2018-04-14 1427 瀏覽
呢間餐廳裏面有中午半自助餐,有晚間半自助餐,我試咗中午自助餐,非常好,可以淨係食沙律或沙律加主菜,因為佢有有熱湯,有冷盤,有甜品,我最喜愛的就是我個冷盤辣味響螺仔宇治金時蛋糕,正。
2018-04-10 1052 瀏覽
第二次食牛扒先生lu,之前都試過距個午餐,開邊龍蝦芝士焗,都幾正.沙律吧自助餐,唔怕唔飽.200蚊左右,唔算貴,仲覺得有d超值添.尼次同女人食距既set dinner.小插曲,開頭響銅鑼灣行街,居然唔知道銅鑼灣都有分店走左去太古咁遠😂足見間嘢係有吸引力,其實係自己7左.間間分店都好旺場.唔使排位.一陣就安排到位lu.我地係walk in 客,無book 過位.一來上冷盤,生蠔幾甜,不過細只左d.蝦同青口無乜特別.今晚主菜係半邊龍蝦加牛扒.賣相好吸引.而且感覺好豐富😂對得住尼個價.龍蝦好香濃既芝士味,牛扒兩邊香脆,入邊肉汁好濃郁.食完主菜出去自己拎甜品都幾多嘢簡.甜品沙律包類都有.總既來覺,幾超值既一間餐廳.而且出品都相當滿意.
沙律吧自助餐,唔怕唔飽.
200蚊左右,唔算貴,仲覺得有d超值添.
尼次同女人食距既set dinner.
足見間嘢係有吸引力,其實係自己7左.
間間分店都好旺場.
唔使排位.
一陣就安排到位lu.
我地係walk in 客,無book 過位.
一來上冷盤,生蠔幾甜,不過細只左d.
蝦同青口無乜特別.
今晚主菜係半邊龍蝦加牛扒.
賣相好吸引.
而且感覺好豐富😂
對得住尼個價.
龍蝦好香濃既芝士味,
牛扒兩邊香脆,入邊肉汁好濃郁.
食完主菜出去自己拎甜品
都幾多嘢簡.
甜品沙律包類都有.
總既來覺,幾超值既一間餐廳.
而且出品都相當滿意.
2017-09-10
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2018-04-01 1747 瀏覽
Easter Friday 同朋友聚舊,想坐舒服D靜D耐D,來呢度semi buffet lunch. 點知時限90分鐘,好在食完侍應冇趕我地走。但系首一小畤超多人,食物有D再無refill, 早來早享受,食先衞生D。我main dish 要medium rare rib eye.真系medium rare, 肉味濃,嫩滑無筋無渣,大大塊,加埋mustard, 正。湯早就沽清,茄味濃,糕包似隔夜,又硬又乾。沙律吧看似極多選擇,但拎得落手只有數款,巴拿馬火腿冇再refill.甜品反而有驚喜。$220食個靚rib eye是不錯之選,其餘當bonus.

rib eye steak

self help soup

湯早就沽清,茄味濃,糕包似隔夜,又硬又乾。

salad bar

rib eye steak
2018-03-25 1015 瀏覽
今早在太古行山,行山後要補償一番,剛好見到這間餐廳,網上睇食評就睇過,今次偶然路過,順便一試 。 午餐有 2 種 , 輕食午餐 同午餐 , 詳細可看餐牌描述 。叫了 2 個午餐, 前菜 , 香草麵包,餐湯任食(今天是蕃茄湯),餐飲 1 杯 。先講前菜 , 種類都算幾多,沙律都有幾款(泰式日式都有), 前菜種類都 5 少(凍食為主), 火腿都有 2 種 , 雜菇,日式螺肉,蜜桃鴨胸……等 。甜品,有幾種一口蛋糕,焦糖燉蛋,麵包布甸,豆腐花等。主菜叫了帆立貝意大利飯,但今天改成煙三文魚。先講下主菜意大利飯,不夠軟滑,質感較粗糙,味道就一般,煙三文魚,只有幾粒,簡單說是沒什麼料,總括而言。主菜除外,任食食物質素整體都是合格(以埋單價錢計),反而蕃茄湯,夠熱,味道 ok。以埋單每人 $130 , 可以任食 1·5 鍾 ,講真,去酒樓飲茶價位都是差不多 , 偶然食下呢類餐廳轉變款式, 當然 $130 位,不能要求食物好出色啦,其實都是不錯的選擇
甜品,有幾種一口蛋糕,焦糖燉蛋,麵包布甸,豆腐花等。

2018-03-25
2018-03-14 917 瀏覽
下午茶叫左個牛扒併薯菜同凍奶茶。牛扒併薯菜,牛扒淋上黑椒汁有濃濃既黑椒味係唔錯,牛扒五成熟,肉質咬口非常普通,牛扒邊既根位好韌,用刀切勁耐先切得出黎,而且小左牛扒脂肪最應該有既牛油香味,整體非常普通。薯菜反而比較突出,薯條唔油而且表面好脆,好新鮮,蕃茄醬好有茄味,即使係樽裝茄汁都揀啱牌子。蕃茄爽口非常新鮮,有輕微火炙過,更能突出蕃茄既香味,配上底下既黑醋汁,非常好食,離奇地有種干炒牛河d汁既感覺,生菜亦非常新鮮爽口,總算挽救番d分數。至於凍奶茶好普通,奶味唔夠。lee個下午茶連service charge 69蚊,性價比合理,薯菜好食。

2018-03-06 925 瀏覽
一直都想食佢地喺cwb嗰間自助餐但未有機會,於是都係食咗太古依間分店先啦晚餐係揀一個主菜就可以包沙津bar同甜品既,但質素就真係好一般係塊扒比較好,煎得有牛扒香味

係塊扒比較好,煎得有牛扒香味
2018-02-07
正月初六被稱為“馬日”,即是“送窮”日,大家要辭舊迎新,迎接新一年的美好生活;在這天,甜魔媽媽決定分享上週三特別不一樣的情人節,因為這天大小情人都在一起浪漫/開心慶祝,留下甜蜜美好的回憶~ 今年情人節正好是年廿九,很難可以放下小情人呢... 正好 康怡廣場 2月初推出消費獎賞,每日最高消費兩個顧客可以贏得價值$1,000的 Mr Steak 情人節浪漫二人套餐,以及獲得保鮮花玫瑰禮盒。當日餐廳設有兒童專區,且有為兒童而設的DIY水晶球工作坊。 所以我們家除在 PLAY PLUS 消費,又趁嫲嫲離開前,幫她買了Matthew夢想以久的 Nintendo Switch,成功儲夠消費額贏獎品!所以情人節當日,一家人先在 E3 Club Playland 玩樂,然後就來 Mr Steak 享用晚餐了~ 來到 Semi-buffet 吧前,前菜、沙律、甜品選擇與元朗 The Sky Bar 似曾相識?原來兩者是兩一集團,不過山長水遠來到當然不會吃元朗也吃到的半自助晚餐,而是品嚐情人節大餐! 情人節當晚餐廳明顯花過心思去佈置,閃燈波波、示愛汽球,以及 Happy Valentine

情人節當晚餐廳明顯花過心思去佈置,閃燈波波、示愛汽球,以及 Happy Valentine 的字眼,都為場內增添絲絲浪漫氣息~

更棒是場內的兒童專區角落,除了小朋友最愛的扭汽球,又有水晶球 DIY 工作坊,兩口子可以好好地在用餐區悠然慢慢嘆紅酒及頭盤,讓小朋友在這裡盡情玩樂、發揮創意。這晚妹妹除了成功得到 Elsa 汽球,又自製了 Minnie 米妮水晶球;要讚水晶球全是塑膠製,便於攜帶也不易打破,父母可以更放心讓小孩去放膽嘗試。

囝囝則扭了 SpiderMan 汽球及製作了比卡超水晶球,此後開始肚餓的他們又由 Kid's buffet corner 取了心愛的炸雞、三文治、啫喱糖、曲奇,作為頭盤,充一充饑再繼續玩~

不是講笑,這些小吃對小孩來說,可是比矜貴美食來得更加吸引哦!見兩位小情人吃到笑逐顏開,爸媽也感到莫名心甜呢~

趁小情人專心吃喝玩樂,大情人們也是時間享受一下難得的二人時光~這次康怡廣場呈獻的大情人小情人套餐,除了美麗的玫瑰保鮮花,又包括每位大情人紅/白餐酒,或是情人節特飲一杯,我們選了一紅一白,一起杯碰杯來陶醉一下!

頭盤可選是 蟹肉、牛油果塔、玫瑰煙三文魚伴魚籽醬,或 帶子蟹肉焗釀大啡菇,我們兩款都選下來,論組合論賣相,都是前一款較吸引,不過後一款的帶子是囝囝至愛,一起共享又是另一種快樂~

晚餐又有兩份 法國普羅旺斯海鮮湯,趁兩兄妹又到外邊 Kid's play area 玩耍(玩的正是 PLAY PLUS 的優質玩具,份外令人放心又安心),兩口子慢慢喝光了~

要講晚餐份量十分充足,去到主菜真的要召喚兩位大胃小情人來幫忙才行!主打牛扒的 Mr Steak,出品的 澳洲優級穀飼肉眼.紅酒濃汁 熟度剛好,粉紅柔嫩而不見血水,味道很棒,妹妹也來吃了不少;墊底的柔滑薯泥,也是小朋友的至愛,就交他們幫忙清碟吧~

另一份主菜是 白松露蟹肉焗龍蝦.石斑魚柳.野菌玫瑰意大利飯,除了魚柳真心好麻麻,其餘焗龍蝦及意大利飯味道都不錯,吃完大食的一家都感到飽足了!

最後還有我稱為「情到濃時朱古力」的 特濃朱古力蛋糕伴法式脆餅及熱情果忌廉,因為蛋糕上的圖像確是情到濃時的表現嘛;蛋糕味道不錯,但更棒是同上的蜂蜜脆脆及馬卡龍,再加上每位咖啡/茶,好一個甜蜜完滿的情人節大餐~
最後每個家庭還有 PLAY PLUS 會員卡帶走,日後購物可以盡享優惠,相當貼心。非常欣賞 康怡 這大情人小情人的安排,特此分享,希望來年更多商場/食肆可以仿效啊~
2018-02-14
2018-02-17 755 瀏覽
大情人文迪, 首先收到真摯的愛玫瑰保鮮花. 情人節收到花, 女孩子怎也會很高興吧.特選紅/白酒: 來到Mr. Steak, 重點當然是吃, 我們就還可以享用甜蜜情人節浪漫二人套餐, 首先選來紅, 北白酒各一. 慶祝情人節, 喝點酒也不過份吧.蟹肉, 牛油果塔, 玫瑰煙三文魚伴魚籽醬: 8分, 頭盤二選一, 先來的是蟹肉, 牛油果塔, 玫瑰煙三文魚伴魚籽醬. 擺盤挺精緻的, 蟹肉算鮮甜, 跟上牛油果塔, 以及玫瑰煙三文魚同吃, 是清爽之選.帶子蟹肉焗釀大啡菇: 7.5分, 另外一款頭盤是帶子蟹肉焗釀大啡菇, 大大隻的啡菇內, 釀上帶子跟蟹肉, 只是兩者之間的化學作用不算太明顯.法國普羅旺斯海鮮湯: 7分, 來到湯品, 就是法國普羅旺斯海鮮湯, 下了不少海鮮, 是挺足料的, 不過湯頭味道未算太鮮甜.澳洲優級穀飼肉眼, 紅酒濃汁: 8.5分, 在Mr. Steak, 沒有理由不吃牛扒, 那就來客澳洲優級穀飼肉眼. 要了medium, 火候控制得挺好, 肉質嫩滑, 有肉味, 配上紅酒濃汁同吃, 交足功課.白松露蟹肉焗龍蝦, 石班魚柳, 野菌玫瑰意大利飯: 7.5分, 吃牛扒之外, 來客海鮮主菜
白松露蟹肉焗龍蝦, 石班魚柳, 野菌玫瑰意大利飯: 7.5分, 吃牛扒之外, 來客海鮮主菜吧. 三個不同的組合, 白松露蟹肉焗龍蝦是矜貴之選, 龍蝦肉未算太爽彈, 但加上白松露及蟹肉是添了鮮味. 石班魚柳是過了點火, 而野菌玫瑰意大利飯就是飽肚之選.
特濃朱古力蛋糕伴法式脆餅及熱情果忌廉: 7.5分, 甜品是特濃朱古力蛋糕伴法式脆餅及熱情果忌廉, 朱古力味道真的很濃烈, 只是質感有點實, 加上法式脆餅及熱情果忌廉, 豐富了陣容及層次感. 情人節, 總要吃甜吧.
凍檸茶: 最後就以一杯凍檸茶作結.
有情人, 天天也是情人節.
2018-02-15 682 瀏覽
特選紅/白酒 情人節, 喝杯酒, 氣氛當然更好, 甜蜜情人節浪漫二人套餐就以紅酒或白酒開始.蟹肉, 牛油果塔, 玫瑰煙三文魚伴魚籽醬 頭盤是冷熱各一. 蟹肉, 牛油果塔, 玫瑰煙三文魚伴魚籽醬, 贏在賣相, 而蟹肉配牛油果塔這個組合, 當然很鮮甜, 加上玫瑰煙三文魚及魚籽醬, 這時候, 要喝杯白酒了.帶子蟹肉焗釀大啡菇 熱的頭盤是蟹肉焗釀大啡菇, 把帶子及蟹肉釀在啡菇內, 這個配搭, 有點像在說, 兩個不同的人走在一起, 慢慢地融合.法國普羅旺斯海鮮湯 來到法國普羅旺斯海鮮湯, 跟法式的bouillabaisse相比, 是沒有那麼鮮甜, 但起碼就是啖啖海鮮. 當吃海鮮, 也無不可.澳洲優級穀飼肉眼, 紅酒濃汁 主菜三選一, 必吃的一定是牛吧. 還要是澳洲優級穀飼肉眼, 吃牛, 選ribeye, 最合我心水. 肉味濃, 帶點脂肪, 煎得火候剛剛好, 還能保持肉汁. 全個晚餐最喜歡的, 還數這肉眼.白松露蟹肉焗龍蝦, 石班魚柳, 野菌玫瑰意大利飯 海鮮主菜, 是大堆頭的. 白松露蟹肉焗龍蝦, 特別日子, 吃龍蝦, 正頭正路吧, 而這個版本還有白松露及蟹肉, 讚. 野菌玫瑰意大利飯, 不算太
特選紅/白酒
蟹肉, 牛油果塔, 玫瑰煙三文魚伴魚籽醬
帶子蟹肉焗釀大啡菇
法國普羅旺斯海鮮湯
澳洲優級穀飼肉眼, 紅酒濃汁
白松露蟹肉焗龍蝦, 石班魚柳, 野菌玫瑰意大利飯
海鮮主菜, 是大堆頭的. 白松露蟹肉焗龍蝦, 特別日子, 吃龍蝦, 正頭正路吧, 而這個版本還有白松露及蟹肉, 讚. 野菌玫瑰意大利飯, 不算太有咬口, 似乎也是遷就市場的舉動吧.
特濃朱古力蛋糕伴法式脆餅及熱情果忌廉
沒有甜, 不是情人節餐吧. 這客特濃朱古力蛋糕伴法式脆餅及熱情果忌廉, 陣容豐富, 主角, 當然是特濃朱古力蛋糕, 名副其實, 是特濃的版本, 吃的時候, 添上點熱情果忌廉吧.
跟大情人及小情人來康怡廣場的Mr. Steak吃甜蜜情人節浪漫二人套餐, 很浪漫, 很甜蜜呢.
2018-02-01 981 瀏覽
呢間好耐冇食過。今日班同事行過見有位,就入去試下。都好難得吾駛等位……仲要係午飯時段。lucky午餐有semi buffet lunch而主菜我揀咗豬扒。前菜同沙律都有幾多選擇。新鮮好味wor。我幾like 個南瓜。主菜嚟喇!得喎!厚身,成吋厚㗎!有汁而且有啲爽口。我係咪食緊豬頸肉呢…… 啲薯蓉都好滑。Anyway, 百幾蚊有前菜,主菜,甜品再加杯drink。一定飽之餘仲好味!p.s. 杯coffee夠濃夠力wor。

午餐有semi buffet lunch而主菜我揀咗豬扒。

前菜同沙律都有幾多選擇。新鮮好味wor。

我幾like 個南瓜。

主菜嚟喇!

啲薯蓉都好滑。

p.s. 杯coffee夠濃夠力wor。

2018-01-20 1355 瀏覽
放工後的Happy Friday個人較喜歡semi buffet, 因為食量不算大,一個main dish 加無限的salad 已經好足夠一至五,每位由148至260左右,淨係想食salad dessert buffet嘅朋友,都只係118, 雖然唔係好多甜品,但呢個價錢其實都算值,岀面fusion嘅salad 都成65一客。一行六人,每人都order一份,主菜好耐都未到,我地食salad , 湯,包,甜品都已經7成飽🤦‍♀️,仲有六個main, 實在太多啦,都食唔曬拼盤麻麻地,唔太好味Medium 肉眼扒,好淋軟,juicy, 正Rib嘅味同outback好似,我最鐘意,但里面有啲dry另外仲有兩個意粉,都唔錯,只係太飽食咗兩啖😅另加98蚊有半打美國生蠔,超新鮮,
放工後的Happy Friday

一行六人,每人都order一份

拼盤麻麻地,唔太好味
拼盤

Medium 肉眼扒,好淋軟,juicy, 正

肉眼扒👍

Rib嘅味同outback好似,我最鐘意,但里面有啲dry

Rib

另外仲有兩個意粉,都唔錯,只係太飽食咗兩啖😅
另加98蚊有半打美國生蠔,超新鮮,

生蠔超正,好鮮甜
自助salad
2018-01-19
30 分鐘 (堂食)
肉眼扒👍
Rib
生蠔超正,好鮮甜
自助salad
2018-01-19 1110 瀏覽
Mr steak喺康怡岩岩開業嘅時候係冇semi dinner buffet,近呢大半年開始有,價錢又唔貴,最平計埋加一$160左右一個人,已經食到勁飽,講真,喺太古呢區真係好難搵。所以有時想平平地放縱下,都會同老公去幫襯mr steak。沙律吧種類都唔少,當然呢個價錢唔好期望會有高檔野啦,但味道係唔錯嘅。西式湯、鬆餅、南瓜沙律、紅腰豆、車厘茄、煙三文魚通粉沙律、火腿拼盤、麻醬冷豆腐、味付螺肉、泰式木瓜沙律、雜菌、蜜桃鴨胸、凱薩沙律、炸雞塊⋯refill 得好快甜品吧有豆腐花、芝士餅、草餅、麵包布丁、金寶蘋果批、各式慕絲蛋糕等等,淨係食沙律吧都已經食飽喇!主菜我地點左焗英國豬背扒,同埋煎焗石斑魚塊伴芒果他他。石斑魚塊味道較淡,芒果亦唔夠甜,比較一般。豬背扒肉質鬆化,醬汁酸酸辣辣,較惹味,做得比較好,而且份量都唔少。埋單每人200,試到咁多野,算係幾抵食喇~

主菜我地點左焗英國豬背扒,同埋煎焗石斑魚塊伴芒果他他。

埋單每人200,試到咁多野,算係幾抵食喇~
2018-01-19
2018-01-07 860 瀏覽
作為母乳媽媽,帶寶寶出去很麻煩,但跨年很想帶寶寶出去。打了幾間餐廳都沒有地方餵奶,唯獨mr.steak說可以給我一個屏風讓我餵奶到了餐廳我先餵飽寶寶就開始吃大餐了上來先喝了一碗🎃湯,真的是味道很棒!喝完南瓜湯,就去吃自助沙拉,選擇很多。蒸南瓜沙拉和火腿芝士沙拉很特別。甜品種類也很多,每次去都有不同款式,蛋糕,布丁,鯛魚燒,糯米糍,豆腐花最後當然到了主菜,牛扒!只可以算是不過不失。整體而言是開心的一餐,性價比很高

到了餐廳我先餵飽寶寶就開始吃大餐了

上來先喝了一碗🎃湯,真的是味道很棒!
南瓜湯

喝完南瓜湯,就去吃自助沙拉,選擇很多。
蒸南瓜沙拉和火腿芝士沙拉很特別。

最後當然到了主菜,牛扒!只可以算是不過不失。
牛扒

整體而言是開心的一餐,性價比很高
2017-12-31
南瓜湯
牛扒
2018-01-04 777 瀏覽
之前都食過1,2次,印象都幾深刻,buffet款式多,main course亦唔差,所以聖誕時就再來食下早2日打去訂檯都有位,去到時都幾多人Semi buffet,即係沙律,湯同甜點飲食沙律款式有好多,有十幾款,有凍豆腐、粟米紅腰豆、泰式木瓜、螺絲粉、鴨胸粟米沙律、凍蕃茄、cold cut火腿、雜菇、新鮮沙律菜等等,overall全部都不錯湯就有南瓜湯, 都OK主菜都有7款選擇今次我揀左英國嫩豬柳扒,紫洋蔥燒肉汁 $148,上檯真係估唔到有3塊咁多,食完真係好飽,不過甜品係有另一個胃既, 哈哈甜品都算幾多款,就算未拎晒都不停refill,唔使擔心食到差唔多,大家都食甜品時會拎唔到有芒果布甸、朱古力撻仔、puff、綠茶蛋糕、朱古力蛋糕、cream burlee、大大粒啫哩糖,小朋友一定鍾意,亦有日式既甜點,紅豆鯛魚、和菓子,朱古力撻同cream burlee都不錯最後係包餐飲的
早2日打去訂檯都有位,去到時都幾多人

Semi buffet,即係沙律,湯同甜點飲食

湯就有南瓜湯, 都OK

主菜都有7款選擇

最後係包餐飲的
2017-12-21
2017-12-09 998 瀏覽
經理落單時好像盤問犯人一樣,冇語氣冇選擇,服務態度差。環境像街市一樣,上菜時非常趕,將所有無論頭盤、主菜、飲品一次過放晒在枱面。我去過銅鑼灣分店唔錯,點知康怡呢間好失望,希望佢哋總公司知道、