2021-07-28 439 瀏覽
🙏🏻🙏🏻老闆請睇今日老細請食飯經過見到無咩人 (係一枱客人都無!🤕),因為好熱就諗住入去啦 點知中咗伏…一入到去好似冇冷氣咁,之後問咗侍應姐姐….佢竟答我「冇㗎啦係咁熱㗎啦冇計嫁啦,到最凍啦」。同事同老細都好熱,唯有睇下換位好唔好啲。叫嘢食嘅時候我地叫左兩個餐同好多追加嘅串燒(補充番🙋🏻‍♂️我哋三個人去)… 侍應嚟到話原來要叫三個餐最低消費…但係我計過條數我哋追加嘅串燒仲貴過佢最平嘅餐(最平嘅餐138,我哋啲串燒都叫咗over 160蚊…..🤯🤯🤯跟住佢哋仲要堅持我哋要叫多個餐因為最低消費唔係價錢計,係用餐嘅數量計。所以就算我哋加埋價錢貴三個餐都要叫多個餐先可以滿足最低消費😰😥之後我哋計埋條數俾佢睇佢哋都係唔得。我哋散嗌仲貴過佢啲餐😵😵😵😵 佢仲要串串共咁話門口有寫明低消費係用餐嘅數量計……..嘩出到去睇原來所謂嘅label係平時小好細嗰啲仲要係手寫…. 大佬你玩曬啦😥😥😥簡單講句嘥時間,建議大家想食嘢嘅話附近大把其他好服務過佢平過佢好食過佢嘅地方。再簡單用兩個字summarize: 趕客
🙏🏻🙏🏻老闆請睇

😥😥😥

再簡單用兩個字summarize: 趕客
2021-05-29 573 瀏覽
地點:熱菇哟在soho 區算是少有的日式居酒屋選擇,選址理想成為此餐廳還能生存的唯一成功原因價格:魔鬼在細節,天價飲品,可樂一罐$48、果汁疏打$68、礦泉水$68! 還要加一呀! 你以為可以飲茶或水? 每位tap water $10…. 明顯餐廳是以天價飲品作為策略食物:睇餐牌價錢,以為自己在光顧米芝蓮店,燒牛舌一串$58、雞翼一串$68、蘆筍一串都$48…和牛壽喜燒野茶盛$298,牛肉呈深紅色,明顯不夠新鮮至於味道,不算難食,是正常普通平民日本餐廳質素服務:不要強求了,就是普通小店服務,畢竟店裡座位少,店主想你食完快啲走係正常,你懂的環境:一般平民小店低成本裝修,無特別總結:性格比極低,食材不夠新鮮,不會再光顧

和牛壽喜燒野茶盛$298,牛肉呈深紅色,明顯不夠新鮮
至於味道,不算難食,是正常普通平民日本餐廳質素

環境:一般平民小店低成本裝修,無特別

總結:性格比極低,食材不夠新鮮,不會再光顧

比目魚西京燒
雞皮
和牛壽喜燒野菜盛
2021-05-07
  • 比目魚西京燒
  • 牛舌
2021-02-20 752 瀏覽
My friend and I came here on the first Friday night since dine-in time was extended from 6:00pm to 10:00pm. As you can imagine, Hong Kong was popping that night, as was this restaurant.I made the booking on OpenRice a few days before our visit, and they called me on the day to confirm. The waitress who greeted me seemed a little high strung. For some reason, she had trouble locating my booking on her list. I caught a glimpse of my name on her clipboard, and thought I could help her out by point

The waitress who greeted me seemed a little high strung. For some reason, she had trouble locating my booking on her list. I caught a glimpse of my name on her clipboard, and thought I could help her out by pointing to my name and booking, but as soon as I did that, she freaakkedd out and told me there's a lot of private contact information of other customers so I shouldn’t point or look at her booking list..... ookayyy, I get that, but chill ya?
She also emphasized that they have MANY bookings that night. Eventually, she located my booking.

The restaurant is quite small and cramped, so it can feel overwhelming on a loud and busy night, when all the tables are full and the staff are rushing around to serve food while skirting around tables and other staff to avoid bumping into each other.

The service is attentive, but maybe a little too attentive, which also felt overwhelming sometimes. The staff would constantly ask us if we were ready to order, if we wanted another drink, if they could take our plates, if they could change our plates... I THINK they meant well and they were being sincere, though we couldn't help but wonder if maybe they also wanted us to finish the meal as soon as possible to return the table. After all, they had MANY bookings that night.

Four paragraphs in and still I haven't talked about the food! Well, the food was ok. But it was definitely too expensive for what it was. The portions were ridiculously small. Same goes for the drinks. $88 for Suntory draught... and not even for a full pint. Why...? I completely agree with another reviewer who couldn't understand how this restaurant could charge such expensive prices when the food and decor is just mediocre...
如果想在週末吃飯沒有預約根本難以walk in! 今天本來想在大館覓食, 怎麼知道某餐廳的輪候人數是60......不過中環美食眾多, 行了數步到了士丹頓街發現大部份都是西餐廳, 剛好抬起頭看見一家日式居酒屋映入眼簾! 原來不知不覺已經三點我們趕上能點午餐定食, 我們三人同行一同叫了同一款串燒定食, 包括有牛舌、冬菇、秋葵、雞翼配一碗麵豉湯和白飯, 麵豉湯的味道有別於一般的麵豉湯帶有一種類似筍的蔬菜味道, 牛舌是厚切, 口感豐富帶一點油脂, 食物方便是不錯的可惜是要等待嘅時間比較長><
2021-01-23
30 分鐘 (堂食)
2021-01-01 1424 瀏覽
跨年攪什麼呢當是把麻吉約出來吃日本餐今天也是神心過海日來到中環吃串d..呃..呃..係吃串燒而已心情好會開胃點 剛好好麻吉也是個能吃之人不用就住就住叫 是最開心的間中沒主見的在下今天交由麻吉發版嗯嗯 首先來了雞泡魚干 比較厚身比較濕潤 好好味又好香果是磨牙佳品之後繼續不停的生蠔🦪最近真的吃了好多好多生蠔🦪多得有點誇張 哈哈也沒想到平常不會主動點生蠔的我居能吃那麼多而且到現在也沒反感再來是傳說中「全宇宙最好吃的炸雞」我跟你說 名不虛傳你吃過就知道 首先要靚雞靚肉再來就是師傅的好手勢雞件大細適中 炸得金黃透徹油份控制極佳 雞肉鎖水程度一流外香鬆 內裡滑溜 又水透滋潤加上雨滴檸檬汁 把雞的潛能完全發揮太神奇了果然稱得上是「全宇宙最好吃的炸雞」好吃到連人都得炸❤️吃完雞雞要打個車輪點一碟牛唎唎 唎搭唎就會好和味一人一串多左串係我既😆絕對是厚燒 只用牛舌心最靚的位置正正只用舌心位置 所以他們沒有很大塊 但這道絕對是賣精緻味美的大也沒用小小的唎唎也能做到外脆內彈牙勁加上調味料 有點黑椒香 好野味來一串骨軟骨在下本身自己是比較喜歡雞胸軟骨的今天在這裡打破了在下的思想也可能大概是太久沒找到雞胸軟骨的關係
跨年攪什麼呢

接著同時燒手手已上枱
未吃都能聞到它的香氣 而且有熟成的感覺
那種香味是不一樣的
但在這曉突然發現..個烏冬落到胃了🤣🤣🤣
我....飽Orz....

見到在下這個尷尬又無奈的表情
麻吉再點了個炸雞軟骨給在下
香口野能令在下有食慾吧?!
不過在下真的後悔了

之後來的油甘魚頭在下只能淺嚼一口
再之後..在下被KO了🤣🤣🤣
下次來..不得貪吃烏冬呢😛
2021-01-01
2020-10-05 1133 瀏覽
疫情關係已經好耐冇約朋友😣終於限聚令放寬了^_^不過之前到十點,對於我呢啲上班一族。其實只能夠休息嗰日約朋友,但系十點又怎能盡興呢😗所以當一改左12點,就即刻約朋友收工後Chill下🥳中環收得比較夜嘅餐廳始終選擇少所以係OpenRice度search一下發現左呢間小店🤩我地book左8:30pm裝修都幾好簡單得來又有啲日本風做緊活動,可以free杯啤酒🍻嗜酒嘅我立刻2話不話甘order左杯黑白啤🤩之後我哋2條女就瘋狂甘order左一堆串燒😋有雞翼,雞皮,一口薯,牛舌😝🧡串燒。黎講幾好味,調味又5會太咸🧡燒雞泡魚乾 好味配搭埋沙律醬yum🧡清酒煮蜆好味😋d蜆又幾大隻配左少少柚子清得黎有d柚子味🧡雞肉棒配蛋 好味又juicy❣️必叫另外要讚下個老闆幾好招呼之餘,又幾好人所以想打呢篇好評支持下佢!加油💪🏻
疫情關係已經好耐冇約朋友😣
終於限聚令放寬了^_^
不過之前到十點,對於我呢啲上班一族。
其實只能夠休息嗰日約朋友,但系十點又怎能盡興呢😗
所以當一改左12點,就即刻約朋友收工後Chill下🥳
中環收得比較夜嘅餐廳始終選擇少

所以係OpenRice度search一下發現左呢間小店🤩
我地book左8:30pm

裝修都幾好簡單得來又有啲日本風

之後我哋2條女就瘋狂甘order左一堆串燒😋
有雞翼,雞皮,一口薯,牛舌😝
🧡串燒。黎講幾好味,調味又5會太咸

🧡燒雞泡魚乾 好味配搭埋沙律醬yum

🧡清酒煮蜆好味😋d蜆又幾大隻配左少少柚子清得黎有d柚子味

🧡雞肉棒配蛋 好味又juicy❣️必叫

另外要讚下個老闆幾好招呼之餘,又幾好人

所以想打呢篇好評支持下佢!加油💪🏻
雞泡魚乾
串燒
  • 清酒煮蜆
2020-07-06 894 瀏覽
大熱天時,爬到半山先嚟到呢間小店,果然無令到我哋失望🤓同老公出中環拍拖,上開飯網睇吓有咩好食,就搵到呢間lu😗,爬到上去真係汗流浹背💦,因為我哋6:00鬆啲就入座,所以一去到就有位,餐牌有好多嘢都想食,終極叫咗個套餐,套餐有一個湯、五選一個飯、五選二個串燒、五選二個燒物,另外叫咗條燒鯖魚😋一個套餐有咁多嘢食,我諗除非你好大食,如果唔係應該食唔晒😅每道菜都好好味,因為飲品確實有啲貴(可樂都要$48),所以飲水都好ok.,店員仲無間斷幫我哋加水,非常熱情,老闆都好親切(應該係老闆嚟😅),小店環境尚算闊落,不過唔好太奢望可以一大班人一齊坐😅整體上,對於呢間小店非常滿意,下次去中環一定會再幫襯😋
大熱天時,爬到半山先嚟到呢間小店,果然無令到我哋失望🤓

整體上,對於呢間小店非常滿意,下次去中環一定會再幫襯😋
鰻魚飯
套餐串燒+燒物
燒鯖魚
飯後甜品
2020-05-04 579 瀏覽
成日返工放Lunch都會經過呢間居酒屋🏮,位置喺大館同PMQ之間。店面貫徹日式居酒屋風格🍶,環境唔算大,大約容納到三至四枱客人左右。不過出面仲有戶外位,夜晚有燈飾都幾靚🎏。————————————————————Dinner Set $308我覺得呢個Dinner Set最抵食,包1款丼,2款串燒,2款蔬菜串燒,味噌湯同甜品😋。味噌湯唔會一味死鹹👏🏻,仲帶少少牛蒡既鮮甜味。-蒲燒鰻魚飯燒汁香濃,送飯一流🍱,鰻魚肥美,口感軟滑帶油脂香;-厚切牛舌外邊燒得焦脆😻,外脆內軟,仲好Juicy添,推介!-大蔥雞肉有啲普通,大蔥未夠爽脆清甜🙈。-秋葵配上木魚,鹹中帶甜。-南瓜香甜軟腍🎃,牛油香氣十足。————————————————————清酒煮蜆 $118蜆肉飽滿,自身帶淡淡鹹鮮味,完全無沙,清酒味比我想像中更濃更入味🍶,唔錯。-玉子燒 $88上枱熱騰騰,蛋香味隨住熱氣飄上鼻✨,超正。師傅火候控制得好好,玉子燒得軟潤嫩滑🤩,味道香甜,但又唔會搶走玉子燒既蛋香味,推介💯!————————————————————半殼蠔 $88/2pcs蠔身唔算飽滿,蠔味亦唔算突出,有啲普通。-A5和牛粒 $58入口

Dinner Set $308
蒲燒鰻魚飯燒汁香濃,送飯一流🍱,
鰻魚肥美,口感軟滑帶油脂香;

厚切牛舌外邊燒得焦脆😻,外脆內軟,
仲好Juicy添,推介!
大蔥雞肉有啲普通,大蔥未夠爽脆清甜🙈。

秋葵配上木魚,鹹中帶甜。
南瓜香甜軟腍🎃,牛油香氣十足。

清酒煮蜆 $118

玉子燒 $88

半殼蠔 $88/2pcs
蠔身唔算飽滿,蠔味亦唔算突出,有啲普通。

A5和牛粒 $58
入口軟腍,牛味香濃,
和牛既油脂真係好香🤤。
鹿兒島薩摩雞腎 $48
雞腎用上鹿兒島既薩摩雞🐔,比一般雞腎更爽口,而且唔會有韌既感覺。

炸雞軟骨 $58
雞軟骨味濃帶嚼勁,佐酒一流🍺。
2020-03-23 401 瀏覽
都有一段時間冇去食居酒屋今次終於有機會可以食下串燒💘💘同埋去吓平時冇咩機會會去中環嘅蘇豪區而呢間鋪頭就叫做熱菇喲———————————我哋都嗌咗幾多嘢食,分別有燒廣島蠔($68)、阿波德島雞頸肉串($58)、黑毛豚五花腩串($48)、北海道十勝紅豆雙色丸子($38)、牛舌($58)、A5和牛粒($58)、蕯摩赤雞翼($68@2)、雞軟骨($38)、茄子($38)、燒鯖魚($88)唐揚雞柳($68)、玉子燒($88)、一杯乳酸梳打($68)同埋巨峰提子梳打($68)首先第一個一定要讚嘅一定係玉子燒我真係覺得呢個玉子燒係我食過最好食嘅玉子燒因為佢真係整得好滑嫩😍😍完全係有一種入口即化嘅感覺所以我覺得呢個係必定要嗌嘅啱啱以上提到嘅頭四樣就係係新餐牌入面嘅呢度嘅生蠔煮得啱啱好,唔會太乾淡而無味第一次見到有雞頸肉串,覺得口感都幾好唔會太煙韌🥳嗰個五花腩串就幾油而不膩之後嗰個雙色丸子比我想像中出色啲紅豆煮得好甜😋😋配埋啲丸子好夾作為牛魔王嘅我就一定要嗌牛肉💕💕呢度嘅牛舌同埋A5和牛粒都真係好高質而且好厚肉得嚟又勁Juicy另外呢度嘅雞翼同埋雞軟骨都做得幾唔錯都係幾值得嗌嘅我朋友係一個好鍾意食茄子嘅
都有一段時間冇去食居酒屋

因為佢真係整得好滑嫩😍😍
完全係有一種入口即化嘅感覺
所以我覺得呢個係必定要嗌嘅

啱啱以上提到嘅頭四樣就係係新餐牌入面嘅
呢度嘅生蠔煮得啱啱好,唔會太乾淡而無味
第一次見到有雞頸肉串,覺得口感都幾好唔會太煙韌🥳
嗰個五花腩串就幾油而不膩

我朋友係一個好鍾意食茄子嘅人
佢覺得呢度嘅茄子煮得幾好同埋配埋個汁好Perfect

另一個我覺得一定要嗌嘅一定係燒鯖魚
因為佢真係算幾大條魚
同埋好多魚肉、唔算太多骨⭐️⭐️
最後就講埋嗰個唐揚雞柳
因為即叫即整嘅關係所以真係好新鮮滾熱辣
侍應拎出嚟嗰時仲係出緊煙嘅添
而且啲雞肉你會食得出係勁滑💖💖
配埋沙律醬簡直係一流
  • 牛舌
  • 玉子燒
2020-03-22 382 瀏覽
好耐冇見友人,佢話openrice見到呢間居酒屋幾多好評,就去試下窩,點知大失所望!!呢間餐廳開在soho區,但裝修完全沒有特色,比較平民,同soho其他餐廳格格不入,不過價錢就同其他靚餐廳一樣貴咯以為係食物取勝,但食完又覺得好普通 ,真係好嘢北海道帆立貝$158上台真係嚇親,點解會咁細粒,同五蚊銀咁大🙃肉又薄,竟然收呢個價錢...而且食落唔覺係北海道質素平心而論,調味係好食的,但帆立貝本身麻麻和牛壽喜燒野菜盛$298如果正宗的壽喜燒,係唔會全部嘢裝落一盆度咯!以為自己食緊吉野家打邊爐咩講返和牛肉質,睇相都知油脂唔掂啦收$298真係唔掂玉子燒$88幾好食,但真係好薄.........咁就$88仲叫左兩個串燒,58蚊串呢間餐廳,食物質素普通,裝修又一般,點解可以收到咁貴?完全唔值

以為係食物取勝,但食完又覺得好普通 ,真係好嘢

北海道帆立貝$158
平心而論,調味係好食的,但帆立貝本身麻麻

和牛壽喜燒野菜盛$298
講返和牛肉質,睇相都知油脂唔掂啦
收$298真係唔掂

玉子燒$88
幾好食,但真係好薄.........咁就$88

仲叫左兩個串燒,58蚊串

-#小肥中環遊小肥難得有個空閒既假期日🤪適逢早前有朋友介紹呢間質素不錯吃😋鍾情日本菜既我倆🤩🐷🇯🇵還掂接隻喺中環返工既豬仔放工順便拍拖拖😚👫一於黎返尋味獎勵下自己同隻豬啦☺️🇯🇵呢度暴走東瀛風既居酒屋🏮🇯🇵😆微甜甚有蛋香玉子燒🥚🤤玉子厚厚的新鮮整起上枱仲出緊煙🤣🍳食落質感夠滑嫩Juicy唔會乾身之餘😆😋沾上份量剛好炸粉炸雞既唐揚雞食落唔會太厚粉之餘😋炸得剛剛好唔會太過燶乾哂身☺️肉質都算滑嫩Juicy添加檸檬汁更可解膩感之餘😋🐔以清酒慢煮既肥美蜆肉更帶出淡淡酒鮮香🤤但清酒味甚濃既湯底就未必個個都啱食啦🙈🍶如果味道啖返些少則更佳迎合到更多人口味😋🍶而肥美既廣島蠔配合濃香蔥段及調味燒香🤤👨🏻‍🍳🔥夠哂滑嫩Juicy之餘🤤🦪啖啖濃郁蔥香拌食更係我倆之大愛😆😋🦪🥬至於經炸香至酥軟口感既芝士年糕🔥😆Q軟口感既年糕配以濃郁芝香既芝士內餡🤤🧀邪惡又叫好🐷🤤😋重頭戲串燒系列當然最後先出黎亮相架啦🍢😋🔥脂肪比例均勻牛味郁香既一口A5和牛☺️🥩豚肉脂肪比例剛好唔會話太肥膩既蘆筍豚肉串☺️燒得有微微鹹香亦唔會太燶🐷🤤配合蘆筍一齊食亦中和肉味無咁漏😋免治雞肉串夠哂入味脂肪比例均勻之餘🤤🐔沾上溫泉蛋一齊食帶出更多鮮味😋
#小肥中環遊

師傅下次輕手啲啲就好了🙈👨🏻‍🍳🔥
整體上都滿意值得再嚐的😆😋🙇🏻‍♂️

2020-03-18
2020-03-18 122 瀏覽
位於中環半山區既日式串燒小店,裝修很有日本特色,細細地很適合三四個朋友聚會。玉子燒金黃既玉子燒,口感滑嫩,厚度扎實,加埋白蘿蔔蓉有另一番風味。唐揚雞柳雞柳炸到金黃色,食落雞柳啲肉滑嫩且有汁。串燒 (牛舌,A5和牛粒,免治雞肉棒,蘆筍豚肉卷,黑毛豚五花腩串)牛舌同牛粒燒到岩岩好又有汁,雞肉棒點埋蛋黃食好juicy,雞肉棒入面好似加有雞軟骨,食落爽口。其他幾款串燒都燒得不錯,值得一食。燒鲭魚鯖魚煎得表面香脆,加小小檸檬汁,食落更加美味。清酒煮蜆經清酒煮過既蜆肉非常鮮甜,配合埋湯,好滿足。

玉子燒

唐揚雞柳
雞柳炸到金黃色,食落雞柳啲肉滑嫩且有汁。

燒鲭魚
鯖魚煎得表面香脆,加小小檸檬汁,食落更加美味。

清酒煮蜆
經清酒煮過既蜆肉非常鮮甜,配合埋湯,好滿足。

2020-03-17
  • 清酒煮蜆
「熱菇喲」聽個名其實幾得意,而實際上佢係一家日式居酒屋,店鋪內裝潢已經將各式各樣的酒品擺放出來,好有日本居酒屋的感覺。 餐廳位於中環SOHO區,但都留意到原來有提供lunch 定食,外賣自取更有買2送1的套餐優惠,認真岩哂係附近返工的上班一族。🔷唐揚雞柳 💰68雞柳口感比想像中更要嫩滑多汁,雞肉有先用調味料及醬汁等醃製,所以非常夠味。雞柳炸到金黃色澤,外皮酥脆香口而不油膩。🔷玉子燒 💰88玉子燒的做法對卡比黎講都幾複雜,廚師將玉子製作得都香甜鬆軟,內部的蛋液滑流流而外部有厚實感,另外仲有配埋白蘿蔔泥。🔷清酒煮蜆 💰118清酒煮蜆可以話係去居酒屋必點的菜式之一,其蜆肉係新鮮的連殻上,另外清酒經過煮熱後味道變得更加香濃,絕對係無懈可擊的組合。🔷串燒🔻牛舌 💰58🔻A5和牛粒 💰58🔻免治雞肉棒 💰48🔻蘆筍豚肉卷 💰68🔻杏鮑菇 💰38🔻黑毛豚五花腩串 💰48串燒方面總括黎講其實都燒得岩岩好,不會太熟同時又鎖到肉汁,尤其是牛舌及和牛粒。另外免治雞肉棒會配埋生雞蛋黃去沾黎食,非常juicy,雞肉入邊有撈埋類似雞脆骨的軟骨,多左層口感。黑毛豚五花腩屬新出品的食物,油脂感相當豐富,仲食到豬皮的Q

🔷唐揚雞柳 💰68

🔻免治雞肉棒 💰48

🔻蘆筍豚肉卷 💰68
🔻杏鮑菇 💰38
🔻黑毛豚五花腩串 💰48

串燒方面總括黎講其實都燒得岩岩好,不會太熟同時又鎖到肉汁,尤其是牛舌及和牛粒。另外免治雞肉棒會配埋生雞蛋黃去沾黎食,非常juicy,雞肉入邊有撈埋類似雞脆骨的軟骨,多左層口感。黑毛豚五花腩屬新出品的食物,油脂感相當豐富,仲食到豬皮的Q彈。

🔷燒鯖魚 💰88
鯖魚本身油脂豐富且略帶鹹味,毋須再加入調味,直接煎香就已經足夠美味。餐廳的燒鯖魚煎得外部香脆,吃上口以為會有好多骨卻不會,配埋醋汁及白蘿蔔泥同樣滋味。

🔷炒野菜 💰88
換言之即是炒雜菜,以椰菜為主仲有D三色椒、洋蔥、菇菌類等,粉得香爽甜美,可以叫作色香味美的一道料理。

🔷稻庭烏冬(冷) 💰78
稻庭烏冬的麵條呈扁長形,口感為煙韌彈牙同時亦非常滑溜。食烏冬時配埋鵪鶉蛋黃、白蔥及芥末等,可以混合埋醬汁食之會更滑溜。

2020-03-14 95 瀏覽
嚟到星期六終於都放假就同朋友去中環食返餐飯輕鬆一下,依間餐廳嘅裝修都好特別細細間嘅居酒屋但係嘢食嘅種類有好多,主要都係食串燒嘅我同朋友除咗食串燒之外都想食下沙律所以就叫左一個溫泉玉子沙律壽喜燒都唔錯依個無和牛壽喜燒,雖然份量唔大但係配料較多同埋和牛嘅肉質亦都唔錯食落去都好開胃,配料分別有大葱、豆腐、菇、娃娃菜等等配埋壽喜燒嘅醬汁真係好夾然後串燒就叫咗幾款分別有免治雞肉棒、雞心、雞潤、豬頸肉、豚肉串免治雞肉棒嘅味道好正,配埋蛋黃真係好夾雞心雞潤豬頸肉調配嘅味道做得好juicy 同好入味豚肉同埋茄子亦都做得好正,串燒唔會等得太耐,一路食一路上菜配埋嘢飲真係好正最後我同朋友叫咗一份炸雞同埋炸雞軟骨做結尾,估唔到份量都幾多而且好香口好脆口食落去好好味最後我哋嘢飲分別叫咗兩款第一個係巨峰提子梳打同可爾必思梳打,兩款嘅飲品都好正配嘢食一流

免治雞肉棒嘅味道好正,配埋蛋黃真係好夾

雞心雞潤豬頸肉調配嘅味道做得好juicy 同好入味

2020-03-13 74 瀏覽
今天晚上是太太生日的前夕,為她預祝生日,便來蘇豪區吃飯,本來打算光顧這裏的日本料理,到了才發現轉了居酒屋,既來之則安之,所以便入去坐下享用晚餐。店內位置座位不多,不過室外還有幾枱,可供選擇。這裏除了提供酒精搓手液之外,還有來自日本的食用消毒劑,由植物製造的清潔劑,為食物器皿和筷子🥢消毒,每次客人離開後,店員又會用清潔劑進行消毒,令人非常放心享用晚餐,值得一讚。燒鱈魚乾$96,香脆的鱈魚乾,口感比餅乾還要脆,口感比雞脯魚乾還要好,本來一碟是$48 ,不過最後太好味了,所以追加多一碟。燒廣島蠔(3L)兩隻$136,蠔的大細比平常吃的大,蠔味道鮮甜濃郁。黑毛豚五花腩串$96,肥瘦均勻,肉質鮮甜,脂肪味道甘香,加點岩鹽更能令味道層次提升。A5和牛,一串 $58,肉汁豐富,脂肪甘香,果然是一串美味A5和牛。清酒煮蜆$118,廚師每日都會到街市,購買新鮮的「沙白」,加上青檸皮和大量清酒煮成,所以味道鮮甜、爽口和彈牙,又沒有砂粒,非常值得一試。黑毛豚肉壽喜燒野菜盛$248,上枱時,全部材料都是未煮熟的,侍應會為我們烹調,待煮熟後,便可進食。豚肉味道鮮甜又甘香,而配菜有大蔥、津白、冬菇、靈芝菇豆腐和雞
店內位置座位不多,不過室外還有幾枱,可供選擇。

豚肉味道鮮甜又甘香,而配菜有大蔥、津白、冬菇、靈芝菇豆腐和雞蛋,材料豐富又新鮮,這個熱食,為今晚畫上了完美的句號。

可樂$48,雪碧$48。