喺銅鑼灣地鐵站附近嘅呢間日式居酒屋超級有feel! 俾佢門面充滿日式風格嘅設計吸引,忍唔住入去試一試,入面嘅裝修全部都好有日本風格,好似真係去咗日本居酒屋咁!放咗工嚟chill一chill,好正!我哋嗌咗個叉燒拉麵同埋地獄辛辣拉麵,兩碗都係豬骨湯底,湯底好香濃,直頭有種想飲晒食碗湯嘅衝動!地獄辛辣拉麵嘅辣度都唔可以睇小,最初以為日本菜食辣都唔會辣得去邊,估唔到呢個辣度都有啲料到,鍾意食辣嘅朋友絕對唔可以錯過!叉燒大大塊,非常軟熟,肥瘦適中。整體嚟講兩碗拉麵都係配得上日本質素!另外我哋仲嗌咗頂級牛小排同埋炸雞軟骨。大推牛小排!我哋嗌咗五成熟,牛肉呈粉紅色,肉質鮮嫩,幾有咬口,牛味十足,必叫!雞軟骨都係新鮮即炸,熱辣辣脆卜卜,好食!最後我哋嗌咗北海道3.7牛奶雪糕同埋抹茶雪糕,兩杯雪糕都係自家製嘅,而且味道都非常濃郁,絕對可以媲美喺日本食到嘅牛奶同埋抹茶雪糕,絕對值得一試!

2024-06-05 24 瀏覽
男朋友話開關咁耐無帶我去日本今晚帶我去舊日本兜返轉原來係日本餐廳🥹餐廳裝潢係日本昭和時代嘅風格感覺係有歷史同人情味 燈光好柔和 收工放鬆同同事朋友過嚟飲番杯都啱令人感覺舒服果然,店員幾好好傾 有啲似日本居酒屋小店佢為我哋介紹餐廳好食嘅食物而且都同我哋討論日本嘅酒(但我地無飲到 飲恨)前菜方面筑前味噌煮$78秋葵、蘿蔔、雞肉、蓮藕、蒟蒻,仲有啲香蔥添加上佢嘅白味噌配搭男朋友超愛呢個我最鍾意食嘅前菜 南蠻炸雞沙律$98沙律醬汁,會另外上,果然係日式嘅貼心沙律菜同埋炸雞🍗份量都好多佢嘅特別調製醬汁有少少醋味,醒神開胃大葉練梅雞肉串$42雞肉串加埋梅味,異常地夾喺出邊應該食唔到呢種味道覺得呢個係必點 都幾推介厚切牛舌$58外有少少焦,但係入面嘅牛舌居然係相當軟熟外焦內軟而且香氣濃郁自家製免治雞肉軟骨棒$58有隻蛋係側邊附上沾上豉油日本雞蛋,雞軟骨更加滑溜芝士明太子燒長芋$68原來長芋即係生藥重料而且燒過嘅芝士明太子放喺山藥上面健康又好食豬軟骨豚骨湯拉麵 🍜90係Menu上面手指公推介慕名而來係想食呢度嘅拉麵之前喺日本食過,好喜歡嚟到香港真係要試吓豬骨湯底味道唔算太濃但係豬軟骨份量真係好多質地冧
男朋友話開關咁耐無帶我去日本
今晚帶我去舊日本兜返轉
原來係日本餐廳🥹

餐廳裝潢係日本昭和時代嘅風格
感覺係有歷史同人情味
燈光好柔和 收工放鬆同同事朋友過嚟飲番杯都啱
令人感覺舒服
果然,店員幾好好傾 有啲似日本居酒屋小店
佢為我哋介紹餐廳好食嘅食物
而且都同我哋討論日本嘅酒
(但我地無飲到 飲恨)

前菜方面
筑前味噌煮$78
秋葵、蘿蔔、雞肉、蓮藕、蒟蒻,仲有啲香蔥添
加上佢嘅白味噌配搭
男朋友超愛呢個

我最鍾意食嘅前菜 南蠻炸雞沙律$98
沙律醬汁,會另外上,果然係日式嘅貼心

沙律菜同埋炸雞🍗份量都好多
佢嘅特別調製醬汁有少少醋味,醒神開胃

大葉練梅雞肉串$42
雞肉串加埋梅味,異常地夾
喺出邊應該食唔到呢種味道
覺得呢個係必點 都幾推介

厚切牛舌$58
外有少少焦,但係入面嘅牛舌居然係相當軟熟
外焦內軟
而且香氣濃郁

自家製免治雞肉軟骨棒$58
有隻蛋係側邊附上
沾上豉油日本雞蛋,雞軟骨更加滑溜

芝士明太子燒長芋$68
原來長芋即係生藥
重料而且燒過嘅芝士明太子放喺山藥上面
健康又好食

豬軟骨豚骨湯拉麵 🍜90
係Menu上面手指公推介
慕名而來係想食呢度嘅拉麵
之前喺日本食過,好喜歡
嚟到香港真係要試吓
豬骨湯底味道唔算太濃
但係豬軟骨份量真係好多
質地冧身,咬落豬軟骨爽口

三文魚燒飯團$45 有隻手指公推介

見到旁邊擺咗好多自己釀製嘅梅酒
真係好想試吓
可惜今日揸車冇得飲酒

2024-05-31
小伙伴们!今天我要和大家分享一家超级有日式风情的日式居酒屋——“无敌家”!位于上环孖沙街,🏮一进门,就被店内的精致装潢所吸引。暖黄的灯光💡、木质桌椅、还有那些摆放得整整齐齐的日本酒🍶,每一处都透露出浓浓的日式风情。🍱 无敌家招牌沙律无敌家招牌沙律色彩搭配得超级好看,新鲜的蔬菜搭配特制的酱料,每一口都是清新的味道,非常适合开胃。🥩 烧安格斯牛扒烧安格斯牛扒让我惊艳到了!外焦里嫩,咬一口就能感受到满满的肉汁,简直是味蕾的享受!🥚明太子玉子烧口感滑嫩,蛋香四溢,每一口都是满满的幸福感。在这里,你可以尽情享受美食,也可以和朋友小酌一杯度过一个愉快的夜晚。如果你也像我一样,喜欢尝试不同的美食,喜欢感受不同的文化氛围,那么一定要来无敌家打卡哦!📸相信我,这里绝对会给你带来不一样的惊喜!

🍱 无敌家招牌沙律

🥩 烧安格斯牛扒

🥚明太子玉子烧
口感滑嫩,蛋香四溢,每一口都是满满的幸福感。

2024-06-02 41 瀏覽
上環孖沙街9號地下,"無敵家"居酒屋,從上環地鐵站A出口,行兩分鐘就到非常近,餐廳木系和風設計裝修,燈光柔和座位設計舒適寬敞,令人身處日本旅行一樣,享受日本美食料理.職員態度友善殷切,同三五知己把酒言歡,食嘢一個好嘅地方.牛油果軟殼蟹沙律 $118軟殼蟹炸得非常鬆脆,一粒粒脆卜卜嘅蟹子,配上牛油果軟綿,大量新鮮沙律菜,加上甜甜酸酸沙律菜油,非常開胃嘅前菜.茄子田樂燒 $58茄子燒得非常香鬆軟,配上特製嘅甜麵豉醬汁,非常惹味可口.燒日本生蠔(2隻)$138日本生蠔非常新鮮大隻,生蠔燒烤過更加惹味.塩燒北海道花魚一夜干 $108北海道花魚鹽燒過非常油香.燒烤串物:雞肝$34豚肉荔枝卷$42墨魚咀 $32串燒飯糰(醬油味)$35每一串燒烤食物,都睇得出師傅非常有耐心,同埋有燒烤嘅技巧,可以真正享受日本燒烤的美食.
上環孖沙街9號地下,
"無敵家"居酒屋,
從上環地鐵站A出口,
行兩分鐘就到非常近,
餐廳木系和風設計裝修,
燈光柔和座位設計舒適寬敞,
令人身處日本旅行一樣,
享受日本美食料理.
職員態度友善殷切,
同三五知己把酒言歡,
食嘢一個好嘅地方.

牛油果軟殼蟹沙律 $118
軟殼蟹炸得非常鬆脆,
一粒粒脆卜卜嘅蟹子,
配上牛油果軟綿,
大量新鮮沙律菜,
加上甜甜酸酸沙律菜油,
非常開胃嘅前菜.

茄子田樂燒 $58
茄子燒得非常香鬆軟,
配上特製嘅甜麵豉醬汁,
非常惹味可口.

燒日本生蠔(2隻)$138
日本生蠔非常新鮮大隻,
生蠔燒烤過更加惹味.

塩燒北海道花魚一夜干 $108
北海道花魚鹽燒過非常油香.

燒烤串物:
雞肝$34
豚肉荔枝卷$42
墨魚咀 $32
串燒飯糰(醬油味)$35
每一串燒烤食物,
都睇得出師傅非常有耐心,
同埋有燒烤嘅技巧,
可以真正享受日本燒烤的美食.

2024-05-31 37 瀏覽
上環呢間日本居酒屋已經屹立多年 有兩層高 氣氛好和諧 都見到有幾多熟客幫襯 而且仲有啲外國遊客生日又有生日歌 氣氛真係幾好嗌咗啲串燒同埋和食明太子燒飯團🍙 幾精緻 飯團入邊有明太子粒粒 甚有香味同埋鹹味 面頭亦都有明太子醬 再加埋酸瓜炸雞軟骨🐣炸得幾香 配啤酒就一流啦頂級小牛排🥩見到好多台都有嗌 我叫咗五成熟 牛扒呈粉紅色 外貌幾靚食落口有咬口 而且有牛嘅味道明太子玉子燒🍳好驚喜 玉子燒好軟腍腍 充滿蛋香味味道 啲明太子已經包咗喺蛋 一夾起 啲明太子擠晒出嚟 好正 有少少鹹香味道茄子田樂燒🍆估唔到咁大碟 茄子有醬油味道 好濃郁 啲汁好多 豚肉荔枝卷🐷 豚肉包住充滿汁嘅荔枝 永遠係不敗之選Asahi🍺
生日又有生日歌 氣氛真係幾好

茄子田樂燒🍆估唔到咁大碟 茄子有醬油味道 好濃郁 啲汁好多

豚肉荔枝卷🐷 豚肉包住充滿汁嘅荔枝 永遠係不敗之選

Asahi🍺
2024-05-27 16 瀏覽
今日放工約左朋友去一間位於上環孖沙街嘅日式居酒屋食嘢,happy Friday 順便啤啤佢!呢間居酒屋雖然唔係好大,但個環境同氣氛都好正,餐廳裝潢好傳統,有啲暗暗地燈光同木質桌椅,令人有種身處舊日本嘅感覺。啲店家都好親切,個場成日都好爆但都不忙同食客談笑風生。我哋先試咗啲串燒,雞皮蝦卷同雞肉軟骨棒。雞皮蝦卷外脆內軟,蝦同雞肉嘅配合好香口,脆一脆嘅雞皮包住充滿肉汁嘅蝦,真係好想encore! 雞肉軟骨棒好軟熟,中間啲軟骨令到佢更加有口感,到點啲日本蛋黃食,感覺好rich 好juicy。地獄拉麵湯底濃郁,辣味十足,麵條都彈牙有嚼勁,配上啲豬肉碎同蛋,味道更加豐富。鍾意食辣嘅朋友一定適合。🌶️🌶️🌶️🌶️牛肉烏冬有啲清淡嘅湯底,啲肥牛好多!唔會過熟,烏冬都好彈牙,整體口感好平衡。叫左支Sapporo 啤酒送下啲串燒!豚肉荔枝卷同雞胸軟骨都係好值得試嘅燒物。豚肉荔枝卷外脆內軟,豬肉撞上荔枝嘅清香,馬上化解咗豬肉嘅油膩!雞胸軟骨炸得香脆,又帶有雞肉嘅肉香。厚切牛舌 真係非常厚,而且熟得啱啱好,鎖定咗大部份嘅肉汁。茄子田樂燒,香濃嘅醬汁配上茄子,味道非常豐富,醬汁有少少似照燒汁,甜甜地。整體來講環境服務食

我哋先試咗啲串燒,雞皮蝦卷同雞肉軟骨棒。

叫左支Sapporo 啤酒送下啲串燒!

豚肉荔枝卷同雞胸軟骨都係好值得試嘅燒物。

雞胸軟骨炸得香脆,又帶有雞肉嘅肉香。

厚切牛舌 真係非常厚,而且熟得啱啱好,鎖定咗大部份嘅肉汁。

整體來講環境服務食物都好好,十分推薦! 同朋友嚟坐吓食吓嘢飲下酒一流!
2024-05-17
  • 雞皮蝦卷
  • 厚切牛舌
  • 豚肉荔枝卷
2024-05-27 58 瀏覽
成日經過呢間居酒屋,今日第一次食。呢到同朋友飲野傾計都幾好。居酒屋必叫一定係明太子玉子燒,勁多明太子,好食。再叫左牛油果軟殼蟹沙律,原隻軟殼蟹,份量都幾足。我覺最好食係焦糖燒波蘿,上面有層糖係外脆內軟,當甜品最尾食都ok。我地兩個都叫左免治雞肉軟骨棒,可以點蛋汁醬一齊食。另外一樣最好食係厚切牛舌。好厚肉,有口感,正!原隻帆立貝入面有d菇一齊煮。另外服務都ok,星期六晚見到待應一個人睇全場,但係都好幫手斟水收碟。

居酒屋必叫一定係明太子玉子燒,勁多明太子,好食。

再叫左牛油果軟殼蟹沙律,原隻軟殼蟹,份量都幾足。

我地兩個都叫左免治雞肉軟骨棒,可以點蛋汁醬一齊食。

另外一樣最好食係厚切牛舌。好厚肉,有口感,正!

原隻帆立貝入面有d菇一齊煮。

2024-05-24 36 瀏覽
作為一個熱愛日本料理的港女,我非常興奮地要分享我在上環的日式居酒屋「無敵家」的美食體驗!和好友一起享受晚餐的時光總是讓人倍感幸福,尤其當這裡的菜式如燒日本生蠔、北海道魷魚、豚肉荔枝卷、大葉練梅雞肉串、厚燒黑豚腩肉、翠玉瓜串、豬軟骨拉麵和明太子燒飯團一一呈上時,讓人彷彿置身於日本的美食天堂。首先,讓我來分享一下這裡的燒日本生蠔,那嫩滑的口感和微微帶有海味的鮮甜讓我一試愛上。接著是來自北海道的魷魚,鮮嫩多汁,每一口都散發著海洋的清香,絕對是海鮮愛好者的最愛。豚肉荔枝卷和大葉練梅雞肉串則展現了居酒屋獨特的創意,豚肉與荔枝的搭配令人驚艷,而鮮嫩多汁的雞肉串配上清爽的大葉,讓人回味無窮。不得不提的是厚燒黑豚腩肉,每一口都帶著濃濃的豬肉香氣,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛。翠玉瓜串清爽可口,是理想的開胃菜。最後的豬軟骨拉麵和明太子燒飯團則是讓人滿足的主食選擇,拉麵湯頭濃鬱鮮美,明太子燒飯團則是濃厚的海鮮風味讓人回味無窮。

2024-05-23 45 瀏覽
上環孖沙街9號地下G/F, 9 Mercer Street, Sheung Wan孖沙街有好多食肆,且好出名架,平民有,西餐日式東南亞菜式都搵到,今日同朋友去了食日本居酒屋。牛油果軟殼蟹沙律$118,軟殼蟹炸到香脆,個日風沙律汁酸酸甜甜,仲有蟹籽很清爽。明太子燒飯團 $45 好食,燒到變飯焦,咬落表層是脆脆的。明太子就鹹鹹地,配白飯就剛剛好。串燒多到放在大碟子上厚切牛舌$58燒雞腎 $34焦香入味,自家製免治雞肉軟骨棒 $58加蛋黃永遠都是最夾,雞胸軟骨 $48是三角位,會連肉,厚切黑豚腩肉 $48 厚身肥美。鹽燒北海道花魚一夜干 $108超抵食,有魚油同鹹鹹香香,極之滋味。, hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #無敵家 # Mutekiya
上環孖沙街9號地下

串燒

多到放在大碟子上
厚切牛舌$58

無敵家📍上環孖沙街9號地舖今日係Happy Saturday ,約咗朋友過港島區行街,順便食下呢間好多人推薦嘅無敵家🍜😍 餐廳位置十分近上環地鐵站,出左地鐵站行2分鐘左右就到,位置相當方便👍👍menu食物種類多,有拉麵、烏冬、串燒、沙律等等……我地就簡左👇海蜇梅酒漬 $68海蜇爽爽脆脆有咬口,味道酸酸地好開胃,重會有d梅粒係面,幾好食🥰🥰推薦指數:9.5/10 豬軟骨拉麵 $90朋友推薦必食拉麵🍜 豬軟骨份量足,拉麵好煙韌,最正係個湯底,充滿濃濃嘅豬骨味😍值得推薦👍👍推薦指數:10/10 溫泉蛋雜菌湯烏冬$90對比起拉麵份量相對上少d,不過呢款烏冬係煙煙韌韌,好有咬口個款😁湯底好清甜,中意食烏冬嘅可以一試😆推薦指數:8.5/10 油甘魚魚鮫$168有三大件,朋友好中意食,大大舊魚肉😍推薦指數:9/10 帆立貝串 $45豚肉荔枝卷 $42大蔥雞肉 $34串燒即叫即燒,非常高質👍好香,我同朋友最欣賞就係豚肉荔枝卷,食落有淡淡荔枝香,亦都好juicy😍燒帆立貝有兩大粒,而雞肉咬落好juicy,配搭埋大蔥無得輸!!推薦指數:10/10 Mutekiya 梅酒 $60 /100ml去居酒屋點可以
無敵家

推薦指數:10/10

溫泉蛋雜菌湯烏冬$90
推薦指數:8.5/10

油甘魚魚鮫$168
有三大件,朋友好中意食,大大舊魚肉😍
推薦指數:9/10

帆立貝串 $45
豚肉荔枝卷 $42
大蔥雞肉 $34
推薦指數:10/10

Mutekiya 梅酒 $60 /100ml
去居酒屋點可以唔叫嘢飲呢,如果唔飲酒精飲品可以選擇汽水、梳打等等,適合唔同年齡嘅客人🥰今次叫左杯無敵家自家製梅酒,酒味比梅味濃,味道不錯👍
推薦指數:9/10

整體黎講,無敵家拉麵同串燒都非常高質,食物好食,店員亦好有禮貌,會主動為客人添茶,值得欣賞😆 無敵家相當適合同一班朋友一邊食嘢一邊吹水😍😍

2024-05-20 35 瀏覽
今日同老公去到屋企附近一間日式居酒屋度食lunch! 價錢都係90幾到百頭,裝修有d style< 我哋嗌左碗豬軟骨拉麵🍜 個麵係日式居酒屋個隻,曲曲地,正路味道!豬軟骨都幾冧😆另外嗌左漢堡扒蛋包飯❤️漢堡扒都幾厚,亦都juicy! 蛋包飯靚仔架,配埋咖哩汁同飯食係正🥰🥰小食加左炸雞,又唔太油,幾香口的😋😋

小食加左炸雞,又唔太油,幾香口的😋😋

2024-05-17 21 瀏覽
今日同朋友食左一間好好食嘅日式餐廳--位於上環嘅無敵家‼️餐廳喺一間日式居酒屋,設計得仿如置身喺日本一樣🇯🇵門口嘅裝修配上木趟門充滿溫暖的日式昭和風格,室內嘅裝潢簡潔古樸,帶有日本風格嘅木枱凳、吧枱,加上燈光柔和,牆壁掛滿畫像,大量清酒樽裝飾,感覺好舒服🩷餐廳食物種類有好多選擇,有前菜、串燒、燒物、炸物、拉麵、烏冬……🔸溫泉蛋牛肉湯烏冬烏冬非常彈牙,肥牛大大塊,都有四五片,仲有滑溜嘅半熟蛋非常足料,湯底亦好清甜,唔會太鹹🔸明太子玉子燒呢個真系必點💛超好食!玉子嫩滑,明太子份量好足,調味剛好,加上蛋香同清新嘅白蘿蔔蓉,味道一流👍🏻🔸紅酒燴牛面頰紅酒牛肉軟糯入味,加入鮮甜紅蘿蔔洋蔥,達到完美平衡🔸 海鮮茶碗蒸蛋呢個喺一個非常豐盛嘅海鮮茶碗蒸,非常足料,新鮮爆汁鮮甜三文魚籽加上滑溜嘅蒸蛋,超香超鮮甜,入面仲有蟹鉗、帶子、菇🔸免治雞肉軟骨棒免治雞肉鬆鬆軟軟加上脆脆雞軟骨,再配搭濃濃蛋香月見汁,口感特別🔸長蔥香甜大蔥配絲絲木魚🔸厚切牛舌黑椒牛舌粉嫩多汁,牛味濃厚,肉質爽口,易咬唔韌,超juicy🤤🔸芝士年糕流心芝士年糕配香烤紫菜,微微焦香,外脆內軟,芝士味非常濃郁

今日同朋友食左一間好好食嘅日式餐廳--位於上環嘅無敵家‼️

🔸溫泉蛋牛肉湯烏冬

🔸明太子玉子燒

🔸紅酒燴牛面頰
紅酒牛肉軟糯入味,加入鮮甜紅蘿蔔洋蔥,達到完美平衡

🔸 海鮮茶碗蒸蛋

🔸免治雞肉軟骨棒

🔸長蔥
香甜大蔥配絲絲木魚
🔸厚切牛舌

🔸芝士年糕
流心芝士年糕配香烤紫菜,微微焦香,外脆內軟,芝士味非常濃郁
2024-05-16 22 瀏覽
📍無敵家上環孖沙街9號地舖今晚約咗個好耐無見嘅朋友,佢就介紹咗呢間居酒屋,鐘意食嘢嘅我就緊係話好,佢又無介紹錯,好食之餘仲環境舒服,食客仲源源不絕咁入座,感受到佢個吸引力👉明太子玉子燒 💰$98😋😋😋😋.8/5鐘意食蛋嘅我,呢個玉子燒一定要試,係無甜嫁,香滑玉子包住滿滿咸香味嘅明太子,格外惹味👉蟹子沙律 💰$78😋😋😋😋.8/5青瓜清甜爽脆,夾雜住鮮甜蟹柳絲,鋪埋大量蟹子,咬落卜卜脆,開胃到食唔停👉厚切牛舌 💰$58😋😋😋😋.8/5呢度嘅串燒都好出色,見隔離枱食得咁好味,忍唔住都要叫嚟試下,揀咗串牛吞,厚肉又好重牛味,唧埋少許檸檬汁,一解油膩👉花魚一夜干 💰$108😋😋😋😋.8/5無魚不歡,見魚必叫,呢條魚係非常出色,燒酊魚油都出哂,魚皮少許脆仲夾住啲魚汁,啖啖肉,又小魚骨,點埋個柚子醋仲更鮮味👉地獄辛辣拉麵 💰$90😋😋😋😋.8/5估唔到個湯底都可以做到咁出色,係長時間熬製嘅豬骨濃湯,加上特製嘅辛辣味,係非常之夾,拉麵爽口彈牙,簡單又好味,成碗湯都飲哂回頭:yesyesyes!食物好高質,而且無論一個人又好,一班人都好都一樣咁啱食而且食物選擇勁多總有嘢啱食#搵食好去處 #食好西 #相
📍無敵家

👉地獄辛辣拉麵
💰$90

#搵食好去處 #食好西 #相機食先
2024-05-12 55 瀏覽
門口掛上日本燈籠,具古色古香嘅日本🇯🇵特色,入去環境有日本的裝飾,主要以木系為主,有好warm既感覺,內裏有bar枱又有普通座位,地方闊落,坐座舒適,岩哂同三五知己暢飲暢談。👭安格斯牛柳串🍢 $78牛柳串帶有牛肉的味道,燒到好香,再配上新鮮的蛋黃,味道絕配。南蛮炸雞沙律🥗 $98炸雞沾滿沙律醬,入口外皮酥脆,內裏內汁鮮嫩,再配上不同的沙律菜同蕃茄仔,食落中和了炸雞既油膩。明太子玉子燒🥚 $98一層層的玉子燒,充滿蛋香,口感嫩滑,再配上明太子醬,豐富了口感層次。原隻燒北海道魷魚🐙 $138大大份原隻魷魚,配上醬汁同炸蒜,魷魚肉質淋淋地,味道出色帶有鮮味。黑松露三文魚炒飯🍚 $98炒飯每啖都帶有黑松露,再配上三文魚籽同三文魚內,食落粒粒炒飯,口感豐富。溫泉蛋牛肉湯烏冬🍜 $90烏冬面質軟硬適中,煙韌彈牙,湯底有濃濃的牛肉味,牛肉份量多,再配上溫泉蛋,令味道昇華。整體來講,環境舒適,具有日本風情,同一班朋友食串燒飲杯野,嘆下一流!🍻🌟推薦指數:7.5/10💰人均消費:$300📍地點位置:上環孖沙街9號地舖

安格斯牛柳串🍢 $78

原隻燒北海道魷魚
黑松露三文魚炒飯
溫泉蛋牛肉湯烏冬
2024-04-27 52 瀏覽
平日夜晚黎到呢到同朋友食飯發覺呢間居酒屋都好多人黎食餐廳環境都好有feel!唔少裝飾品好日系和風嘅感覺✨-餐牌串燒款式都好多,而且都有好多比較特別啲嘅串燒例如豚肉荔枝卷,生蠔煙肉卷,燒飯團,明太子豆腐等等-芝士年糕 $28燒得內脆外軟,甜甜地中間芝士味濃郁好好食🤤厚切牛舌 $58肉質軟淋牛味濃郁👍🏻焦糖燒菠蘿 $48超好食!juicy又香甜🤤🤤🤤🤤大推日本蕃薯 $35香甜又軟熟而且唔乾!串燒飯團(醬油) $35燒到外層脆脆地✨而且面頭有醬油搽左鹹鹹地加少少櫻花蝦好香👍🏻豬軟骨拉麵 $90拉麵彈牙,湯底濃郁唔會太鹹啱啱好豬軟骨好軟淋好入味😋溫泉蛋牛肉湯烏冬 $90肥牛份量唔少,配埋溫泉蛋食更加滑蜜桃燒酒 $55易入口得黎又唔會好甜一路食一路飲好正🤣抹茶雪糕 $38milk top嘅homemade雪糕抹茶味好濃!又唔會太甜同奶嘅比例啱啱好 超好食!-黎開港島區要搵居酒屋呢間真係大推👍🏻👍🏻
平日夜晚黎到呢到同朋友食飯發覺呢間居酒屋都好多人黎食

餐廳環境都好有feel!唔少裝飾品好日系和風嘅感覺✨

餐牌串燒款式都好多,而且都有好多比較特別啲嘅串燒
例如豚肉荔枝卷,生蠔煙肉卷,燒飯團,明太子豆腐等等

芝士年糕 $28
燒得內脆外軟,甜甜地中間芝士味濃郁好好食🤤
厚切牛舌 $58
肉質軟淋牛味濃郁👍🏻
焦糖燒菠蘿 $48
超好食!juicy又香甜🤤🤤🤤🤤大推
日本蕃薯 $35
香甜又軟熟而且唔乾!
串燒飯團(醬油) $35
燒到外層脆脆地✨而且面頭有醬油搽左
鹹鹹地加少少櫻花蝦好香👍🏻
豬軟骨拉麵 $90
拉麵彈牙,湯底濃郁唔會太鹹啱啱好
豬軟骨好軟淋好入味😋
溫泉蛋牛肉湯烏冬 $90
肥牛份量唔少,配埋溫泉蛋食更加滑
蜜桃燒酒 $55
易入口得黎又唔會好甜
一路食一路飲好正🤣
抹茶雪糕 $38
milk top嘅homemade雪糕
抹茶味好濃!又唔會太甜
同奶嘅比例啱啱好 超好食!

黎開港島區要搵居酒屋呢間真係大推👍🏻👍🏻