2023-01-16 83 瀏覽
我帶大家去到夾蝦蝦活動,之前自己都去過屯門嗰間幫襯,今次去到元朗唔知質素係咪都咁好呢?肉類同蔬菜都非常齊全,供應充足仲可以煮撈面元朗嘅蝦比較細隻,死蝦都算多,見到好多都主要食海鮮,但都好甜美,蝦肉好飽滿海鮮應有盡有,有燒魷魚,沙白,貴妃蚌,螺,鮑魚,青口,仲有肥美嘅生蠔等等最緊要仲有唔同款嘅魚,大眼雞,䱽魚,馬友等可以自己揀配料,配合燒生蠔,令到生蠔更加入味蠔方面已經算比較肥美,識過好多間都只係得蠔皮鮑魚方面,雖然細細隻,如果乾燒我覺得冇咁好食,可以食完帶子或生蠔,用佢嘅殻整熟啲鮑魚,飽魚先冇咁乾,好彈牙烤魚切勿錯過一條魚兩份食,可以食好多唔同款嘅魚,每條都好新鮮,魚油好多,烤得好香而且佢提供嘅魚,魚刺並唔多,基乎冇細骨芝士大啡菇,出面食一嚿都要20幾蚊食返兩三嚿都覺得好抵自己燒嘅大啡菇特別多汁入味,啖啖的芝士可以拉絲,非常滿足飯後甜點,除咗雪糕之外,仲可以自製蜜糖燒菠蘿,食得太飽,仲可以解膩雪條雪糕都好多款式,啱晒帶埋小朋友嘅你放總結10分會比6分,店員態度可以接受,如果要求蝦質素高嘅我建議去第二間分店屯門會開心啲,但其他海鮮都唔輸蝕,好抵食,滿足海鮮自由

肉類同蔬菜都非常齊全,供應充足

仲可以煮撈面

最緊要仲有唔同款嘅魚,大眼雞,䱽魚,馬友等

可以自己揀配料,配合燒生蠔,令到生蠔更加入味
蠔方面已經算比較肥美,識過好多間都只係得蠔皮

烤魚切勿錯過
而且佢提供嘅魚,魚刺並唔多,基乎冇細骨

芝士大啡菇,出面食一嚿都要20幾蚊
食返兩三嚿都覺得好抵
自己燒嘅大啡菇特別多汁入味,啖啖的芝士可以拉絲,非常滿足

雪條雪糕都好多款式,啱晒帶埋小朋友嘅你

2023-01-16 50 瀏覽
燒蝦蝦係元朗,場地好大,有啲地攤檔既感覺,好似去佐泰國街邊燒烤咁,又食足兩個半鐘,好chill!呢度啲蝦係水池游黎游去,水池有啲位係枱邊,好方便,夾完就可以拎上爐即燒,啲蝦大大隻又生猛,彈黎彈去,但一燒熟就真係好香,香味四溢,蝦肉又彈,呀仔可以試下夾,玩得不知幾開心🫶🏻一家大細黎幫小朋友放下電就岩👨‍👩‍👦另外唔同款式既時令海鮮都係任燒,我地好中意食蠔,蜆,扇貝同魷魚,可以自己調味,好似我地咁就加佐辣椒去燒蠔🌶️惹味香口,啲海鮮好鮮唔係急凍既,超正!仲有唔同既肉俾我地任燒,好多串好既串串,雞肉串,雞軟骨,腸仔呢啲都有,岩晒小朋友口味🍢漢堡扒都有,呀仔平時食開麥當勞早餐既見到勁興奮😂燒佐好多塊黎食,回晒本呀!😆
2023-01-13 62 瀏覽
燒蝦蝦係做流水蝦放題既,一個放題食兩個半鐘,流水蝦,海鮮,肉類都任燒,仲有熟食串燒任食,仲要有裝修,成個感覺好chill好正!任燒唔嬲海鮮🤪呢度既海鮮係任夾任燒,自己出去慢慢簡,海鮮係新鮮當日運番黎既,放上冰層俾食客夾,夠晒保鮮😉我地食佐扇貝,大蜆,魷魚,墨魚仔,鮑魚,全部都好鮮味,濃濃既海水味證明真係即日新鮮既,啲蜆同扇貝燒完都好痴殼,新鮮!流水蝦🦐💦主角流水蝦食到我地流晒口水,係水入面游住水既蝦一夾上黎燒完就食真係好鮮好正,爽嫩既蝦肉香甜好食,少少調味就夠晒,多多都有得我地夾,慢慢夾慢慢燒,爽爽的😝值得一提係呢度既爐有兩層架,每層都幾長,好貼心,唔怕唔夠位燒野食🔥
任燒唔嬲海鮮🤪

流水蝦🦐💦

2023-01-11 76 瀏覽
👧🏻有咩好笑~🤎作為阿媽見到自己啲仔女夾蝦夾到咁開心,由好論盡到可以自己夾完之後拎去燒,真係滿滿嘅滿足感。不得不讚嘆一句我啲仔女真係大個啦🥺做咗人哋阿媽之後其實只要小朋友食得開心玩得開心我自己就已經笑得好開心😆🤎多謝朋友介紹呢一間放題店俾我哋,因為入邊餐廳嘅職員都好細心照顧我嘅小朋友,勁有禮貌👍🏻👧🏻有咩好燒?🤎犀利啦,呢度真係好多嘢可以拎黎燒,除咗有喺我哋旁邊嘅流水蝦之外,大家仲可以去到自取枱嗰度拎唔同嘅食品🤫款式都幾多㗎👅除咗有海鮮類仲有蔬菜類同埋肉類可以任君選擇。👧🏻媽咪好唔好食呀?🤎好好食呀真係雖然我兩個女都仲係好細個,但係佢哋竟然知道式海鮮,最好就配蒜蓉辣椒😳自己好乖咁拎咗啲調味料返嚟俾我,作為阿媽已經好感動了。
👧🏻有咩好笑~
👧🏻有咩好燒?

👧🏻媽咪好唔好食呀?
2023-01-10 40 瀏覽
元朗呢間燒蝦蝦係屯門都有分店,聽朋友講呢間好抵食但一直無機會試,今日終於同老公黎到,果然無令人失望!流水蝦絕對係主角,亦都絕對出色,真係童叟無欺!成個水池有數唔盡既流水蝦,每隻都生猛係咁游,等住我地夾🤫夾佐上黎未燒到可以放落水桶養住先,啲蝦好大隻,好鮮好甜,香濃好食!呢度其他海鮮、肉類都係任燒,海鮮我食佐勁多,因為真係爆新鮮爆正!海鮮連花螺都有得燒,仲有蠔,扇貝,白沙蜆呢啲,啲螺好甜好正囉!我勁中意食😍蠔同扇貝我地落佐辣椒蒜蓉去燒,惹味到爆!仲有其他串燒,熟食,甜品都係任食,正呀🤭

仲有其他串燒,熟食,甜品都係任食,正呀🤭
2023-01-10 48 瀏覽
呢間燒蝦蝦一直都bookmark左好耐,今次襯放假就黎試下。呢間流水蝦場食放題😍2.5小時任飲任食,海鮮和肉類全部都係任食,食物選擇好多,我地食左好多野!⭐️呢度放題主打留流水蝦,自助形式,有海鮮區,肉食區,甜品區等等,一坐低就見到座位側邊都有大大個蝦缸😁😁⭐️海鮮區有十多款新鮮海產選擇,有蠔、鮑魚、扇貝、貴妃蚌、螺等等,黎到當然要先燒流水蝦,現場水缸啲蝦隻隻都大隻又生猛,鮮蝦當然爽口又甜美,蝦味超濃,好多仲有大大舊蝦膏😆😆⭐️另外特別推薦燒波蘿,燒菠蘿味甜多汁,外面燒到脆脆地,熱熱地咁食真係好多汁好好食😋😋😋😋食過返尋味!下次要再同其他朋友黎!!
元朗美食一日遊🦐今次嚟到呢一間就係人氣餐廳燒蝦蝦🤪,任食兩個半鐘流水蝦,食到你飽到行唔郁🤰🏻✨有咩好野食?當然係海鮮❤️流水蝦、扇貝、蠔、鮑魚、墨魚、蟶子等等嘅新鮮海鮮任你選擇,多達十幾款,總有一款岩你心意👅特別係佢哋個流水蝦🦐啲蝦真係好生猛㗎!唔知係咪啲蝦做得運動多,肉質特別彈牙,食到我笑哈哈😆✨有咩好野食?仲有大量蔬菜 ❤️啲蔬菜多到我以為自己去咗街市🤣,想食乜就有乜!辣椒、金菇、娃娃菜、韭菜全部都有齊!自己就認為燒嘅話一定係韭菜味最濃郁🫣,另外仲有私心推介菠蘿,真係非常之清甜。✨有咩好野食?仲有大量串燒、炸物、肉類、甜點 ❤️多到不能盡錄,自己嚟食下就知道有幾正呀🤪
✨有咩好野食?當然係海鮮❤️

✨有咩好野食?仲有大量蔬菜 ❤️

2023-01-07 131 瀏覽
殺入元朗🎶🎶🎙🎙燒蝦蝦元朗店性價比高,人均三百頭,玩得食得一家大細啱哂!!!📝📝📝📝📝座位闊落,每個座區都分別放水缸活蝦,唔會一堆人去同一位置捉蝦,Nice夾完活蝦,餐廳好貼心,附有冰筒同冰俾自己去refill,冰鎮住活蝦,放便一陣燒👍海鮮種類甚多魷魚,鮑魚,扇貝,螺,青口魚都有幾款,大眼雞,魚肉類都齊,大路雞豬牛都有,推介:羊架好味,加埋孜然粉辣粉,香!!大頭蝦多膏,沾佢地自家泰式辣汁,辣!!另外要讚,就係調味料勁多選擇,俾你自由發揮,整咩味海鮮我就自煮:啤酒加辣蒜油花螺牛油蒜蓉芝士粟米啤酒汽水任飲,仲要有花茶個爐上下兩層都燒得,用盡呢兩個半鐘😅🤣🤣🤌熟食都有幾款,間場等燒熟,食下頂住又得📍📍📍燒蝦蝦 (金福閣)元朗西裕街5-11號金福閣地庫

殺入元朗🎶🎶🎙🎙

燒蝦蝦元朗店

性價比高,人均三百頭,玩得食得
一家大細啱哂!!!

📝📝📝📝📝

海鮮種類甚多

魷魚,鮑魚,扇貝,螺,青口
魚都有幾款,大眼雞,魚

肉類都齊,大路雞豬牛都有,

推介:羊架好味,加埋孜然粉辣粉,香!!
大頭蝦多膏,沾佢地自家泰式辣汁,辣!!

另外要讚,就係調味料勁多選擇,俾你自由發揮,整咩味海鮮

我就自煮:

啤酒加辣蒜油花螺
牛油蒜蓉芝士粟米

啤酒汽水任飲,仲要有花茶

個爐上下兩層都燒得,用盡呢兩個半鐘😅🤣🤣🤌

熟食都有幾款,間場等燒熟,食下頂住又得

📍📍📍
燒蝦蝦 (金福閣)
元朗西裕街5-11號金福閣地庫

2022-12-17
午餐
2023-01-06 81 瀏覽
呢間燒蝦蝦係做流水蝦放題,我見過最多野食既一間放題,仲要食足2.5小時,真係蝕住本黎做,一世人起碼要試一次先唔會後悔🫣流水蝦任食既流水蝦都真係任夾,仲要好新鮮,好大隻,落啲鹽就夠味,食到夠本,又可以玩👍🏻任食肉類配料流水蝦任食就一定啦,其他肉類同立雜嘅配料都係任食,放晒係度任夾任燒,我好中意食呢度既雞肉串同雞軟骨,日式雞肉串本身有燒汁,一燒就好香,雞軟骨又好爽脆,少少鹽就已經好咸香🤭岩晒bbq既豬腩肉同埋豬仔髀都有,勁腍勁好食囉!🤤任食海鮮唔同海鮮都係任食,種類多多,每款都好新鮮,我最愛係呢度既蟶子,完全無沙,又夠大隻夠肥,好鮮甜好肥美,不得了呀🤩任食甜品呢度連甜品都任食,有唔同款,果tiramisu杯勁好食囉,絕對不比甜品店食既差呀!🥧🧁🍰🍮
流水蝦
任食肉類配料
任食海鮮
任食甜品
上個星期五的中午,我吃了自己hahahahaha哈哈哈哈哈!🤣🤣我們來到位於元朗金福閣的燒蝦蝦🦐🔥🔥🔥,很久沒吃流水蝦放題了,記得對上一次是剛流行流水蝦時和屋企人吃。中午放題時間由11:30至16:00🕓,平日人不是太多,我們可以慢慢吃、慢慢拿食物。💖放題飲品和食物選擇都很多,分海鮮區、串燒區、粉麵區、甜品區。😍😍以下是我較喜歡的食物,🤤🤤流水蝦🦐來到這裡當然就是要吃蝦吧!每個座位旁都靠著一個水缸,可以自己夾蝦上來放在冰水桶內,再拿來燒,這裡的流水蝦也不少,很新鮮!吃下去彈牙爽口鮮甜!😋😋特別謝謝食神男友幫我這個豬女友剝蝦~🍤🥹🥰燒扇貝我平時也很喜歡吃扇貝,覺得鮮甜味美,這裡的扇貝加上粉絲味蒜或者牛油芝士一起燒,更添滋味,十分好吃!🥳🥳燒菠蘿🍍吃到感到肥膩時,最喜歡吃燒菠蘿,甜甜酸酸,很解膩,每次燒烤必吃!😛飲品方面,這裡有包像啫喱包裝的雜莓🍓🫐果汁低糖飲料,有點特別,酸酸甜甜,我很喜歡喝!💕😚😚甜品方面,我推介蜜瓜🍈雪條和大版士多啤梨🍓味牛乳,好滿足啊!😋🥰笑哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈😆Info店名:燒蝦蝦地址:元朗西裕街5-11號金福閣地庫

以下是我較喜歡的食物,🤤🤤

流水蝦🦐

燒扇貝
燒菠蘿🍍

笑哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈😆

Info
店名:燒蝦蝦
地址:元朗西裕街5-11號金福閣地庫
2023-01-04 56 瀏覽
😳超級推介,大家食呢間餐廳💯,暫時呢間餐廳係我心目中嘅排名係Number1🤣,因為真係幾抵食!我收工8點幾仲有9折😛食足兩個半鐘😎每張枱嘅旁邊都有一個大魚缸,入邊裝滿左蝦蝦,唔係普通嘅細蝦仔,而係超級大隻嘅蝦,佢哋好似全部都好開心咁游得好快!夾到佢之後記得即刻放落冰筒入邊將佢凍暈,如果唔係佢真係「生蝦咁跳」,好跳到啲水彈晒出嚟,同埋好唔人道㗎,監生拎去燒!另外呢度仲有其他唔同嘅配料可以攞,我自己最鍾意佢個海鮮區,因為有好多扇貝可以攞😍岩哂我,除咗海鮮仲有其他肉類同埋蔬菜類🥬鍾意食咩就食咩,全部都係任夾冇限制‼️

2023-01-03 59 瀏覽
好搞笑啊,今日第一次嚟呢間餐廳未試過食流水蝦嘅我同埋我阿妹搞出個大頭佛😵我哋以為喺魚缸入邊夾咗出嚟嘅大頭蝦可以直接放落去燒烤爐上面燒🥹點不知發現佢係咁彈下彈下之餘,仲要飛晒啲水上嚟😭呢個時候好彩職員拔刀相助,佢話俾我哋知原來要自己用個筒裝啲冰!要冰嘅原因係因為,我哋夾完啲蝦要放落冰筒度凍暈佢🧐咁就可以確保啲蝦唔會彈來彈去😎除咗燒蝦之外,呢度仲有其他海鮮,我都幾鍾意食青口㗎,所以就攞咗啲返嚟一齊燒!我阿妹仲話俾我知呢度好貼心🫀因為會有一啲調味料俾大家調味,食落去嘅海鮮就更加正😳
2023-01-03 66 瀏覽
最近天氣凍冰冰,想燒烤但又不想在戶外捱冷風,所以特登入元朗食『燒蝦蝦』,可以室內舒舒服服燒嘢食~5點半左右入座,已經有不少食客。店員帶我們去角落坐位,去取冰後就可以自由夾蝦了~超大隻又生猛!店員見夾得7788會再放一堆新蝦入水缸,所以真的是無限放題!蝦不用燒很久已熟透,每隻都肉質鮮嫩,重點是超多膏!!就算不調味都已好好食,食到人慾擺不能~除了蝦,另外亦有大量海鮮無限量供應:蠔、螺、蜆、扇貝、蚌……全都新鮮夾大件,個人最喜歡蜆,鹽都不用加,單單是海水和肉本身鮮味已很美味~燒爐看起來不大,不過上下層都可用,所以同一時間都可以燒很多。當然還有各種肉類蔬菜,應有盡有!熱食也有不少選擇,鹽燒蝦、炸雞、炸粟米餅、炒伊麵、雞翼、炒菜等,食埋真的飽到上心口lol連甜品和雪糕雪條都有大量選擇,簡直覺得自己似在酒店吃自助餐!飲品櫃都有3個,有汽水又有茶類,都是任選任飲~竟然還有花茶專區!可以自行選擇茶葉和配料,即場沖杯養生花茶下下火。超滿足的一次燒烤無食,而且價錢一點都不貴,晚市一人$400左右,超抵食,一定會再來!

當然還有各種肉類蔬菜,應有盡有!

甜品和雪糕雪條都有大量選擇,簡直覺得自己似在酒店吃自助餐

飲品櫃都有3個,有汽水又有茶類,都是任選任飲~

2022-12-17
2023-01-02 63 瀏覽
放長假期食好啲,去咗遠少少,又豪少少,試吓「玩」即捉即燒游水蝦🦐😍本身以為好好玩嘅捉蝦活動,因為啲蝦好生猛,要快恨準先夾到,都有少少難度同刺激🤣 夾到隻蝦之後要放佢地落啲冰度暈一暈,咁燒嘅時候先唔會掙扎~除咗有蝦燒,原來仲有好多唔洗捉嘅海鮮任拎🤣 有鮑魚、扇貝、唔同種類嘅貝類、蠔、成條魚😂、仲有魷魚!行到最後仲有個調味站,可以自己加蒜蓉等嘅配料,其中我地encore咗好多次扇貝🤤🤤🤤 貪佢粒肉又大,又好快有得食🤣🤣個燒烤爐有兩層,喺上面燒緊海鮮嘅時候可以喺下層燒吓薄啲嘅肉同菜,我地仲善用咗下層嘅優勢,整咗芝士大啡菇😍😍😍 係拉絲嘅芝士😍😍😍 雞翼怪當然要燒嚟試吓~ 都醃得好入味🤤喺等緊嘅時候仲有熟食!有已經燒好咗嘅蝦同其他菜式🥰 雖然自己燒蝦好玩,但人地燒嘅蝦好似燒得仲好🤣 唔怕燒到太熟😂 燒海鮮同食燒肉一樣都要練習多啲先得😂 我地都有參考隔離同問店員啲嘢食點燒,好似做實驗咁試吓唔同嘅燒法,好好玩🤣🤣🤣 最重要嘅係可以自己夾,每款可以試少少,慢慢試到成功🥳

2023-01-01 65 瀏覽
元朗分店比屯門分店大啲🪄座位都舒服啲 都係一個大蝦缸自己夾🍤🍤啲蝦好活躍, 五容易捉㗎😆蝦肉好彈牙 隻隻都新鮮又大隻, 超多膏 正💕任飲任食燒海鮮🦪🐟食物選擇好多💓大好滿足!海鮮有不同蜆、鮑魚、魚、青口、生蠔 、墨魚仔、蜆 、魷魚扇貝、帶子 等🙌🏻🙌🏻扇貝真係好新鮮,肉質嫩滑鮮甜👏🏻👏🏻 好多蛋白質同鈣 ,好健康 👏🏻好正肉類都有唔少選擇, 雞軟骨 、雞髀 、 羊架、 牛仔 骨, 好多好多🪄隔離串燒區有肉類、丸 類、蔬菜類好多選擇,有金菇、番薯、粟米、菠蘿、南瓜粉麵區:可以自己揀麵自己煮好特別

元朗分店比屯門分店大啲🪄座位都舒服啲

粉麵區:可以自己揀麵自己煮好特別