2022-12-01 82 瀏覽
成日見到好多人去尖沙咀既熺會館打邊爐,今次到我地去食啦。一入到餐廳就勁多人,睇見都忍唔住🤩⭐️熺會館足料雞吞翅用雞吞翅黎做湯底我都係第一次見!真係好足料!!勁多翅,睇相都見到係好似成坐山咁多!果然份量冇令人失望,雞既份量都好多,雞肉非常滑嫩,唔會太肥,啱啱好,湯夠鮮甜,打邊爐好夾!👍😋⭐️黑白栢葉雙拼柏葉兩隻色都好爽口,冇冰鮮味,好新鮮,夠彈牙帶少少鮮甜,值得一試⭐️鹿兒島日本黑豚肉好鍾意個黑豚肉,豬肉味好濃,唔會好薄一片,啖啖肉,又唔會太肥,啱啱好,油脂都好香,好好食😆😆⭐️熺會館即炸響鈴個響鈴真係好鬆脆,油脂好香,又唔會油膩,好鬆化好正!!
⭐️熺會館足料雞吞翅
⭐️黑白栢葉雙拼
⭐️鹿兒島日本黑豚肉
⭐️熺會館即炸響鈴
個響鈴真係好鬆脆,油脂好香,又唔會油膩,好鬆化好正!!
2022-12-01 84 瀏覽
位於山林道既呢間熺會館好易搵,地方又大,坐得好舒服,打邊爐就岩晒!湯底我地叫佐魚湯芫荽皮蛋豆腐鍋 + 港式沙嗲鍋,一清一濃,但兩款都好好味!清啲既魚湯芫荽皮蛋豆腐就好鮮味,用鮮魚煲出黎既湯加上皮蛋果啲煲到金黃色,沙嗲湯橙黃色,濃濃既沙嗲湯用佐啲花生同椰奶去滾,好幼好香,夠晒港式風味呀👍🏻配料就叫佐好多:特級手切本地牛肉🐄牛肉肥瘦均勻,適當既油脂令牛肉軟腍嫩滑,牛味超濃;熺會手打四寶丸🧆丸子因為係手打,特別彈牙有口感,味道又濃,特別蝦丸同墨魚丸都好濃蝦味同墨魚味;醉鮮雞子🐤雞子新鮮大粒,香濃雞味,加上酒浸過,更鮮更香,滋補又好食;黑白栢葉雙拼🐄兩款柏葉都有新鮮,加工過既白柏葉無咁韌,但都濃牛味,黑柏葉牛味更濃,而且都好爽脆,好正!
2022-11-29 94 瀏覽
尖沙咀呢間火鍋店環境舒適又好有特色,大家食得舒服開心。😆🍲湯底:蕃茄菌皇清湯鍋 + 川式麻辣鍋照顧曬食到辣同食唔到辣嘅朋友。清湯鍋嘅湯料配料都好豐富,可以見到滿滿都係蕃茄大蔥同埋冬菇;麻辣嗰邊亦都充滿曬滿滿啲辣椒,辣度十足。呢個鴛鴦鍋嘅呈現其實都幾靚,兩邊都係紅紅哋。🦪蟶子大隻新鮮,味道鹹鮮帶甜,食唔停口。如果配合比較清嘅湯底會帶出嘅鮮味多啲。🥢淮山麵算係幾特別嘅配料因為出面通常都係即食麵。淮山麵就比較特別,可以食到淮山嘅味道,飽肚得嚟又健康啲。🐷鹿兒島日本黑豚肉肉方面亦都唔差分量都ok,新鮮得黎肥瘦相間又唔會太多肥肉。
尖沙咀呢間火鍋店環境舒適又好有特色,大家食得舒服開心。😆
🍲湯底:蕃茄菌皇清湯鍋 + 川式麻辣鍋
🦪蟶子
🥢淮山麵
🐷鹿兒島日本黑豚肉
肉方面亦都唔差分量都ok,新鮮得黎肥瘦相間又唔會太多肥肉。
2022-11-28 63 瀏覽
熺會館位於尖沙咀山林道,位置方便,今次試完絕對覺得呢間係火鍋界新星,一定要bookmark推介!今日既湯底就係魚湯芫荽皮蛋豆腐鍋 + 港式沙嗲鍋,打邊爐最重要之一呀😝湯底香濃,魚湯清清地,有清甜既感覺,沙嗲湯就濃味啲味道突出啲,沙嗲既香味令其他火鍋配料都會好好食好易入味😌中意食牛既我地點會錯過特級手切本地牛肉,牛肉雪花紋好靚,分布超平均,牛味激濃,肉質軟腍,打邊爐一流🤩另外熺會手打四寶丸、黑白栢葉雙拼、熺會館即炸響鈴都好出色👍🏻啲丸爽口彈牙,牛柏葉新鮮煙韌,響鈴香脆無比,一流既火鍋配料!大食既我地叫多個小食醉鴨舌,鴨舌皮滑肉少,每條都充滿淡淡花雕味,食下食下一碟就無晒🤓
2022-11-25 95 瀏覽
尖沙咀呢間熺會館最出名就係火鍋啦,呢度既火鍋非常出色,好多朋友食完都讚。湯底我地就簡佐椰子雞鍋🥥🐥足料既雞煲出黎既湯底金黃色,雞好黃油,滲晒落湯,成個湯好香,骨膠原都重呀,加埋清甜晚椰子,好香!配料我地就叫佐:醉鮮雞子,黑白栢葉雙拼,熺會館即炸響鈴,桂花蚌。雞子大粒入味,碌完都食到濃濃既酒味,好滑好好食😋牛柏葉好新鮮,爽口又唔會太韌,反而好有咬口👄響鈴鮮炸炸到好脆,上枱仲係熱既,碌完再食吸晒啲湯既味更好食🤙🏻桂花蚌又大隻又新鮮,完全唔臭又無沙,碌完吸埋啲雞湯既香味更鮮,好爽口好正💋
2022-11-24 83 瀏覽
今日同屋企人黎到尖沙咀呢間熺會館,以食火鍋同粵菜為名,我地今日就率先試下呢度既火鍋,好有驚喜!😽刺身拼盤未食火鍋前我地先食呢度既刺身拼盤,今日有三文魚、赤蝦、吞拿、油甘、帶子,每樣都好鮮味,三文魚肥美鮮嫩,帶子入口即化,赤蝦爽口彈牙,油甘吞拿都好香好濃魚味,全部都好正,打邊爐前食好開胃!👅醉鴨舌鴨舌好爽好有咬口,用酒醃既鴨舌好香濃好惹味,香濃既酒味令鴨舌完全唔會腥,一條條好快就清晒啦!🐷鹿兒島日本黑豚肉黑豚肉豬味濃郁,肥瘦厚薄適中既豬肉入口即化口一,肉質好好,打邊爐岩晒!🍢熺會手打四寶丸四寶丸就係蝦丸,牛丸,墨魚丸同埋鯪魚丸,蝦丸同墨魚丸好彈好爽口,牛丸好香牛味,仲有啲牛筋,口感好好,鯪魚丸都好香魚味,但又唔會腥,好鮮味!

😽刺身拼盤
👅醉鴨舌
🐷鹿兒島日本黑豚肉
🍢熺會手打四寶丸

2022-11-21 112 瀏覽
呢間餐廳無論係店員嘅態度定係環境設備抑或紹菜嘅味道都係酒店級!店員嘅態度非常友善有禮,唔會話好粗魯。環境方面我覺得乾淨企理,而且佢哋嘅座位非常舒適。餸菜就更加唔使講真係一級棒!▪️糯米蟹🤜🏻 淨係睇到張相已經覺得味道好豐富啦,因為已經睇到用咗好多唔同嘅配料。有勁大隻蟹,入邊仲有蟹膏同埋蟹子蟹肉。令到糯米飯增加鹹香味,very yummy👅▪️黑松露蝦仁炒滑蛋🤜🏻成座山咁😍加入黑松露嘅蝦仁炒蛋味道層次更加豐富。黑松露味非常香,炒出嚟㗎蝦仁同埋炒蛋都好鬼入味。▪️熺會小炒王🤜🏻 材料好多亦好豐富,炒出嚟唔會話好油膩、好熱氣。成個整體嘅感覺都幾好。
2022-11-17 140 瀏覽
最近好忙啊😵‍💫但點都要攝啲時間食好嘢,唯有就晏晝出發喇🤣今次試咗尖沙咀一間打邊爐,餐廳環境幾有特色😍食物質素都好高😍就一於同大家介紹吓啦!先簡左個熺會館花膠雞湯鍋,雞味好濃,成個湯都好鮮甜,又唔會太搶味,入面仲好多花膠,配料都好多,比足料,花膠又滑又大舊,好多骨膠原,好正,,個鍋就咁食都正,用黎打邊爐仲一流😋😋配料方面叫左蜂巢豆腐、熺會手打四寶丸、鹿兒島日本黑豚肉,蜂巢豆腐吸哂花膠雞湯勁好食!!豆腐浸一陣先食,既香口又索左湯底嘅味道,超鮮甜👍👍四寶丸都好食,隻隻都唔同味,又彈牙,食落出係手打🤩🤩黑豚肉都唔係講笑,單看色澤已知非常新鮮,豚肉嫩滑而且很有豬肉味,唔會太肥,油脂啱啱好,正!!🤣🤣
2022-11-16 112 瀏覽
今日媽咪生日,孝順女既我緊係要帶媽咪食餐好既,我地一家就黎佐呢間熺會館食飯,大家都食得好開心!熺會館足料雞吞翅😍湯底簡佐呢個高檔既雞吞翅,一上枱見到好震撼,原隻雞上面鋪滿魚翅,湯底仲係金黃色,一睇就知係好多隻雞足料煲出黎,啲魚翅好鮮味,連埋湯一齊食好香,仲有啲蟹籽添,口感超好!雞肉又唔會鞋口,成隻雞啲雞肉仲好嫩,淨係食呢個都已經夠晒飽呀😝熺會炸黑松露餃🥟話明要食好啲緊係要試多啲野,呢個餐前小食黎,一咬落去濃濃既黑松露味湧出來,又脆又香!黃金沙炸魚皮😽呢個都係香口小食,咸蛋黃既甘香配上鬆脆既魚皮,令人食到完全停唔到口!黑白栢葉雙拼🐮柏葉好香好濃牛味,又爽又鮮,黑柏葉更加原味鮮製,口感好正!桂花蚌😋桂花蚌好大隻,新鮮既蚌完全無腥臭味,好鮮,碌完即食吸埋雞湯既濃味,入味爽脆!
熺會館足料雞吞翅😍
熺會炸黑松露餃🥟

黃金沙炸魚皮😽
黑白栢葉雙拼🐮
柏葉好香好濃牛味,又爽又鮮,黑柏葉更加原味鮮製,口感好正!

桂花蚌😋
2022-11-15 82 瀏覽
今日嚟到呢度食係因為男朋友大讚,一試真係有驚喜喎,最深刻就係個湯底。一見到有花膠雞湯鍋就立刻order, 因為真係好鍾意呢個配搭,花膠簡直係女人嘅補品。個煱一嚟到真係香噴噴呀,入面真係有滿滿嘅花膠好滿足。🥰🥰雞肉都非常足料,啖啖肉有好多嚿。個湯底都非常濃郁。相信呢個湯底無論放咩配料入去都係一流嘅。其實淨係食呢個湯都已經好夠飽,不過男朋友就想嗌多碟雞子潤一潤。醉鮮雞子如其名真係用酒浸製過,好有效咁撇除腥味,仲有淡淡酒香。配埋個雞湯真係太正。🤩🤩如果打邊爐著重湯底嘅一定要嚟呢間,同一定要試呢個鍋!

如果打邊爐著重湯底嘅一定要嚟呢間,同一定要試呢個鍋!
2022-11-14 104 瀏覽
尖沙咀呢間熺會館無論係邊爐湯底定係配料都好多種類,有高檔既有平民既,全部都好正!未食火鍋先食阿拉斯加長腳蟹,長腳蟹上枱已經煮熟佐,再過冷河,斬好一舊舊凍食既,過佐冷河既蟹肉爽甜,啖啖肉,咸鮮味十足,整啲檸檬汁就仲鮮味,正到飛起❤️💖火鍋湯底我地就簡佐椰子雞鍋,滋補好食,椰子粟米令湯底好清甜,肥美既雞就夠晒滋補,愈濃愈濃😛配料就都係普通啲既~萵筍(顏色脆綠,新鮮清甜,口感鮮嫩爽脆)💚新鮮淮山(淮山爽口鮮甜,唔會太陰渣,放湯好香) 🤍熺會館即炸響鈴(響鈴鬆脆香口,放湯唔會太淋又吸晒湯既香味,好正)💛鹿兒島日本黑豚肉(黑豚肉肥瘦適中,豬味濃郁,油脂令豬肉軟腍好食)🧡
2022-11-11 139 瀏覽
天氣一早一晚開始轉涼,打邊爐嘅季節又開始啦🤣今晚同朋友揀咗呢間尖沙咀既熺會館黎烚下烚下~湯底簡左呢個熺會館花膠雞湯鍋,服務員未放低個煲,我哋都聞到湯漑香味,已經餓鬼上身,試第一啖,一口咬落件花膠度,真係好膠好滿足,仲好足料,雞湯濃郁而不膩,雞件又滑又入味,我哋四個每人飲咗足足三碗湯先開始食其他嘢🤣🤣配料方面,醉鮮雞子新鮮唔腥,酒味香,幾好食👍👍黑白栢葉雙拼,薄切得黎,咬落去唔會點硬同鞋身,好爽😋😋熺會館即炸響鈴好鬆脆,吸哂d湯好正,食到停唔到😚最後仲有呢個醉鴨舌,酒味夠香濃,入味,鴨舌爽口,唔硬,口感好食!!😆😆
2022-11-10 90 瀏覽
📍是日餐點📜熺會館足料雞吞翅湯底新鮮淮山熺會手打四寶丸冰火魷魚美味指數:✔️✔️✔️✔️✔️今日講緊呢間餐廳都真係幾好味,湯底叫咗一個雞翅湯,並唔係雞翼嘅意思係原隻雞加配魚翅嘅湯底!好濃郁嘅雞味,一上枱已聞到😛食落去雞肉滑脫脫。入邊都真係幾足料😍另外我覺得呢度有得揀淮山做配料都幾好,通常淮山都係喺中藥或者滋補湯入面先見到,但其實亦可以攞嚟打邊爐👍🏻手打丸有四款,每款兩粒。由於係所打嘅關係,所以餐廳會計算份量,大家記得要預約😋我覺得丸都幾好食🤤彈過彈彈波🤭冰火魷魚係Mvp😎冇諗過咁好食囉!煙煙人人有咬口😆好快比我地一人幾條食哂😆
📍是日餐點📜
熺會館足料雞吞翅湯底
新鮮淮山
熺會手打四寶丸
冰火魷魚
美味指數:✔️✔️✔️✔️✔️
2022-11-09 95 瀏覽
今次同家姐去嘅係尖沙咀既熺會館,聽就聽得多,都幾期待去。我地book左6點,所以唔多人,走嘅時候就多,店內裝修簡潔乾淨,都唔錯的。⭐️深海活魚刺身見有刺身,即刻叫左黎試,黎到份量十足,呢款刺身好鮮甜,淡淡地,好爽口,食得出好新鮮!😋😋👍⭐️黑松露蝦仁炒滑蛋炒滑最怕老,黎個完全唔會,好滑!仲好夠味!黑松露味都好濃郁,蝦仁好彈牙,好有蝦味,冇冰鮮味,值得一讚👍👍⭐️糯米飯冬季就最適合來一碗熱騰騰的糯米,飯糯米飯炒得乾身、粒粒分明,口感煙韌有咬口。臘腸、臘肉、蝦米香口但不油膩,啖啖都食到臘肉、臘腸、膶腸,有飽足感,非常惹味
⭐️深海活魚刺身
⭐️黑松露蝦仁炒滑蛋
⭐️糯米飯
2022-11-08 81 瀏覽
一上樓梯就見到好大個酒櫃,超好拍照~💕天氣開始冷,想食麻辣火鍋🤤有房間坐 可以安靜地底享用晚餐💕坐得舒適,性價比高😍👉🏻麻辣火鍋湯底真材實料~香麻辣👉🏻鵝腸都洗得乾淨 口感爽脆❤️油甘魚腩刺身🧡牡丹蝦刺身💛牛小排💚黑松露墨魚滑💙鵝腸💜貴妃蚌🖤脆肉鯇魚腩🤍牛黃喉🤎窩荀食物都超新鮮~ 還有活魚刺身啊大家係尖沙咀可以過嚟試下😋係山林道非常方便💕📍 熺會館 (尖沙咀)尖沙咀山林道29-31號廣利樓1樓
一上樓梯就見到好大個酒櫃,超好拍照~💕
天氣開始冷,想食麻辣火鍋🤤
有房間坐 可以安靜地底享用晚餐💕
坐得舒適,性價比高😍
👉🏻麻辣火鍋湯底真材實料~香麻辣
🤎窩荀

食物都超新鮮~ 還有活魚刺身
大家係尖沙咀可以過嚟試下😋係山林道
非常方便💕

📍 熺會館 (尖沙咀)
尖沙咀山林道29-31號廣利樓1樓