(非會員)
2006-04-30 61 瀏覽
今晚約了靚女去食呢間野,我去第5次..呢次食得最好食。可能係伴既關係。叫左魚生delux , 有toro , 絕甜。雞泡魚肝,送sapporo一流。海膽壽司.. ok。焗脆肉瓜...麻麻地,女伴講既..我都覺。最正係松版牛扒...7成熟.. 香港第二度真係食唔到。埋單二千三蚊。貴左少少,不過有美相伴,美食當前,Deal able!!!P/S remarkable servies

最正係松版牛扒...7成熟.. 香港第二度真係食唔到。

P/S remarkable servies
嘩, 做咩成年冇人comments? 我第一次黎食, sashimi 好正, 好新鮮, 又厚, 好可能係我呢世女食既最新鮮既魚生; 牛肉sashimi 好溶口, 掂! 燒銀雪魚不可不試, 好味到爆! 仲有涷豆腐, 好滑~ 燒翠玉瓜, 茄子, 一流! 仲有個紫菜麵,麵質一流!! 芝麻+ 綠茶雪糕各有水準!係我在香港食過最好既日本餐廳!

係我在香港食過最好既日本餐廳!
2004-07-06 51 瀏覽
環境: 三可以坐二十人o既爐端燒U形, 門口o既走廊亦有, 門口仲有間VIP room~ 我o地坐o係最入o個張爐端燒, 7:30pm無咩人, 但9:30pm就full house! 終極話toilet好靚o架, 不過我地無去到~ Service:waiter/waitress好有禮貌好主動~ 師傅手勢好了得, 上菜速度o岩o岩好!!食物:西瓜汁- no sugar added~凍檸茶- 好大杯, 茶夠清!牛- 燒得好香, 好爽, 肉味夠濃!鵝肝- 用錫紙包住o黎燒, 味夠濃, 但texture略為粉o左D~ 可能食慣外脆內軟3成熟o既法式煎鵝肝, 唔多識欣賞依D7成熟o既錫紙焗鵝肝~ 明太子- 好甘香~秋刀魚- 睇佢點燒已經好精彩~露荀- 露荀o係錫紙入面出水, 就算有牛油都變得唔夠香~ 只用牛油, 唔用錫紙包住o黎燒會好D~ (我試過)飯團- 有木魚絲, 三文魚, 魚籽等餡料選擇, 我o地緊係要魚籽啦! 外面燒得真係好香, 但咬到牙軟!! 帆立貝- 熟o左D, 有D失望~明太子雞翼- 最鍾意依個!! 外面燒得香就一定要啦, 明太子餡o既調味, 鹹、辣、鮮味o岩o岩好, 好正!! (
環境:

Service:
食物:
西瓜汁- no sugar added~
凍檸茶- 好大杯, 茶夠清!
牛- 燒得好香, 好爽, 肉味夠濃!

明太子- 好甘香~
秋刀魚- 睇佢點燒已經好精彩~

帆立貝- 熟o左D, 有D失望~
明太子雞翼- 最鍾意依個!! 外面燒得香就一定要啦, 明太子餡o既調味, 鹹、辣、鮮味o岩o岩好, 好正!! (外面好多都做得唔好)
羊架- 要medium rare, 不過熟o左少少, 肉味唔夠濃~
乾豆腐- OK~
燒蒜頭- 好甜!
用HK Bank credit card有10% off, 埋單$11XX~
Photo album:
今晚打夜波,主場係紅磡海逸酒店樓下的餐廳呢到曾經係一間全港最好的爐端燒可以話無人不識。入座率得6成倒,可能時間賞早球迷都未落班過來。好喇坐定定後睇下,終極纖體同小黑貓兩隊分別入場,雙方球員睇落都好足下,今日肯定打場好波比觀眾睇。哨子聲一響,上半場一開波,牛利已經上前,鵝肝後面衝上來。交比羊扒點知同明太子就互撞,球証無表示,波就去到秋刀魚度點知控唔到甩腳,飯團想執死雞一射中柱執死雞執唔到啊。上半場45分鐘過後雙方0:0未有野入過肚咁,換邊之後即時進入下半場首先一開波露荀帶頭一個傳中,交比乾豆腐,點知明太子雞翼上來一偷,轉身送去燒蒜頭,跑到12碼點帆立貝上前想攔,點知攔唔到最後入左落肚啊!sorry,我話入左龍門至真。
今晚打夜波,主場係紅磡海逸酒店樓下的餐廳
呢到曾經係一間全港最好的爐端燒可以話無人不識。
入座率得6成倒,可能時間賞早球迷都未落班過來。
哨子聲一響,上半場一開波,牛利已經上前,鵝肝後面衝上來。
sorry,我話入左龍門至真。
2003-10-01 34 瀏覽
呢度的爐端燒在本地來說算是很亙宗的了,食物新鮮,師傅燒好野食仲會用個槳送到客人面前,同在日本食的大同小異。國家領導人都吃會不會是因利乘便呢?橫掂都全在樓上ma!話時話都已年幾兩年無去過了。
2003-09-29 47 瀏覽
座落於海逸酒店,價錢一定唔平.水準及用料確係高一班.曾經我介紹過朋友去,佢同我講話sashimi唔係好掂.梗係啦人地話明係"爐端燒"又點會去食sashimi架.每次都係個客請,所以唔清楚價錢貴到去咩地步.基本上樣樣都好食,冇分出名唔出名.每次必食有:銀鱈魚,長蟹腳,牛柳,菌類,同埋見到有邊樣,又有新鮮既咪食囉.話時話,銀鱈魚又真係燒得好好味,我仲未搵到有一間可以好食過佢.呢度services好好,唔會因為係酒店閎關係而對客人白鴿眼,負責燒爐師傅又好好傾,仲會陪你飲番杯.不失為傾生意&傾計既地方. 有個師傅透露過連前國家主席阿江總都幫襯過.佢d英文仲勁talk得.
每次都係個客請,所以唔清楚價錢貴到去咩地步.
基本上樣樣都好食,冇分出名唔出名.
2000-05-18 46 瀏覽
價錢須然勁貴, 但依然值得一試, 必然之選- 燒鵝干
價錢須然勁貴, 但依然值得一試,
必然之選- 燒鵝干
1999-12-29 247 瀏覽
Very nice atmosphere.Robatayaki ( 爐端燒) is new and tastyGood serviceI strongly recommend the weekend lunch buffet approx $280 per person) with a wide choice of food, shashimi, 爐端燒, etc.The dinner is also good but expensive (HK$ 700 per person), I recommend the 爐端燒crab leg, 爐端燒abalone.
Very nice atmosphere.
Good service