行街路過,第一次去食牛摩!試下了佢地嘅打邊爐放題,佢地嘅安格斯牛頸脊海鮮放題套餐。依個餐主打嘅安格斯牛頸脊,牛肉質感鮮嫩多汁,入口即化。有濃郁的牛肉香氣。除了牛頸脊,餐都提供美國特選牛肩肉和IBP牛板腱放提,肉質同樣鮮嫩,水平性格比都好唔錯,絕對係肉食愛好者的最愛。而海鮮方面,有供應青口和帆立貝。味道都唔錯,帆立貝大大隻。此外自助吧選擇都多。這裡有各式各樣的菜品,例如餃子、牛丸、豬肉丸等等。食左左牛肉片可以轉下口味!總結而這,依個價錢食倒三款唔錯嘅牛肉,味道都水平以試,加試又有海鮮放題,性價比十分夠。服務員態度禮貌,值得一試!食左

而海鮮方面,有供應青口和帆立貝。味道都唔錯,帆立貝大大隻。

2023-10-02 45 瀏覽
牛摩+ (新都城中心二期) (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期2樓2060-62號舖我今日去咗將軍澳嘅新都城中心二期,試咗一間叫做牛摩+嘅餐廳,真係好正啊!佢哋嘅IBF牛版腱放題真係一定要試下,好食到真係食到唔停。佢哋嘅壽喜燒湯底亦都好正,好滋味,好啱食肉狂魔。我就係一個肉食動物,所以我特別鍾意佢哋嘅肉類選擇。佢哋有牛肉、豬肉、雞肉同羊肉,每一種肉都好鮮美又好嫩滑。除咗肉類之外,佢哋嘅配料同埋甜品選擇亦都好多。我就試咗啲配菜,有丸類、豆腐、餃子等等,都好好味。甜品方面,我就食咗綠茶朱古力雪糕,個味道好香濃,真係好好食。整個餐廳嘅氣氛都好舒適有啲現代感,非常啱啱哂我嘅口味。服務員都好友善,好有禮貌,不斷問我哋飲唔飲嘢,想唔想再加啲嘢食。就算我哋食咗好多,佢哋都好有耐性同埋好有禮貌地幫我哋處理。牛摩+係一間好正嘅餐廳,食物好味又多選擇,服務好好,環境舒適,價錢亦都好實惠。如果你鍾意肉類一定要嚟試下啦!#香港旅行 #香港美食#香港探店 #美食#多國菜#試食 #餐廳 #推廣#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie
牛摩+ (新都城中心二期) (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心二期2樓2060-62號舖

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

2023-09-26 49 瀏覽
今日行完新都城都好大下,行到攰就諗住搵間野食下,行咗一轉都好多野揀花多眼亂,不過咁肚餓情況下都係打邊爐穩陣,最後揀咗呢間牛摩+,平時見得多不過又未食過。👀揀咗個美國IBP牛板腱餐,佢本身包嘅野都無多,又有中意食嘅魷魚仔,湯底就揀咗豬骨濃湯同壽喜燒,佢呢個套餐都幾多野揀,又有牛舌同幾款牛,最重要係佢嘅小食炸雞同埋紫菜卷等等上嚟到,直至擺入口仲係熱嘅。味道仲要係好正下,拍得住其他整開嘅。之後到出面嘅飲品都有多種類揀,又有雪糕🍦甜品,同埋自助形式拎菜同丸之類,最鍾意係韓國麵😂其他地方好多都係得普通出前一丁,呢間d麵真係好夠誠意,其次就係粟米好鮮甜,搞到不停拎牛都食少咗,不過又想提下佢間鋪補食物真係好快,準備無就已經refill返,唔係好似某間咁,食到走都未有返粟米🌽

聽朋友講,呢間日式火鍋任食都係新都城開左好耐;平時食放題最怕張台太細,啲位又太窄,食得唔夠舒服,呢間餐廳坐位相當闊落,唔怕啲野食唔夠位擺,可以坐低慢慢食,肉類都有幾多選擇,今次叫左佢地$189既特選美國牛肩胛套餐,除左任食既肉類、蔬菜、甜品、飲品外,仲有期間限定既韓國祭,供應幾款韓式小食。🥣湯底 / 醬料區: 醬料有好多選擇,仲相當整潔;湯底就叫左港式蕃茄薯仔同昆布鰹魚清湯,都唔錯,口感清新,飲左幾淡都唔會話好口渴,職員仲會好主動咁幫你加湯,服務有禮。🥩任食肉類 - 牛、豬、雞、羊 今次個set包任食牛肩胛,肉質唔差,脂肪分佈幾平均,平時打邊爐最怕啲超肥既肥牛,今次就岩岩好;豚肉係薄切既,唔怕烚好耐,又唔怕柴;個人都幾鍾意羊肉,唔會有咩羶味,肉質軟嫩,連平時唔食羊既朋友,都主動話要叫多幾碟。🇰🇷任食韓式小食餐廳做緊期間限定既韓國祭,有幾款韓式小食 - 炸雞、紫菜粉絲卷同牛肉餅,即叫即製,熱辣辣。🥦任食蔬菜、火鍋料、麵食蔬菜好新鮮同乾淨,火鍋料方面有唔同既丸類、泡菜餃子、年糕,個人幾鍾意韓式魚餅;麵食除左有拉麵,仲有韓國公仔麵,仲可以自己加芝士。🍨任食飲品、甜品除左汽水,仲有芒果同提子沙

🥩任食肉類 - 牛、豬、雞、羊

🇰🇷任食韓式小食
🥦任食蔬菜、火鍋料、麵食
🍨任食飲品、甜品
除左汽水,仲有芒果同提子沙冰,味道濃郁,唔會好淡味。甜品有泡芙、朱古力蛋糕、啫喱,仲有雪糕機,有好多配料任你加。
🐮牛肩胛 (生重100g): 156kcal/蛋白質19.4g/脂肪8.7g (資料來源:澳洲新西蘭食品標準管理局)
2023-09-18
  • 牛肩胛
  • 韓式魚餅
2023-09-13 48 瀏覽
牛摩既邊爐相信大家都唔會陌生, 今晚我地就黎食佢既IBP 牛板腱放題$229一個人~ 佢既牛板腱好有牛味, 亦唔會太肥, 唔會話食幾塊就覺得太油食唔到, 反而愈食愈有牛味, 而牛既SIZE都切得岩岩好, 唔會太大或者細塊, 每塊都食到足夠既牛味同埋夠哂過足口癮! 呢度仲有D 枱係可以一人一鍋, 咁就唔驚自己落既野俾朋友食左hahaha! 我地揀左要壽喜燒同豬骨湯底, 壽喜燒湯底另外仲會上埋隻蛋俾你~ 牛肉沾蛋醬食真係最佳拍檔! 除左牛高質之外, 呢度既熟食都幾有質素, 我地叫左薯角、炸雞塊、餃子既呢D 炸物, 出到黎個效果又真係令人驚喜, 夠哂熱辣辣, 都FEEL到係新鮮炸起! 落左單之後都等左一段時間先出到! 另外牛肉落左單唔駛5分鐘就到, 冇漏單既情況~ 出面自助區都有唔少野食, 又有咖啡同氣水機, 仲有甜品, 真係好多花款又好食!

2023-09-13 84 瀏覽
這家牛摩在疫情初起時我和老公已光顧過,當時感覺良好,今天到新都城探朋友,沒想到三年疫情還捱得過去,於是再去光顧。餐牌還跟以前一樣放在門口當眼位置,有多種湯底可供選擇,內裡装修變化不大,雖然經過三年,但都沒有殘舊感。坐下先向侍應叫了一個鴛鴦湯底,一邊豬骨濃湯,一邊沙爹。點完出去看看有什麼食物自取,選擇也不少,各式丸類而且蔬菜種類也多。用牛字做店名,怎少得各款牛肉,用二維碼落單,不一會已全部奉上。單看賣相已非常吸引,薄切牛肩胛,晶瑩剔透。另點了一個牛小排,脂肪分佈均匀,一拖即吃,牛味濃郁。其實這裡不單止牛肉出名,豚肉也相當不錯。這裡另一個賣點是有沙冰供應,在這炎炎夏日,吃着火煱再來一口沙冰,感受冰火試煉,超爽!二個人消費四佰元不到就吃個飽,性格比相當高。

坐下先向侍應叫了一個鴛鴦湯底,一邊豬骨濃湯,一邊沙爹。

單看賣相已非常吸引,薄切牛肩胛,晶瑩剔透。

另點了一個牛小排,脂肪分佈均匀,一拖即吃,牛味濃郁。

其實這裡不單止牛肉出名,豚肉也相當不錯。

二個人消費四佰元不到就吃個飽,性格比相當高。
平時晏晝唔知食咩好,就會想去牛魔食個午市火鍋定量套餐除咗可以食到和牛之外,仲有自助區放題,90分鐘任飲任食!仲要環境勁舒服又闊落,可以好好咁食個豐富午餐今次嗌嘅係極盛和牛雜錦套餐,有日本和牛,SRF美國和牛,美國牛小排,黑毛豬,海鮮拼盤,有海蝦、半殼帆立貝,半殼青口、魷魚仔,兩個人食份量啱啱好,好夠食不得不讚啲和牛真係勁新鮮,而且份量十足,午餐set嚟講真係又夠飽又抵食;而且湯底、火鍋配料都好多選擇,食得好滿足
平時晏晝唔知食咩好,就會想去牛魔食個午市火鍋定量套餐

兩個人食份量啱啱好,好夠食

2023-09-02 88 瀏覽
呢晚黎到新都城牛摩, 牛摩相信好多人都食過, 佢既質素真係有番咁上下~~~又坐得舒服! 我地揀左要美國安格斯牛頸脊海鮮放題, 佢既海鮮可以揀魷魚、青口同帶子, 樣樣個賣相都唔錯, 同埋都幾有鮮味~~ 呢個餐既牛頸脊真係好好食, 同埋每次黎既牛頸脊都係差唔多既賣相, 絕對唔會話黎左第2款次價既牛! 牛頸脊食落去油花分明, 唔會太肥又唔會太瘦, 真係好好食, 我地都叫左好多碟, 同埋佢上牛既速度都幾快, 每次叫完5分鐘內都上到枱, 呢點食打邊爐放題真係好緊要! 我地湯底一邊要左麻辣鴨血, 再用黎 另外佢既熟食其實都唔錯! 炸薯角真係夠哂熱辣辣! 雞塊都熱辣辣! 唔錯唔錯, 出面都有好多料可以夾, 可以揀D 自己中意既野慢慢食! 仲有雪糕、咖啡同氣水機!

2023-08-25 87 瀏覽
牛摩係新都城開咗一段時間,行街行到肚仔餓,聞到陣陣打邊爐香味咪走入去試下,見到心水就即刻點咗個90分鐘火鍋放題—美國安格斯牛頸脊海鮮放題$258/位,湯底揀左番茄薯仔和長野蘋果湯(大)+$18第一次試蘋果湯底,口感清新,甜甜地幾得意,唔錯醬料區好齊全乾淨汽水、荼類、啤酒任飲,竟然仲有沙冰和雪糕😍配材區放滿各種唔同嘅蔬菜、菇、丸類和烏冬等;另有沙律區同韓國公仔麵,仲可以自己加芝士😆至於點餐係用QR CODE,有必食既牛摩飯、海鮮、鴨血和不同既冷熱小食,真係有好多款式😄牛頸脊油花適中,唔會太肥或太瘦,口感爽嫩軟滑,一定要encore無限追加羊卷肉、極上黑豚肉、IBP牛板腱、美國特選牛肩肉、鴨血和帆立貝等;可惜自己戰鬥力有限,試唔到咁多,最後食埋甜品係完美嘅結尾👍值得一讚侍應上菜快有禮貌,亦唔會催促交枱,食得自在😌
醬料區好齊全乾淨
汽水、荼類、啤酒任飲,竟然仲有沙冰和雪糕😍
值得一讚侍應上菜快有禮貌,亦唔會催促交枱,食得自在😌
2023-08-17
2023-08-17 107 瀏覽
阿仔話想食火煱,咁我就揀咗新都城嘅牛摩,貪佢任飲任食。我哋揀咗IBP牛板腱每位$ 219,湯底就揀咗豬骨濃湯及昆布鰹魚清湯。有牛、羊、豬丶雞、青、口、魷魚、帆立貝及多款小食,非常豐富。想食咩就用手機落order,都好方便。另外自助區,提供麵類、豆腐、丸類、蔬菜等多種選擇,還有甜品及沙冰,讓你的火煱更加豐富多樣。味道方面,牛板腱及牛肩胛,肥瘦均勻,肉味濃厚,肉質嫩滑;羊肉好有驚喜,唔太羶,好味道。豚肉薄薄一片,好易熟。海鮮類青口及帆立貝都大大粒,好食。小食類推介紫菜粉絲卷,外脆內軟,就算好飽都要試吓。最後就當然係雪糕,有朱古力味及綠茶味,口感冰凍。總之,「日式火煱放題」絕對是一個讓你吃得開心、吃得滿足的好地方。
阿仔話想食火煱,咁我就揀咗新都城嘅牛摩,貪佢任飲任食。

最後就當然係雪糕,有朱古力味及綠茶味,口感冰凍。

✨️今天我們來到將軍澳寶琳分店的牛摩+吃下午90分鍾放題😍✨先介紹一下餐廳環境餐廳地方算大,多卡位,可以選擇食一人一鍋,還是四人一鍋。不過,大多數都是一人一鍋的😍✨今天我們選擇了豚肉雞肉放題套餐,因為本人中意食雞豬多過牛肉,任食雞肉豬肉無上限,吃完再吃,吃到飽為止😍😍😊😊🥩✨️不過,餐廳其實仲有不同火鍋料供應,例如不同的丸類,芝士腸,年糕,泡菜餃子,不同的菜類,流心年糕覺得好吃😍推薦一下😊✨我們選擇了豚骨湯和沙嗲湯,我覺得是餐廳最好的湯底😆✨餐廳可以用手機落單點炸點和牛摩飯,或追加肉類✨甜品方面有兩款軟雪糕,朱古力味,抹茶味🍨朱古力好濃味OK⭐⭐仲有,朱古力蛋糕仔,芝士蛋糕仔,青檸啫喱,芒果布甸等
✨️今天我們來到將軍澳寶琳分店的牛摩+吃下午90分鍾放題😍

✨先介紹一下餐廳環境

✨我們選擇了豚骨湯和沙嗲湯,我覺得是餐廳最好的湯底😆

✨餐廳可以用手機落單點炸點和牛摩飯,或追加肉類

甜品方面有兩款軟雪糕,朱古力味,抹茶味🍨
朱古力好濃味OK⭐⭐
仲有,朱古力蛋糕仔,芝士蛋糕仔,青檸啫喱,芒果布甸等
2023-08-08 120 瀏覽
係新都城二期行完街,又去到晚飯時間,想打個邊爐而牛摩就出現係我面前,牛摩分店好多,之前都食過,所以質素冇問題。叫左個特選美國牛肩胛,湯底叫左港式特濃沙爹湯同埋博多豚骨濃湯。先講下佢個牛肩胛,好有牛味,薄薄一片,焯兩焯就食得,都encore左幾round。另外既豚肉同雞肉就正常,豚肉片好薄同埋唔會好柴。去到出面既自助區,蔬菜類好多都好新鮮,綠油油咁,都食左好多round。另外仲有甜品櫃同雪糕,野飲方面唔知係咪夏天關係,有沙冰飲,夠哂涼透心。同埋做緊韓國祭,叫左炸雞粒同紫菜卷,個紫菜卷有驚喜,入面係糯米,煙煙韌韌咁幾好食。環境都好闊落,野食都岩食,簡簡單單又一餐。🐂特選美國牛肩胛 $189

另外既豚肉同雞肉就正常,豚肉片好薄同埋唔會好柴。

環境都好闊落,野食都岩食,簡簡單單又一餐。

🐂特選美國牛肩胛 $189
2023-08-07
2023-08-02 77 瀏覽
今日去新都城嘅牛摩邊爐放題,揀咗一個特選美國🇺🇸牛肩胛嘅套餐($258),另外用手機點單好方便~ 呢個餐仲有豬肉、雞肉同海鮮~ 睇完菜單覺得最貼心嘅係可以比較貴嘅食材例如海鮮等等可以單點,可以確保質素得來,成個餐又唔會變得十分之貴選擇彈性大好多湯底有8款,我同朋友用一人一鍋,分別揀咗一個蟲草花雞白湯鍋底,同埋一個昆布鰹魚清湯,感覺清爽健康,昆布嘅我覺得比較清淡少少,雞白湯就有好香濃嘅感覺,有蟲草花喺入邊好養生!首先上嚟嘅牛肩胛肉質地爽口唔油膩,肉質相對肥牛比較瘦,唔會好似肥牛油膩感,肩胛肉爽口啲!豬同雞都各叫左一碟,無咩雪味幾滑身!但主打我同朋友食牛同海鮮多啲~另外出邊會有沙律吧,我覺得幾好👍🏻可以打邊爐之前首先食啲蔬菜🥬 有生菜,青瓜,粟米,蕃茄等等,連蓮藕同苦瓜都有!種類都幾多~木耳絲超爽口,必點!自助區方面我鍾意佢嘅芝士年糕,出邊餐廳比較少食到,入邊夾心芝士好香,一咬開爆汁嘅感覺好好食,注意唔好煮得太耐會林~ 佢韓式嘅食材都比較多,會有魚糕、年糕等等,調味料亦都有韓式辣醬可以自製一個韓式邊爐🤣海鮮方面,我哋多點咗青口、帆立貝、花枝棗,我覺得三樣都各有各好食,青口大隻爽口、帆立貝大

海鮮方面,我哋多點咗青口、帆立貝、花枝棗,我覺得三樣都各有各好食,青口大隻爽口、帆立貝大概有比$5再大啲,肉質都幾厚實~ 花枝棗比較厚身,彈牙,有魷魚嘅海鮮香味!

熟食方面叫咗日式炸餃子🥟炸得非常之香脆,推薦!青瓜味噌都好清新!

甜品方面佢有雪糕🍦分別係綠茶同埋朱古力味,佢嘅雪糕屬於冰感唔係奶香嗰一種,所以食落都幾清新爽口,亦都有啫喱杯同埋其他細細件嘅甜品可以試吓~

呢一種邊爐嘅坐得幾舒服,好多款式又有沙律又有熱食又有打邊爐🍲 同朋友食得幾開心啊,而家大概每人二百幾蚊7:30呢個時間來講價錢性價比都唔錯!
2023-07-25 112 瀏覽
約左個好耐無見既朋友🫂梗係坐低慢慢邊邊佢啦🫕去到新都城既🐮牛摩🐮放題式既日式邊爐🫢_我地6點左右入座🕕🕡當時客人唔算太多👥👥所以坐得好舒適😌都可以細細聲咁傾計🗣️👂🏻_1️⃣🫕選擇湯底🥘2️⃣🥩選擇套餐🍤我地揀左牛小排套餐🍱食物種類都算多元化🤗可以因應番自己口味揀野食🥬蔬菜類🥔🍅🍡肉丸類🍢🍜粉麵類🍲🍦乳酪雪糕+自選配料🧁🍹汽水/果汁/沙冰🍧🍮甜品🍰職員會主動嚟加湯🤓整體性價比都高~
約左個好耐無見既朋友🫂

🍦乳酪雪糕+自選配料🧁
🍹汽水/果汁/沙冰🍧
🍮甜品🍰

職員會主動嚟加湯🤓
整體性價比都高~
2023-07-15 1417 瀏覽
👹食肉獸必去晚市90分鐘火鍋任食🍲🐮牛摩+(將軍澳)今日同豬仔一齊嚟到新都城中心二期,大家又餓又攰,一於食番餐好既😉餐廳坐位夠曬闊,仲有梳化椅,坐得夠曬舒適🥰韓國風既國國旗🇰🇷同牛摩招牌既旗幟掛滿整間店鋪,仲有卡通風既特色打卡牆,啱曬大人小朋友🤣身為食肉獸既我地,叫咗個晚市IBP牛板腱放題,$229/1位,牛雞羊種類有齊曬,仲有3款海鮮可以食🥳小食都有幾款,自助吧更有多款丸類、蔬菜、甜品😉店員補給夠快,絕對唔會冇野食😆蔬菜嗰啲都好新鮮,款式好多👍🏻✨博多美人骨膠原啫喱雞白湯 + $18上枱好似啫喱狀咁,膠原滿滿,雞湯味道好香濃,又好鮮甜,唔會油膩,大家一定要試吓😻✨長野蘋果湯🍎(大)+$18蘋果味好香,湯底甜甜的,好清甜,好健康既感覺,真係有蘋果係入面🥰🌸IBP牛板腱放題✨IBP牛板腱、美國特選牛肩肉、牛舌、羊卷肉牛味好香濃,薄薄一片,牛花好靚,好均勻,牛肉好嫩滑😍羊肉唔會有羊羶味,羊肉味都好香😌✨ 韓國紫菜粉絲卷大家一定要食,我個人嚟講好鍾意食韓國粉絲卷,粉絲煙煙韌韌,配埋紫菜好香,炸得好酥脆✨溫泉玉子牛摩飯(碗)牛肉飯好香,溫泉蛋超加分,蛋味香濃,夠曬濃郁😍牛肉好嫩,好香牛味🐮✨海
👹食肉獸必去
晚市90分鐘火鍋任食🍲
🐮牛摩+(將軍澳)

✨博多美人骨膠原啫喱雞白湯 + $18

✨長野蘋果湯🍎(大)+$18

🌸IBP牛板腱放題
✨IBP牛板腱、美國特選牛肩肉、牛舌、羊卷肉

✨ 韓國紫菜粉絲卷

✨溫泉玉子牛摩飯(碗)

✨海鮮
帆立貝、半殼青口
細細隻,方便食用,大家都可以試吓

✨枝豆
鹹鹹香香,枝豆好香脆,好健康,越食越上癮

✨炸日式餃子🥟炸薯角🥔

✨提子沙冰、芒果沙冰
必飲,好fresh!味道好濃郁,一啲都唔淡,推介大家飲😍

✨雪糕
佢嘅抹茶雪糕、朱古力雪糕呀,大家一定要試吓🍦仲有配料可以自己加,棉花糖、朱古力都有😍雪糕好幼滑,抹茶味微甘,又唔會苦,朱古力香甜😋

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 牛摩+ (新都城中心二期) (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心二期2樓2060-62號舖
2023-07-12