湯底非常真材真料食完唔會涸喉口乾而且好香!好味到我會加湯汁配珍珠米飯😋😋佢哋湯底加咗中藥材、草本精華🤍白湯有7款藥材 包括:當歸❤️紅湯則用咗11種中藥材入面的花椒八角香可增香、加味 我哋叫紅湯 - 麻辣湯中藥味好香濃 辣度溫和湯內有鴨血、蜂巢豆腐(可以任意添加)吸收哂湯汁 超級好食!!我淨係食哩2樣再配白飯已經好滿足😌😂一個好嘅湯底真係好重要!火鍋料都係每樣好食‼️🔸牛小排、🔸豬肉鮮嫩度十足粉紅嘅肉色 令人流口水入口鬆軟 充滿肉香🔸手工瑤柱滑入面真係滿滿瑤柱絲而且好彈牙 唔會溝好多粉必食!🔸濃香豆皮、老油條係店家熱門推介豆皮嘅豆味好濃 就算浸湯食依然食到豆味🔸廣章豬肉卷係薄薄腐皮包豬肉帶有蒜香口感爽彈 我喜歡💕另外,自家製嘅🔸杞子菊花、🔸酸梅湯都好好飲 好清甜養生個人是十分推介!除了一般座位還設有包廂有海景房、2-30人房好適合聚餐活動呀!
湯底非常真材真料
食完唔會涸喉口乾
而且好香!
好味到我會加湯汁配珍珠米飯😋😋

佢哋湯底加咗中藥材、草本精華
🤍白湯有7款藥材 包括:當歸
❤️紅湯則用咗11種中藥材
入面的花椒八角香可增香、加味
我哋叫紅湯 - 麻辣湯
中藥味好香濃 辣度溫和
湯內有鴨血、蜂巢豆腐(可以任意添加)
吸收哂湯汁 超級好食!!
我淨係食哩2樣再配白飯已經好滿足😌😂
一個好嘅湯底真係好重要!

火鍋料都係每樣好食‼️
🔸牛小排、🔸豬肉鮮嫩度十足
粉紅嘅肉色 令人流口水

🔸廣章豬肉卷
係薄薄腐皮包豬肉
帶有蒜香
口感爽彈 我喜歡💕

另外,自家製嘅🔸杞子菊花、🔸酸梅湯
都好好飲 好清甜養生
個人是十分推介!

除了一般座位
還設有包廂
有海景房、2-30人房
好適合聚餐活動呀!
去台灣必食嘅無老鍋原來喺尖沙咀都有分店呀位置喺H Zentre 地鐵站一出就到 好方便未夾到時間快閃台灣 一於喺香港止下癮先冰淇淋豆腐鍋人頭收費每位78蚊 除左有無限任食嘅鴨血同麵包豆腐之外仲每人有一粒cute cute嘅冰淇淋豆腐用魚漿花枝漿溝埋豆腐做 食落好滑好綿密 平時食台灣火鍋我最愛就係鴨血呢間嘅鴨血都唔錯 好嫩滑但佢最正係麵包豆腐 好鬆軟好吸湯 我地食左勁多 配免費白飯食一流梅花豬肉拼去骨雞髀肉豬肉爽口彈牙 雞髀肉好滑 128性價比都ok上選海鮮拼盤有元貝 海蝦 桂花蚌 珊瑚蚌 鯛魚片每樣都好新鮮 鯛魚片仲成朵花咁 勁靚最後仲送左水蜜桃冰沙酸酸甜甜好清新 可以清下味蕾添
去台灣必食嘅無老鍋原來喺尖沙咀都有分店呀

每樣都好新鮮 鯛魚片仲成朵花咁 勁靚

最後仲送左水蜜桃冰沙
酸酸甜甜好清新 可以清下味蕾添
2023-05-31 2954 瀏覽
依排突然好想食台式火鍋!無老鍋既豆腐鴨血係台灣試過真係回味無窮試下香港店既水準原來仲有房對住海景,成班fd 聚會就岩哂!鴛鴦鍋(冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋)店員一拎個鍋上黎就好香藥材味豆腐鍋係用豬骨,豬大骨,中藥料熬成~所以係好雪白另一邊既麻辣味唔會好勁,唔會搶左本身既藥材味豆腐同鴨血係無限refill~~豆腐吸哂湯底,好入味,口感好似海綿好淋身鴨血係比較薄身,好軟身,有入口即溶feel!!係最愛既鴨血口感!另外每人有一粒冰淇淋豆腐本身帶點甜味再吸埋湯底比其他豆腐更加綿,好似食緊棉花糖甘!!每台都有4 樽湯底可以自行refill~~梅花豬肉份量估唔到都唔少,唔會太薄脂肪比例偏低,但岩哂我!肉味濃,又有口感脆脆炸魚皮好脆卜卜,個人鐘意用黎點湯底食全純牛筋丸好大粒~一咬落去,勁juicy牛肉味湧出黎,好好食!綜合餃台灣餃係偏細,入面既肉其實三款差唔多係個皮唔一樣蛋餃皮好香蛋味鮮甜蔬菜盤擺盤超有心思!砌到成紮花甘,仲有好多款蔬菜粟米,雲耳,蘿蔔片,娃娃菜,生菜菜類都好新鮮乾淨~水蜜桃沙冰最後送上依款解膩飲品桃味好香,沙冰夠凍,真係岩哂打完邊爐飲~
依排突然好想食台式火鍋
無老鍋既豆腐鴨血係台灣試過真係回味無窮
試下香港店既水準

原來仲有房對住海景,成班fd 聚會就岩哂!

鴛鴦鍋(冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋)

店員一拎個鍋上黎就好香藥材味
豆腐鍋係用豬骨,豬大骨,中藥料熬成~
所以係好雪白
另一邊既麻辣味唔會好勁,唔會搶左本身既藥材味
豆腐同鴨血係無限refill~~
豆腐吸哂湯底,好入味,口感好似海綿好淋身

鴨血係比較薄身,好軟身,有入口即溶feel!!
係最愛既鴨血口感!

另外每人有一粒冰淇淋豆腐
本身帶點甜味再吸埋湯底
比其他豆腐更加綿,好似食緊棉花糖甘!!

每台都有4 樽湯底可以自行refill~~

梅花豬肉
份量估唔到都唔少,唔會太薄

脂肪比例偏低,但岩哂我!
肉味濃,又有口感

脆脆炸魚皮
好脆卜卜,個人鐘意用黎點湯底食

全純牛筋丸
好大粒~一咬落去,勁juicy
牛肉味湧出黎,好好食!

綜合餃
台灣餃係偏細,入面既肉其實三款差唔多
係個皮唔一樣
蛋餃皮好香蛋味

鮮甜蔬菜盤
擺盤超有心思!

砌到成紮花甘,仲有好多款蔬菜
粟米,雲耳,蘿蔔片,娃娃菜,生菜
菜類都好新鮮乾淨~

最後送上依款解膩飲品
桃味好香,沙冰夠凍,真係岩哂打完邊爐飲~

2023-05-30
食過返尋味正宗台式火鍋「無老鍋」之前係台灣食過「無老鍋」,一直添添不忘所以當香港開咗就成日嚟食😍第一次嚟尖沙咀呢間「無老鍋」係H Zentre入面,呢度人流少啲,靜啲幾舒服餐廳嘅侍應服務態度十分細心先品嚐餐前小吃脆炸芋圓黃金球 (4件)超懷念台灣街頭小食,外脆內軟,甜甜地勁好味湯底我哋叫咗麵包豆腐白湯鍋 兩位 $136以雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜煮出最鮮美嘅湯底,忍不住先喝兩碗再開動,口感濃郁卻不膩口,湯底內有麵包豆腐同美味鴨血,最正喺無限添加,剩食麵包豆腐同鴨血都好飽😂食火鍋必點安格斯肥牛 $308口感柔軟且多汁,肉味濃郁,大理石花紋睇得出脂肪分佈均勻,肉質鮮嫩多汁,入口細緻香甜多汁,每一口都充滿濃郁的牛肉香味黃金蟹粉包心丸(4粒)$58黑椒濃汁牛丸(4粒)$58都是我哋嘅心頭好,吃起來口感彈牙爽口超濃郁嘅蟹粉丸同真喺會爆汁嘅牛丸,絕對要食唐生菜 $68台灣新竹米粉 $48咁正嘅湯底配清甜嘅唐生菜🥬,無得頂加埋台灣新竹米粉吸晒滿滿嘅湯底精華每啖都令人回味無窮食到尾聲仲有水蜜桃沙冰,超級解喝開胃,帶來清新口感,仲可以Refill添!無老鍋 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zent
食過返尋味正宗台式火鍋「無老鍋」

之前係台灣食過「無老鍋」,一直添添不忘
所以當香港開咗就成日嚟食😍

第一次嚟尖沙咀呢間「無老鍋」
係H Zentre入面,呢度人流少啲,靜啲幾舒服
餐廳嘅侍應服務態度十分細心

先品嚐餐前小吃脆炸芋圓黃金球 (4件)
超懷念台灣街頭小食,外脆內軟,甜甜地勁好味

湯底我哋叫咗麵包豆腐白湯鍋 兩位 $136

火鍋必點安格斯肥牛 $308

黃金蟹粉包心丸(4粒)$58
黑椒濃汁牛丸(4粒)$58
都是我哋嘅心頭好,吃起來口感彈牙爽口
超濃郁嘅蟹粉丸同真喺會爆汁嘅牛丸,絕對要食

唐生菜 $68
台灣新竹米粉 $48
咁正嘅湯底配清甜嘅唐生菜🥬,無得頂
加埋台灣新竹米粉吸晒滿滿嘅湯底精華
每啖都令人回味無窮

• 水蜜桃沙冰
  • 上選牛小排
1K
2023-05-28 160 瀏覽
無老鍋 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓703號舖無老鍋地理位置勁方便,裝修勁靚,充滿台灣特色,好似有天燈咁,用餐時間內無限添加鴨血及豆腐,好味到爆,高湯就放咗喺你隔離隨時添加,成件事典雅潔淨,寬敞闊落,係傾偈嘅好地方。鴛鴦鍋(冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋) 兩款都係養生鍋,湯品絕佳!冰淇淋豆腐清爽滑嫩,紅棗補血。無老辣香鍋只是微辣暖身,花椒八角處理得幾好👍🏻湯底鹹甜得宜,食唔停口。熱騰騰蒸氣讓人食指大動。上選海鮮拼盤大蝦、帶子、鯛魚、貴妃蚌、扇貝每一道海鮮都散發著迷人的海洋香氣,鮮甜味讓人彷彿置身於海洋之中。黃金豆鈴捲口感鬆脆可口,外層酥脆,內裡柔軟,配上黃金色的外觀,令人垂涎欲滴。竹笙的質感爽脆,帶著淡淡的木香味,清新的氣息健康感滿滿。水蜜桃沙冰🍧細膩口感帶著淡淡的水果香氣,給人一種涼爽的感覺,一飲而盡,圓滿一餐。

上選海鮮拼盤

竹笙的質感爽脆,帶著淡淡的木香味,清新的氣息健康感滿滿。

2023-05-28 137 瀏覽
小妹已經三年幾四年無去過台灣🥹以前冒住大雨都要跑去食既火鍋香港終於都有得食喇🤣🤣男友bk左位於尖沙咀既“無老鍋”話未有假去旅行都食住台灣味先咼🥰自助醬料區相當整齊衛生,有自家製醬油、蒜頭水、辣椒、香蔥、香油、香醋,仲有白飯都係無限量供應!🤣冰淇淋豆腐鍋拼無老辣香鍋麵包豆腐白湯鍋使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等食材熬製而成,另外再加入中藥香辛料令湯頭味道更有層次。😆隨鍋附上每位一粒既冰淇淋豆腐,口感如同冰淇淋一樣綿密,豆腐加上些許魚漿及花枝漿製成,放入白鍋中煮大約10分鐘,吸附湯汁後非常美味,令人一試難忘!🤤無老辣香鍋香辣醇厚,主要以中藥香辛料造就出無老辣香鍋的獨特口味,再加入洋蔥、薑、蒜頭、雞骨、豬大骨等材料共同熬煮出濃厚湯頭。😋店家更重本加入草本精華,平衡辣鍋剌激性,令人人都岩食!🤩梅花豬肉拼去骨雞髀肉梅花豬肉每塊都有手掌心咁大,肉味濃又唔會羶,肥瘦均勻。😝雖然梅花肉係煮得越耐越入味,不過梗係煮得岩岩好就最鮮嫩好味啦!😋雞髀肉既presentation 就有點隨便😂肉質偏腍,勝在無骨啖啖肉!綜合丸包括手工蝦丸,手工花枝丸,濃汁牛丸,濃汁貢丸四款丸每樣2粒!樣樣都試到🤣小妹就覺
小妹已經三年幾四年無去過台灣🥹
以前冒住大雨都要跑去食既火鍋
香港終於都有得食喇🤣🤣
男友bk左位於尖沙咀既“無老鍋”
話未有假去旅行都食住台灣味先咼🥰
自助醬料區相當整齊衛生,
冰淇淋豆腐鍋拼無老辣香鍋
店家更重本加入草本精華,平衡辣鍋剌激性,令人人都岩食!🤩
梅花豬肉拼去骨雞髀肉
梅花豬肉每塊都有手掌心咁大,
肉味濃又唔會羶,肥瘦均勻。😝
雖然梅花肉係煮得越耐越入味,
不過梗係煮得岩岩好就最鮮嫩好味啦!😋
雞髀肉既presentation 就有點隨便😂
肉質偏腍,勝在無骨啖啖肉!
綜合丸
小妹就覺得四款都好好食😭😭
蝦丸入面真係有隻蝦!
花枝丸都食到有墨魚!
牛丸同貢丸食個陣仲爆汁嫁!
真係非常欣賞!🤣
香滑蛋餃
一份有成8隻咁多又真係估佢唔到😂😂
蛋皮厚度適中,包得好唔易散😝
豬肉餡料又幾好味!
粉條
煙煙韌韌不嬲都係小妹既favourite 🤩
高度推薦呢個粉條!口感一流
吸埋湯汁真係無得頂呀🥰
脆炸芋圓黃金球
餐廳依家有活動,只要follow 佢ig
或者like 佢社交平台就有小食送!
外皮香脆,内餡既芋泥粉粉糯糯🫨
水蜜桃沙冰
差唔多食完,餐廳仲會送上水蜜桃沙冰,
酸酸甜甜,清爽解膩,可以清一清啲味蕾。😝
P.S
兩款湯底都有齊台灣直送既鴨血同麵包豆腐,
鴨血嫩滑彈牙,而麵包豆腐吸滿湯後軟綿香濃😋
最重要既係鴨血同麵包豆腐都係無限量添食!
小妹同男友都添左三轉😆真係好正!
📍 無老鍋 Wulao📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 中間道15號H Zentre 7樓703號舖 (Also in Causeway Bay)〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Wulao is a Taiwanese hotpot brand and they've landed in Hong Kong in 2021. Now we can enjoy this authentic Taiwanese hotpot in Tsim Sha Tsui or Causeway Bay! Their TST branch is elegant; and there are VIP rooms overlooking the beautiful Victoria Harbour. If you come in a large group, definitely try making a reservation for a room! Staff is professional, helpful and nice.-The
📍 無老鍋 Wulao
The star ingredients here are duck blood and layered tofu which are ALL-YOU-CAN-EAT!
There were also other free items like hot tea and fried taro balls (for fb/ig followers) to start with; and a peach slush to end the meal with.
Apart from the layered tofu and the broth, we would definitely recommend trying the [ Ice cream tofu / Creamy tofu ] which incorporates cuttlefish paste, fish paste and tofu and has this soft texture; and also one of their [ seafood pastes (shrimp / crab / scallop) ] or all three of them!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
終於一嚐人氣爆棚的台式火鍋店《無老鍋》!
他們最受歡迎的是冰淇淋豆腐,還有無限添加的麵包豆腐和鴨血,也是吸引我來的地方!
尖沙咀分店位於H Zentre,店面裝潢帶中式典雅風格
一步進,店員就面帶笑容的歡迎我們入座,也清晰地向我們介紹用餐須知、調料區等,感覺十分賓至如歸!
H Zentre的地理位置優越,大部分商戶都面對著維港景,這裡也是一樣
如果是坐VIP房間的話,可以一覽無敵大海景(各有最低消費)
不是坐在包廂的朋友,也可以到戶外休憩平台放放風,也可以欣賞維港景色喔!

首先到調料區調製火鍋醬油
香蔥、辣椒、蒜水、無老特調醬油,配料不多,但本身餐廳的特製火鍋醬油已十分惹味!
另外也有白飯任添~
點一鍋火鍋湯底、吃無限添加的麵包豆腐跟鴨血、免費的白飯,都可以吃飽飽啦 (XD 說笑
無老特調醬油
無老特調醬油

入座後,店員會端上一壺熱茶
茶味香濃;吃著火鍋可以解解膩
餐桌裡放著紙巾、濕紙巾,甚至USB充電位置跟充電線!
處處都流露著餐廳對客人的貼心
熱茶

脆炸芋圓黃金球 (4件)
還沒有下單,店員就送上這盤小吃
追蹤餐廳的社交平台就可以了
外脆內Q,當前菜小吃或甜品吃都很適合
脆炸芋圓黃金球

麵包豆腐白湯鍋 ($78/位)
白湯使用雞骨、豬大骨、洋蔥、薑、蒜等熬製,加入了中草藥食材如紅棗、甘草等,還可以額外加配人蔘
清清的很入味,不會太有負擔
麵包豆腐白湯鍋
桌上已預先放好四瓶清湯,讓食客自助加湯
但用餐途中,店員也有來加白湯一次,保留湯頭的原汁原味
清湯
清湯
湯底裡已放滿了招牌的〔麵包豆腐〕〔鴨血〕,重點是兩者都可以無限添加,太有口福了吧!!
〔麵包豆腐〕一層一層的口感超棒,而且還盡吸湯底精華,超級好吃
〔鴨血〕Q彈飽滿且不腥
麵包豆腐
鴨血

冰淇淋豆腐  ($10/粒)
另外必點以花枝漿、魚漿、豆腐製成的〔冰淇淋豆腐〕
口感軟綿好好吃!
冰淇淋豆腐

招牌手工三色滑 (台灣直送) ($168)
- 蝦滑、蟹滑膏、瑤柱滑
喜歡吃「滑」的朋友,絕對要試試這道三色滑!
三種口味都是真材實料的,口感Q彈,超滿足
〔蝦滑〕中有一件件彈牙蝦肉;〔瑤柱滑〕裡有一絲絲瑤柱;還有非常少見的〔蟹滑膏〕
招牌手工三色滑 (台灣直送)

牛小排拼去骨雞髀肉 ($238)
餐廳提供多款肉類;知道大家都是貪心的小狗,所以也有數款肉類拼盤可選
我們就選了〔牛小排拼去骨雞髀肉〕
牛小排油脂適中,帶淡淡牛肉香氣
雞髀肉已去骨,啖啖肉,真爽~
牛小排拼去骨雞髀肉
牛小排

黃金豆鈴捲 (六條) ($78)
響鈴是吃火鍋時必吃的~
但原來這裡的〔豆皮〕更人氣!下次到訪時就知道要點什麼啦
黃金豆鈴捲 (六條)

水蜜桃沙冰 (贈送)
入座60分鐘後會送上飲品/甜品
水蜜桃味道鮮甜,解膩去油
而且還可以要求添加一次喔!
麵包豆腐白湯鍋
麵包豆腐
鴨血
2023-05-26 75 瀏覽
❤️又去打邊爐~今次係台式火鍋~去咗食無老鍋,之前試過另一間分店,今次尖沙咀新店都係第一次去!環境裝修都好新淨,都係一如既往叫咗鴛鴦鍋~一個係冰淇淋豆腐鍋,一個係無老辣鍋。辣鍋好入味,兩邊嘅湯底都仲有鴨血同埋豆腐好正,好多料。•❤️另外,叫咗水蓮、牛柏葉、皇帝菜、黃喉、響鈴、牛小排~本身以為兩個人唔夠食,點知個份量好多食唔晒🤣特別係牛小排,睇圖片以為諗住份量唔係好多,點知真正上菜嘅時候發現好大碟,同埋牛小排嘅質素都幾高👍🏻其次就係水蓮好好味,好爽口,好好食🫶🏻黃喉好彈雅,大約淥佢10秒鐘就夠晒。整體嚟講,湯底好有特色好足料~
❤️又去打邊爐~今次係台式火鍋
辣鍋好入味,兩邊嘅湯底都仲有鴨血同埋豆腐好正,好多料。

整體嚟講,湯底好有特色好足料~
2023-05-24 82 瀏覽
喺台灣非常出名嘅無老鍋依家喺香港尖沙咀 H centre 7/F 都有得食啦 今次收咗工就決定同朋友去試吓 餐廳環境同台灣好相似 座位好寬敞舒適 一坐底即刻忍唔住要叫火鍋! 呢到火鍋既鴨血同豆腐係無限添加架!!無老辣香鍋底 $78 / 一位呢個辣香鍋非常推薦 鍋底用上不同階段的中藥香辛料熬製 再加入多重香料及雞骨豬骨 混合而成 香辛不辣 唔食得辣既都可以handle 到!店員推薦係開始落野食前飲一兩口湯底 可以品嘗到湯底既唔同層次 另外每台設有四瓶白湯湯底 大家覺得唔夠湯或者開始辣嘅時候就可以加!牛小排配去骨雞髀肉 $238牛小排好香牛味 脂肪分佈平均 雞髀肉 非常爽嫩 煮耐左都唔怕韌上選海鮮拼盤 $298無論份量 質量都非常高分既海鮮拼盤 有 珊瑚蚌貴妃蚌 扇貝 海蝦 鯛魚片 其中 珊瑚蚌爽脆嫩滑 鯛魚片鮮味十足鮮甜蔬菜盤 $108份量超巨大 有唔同新鮮蔬菜 如 木耳 生菜 小白菜 娃娃菜 等 喜愛蔬菜類朋友 大推介!水蜜桃沙冰喺食火鍋途中 店員會送上水蜜桃沙冰俾大家解一解膩 呢個沙冰非常之清甜 仲可以refill一次 啱晒食完火鍋再飲作結!
喺台灣非常出名嘅無老鍋
依家喺香港尖沙咀 H centre 7/F 都有得食啦
呢到火鍋既鴨血同豆腐係無限添加架!!

無老辣香鍋底 $78 / 一位

牛小排配去骨雞髀肉 $238
牛小排好香牛味 脂肪分佈平均 雞髀肉
非常爽嫩 煮耐左都唔怕韌

上選海鮮拼盤 $298
無論份量 質量都非常高分既海鮮拼盤

鮮甜蔬菜盤 $108

2023-05-24 92 瀏覽
鴛鴦鍋 $224 ($68/位 + $88鴛鴦鍋額外收費)🍞麵包豆腐白湯鍋使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等優質食材,在沸騰的過程中激發食材原味,保留其美味的精華,造就出具清香回味的鮮美湯頭。最後加入多樣中藥香辛料增加湯頭回甘的韻味,為麵包豆腐白湯鍋下了令人讚賞的驚嘆號。藥材會有當歸,女士們體質唔適合、特別係孕婦,記得選擇走當歸!😘🌶️無老辣香鍋辣香醇厚,風味獨特,首取第一階段中藥香辛料熬製後熟成,併同第二階段中藥香辛料造就出無老辣香鍋的關鍵口味。最後洋蔥、青蔥、薑、蒜頭、雞骨、豬大骨共同熬煮出的清香高湯相結合,層層疊出無老辣香鍋獨有豊厚美味。香料包括花椒、八角、香葉、等10多種。😊🦆鴨血、豆腐 (免費任加)鴨血幾滑幾結實,豆腐好腍、吸曬湯底味道。😎午市優惠套餐 $288🐃上選牛小排 半份冰鮮牛來講算不錯,口感幾腍,帶點油香。🤓🐖日本黑豚肩肉 半份口感比較結實,走肥、比較健康;如果想要滑d口感,建議揀日本黑豚腩肉。😗🏄🏻‍♂️手工瑤柱滑瑤柱非常香,一絲絲融入滑中,口感豐富。😛加 $98 有以下食物同飲品🫘濃香豆皮豆味好香,放入鍋3-5分鐘後,腍腍哋又吸收曬湯底味道,好正。😍🌿薄荷青檸
鴛鴦鍋 $224 ($68/位 + $88鴛鴦鍋額外收費)

🍞麵包豆腐白湯鍋

🌶️無老辣香鍋

香料包括花椒、八角、香葉、等10多種。😊

🦆鴨血、豆腐 (免費任加)
鴨血幾滑幾結實,豆腐好腍、吸曬湯底味道。😎

午市優惠套餐 $288

🐃上選牛小排 半份
冰鮮牛來講算不錯,口感幾腍,帶點油香。🤓

🐖日本黑豚肩肉 半份

🏄🏻‍♂️手工瑤柱滑
瑤柱非常香,一絲絲融入滑中,口感豐富。😛

加 $98 有以下食物同飲品

🫘濃香豆皮

🌿薄荷青檸梳打

好清新好夠氣,好適合打邊爐嘅時候,降降溫😇

另外點咗:

🦀 日本帝王蟹棒 $48

🗞️黄金豆鈴捲 $58
🍜 台灣新竹米粉 $48

🥩 午餐肉 $28

🎋竹笙 $68

🍑白桃沙冰 (免費)

去油膩、清口康,仲可以續飲一次
2023-05-20
2023-05-23 1750 瀏覽
每次去台灣都必定要吃的無老鍋,在香港一共有兩間分店,食物質量超優岩曬一大班朋友聚會!尖沙咀分店位於交通便利嘅H Zentre,港鐵一出即到,環境高檔企理。▶️冰淇淋豆腐鍋($78/位)鍋底按人頭收費,抵吾抵食就見仁見智。初頭我都覺得如果一大班人嚟食,鍋底都幾金下,但係發現原來麵包豆腐同鴨血系可以無限添加,中意食鴨血同豆腐嘅我覺得,真係可以食返本!選擇困難症人士表示,只有辣同吾辣兩款選擇真係好好,因為另一半吾食辣,所以吾洗諗就揀咗冰淇淋豆腐鍋。鍋底濃郁又養生,冰淇淋豆腐$10/粒,系必食,煮3-5分鐘即可食用,口感軟Q,而豆腐就以蜂巢狀的內部吸滿湯料,讓人欲罷不能!▶️上選小牛排($368)擺盤精美,大大片,色澤新鮮,肥瘦適中,入口牛味濃郁不膩,點埋自製醬料,大滿足~▶️梅花豬肉($118)排列得整整齊齊再上枱,打卡一流,梅肉不肥而且口感不乾柴,與湯底很搭。▶️濃香豆皮($68)由台灣直送的濃香豆皮,與普通的響鈴很不一樣。除了份量是jumbo size以外,需要煮數分鐘方可食用,跟湯汁完美結合。建議喜歡口感爽脆的煮5分鐘,喜歡質地軟綿點的煮10分鐘。▶️鮮甜蔬菜盤($108)一開始以為是普通的蔬菜

▶️冰淇淋豆腐鍋($78/位)

▶️上選小牛排($368)

▶️梅花豬肉($118)

▶️濃香豆皮($68)

▶️鮮甜蔬菜盤($108)
一開始以為是普通的蔬菜盤,上枱時發現擺盤真是超有心思,仿似花籃一般,種類多元之餘,每款都又新鮮又靚。

▶️水蜜桃沙冰(免費)
非常出色的一款甜品,沙冰透心涼,清新解膩,同熱辣辣嘅打邊爐一齊食,冰火兩重天。

總結:睇單價可能會覺得比較貴,但是上枱可見每樣菜色都份量超足,而且是高級貨色,味道濃厚豐滿,性價比確實不俗!可以再訪~
  • 冰淇淋豆腐
2023-05-22 315 瀏覽
這間來自台灣的人氣火鍋店無老鍋登陸香港,店內佔地寬廣有十足的空間感,裝修沿用台灣的天燈設計充滿特色。醬料自助區,有自家製醬油、蒜頭水、辣椒、香蔥、香油及香醋,自行調配口味,亦有白飯無限供應。侍應的服務好細心,會自動自覺為客人服務,值得一讚!冰淇淋豆腐鍋 - $78/位湯底主要分白湯及紅湯,奶白色的湯頭以大量雞骨、豬大骨及蔬果等長時間熬製,散發淡淡獨特的中藥材香,入口滑順鮮甜;招牌獨門自創「冰淇淋豆腐」,利用豆腐、魚漿及花枝漿製成,口感綿密得如冰淇淋般順滑,好掛汁;更有不少細膩不腥鴨血及鬆軟有彈性的麵包豆腐,而且可以無限量任加。上選牛小排 - $368一片片粉嫩的牛肉呈大理石花紋,富油花分布均勻,肉質鮮美滑嫩又帶點結實感,牛肉風味好濃厚!綜合餃 - $118魚皮餃那晶瑩剔透的魚皮好彈牙,包裹著飽滿的豬肉餡;蛋餃蛋香濃郁;燕餃豬肉皮透薄好輕盈。脆炸芋圓黃金球讚好專頁的優惠活動贈送。台灣直送的黃金球外脆內軟,包裹著綿密的地瓜泥和芋泥超香糯。水蜜桃沙冰贈送的餐後甜品,幼滑細膩的沙冰毫無冰塊感,酸酸甜甜的水蜜桃果香好清爽解膩。

侍應的服務好細心,會自動自覺為客人服務,值得一讚!

冰淇淋豆腐鍋 - $78/位
上選牛小排
上選牛小排

上選牛小排 - $368

綜合餃 - $118

2023-05-21
2023-05-20 73 瀏覽
😿台灣開左關之後 一直都未有假放可以去旅行🧳 無老鍋係我台灣每次必食嘅餐廳🍴 佢嘅湯底真係一試難忘 會忍唔住係咁飲😂😂😂 鴨血豆腐任食💦❤️😍最近知道尖沙咀開咗無老鍋分店 又近番工個頭 所以就約埋朋友去食😽😽- 日本黑豚肩肉 $198- 御選小羔羊 $188- 濃香豆皮 $68- 粉條 $48- 脆炸手工韮菜餃 $78- 萵筍 $68叫左兩碟肉 兩個女仔食真係超飽 完全食唔曬 啲肉全部都係厚切🤩又大塊 抵食!韮菜餃入面爆曬餡 佢係我鍾意嘅多菜少肉型嘅餃子🥟😽 台灣直送豆皮要煮3分鐘先食得 唔似響鈴 但份量好大 食一舊都好飽 建議多人先叫🤣🤣————無老鍋 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓703號舖

- 日本黑豚肩肉 $198
- 御選小羔羊 $188
- 濃香豆皮 $68
- 粉條 $48
- 脆炸手工韮菜餃 $78
- 萵筍 $68

————
尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓703號舖
📍無老鍋唔夠大假去旅行,都仲可以黎呢到頂下癮😜無老鍋嘅湯底同食材真係永遠唔會令人失望,今次都係好滿足🤤湯底加左$88要麵包豆腐白湯同埋無老辣香鍋。白湯用七種材料整,好香濃,如果懷孕既可以叫佢走當歸,紅湯唔嗆口,唔食得辣嘅人都可以食,平時我都好怕火鍋加湯會整淡湯底,不過呢到係加濃湯,keep住係第一啖嘅口味😋👍🏻店員好主動refill鴨血同豆腐,個人鍾意加鴨血去紅湯,豆腐去白湯,不過其實兩邊都各有特色❤️🤍無老鍋最出名嘅冰淇淋豆腐大家一定要試,佢係用魚漿,花枝漿加豆腐整,放入鍋10-15分鐘就食得😙如果大家好鍾意個湯底,推介大家叫傳統豆皮,老油條同埋竹笙等等吸到湯嘅食材,完全係食唔停口~我地叫左牛拼盤($498),有4款牛,牛頸脊同封門柳都好香牛味,好新鮮,每款都係8-10秒就食得~另外仲叫左綜合餃($118),分別係蛋餃,燕餃同魚皮餃各4隻,真材實料,皮好薄,餡好多。最後餐廳會有小杯水蜜桃沙冰去除口腔嘅油膩感覺,呢個沙冰酸酸甜甜,仲可以refill一次😋
📍無老鍋

2023-05-18 189 瀏覽
呢一間無老鍋係台灣過江龍 位於尖沙咀同地鐵站🚉只有幾步之隔 地點可以話非常方便 因為我5點幾好早上到去食晚飯原本得幾台客 但去到6點半全場已經爆滿 入到去店員會係斟茶既時候同客人講解餐廳既需知 非常細心茶係好香既檸檬紅茶 配打邊爐勁岩好解膩 枱既2邊都有叉電器📲同叉電線🔋比客人叉電 我覺得呢個設計好好👍🏻♡冰淇淋豆腐白湯鍋 $78位豆腐白湯好香濃 湯底有中藥材既味道 我自己都忍唔住飲左幾碗 店員見我地冇乜湯就幫我地加番原味既湯 如果唔想咁濃 枱上都有清湯比我地自己調節下濃度冰淇淋豆腐好特別 咬落去好有魚味但口感仍然係豆腐好綿滑既口感鴨血同埋麵包豆腐都係任食 店員見我地差唔多食完會主動問我地需唔需要加鴨血同豆腐♡日本黑豚肩肉 $198拎到上黎肉色好粉嫩 食落去亦都合乎預期咁嫩滑 而且呢款肉唔會好多脂肪 食落去都唔怕咁肥啦♡鵝腸 $88鵝腸份量都多 加上廚師洗得好乾淨唔會有肥膏殘留係鵝腸上面 呢樣野都睇得出餐廳想係細節位上都攞分♡濃香豆皮 $68豆皮就好似一條好長既支竹咁 放落個湯到吸收晒個湯既精華超正♡粉條 $48想食澱粉質而又見到推薦菜品有粉條就叫左 放落鍋到好快食得 唔洗煮好耐♡水蜜

♡冰淇淋豆腐白湯鍋 $78位

♡日本黑豚肩肉 $198

♡鵝腸 $88

♡濃香豆皮 $68
豆皮就好似一條好長既支竹咁 放落個湯到吸收晒個湯既精華超正

♡粉條 $48

♡水蜜桃沙冰🍑🍧
係last order 之後店員會拎杯水蜜桃沙冰上黎比我地解膩 對於打邊爐咁heavy 既野 有杯沙冰飲下都幾爽
鵝腸
粉條