2024-04-08 249 瀏覽
九龍城出名多美食, 而且揸車過來也很方便, 因為餐廳提供代客泊車服務, 十分周到。 餐廳環境不錯, 十分寛敞, 座位寬闊舒適, 更特別的是有一個小小的兒童天地🛝,讓活潑好動的小朋友們可以在里面玩耍, 更有一部電視機專門播放卡通片。大人可以安心進食,而小朋友食飯之餘亦可以開心玩耍,大人小朋友的情緒都有被照顧到, 真的很體貼。 餐廳有兩層, 一樓是較公開既區域, 而樓上有不同的獨立包間可供2至40人的聚餐, 私穏度極高。無論是情侶約會, 還是一大班朋友聯誼或者商務聚餐都係唔錯之選。 🥘花膠濃雞鍋半隻雞配竹笙、花膠、魚唇和紅棗等食材熬制而成既湯底。打邊爐前,必須要飲上兩碗湯, 十分清甜滋補。 其中竹笙比起其他火鍋店, 它的口感更有咬口, 而且厚身, 鮮甜。花膠軟糯, 魚唇聽講比花膠更加多骨膠原,必須食多幾舊。打完邊爐後必須再飲多碗湯, 呢一次層次更加不同了, 湯底更加濃郁, 滿滿既骨膠原,帶點黏嘴, 但又不會過多, 很適中。 🥩手切鴛鴦牛(小)安格斯搭上本地牛, 安格斯肉質較為嫩滑, 而本地牛則較為有咬口, 兩者各有千秋。 🍡手打拉絲芝心鮮蝦丸拼芝心墨魚丸兩款丸都有芝心容易爆汁, 有拉絲的效

🥘花膠濃雞鍋

🥩手切鴛鴦牛(小)

🍡手打拉絲芝心鮮蝦丸拼芝心墨魚丸
兩款丸都有芝心容易爆汁, 有拉絲的效果,肉質實淨, Q彈有咬口, 十分新鮮, 可以食到顆粒的蝦肉和墨魚肉,的確真材實料!

🐟海石蚌刺身和冰鎮鮑魚🦪
三文魚刺身就食得多, 第一次食海石蚌刺身, 口感很Q彈和爽口, 必須要配上餐廳提供的柚子醋醬汁去食, 更加惹味。 此醬汁柚子味十分突出, 而且是偏酸味重一點, 與海石蚌相當匹配, 真係好食到停唔到口, 一片接一片。

餐廳14周年,係Openrice還有優惠, 每位免費送冰鎮飽魚一隻!鮑魚好大隻, 爽口彈牙。

🐟椒鹽石蚌頭尾
一味二食, 海石蚌刺身的頭尾也不浪費, 做成椒鹽, 調味適中,微辣,香脆可口, 里面的魚肉仍保持住嫩滑,幾飽都要食晒佢。

整體來說, 餐廳的環境很不錯, 有泊車服務, 無論係私人聚會或商務聚餐都十分適合, 對於大人和小朋友都照顧周到, 而且食材新鮮質素高。感覺很用心!!!
2024-04-07
其實九龍城都幾多打邊爐嘅舖頭,今次就試咗瀛鍋,地方夠大,有兩層咁多,上層仲有一間間嘅獨立房,好啱公司飯聚或者生日party聚餐,容納到更多人,私隱度又夠高‼️個鍋未嚟之前,先嚟咗個厚切三文魚刺身,真係無expect嚟到火鍋店都可以食到新鮮魚生,仲要厚切🫶🏻鮮味卜卜蜆鍋都係呢度嘅招牌鍋底,蜆肉新鮮大隻,份量十足,湯底好鮮甜🍲鍋內仲有大量蔬菜同埋吸滿湯汁嘅粉絲🥬牛肉、豬、羊每款都好鮮,肉質嫩!丸類方面,最正嘅係香芋包心貢丸,芋泥勁綿密,同手打鮮牛肉丸好重牛油脂味,好香!

之前都有經過呢間火鍋店,火鍋材料同湯底都自家製,入面有好多包廂同時仲有個超得意嘅親子樂園,無論係家人、朋友定公司聚餐都非常適合。———————————————🌟天麻川芎白芷魚頭鍋呢個魚頭鍋係用大頭魚熬製,味道非常鮮甜,湯入面仲有多種藥材配料,聽職員介紹仲話呢隻湯對女人身體好可以滋陰,健康養生得嚟又非常好飲,未開始打邊爐就已經飲咗兩碗湯。🌟鮮活鱆紅魚刺身及三文魚腩刺身呢個刺身真係非常推薦,好新鮮而且好鮮甜,咬落爽口而且咬勁好。有興趣大家可以選擇視乎人數叫全條、半條或者例牌都可以。至於三文魚腩都非常唔錯,好肥美厚切咬落超滿足。🌟鮮活大元貝大元貝真係唔係講笑,淨係見到個殼已經好大,仲要見到個元貝切成一半都仲係咁厚身,真係超肥美嘅海鮮。🌟竹串海生蝦蝦都食得出非常新解,剝殼時肉質非常結實,食落都好鮮甜。🌟棉花沙爆魚肚呢個魚肚真心好出色,食落口感就係好似棉花好柔軟。魚肚本身非常吸湯,完全係吸曬日月精華,一咬就有非常鮮甜嘅魚湯爆出嚟。🌟爽脆水魷魚好大條而且入口爽脆👍🏻🌟牛肉牛肉係採用安格斯,牛味好濃郁非常好食。🌟手打丸類丸類真係要特別講講,因為手打丸真心好好食,特別係手打芝心鮮蝦丸,芝心非常香同時都

———————————————
🌟天麻川芎白芷魚頭鍋

🌟鮮活鱆紅魚刺身及三文魚腩刺身

🌟鮮活大元貝

🌟竹串海生蝦
蝦都食得出非常新解,剝殼時肉質非常結實,食落都好鮮甜。

🌟棉花沙爆魚肚

🌟爽脆水魷魚
好大條而且入口爽脆👍🏻

🌟牛肉
牛肉係採用安格斯,牛味好濃郁非常好食。

🌟手打丸類
丸類真係要特別講講,因為手打丸真心好好食,特別係手打芝心鮮蝦丸,芝心非常香同時都食到蝦嘅鮮甜,如果可以就咁買我都一定會買返去打邊爐😆
2024-03-28 29 瀏覽
今日同朋友去咗九龍城撐枱腳,睇社交平台見到幾吸引就去咗。佢主打自家制既湯底打邊爐。#菜膽鮮魚濃湯 – 佢哋既魚湯係必嗌,姐姐話要訂先有架,係佢哋每日新鮮煲出嚟同埋一日可能都係得幾煲咋。上鍋個時已經望到好吸引,滾返起就被姐姐提我哋可以飲咗湯先。飲落勁鮮甜濃濃既魚味,但一啲魚腥味都冇。而且依個煲仲有小棠菜,魚蛋,豆腐既配料,一啲都冇手軟勁足料。 淨係依個湯連埋啲配料,加多個飯/麵經已超滿足。我哋兩條友成餐飯,飲咗6~7碗😋😋 差啲唔夠湯滾牛肉食😂😂#水餃皇 – 依個係姐姐推介我哋食,試完真係勁正。每隻都係由師傅每日包既。水餃既size 比出面既大好多成個火鍋勺咁大😱,勁足料食得好滿足😍#豬牛羊拼盤 – 每種肉類都有啲,啱哂想食唔同款既我哋。全部肉質都好靚啲牛食落好重牛味👍🏻👍🏻除咗打邊爐之外,我哋仲叫咗啲前菜食吓。#三文魚剌身 – 一客有8塊刺身,但每一塊都係厚切差唔多成隻手指咁厚,仲有個種鮮甜味🤤🤤#酥炸蝦餅 – 每一塊蝦餅都好彈牙,食得出全部都係蝦膠嚟,完全冇溝其他野。炸完出嚟又唔算好油今餐我哋食得好滿足,店員姐姐仲話下次嚟可以早啲book 定房。原來佢哋有幾間大大細細既房,啱哂幾個朋

除咗打邊爐之外,我哋仲叫咗啲前菜食吓。

今餐我哋食得好滿足,店員姐姐仲話下次嚟可以早啲book 定房。原來佢哋有幾間大大細細既房,啱哂幾個朋友聚吓/一大班人聚都得。而且仲有個小朋友放電區,小朋友食完就可以去玩,大人就安心繼續傾偈食飯。

同埋今次睇中咗個象拔蚌set,諗住下次叫多幾個frd 一齊再食飯😬😬
  • 鮮蝦水餃皇
  • 菜膽鮮魚濃湯
2024-03-28 15 瀏覽
同朋友來到九龍城吃火鍋,順便作為慶祝生日,找到這家火鍋店竟然在店內有個好大的親子玩耍區。人數不多所以只點幾款,埋單平均三四百,十分抵食。🥢深海池魚(半條)店員介紹池魚是每天新鮮空運的,感覺有點是日式魚生店高級刺身品質。入口滑嫩又軟熟,油脂感重,食得出的鮮甜🥢野生遼參刺身遼參比喻為海參中的極品,營養豐富,野生的更加是口感爽滑彈牙,帶有鮮味🥢五指毛挑袪濕湯鍋底選擇了五指毛桃,上堂一是清晰聞得到像椰子香味,而鍋裏配料都非常豐富🥢鮮蝦水餃皇果然是王牌,可以說是皮薄餡靚,大大粒又滿足🥢大元貝真係未見過咁大隻元貝,簡單煮熟後,鮮甜無比。又係必點之一🥢棉花魚肚﹕質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。🥢有機蔬菜 (皇帝菜/茼蒿)/ 脆鯇魚片/酥炸蝦餅:都正常發揮~

🥢深海池魚(半條)

🥢野生遼參刺身

🥢五指毛挑袪濕湯

🥢鮮蝦水餃皇
果然是王牌,可以說是皮薄餡靚,大大粒又滿足

🥢大元貝
真係未見過咁大隻元貝,簡單煮熟後,鮮甜無比。又係必點之一

🥢棉花魚肚﹕質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。

2024-03-17
  • 鮮蝦水餃皇
有親子樂園嘅火鍋店🌟呢間餐廳好貼心,設有小朋友專區,大人可以專心食嘢😆另外仲有唔同大細嘅獨立房,好適合一班朋友gathering、親友聚會、生日派對等等😍今晚我哋兩個人叫咗以下食物:花膠瑤柱冬瓜鍋 $248鮮活鱆紅刺身 $198三文魚 (四件)$98大元貝(四隻) $272日本霜降肥牛(細)$288雜丸 $98真係要讚一讚呢度嘅食材好新鮮,尤其係大元貝!海鮮新唔新鮮,真係好容易食得出~大元貝勁高質,厚肉大隻又鮮甜👍🏻 霜降肥牛雪花超靚,肉質極嫩滑,入口即溶😍自家手打丸都好好味😋尤其係個蝦丸,味道鮮甜彈牙!瀛鍋 (九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

有親子樂園嘅火鍋店🌟

今晚我哋兩個人叫咗以下食物:
花膠瑤柱冬瓜鍋 $248
鮮活鱆紅刺身 $198
三文魚 (四件)$98
大元貝(四隻) $272
日本霜降肥牛(細)$288
雜丸 $98

真係要讚一讚呢度嘅食材好新鮮,尤其係大元貝!

瀛鍋 (九龍城)
2024-03-26 21 瀏覽
今日講下呢間打邊爐餐廳餐廳樓高兩層,樓上有好多間房間,全部獨立包廂,啱曬傾生意嘅商務客人而樓下都有一個親子樂園空間可以帶埋小朋友過嚟玩樂或者搞生日party聚餐都可以✨天麻川弓白芷魚頭鍋呢個湯底幾健康又特別藥膳和魚頭做湯底天麻和白芷帶有微苦的香氣,與鮮嫩的魚肉融合,好獨特的養生湯底牛什拼(B檯)(拼豬)(拼羊)今次叫咗唔同嘅肉類拼盤滿足曬小編食肉獸需要♥️另外小編再嗌咗棉花魚肚和手打四寶丸魚肚肥美軟嫩、四寶丸口感獨特,不過較細粒最後叫埋大元貝,味道好鮮甜另外,洛神花大大杯一路打邊爐一路飲佢好開胃
今日講下呢間打邊爐餐廳
餐廳樓高兩層,樓上有好多間房間,
全部獨立包廂,啱曬傾生意嘅商務客人
而樓下都有一個親子樂園空間
可以帶埋小朋友過嚟玩樂
或者搞生日party聚餐都可以✨

天麻川弓白芷魚頭鍋
呢個湯底幾健康又特別
藥膳和魚頭做湯底
天麻和白芷帶有微苦的香氣,
與鮮嫩的魚肉融合,好獨特的養生湯底

牛什拼(B檯)(拼豬)(拼羊)
今次叫咗唔同嘅肉類拼盤
滿足曬小編食肉獸需要♥️

另外小編再嗌咗棉花魚肚和手打四寶丸
魚肚肥美軟嫩、四寶丸口感獨特,不過較細粒

最後叫埋大元貝,味道好鮮甜
另外,洛神花大大杯
一路打邊爐一路飲佢好開胃

今次約朋友打邊爐推介話呢間親子寵物友善火鍋店,話呢度可以帶寵物,又有兒童corner,可以大人食野,小朋友都有地方放電,咁我可以安樂同朋友打邊爐,小朋友又有得玩。原來佢地上邊有不同主題嘅房,下次可以約多d朋友開party。佢地d野食都幾多種類,又有刺身,我地就叫咗幾款試吓。刺身拼盤分別有三文魚,希靈魚,北寄貝,紋甲魷魚,擺盤非常靚,食落好新鮮,d刺身仲要厚切,正。天麻川弓白芷魚頭湯底一上枱已經好香藥膳嘅味道,未打邊爐之前飲啖湯,非常濃郁,睇個湯底都幾足料,都幾好味。手打蝦丸拼墨魚丸d丸勁彈牙,入面仲有芝士涵,一咬落去溶咗嘅芝士流晒出黎,勁正。豬牛羊拼盤呢個拼盤,可以試晒3款肉,啱晒想試多d款嘅我,d牛脂肪好均勻,食落好重牛味,而羊同豬嘅肉質都唔錯,d肉好有彈性。脆肉鯇d魚肉勁新鮮,食落好脆口,而好有魚味。帆立貝呢度非常細心,佢地將d帆立貝裙邊都切埋,同帆立貝肉分開,因為佢地熟嘅時間唔同,可以分開淥,食落好鮮味,勁新鮮。魚肚要黎吸湯一流,食落質地帶少少爽口,份量都幾多,片片都好大片。
佢地d野食都幾多種類,又有刺身,我地就叫咗幾款試吓。

刺身拼盤

天麻川弓白芷魚頭湯底

手打蝦丸拼墨魚丸

豬牛羊拼盤

脆肉鯇
d魚肉勁新鮮,食落好脆口,而好有魚味。
帆立貝
魚肚

今日去左打邊爐,揀咗間係九龍城嘅火鍋店。瀛鍋就係一間結合中日式火鍋嘅餐廳。佢地有大、中、細間包廂,每間主題都唔同,仲有冷氣同電視。而且佢地仲有個兒童玩樂場,可以帶小朋友嚟玩,仲可以帶埋寵物嚟㗎。家長可以同朋友一齊食火鍋,一邊睇住小朋友同寵物玩,好方便。佢地仲有代客泊車服務,真係貼心。打邊爐嘅蘸料都好重要,佢地有9款,包括豉油、花生醬、麻醬、蒜蓉、辣椒油等,可以隨個人口味喜好混搭,增加食材嘅風味同口感。🌟椒鹽海蝦 $168海蝦好大隻,咬落去好爽口,連個殼都鬆脆,蝦頭內都有好多蝦膏。同避風塘蒜粒一齊食,味道更加誘人。🌟自家種蘆薈海底椰窩 $128佢地嘅湯底好特別,有麻辣、鮮甜同鹹香等選擇,滿足唔同口味嘅需要。而我哋今次選擇嘅嗰一款湯定係自家種嘅蘆薈海底椰鍋,清淡得黎亦都帶啲甜味。🌟手切鴛鴦牛(小) $368肥牛切成薄片,有咬勁同鮮嫩嘅肉質。鴛鴦牛就係切成兩款厚度唔同嘅肉片,一邊係嫩牛肉,一邊係牛脷肉。煮熟之後,肉質更加彈牙,帶出兩款牛肉嘅風味。🌟棉花魚肚 $78棉花魚肚質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。🌟什餃(B檯)(韭菜餃)(雲吞) $98韭菜餃裡面包滿韭菜,餃皮薄軟,雲吞餡料鮮美,餛飩皮滑嫩

🌟椒鹽海蝦 $168

🌟自家種蘆薈海底椰窩 $128

🌟手切鴛鴦牛(小) $368

🌟棉花魚肚 $78
棉花魚肚質感鬆軟,湯底配合帶出鮮味。

🌟什餃(B檯)(韭菜餃)(雲吞) $98
韭菜餃裡面包滿韭菜,餃皮薄軟,雲吞餡料鮮美,餛飩皮滑嫩。

📌瀛鍋 (九龍城)
2024-03-18 21 瀏覽
經朋友介紹,去咗九龍城呢間親子餐廳打邊爐。呢度嘅地方好大,仲有個兒童遊樂區,我哋可以一邊食嘢,一邊睇住小朋友玩,呢個設計真係好貼心。刺身拼盤:刺身拼盤擁有多種豐富的海鮮選擇,包括三文魚、希靈魚、紋甲魷魚、北寄貝、池魚和鱆紅鮮。每一樣刺身都新鮮又美味,帶有鮮甜的海洋風味。鮮味卜卜蜆鍋:鮮味卜卜蜆鍋蜆肉鮮嫩多汁,湯底鮮甜濃郁,讓人回味無窮。鮮蝦雲吞:雲吞皮薄而有嚼勁,內裡包著鮮嫩多汁的蝦肉,口感極佳。韭菜肉碎餃:餃子皮薄而有彈性,內裏填滿了韭菜和肉碎的香氣。每一口都帶來了滿滿的鮮美口感。稻庭烏冬:彈牙的烏冬麵條,打邊爐的最佳配搭。大大杯鹹檸七:清新又開胃的飲品。它帶有濃厚的檸檬香氣和微微的鹹味,給人一種獨特的口感體驗。
呢個設計真係好貼心。

刺身拼盤:

鮮味卜卜蜆鍋:
鮮味卜卜蜆鍋蜆肉鮮嫩多汁,湯底鮮甜濃郁,讓人回味無窮。

鮮蝦雲吞:
雲吞皮薄而有嚼勁,內裡包著鮮嫩多汁的蝦肉,口感極佳。

韭菜肉碎餃:

稻庭烏冬:
彈牙的烏冬麵條,打邊爐的最佳配搭。

大大杯鹹檸七:
2024-03-15 10 瀏覽
瀛鍋🥘九龍城除咗泰國菜之外,火鍋都好出名!今日要介紹嘅呢一間火鍋,舖頭面積超級大,大到直程有個兒童遊樂區,啱晒一家大細過嚟食飯! 佢哋唔止歡迎BB仔,連貓仔狗仔佢哋都歡迎㗎!👨‍👩‍👧‍👧🐶🐱🐰見佢哋都有好多款唔同嘅刺身,我哋就揀咗八件超厚切三文魚$168,好耐都冇食過厚切到呢個程度嘅三文魚啦!除咗刺身之外,佢都仲有好多唔同款式嘅小食,我哋今次就揀咗椒鹽三文魚骨腩🐟$78,咬落非常香脆,啱晒送酒啊🍻🍻店員就介紹佢哋舖頭最出名嘅花膠濃雞湯🐔$368,入面有勁多大大嚿嘅花膠、半隻雞、竹笙等材料,非常豐富!配料方面我哋就特別推介手打四寶丸$78🍢總括而言,呢一間火鍋店,我覺得幾適合一家大細做節食飯過嚟試吓因為佢哋可以照顧到大人👨🏻細路👶🏻甚至毛孩🐶唔同嘅需要,而且食物都有質素!❤️
瀛鍋🥘

2024-03-13 52 瀏覽
呢日路經九龍城,突然落大雨,同大少、小妹去咗食嘢避雨,啱啱好就去咗呢間親子打邊爐餐廳。間餐廳非常寬敞,仲有個兒童遊戲區,可以俾小朋友玩,家長可以邊食邊睇住佢哋,真係好方便。鮮味卜卜蜆鍋:這道菜以鮮蜆、粟米和蘿蔔為主要材料,湯底濃郁鮮美。脆鯇魚片:魚片切得薄而寬,質感鮮嫩。每一片魚片滾完之後,都帶有微妙的甜味,入口後在口腔中融化。手切霜降肥牛:霜降肥牛切得薄片,鮮嫩多汁,入口即溶,好正~鮮蝦水餃皇:大大隻,水餃皮薄而有彈性,內餡多汁鮮美。蝦肉的鮮甜與水餃皮的口感相得益彰,每一口都充滿了滿滿的鮮蝦香氣。椒鹽三文魚骨:三文魚骨經過椒鹽炸至金黃酥脆,外層酥脆,內裏鮮嫩多汁。椒鹽的調味帶來了微辣和微咸的風味,開胃美味。有機洛神花茶:具有獨特的花香和酸甜口感。洛神花有助於解渴,清新怡人。

鮮味卜卜蜆鍋:
這道菜以鮮蜆、粟米和蘿蔔為主要材料,湯底濃郁鮮美。

脆鯇魚片:

手切霜降肥牛:
霜降肥牛切得薄片,鮮嫩多汁,入口即溶,好正~

鮮蝦水餃皇:

椒鹽三文魚骨:

有機洛神花茶:
具有獨特的花香和酸甜口感。洛神花有助於解渴,清新怡人。
手切霜降肥牛
脆鯇魚片
椒鹽三文魚骨
鮮蝦水餃皇
有機洛神花茶
九龍城動物友善高尚火鍋名店好久沒有去九龍城打邊爐,剛好今天寒冷~見到此店門口有幾隻哥基犬等候入座,被動物所吸引而入內消費~幸好為食妹的朋友Puffy都可以入內~除了有小朋友遊樂區外,樓上還有包房(不同主題)都幾特別~今晚選了少有的湯底和刺身拼盤,埋單約500元一位,雖然價錢較高但都幾高質素!刺身拼盤三文魚好肥美,蟹籽帶子就好清甜~還有海石蚌,希靈魚同墨魚,每一款都好新鮮~每片魚肉厚度平均,肉質通透,配埋柚子醋一齊食好夾~天麻川弓白芷魚頭鍋等了20分鐘才上桌都好值得,因為藥材味非常突出,味道鮮甜!未上菜已經不停飲好暖身又保身子,香港好少見的湯底了~田園菜籃各種時令的蔬菜,包括油麥菜,娃娃菜,生菜,花菇,蕃茄及粟米,每款都好鮮甜~手打牛丸/手打豬肉丸/芋泥包心丸/鮮蝦雲吞包心丸入面包咗芋泥,本身都好彈牙,加上芋泥就更加好味~手工牛丸及豬肉丸就有嚼勁,特別是牛丸的牛味濃郁,豬肉丸就鮮美多汁,好出色~有機洛神花茶飲品清爽酸甜非常開胃,打邊爐一流~瀛鍋九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖#瀛鍋 #九龍城 #洛神花茶 #火鍋 #動物友善 #打邊爐 #天麻 #川弓 #白芷魚頭鍋 #刺身拼盤
九龍城動物友善高尚火鍋名店

刺身拼盤

天麻川弓白芷魚頭鍋

田園菜籃

手打牛丸/手打豬肉丸/芋泥包心丸/鮮蝦雲吞
包心丸入面包咗芋泥,本身都好彈牙,加上芋泥就更加好味~

有機洛神花茶
飲品清爽酸甜非常開胃,打邊爐一流~

瀛鍋
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

#瀛鍋 #九龍城 #洛神花茶 #火鍋 #動物友善 #打邊爐 #天麻 #川弓 #白芷魚頭鍋 #刺身拼盤 #港式火鍋 #三文魚 #香港 #為食妹 #fatty #puffy #bunny #tummy #晚餐 #dinner #hotpot #滿載而歸
2024-03-10
20 分鐘 (堂食)
2024-03-11 18 瀏覽
原來九龍城嘅打邊爐,依家連兒童遊樂場同埋寵物遊樂場都整埋出嚟,可以帶寵物同細路係隔離玩,然後大人自己好開心咁吹水,真係好爽!呢間餐廳特登開設咗一個位會俾細路仔玩,嗰度有好多唔同嘅遊樂設施,超適合細佬同寵物喺度放電。除咗佢嘅遊樂場之外,佢啲嘢食都幾特別。呢度嘅海鮮好新鮮,而且湯底都唔錯。而且估唔到嘅係呢度居然有豬腦花同埋豬大腸,鍾意食內臟嘅話就應該覺得好正。當然呢度嘅火鍋亦都會有刺身同埋其他肉食等等,全部都幾好味,再加上呢度其實有兩層樓,所以第二層樓係包廂,如果成班人想有私隱度嘅話,特登book佢嘅包廂嚟食火鍋,都幾正!我前幾日去嘅時候我見大部份客都book咗包廂,都好full下🤣🤣飲品方面,呢度亦都會有自家製嘅洛神花茶,味道唔會太甜,啱啱好飲落都幾舒服,個人幾鍾意拎佢嚟解辣。

2024-03-11 11 瀏覽
最近有朋友介紹食飯如果有小朋友嘅一定一定要試吓呢間火鍋店.佢個地方超大私隱度極高枱與枱之間唔會做到好壓迫. 你睇吓佢個小朋友嘅playground. 小朋友嘅廚房,設備齊全. 佢食完個烏冬可以同朋友既小朋友自己去嗰度玩.D食一啲都唔失禮,象拔蚌鮑魚超級新鮮. 梁丸似食咁鮮甜嘅鮑魚.雪花肥牛,你見到啲雪花油脂分布正到一個點.菜其實好平,但係最緊要洗得乾淨. 呢度做到好好.啲菜全部鯨乾咗水. 翠綠同乾淨食到好多心思喺度. 仲有啲水餃手打四保丸,全部都好好食我諗好快會再嚟encore.
最近有朋友介紹食飯如果有小朋友嘅一定一定要試吓呢間火鍋店.

雪花肥牛,你見到啲雪花油脂分布正到一個點.

仲有啲水餃手打四保丸,全部都好好食
我諗好快會再嚟encore.