2020-12-03 361 瀏覽
今次二人去食泡淑烤魚,小辣辣度適中,適合初辣者嘗試,而且帶少許酸味,最好配埋寬粉,就會更加好食同有唔同好感。而小食方面,串燒質素真心不錯,牛舌不會過老,嫩口!茄子,娃娃菜也不錯,唯牛油娃娃菜牛油過多。食物份量合理偏多,二人食很飽很滿足。而飲品方面有很多選擇,有不少特飲,而我們今次叫了百香果水果茶和益力多沙冰,味道不錯,而且很大杯,好扺飲。埋單約五百幾,但整體味道質素不錯,服務態度也不錯,會再黎食的!
2020-12-02
10 分鐘 (堂食)
  • 厚燒牛舌串
  • 健康百香果水果茶
2020-11-25 359 瀏覽
約埋兩位知己聚一聚🍻 朋友揀了食烤魚🐟就去了這間烤魚工房試一試!整體來講尚算ok,只是我個人覺得太多油😆但味道確實係唔錯嘅👍👍我最鍾意❤️係杯百香果水果茶🍹燒蠔、燒茄子都ok, 烤魚好野味😋😋
約埋兩位知己聚一聚🍻 朋友揀了食烤魚🐟
就去了這間烤魚工房試一試!
整體來講尚算ok,只是我個人覺得太多油😆
但味道確實係唔錯嘅👍👍
我最鍾意❤️係杯百香果水果茶🍹
燒蠔、燒茄子都ok, 烤魚好野味😋😋
泡椒貴花魚
泡椒貴花魚
2020-10-31 645 瀏覽
由於無得上深圳食烤魚,唯有係香港發掘下烤魚專門店。無得電話預約,星期六晚黎到,大家拎左飛要預1.5-2個鐘先有得食😑等到變化石。條魚既味真係幾似深圳個啲,重口味夠辣,但條魚真係偏削,兩個人食勉強夠,要加其他配料先滿足🌚
2020-10-03 1209 瀏覽
2020年10月3日晚餐連好友一同6人進餐,重點係大家都鐘意食辣,尤其係四川麻辣。。。。。。。烤魚係必食,今次揀左「香辣豆花江團魚」小麻小辣。魚好新鮮,烤味十足,如果你有經常返深圳食烤物,一定會愛上。烤茄子必食。(呢個唔可以唔食)烤豆皮好正。烤肉串必食。。。。。。。再加杯「百香果水果茶」成餐飯滿分。之前有食評話服務員態度唔好,我認為睇咩時候,如果繁忙時間,出面排隊班人又係到噪,好難令人平靜,始終位唔算太多。今次呢餐飯有驚喜。唯一缺點係1. 坐枱位置狹窄2. 個烤魚鐵盤大大個,見佢托住係窄道行,幾牙煙,有小朋友食一定要小心。
2020年10月3日晚餐
連好友一同6人進餐,重點係大家都鐘意食辣,尤其係四川麻辣。
。。。。。。
烤魚係必食,今次揀左「香辣豆花江團魚」小麻小辣。
魚好新鮮,烤味十足,如果你有經常返深圳食烤物,一定會愛上。
烤茄子必食。(呢個唔可以唔食)
烤豆皮好正。
烤肉串必食。
。。。。。。
再加杯「百香果水果茶」成餐飯滿分。
今次呢餐飯有驚喜。

唯一缺點係
香辣豆花江團魚
烤豆皮、烤牛舌、烤腸
烤茄子
2020-09-20 683 瀏覽
第二次食,真係忍唔住上OpenRice打差評一開始食茄子個陣,已經食到塊藍色圓形膠當時都有嚇一嚇,心諗究竟點跌塊膠落去之後到食完條魚先發現有隻曱甴係入面當時真係勁想嘔,隻曱甴就係我係咁食鴨血個個位請問個衛生程度點解可以差到咁?同職員反映後勁快收走隻曱甴,投訴完職員話只係會free飲品比我地,完全接受唔到曱甴係條魚到,請問free飲品做咩?職員又話「你地叫咁多野食,唔會free整餐比你喎」。。。態度仲係唔覺得自己有問題咁,飲品加埋都唔夠$100,真係睇醫生都唔夠最後我地唔接受,就改話free條魚呢間垃圾,不了,無下次成晚喉嚨都頂住頂住咁
第二次食,真係忍唔住上OpenRice打差評
一開始食茄子個陣,已經食到塊藍色圓形膠
當時都有嚇一嚇,心諗究竟點跌塊膠落去
之後到食完條魚先發現有隻曱甴係入面
當時真係勁想嘔,隻曱甴就係我係咁食鴨血個個位
請問個衛生程度點解可以差到咁?
同職員反映後勁快收走隻曱甴,投訴完
職員話只係會free飲品比我地,完全接受唔到
曱甴係條魚到,請問free飲品做咩?
職員又話「你地叫咁多野食,唔會free整餐比你喎」。。。
最後我地唔接受,就改話free條魚
呢間垃圾,不了,無下次
成晚喉嚨都頂住頂住咁

2020-09-19
10 分鐘 (堂食)
2020-07-12 1282 瀏覽
拌面,饮料不错,烤肉也还行╮( ̄▽ ̄)╭嗯…不过!!!!如题,真的很失望如题,真的很失望如题,真的很失望。真的,饮料还可以。跟内地的烤鱼跟内地没法比。如题,真的很失望如题,真的很失望如题,真的很失望。真的,饮料还可以。跟内地的烤鱼跟内地没法比如题,真的很失望如题,真的很失望如题,真的很失望。真的,饮料还可以。跟内地的烤鱼跟内地没法比。如题,真的很失望如题,真的很失望如题,真的很失望。真的,饮料还可以。跟内地的烤鱼跟内地没法比。如题,真的很失望如题,真的很失望如题,真的很失望。真的,饮料还可以。跟内地的烤鱼跟内地没法比。
拌面,饮料不错,烤肉也还行╮( ̄▽ ̄)╭
2020-07-04
  • 益力多沙冰
  • 重庆鸡丝凉面
2020-07-12 847 瀏覽
喜歡食烤魚的人,我強烈推薦e 家,好味好味好味,我都算食得辣,食中辣就ok,愈食愈勁。不過要預多少少時間排隊,半小時至1小時左右,d燒烤都好夠味,雞翼,茄子,冷面一都不能少,100分推薦大家食。最緊要d野飲大大杯,唔洗擔心要叫兩杯野飲,上菜都算快,d魚又大條

45 分鐘 (堂食)
2020-07-04 903 瀏覽
昨天天行4人去試呢間新烤魚店。。。。好彩6點就到,不然要排隊排好耐。起初諗住還可以,外邊咁多人排隊。。但點知。。。。。點了一個 泡椒鱸魚, 魚不是烤 是炸的, 炸到乾爭爭, 食唔到魚味, 泡椒特別酸 如果有食開其他烤魚店你應該也會同我同一感覺,下次不會再來。坐位好迫,食得唔係好舒服,好容易撞到隔離個果。個撈面還可以烤雞翼好吃啤酒夠凍但主食烤魚好難食。。。。。。。。唔信不防去試試賣單只接受現金,勁唔方便。感覺被欺騙了。。。
昨天天行4人去試呢間新烤魚店。。。。
好彩6點就到,不然要排隊排好耐。
起初諗住還可以,外邊咁多人排隊。。
但點知。。。。。

點了一個 泡椒鱸魚, 魚不是烤 是炸的, 炸到乾爭爭
, 食唔到魚味
, 泡椒特別酸
如果有食開其他烤魚店
你應該也會同我同一感覺,下次不會再來。

坐位好迫,食得唔係好舒服,好容易撞到隔離個果。

個撈面還可以

烤雞翼好吃

啤酒夠凍

但主食烤魚好難食。。。。。。。。
唔信不防去試試

賣單只接受現金,勁唔方便。

感覺被欺騙了。。。
泡椒鱸魚
泡椒鱸魚
2020-07-03
  • 重慶雞絲涼麵
2020-06-30 698 瀏覽
難得黎到元朗,想食d比較有風味少少的食物。行下行下聞到好香既四川辣味,便比到佢吸引住。見到喱間食店都幾多人排隊,反正我同朋友又唔趕時間就等下。等左三十分鐘左右,終於入到去。超肚餓就快快手叫左d招牌烤團魚,同兩串厚燒牛舌串燒先。由於我自己唔係太食得勁辣,但又中意食辣,所以烤魚我地要左小辣試試先。佢地個烤肉,魚肉都幾多,又配上佢地店的獨特辣椒風味,入口係魚肉既鮮味,再食就有辣椒既辛辣味。開頭食都未覺得係好辣,但食食下就越食越辣,但又keep住想繼續食個種感覺。而且烤魚既配菜吸哂烤魚同辣汁既精華,連配菜都十分美味。重有兩串厚燒牛舌都幾好食,真係有兩個十蚊咁厚,而家咬落唔會感覺似咬緊香口膠咁意外行吓行吓食到出色的美食店
難得黎到元朗,想食d比較有風味少少的食物。
行下行下聞到好香既四川辣味,便比到佢吸引住。
見到喱間食店都幾多人排隊,反正我同朋友又唔趕時間就等下。

等左三十分鐘左右,終於入到去。

意外行吓行吓食到出色的美食店
2020-06-12 1044 瀏覽
今次叫左香辣豆花江團魚; 鮮青椒青江魚! 魚烤得香,但個人覺得係江團魚比較好, 魚夠滑! 煮滾後魚骨吸晒味,仲正!串燒不過不失好味指數。。。。5星最高香辣豆花江團魚。。。5鮮青椒青江魚。。。4芥未魚皮。。。2 (芥未魚皮啲芥辣味太重,搶晒味)烤台灣腸。。。2 (普通,可以不試)串燒海蝦。。.3 (蝦殼炸得香脆)牛肉羊肉串。。。3烤茄子。。。4 烤牛仔骨。。。3香炸魷魚。。。2 (較乾同硬)唯獨個別阿姐服務有待改善有啲位置冷氣滴水

串燒不過不失

好味指數。。。。5星最高

香辣豆花江團魚。。。5
鮮青椒青江魚。。。4
芥未魚皮。。。2 (芥未魚皮啲芥辣味太重,搶晒味)
烤台灣腸。。。2 (普通,可以不試)
串燒海蝦。。.3 (蝦殼炸得香脆)
牛肉羊肉串。。。3
烤茄子。。。4
烤牛仔骨。。。3
香炸魷魚。。。2 (較乾同硬)

唯獨個別阿姐服務有待改善有啲位置冷氣滴水
外賣自取
2020-05-26 804 瀏覽
🐾 烤魚工房 (元朗) 🐾-毛血旺烤魚(江團魚)$298✔️- 毛血旺烤魚:條魚勁大條,又唔多骨,啱晒我宜啲驚有骨嘅人,入面重有好多配料,有薯仔(好吸味)鴨血,午餐肉等等,2個人食超飽,重差啲食唔晒,不過隻味真係同大陸嗰個探魚差唔多🤣—————————————(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:6/10服務:7/10人均消費:$200———————————————▪店舖名稱: 烤魚工房 (元朗)▪店舖地址:🔸元朗教育路37號南天大厦地下8-9號舖
🐾 烤魚工房 (元朗) 🐾
毛血旺烤魚(江團魚)$298✔️

—————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:6/10
服務:7/10
人均消費:$200
———————————————
▪店舖名稱: 烤魚工房 (元朗)
▪店舖地址:
🔸元朗教育路37號南天大厦地下8-9號舖
2020-05-22 744 瀏覽
嘩!個心諗使唔使咁大杯嘢飲呀,見到店舖裏頭有杯健康百香果水果茶 好大杯, 叫左個鮮青椒烤江團魚,裏面有金針菇,蓮藕和海帶。好食到冇得彈呀,叫了小辣。味道 濃淡適中, 越食越辣越食越香, 簡直唔想停, 終於知道點解杯嘢飲要咁大杯絕對配合。不過可能太多人等位,店員有些不禮貌地催促我們 ,嘢食還未食完。 常常來問還要不要 ,很常好想我們快些食完快些走的模樣,這方面一定要改善。當時令到我們有些不高興, 剛剛食完,放下筷子,咀都未抹, 就叫我們出去埋單。 不過那兒的味道真係很好吃。
  • 健康百香果水果茶
2020-05-22 559 瀏覽
今天一家人去元朗,下白泥掘蜆,帶住一個兩歲小朋友玩得好開心,小朋友不小心跌入黎堆,全身都濕曬,全身都是泥, 看見這個活潑可愛的孩子,全面黐滿泥,玩得非常開心, 黃昏時分孩子玩到不想走, 只好強行抱佢走,再出元朗食飯,看見烤魚工房,好耐冇吃過,大家一致話去食, 點咗一個烤茄子,好好味,湯汁深入茄子蒜香濃郁, 蒜蓉烤生蠔食魚最佳配搭,菌香豆豉烤江團魚,另一個鮮青椒烤江團魚, 因為有小朋友要一個棘一個唔辣, 加一杯百香果水果茶 非常之好味,真的是最佳配搭,值得推介烤生蠔,烤茄子味道非常好,一定要嘗試。
2020-05-22
  • 百香果多多
2020-05-05 780 瀏覽
成日d人都話元朗好多食,其實都真係但係睇你識唔識揾依間已經係我第二次黎食,岩岩開既時候唔洗排㗎,依加岀左名之後好多人排隊成日都,不過我地2個人等左30mins就有位,都唔係好耐。魚係必食㗎啦,叫左中麻中辣,另外加左薯仔,萵筍,鴨血,豆腐皮佢本身個煲其實都有好多配料,e.g:薯仔,黑牛栢葉..中麻中辣我覺得唔辣,反而係煲耐左個湯係越食越咸 (平時譚仔食開麻辣小辣)最岀色既係,佢確實有d大陸「探魚」既味道,真係好過癮,係香港都食到唔洗返大陸lu如果你落單既時候加想要既配菜係平過黎左個煲再加 ,所以想食咩記得一次過ORDER!!!之後我地一人叫左一杯野飲,份量好鬼大杯,坐成晚都包你飲唔曬百香水果茶,好重荔枝味,底有小小椰果,我唔中意百香果問有冇得走,佢話冇 就算囉,飲唔岀個百香果味很好👍之後叫正杯檸檬沙冰好似係,夏天簡直透心涼呀喂,食辣野絕配。店舖地方唔算大,所以等位時間較長,預左食完會有好大陣味。不過佢可能因為多人,見你停手就𢴇野好似趕你走。冇得坐得舒舒服服傾完計飲埋杯野先走最後付上店內圖一張
成日d人都話元朗好多食,
其實都真係但係睇你識唔識揾

依間已經係我第二次黎食,
岩岩開既時候唔洗排㗎,
依加岀左名之後好多人排隊成日都,
不過我地2個人等左30mins就有位,
都唔係好耐。

魚係必食㗎啦,
叫左中麻中辣,
另外加左薯仔,萵筍,鴨血,豆腐皮
佢本身個煲其實都有好多配料,e.g:薯仔,黑牛栢葉..

之後我地一人叫左一杯野飲,
份量好鬼大杯,坐成晚都包你飲唔曬
百香水果茶,好重荔枝味,
底有小小椰果,

我唔中意百香果問有冇得走,
佢話冇 就算囉,飲唔岀個百香果味很好👍

之後叫正杯檸檬沙冰好似係,
夏天簡直透心涼呀喂,
食辣野絕配。

店舖地方唔算大,所以等位時間較長,
預左食完會有好大陣味。

不過佢可能因為多人,
見你停手就𢴇野好似趕你走。
冇得坐得舒舒服服傾完計飲埋杯野先走
最後付上店內圖一張

香港都食到高質烤魚🤤大家再無藉口返大陸食野啦😤尼間烤魚價錢都算合理,魚方面有江團魚、桂花魚、海爐魚和清江魚比大家選擇,配料和串燒款式都唔少,飲品仲要大大杯,重點唔收加一‼鐘意食魚既朋友唔好錯過啦☺️✨香辣豆花烤魚配江團魚($298)烤魚調味有得揀唔辣小中大辣,我地就唔係食得好辣所以揀咗BB辣🤪 辣度岩岩好 就算吸咗湯底都唔會辣到食唔到 唔食得辣既人我覺得可以嗌BB辣TRY TRY😏烤魚我地就揀咗江團魚,因為江團魚肉質嫩滑而且啖啖肉,魚骨相對較少,條魚一啲腥味都無👍🏻條魚索哂啲汁食 真係好惹味好好食👅愈食愈上癮裏面已經有芽菜同豆腐 慢慢煮熟既過程吸哂湯底既精華真係好好味🤣✨串燒 茄子($35) 羊架($78)串燒方面我地都係嗌咗BB 辣🤪 茄子蒜蓉非常多味道濃郁,加咗啲D 辣味食落更惹味,茄子控必食👅羊架同樣香口惹味,重點係一D 都唔羶,味道調較得岩岩好,好好食🤤不過燒得有啲over 所以食落有少少乾身

✨香辣豆花烤魚配江團魚($298)

香辣豆花烤魚

✨串燒 茄子($35) 羊架($78)
串燒方面我地都係嗌咗BB 辣🤪
茄子