就再點了一下其他壽司類同小食、熟食類,超多選擇,再試多點其他款式

我十分推介這餐廳既燒扇貝跟燒蠔,十分惹味,而且熱辣辣的,大滿足,食返多幾隻都回本了,又好味。

壽司類有好多選擇,我點了數款火炙系列,經過炙燒的魚類,十分好味呀,油份岩岩好,入口即融,超好味。

鹹蛋黃薯條,咸咸香香,熱辣辣脆卜卜,好好味。

食飽飽再慢慢食返杯雪糕嘆一嘆,仲有好多小甜品,捧住個大肚腩走了。
2024-08-11
升級版極品海鮮拼盤
刺身
2024-08-16 364 瀏覽
原價$259泰國菜x日式放題 加$148可以要埋極品海鮮拼盤任食有蟹腳👌🏻,魚子醬👌🏻,鮑魚,凍蝦👎🏻,螺連海膽帶子👍🏻基本刺身唔差三文魚,油金魚,馬刀貝,赤貝,珍寶蝦全部都正常發揮松葉蟹杯👍🏻海膽甘蝦三文籽手卷👍🏻泰國菜款式好多其中-生菜包👍🏻無骨鳳爪👍🏻辣椒膏炒蜆👍🏻熱食都好多選擇燒蠔第1轉👍🏻,第2轉叫得多就全部都細細粒燒元貝👌🏻串燒只叫左牛同雞賢一般般口水雞同小龍蝦都偏辣 飲品多種類👍🏻
原價$259泰國菜x日式放題
加$148可以要埋極品海鮮拼盤任食
有蟹腳👌🏻,魚子醬👌🏻,鮑魚,凍蝦👎🏻,螺
連海膽帶子👍🏻

基本刺身唔差
三文魚,油金魚,馬刀貝,赤貝,珍寶蝦
全部都正常發揮

串燒只叫左牛同雞賢一般般
口水雞同小龍蝦都偏辣

飲品多種類👍🏻

2024-08-16 351 瀏覽
今日約咗朋友喺銅鑼灣食日式放題,佢地推介呢間日式放題性價比高,所以一於去試吓。我地叫咗佢地嘅升級海鮮,係任食嘅,所以非常抵食。每樣刺身都勁新鮮,帶子同海膽都好鮮甜,第1次食魚子醬,原來味道係好鮮,每粒魚子喺口果度爆開,都幾好味,長腳蟹都有海水味,食落好重蟹味,鮑魚都幾大隻,味道非常好。佢地嘅炸物唔油膩,熱辣辣,都幾香脆,而壽司同手卷都係即叫即整,都幾新鮮。除咗日式食物外,佢地做緊泰國主題,都有好多款泰式食品,我地叫咗辣椒膏抄蜆,泰式炒雜菜,2款都勁惹味,炒得好香,好有泰式風味。出面仲有好多甜品,飲品同冷盤,都幾多元化。

出面仲有好多甜品,飲品同冷盤,都幾多元化。

放假仔突然好想食放題, 之前去過, 今次再嚟食放題, 當然刺身、壽司、天婦羅、燒烤、炸物、湯、 手捲 ,甜品等食品同樣種類繁多, 應有盡有一開始梗係叫刺身作頭炮 🤣油甘魚/三文魚/馬刀貝/赤貝/ 白玉貝/八爪魚😍仲叫咗海膽三文魚子花之戀細細粒好精緻, 松葉蟹杯有蟹肉蟹膏蟹杯子有驚喜燒蠔/燒扇貝 /雞軟骨 / 小龍蝦/瀨尿蝦/ 海蜇頭仲有魚皮, 食到停唔到口食食下發現有一班班人入嚟 ,竟然唔係食放題原來呢度有set lunch, 我見到佢哋叫set 刺身滿滿都係78 ,好抵下次可以試下
放假仔突然好想食放題, 之前去過, 今次再嚟食放題, 當然刺身壽司、天婦羅、燒烤、炸物、湯、 手捲 ,甜品等食品同樣種類繁多, 應有盡有

2024-08-08
  • 刺身
  • 松葉蟹杯
  • 泰式燒元貝
2024-08-14 494 瀏覽
銅鑼灣日泰放題🤤🤤同朋友慶生,專登搵間放題食返餐好嘅早幾個星期就book定位,一直都好期待呢間放題除咗有日本嘢,仲有大量嘅泰國嘢,啱晒咩都鍾意食嘅我😆我哋仲加錢嗌咗個極品海鮮拼盤一上到枱真係心心眼 哇出聲😍魚子醬真係人生第一次🥹食落去嗰種鹹味係個口腔度爆炸出嚟,人間美食仲有好鮮味好多肉嘅長腳蟹佢個蝦仲係爆曬,非常新鮮主角就梗係刺身啦,三文魚非常肥美一入口油脂溶化喺個口腔入邊,不得了另外仲想讚佢象拔蚌刺身 爽口鮮甜😙坦白講呢個拼盤真係好值得嗌,食完之後超滿足🥳另外再嗌咗啲熱嘅小食,真心推介芝士年糕我encore 左好多次🥰冬陰功湯非常足味!食完好正!飲品方面嘅選擇,除咗果汁汽水,仲有啤酒任飲🫨好抵啊今餐食得相當滿足,朋友都非常滿意!🤗🤗
銅鑼灣日泰放題🤤🤤

同朋友慶生,專登搵間放題食返餐好嘅
早幾個星期就book定位,一直都好期待

呢間放題除咗有日本嘢,仲有大量嘅泰國嘢,
啱晒咩都鍾意食嘅我😆

我哋仲加錢嗌咗個極品海鮮拼盤
一上到枱真係心心眼 哇出聲😍
魚子醬真係人生第一次🥹
食落去嗰種鹹味係個口腔度爆炸出嚟,人間美食
仲有好鮮味好多肉嘅長腳蟹
佢個蝦仲係爆曬,非常新鮮

主角就梗係刺身啦,三文魚非常肥美
一入口油脂溶化喺個口腔入邊,不得了
另外仲想讚佢象拔蚌刺身 爽口鮮甜😙

坦白講呢個拼盤真係好值得嗌,食完之後超滿足🥳
另外再嗌咗啲熱嘅小食,真心推介芝士年糕
我encore 左好多次🥰
冬陰功湯非常足味!食完好正!

飲品方面嘅選擇,除咗果汁汽水,仲有啤酒任飲🫨
好抵啊

今餐食得相當滿足,朋友都非常滿意!🤗🤗
2024-08-14 398 瀏覽
天氣炎熱,下午最好食放題,一邊涼冷氣一邊慢慢食!銅鑼灣瀛豐放題罕有地午餐可食足三小時,真係可以慢慢涼冷氣慢慢食!食品嘅質素和環境都相當優質!魚生鮮甜選擇又多,我哋選擇多款魚生如三文魚、鰹魚、油甘魚、鮮蝦、馬刀貝、希靈魚等等!上枱時竟然幫我們放置成一個精美的魚生盤!真係一大驚喜!再加一個精選海鮮盤,內裏有大鮑魚、魚子醬、翡翠螺、長腳蟹等等!當然唔少得再加一個店主推介的鮮帶子海膽!於帶子海膽上,加魚子醬,鮮味無限!除此之外店中嘅小食亦都值得一題,有八款選擇之多,我就推薦魚皮,十分爽甜,簡直係一絕!熱食方面我就推介炸豆腐、芝士年糕和燒菠蘿!甜品就有多款雪糕和榴槤雪條!餐牌中還有多款泰式食品,但係因為實在太飽喇,都係留代下次再食!
魚生拼盤海鮮拼盤

火槍壽司
雪糕
多款飲品選擇
餐前小食
🍣好耐冇試過食咁邪惡嘅放題啦!!!呢次bookmark咗銅鑼灣呢間港, 日, 泰式放題食好西~ 好彩一早book定位, 如果唔係都要等一陣先有位! 同其他店舖一樣, 只要掃QR code就可以落單, 我哋仲升級嗌咗任食嘅凍海鮮拼盤😍 首先有極品海鮮拼盤, 有海膽帶子, 松葉蟹腳, 鮑魚, 魚子醬, 珍寶蝦同螺肉!!! 真係好大癲!!! 任食海膽, 鮑魚同魚子醬都係第一次, 無限加追, 高質又好味!!!好幸福!!!.然後仲有刺身拼盤, 無限任食三文魚, 油甘魚, 希靈魚, 赤貝, 甜蝦, 泰式生蝦! 食咗轉刺身後, 再戰小食, 除咗炸物外, 仲有泰式小菜, 我哋勁開心咁嗌咗勁多轉泰式炒通菜, 超有鑊氣😋 最尾當然係甜品時間啦, 除咗有雪條, 仲有一口甜品, tiramisu, 木糠布甸, jelly, 勁多款式~.📌 瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
🍣

📌 瀛豐放題料理專門店
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓

2024-08-13 329 瀏覽
食放題除咗日式之外,仲有泰式可以選擇!呢間放題一直都人氣爆棚,每位加$148仲可以升級極品海鮮拼盤,任食一碟碟嘅魚子醬同海膽帶子,仲有多款高質海鮮encore,完全值回票價!-——————————————💕◖晚市放題◗ $259/刺身壽司🐟刺身壽司款式好多,基本上都冇伏,大大隻赤蝦同厚切三文魚,大大啖好滿足,仲有馬刀貝、赤貝同白玉貝,爽脆清甜!每人加多$148升級放題,仲有魚子醬同海膽帶子🤩!/燒物🍢有多款泰式燒物,牛雞豬呢啲必點,另外仲有燒元貝同燒生蠔,加入泰式醬料,微辣惹味!除咗呢個,有啲平時日式放題少見嘅款式,好似豬頸肉、羊腩、燒雞腎~/炸物🍘一定唔少得日式天婦羅、榴槤波波同芝士年糕,都好好食!差唔多係即叫即炸,上枱仲熱辣辣!/泰式料理🌴啱晒鍾意食泰國嘢嘅朋友仔!有平時鍾意嘅辣椒炒蜆、飛天炒通菜、泰式蝦餅、泰式肉碎包,想食主食仲有乾炒泰式金邊粉🍝同鰻魚炒飯~/甜品🍨甜品都喺自助區自取,除咗自家製嘅奶凍、布甸之外,仲有唔同口味嘅雪糕、雪條任拎!/飲品🧃有汽水同多款自取包裝飲品,連啤酒都可以無限攞🌟Encore指數:9.1/10
-——————————————
💕◖晚市放題◗ $259

/刺身壽司🐟

/燒物🍢

/炸物🍘

/泰式料理🌴

/甜品🍨

/飲品🧃
有汽水同多款自取包裝飲品,連啤酒都可以無限攞

🌟Encore指數:9.1/10
2024-08-13 333 瀏覽
位於銅鑼灣的這家日式料理店,真正用心打造出一場難以忘懷的午市放題。無論是刺身、壽司還是熟食甜品,每一道菜品都散發出頂級食材與精湛廚藝的無可挑剔的完美結合。首先是刺身,包含了三文魚、油甘魚和大蝦等時令新鮮海鮮都呈現出食材本身的鮮美,肉質鮮嫩彈牙,在口中化開的同時,又能感受到海洋清新的氣息。之後的是精心製作的壽司,例如火炙的魚裙邊壽司以及配上油甜蝦的海膽一口壽司,都令人回味無窮。除了生食,熟食也毫不遜色。泰式焗蠔肉質鮮甜,蒜香四溢;烤豬頸肉香肉質軟嫩多汁;泰式炸羊腩外酥內軟,清新爽口。最後的甜品更是讓人驚艷,榴槤糯米糍清甜綿密,朱古力芝士餅濃郁醇厚,絕對是完美的餐後甜點。

位於銅鑼灣的這家日式料理店,真正用心打造出一場難以忘懷的午市放題。無論是刺身壽司還是熟食甜品,每一道菜品都散發出頂級食材與精湛廚藝的無可挑剔的完美結合。

2024-08-07 738 瀏覽
日式任食放題就是不二之選🫶🏻 先來一盤極品海鮮拼盤,放上檯一刻勁吸睛: 松葉蟹腳、鮑魚、魚子醬、珍寶蝦、螺肉、刺生… 再來海膽帶子刺身,份量十足,每口都沖擊味蕾; 加錢升級就可無限追加,款款高質又鮮味,感覺超幸福仲有多款新鮮刺身可選擇: 油甘魚、三文魚、赤貝、希靈魚、甜蝦…每款都點就食得更開懷小食方面應有盡有: 各款炸物、串燒、燉湯、港泰小食…朋友勁叫泰式生蝦刺身、燒生蠔同燒元貝,炸榴槤球同炸香蕉也不可錯過呀自助區也有多款前菜小食、甜品及飲品。甜品是一盒子一口,這設計正合我可以試多款的心思,必試Tiramisu、木糠布甸、芝士布甸,好味到忘記拿了多少盒

2024-07-08
5 分鐘 (堂食)
2024-08-06 733 瀏覽
🤩🤩銅鑼灣人氣樓上放題,有質素有服務,食材新鮮,最鍾意食刺身蝦,大大隻,食到吮手指😋😋原來而家午市唔止放題,仲有抵食夾大件set lunch, $100都唔使,一定要試吓試吓👍🏻👍🏻🤩除咗日式食物外,佢仲有泰式食物,例如泰式生蠔椰菜豆等等,少少辣辣地好滋味😋😋當然,無限飲品實在太吸引,應有盡有,仲有雪糕甜品,食到捧住個肚走。餐廳環境唔錯,坐得都幾舒服,位於地鐵站對面,亦都好方便☺️☺️🤩😎🙏🏻
2024-08-06 567 瀏覽
之前食過一次放題,原來而家唔只有放題食,仲有新出嘅lunch set,性價比十分之高,今日就約咗同事一齊過嚟食lunch。我哋就叫咗兩個lunch set。北海道刺身丼材料有牡丹蝦,油甘魚,帆立貝,三文魚,刺身10分新鮮,牡丹蝦爽口彈牙,油甘魚肥美,帆立貝好肉肥美非常鮮甜,三文魚油脂分布平均。壽司定食有10件壽司,蟹籽爽口彈牙,玉子和蟹柳到先甜,北寄貝煙靭有咬口。三文魚頭湯奶白色嘅魚湯濃郁鮮甜,熱辣辣,完全冇腥味。

北海道刺身

壽司定食

三文魚頭湯
奶白色嘅魚湯濃郁鮮甜,熱辣辣,完全冇腥味。
太耐冇食放題,就訂左今晚黎呢一間Bookmark 左好耐的放題。餐廳地方幾寛敞,我哋被安排坐卡位,感覺好闊落。本身放題價錢每位$259,職員介紹每人加多$148,就可以任食極品海鮮拼盤,仲有任食海膽帶子,對於我哋兩個海鮮控黎講,好吸引,就一於試吓。🥰🥰先黎海膽帶子,厚身切開左的帶子中間夾住海膽,帶子好厚身又鮮甜,夾埋海膽一齊食,無得輸。😎😎極品海鮮拼盤超多海鮮種類,有蝦,長腳蟹腳,鮑魚,魚子醬,螺肉,熟蝦,個鮑魚真係好得,又淋,一啲都唔韌,用醬汁輕輕調味帶出個鮮味,推介。另外仲叫左刺身拼盤有赤蝦,三文魚,油甘魚,希靈魚,醬油吞拿魚,八爪魚,馬刀貝,赤貝,每樣都好新鮮,特別係赤蝦,超大隻,又鮮甜。除咗刺身,佢仲有唔同嘅手握壽司,卷物,手卷,軍艦壽司,火灸壽司,真係花多眼亂。沙律涼菜都有好多唔同選擇,估唔到呢度有尖椒皮蛋。熟食方面有天婦羅,燒物,估唔到泰式料理都有。芝麻雞翼燒得好香,帶點辣,同埋燒菠蘿好有驚喜,好香甜。自助區方面,仲有其他小食,飲品同埋甜品,佢哋嘅飲品一啲都唔hea,咩種類都有,竟然有椰青水,仲有三款啤酒,汽水,茶類都有。以呢個價錢可以食到咁多唔同類型的飲品食物,真係好開心

餐廳地方幾寛敞,我哋被安排坐卡位,感覺好闊落。

另外仲叫左刺身拼盤

以呢個價錢可以食到咁多唔同類型的飲品食物,真係好開心😁。
  • 海膽帶子
  • 刺身
2024-08-04 552 瀏覽
本來想食午市放題,但都有新推出午市定食如果唔夠喉,重有午市基本放題午市定食有成9款,除咗壽司定食還有丼飯。我叫左人氣嘅原條鰻魚飯$88原條鰻魚好有氣派,雖然望落去好似好深色,以為鰻魚汁會好咸,但又唔係,微甜嘅鰻魚汁,口感柔軟,唔係乾柴嘅。火炙三文魚丼$68 佢都幾大碗,火炙三文魚係好多片,淋上燒汁,中間位有蟹籽。三文魚唔腥肉質柔軟。外面可以揀飲品同小食,小食好多選擇,有瀨尿蝦、螺肉、蟹柳粉絲、八爪魚、魚皮、海蜇、手撕雞、糯米糍等等。我哋都有叫d刺身。擺盤都好靚,刺身新鮮彈牙。美極大蝦,炸得香口,美極夠入味。尖椒皮蛋嘅辣椒油夠辣。燒菠蘿,清甜亦唔係好酸。泰式生蝦,生蝦微辣肉質爽口。最後叫幾款壽司,生蝦、帶子、一口海膽壽司都有水準。
本來想食午市放題,但都有新推出
午市定食
如果唔夠喉,重有午市基本放題

午市定食有成9款,除咗壽司定食還有丼飯。

我叫左人氣嘅原條鰻魚飯$88

火炙三文魚丼$68

我哋都有叫d刺身
擺盤都好靚,刺身新鮮彈牙。
美極大蝦,炸得香口,美極夠入味。
尖椒皮蛋嘅辣椒油夠辣。
燒菠蘿,清甜亦唔係好酸。
泰式生蝦,生蝦微辣肉質爽口。
最後叫幾款壽司,生蝦、帶子、一口海膽壽司都有水準。
2024-08-04 551 瀏覽
本身唔太想食呢度,係另外一間餐廳無位至來,以前都有收工來食宵夜(應該係5年前)都估唔到而家都未結業。其實食物方面(主要熟食)都唔差嘅!主要泰國菜好似豬手和炸羊腩幾好食(但我朋友唔食羊肉)炒蜆和魷魚都ok,係串燒比較乾啲嘢都食到無咩剩無咩鮮味,不過叫做出菜快壽司細細粒幾好,唔多飯當晚係星期六比較爆場,出菜比較慢和有漏單我都明白嘅!我對面枱都有投訴,平均每人都接近300$其實咁嘅價錢唔係咁值得,我自己都做飲食所以唔想比負評,如果呢餐飯要比分數只係合格邊緣食物:⭐️⭐️⭐️(其實能夠比3星半,但又無半星評分所以比3星)服務:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️衞生:⭐️⭐️扺食:⭐️⭐️⭐️

啲嘢都食到無咩剩

無咩鮮味,不過叫做出菜快

壽司細細粒幾好,唔多飯

當晚係星期六比較爆場,出菜比較慢和有漏單我都明白嘅!

服務:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️