2019-11-04 1424 瀏覽
係荃灣既一間睇落唔起眼,但由於成日坐小巴都會經過。每次行話都比佢既海報圖片吸引左,今日見自己一個,就籍今次機會試下。當日我食果陣做緊感謝祭:「叫兩碗,第二碗半價。」好抵食!但可惜我果日自己一個人,食唔到兩個飯🥺係云云選擇之中,叫左個三色丼個飯睇落好細個,點知食完飽到不得了!值得一提既係,佢個三文魚係好厚。不分兩啖食😋😋😋甜蝦同埋油甘魚都好新鮮,融雪處理得好好!唔會食到碎冰/太凍。午餐晚餐同價,下次我會食dinner同三五知己不仿去試試😍

係云云選擇之中,叫左個三色丼

三色丼
個飯睇落好細個,點知食完飽到不得了!

值得一提既係,佢個三文魚係好厚。不分兩啖食😋😋😋

午餐晚餐同價,下次我會食dinner
同三五知己不仿去試試😍
三色丼
2019-10-29 1013 瀏覽
係網上見到優惠做緊第二碗半價😋所以心思思想黎試下見到餐牌選擇都幾多,有唔同嘅丼飯、拉麵、刺身、小食,同埋季節限定推介。我就嗌左三文魚帆立貝丼😋影出黎就無餐牌上嘅相咁靚🤣但三文魚同帆立貝都好大舊,三文魚嘅魚油好豐富,帆立貝味道好鮮甜,可惜嘅係壽司飯太淋,有啲痴埋左一齊。整體黎講有改善空間但價錢的確幾抵食!
係網上見到優惠做緊第二碗半價😋所以心思思想黎試下

我就嗌左三文魚帆立貝丼😋
三文魚帆立貝丼

整體黎講有改善空間
但價錢的確幾抵食!
2019-10-22 937 瀏覽
爆丼丼位於平日搭開嘅小巴站頭,所以我已經留意咗一段好長嘅時間。門外嘅海報好吸引,每次都流晒口水咁,但次次都只係過門而不入,見佢可以响競爭咁大嘅荃灣生存到,應該都唔係泛泛之輩!今日我為咗避開人流,專登過咗 lunch hour 先去,去到入面一個人都冇,嚇得我吖!店內面積唔算大,但非常乾淨企理,坐得好舒服。最近有優惠,第二碗半價(以價錢較低計算)。所有今日一於試吓佢哋嘅鎮店之寶 - 四重爆丼,安格斯牛肉鵝肝丼(贈送飲品或味噌湯)。等咗一陣,四重爆丼就上枱喇!真係非。常。震。撼。真係同海報一樣,只係size 不似預期啫!你以為大大碗,其實只係同普通飯碗差唔多,但飯量都有一碗多啲,一般女士或細食男士都夠飽嘅!海膽佔咗一半,份量有一板咁多,仲4大隻帶子、佔咗1/4 嘅三文魚籽,中間有吞拿魚他他。海鮮新鮮冇異味,大口大口咁食,非常滿足。等咗十分鐘左右,安格斯牛肉鵝肝丼就上枱喇!因為佢要即叫即做,保證熱辣辣先好食。安格斯牛肉味道濃郁,牛肉分量好多,食極都有。牛肉烤至微焦非常香口,配以偏甜醬汁,配飯一流。鵝肝有兩大片,煎至脆邊入口即溶,原本以為唔夠飽,點知一碗就已經大滿足!以午餐嚟講,真係幾貴吓,但

- 四重爆丼,安格斯牛肉鵝肝丼(贈送飲品或味噌湯)。

等咗一陣,四重爆丼
就上枱喇!真係非。常。震。撼。

一流

以午餐嚟講,真係幾貴吓
,但偶爾當獎勵自己食餐好味高質嘅海鮮丼,佢係唔錯嘅選擇

2019-10-16
午餐
2019-10-02 1068 瀏覽
夲身點一第二碗有半價既丼是到九月但職員話老闆想做到十月 唔知真的還是要再決定不過今天既然來到梗係不能錯過呢個優惠啦。基本上我食番上次既海鮮丼朋友就點了四色丼未食就已知食不哂、果然是的希望優惠再延長啦

不過今天既然來到梗係不能錯過呢個優惠啦。

基本上我食番上次既海鮮丼朋友就點了四色丼

未食就已知食不哂、果然是的

希望優惠再延長啦
2019-09-30 679 瀏覽
在荃灣區返工近一星期,今日自己一個出外食午飯,行經這間食店,鍾意食魚生的我,就入去試下。粒粒魚生丼,份量幾多,裏面魚生粒有三文魚,油甘魚,吞拿魚,希靈魚,同好多蟹籽,有汽水,都只係$62,仲免加一,抵食
2019-09-30 561 瀏覽
有一日呢間嘢做緊優惠,第二碗半價!即刻覺得好抵,仲要睇相見到好吸引,即刻就走去試下啦~~平日既晚飯時間,特登早啲黎拎定位,都有十幾個人等位架,好彩都唔算等得耐,大約四個字到就入得去啦!一打開menu好多選擇,我呢啲選擇困難症既人揀左好耐,決定同男朋友揀左呢兩款!個四色魚生丼整到好似新式既甜品咁,好得意,顏色咁靚,胃口都大開添!但好誇張好大碗架原來,啲魚生仲好新鮮鮮甜~我地兩個本身餓住肚過黎食,都不敵佢咁大杯,食唔哂真係好唔意思,但真心好味既

• 四重爆丼
2019-09-23 589 瀏覽
$100唔洗 就食到超足料既魚生飯 好驚喜超中意食魚生既我 第一次食唔哂啲魚生魚生好厚切 新鮮 仲有第二碗半價優惠 雖然對個九龍人尼講有啲遠但好想趁優惠期再光顧多次真心讚~~
$100唔洗
雖然對個九龍人尼講有啲遠
但好想趁優惠期再光顧多次
真心讚~~
2019-09-01
20 分鐘 (堂食)
2019-09-23 558 瀏覽
魚生飯第二碗半價上月去左荃灣呢間爆丼丼食魚生飯。因為上網見有PROMOTION,第二碗半價優惠,睇相吾錯,所以試下。都多人排隊,都要等15分鐘先有位。叫左個最貴既,終極爆丼$298同四重爆丼$208,半價計平價果個,所以四重爆丼半價,減$104。多人關係,都等左陣,野食先到。四重爆丼有海膽、三文魚籽、帶子、拖羅、拖羅蓉,味道都OK,魚生還好,但不算特別新鮮,拖羅凍冰冰,好似係雪櫃拎出黎剛剛攤凍,飯都OK。終極爆丼有9款刺身,分別是海膽、牡丹蝦、帆立貝、三文魚腩、拖羅、炙燒左口魚裙邊、劍魚腩、油甘魚和三文魚籽,分量非常大兜,兩個女仔Share食都無問題,加埋飯過麵鼓湯。炙燒左口魚裙邊好食,夠肥,不過燒的吾夠多。埋單就算第二客半價,都$442,相對下,都係食魚生飯,我會比較喜歡旺角的爆X屋。
魚生飯第二碗半價

上月去左荃灣呢間爆丼丼食魚生飯。

都多人排隊,都要等15分鐘先有位。

多人關係,都等左陣,野食先到。

四重爆丼

終極爆丼

炙燒左口魚裙邊好食,夠肥,不過燒的吾夠多。

$221 (早餐)
2019-09-22 325 瀏覽
見爆丼丼做堅超抵食嘅第二客飯半價,就襯住星期六同朋友入荃灣試試。去到攞飛等位,15分鐘島就有得入座。叫左一個四重爆丼同一個極上海鮮丼。極上海鮮丼有三文魚腩、油甘魚、帆立貝、牡丹蝦同一小份海膽。三文魚腩非常厚切,好新鮮口感亦超滿足;牡丹蝦好多膏,好大隻;帆立貝亦好鮮甜。一次過試到咁多款超新鮮超好味嘅魚生,Like!四重爆丼:海膽(大量)、三文魚籽、帆立貝、拖羅+拖羅蓉。海膽一啲腥味都冇,好鮮甜,而且份量超多。算得上係驚喜;拖羅蓉味道好濃,非常好,唔似得平日外面成日食到淡茂茂嗰啲;三文魚籽同樣冇腥味,好香好甜。兩個飯嘅魚生份量都非常多,同飯嘅比例接近係1:1架。計左第二客半價再加埋一,兩客超足料魚生飯夾埋先360蚊,超值之算!

去到攞飛等位,15分鐘島就有得入座。

叫左一個四重爆丼同一個極上海鮮丼。

一次過試到咁多款超新鮮超好味嘅魚生,Like!

四重爆丼:海膽(大量)、三文魚籽、帆立貝、拖羅+拖羅蓉。

兩個飯嘅魚生份量都非常多,同飯嘅比例接近係1:1架。

• 四重爆丼
  • 極上魚生丼
2019-09-16 460 瀏覽
見到fb有介紹 仲有第二碗半價優惠 賣相又ok 所以就過黎試下好唔好味~~分別叫左北海道丼,辣味牛仔骨丼,炸餃子同三文魚親子卷。覺得北海道丼都唔錯,入面有吞拿魚蓉,三文魚,帶子,油甘魚,劍魚。個人覺得三文魚同帶子都好好食,三文魚夠肥同新鮮,帶子都無苦味,但係油甘魚比較“un”,無質感,而劍魚都好腥 如果系呢個價錢上就感覺無甘抵拉牛仔骨丼都係好“un”,味道還可以接受。反而小食有驚喜,炸餃子夠脆同好多汁,三文魚親子卷超好味 必食如果下次黎我唸我係為左小食而黎😂😂
分別叫左北海道丼,辣味牛仔骨丼,炸餃子同三文魚親子卷。
牛仔骨丼都係好“un”,味道還可以接受。
如果下次黎我唸我係為左小食而黎😂😂
牛仔骨丼
炸餃子
炸餃子
  • 三文魚親子卷
好耐之前食過一次幾難忘,因為好大碗同刺身好厚好新鮮。今次見到有promotion就再去幫襯喇 係平日放工後去食,諗住打去問定留位,點知店員態度麻麻,一口話full哂同唔知要等幾耐就收咗線(感覺上佢好似唔憂做咁🤣) 由於好想食,就決定排隊都食,點知一去到 其實入面有幾枱係吉架囉😂 anyway 可能係啱啱走姐☺ 但今次整體嘅水準都係差咗 失望🤡——————————————————🍣極上魚生丼 $188上次來都係呢個,所以可以比較吓🤪 整體都係新鮮嘅,海膽係鮮甜👍🏻 三文魚都好厚😎 帆立貝都大舊🤪 不過赤海蝦嘅味道就差小小😣 好似無咩蝦味? 整體都OK la 不過真係好多飯XD 由於魚都有豐富魚油 所以真係食到滯🤣 -🍱四重爆丼 $208呢個係以海膽同吞拿魚為主打🙂 海膽都係好食嘅 甘甜🤪 不過個吞拿魚就唔係咁新鮮咁喇🥴 三文魚籽正常喇,但我本身都唔好呢味嘢🤪🤪 呢個飯如果可以將吞拿魚轉成帆立貝就正正子喇🤩-🐤七味雞軟骨粒 $42即叫即炸,幾大粒,同埋好有咬口🤓 份量都幾多 抵食啊🤪 不過注意熱氣喎🤣——————————————————💰設加一服務費🕰星期一至日 12:00 - 22:3
——————————————————
🍣極上魚生丼 $188
🍱四重爆丼 $208
🐤七味雞軟骨粒 $42
——————————————————
💰設加一服務費
🕰星期一至日 12:00 - 22:30
🔄Encore 指數 7/10 (扣分位: 飯太黏,漿住個口🤢)
‼️第二碗丼飯半價優惠日期:2019年8月7日 - 9月30日
2019-09-02
2019-09-05 724 瀏覽
早前見到這間餐廳網上評價不錯,今晚和老公去試一下,之前網上很多人說要排隊,但今晚星期二我們大約8:30pm到餐廳,餐廳內不算多人,立刻有位。我點了一個四重爆丼,老公點了一個安格斯芝士牛肉丼。今天第二碗丼有半價優惠。我點的這個丼比我想像中少很多,約一個小飯碗的大小。四重爆丼有兩片toro、兩片帶子、三文魚子、吞拿魚腩蓉和海膽。先不說魚生的質量,這個飯很硬,真的很硬,比法國risotto還硬,中間部份好像不太熟的感覺;第一次吃這麼硬的日本飯,絕對敗筆!Toro、帶子還可以,三文魚子、吞拿魚腩蓉很一般,那個海膽認真苦,苦到眼水都標,不知道因為不新鮮還是品質的問題會這麼苦,總之相當差!我對這個丼感到十分失望,這質素的食品為何會有好評,為何會有人覺得美味呢?我要求不是那麼高吧。。。。。另外,老公說他的安格斯芝士牛肉丼尚算不錯,也很夠熱,他那個飯是正常的,不會很硬;但是份量太少,食完好像未食東西似的。結帳$310,價錢不是貴,但真的相當難吃,難吃的食物貼錢也不想吃。整體只是魚生丼岀問題,熱食飯和服務也行,希望會有改善,雖然我不會再光顧。

四重爆丼
安格斯芝士牛肉丼
2019-09-04
  • 安格斯芝士牛肉丼
2019-08-31 596 瀏覽
好彩的,原來做緊一周年優惠,點兩個丼,平價點的有半價,當然唔會放過呢個優惠時刻啦。不過要早25分鐘去攞位因為都挺多人食的,荃灣區來講經常食店都要排隊,而今次仲有做優惠那更加不例外啦。點了爆丼四重奏$208有海膽,拖羅碎,魚子仲有帆立貝我就點了極上三文魚丼,188元有蝦,帶子,厚切三文魚同劍魚。說實話,食物質素中規中矩都可以再去食多一次,因為真的很抵食,仲要是厚切三文魚,海膽沒腥味此外,贈送的湯出奇的岩我口味,不濃很好入口

點了爆丼四重奏$208有海膽,拖羅碎,魚子仲有帆立貝

我就點了極上三文魚丼,188元
有蝦,帶子,厚切三文魚同劍魚。

此外,贈送的湯出奇的岩我口味,不濃很好入口

2019-08-27 624 瀏覽
經朋友介紹黎到食飯,睇網上d介紹又幾吸引,加上咁啱有第2碗半價優惠,就今日滿心歡喜黎到,咁因為多左個小朋友食唔到魚生飯,就叫左個$65既熟飯比小朋友啦,咁食飯不嬲要照顧小朋友先,後先再叫魚生飯我地大人食,原先已問左一位員工係計魚生飯,之後再問果個鄉音亞姐話生熟飯都計,咁其實佢地講乜都得啦,2個員工既答案唔一樣,咁再落單時我地就話可唔可以分單,落單果個話可以,之後去到鄉音亞姐果到入單又話唔可以,仲話如果一個一個就同我地分,2個2個就唔比分,咁係咩道理。我地只不過想分開小朋友食果張單都唔得,連分枱都話唔得,一個魚生飯成百幾蚊至$298一個,熟飯只係$65一個,如果早知熟飯都計就唔叫$65個飯比小朋友食,最終失望唔食走左。
2019-08-27 521 瀏覽
經常想試,但經常都見到好多人,趁今日晚上見無人排隊,就立即同女朋友入去試試,見到餐牌其實都有幾多款式選擇,剛剛有優惠,原來佢一週年紀念,第二碗半價咁當然立即試試,原本想兩碗唔同嘅,但基於有依個優惠,所以決定揀兩玩一樣,極上生魚丼,之後就有碗麵豉湯送,都可以另加$5轉可樂,落完單之後好快就來,講碗湯先就不過不失,正正常常,之後講碗飯,同相都有八成相似,唔好睇佢個碗好似好細咁樣,其實啲飯都幾多,至於刺身方面,我本人覺得海膽就差啲,其他嘅都好味,之後聽職員講海膽有分季節性,好彩試小小就算啦,總結來講趁佢仲有優惠,都會再嚟多次,下次想試吓佢隻牛
剛剛有優惠,原來佢一週年紀念,第二碗半價