2023-03-17 127 瀏覽
同事介紹荃灣有靚牛火鍋放題, 平時好少出外食火鍋,決定一試。牛之鍋放題有3級制,高級別就包多d靚食材。我地當然揀最高級既C餐就咩都可以食。火鍋湯底都有好多選擇,我地要花膠湯底,豬骨湯底,年紀吾細,要補充骨膠原。😅出面飲品櫃好多選擇,除左一般既汽水檸檬茶,仲有多款韓式飲品,各式凍茶,啤酒,有驚喜。不過我地吾鍾意浪費,只係攞左幾款飲品。先攞左菠蘿果茶,羅漢果茶,很足料去煲,吾知係咪自家製。跟著就用qr code 點晒所有c餐先有既靚野,M5和牛,牛小排,手切牛,睇個樣就知靚牛,專程黎食,真係無令我失望。另外我地點左幾款火鍋配料,海鮮既有鮮蝦,大白蜆,鱸魚,蝦膠等,都係鮮點既。幾款餃子都吾錯。剌身有珍寶帆立貝,珍寶赤蝦,劍魚腩,油甘魚,三文魚,甜蝦等等,日式火鍋好少見有咁多樣剌身。仲有多款壽司,連三文魚籽壽司都有,勁。👍其實仲有好多炸物,天婦羅,串燒,燒物等等,我地每人食左3碟牛再加壽司剌身蔬菜,已經好飽,只好直接跳去甜品環節,我地要宇治抹茶芭菲,楊枝甘露同綿綿冰。宇治抹茶芭菲有抹茶雪糕,日式蕨餅,朱古力米通,牛奶雪糕,紅豆咁多層,好睇又好食。楊枝甘露就正常無特別,綿綿冰就好似泰國街邊炒冰,

其實仲有好多炸物,天婦羅,串燒,燒物等等,我地每人食左3碟牛再加壽司剌身蔬菜,已經好飽,只好直接跳去甜品環節,我地要宇治抹茶芭菲,楊枝甘露同綿綿冰。宇治抹茶芭菲有抹茶雪糕,日式蕨餅,朱古力米通,牛奶雪糕,紅豆咁多層,好睇又好食。楊枝甘露就正常無特別,綿綿冰就好似泰國街邊炒冰,比泰國更細密。

甜品仲有朱古力火鍋,太飽食吾落。
第一次日式火鍋放題咁正又吾貴,性價比高。

• 澳洲和牛
呢個第二次去。。雖然火鍋同放題質素食物唔算高,不過整體來講,不過不失~揀左火鍋+放題+甜品~$268+1其實都抵食。。上次豬骨湯麻麻地,今次揀左蟲草花松茸湯底👍🏻😀.likr fb 有一碟澳洲牛肉送😋😀👍🏻真係比揀的普通牛唔錯👍🏻.放題的食物質素都唔錯😀👍🏻👍🏻食物選擇都多😋..甜品都係其中一樣,留肚要去食的😀👍🏻整體出來的味道都好味👍🏻😀同埋佢果個茉茶芭菲都好香😋👍🏻
呢個第二次去。。雖然火鍋放題質素食物唔算高,不過整體來講,不過不失~
揀左火鍋+放題+甜品
$268+1
其實都抵食。。
上次豬骨湯麻麻地,今次揀左蟲草花松茸湯底👍🏻😀

likr fb 有一碟澳洲牛肉送😋😀👍🏻
真係比揀的普通牛唔錯👍🏻

放題的食物質素都唔錯😀👍🏻👍🏻
食物選擇都多😋

甜品都係其中一樣,留肚要去食的😀👍🏻
整體出來的味道都好味👍🏻😀
同埋佢果個茉茶芭菲都好香😋👍🏻
2023-03-16 2609 瀏覽
舖位都幾大 幾闊落任飲任食 又刺身又壽司又邊爐又炸物又甜品日式放題咁款都係2百幾另外最值得讚係佢比你揀大鍋定一人一鍋唔會額外收錢 除咗方便、衞生之外對本身有戒口嘅人士 甚或乎素食者就最易安排而我哋就揀咗各自想試嘅鍋底放題B $248(19:30前離座或21:00後入座)花膠荳香魚湯 (一人鍋) 🙆🏿‍♀️估唔到又真係有花膠都叫幾大嚿吓 而且唔駛加錢魚湯味較淡 少許鮮甜味蟲草花松茸湯 (一人鍋) 🙆🏿‍♀️湯味較為濃郁少少都有唔少蟲草花而且自助嘅都有無限任添刺身種類都唔少點咗三文魚🙆🏿‍♀️、帶子🙆🏿‍♀️、泰式生蝦🙆🏿‍♀️、甜蝦🙆🏿‍♀️、北寄貝🙆🏿‍♀️、赤貝🙆🏿‍♀️解凍做得幾好 而且無雪味小妹媽鐘意泰式生蝦爽彈大隻小妹就鍾意細細隻嘅甜蝦 夠鮮甜另外三文魚同帶子都係我哋翻兜之選😌壽司火灸三文魚壽司 🙆🏿‍♀️燒得比較熟少少 連小朋友都啱食蟹肉蟹膏軍艦 🙆🏿‍♀️絲絲口感 再加埋香濃嘅蟹膏仲有蟹籽點綴香蔥吞拿魚軍艦 💁🏿‍♀️顏色睇落怪怪哋 但食落正常炸物大蝦天婦羅 🙆🏿‍♀️同放題質素一樣 肉質爽口日式墨魚餅 🙆🏿‍♀️彈牙 又細細塊 可以食更多其他嘢榴槤炸彈 💁🏿‍♀️香脆嘅外皮加上軟腍嘅餡 榴槤味都足夠
舖位都幾大 幾闊落
任飲任食 又刺身壽司又邊爐又炸物又甜品
日式放題咁款都係2百幾
另外最值得讚係佢比你揀大鍋定一人一鍋
唔會額外收錢 除咗方便、衞生之外
對本身有戒口嘅人士 甚或乎素食者就最易安排
而我哋就揀咗各自想試嘅鍋底
自助火鍋料區
放題B $248
(19:30前離座或21:00後入座)
花膠荳香魚湯

加分欄
⭕️ 選擇多
⭕️ 一人一鍋 方便又衞生

✅ 加一服務費
✅ 晚市正價時段like & share 社交平台送澳洲手切牛肉
✅ 星期五、六、日、公眾便假期及前夕+$20/位
2023-03-09
$272.5 (晚餐)
花膠荳香魚湯
蟲草花松茸湯
草飼牛舌
美國極上牛肉
法式焦糖燉蛋
牛奶燉蛋白
榴槤芭菲
2023-03-15 95 瀏覽
熊貓酒店嘅悅來坊有呢間牛之鍋,可以放題同任食火鍋好抵食!揀咗Set B, 性價比唔錯,可以日式料理,落單揀咗個湯底先,我揀咗椰香沙爹湯,香濃啲~刺身先嚟一碟,三文魚、赤貝都幾好,比較高水準,甜蝦幾爽甜~花之戀壽司的的骰骰過下口癮~芒果吉列蝦卷~幾fresh~仲有好多炸物同燒物,炸雞軟骨幾脆口~湯底ready可以打邊爐喇!牛肉、豚肉同雞肉都可以任揀~五香雞件醃得幾入味,食落仲嫩口~牛肉薄切好快熟,封門柳牛肉味濃~飲品自助拎,有冷泡茶,鳳梨烏龍幾好飲,茶味清香之餘有水果甜味~仲有大量汽水~
熊貓酒店嘅悅來坊有呢間牛之鍋,可以放題同任食火鍋好抵食!

刺身先嚟一碟,三文魚、赤貝都幾好,比較高水準,甜蝦幾爽甜~

花之戀壽司的的骰骰過下口癮~

芒果吉列蝦卷~幾fresh~

仲有好多炸物同燒物,炸雞軟骨幾脆口~

湯底ready可以打邊爐喇!

牛肉、豚肉同雞肉都可以任揀~

五香雞件醃得幾入味,食落仲嫩口~

牛肉薄切好快熟,封門柳牛肉味濃~

仲有大量汽水~

2023-03-11 1714 瀏覽
Woo..好surprise啊..🤩鄉下剛出城的我如同發現新大陸一樣第一次遇到有日式放題Crossover火鍋放題的餐廳😍這麼.那麼吸引當然必須一試😚▫️晚市B餐 $248 (親民之選🥰)▪️日式料理真的不說笑🤭單單只是日本料理已齊全十足🤩刺生🐟沙律🥗壽司🍣炸物🍤種類繁多應有盡有的😍🐟刺生三文魚•帶子•甜蝦•北寄貝•希靈魚•赤貝…肥美又鮮甜的好吃😋嘴巴內更是飽滿又充實的滿足🤩喜歡刺生當然不容錯過👍🏻🍣壽司要壽司的有壽司•要火炙的有火炙•要軍艦的有軍艦•要卷物的有卷物.簡直是想要什麼的有什麼的😽最重點的當然是壽司飯的份量不會太多🙈還可以留肚吃其他🤘🏻🤘🏻🍤炸物即叫即炸的炸物😏熱辣辣脆卜卜的.炸粉不會太厚.正✌🏻▪️火鍋料理一人一鍋自私吃.當然喜歡share吃的也可以 🫱🏻‍🫲🏼配料種類更是多不勝數😈肉的•海鮮的•丸的•蔬菜的應有盡有🤫可以盡情吃.喜歡什麼便放什麼🤤🍲湯底omg 😱只是湯底都已有十款均可選擇.吃得辣的本人強烈推薦重慶麻辣湯底👍🏻入口味道夠香濃.越吃會越刺激過癮.一個字「爽」🤩不能吃辣的我當然推薦蕃茄湯底✌🏻味道甜甜酸酸的非常濃郁😋更把每種食材滷得非常入味.果真越吃越開胃的😚唯獨有

▫️晚市B餐 $248 (親民之選🥰)

▪️日式料理

🐟刺生

🍣壽司

🍤炸物
即叫即炸的炸物😏熱辣辣脆卜卜的.炸粉不會太厚.正✌🏻

▪️火鍋料理

🍲湯底
omg 😱只是湯底都已有十款均可選擇.吃得辣的本人強烈推薦重慶麻辣湯底👍🏻入口味道夠香濃.越吃會越刺激過癮.一個字「爽」🤩不能吃辣的我當然推薦蕃茄湯底✌🏻味道甜甜酸酸的非常濃郁😋更把每種食材滷得非常入味.果真越吃越開胃的😚唯獨有點可惜的是加湯的湯只是清水湯底可能會慢慢的丟淡😔不過蕃茄湯的當然就不用怕😌可以無限refill新鮮蕃茄🍅味道依舊濃郁還變得更鮮甜的清甜🤫
🥩肉
豬🐷牛🐮羊🐑雞🐔常吃四款的主食肉均有🤟🏻🤟🏻牛肉更有4款不同位置的可選擇.入口味道香濃順滑😝豬肉則反而有點柴..不過我更推薦的當然是雞肉🤤每口都都鮮香嫩的味道.不得不稱讚😚
🍡配料
十分推薦鮮蝦滑&墨魚滑👍🏻鮮味十足貨真價實的食材✌🏻每口都充滿着粒粒的鮮蝦& 墨魚.口感彈牙又有層次的😏當然午餐肉都不能忽視😎厚切午餐肉是打邊爐的首選🤩

▪️甜品
意想不到甜品的種類都如此多籮籮😎有中式的亦有西式的🤩本人推薦雪糕&泡芙.奶味香濃好正😚

▪️餐飲
大大的雪櫃既有自家製的茶飲亦有快樂來源的肥仔水😏總有一款適合你😏
2023-03-08 111 瀏覽
呢間牛之鍋 集合咗火鍋、日式刺身、串燒、炸物同埋甜品放題於一身,C餐有超過200款食品,種類同款式都超乎想像咁多,而且價錢都幾實惠抵食!飲品款式同一般放題店差唔多,不過勝在有幾款啤酒任飲。火鍋醬料配料都好齊,菜、菇同埋丸款式都唔少。刺身同埋壽司都好得,肉厚肥美又鮮味。呢度火鍋係一人一鍋,乾淨企理,C餐嘅雪花牛小排、澳洲手切牛同埋澳洲M5和牛必定係回本之選。其他火鍋配料都好豐富,尤其係有多款海鮮料,所以好抵食!日式串燒同埋炸物亦都幾高質,特別係燒雞泡魚乾、酥炸廣島蠔同埋日式墨魚餅。大家來呢度一定要留肚食甜品,款式有如出面嘅單獨甜品放題,好多款都係即叫即整,仲有幾款榴槤甜品,超正!而C餐仲有比利時朱古力火鍋任食,朱古力味香濃,加上唔同嘅配料,各有滋味。牛之鍋荃華街3號悅來酒店悅來坊2樓202號舖

飲品款式同一般放題店差唔多,不過勝在有幾款啤酒任飲。

火鍋醬料配料都好齊,菜、菇同埋丸款式都唔少。

刺身同埋壽司都好得,肉厚肥美又鮮味。

其他火鍋配料都好豐富,尤其係有多款海鮮料,所以好抵食!

牛之鍋
荃華街3號悅來酒店悅來坊2樓202號舖
2023-03-08 119 瀏覽
都有成2至3個月冇黎過 今日收工路過依邊咁就再上去試 食物質素真係改善左好多 漏單既情況都改善左好 最可惜就係冇左光頭服務員係度 每次見到佢做樓面做到好似打功夫咁就算唔食都好睇 又盡力又有耐心 希望下次過黎可以見到佢到
呢間牛之鍋🍲放題集合咗日式🏯放題+火鍋🍲放題+甜品🍮放題,我哋揀C餐有超過二百種食物任食🤩,超級豐富!飲品🧃款式亦都唔少,而且仲有幾款啤酒🍺任飲添。各種火鍋🍲醬料好齊全,而且乾淨衛生👍。各款時令🥬蔬菜菇類🍄丸類一應俱全🤤。刺身🐟款式都唔少,而且仲有多款壽司🍣。火鍋🍲係一人一鍋😍,有成十款🥣湯底可以揀,但最正嘅係啲🤩牛肉,尤其係C餐先有嘅❄️雪花牛小排、澳洲手🔪切牛同埋🇦🇺澳洲M5和牛🐮。其他火鍋🍲配料都好豐富😋,特別係有多款海鮮🦐,尤其係蠔🦪又大隻又厚肉,另外八爪🐙墨魚滑同埋🦢鵝腸都係我❤️心水!串燒🔥、炸物,同埋小食類🤤都一定唔可以錯過,首推🇯🇵日式墨魚餅、酥炸🦪廣島蠔,同埋雞皮🥟餃子。呢度嘅😍甜品放題十分之😋出色,而且大部分係即叫即製💪,全部細細份大家可以試多幾款👍。我就特別❤️鐘意宇治抹茶🍵芭菲同埋榴槤芭菲🍦,層次豐富十分有誠意🥰! C餐仲有埋比利時🇧🇪朱古力🍫火鍋🍲,有多種配料,最正係夾雪糕🍨泡芺,外暖內冷又香甜,正呀😍!

飲品🧃款式亦都唔少,而且仲有幾款啤酒🍺任飲添。

各種火鍋🍲醬料好齊全,而且乾淨衛生👍。

各款時令🥬蔬菜菇類🍄丸類一應俱全🤤。

刺身🐟款式都唔少,而且仲有多款壽司🍣。

放工去荃灣食放題,街上面已經多咗好多遊客,區內最經典嘅熊貓酒店,悅來酒店悅來坊 商場裏面都有好多好嘢食,逛完玩具店友人揀咗 牛之鍋。晚市B餐 $248經濟實惠,又抵食!全新餐牌多款新美食,內容豐富,超過 200款 日本料理、火鍋配料、即製甜品。日本料理刺身、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、揚物應有盡有。刺身賣相精緻,食落好新鮮,肥美鮮甜,厚切刺身有口感,冰鎮夠晒爽!三文魚、泰式生蝦、帶子、鮑片、希靈魚、八爪魚、赤貝、甜蝦、北寄貝;全部都好好食。壽司一口size,酸酸甜甜好開胃,最緊要紫菜脆口。花之戀壽司、燒鰻魚壽司、芒果吉列蝦卷,相對有特色。蟹子軍艦、三文魚親子軍艦、香蔥吞拿魚軍艦,仲好食過連鎖壽司店。卡位坐得舒服,就好似去咗居酒屋食,芝麻雞翼、日式墨魚餅、雞皮餃子、味付螺肉、燒一口台灣腸、燒雞泡魚乾、燒菠蘿🍍食得非常滿足!火鍋配料椰香沙嗲湯接着食火鍋最緊要湯底,椰香沙嗲湯味道十分濃郁,好惹味!牛肉美國肥牛肉、美國封門柳牛肉、澳洲牛肩胛肉眼;牛肉肉色粉嫩,紅潤有光澤,肥瘦均勻,肉質嫩滑,牛肉控不能錯過。海鮮不惜工本,竟然有貴價日本廣島蠔、生猛海蝦、八爪墨魚滑、大白蜆,鮮

晚市B餐 $248

日本料理

火鍋配料
椰香沙嗲湯
接着食火鍋最緊要湯底,椰香沙嗲湯味道十分濃郁,好惹味!

牛肉

海鮮
不惜工本,竟然有貴價日本廣島蠔、生猛海蝦、八爪墨魚滑、大白蜆,鮮甜好味,值得encore!

即製甜品
最後記得食甜品啊!即叫即製,而且質素很好,每件份量不會太多,可以一次過試幾款,甜品🍮胃很開心。

芒果布甸、牛奶燉蛋白、咖啡奶凍、台式仙草麻薯、榴槤班戟、榴槤甘露、楊枝甘露、法式焦糖燉蛋食到停唔到口。

友人特別喜愛榴槤芭菲,嗰陣味真係不得了!我自己就鍾意食宇治抹茶🍵芭菲,即刻又掛住京東的感覺,甜度適中,食完都唔會有罪惡感。

汽水啤酒🍻
汽水,啤酒任飲,不過我哋都係鍾意飲佢自家製冷泡茶。

總括服務,細心有禮貌,座位寬敞坐得舒服,2小時任飲任食樣樣都好好食,尤其是自家製甜品,吃到大滿足,值得推介!

• 刺身
  • 榴槤甘露
  • 日本廣島蠔
  • D24榴槤班戟
  • 印尼海蝦
( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛の鍋日本料理 ——日本嘢——❝ 荃灣刺身壽司火鍋任食放題一次過滿足哂你!❞位於荃灣熊貓酒店商場性價比高 食完刺身壽司重可以一人一鍋打邊爐 連甜品都好多款又吸引真係食到勁飽勁滿足✿ 一人鍋試咗香檸藤椒金湯同壽喜燒湯底金湯唔算好辣 幾惹味 同魚片好夾壽喜燒帶甜 淥羊肉出奇地好食幾夾!✿ 刺身叫咗三文魚、泰式生蝦、帶子、八爪魚、赤貝、甜蝦、北寄貝刺身新鮮 三文魚細切得黎肥美幾厚肉 唔會食兩舊就飽咗甜蝦鮮甜 不停encore 真係可以狂食!✿ 火鍋肉類試咗哩幾款肉 美國封門柳牛肉美國肥牛肉澳洲牛肩胛肉眼澳洲羊肩肉最鍾意係美國封門柳 牛味濃又有口感輕輕一淥就食得 食肉獸出動!✿ 壽司芒果吉列蝦卷蟹肉蟹膏軍艦香蔥吞拿魚軍艦火灸三文魚壽司三文魚魚籽壽司估唔到哩度嘅壽司幾有驚喜!軍艦即叫即製 紫菜夠脆~火灸三文魚壽司 必食 肥美帶油脂香!✿ 小食泰式鳳爪沙律 好正 個酸甜汁好入味!味付螺肉日式頭盤小食點少得佢呢~另外鹽燒海蝦、酥炸廣島蠔 、大蝦天婦羅、雞皮餃子 都不過不失~✿ 甜品 有好多款式選擇 最好係佢哋全部都細細份 樣樣都可以試吓 宇治抹茶芭菲、榴槤班戟、芒果布甸、焦糖燉蛋哩
( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛の鍋日本料理

真係食到勁飽勁滿足

✿ 一人鍋
試咗香檸藤椒金湯同壽喜燒湯底
金湯唔算好辣 幾惹味 同魚片好夾
壽喜燒帶甜 淥羊肉出奇地好食幾夾!

刺身
叫咗三文魚、泰式生蝦、帶子、八爪魚、
赤貝、甜蝦、北寄貝
刺身新鮮 三文魚細切得黎肥美幾厚肉
唔會食兩舊就飽咗
甜蝦鮮甜 不停encore 真係可以狂食!

火鍋肉類
試咗哩幾款肉
美國肥牛肉
澳洲牛肩胛肉眼
最鍾意係美國封門柳 牛味濃又有口感
輕輕一淥就食得 食肉獸出動!

芒果吉列蝦卷
蟹肉蟹膏軍艦
香蔥吞拿魚軍艦
火灸三文魚壽司
三文魚魚籽壽司
估唔到哩度嘅壽司幾有驚喜!
軍艦即叫即製 紫菜夠脆~
火灸三文魚壽司 必食 肥美帶油脂香!

✿ 小食
泰式鳳爪沙律
好正 個酸甜汁好入味!

味付螺肉
日式頭盤小食點少得佢呢~

另外鹽燒海蝦、酥炸廣島蠔 、大蝦天婦羅、
雞皮餃子 都不過不失~

有好多款式選擇
最好係佢哋全部都細細份
樣樣都可以試吓
宇治抹茶芭菲、榴槤班戟、芒果布甸、焦糖燉蛋
哩幾樣都好好食 真係非常滿足!

✿ 飲品
有冷泡茶 汽水 就連啤酒都有得任飲!
兩位重會送soju~ 正喎~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑

‘𖤘◦″ 𖤣 牛の鍋日本料理 (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖

🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
2023-03-02 70 瀏覽
今晚約咗個舊同學黎食打邊爐 因為佢住荃灣附近,所以今日就喺荃灣到同佢食😚 因為我哋太耐冇見,所以我哋都係覺得任食打邊爐聚會會比較好🤣我哋今次叫咗一人一鍋,我叫咗皮蛋芫荽湯,佢叫咗沙嗲湯。如果佢蔬菜類別有得揀芫荽就好啦,咁就可以不停加芫荽滿足晒芫荽控😆 因為淨係一開始有芫荽之後就冇再加過~估唔到呢度佢除咗打邊爐既野食,仲有刺身,壽司,前菜小食,甜品,炸物。所以我哋都覺得都幾抵食 例如係佢有生蠔可以叫黎打邊爐 因為好多餐廳都唔會提供又或者要加錢。咁當然質素就唔會好好啦 但過下口癮都幾正😚所以整體感覺都唔錯~

我哋今次叫咗一人一鍋,我叫咗皮蛋芫荽湯,佢叫咗沙嗲湯。

估唔到呢度佢除咗打邊爐既野食,仲有刺身壽司,前菜小食,甜品,炸物。所以我哋都覺得都幾抵食 例如係佢有生蠔可以叫黎打邊爐 因為好多餐廳都唔會提供又或者要加錢。咁當然質素就唔會好好啦 但過下口癮都幾正😚

所以整體感覺都唔錯~

2023-03-02 97 瀏覽
今日夜晚我嚟到位於荃灣悅來坊入面嘅牛之鍋食飯,聽餐廳名就知道係同牛肉有關㗎啦,佢哋主打日式料理同埋火鍋,而牛至鍋喺香港都有兩間分店。佢哋嘅晚市任飲任食兩小時放題都幾多選擇㗎,包括刺身、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、揚物及多款火鍋配料,仲有汽水啤酒㗎。刺身方面,三文魚同埋北寄貝等等都幾新鮮,入口幾鮮甜。 牛肉方面可以選升級澳洲和牛及手切牛等等。整體來講,我覺得佢哋嘅牛肉係唔錯嘅,大部份都肥瘦均勻,入口亦都係覺得有牛肉香味。甜品都好有特色,五花八門,如有宇治抹茶芭菲等等,所以真係唔使擔心唔夠飽。整體來講,我覺得以依個價錢可以食到咁多食物,真係超值。

刺身方面,三文魚同埋北寄貝等等都幾新鮮,入口幾鮮甜。

整體來講,我覺得以依個價錢可以食到咁多食物,真係超值。
【牛之鍋】除咗打邊爐 仲有天婦羅 刺身 燒物等等 性價比相當唔錯😙邊爐湯底有九款可以選擇 可以揀鴛鴦鍋或者一人鍋都得🍲我地揀咗B餐 可以任食草飼牛舌 美國肥牛肉 封門柳牛肉澳洲牛肩胛肉眼等等🥩🤓肉片都算厚切同大片而且有一個大雪櫃提供好多蔬菜類 有白蘿蔔 豆卜 年糕 油麥菜等等🥬醬汁既選擇都唔少 基本嘅醬油 芝麻醬 炸蒜 辣椒等等都齊全🤓而野飲都有驚喜 唔單止冇酒精既 仲有啤酒任飲 啱晒鍾意飲酒既朋友仔🤩到最後壓軸 甜品先真係令人最驚喜😳😳 一定要留反個肚食甜品最基本楊枝甘露 焦糖燉蛋🤓估唔到連榴槤芭菲同抺茶芭菲都有!!仲要唔係hea整 味道都幾好食 基本上每枱都會點🤣
【牛之鍋】

除咗打邊爐 仲有天婦羅 刺身 燒物等等 性價比相當唔錯😙

邊爐湯底有九款可以選擇 可以揀鴛鴦鍋或者一人鍋都得🍲
我地揀咗B餐 可以任食草飼牛舌 美國肥牛肉 封門柳牛肉
澳洲牛肩胛肉眼等等🥩🤓

肉片都算厚切同大片

到最後壓軸 甜品先真係令人最驚喜😳😳 一定要留反個肚食甜品

最基本楊枝甘露 焦糖燉蛋🤓

估唔到連榴槤芭菲同抺茶芭菲都有!!
仲要唔係hea整 味道都幾好食 基本上每枱都會點🤣
2023-03-01 454 瀏覽
月尾又是勒緊肚皮的時候🥲食個平平地嘅放題先🫠呢度有10種湯底可以揀❣️而且可以1人1爐🙃所以我地分別揀咗唔同味嘅可以互淥🤣1️⃣香檸藤椒金湯👉🏻呢個有啲似酸菜魚湯😝不過多咗一啲辣味同麻味❣️唔多覺有檸檬味🤣不過因為我本身鍾意食酸菜魚❣️所以呢個湯底我覺得正嘅👍🏻2️⃣花膠荳香魚湯👉🏻有大大條嘅花膠❣️不過味道淡咗啲🤭3️⃣配料肉類方面🤔我哋比較鍾意澳洲羊肩肉➕美國封門柳牛肉➕牛舌🤭每碟都喺4-5塊❣️每塊都薄薄地🙃勝在淥十零秒就熟😂快靚正❣️食落去都有啲牛味👍🏻菜就要自己出去配料區嗰邊拎👍🏻就咁睇落去都乾淨衛生❣️種類都係平時打邊爐嘅菜類多❣️我地就喺咁食食皇帝菜同菠菜🤓另外都仲有啲丸類➕海鮮➕黃喉➕鴨血等等…可以打邊爐😆但因為呢間小食/魚生都有得任食🫣所以我哋打邊爐就冇食得太多款❣️4️⃣魚生我哋叫咗甜蝦➕三文魚➕泰國生蝦➕帶子➕鮑片❣️食落去都算新鮮👍🏻5️⃣小食我哋最鍾意食泰式鳳爪❣️酸酸甜甜👍🏻唔會太辣🤭而且每一隻鳳爪都非常之爽口❣️仲有天婦羅炸蝦🍤芝麻雞翼➕雞皮餃子🥟串燒➕炸魚皮➕我最喜歡嘅榴槤炸彈❣️呢啲小食全部都係我哋平時好鍾意食嘅🤭呢度都有齊晒👍🏻6️⃣甜品🍮呢個係我最期待的❣️個芭菲整得好有誠意👍🏻而且好好味😋窩夫都不

2️⃣花膠荳香魚湯👉🏻有大大條嘅花膠❣️不過味道淡咗啲🤭

3️⃣配料

4️⃣魚生

5️⃣小食

6️⃣甜品🍮呢個係我最期待的❣️
個芭菲整得好有誠意👍🏻而且好好味😋窩夫都不得了🫣個質素似係喺出邊食百零蚊一個果啲❣️外脆內軟❣️另外我哋仲試埋焦糖燉蛋➕燉蛋白➕咖啡奶凍😋款款都咁好味👍🏻
2023-02-27
  • 軟雪糕窩夫
  • 紐西蘭羊肩肉
  • 炸物
2023-02-27 69 瀏覽
今次來到荃灣食任食放題,幾豐富的menu,因為有火鍋、刺身、甜品!民以食為天,閒時就放肆食餐勁嘅😆可以揀一人一鍋,或者一個大鍋~超鍾意佢個湯底「香檸藤椒金湯」fresh得黎帶點辣度,又唔會好辣~而且仲唔係度度食得到!黎牛之鍋,緊係食牛啦!💕澳洲M5和牛:肉感鮮甜💕牛舌:真係切到好薄,一口一啖💕海鮮類:海蝦、大白蜆、生蠔,份量夠,新鮮!💕刺身燒物:香口不失禮,幾好記住留肚食甜品~因為佢個宇治抹茶芭菲係一層層分明,睇得又好食!打卡一流喎喂!有CREAM有濃味綠茶雪糕,下面D爽爽係彈牙,仲要有煙韌糯團~另外有點到台式芋圓,不過份量就差少少,都好嘅,唔好浪費食物!仲有自家製飲品,都幾好飲~ 可以返轉頭encore!
今次來到荃灣食任食放題
幾豐富的menu,因為有火鍋刺身甜品
民以食為天,閒時就放肆食餐勁嘅😆
可以揀一人一鍋,或者一個大鍋~
超鍾意佢個湯底「香檸藤椒金湯」
fresh得黎帶點辣度,又唔會好辣~
而且仲唔係度度食得到!
黎牛之鍋,緊係食牛啦!
💕澳洲M5和牛:肉感鮮甜
💕牛舌:真係切到好薄,一口一啖
💕海鮮類:海蝦、大白蜆、生蠔,份量夠,新鮮!
💕刺身燒物:香口不失禮,幾好
記住留肚食甜品~
因為佢個宇治抹茶芭菲係一層層分明,
睇得又好食!打卡一流喎喂!
有CREAM有濃味綠茶雪糕,下面D爽爽係彈牙,
仲要有煙韌糯團~
另外有點到台式芋圓,
不過份量就差少少,都好嘅,
唔好浪費食物!

仲有自家製飲品,都幾好飲~
可以返轉頭encore!
  • 黃金炸生蠔