2024-01-06 48 瀏覽
呢到仲要係小朋友鐘意既恐龍主題🦕🦖岩哂我呢啲已經去厭左playhouse 既父母🤗呢度除咗有大量岩大人細路既玩具、board game,嘢食都好有質素👍🏻佢哋有一個 Mr Dino二人餐,有湯、前菜、小食、兩個主菜、甜品同飲品,就算兩大一小一齊食都好夠飽😝德式脆皮咸豬手🐷外皮勁脆,熱辣辣脆卜卜😝豬手好大隻,餐廳會切開成一口大細,非常之細心,湊住小朋友都可以輕鬆食。熔岩火山🌋超級推薦‼️一定要試‼️超級好食😂香脆嘅麵包上淋滿左朱古力cream,一切就爆漿,口感好特別。呢到嘅兒童餐同兒童餐具都係恐龍主題🦖🦕有齊意粉、薯條、甜品、生果同嘢飲。兒童餐擺盤超可愛,仲有玩具送,小朋友真係好快樂🥰下次放假諗唔到去邊,不防考慮下。呢到仲有得夾公仔,小朋友真係會唔捨得走 😂

德式脆皮咸豬手🐷

熔岩火山🌋
超級推薦‼️一定要試‼️超級好食😂

2024-01-04 579 瀏覽
這間位於尖沙咀食街內的【為食恐龍‧恐龍先生】,主打多國菜,有小食、薄餅、意粉及甜品,還有多款色彩繽紛的飲品,款式甚多。午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。晚市有二人餐,亦都有單點。餐廳有多款七八十後的兒時玩具,波子機、鈎魚機、夾公仔等等,另外還大量桌上遊戲,點完餐可以同朋友玩一會。平日晚市就比較少小朋友,適合朋友聚會玩樂,可以飲返杯,有啤酒、紅白酒供應。煙三文魚輕食沙律沙律清新爽脆,酸甜開胃。牛油果雞肉油酥餅油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。霸王龍小食拼盤拼盤足2-3人分享,有雞翼、芝士條、炸雞粒、洋葱圈等,份量十足,新鮮熱辣又香脆。招牌明太子卡邦尼意粉意粉每條都掛滿了明太子醬,入口有蟹子的卜卜脆,而且十分大碟又好味。抹茶白堊紀熔岩火山手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。光顧餐廳可以儲分玩夾公仔或者換禮物,消費$20=1分,多款恐龍的Lego,恐龍杯等,禮品精美。兒時至愛的波子機。
午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。
晚市有二人餐,亦都有單點。
煙三文魚輕食沙律
沙律清新爽脆,酸甜開胃。
牛油果雞肉油酥餅
油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。
霸王龍小食拼盤
招牌明太子卡邦尼意粉
抹茶白堊紀熔岩火山
手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。
最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。
兒時至愛的波子機。
不細心看不知道原來在尖沙咀厚福街有一家樓上桌遊任玩的親子西餐廳~以恐龍為餐廳名當然亦有不少的恐龍玩具佈置和裝潢都感覺到了party room一樣無論是大人還是小朋友都能開心暢玩呢ꪔ̤̥ ꪔ̤̮ ꪔ̤̱ ꗯ̤̮ ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . 𑁍 霸王龍小食拼盤 $168Tyrannosaurus Rex Snack Platter內包含:雞翼、芝士條、魷魚圈、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈材料十分豐富呢🤍就最適合心大心細各款炸物都想嘗試的寶寶們了炸芝士條是超級能拉絲的mozzarella芝士芝士味雖然不算濃郁但是奶香十足魷魚圈和洋蔥圈的炸皮仍然保持酥脆而且不會過厚很讚唯一不足就是炸雞翼略嫌雪藏味太重🥲不推但拼盤底下居然有薯條!開心!𑁍 輕食沙律 $68 加配煙三文魚 $33吃得出來的沙律菜很新鮮很爽脆而且加入黑醋調味更加清新開胃加配的煙三文魚也有大概三至四片整體性價比、味道和份量都不錯ฅˆ‧⩊‧ˆฅ𑁍 威靈頓三文魚親子意粉 $188威靈頓三文魚也就是威靈頓牛扒的變奏版但就沒有了威靈頓牛扒的菌菇醬只是變成單純的酥皮包着三文魚柳威靈頓三文魚看起來個頭
不細心看不知道原來在尖沙咀厚福街
有一家樓上桌遊任玩的親子西餐廳~
以恐龍為餐廳名當然亦有不少的恐龍玩具
佈置和裝潢都感覺到了party room一樣

𑁍 霸王龍小食拼盤 $168
雞翼、芝士條、魷魚圈、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈
材料十分豐富呢🤍就最適合心大心細
各款炸物都想嘗試的寶寶們了
炸芝士條是超級能拉絲的mozzarella芝士
芝士味雖然不算濃郁但是奶香十足
魷魚圈和洋蔥圈的炸皮仍然保持酥脆
而且不會過厚很讚
唯一不足就是炸雞翼略嫌雪藏味太重🥲不推
但拼盤底下居然有薯條!開心!

𑁍 輕食沙律 $68 加配煙三文魚 $33
吃得出來的沙律菜很新鮮很爽脆
而且加入黑醋調味更加清新開胃
加配的煙三文魚也有大概三至四片
整體性價比、味道和份量都不錯ฅˆ‧⩊‧ˆฅ

𑁍 威靈頓三文魚親子意粉 $188
如果三文魚柳能再大塊一點會較滿足嘻嘻ᖰ •̆•̥•̑ ᖳ

𑁍 黑松露鵝肝意大利飯 $178
黑松露和鵝肝都是非常霸道的東西
兩者的味道超級濃郁
所以很難在兩者之間取得完美的平衡!
而這些碟risotto便是以黑松露味為主
鵝肝味頗為淡薄甚至吃不到他的存在
Risotto口感偏向粉粉綿綿的 ๑ᵒᯅᵒ๑
如果希望是軟糯煙靭有咬口的寶寶們就要失望了
不過慶幸忌廉汁質地濃郁能包裹着每一粒米飯
Creamy質地也不會讓人感覺飽滯

推介指數:6.35/10

📍 為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)
Address: 尖沙咀厚福街8號H8 2樓

#princess_西餐
#princess_尖沙咀

#instafood #foodshare #food #foodie #foodlover #foodstagram #hkfood #hkfoodie #hkig #hkfoodig #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkig #hkigfood #foodsharing #fooddiary #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀cafe #尖沙咀好去處 #香港西餐 #西餐 #尖沙咀 #尖沙咀法國菜 #相機食先
2023-12-28 50 瀏覽
小朋友最愛恐龍🦖黎來,係位於尖沙咀市中心有呢間為恐龍主題嘅親子餐廳,餐廳入面仲有好多唔同種類嘅玩具,當然有好多關於恐龍嘅玩具啦,無論係小朋友同大人都可以一齊玩,而且餐廳都係充滿恐龍嘅裝飾好吸引!恐龍仔仔兒童餐有小朋友最愛😍意粉炸雞🍗同小蛋卷仲有玩具🧸煙燻三文魚藜麥沙律🥗三文魚好大塊,份量適中,食落都好fresh,菜都好新鮮香茅檸檬烤雞烤雞超級多汁而且好香,濃濃香茅檸檬,咬落嫰滑多汁比薩 🍕Pizza餡料豐富,餅底是脆餅干薄咸香滋味,番茄🍅薄餅醬加上滿滿菠蘿🍍同芝士🧀口感更豐富。牛角窩夫雪糕🍦真係好好食,窩夫🧇脆口鬆軟配上雪糕好好味😋

恐龍仔仔兒童餐
有小朋友最愛😍意粉
炸雞🍗同小蛋卷仲有玩具🧸

煙燻三文魚藜麥沙律🥗
三文魚好大塊,份量適中,食落都好fresh,菜都好新鮮

香茅檸檬烤雞

烤雞超級多汁而且好香,濃濃香茅檸檬,咬落嫰滑多汁

比薩 🍕

牛角窩夫雪糕🍦真係好好食,窩夫🧇脆口鬆軟配上雪糕好好味😋

2023-12-25 35 瀏覽
試過幾次即興想嚟,但都full booking . 今日好幸運,可以訂到枱。小朋友一入嚟就話:「嘩,點解哩度咁多嘢玩!」臨要走時又話:「我唔想走!」哩度唔係而家市面上好多親子餐廳咁會有波波池,滑梯等嘅設施。而係有點還完基本,有好多board game , 小遊戲等。適逢聖誕假期,有聖誕餐,對比散叫,抵好多。🙂餐湯-忌廉磨姑湯味道還好,絕非罐頭湯質素🙂前菜-沙律有蛋,蕃茄,意粉,沙律菜,很不錯🙂主菜-有多款選擇,我揀咗脆皮鹹豬手and 京醬烤鴨胸pizza 鹹豬手,皮脆,入味烤鴨胸,味道唔錯,不過pizza 皮我鍾意脆底🙂小食-今次揀咗天婦羅蝦,炸魚手兩款來說,天婦羅蝦更勝一籌🙂甜品- 揀咗tiramisu 同抹茶熔岩火山。本來想揀心太軟,但係冇晒。Tiramisu 下次可以唔揀,唔係好正宗嘅質地味道,正確來說我覺得係tiramisu 味嘅蛋糕。熔岩火山🙂飲品-熱果茶😍😍超推!好好飲,而家一壺咁多,茶壺亦能保暖聖誕/新年二人餐 $688整體來說,食物質素水準唔錯,服務好,食物同餐廳都係有心之作。仲有彩蛋,入咗會做會員後,走時按消費金額,會有代幣比你夾公仔!我哋仲夾到兩隻恐龍。個餐仲包咗件

適逢聖誕假期,有聖誕餐,對比散叫,抵好多。
🙂餐湯-忌廉磨姑湯
味道還好,絕非罐頭湯質素

🙂前菜-沙律
有蛋,蕃茄,意粉,沙律菜,很不錯

鹹豬手,皮脆,入味
烤鴨胸,味道唔錯,不過pizza 皮我鍾意脆底

🙂小食-今次揀咗天婦羅蝦,炸魚手
兩款來說,天婦羅蝦更勝一籌

🙂飲品-熱果茶
😍😍超推!好好飲,而家一壺咁多,茶壺亦能保暖

聖誕/新年二人餐 $688

整體來說,食物質素水準唔錯,服務好,食物同餐廳都係有心之作。仲有彩蛋,入咗會做會員後,走時按消費金額,會有代幣比你夾公仔!我哋仲夾到兩隻恐龍。個餐仲包咗件禮物!
——————————————
整體:🌟🌟🌟🌟(4/5)
2023-12-17 39 瀏覽
好多小朋友都好鍾意恐龍,最近發現有一間尖沙咀的為食恐龍‧恐龍先生,就帶咗外甥女去食飯。食物未到小朋友又會悶,所以呢度超級多玩具,又有小朋友最鍾意嘅恐龍,每個玩具玩兩分鐘又可以換第二個玩具。今日揀咗小朋友會食嘅西西里肉醬意粉、蜜糖烤雞pizza,有雞肉、雜菌、番茄、芝士。另外恐龍仔仔兒童餐就啱晒小朋友食,有意粉、炸雞、水果、蛋糕、賓治、仲有一件小玩具送。輕食沙律有好多蔬菜,酸酸甜甜,飲品叫了蘋果梳打,甜甜地都係小朋友最鍾意飲嘅飲品。重頭戲當然係甜品,杏仁牛角窩夫雪糕及朱古力味白堊紀熔岩火山,兩款甜品都真係好好食,窩夫有少少脆口,暖暖地配上雪糕好好味😋朱古力熔岩火山,啲朱古力cream滲入麵包連大人都好鍾意。

⭕最近陸陸續續都好忙,正日都未必有時間同另一半食聖誕大餐🥲所以一有時間我哋就一齊食飯🤣提早食下聖誕大餐😻今次就去咗呢間用恐龍為主題嘅餐廳🦖場內勁多玩具,勁多board game🥲我本身以為真係淨係啱小朋友啦,估唔到連大人朋友都啱玩,嘢食好食之餘,仲要係個場地好闊落,可以同朋友一路食嘢一路玩board game🤘🏻💗我地都玩到唔捨得走😁✨整體評分:9/10✨味道:8.5/10✨服務:9/10✨環境:8.5/10✨人均消費:~$300我哋都提早食咗個二人聖誕餐, 咁佢都係會包湯+ 前菜+ 主菜 +小食+ 甜品+ 飲品✨$568 for 2 ppl🔻是日餐湯- 蘑菇湯🔻煙燻三文魚藜麥沙律佢嘅三文魚其實份量都幾多嘅,好大塊,食落都好fresh🔻香茅檸檬烤雞佢呢個檸檬雞一定要食🤘🏻暫時係喺香港食過最好食嘅烤雞🍗超級juicy💦勁香,好濃香茅檸檬,仲有佢幫我將隻雞已經開曬邊,食起上嚟勁方便😁一烤完即刻拎上枱超正🔻蒜辣海鮮扁意粉已經叫佢小辣咗,食落去係幾惹味嘅,不過真係唔係好食得辣,都會覺得佢幾辣🤣🤣佢係偏向有少少泰式🔻吉列魷魚圈魷魚圈都炸得好香脆,不過就炸粉厚咗少少🔻鹽酥雞粒雞粒份量都多,勁鍾意

✨整體評分:9/10
✨味道:8.5/10
✨服務:9/10
✨環境:8.5/10
✨人均消費:~$300

🔻是日餐湯- 蘑菇湯

🔻煙燻三文魚藜麥沙律
佢嘅三文魚其實份量都幾多嘅,好大塊,食落都好fresh

🔻香茅檸檬烤雞

🔻蒜辣海鮮扁意粉

🔻吉列魷魚圈
魷魚圈都炸得好香脆,不過就炸粉厚咗少少

🔻鹽酥雞粒
雞粒份量都多,勁鍾意佢嗰個黑松露醬,一定要點埋嚟食

🔻熔岩火山 (抹茶/朱古力)
佢個甜品都勁有驚喜,佢嘅熔岩火山係一個焗咗嘅麵包,入面就會爆咗勁多抹茶醬/朱古力,我自己就比較鍾意食朱古力多啲,佢冇咁甜,抹茶都唔差嘅,不過又相對甜口啲啲,我覺得茶味可以再濃啲😆
2023-12-08 57 瀏覽
是日早放在尖沙咀Hea ,在厚福街被可愛的🦖🦕招牌吸引左。作為一個港女,其實很少去🍼親子餐廳。上到餐廳甚覺神奇:餐廳環境寬敞,有過百隻大小恐龍,還有很多兒童玩具🎯和board game🎲,童心湧哂出黎。是日輕食:🥗烤雞胸藜麥穀物碗🫓牛油果雞胸酥餅🧊藍柑乳酪賓治港女食雞胸要求特別高。呢度可謂剛剛合格。食物水準算不俗,起碼新鮮。餐廳環境舒適,小朋友玩得開心,大朋友也可玩玩智力遊戲,挑戰一下自己的智慧(笑)。用餐過後立即介紹比朋友,也分享俾大家🥰
是日早放在尖沙咀Hea ,在厚福街被可愛的🦖🦕招牌吸引左。

是日輕食:
🥗烤雞胸藜麥穀物碗
🫓牛油果雞胸酥餅
🧊藍柑乳酪賓治

用餐過後立即介紹比朋友,也分享俾大家🥰

2023-12-03 55 瀏覽
厚福街恐龍餐廳
行完街搵間餐廳醫肚,見呢間幾特別就上左去正正常常有薄餅、沙律、水果茶、炸物,特別地方在於成間餐廳都有恐龍擺設,例如牆上恐龍頭、周圍都有恐龍玩具、board game等等,同朋友食野玩game都唔錯#烤安格斯牛肉藜麥穀物碗
牛肉份量適中、熟度岩岩好容易咬開
有肉香與肉汁,食開沙律朋友都話ok
再配藜麥、新鮮沙律菜+酸甜黑醋汁幾開胃#香煎西班牙黑毛豬配西京長通粉黑毛豬味道幾濃郁,不過有時畀辣醬汁少少搶左味道,醬汁味好似韓燒果款醬汁,加上煎過嘅半肥瘦黑毛豬,個感覺似食緊韓燒;黑毛豬半肥瘦、好夠腍、有一定肉汁,幾易咬開,入口充滿油香與肉味,中意食豬肉人士可試!

另外嗌左兩壺花茶 #貴妃荔枝茉莉茶 #玫瑰烏龍茶,底座一直有蠟燭烘住,全程飯局都有熱茶嘆,都唔錯!餐廳上菜速度都快、樣樣野都好夠熱
家庭式客人比較多,因為實在太多玩具,對於爸媽黎講係一個可以畀自己靜一靜的地方,由小朋友專注前面嘅玩具!

厚福街恐龍餐廳
行完街搵間餐廳醫肚,見呢間幾特別就上左去

#烤安格斯牛肉藜麥穀物碗
牛肉份量適中、熟度岩岩好容易咬開
有肉香與肉汁,食開沙律朋友都話ok
再配藜麥、新鮮沙律菜+酸甜黑醋汁幾開胃

#香煎西班牙黑毛豬配西京長通粉

餐廳上菜速度都快、樣樣野都好夠熱

呢間以恐龍為主題嘅親子餐廳,地點位於尖沙咀市中心,非常方便👍餐廳入面有好多唔同種類嘅玩具,可以俾小朋友同大人一齊玩,而且大量恐龍嘅裝飾真係得意又吸引!👍🏻今日我同家人一齊嚟用餐:🦖恐龍仔仔兒童餐$85- 兒童餐有意粉、炸物、水果、蛋糕、賓治同奇趣玩具🦖成個餐都算幾吸引🍕蜜糖烤雞比薩 $138- Pizza用料都算豐富,有雞肉、雜菌、番茄薄餅醬、芝士同蜜糖,蜜糖甜甜地,囡囡好鐘意食💖🍝招牌黑鬆露法式鵝肝意粉 $168- 鵝肝好大塊,意粉好夠味,好食👍甜品🍨🧊侏羅紀甜蜜狂歡 $138- 面頭有超大舊棉花糖,囡囡見到勁興奮🤩,棉花糖底下有牛角窩夫、雪糕、鮮水果、脆條、Oreo碎,連大人見到勁鐘意😍仲有一碗熱水果茶🫖☕,清清甜甜幾好飲,吾錯!今晚真係好開心,亞囡同舅父玩左好多唔同嘅遊戲,啲嘢食又好好食,不知不覺間又食又玩,玩左成三個鐘,喺一個好好嘅親子時光🥰

今日我同家人一齊嚟用餐:

🦖恐龍仔仔兒童餐$85
- 兒童餐有意粉、炸物、水果、蛋糕、賓治同奇趣玩具🦖
成個餐都算幾吸引

🍕蜜糖烤雞比薩 $138

🍝招牌黑鬆露法式鵝肝意粉 $168
- 鵝肝好大塊,意粉好夠味,好食👍

甜品
🍨🧊侏羅紀甜蜜狂歡 $138

仲有一碗熱水果茶🫖☕,清清甜甜幾好飲,吾錯!

2023-11-25
  • 兒童餐
2023-11-26 40 瀏覽
香港真係冇乜親子餐廳以恐龍為主題,上網睇到呢間為食恐龍好得意😍 於是星期六專登帶小朋友一齊又食又玩🤗🤗🤗  黑松露蘑菇牛油果pizza黑松露嘅pizza食得多,但係配上牛油果就第一次, 呢個配搭能增添飽足感, 而且令到pizza有多一種軟糯嘅口感👍 配上薄底pizza又香又脆👍 口感豐富🥰 焗秘製茄汁香腸長通粉茄汁味濃厚, 仲食到啖啖青椒味, 焗咗之後長通粉特別掛汁, 容易入口, 小朋友特別鍾意食😋 恐龍仔仔兒童餐恐龍餐具已經夠吸睛😍 非常可愛✨ 兒童餐有齊野菌白汁意粉, 兒童至愛薯條伴炸雞,仲有少量水果及迷你瑞士卷👍 最後到甜品放題🤗🤗🤗白堊紀熔岩火山朱古力及抹茶一次叫曬兩個口味, 外型靚唔在講, 食落仲好好味😋 一切開火山, 大量朱古力醬和綠茶醬爆漿, 就好似火山爆發👍 好有意境✨ 火山底部係一個酥皮麵包, 酥皮麵包質感好,酥脆得嚟裏面係軟淋淋👍 Tiramisu兒童版tiramisu, 完全冇酒精🤗 朱古力心太軟小朋友表示最愛嘅甜品, 朱古力味好香濃😍 為食恐龍好適合一家大細嚟, 環境寬敞,有大量兒童玩具, 大人遊戲, 真係玩一個下晝都玩唔完🤗 喺呢度用餐係一個好童真好愉快嘅體驗

黑松露蘑菇牛油果pizza

焗秘製茄汁香腸長通粉

恐龍仔仔兒童餐

最後到甜品放題🤗🤗🤗
白堊紀熔岩火山朱古力及抹茶

Tiramisu
兒童版tiramisu, 完全冇酒精🤗

朱古力心太軟
小朋友表示最愛嘅甜品, 朱古力味好香濃😍

為食恐龍好適合一家大細嚟, 環境寬敞,有大量兒童玩具, 大人遊戲, 真係玩一個下晝都玩唔完🤗 喺呢度用餐係一個好童真好愉快嘅體驗✨
2023-11-22 801 瀏覽
最近在尖沙咀發現的為食恐龍‧恐龍先生餐廳。這是一家親子餐廳,位於尖沙咀厚福街8號H8 2樓。這裡的環境溫馨舒適,尤其適合家庭用餐。除了美味的食物外,他們還有許多玩具供小朋友們玩耍,讓他們在用餐的同時也能享受快樂的時光。檸檬百香果茶$43。這杯茶的口感清新宜人,檸檬和百香果的酸甜味道完美結合,給人帶來了一種清涼的感覺。香草芝士撈脆片$88。這道菜以脆脆的薯片為基底,淋上濃郁的芝士和香草醬汁,每一口都彷彿在口中爆發出豐富的味覺享受,絕對是一道令人垂涎欲滴的開胃小吃。蝦肉牛油果香芒沙津$128。這道沙津以新鮮的蝦肉、牛油果和香芒為主要材料,配上酸甜的沙津醬,每一口都散發出濃郁的海鮮和綠色水果的風味,讓人愛不釋口。恐龍仔仔兒童餐價格為$78,包括意粉、炸物、水果和賓治。這道兒童餐色彩繽紛,滿足了孩子們對多樣化食物的好奇心,而且份量十足,絕對能讓小朋友們享受美味的同時,吃得開心滿足。西班牙海鮮飯$209。這道飯菜的海鮮選材新鮮,米飯香氣四溢,每一口都能感受到海鮮的鮮味和米飯的鬆軟口感,絕對是海鮮愛好者必選。為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 2樓#為食恐龍 #恐龍先生 #尖沙咀美

為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 2樓

#為食恐龍 #恐龍先生 #尖沙咀美食 #親子餐廳 #美食評論 #香草芝士撈脆片 #蝦肉牛油果香芒沙津 #西班牙海鮮飯 #兒童餐 #家庭用餐 #美食探索 #foodiedinosaur #foodreview #dinosaureats #instafoodie #foodphotography #foodadventures #foodlover #deliciousness #foodexperience
2023-11-21
2023-10-27 96 瀏覽
餐廳位於尖沙咀食街- 厚福街的盡頭, 抬頭望上二樓見到可愛的巨型恐龍公仔就對了, 約朋友都容易找到。好喜歡餐牌上的一句話 - '毎個人心裡有個地方裝著童年', 許多人稱這是親子餐廳, 老闆娘則定位餐館是一家歡樂餐廳, 能給不同年紀食客帶來歡笑聲的餐廳。 歡笑聲來自餐廳內各式各樣的玩具, 有適合小朋友玩的傻瓜玩具, 又有大朋友玩的益智玩具, 也有適宜合家歡/大夥兒玩的卡牌遊戲。一入門口即見夾公仔機, 然後見層架及桌面整齊排放好玩具, 歡迎食客隨便借玩, 重拾童年。食物質素非常讚, 用心烹調, 擺盤也講究。1. 蒜辣海鮮扁意粉海鮮餸包括2隻青口, 1 隻中蝦, 鮮魷魚等, 食材新鮮, 尤其魷魚口感彈牙, 扁意粉較硬身, 稀身汁液淋上面沉置到盤底, 蒜味重,適量辣椒,配搭得惹味香口, 屬小辣程度可以接受。 2. Fruit punch 大人細路都愛的雜果賓治, Q版恐龍攪攪棒充滿童趣, 好奇杯內藍色的是甚麼生果, 原來是造型可愛的恐龍啫喱, 飲到尾聲會溶化掉, 所以要先食, 杯內還有許多爆珠, 令人興奮, 清甜解暑透心涼。3. Tiramisu 看似平平無奇的意大利芝士餅, 咬落有點冰涼感,

食物質素非常讚, 用心烹調, 擺盤也講究。
1. 蒜辣海鮮扁意粉

2. Fruit punch
恐龍樂園雜果賓治

3. Tiramisu
看似平平無奇的意大利芝士餅, 咬落有點冰涼感, 細心察看餅內中層原來夾有一層雪芭, 增加口感, 加上淡淡的咖啡酒香, 讚!
意大利芝士餅

侏羅紀甜蜜狂歡
2023-10-25
恐龍樂園雜果賓治
意大利芝士餅
假日親子時間 除左帶湯圓狂奔放電⚡️ 有時都想👨‍👩‍👧坐低食下野 簡單玩下family games 呢度有得食有得玩而且 #無限時♾️️🥳🥳🥳#恐龍全部都係恐龍 🦕 由門面既恐龍公仔 夾公仔機 到店內陳設 書籍📗 遊戲 兒童餐具🍴等 都貫徹恐龍主題 另亦有各類board game 大小朋友👱🏻‍♂️👩🏻‍🦰👧🏻 都開心😃食物方面 都算多選擇 輕食 主食🍝 Pizza 🍕 兒童餐🍱 飲品🧃 甜品🍧均有供應 我地當日午餐嗌左個沙律🥗+ 2個主食+ 水果🥭茶 基本上都好夠食啦🫢免費🆓成為會員 消費積分可以換扭蛋/ 夾公仔🧸悠閒😌 的下午 親子/ 拍拖👩‍❤️‍👨 / 朋友聚會都合適~

免費🆓成為會員 消費積分可以換扭蛋/ 夾公仔🧸

2023-09-30
2023-10-13 68 瀏覽
朋友在厚福街工作,間中過來跟她吃飯,之前經過「為食恐龍。恐龍先生」,以為它只是一間親子西餐廳,想不到它近日推出了一些健康午餐,實在是OL營食健康之選~!安格斯牛扒雜糧飯($118)🥩🍚餐廳最近新推出Chill健康輕食午餐,選一款主菜、一款主食(不同主食,不同價錢),就有配有六款蔬菜,主食還可以選雜糧飯,真的很健康,為營人之選!安格斯牛肉具有優質的口感和豐富的肉汁,搭配上炊煮完美的雜糧飯,增添口感和營養價值。而這個套餐到下午5點,所以我先到餐廳等朋友收工,仍可落單試食~黑松露蘑菇牛油果比薩($138)🍕🍕這個比薩結合了黑松露、蘑菇和牛油果,聽起來非常豐富和美味。黑松露具有獨特的香氣,蘑菇和牛油果則為比薩增添了口感和奶油般的質感,餅底薄薄,不會太油,健康又美味🤤🤤招牌明太子卡邦尼意粉($138)🍝🍝以明太子為主要調料,搭配卡邦尼意粉,明太子具有濃郁的鮮味和微辣的風味,搭配上卡邦尼意粉的奶油醬汁,帶來豐富的口味層次和濃郁的口感。貴妃荔枝茉莉茶($45)🍸🍸以貴妃荔枝和茉莉茶作為基礎,聽起來非常清新和愉悅。貴妃荔枝具有甜美的口味,而茉莉茶則帶有淡淡的花香和清香,十分清新。招牌水果茶($48)🍹

安格斯牛扒雜糧飯($118)🥩🍚

黑松露蘑菇牛油果比薩($138)🍕🍕

招牌明太子卡邦尼意粉($138)🍝🍝

貴妃荔枝茉莉茶($45)🍸🍸

招牌水果茶($48)🍹🍹
這款水果茶結合了多種水果的風味,是一種清爽的飲品,成為消暑解渴的好選擇。

白堊紀熔岩火山($45)
餅底蛋糕鬆軟,質地軟棉,我們選了濃郁的朱古力漿,如熔岩火山般流動,不會太甜,值得一試!