2024-05-03 28 瀏覽
#fatchubelly 九龍城📍 瀛鍋 (九龍城)餐廳環境非常舒適及寛敞👍🏻而且仲有兩層!好適合家庭聚會/公司聚餐🙆🏻‍♀️一樓仲有個比小朋友玩既area👶🏻可以比小朋友放下電!😆💥融參涼苦鍋湯底同個名都特別!🤣個湯底加入左苦瓜既完素食落好特別👍🏻🤤用料都好足料有海參同排骨🙆🏻‍♀️整體來講系一個非常健康同清新嘅湯底~💥 手切鴛鴦牛(小)用咗兩款唔同嘅牛安格斯牛肉食落好嫩滑而本地牛就好有咬口兩個都好好食😋😋👍🏻👍🏻💥手打拉絲芝心鮮蝦丸拼芝心墨魚丸兩款丸都有芝心拉絲食落仲會爆汁!🤤🤤亦都用咗顆粒的蝦肉和墨魚肉用料都好真材實料同新鮮💥冰鎮鮑魚餐廳14周年生日🎉係Openrice book有送冰鎮飽既優惠!鮑魚好大隻食落非常爽口同彈牙😋😋瀛鍋 (九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
#fatchubelly 九龍城
📍 瀛鍋 (九龍城)
一樓仲有個比小朋友玩既area👶🏻可以比小朋友放下電!😆

💥融參涼苦鍋
湯底同個名都特別!🤣
個湯底加入左苦瓜既完素
食落好特別👍🏻🤤
用料都好足料
有海參同排骨🙆🏻‍♀️
整體來講系一個非常健康同清新嘅湯底~

💥 手切鴛鴦牛(小)
用咗兩款唔同嘅牛

亦都用咗顆粒的蝦肉和墨魚肉
用料都好真材實料同新鮮

💥冰鎮鮑魚
餐廳14周年生日🎉
係Openrice book有送冰鎮飽既優惠!
鮑魚好大隻
食落非常爽口同彈牙😋😋

瀛鍋 (九龍城)
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
2024-05-03 26 瀏覽
餐廳樓高2層 座位寬敞舒適並設有兒童天地 非常貼心而樓上有容納不同人數的獨立房間每一間不同裝潢 都設有電視機人均消費至少約$500便可包房適合家人 朋友或公司聚會 ⍢冰鎮南非鮑魚 (贈送的!!)原來於10/4-31/5期間6pm後光顧便會每人享有1隻冰鎮南非鮑魚鮑魚飽滿鮮甜 爽口彈牙 有驚喜~鮮味卜卜蜆鍋 蜆肉份量很多 湯底亦相當清甜更有粟米 白蘿蔔及粉絲適合點海鮮來吃 會更加鮮甜~海鮮盛盒一上桌忍不住嘩一聲 很打卡able盛盒充滿各式各樣的海鮮 蟶子皇只需淥2秒 鮮甜彈牙海蝦新鮮 魷魚爽口 魚唇柔軟嫩滑 口感像花膠般手切鴛鴦牛包括安格斯牛及本地牛肉2個牛味都濃郁 前者肉質軟嫩滑全天然西班牙黑毛豬肉片肥瘦適中有咬口 鮮蝦水餃皇韭菜肉碎餃魚皮餃全部餃類都是師傅自己包餃皮都是很薄不厚粉 很讚!特別一提水餃皇內的鮮蝦原隻新鮮超級足料 口感很豐富 必點!洛神花茶餐廳自製的招牌飲料清新解膩首選~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐瀛鍋📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
餐廳樓高2層 座位寬敞舒適
並設有兒童天地 非常貼心
而樓上有容納不同人數的獨立房間
每一間不同裝潢 都設有電視機
人均消費至少約$500便可包房
適合家人 朋友或公司聚會 ⍢

冰鎮南非鮑魚 (贈送的!!)
原來於10/4-31/5期間6pm後光顧
便會每人享有1隻冰鎮南非鮑魚
鮑魚飽滿鮮甜 爽口彈牙 有驚喜~

鮮味卜卜蜆鍋
蜆肉份量很多 湯底亦相當清甜
更有粟米 白蘿蔔及粉絲
適合點海鮮來吃 會更加鮮甜~

海鮮盛盒

肥瘦適中有咬口

韭菜肉碎餃
魚皮餃
全部餃類都是師傅自己包
餃皮都是很薄不厚粉 很讚!
特別一提水餃皇內的鮮蝦原隻新鮮
超級足料 口感很豐富 必點!

餐廳自製的招牌飲料
清新解膩首選~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

瀛鍋
📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
-好多朋友想食好野都會黎九龍城呢個美食集中地,今次呢間火鍋專門店屹立九龍城多年,食材選料當然新鮮。餐廳設有多種私人包廂房型,2-30位客人都可以使用,非常適合party聚餐或商務客呢😍店內亦提供親子遊樂區,小朋友有玩具玩就唔怕悶啦👨‍👩‍👧‍👦餐廳為慶祝開業14週年,由4月10日至5月31日期間,晚上6點後每位堂食客人均可獲送南非冰鎮鮑魚一隻🤩🍲鮮味卜卜蜆鍋成個鍋有好多蜆!所有蜆都大隻、新鮮、無沙😋,另有粟米、蘿蔔、粉絲等配料,所以湯底同粉絲都吸收哂蜆嘅鮮味。🐚南非冰鎮鮑魚鮑魚有手掌咁大😍以冰鎮形式處理除左保持口感鮮嫩彈牙,亦可保留原汁原味。餐廳同時用左少許酒作調味,味道豐富👍🏻🦐椒鹽海蝦海蝦同樣大隻、新鮮,炸過嘅海蝦再以椒鹽、炸蒜、辣椒、蔥花調味,令整個菜式更惹味。🥩牛肉豬肉拼盤包括牛肉、羊肉、豬肉、牛脷。牛肉色澤鮮紅,牛味濃郁。羊肉、豬肉油花分佈平均,入口即融,羊肉唔會太羶。牛脷以薄切形態呈現,口感軟滑唔會韌。🥟餐廳自製手作丸餃類包括手打鮮肥牛粗丸、香芋包心貢丸、鮮蝦水餃皇、韮菜肉碎餃、鮮蝦雲吞。當中以鮮肥牛粗丸最出色,牛味香濃,牛肉被打至唔同程度嘅粗細度,所以口感有層次😋鮮蝦水餃

🍲鮮味卜卜蜆鍋

🐚南非冰鎮鮑魚

🦐椒鹽海蝦

🥩牛肉豬肉拼盤

🥟餐廳自製手作丸餃類
鮮蝦水餃皇非常大件,皮薄餡靚,內餡有大隻鮮蝦、木耳、枝竹絲等唔同材料。

🥚金沙流心魚蛋
爽口嘅魚蛋包裹住流心綿密嘅鹹蛋黃醬,推薦👍🏻

🧀芝心丸
流心芝士丸,芝士餡可以拉絲,打邊爐必食。

🐟魚皮餃
外皮滑嫩煙韌,魚肉帶濃郁新鮮魚肉香味。

💛紫菜炸響鈴
同樣係餐廳自家製作,可即食亦可放入湯底。響鈴無油脂味,帶紫菜鮮香味。

🥬田園菜籃
包括蕃茄、粟米、冬菇、秀珍菇、油麥菜等,全部都好新鮮。

2024-05-01 12 瀏覽
太耐冇打邊爐,去咗九龍城嘅瀛鍋,呢到主打各種海鮮刺身同打邊爐。由於最近食得太多肉,今晚主要食海鮮😌一入去以為睇錯😂有個兒童樂園區,有小朋友既黎食就岩啦,大人食飯小朋友就一邊玩😀話說樓上果層係房,2-30人都坐到~話說依家14週年 , 每人送一隻冰鎮南非鮑魚tim , 爽口鮮甜!正正子🥹見到餐廳有龍蝦刺身,我地係推介下order 左一條澳洲龍蝦(大概1斤10兩重)🥹生活很苦要慰勞吓自己😆龍蝦肉刺身,新鮮爽甜!😍頭尾就打邊爐,配埋有機番茄薯仔湯底,令個湯底鮮味十足,差唔多成鍋飲哂!好少飲湯多過飲酒🤣另外再叫左個魚拼盤,有鱔片、脆肉鯇同魚卜,好新鮮,肉質都好爽🤓自家手包鮮蝦餃,有原條蝦肉,十分足料!魚蛋控覺得佢地既手打魚蛋都出色,魚味重亦都彈牙😙飲品方面,試左佢地自家制洛神花茶,酸酸甜甜好開胃,比起出面佢唔會太甜🫶🏻

2024-04-27 12 瀏覽
瀛鍋行經九龍城搵野食,見到呢間火鍋店好靚又有得包房,私隱度高,仲有小朋友玩具部,父母都可以好好解放雙手食晚飯啦😆💛椰子孖寶雞鍋 (椰青+椰皇) $288用左椰青同椰皇,好夠椰味😋加埋雞真係好補,滾左即刻飲碗湯雞肉又好滑嫩,椰子雞煲呢個組合就係正!💛海鮮盛盒(二人用)$398入面有蠔、蝦、鮮鮑魚、蟶子、蜆、魚肚海鮮都好新鮮,蠔勁大隻,好有口感😍呢個價錢呢個質素真係好值得!💛特瀛刺身 $168火鍋可以食埋刺身真係正!入面有三文魚、北寄貝、希靈魚、紋甲魷魚刺身好新鮮,三文魚好厚切!食落勁滿足😍而家瀛鍋14週年送南非冰鎮鮑魚,每位一隻真係正去到31/5/2024呀,想試就襯早😆💛手打芝心墨魚丸拼手打芝心鮮蝦丸 $128好特別,手打墨魚丸同蝦丸都好足料蝦丸都見到好多蝦係入面,咬落去入面仲有芝士口感豐富,味道幾好!💛鮮蝦水餃皇 $15/隻上枱見到勁大隻,店員話要淥十分鐘入面好足料,除左肉,仲有木耳絲、荀絲同鮮蝦蝦仲要係原隻包係入面,鮮味十足價錢:$1012(二人)⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️📍 瀛鍋(九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
瀛鍋
行經九龍城搵野食,見到呢間火鍋店好靚
又有得包房,私隱度高,仲有小朋友玩具部,
父母都可以好好解放雙手食晚飯啦😆

💛椰子孖寶雞鍋 (椰青+椰皇) $288
用左椰青同椰皇,好夠椰味😋
加埋雞真係好補,滾左即刻飲碗湯
雞肉又好滑嫩,椰子雞煲呢個組合就係正!

💛海鮮盛盒(二人用)$398
入面有蠔、蝦、鮮鮑魚、蟶子、蜆、魚肚
海鮮都好新鮮,蠔勁大隻,好有口感😍
呢個價錢呢個質素真係好值得!

💛特瀛刺身 $168
火鍋可以食埋刺身真係正!
入面有三文魚、北寄貝、希靈魚、紋甲魷魚
刺身好新鮮,三文魚好厚切!食落勁滿足😍
而家瀛鍋14週年送南非冰鎮鮑魚,每位一隻真係正
去到31/5/2024呀,想試就襯早😆

💛手打芝心墨魚丸拼手打芝心鮮蝦丸 $128
好特別,手打墨魚丸同蝦丸都好足料
蝦丸都見到好多蝦係入面,咬落去入面仲有芝士
口感豐富,味道幾好!

💛鮮蝦水餃皇 $15/隻
上枱見到勁大隻,店員話要淥十分鐘
入面好足料,除左肉,仲有木耳絲、荀絲同鮮蝦
蝦仲要係原隻包係入面,鮮味十足

價錢:$1012(二人)
⭐️⭐️⭐️評分:8.5/10⭐️⭐️⭐️

📍 瀛鍋(九龍城)
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
2024-04-26 40 瀏覽
今日同朋友去開九龍城個頭,平時嚟九龍城好自然就會諗起泰國餐廳,而今次我哋比熱情嘅職員喺餐廳外面嘅招徠吸引咗,嚟咗呢一間叫「瀛鍋」嘅海鮮火鍋店打邊爐。餐廳有兩層,下層座位闊落,充滿空間感,特別之處係竟然有一個好大又好多玩具嘅兒童玩樂區,一班爸媽喺度打邊爐敘舊嘅時候,小朋友亦都可以喺隔離呢一個親子區入面玩,喺而家租金咁貴嘅香港竟然有一間餐廳會撥咁大個空間出嚟做玩樂區而唔係座位,真係好少見。二樓有好多間包廂,四人、六人、八人、十二人,甚至係廿幾人嘅聚會,都有相應嘅包廂,充滿私隱度。我哋嗌咗椒鹽三文魚骨腩、原條深海石蚌魚刺身、瑤柱滋補潤肺白肺鍋、鮮蝦水餃皇、正脆鯇魚腩、手打四寶丸同娃娃菜。適逢餐廳開業14周年,係10/4-31/5期間晚上六時後光顧堂食,就可以一人送一隻冰鎮南非鮑魚,鮑魚都幾大隻,咬落去爽口彈牙,味道鮮甜,喺一道唔錯嘅開胃菜;椒鹽三文魚骨腩每一件都唔會切到好大嚿,炸到魚皮外脆而魚肉內嫩,椒鹽嘅味道亦都啱啱好唔會太辣但又好惹味;原條深海石蚌魚刺身一上枱已經好驚艷,賣相非常吸引,睇得出師傅刀工好好,每一片都好薄身,口感爽口,食材新鮮,配搭酸汁一齊食可以提升出佢嘅鮮味;瑤柱滋補潤肺白

我哋嗌咗椒鹽三文魚骨腩、原條深海石蚌魚刺身、瑤柱滋補潤肺白肺鍋、鮮蝦水餃皇、正脆鯇魚腩、手打四寶丸同娃娃菜。適逢餐廳開業14周年,係10/4-31/5期間晚上六時後光顧堂食,就可以一人送一隻冰鎮南非鮑魚,鮑魚都幾大隻,咬落去爽口彈牙,味道鮮甜,喺一道唔錯嘅開胃菜;椒鹽三文魚骨腩每一件都唔會切到好大嚿,炸到魚皮外脆而魚肉內嫩,椒鹽嘅味道亦都啱啱好唔會太辣但又好惹味;原條深海石蚌魚刺身一上枱已經好驚艷,賣相非常吸引,睇得出師傅刀工好好,每一片都好薄身,口感爽口,食材新鮮,配搭酸汁一齊食可以提升出佢嘅鮮味;瑤柱滋補潤肺白肺鍋呢個湯底都好正,湯料豐富,用咗牛肺同豬肺去煲,味道濃郁;鯇魚腩好少魚骨,食落魚肉爽口而味道又唔腥;手打四寶丸有牛丸、墨魚丸、鯪魚丸同蝦丸,全部口感都好彈牙!

📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
娃娃菜
手打四寶丸
正脆鯇魚腩
2024-04-24 14 瀏覽
還是香港的火鍋舉世無雙(世一,用一下本地說法)從小在台灣長大,火鍋自然是我最愛的餐廳類型之一,相對台灣比較多放題類的,香港就是走一個高品質、好食材、好服務啊!在中港開關後,我假日很常去深圳(或之前在台北or台南)吃一些火鍋,但跟今天這個一比,有種高下立判之感,食材高級與新鮮實在不在話下。作為美食blogger女友的跟班,今天來吃這家在宋皇臺站旁邊的瀛鍋,一句話快評,非常港、好吃、服務超好友善,美味環境寬敞,而且還有包廂!首先,魚生,太好吃新鮮,花枝/北寄貝/三文魚/希靈魚/帶子/最豪華的主角大鮑魚!(好像到五月底來用餐都有送)火鍋的部分,湯底很好吃,調味雖然「夠」但不重,吃完不會太口渴!魚膘,我的天,真的太好吃了 服務員姊姊說這是跟花膠類似的,可是我覺得比之前吃那種雞湯裡的更美味⋯超軟嫩咬到後面又脆,這份食物而言我很慶幸能獨吞而不是跟女友分享🐶鵝腸內臟類都很新鮮,處理乾淨好吃。肉的部分非常軟嫩高級!丸類更是高級現打那種,而非冷凍,真的高品質還多種口味。除了鍋物,我們還又吃了椒鹽三文魚,肥嫩好吃又香,等火鍋的時候一直吃 吃不停⋯整體而言,我覺得真的像來了趟龍宮,很好吃放鬆⋯ 店員真的很友
鵝腸內臟類都很新鮮,處理乾淨好吃。
整體而言,我覺得真的像來了趟龍宮,很好吃放鬆⋯ 店員真的很友善用心介紹食材。雖然我還年輕,尚未有小孩,但我發現這裡有個很大的遊戲區,在寸土寸金的香港地 猛! 真的很適合那種家族或者公司來聚餐,小孩可以丟一邊,大人可以在一樓吃 或者二樓包廂⋯很隱密 。 若你想放鬆身心吃高級火鍋,尤其港式 海鮮好料那種心情,請來這吧!
2024-04-24 40 瀏覽
這間火鍋餐廳有小朋友的遊樂設施玩具,二樓還有不同主題的包廂房間,私隱度高,不論是一家大小或慶祝生日、朋友聚會都很適合呢~而且餐廳選用有機、野生全天然食材,無添加味精雞粉,吃得更安心呢!首先我們點了刺身,有三文魚、鮑魚、北寄貝、紋甲魷魚,可以看到刺身顏色都新鮮,吃下感覺鮮味十足。✴️由於現在適逢餐廳十四週年,每位會送一隻的南非冰鎮鮑魚。雖然是送的,但質素都很高,大隻又彈牙。優惠只去到5月31日,大家快點來了~♡魚鮮素翅冬瓜環鍋$388 🥢必點🥢特色秘製火鍋湯底,非常足料的有頂鴿、鮑魚、海蝦、帶子、魚唇、竹笙、素翅、雲腿、冬瓜,感覺很滋補~職員幫我們把冬瓜和頂鴿切開,驚喜的是頂鴿切開後,發現原來內有乾坤啊!頂鴿內裏藏有金黃色的素翅,而頂鴿在熬湯後仍然保持得到肉質呢~♡全天然西班牙黑毛豬肉片$168油脂和肉相間,肉味香濃。♡韮菜肉碎餃大隻飽滿,饀料很足料。♡手打鮮肥牛粗丸鮮紅色的手打的肉丸,用上肥牛製成,味道鮮味有肉香味。♡金沙流心魚蛋少有的款式,咸蛋流心的魚蛋,滋味的咸蛋咸香味。♡香芋包心貢丸 🥢必點🥢芋頭味香濃,而且芋頭份量多,做到包心效果,加上豬肉的香味,兩者味道剛好,不會搶到對方味道。
這間火鍋餐廳有小朋友的遊樂設施玩具,
二樓還有不同主題的包廂房間,私隱度高,
不論是一家大小或慶祝生日、朋友聚會都很適合呢~

而且餐廳選用有機、野生全天然食材,
無添加味精雞粉,吃得更安心呢!

首先我們點了刺身
有三文魚、鮑魚、北寄貝、紋甲魷魚,
可以看到刺身顏色都新鮮,吃下感覺鮮味十足。
南非冰鎮鮑魚

✴️由於現在適逢餐廳十四週年,
每位會送一隻的南非冰鎮鮑魚。
雖然是送的,但質素都很高,大隻又彈牙。
優惠只去到5月31日,大家快點來了~

♡魚鮮素翅冬瓜環鍋$388 🥢必點🥢
特色秘製火鍋湯底,非常足料的
有頂鴿、鮑魚、海蝦、帶子、魚唇、竹笙、素翅、雲腿、冬瓜,
感覺很滋補~
職員幫我們把冬瓜和頂鴿切開,
驚喜的是頂鴿切開後,發現原來內有乾坤啊!
頂鴿內裏藏有金黃色的素翅,
而頂鴿在熬湯後仍然保持得到肉質呢~

♡全天然西班牙黑毛豬肉片$168
油脂和肉相間,肉味香濃。

♡韮菜肉碎餃
大隻飽滿,饀料很足料。

♡手打鮮肥牛粗丸
鮮紅色的手打的肉丸,用上肥牛製成,
味道鮮味有肉香味。

♡金沙流心魚蛋
少有的款式,咸蛋流心的魚蛋,
滋味的咸蛋咸香味。

♡香芋包心貢丸 🥢必點🥢
芋頭味香濃,
而且芋頭份量多,做到包心效果,
加上豬肉的香味,
兩者味道剛好,不會搶到對方味道。
有機洛神花茶

♡有機洛神花花$38杯
有降血脂、膽固醇和養顏抗衰老功效。

✔️餐廳設加一服務費
南非冰鎮鮑魚
有機洛神花茶
  • 香芋包心貢丸
2024-04-24 20 瀏覽
琴日超大雨又凍凍地,真係最適合打邊爐。第一次帶BB去邊爐!!揾左間他可以放電,我可以happy的餐廳😆🐟池魚刺身+免費冰鎮鮑魚池魚同鮑魚超新鮮爽脆,池魚配特備的柚子醬油更顯鮮甜。🐟菜膽鮮魚濃湯鍋鮮魚濃湯鮮甜,全程飲左2-3碗都不需要飲水,證明無味精。 配菜有魚肉、白菜、豆腐等,味道不錯。🐂安格斯肥牛😍😍😍😍😍😍😍睇樣都知係超高質的安格斯,牛味超級濃郁,入口即化,超級無敵好食🤤🐟椒鹽三文魚三文魚油脂爆棚,大愛。⭐️有2-12人包廂!!2位消費5百幾就得lol。而家到5月31日每人送鮑魚♥
🐟池魚刺身+免費冰鎮鮑魚
池魚同鮑魚超新鮮爽脆,池魚配特備的柚子醬油更顯鮮甜。

🐟菜膽鮮魚濃湯鍋
🐂安格斯肥牛😍😍😍😍😍😍😍
🐟椒鹽三文魚
三文魚油脂爆棚,大愛。
2024-04-21
  • 安格斯肥牛
  • 池魚刺身
  • 椒鹽三文魚
2024-04-21 16 瀏覽
今日和朋友一起去位於九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖的瀛鍋打邊爐。店家推出十四週年生日套餐送南非冰鎮鮑魚,物超所值。特製鍋底有三黃雞、花旗參、海參、排骨、涼瓜熬煮,名叫"茸參良苦"。湯參味濃郁好味。餐廳主打新鮮海鮮海鮮盛盒靚麗登場,蟶子皇鮮甜彈牙,生蠔爆汁鮮嫩,竹串海生蝦新鮮Q彈,棉花沙爆魚肚柔軟鮮甜,卜卜蜆蜆肉超大粒,魷魚爽脆夠水準。手切雪花肥牛,牛味好濃,脂肪分布均勻,肉質嫩腍,口感一流。田園菜籃:有各種不同時令蔬菜油麥菜、娃娃菜、生菜、花菇、蕃茄和粟米等,每款都好新鮮。
自從地鐵有屯馬線宋皇台站去九龍城就方便咗好多為咗探路之後可以book房打邊爐就去咗試吓呢間瀛鍋本身打邊爐已經好啱多人恰下恰下餐廳分開兩層仲有個親子樂園有細房同大房好啱一家大細或者公司team dinner同搞farewell多小朋友一齊玩唔驚嘈親隔離枱大人想飲多兩杯盡興都得嘢食選擇多到花多眼亂最後揀嘅海石蚌刺身性價比好高成盤刺身有三十片價錢係 HKD 398唔算過份薄切非常新鮮大力推介冇沙好大粒肉嘅卜卜蜆鍋個鍋有「超甜」粟米同白蘿蔔同粉絲食海鮮嘅話呢個湯底真係啱晒雖然係湯底但都有成廿隻蜆另外記得嗌不能錯過的即炸脆響鈴依家開始直到五月尾每位客人會送一隻南非冰鎮鮑魚同埋留意到餐廳都有啲抵食套餐有機會可以去一試
自從地鐵有屯馬線宋皇台站

每位客人會送一隻南非冰鎮鮑魚
同埋留意到餐廳都有啲抵食套餐
有機會可以去一試
2024-04-18 17 瀏覽
✨九龍城·瀛鍋✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹鮮味卜卜蜆鍋的湯底清爽鮮美,讓人一口接一口。蜆貝本身的鮮甜融入湯,吃起來回味無窮。海鮮盛盒則是各種海鮮的絕佳組合,每一樣新鮮又美味。蟶子的口感嫩滑,搭配上濃郁的牛筋,入口即化。生蠔的鮮脆味道令人驚艷,魷魚的韌度則是帶來了不一樣的口感。豬皮的酥脆口感,搭配上鮮味十足的蝦,讓人垂涎欲滴。鮮蝦水餃皇口感和味道令人難以忘懷。別於一般的水餃,它包含了新鮮的蝦肉,讓整個餃子更加豐富和有層次感。蝦滑拼墨魚滑手打鮮肥牛粗丸是一道獨特的美食搭配。蝦滑和墨魚滑的鮮味與手打鮮肥牛粗丸的嫩滑和肥美完美融合,讓人一試難以忘懷。🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨九龍城·瀛鍋✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋
▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨
▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-14 20 瀏覽
今日去左九龍城一間主打鮑魚,刺身,手切肥牛火鍋叫瀛鍋,環境餐廳寬敞,設有親子遊玩設施,啱哂帶小朋友放電,上層亦有包廂服務,私隱度十足瑤柱滋補潤肺白肺鍋🍲 $238帶有濃厚的海鮮風味,瑤柱鮮甜滋味,加上白肺和豬骨,口感豐富,滋補養生😚手切A级肥牛🥩 $368牛味好濃,肉質嫩滑, 口感多汁😚什餃🥟 $98以豬肉、鮮蝦、肉類混合製成的餡料的餃子,口感豐富多樣😛椒鹽三文魚骨腩🐟 $78三文魚骨腩外皮炸得酥脆可口,並有椒鹽獨特的風味,十分惹味😚有機蔬菜🥬 $58蔬菜新鲜爽脆,味道鲜甜😝洛神花茶🍹$36自家煲嘅洛神花茶,品紅色澤,具有清涼解渴與芳香香氣😝🎇為慶祝十四週年,餐廳更送每位顧客一隻南非冰鎮鮑魚,只限10/4 至 31/5/24, 6:00pm後堂食整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4.5/5抵食: 4.5/5🎇瀛鍋🎈九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖#hkfoodlover #香港 #hongkong #hkfoodie #foodiehk #food #hkfoodblogger #foodblogger #hkgoodfood#hkfoodlover #hk

瑤柱滋補潤肺白肺鍋🍲 $238

手切A级肥牛🥩 $368
牛味好濃,肉質嫩滑, 口感多汁😚

什餃🥟 $98
以豬肉、鮮蝦、肉類混合製成的餡料的餃子,口感豐富多樣😛

椒鹽三文魚骨腩🐟 $78
三文魚骨腩外皮炸得酥脆可口,並有椒鹽獨特的風味,十分惹味😚

有機蔬菜🥬 $58
蔬菜新鲜爽脆,味道鲜甜😝

洛神花茶🍹$36
自家煲嘅洛神花茶,品紅色澤,具有清涼解渴與芳香香氣😝

🎇為慶祝十四週年,餐廳更送每位顧客一隻南非冰鎮鮑魚,
只限10/4 至 31/5/24, 6:00pm後堂食

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5
抵食: 4.5/5

🎇瀛鍋
🎈九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

#food #hkfoodblogger #foodblogger #hkgoodfood#hkfoodlover #hkfoodstagram #foodstagram #hkfoodpic #hkfoodblog #hkigfood #hkigblogger #hkeat #hkrestaurants #香港美食 #食記 #食好西#瀛鍋#九龍城火鍋#刺身#鮑魚
九龍城一向出名好多高質小店今次推介嘅呢間火鍋店除咗有得食龍蝦刺身仲可以將用淨嘅龍蝦部位製成避風塘小炒或者用喺火鍋度淆湯,多重享受而家限時去到5月31日預約就有人頭冰鎮鮑魚送贈送嘅鮑魚都幾大隻🤓🫶🏻 鮮甜彈牙🫡真心回饋街坊湯底點選咗花膠雞湯店員推介飲咗湯先打邊爐飲落清甜唔頸渴, 真材實料食完龍蝦刺身, 再飲埋湯已經飽飽地因為湯料都幾多湯料除咗雞,仲有花膠同魚唇用嘅竹笙都係靚料🥹超大而且唔會散曬爛曬牛肉試咗安格斯同埋本地牛肉片嘅厚薄適中油脂液剛好唔會太漏亦唔會太瘦因為今次嘅湯底都偏清甜 牛味冇被遮蓋🫶🏻可以吃到質素真的不錯蝦滑同墨魚滑都是餐廳自製的就咁睇表面已經見到用料非常充足估唔到食落去中間仲有芝士超驚喜!係一粒高質版真材實料嘅芝心丸🤣餐廳好適合親子用餐寸金尺土嘅香港竟然有餐廳願意將咁大個地方設置成小童玩樂區 等大人可以輕鬆聚會 小朋友都有玩樂嘅空間另外餐廳其實有兩層仲間咗好多間房無論任何規模嘅聚會都好適合全部加埋同時容納上百個食客都冇問題仲提供代客泊車服務🤓真係兩手fing fing嚟食飯🫡
九龍城一向出名好多高質小店
今次推介嘅呢間火鍋
除咗有得食龍蝦刺身
仲可以將用淨嘅龍蝦部位製成避風塘小炒
或者用喺火鍋度淆湯,多重享受

而家限時去到5月31日
預約就有人頭冰鎮鮑魚送
贈送嘅鮑魚都幾大隻🤓🫶🏻
鮮甜彈牙🫡真心回饋街坊

湯底點選咗花膠雞湯
店員推介飲咗湯先打邊爐
飲落清甜唔頸渴, 真材實料

食完龍蝦刺身, 再飲埋湯已經飽飽地
因為湯料都幾多
湯料除咗雞,仲有花膠同魚唇
用嘅竹笙都係靚料🥹

因為今次嘅湯底都偏清甜
牛味冇被遮蓋🫶🏻可以吃到質素真的不錯
蝦滑同墨魚滑都是餐廳自製的
就咁睇表面已經見到用料非常充足
估唔到食落去中間仲有芝士超驚喜!
係一粒高質版真材實料嘅芝心丸🤣

無論任何規模嘅聚會都好適合
全部加埋同時容納上百個食客都冇問題
仲提供代客泊車服務🤓真係兩手fing fing嚟食飯🫡

2024-04-09 19 瀏覽
【香港美食】 奢享海鮮盛宴·刺身與海鮮湯底火鍋雖然現在天氣涼爽,並不是那麼炎熱的時候,但打火鍋依然是一個不錯的選擇。這次我和朋友去了九龍城的一家火鍋店🥘,這家餐廳以新鮮的海鮮為主打,所以我們主要點了一份刺身、蜆鍋、大元貝和手工丸。😋😋火鍋店的環境看起來溫馨且現代,採用溫暖的燈光和木色調的家具,而在左側,有一個架子放著各種紅酒,可以用不同種類的紅酒來搭配火鍋餐。餐廳還設有多間房間,2-20位即房間也有,可以讓客人私人聚會🎈開商業會議,生日party等等都可以,火鍋店話設有小童樂園,是小朋友的天堂,可以讓小朋友放電🥰🥰🌟刺身鮮活鱆紅魚、三文魚、海參今更就品嚐了鮮活鱆紅魚刺身、三文魚刺身和海參刺身,鮮活鱆紅魚刺身的魚肉細嫩,三文魚刺身的肉質鮮美,帶有豐富的油脂,海參刺身鮮嫩且帶有微甜的滋味。一定要配搭他們的柚子豉油😋🌟鮮味卜卜蜆鍋今天的火鍋湯底是卜卜蜆鍋,湯底清澈,散發著鮮甜的香氣,湯底內的蜆肉都不少,帶來豐富的海洋風味。🌟手打芝心鮮蝦丸 及 手打芝心鮮墨魚丸蝦丸中的鮮蝦和墨魚丸中的墨魚做丸子的味道更鮮,讓丸子的質地彈牙有嚼勁,而丸子內是有餡的芝心,超級邪惡。🌟鮮活大元貝大元貝新鮮而且鮮活,
【香港美食】 奢享海鮮盛宴·刺身與海鮮湯底火鍋

火鍋店話設有小童樂園,是小朋友的天堂,可以讓小朋友放電🥰🥰

🌟刺身
鮮活鱆紅魚、三文魚、海參

🌟鮮味卜卜蜆鍋

🌟手打芝心鮮蝦丸 及 手打芝心鮮墨魚丸

🌟鮮活大元貝
大元貝新鮮而且鮮活,肉質鮮美彈牙,記得一上桌就要即刻吃,保持着新鮮度。

🌟炸響鈴
香脆的響鈴,在湯中沾一兩下就可以吃了,每一次打邊爐都會點一份炸響鈴🔔

🌟酥炸蝦餅
餐廳用了新鮮的蝦肉炸成蝦餅,炸到外脆內軟,吃著有彈牙的口感。

🌟自家製洛神花茶
自家製的洛神花茶味道芳香,帶有微酸的口感,甜味將酸味中和了🍹