2024-08-21
尖沙咀isquare後面太子大廈究竟有乜嘢好食呢?今日同朋友去咗5樓有間裝修都幾靚又有戶外座位嘅印度菜,味道真係好特別好正宗,大家可以過嚟試吓🍀✨Pani Poori最受歡迎的街頭食品,脆脆波波入面有馬鈴薯和扁豆,跟住比你自己倒入薄荷汁增加清新嘅感覺。✨Malabar Crab Taco軟身taco入面有滿滿嘅蟹肉。✨Chicken Tikka用酸奶同香料醃製的炭烤雞肉。✨Lamb Galouti Kabab羊肉餅配埋烤餅食,呢個係最後一個前菜跟住就去食主菜啦。✨Kadai Prawns蝦加入青椒、洋蔥、番茄、香草和碎辣椒煮買嘅其中一道主菜,我覺得配飯比較夾。✨Truffle Butter Chicken黑松露butter chicken,肉質比較嫩滑,配naan食超級夾同惹味。✨Dal Makhani黑扁豆和紅腰豆用奶油和香料慢火慢燉,食落去似肉醬🤣三個主菜會跟埋蒜蓉naan同埋飯。✨Gajar Halwa熱胡蘿蔔蓉加奶油嘅甜品,味道好特別。✨Kesar Kulf自家製嘅雪糕加入藏紅花同埋煉奶。✨Portugal Masala Tea大吉嶺奶茶採用香草和香料沖泡,好香濃嘅茶味。
✨Pani Poori
✨Malabar Crab Taco
軟身taco入面有滿滿嘅蟹肉。
✨Chicken Tikka
用酸奶同香料醃製的炭烤雞肉。
✨Lamb Galouti Kabab
羊肉餅配埋烤餅食,呢個係最後一個前菜跟住就去食主菜啦。
✨Kadai Prawns
✨Truffle Butter Chicken
✨Dal Makhani
黑扁豆和紅腰豆用奶油和香料慢火慢燉,食落去似肉醬🤣
三個主菜會跟埋蒜蓉naan同埋飯。
✨Gajar Halwa
熱胡蘿蔔蓉加奶油嘅甜品,味道好特別。
✨Kesar Kulf
自家製嘅雪糕加入藏紅花同埋煉奶。
✨Portugal Masala Tea
大吉嶺奶茶採用香草和香料沖泡,好香濃嘅茶味。