2024-06-06
喺銅鑼灣地鐵站附近嘅呢間日式居酒屋超級有feel! 俾佢門面充滿日式風格嘅設計吸引,忍唔住入去試一試,入面嘅裝修全部都好有日本風格,好似真係去咗日本居酒屋咁!放咗工嚟chill一chill,好正!我哋嗌咗個叉燒拉麵同埋地獄辛辣拉麵,兩碗都係豬骨湯底,湯底好香濃,直頭有種想飲晒食碗湯嘅衝動!地獄辛辣拉麵嘅辣度都唔可以睇小,最初以為日本菜食辣都唔會辣得去邊,估唔到呢個辣度都有啲料到,鍾意食辣嘅朋友絕對唔可以錯過!叉燒大大塊,非常軟熟,肥瘦適中。整體嚟講兩碗拉麵都係配得上日本質素!另外我哋仲嗌咗頂級牛小排同埋炸雞軟骨。大推牛小排!我哋嗌咗五成熟,牛肉呈粉紅色,肉質鮮嫩,幾有咬口,牛味十足,必叫!雞軟骨都係新鮮即炸,熱辣辣脆卜卜,好食!最後我哋嗌咗北海道3.7牛奶雪糕同埋抹茶雪糕,兩杯雪糕都係自家製嘅,而且味道都非常濃郁,絕對可以媲美喺日本食到嘅牛奶同埋抹茶雪糕,絕對值得一試!