2021-10-02 281 瀏覽
呢間黃店cafe聽過好多次,今次終於有機會試😆其實佢有5間分店,今次就去左cwb分店,面積唔算大工業風裝修,以黑白灰色調為主⚫️⚪️~~~🥚煙三文魚班尼迪蛋($98)🪄6.9/10味道正常發揮,配煙三文魚食幾鹹香味道唔錯托底嘅麵包偏實,有少少似豬柳蛋漢堡個種包但偏濕潤,所以食落冇咁乾🤔.🍔大細路漢堡($188)🪄6.8/10朋友睇到menu上嘅圖幾得意所以嗌左上檯個陣有少少畀佢嚇親,因為真係好大舊,超級足料覺得兩個女仔淨係食佢已經夠飽薯條熱辣辣所以ok好食漢堡包就明顯用作打卡,所以味道一般牛肉漢堡夠牛味同保留到肉汁,但入面嘅煙肉偏腍唔夠脆同時入面有好多菜所以感覺健康左😝.🍫冰凍爆谷朱古力奶(單點$48,套餐+$18)🪄7.3/10本身驚呢啲飲品會好甜,但入口完全接受到上面啲cream都係好食嘅😋但杯嘢有啲飽肚,所以兩個人share就啱啱好~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌗🌑🌑整體黎講食物唔係特別驚艷,但幾抵食🤫題外話:雖然食物ok,但到訪當日嘅服務唔多掂😕明明餐廳唔大又唔多客,但店員唔係好留意個場嘅狀況,要等好耐先搵到人幫手仲要食食下飯見到疑似廚房內部係度鬧交😅雖然我唔係好care,但都有啲破壞氣氛…
呢間黃店cafe聽過好多次,今次終於有機會試😆
其實佢有5間分店,今次就去左cwb分店,面積唔算大
工業風裝修,以黑白灰色調為主⚫️⚪️

~~~

🥚煙三文魚班尼迪蛋($98)🪄6.9/10
味道正常發揮,配煙三文魚食幾鹹香味道唔錯

🍔大細路漢堡($188)🪄6.8/10
朋友睇到menu上嘅圖幾得意所以嗌左
上檯個陣有少少畀佢嚇親,因為真係好大舊,超級足料
覺得兩個女仔淨係食佢已經夠飽

薯條熱辣辣所以ok好食
漢堡包就明顯用作打卡,所以味道一般
牛肉漢堡夠牛味同保留到肉汁,但入面嘅煙肉偏腍唔夠脆
同時入面有好多菜所以感覺健康左😝

本身驚呢啲飲品會好甜,但入口完全接受到
上面啲cream都係好食嘅😋
但杯嘢有啲飽肚,所以兩個人share就啱啱好

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌗🌑🌑
整體黎講食物唔係特別驚艷,但幾抵食

🤫題外話:
雖然食物ok,但到訪當日嘅服務唔多掂😕
仲要食食下飯見到疑似廚房內部係度鬧交😅
雖然我唔係好care,但都有啲破壞氣氛…
2021-09-30 193 瀏覽
No Boundary 👣👣My motto as always 🐋 Keep exploring keep extending your potentials ✨.🍳🥓All Day Breakfast $128 - 好足料,比我想像中大,但係有啲油,食完成碟都係油🥬菠菜汁雜菌意大利飯 配波特菇 $88 好大份,食落味道都不錯。🍫冰凍Oreo 朱古力奶 +$18 跟餐 好photogenic!跟餐加唔貴仲好大杯,好飲!

2021-09-27 220 瀏覽
食物有驚喜😙嚟到銅鑼灣唔知食乜好,見呢間cafe環境唔錯咁,一於俾個機會佢啦🔆咸牛肉芝士厚多士🔆講真,等咗15分鐘,佢新鮮焗起。⏰牛肉嘅鹹香同芝士好match,加上厚多士嘅底面搽咗蜜糖嚟焗,中和左芝士同牛肉嘅油膩咁。😋旁邊嘅pickle酸酸地,好清新,一個女仔食晒成份都唔覺得濟呀。🥒😌老實講出菜比較慢,但咁新鮮又好食就算數啦😊
食物有驚喜😙

🔆咸牛肉芝士厚多士🔆

講真,等咗15分鐘,佢新鮮焗起。⏰

老實講出菜比較慢,但咁新鮮又好食就算數啦😊

2021-09-20 169 瀏覽
希雲街有唔少餐廳,本身想食個間多人排隊又唔想等,於是最後入左呢間。🍴至尊-無邊全日早餐$128🍴太陽雞堡$98🥤士多啤梨朱古力奶$38食物打卡靚就幾靚,味道真係一般冇記憶點,唔難食但唔係好食,好似太陽雞堡咁,就係煎隻太陽蛋放係舊大炸雞上面加兩塊菜用包夾住,無乜調味(雞、蛋、包都係)之餘,味道又唔係特別夾,唯一要讚既係咁大件炸雞都唔嚡口,呢下唔容易。呢個價錢有啲進取,weekend只可以散叫,野飲都幾貴。而且冇乜服務可言(e.g.坐低左menu都冇份,水又冇杯),唔明點解收加一。

🍴至尊-無邊全日早餐$128
🍴太陽雞堡$98
🥤士多啤梨朱古力奶$38

2021-09-17 361 瀏覽
📍銅鑼灣希雲街 No boundary💰 人均120左右 這間餐廳有一段時間在網上很流行,很多youtuber也來吃,所以我們也算慕名而來,首先說呢,餐廳的價格呢要比起上環那些吃brunch的餐廳便宜一些,感覺也更良心一些,相當足料,味道其實都差不多,我覺得Hot chocolate特別好喝!上面有棉花糖,給人的感覺很fluffy,男朋友要的是凍的Mint chocolate有一股牙膏的味道。其實好吃呢倒是未必有專程來第二次的程度,但是在附近的話可以來一試
📍銅鑼灣希雲街 No boundary
💰 人均120左右
All  day  breakfast
Hot chocolate
Mint  chocolate
10 分鐘 (堂食)
$130 (早餐)
2021-09-12 255 瀏覽
銅鑼灣黃店西餐,食物款式吸引,味道服務中等水平,但衞生有待改善。 見到好多唔太衞生嘅場景:食完嘅盤放喺度好耐都唔收、跌咗野無清潔照放翻喺枱面、抹枱將啲野抹落地下成地都係😆雖然你係小店,但見到咁都幫你唔落。如果輕輕改善下衞生,觀感應該好好多😁。 餐湯🥕(飲唔出咩湯😆)溫度唔夠熱🥣味道有啲酸😁麻麻地。 蒜蓉包😁好脆好香🍞🍞有啲橄欖油味好香。 菠菜雜菌意大利飯 🥬🥘呢個我好鍾意🤩🤩雖然份量就少咗啲。但係都好creamy, 上面有好多芝士粉好香🧀。個菇都幾香😄。 三女神漢堡🍔🍔🍔個樣都好適合打卡,一次可以試哂3款口味。不過就有啲細個。建議試下正常size嗰啲。檸蜜🍋檸檬味好重,蜜味比較微。 玉蝴蝶🦋牛油果香蕉奶昔🥑🍌個色就唔係好啱打卡,亦都唔夠creamy,味道比較甜,香蕉味出🤭牛油果味唔係好覺,但有啲牛油果粒。

餐湯🥕(飲唔出咩湯😆)
溫度唔夠熱🥣味道有啲酸😁麻麻地。

蒜蓉包😁
好脆好香🍞🍞有啲橄欖油味好香。

菠菜雜菌意大利飯 🥬🥘

三女神漢堡🍔🍔🍔

檸蜜🍋
檸檬味好重,蜜味比較微。

玉蝴蝶🦋牛油果香蕉奶昔🥑🍌
2021-09-12 299 瀏覽
朋友book咗位請我去呢間食晚餐~~是我第一次來這間餐廳!地方不太寬但坐得也舒服!首先我們各人叫左一個晚餐,包餐湯丶主菜及飲品(如揀特色飲品便加$)餐湯用兩個靚杯盛載!主菜揀左all day breakfast及一個煙三文魚白汁蘑菇意粉,餐飲分別有oreo 朱古力及檸檬青檸(飲品設計加了一個外形燈泡)非常特別及大杯!意粉方面有點改進!濃味少少會好D!

意粉方面有點改進!濃味少少會好D!
2021-09-09
2021-09-07 162 瀏覽
經過銅鑼灣突然想食甜品, 所以試左依間☺️ Glamazonian Toast ($138)Toast 既擺盤好吸引🥰 好岩打卡😆 丹麥麵包外層烤得好香脆😋 再配埋兩個雲尼拿雪糕同朱古力醬😊 雪糕雲尼拿味都幾重, 但偏向沙冰質地, 唔係creamy 質地 味道 🌕🌕🌕🌑🌑環境 🌕🌕🌕🌑🌑服務 🌕🌕🌕🌑🌑抵食度 🌕🌕🌕🌑🌑
經過銅鑼灣突然想食甜品, 所以試左依間☺️

Glamazonian Toast ($138)

味道 🌕🌕🌕🌑🌑
環境 🌕🌕🌕🌑🌑
服務 🌕🌕🌕🌑🌑
抵食度 🌕🌕🌕🌑🌑
2021-08-30 2887 瀏覽
🥗🥗銅鑼灣一向是小店⛩林立之地。大家有無發現,你在行街之時🚕,總會發現一、兩間你成日路過想食,就會話比自己聽:下次一定要嚟食😠!但唔知咩原因最後通常都係無去嘅餐廳😂!小編就係有好多咁嘅經歷😅!所以今日就立定決心💪🏼!入去呢間成日都想食嘅Cafe😆!Cafe以黑色🖤為主,格調幾型😎。店面長窄,入門先是水吧🍹廚房,再入才是食客區☕️。午餐🥣選擇豐富,最後決定🤓……🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡❇️菠菜汁雞肉野菌扁意粉 + 餐湯及餐飲 HKD$98==============================上枱時好high high🤩!小編屬 #醬汁燴汁關注組 嘅忠誠Fans😎!整碟意粉都比濃淍嘅菠菜汁包圍🤩!入口每一啖都好濃好香菠菜味😋!仲可以食到菠菜口感,燴汁得嚟又好似相對「健康」😂!雞肉嫩滑、扁意粉有𡁻勁!必必必食😍!建議 #燴汁組 可來「燴」一「燴」佢😆!❇️國王👸🏼全天早餐 + 餐湯及餐飲 HKD$128==============================一見到Royal😎,就即刻唔洗諗就叫😙!做一個鐘國王喎😆!點都試吓滿足吓先喇🤣!整碟All day好豐富鮮艷🌈!挪威煙三文魚🍣
🥗🥗

🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡

❇️菠菜汁雞肉野菌扁意粉 + 餐湯及餐飲 HKD$98

❇️國王👸🏼全天早餐 + 餐湯及餐飲 HKD$128
一見到Royal😎,就即刻唔洗諗就叫😙!做一個鐘國王喎😆!點都試吓滿足吓先喇🤣!整碟All day好豐富鮮艷🌈!挪威煙三文魚🍣,唔係大陸貨源,食得比較放心💚!德國煙燻香腸,有少少煙燻味🌫,好香好食😋。煙肉甜甜地😍,原來加咗楓糖😋!仲有一大份牛乳炒蛋🍳,豐富又美味,必食x2😆!

✴️冰凍Oreo朱古力奶 HKD$18
✴️士多啤梨朱古力奶 HKD$12
=========================
少女心💜大爆發😍!加十幾蚊可以有咁IGable嘅打卡飲品🤩!抵到爆炸💥!上層有海量少甜忌廉🍦,下層就是少甜朱古力奶🍼。小編非常喜歡💕,比起用沙冰或咖啡清減不少,好飲又舒服😌。

🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡⚫️🟡

🧼:無邊No boundary
🔑:銅鑼灣希雲街9號

🐚𝒫𝓁𝑒𝒶𝓈𝑒 ℱ𝑜𝓁𝓁𝑜𝓌 𝒶𝓃𝒹 𝓈𝒽𝒶𝓇𝑒🌿
🍃ℐ𝓃𝓈𝓉𝒶𝑔𝓇𝒶𝓂 : #@sofood_sogood_sochill

#SofoodSogoodsochill 銅鑼灣美食 #無邊 #noboundary #royalalldaybreakfast #食野好重要 #香港美食
#享受美食的過程 #食物正能量 #好食 #美食 #美食攝影 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk
2021-08-07 518 瀏覽
之前去過這間餐廳的北角分店,那是白色作主調的,而這次去的銅鑼灣分店是以黑色為主去佈置的,各有特色,這裡的飲品每次都給我一點驚喜,盛飲品的玻璃器皿都很漂亮,飲品跟餐有特價優惠:💫✨~ 三女神漢堡 - 煙肉菠蘿、千島雞柳、蜂糖雞柳(Moirae Burger - Pineapple Bacon & 2 Flavored Chicken)~ 至尊 - 無邊全天早餐(No Boundary Deluxe - All Day Breakfast)~ 梳打特飲 - 藍柑橘、粉紅葡萄柚(Soda Drink - Blue Curacao & Pink Grapefruit)💫✨我覺得三女神漢堡的迷你漢堡很可愛,所以便點來吃,千島和蜂糖兩款口味的雞柳都好吃,煙肉菠蘿是普通一些,但也不過不失,而全天早餐和梳打特飲都有一定的水準,我們都吃得很愉快 😋 我看見其他食客有點德國鹹豬手來吃,看起來份量很大,下次有機會可以試試吃啊 🍔🍽🍹
💫✨
~ 三女神漢堡 - 煙肉菠蘿、千島雞柳、蜂糖雞柳
~ 至尊 - 無邊全天早餐
~ 梳打特飲 - 藍柑橘、粉紅葡萄柚
💫✨
2021-04-17
呢間餐廳 喺多個地方都有分店每次經過都見有人排隊望望餐牌 的確大件夾抵食從味道方面 平心而論 我覺得質素一般無邊全天早餐 (A餐)$68食材放在六角形雲石碟上 係幾好打卡有牛角包、滑蛋、香腸、煙肉、茄汁豆等等味道不過不失 稍為覺得各樣食物都唔夠熱挪威煙三文魚白汁野菌意大利粉 $108 好有心思將煙三文魚砌成玫瑰花份量相當足 佈滿三文魚+雜菇白汁頗creamy 但係味道很淡 要加胡椒同鹽先有少少味Mint Chocolate 跟餐+$12好耐冇飲過呢啲邪惡飲品~好多cream 略嫌有啲過甜 朱古力味可以再濃少少整體性價比:🦖🦖
呢間餐廳 喺多個地方都有分店
每次經過都見有人排隊
望望餐牌 的確大件夾抵食
從味道方面 平心而論 我覺得質素一般

無邊全天早餐 (A餐)$68
食材放在六角形雲石碟上 係幾好打卡
有牛角包、滑蛋、香腸、煙肉、茄汁豆等等
味道不過不失 稍為覺得各樣食物都唔夠熱

挪威煙三文魚白汁野菌意大利粉 $108
好有心思將煙三文魚砌成玫瑰花
份量相當足 佈滿三文魚+雜菇
白汁頗creamy 但係味道很淡
要加胡椒同鹽先有少少味

Mint Chocolate 跟餐+$12
好耐冇飲過呢啲邪惡飲品~
好多cream 略嫌有啲過甜
朱古力味可以再濃少少

整體性價比:🦖🦖
2021-08-02 414 瀏覽
又到Blue Monday啦! Lunch食返好少少先有動力繼續返工本身想去牛天神食牛肉飯點知冇開最後去左渣甸坊呢間No Boundary食西餐Set Lunch包左是日餐湯同套餐價加購飲品是日餐湯係薯仔甘筍蘑菇湯普通無咩特別,稀左少少經典全日早餐 ($68)通常食西餐都會叫既All Day Breakfast呢間café有兩款All Day Breakfast (Classic and Deluxe)Classic All Day Breakfast會有楓糖煙肉、牛乳炒蛋、茄汁焗豆、牛油粟米、沙律同小牛角包呢個餐性價比都幾高女仔食就剛剛好蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯 ($78)朋友叫左呢款意大利飯上枱個陣冇諗過咁大碟蕃茄汁酸酸地幾開胃試左少少意大利飯唔會好漏飲品方面我地叫左Double Chocolate 同Iced Mint Chocolate (套餐價+$12)呢杯飲品打卡一流Double Chocolate加左朱古力醬配埋朱古力奶都幾濃郁上面仲有邪惡既cream Cream有D甜撈埋落去朱古力奶一齊飲就perfect

本身想去牛天神食牛肉飯點知冇開
最後去左渣甸坊呢間No Boundary食西餐

Set Lunch包左是日餐湯同套餐價加購飲品
是日餐湯係薯仔甘筍蘑菇湯
普通無咩特別,稀左少少

經典全日早餐 ($68)
通常食西餐都會叫既All Day Breakfast
呢個餐性價比都幾高
女仔食就剛剛好

蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯 ($78)
朋友叫左呢款意大利飯
上枱個陣冇諗過咁大碟
蕃茄汁酸酸地幾開胃
試左少少意大利飯唔會好漏

呢杯飲品打卡一流
上面仲有邪惡既cream
Cream有D甜撈埋落去朱古力奶一齊飲就perfect
2021-07-05 1313 瀏覽
約咗朋友去希雲街食lunch ,去到發覺原來都有唔少黃店,行咗一陣睇吓食邊間,最後都係決定懲罰no boundary 💛🥗素食全邊全天早餐 All day breakfast 👉🏻呢個all day breakfast 真係好有誠意!佢呢個食材好多款,包括有:兩款嘅蘑菇丶煎蕃茄丶茄汁豆丶沙律菜丶牛乳炒蛋丶牛油粟米同迷你牛角包。每款都好味又足料,加埋呢個價錢真係性價比高👍🏻👍🏻另外佢用咗六角形雲石碟,好特別丶好靚😍🍝菠菜汁雞肉野菌扁意粉👉🏻好creamy 丶好好味!😋😋不過唔太夠菠菜汁。份量好大好飽!

2021-06-10 1628 瀏覽
No Boundary 無邊 (銅鑼灣)今次第二餐光顧這間餐廳,依然保持水準😋午市套餐非常超值,包了一杯南瓜忌廉湯,小編今次點了一份經典-無邊全天早餐 (A餐)$68食材放滿了在六角形雲石碟上,賣相吸引😍 炒蛋嫩滑,沙律🥗以芝麻醬調味,煙肉煎得香口,雖然牛角包🥐不算得上非常酥脆但牛油🧈味重,食落酥香😋而小編的朋友點了B餐:挪威三文魚野菌意大利飯 $98廚師很有心思地把煙三文魚砌成一朵玫瑰花🌹,賞心悅目☺️ 意大利飯重芝士味,不會太稀身,份量恰到好處👍🏻
No Boundary 無邊 (銅鑼灣)

今次第二餐光顧這間餐廳,依然保持水準😋

而小編的朋友點了B餐:
挪威三文魚野菌意大利飯 $98
2021-06-10
午餐
  • All Day Breakfast
2021-06-08 768 瀏覽
夜媽媽九點幾去到銅鑼灣,本身想食嘅餐廳又無開,見到呢間黃店見佢menu幾平就入去try 下。整體而言係大件夾抵食,唔好對味道有高期望,反正係會食得好飽,還可以的!;菠菜汁雜菌雞肉扁意粉 $88菠菜汁顏色夠綠,可惜食落菠菜味欠奉,只係食到好creamy嘅忌廉味。好彩雞肉同菇嘅調味得宜,靠份量搭救。;白汁雞柳野菌意大利飯配香煎煙肉 $98(懶,無影到,以下為純文字討論。意大利飯軟硬適中,醬汁極濃郁,煙肉香脆,唔會太鹹,比想像更好食呢♫ヽ(゜∇゜ヽ)♪。

;菠菜汁雜菌雞肉扁意粉 $88

;白汁雞柳野菌意大利飯配香煎煙肉 $98
(懶,無影到,以下為純文字討論。
2021-04-20