2020-05-29 259 瀏覽
突然好想打邊爐,所以就揀左呢間牛摩食。呢間牛摩+裝修左,環境比以前靚左、衛生左。今次我地揀左美國精選牛肉放題,因為係7點前入座,所以$139/位。入店前個職員已經問我地揀咩湯底,我先發現湯底選擇多左好多! 最後我地揀左蟲草花白雞湯+豚骨湯底。自選配菜款式唔算多,但有齊哂基本打邊爐會有的丸類,而且仲有好多款唔同菜選擇。另外都有簡簡單單嘅甜品俾大家過下口癮。湯底﹕1.蟲草花白雞湯雞味好濃,幾夠味,食落去D肉好夾個湯底2.豚骨湯底味道比雞湯淡,不算好香濃,想食清淡D嘅人可以揀呢個湯底肉類﹕1.豚肉呢款應該係薄切豚肉,雖然肉味唔算香濃,但係幾軟嫩2.牛肉食得放題當然就係主打食牛肉啦,精選牛肉要預左係薄切,有香肉味,不過最值得一讚的係每一轉牛肉質素都好平均,唔會係平時放題個d質素參差。
突然好想打邊爐

湯底﹕

1.蟲草花白雞湯

雞味好濃,幾夠味,食落去D肉好夾個湯底

2.豚骨湯底
味道比雞湯淡,不算好香濃,想食清淡D嘅人可以揀呢個湯底

肉類﹕
1.豚肉
呢款應該係薄切豚肉,雖然肉味唔算香濃,但係幾軟嫩

2.牛肉

牛摩 wagyu more 鍋燒放題,食足120分鐘只要選特級牛肉+海鮮以上級別即可享受先食鍋燒,再打邊爐,的確好正所以同大家介紹一下,佢都推出了一段日子了有興趣既朋友可以睇下點食法啦~!每日供應有限,最好預先查詢店員黎得食牛摩,當然先食牛肉另有自助區,自己拎配料,各種蔬菜丸類雞,豚肉,海鮮,牛預排,黑豚肉,澳洲牛肉一家大細來吃,一定滿足到全家人口味鍋燒,牛肉夠肥,直接放去鍋煎熱食得仲可以有三種醬加埋入去炒,食起黎好惹味黑咖哩燒肉醬汁,蒜蓉燒肉汁,麻辣燒肉醬建議先由唔辣食起,最後食辣,唔係會蓋過味道牛小排肉質細緻,油花平均分佈無論火鍋或鍋燒都好合適,不會太過油膩加上濃郁既醬配搭,牛肉食起來味道更加突出可以在鍋煎既同時加燒肉醬汁拌勻也可以煎熟後再沾醬汁,但煎炒過既味道更濃食到七分飽,就可以同店員講換火鍋自選湯底,呢個時侯就可以出去自助吧拎鍋料各式丸腸,貢丸,牛丸,龍蝦丸,麻辣丸芝士腸等等仲有少量款式壽司,沙律菜,甜品選擇各式各樣的火鍋配料任選款式非常多食完咁多肉,最好緊係搵返一些新鮮蔬菜中和下咁先可以再食過架嘛!值得一提,蔬菜好新鮮,食到尾都會有新貨添加食到最後,都有幾款小甜品供應最吸引
牛摩 wagyu more
鍋燒放題,食足120分鐘
只要選特級牛肉+海鮮以上級別即可享受
先食鍋燒,再打邊爐,的確好正
所以同大家介紹一下,佢都推出了一段日子了
有興趣既朋友可以睇下點食法啦~!

每日供應有限,最好預先查詢店員
黎得食牛摩,當然先食牛肉
另有自助區,自己拎配料,各種蔬菜丸類
雞,豚肉,海鮮,牛預排,黑豚肉,澳洲牛肉
一家大細來吃,一定滿足到全家人口味

鍋燒,牛肉夠肥,直接放去鍋煎熱食得
仲可以有三種醬加埋入去炒,食起黎好惹味
黑咖哩燒肉醬汁,蒜蓉燒肉汁,麻辣燒肉醬
建議先由唔辣食起,最後食辣,唔係會蓋過味道
牛小排肉質細緻,油花平均分佈
無論火鍋或鍋燒都好合適,不會太過油膩
加上濃郁既醬配搭,牛肉食起來味道更加突出
可以在鍋煎既同時加燒肉醬汁拌勻
也可以煎熟後再沾醬汁,但煎炒過既味道更濃

食到七分飽,就可以同店員講換火鍋

自選湯底,呢個時侯就可以出去自助吧拎鍋料

各式丸腸,貢丸,牛丸,龍蝦丸,麻辣丸芝士腸等等
仲有少量款式壽司,沙律菜,甜品選擇

各式各樣的火鍋配料任選款式非常多

食完咁多肉,最好緊係搵返一些新鮮蔬菜中和下
咁先可以再食過架嘛!

值得一提,蔬菜好新鮮,食到尾都會有新貨添加

食到最後,都有幾款小甜品供應
最吸引人當然係自助雪糕機啦
今日有原味同朱古力雪糕食
另外仲茶水,咖啡任飲,汽水機任飲
冰沙都任飲,清酒就要加錢先有任飲

總結
兩個字,抵食
一鍋兩吃,滿足香港人最鐘意一個價錢多種享受
任飲,任食,有甜品,有雪糕,配料選擇多
價錢合理,200多一位起!
2020-04-13 663 瀏覽
係全港限聚令下,所以餐廳食肆必需按照政府規定,最多四人一枱,枱與枱之間需有1.5米距離,因此每間餐廳只可以提供有限枱數既堂食,牛摩亦有跟足法定枱數,所以幸好當晚尚算早到,還有用餐枱可以入座,👀見大約19:30之後已經需要取票等候入座了.在門外已列出所以不同級別既放題價位,每位由$129-$295不等今日難得與友人出來食飯,就選了最高級別美國極品牛小排+海鮮放題,有兩種吃法:鍋燒+打邊爐,可選兩款湯底,我地選左港式番茄牛肉湯底及養生蟲草花白雞湯底先黎鍋燒,店員會親自教你如何煮得最好食,800度爐溫最適合,加配佢地自家制既骨膠原與食物一同煮,香氣四溢🤩隆重登場,靚靚雪花極品牛小排及後,轉鍋再打邊爐,可自行到bar枱取各款打邊爐配菜自助甜品櫃自助醬料區,店員推介黑咖哩燒肉汁沙冰海鮮放題有墨魚仔,元貝及海蝦

隆重登場,靚靚雪花極品牛小排

及後,轉鍋再打邊爐,可自行到bar枱取各款打邊爐配菜

自助甜品

自助醬料區,店員推介黑咖哩燒肉汁

沙冰

海鮮放題有墨魚仔,元貝及海蝦
2020-04-13 708 瀏覽
而家全香港所有餐廳都必需跟隨政府既限聚令,每枱只限四人,枱與枱之間必需有1.5米之間既距離,牛摩店亦有嚴守此例,除此之外,還有入店前探熱,檢查顧客有無配帶家居隔離手帶,提供信封裝住口罩等,衛生防疫措施做得非常足👍🏻👍🏻👍🏻,我和友人6點半到達時間尚早,店員引領我們坐一張四人枱並耐心介紹各種食法收費等。我們最後選了美國極品牛小排+海鮮放題,店員建議我們可先燒烤,然後再上火煱,這建議也不錯,我和友人都欣然接受。在等店員準備工具時,先往取食物處看看,發覺都頗多種類可選擇不一會,店員已把牛小排和海鮮奉上兩者份量都不小啊!牛小排肉質鮮美,海鮮異常新鮮,店員還趁當時店内並不繁忙,親手幫我們燒烤,服務可嘉!燒烤完畢,我和友人想轉火鍋,店員給我們推介港式番茹牛肉湯和養生蟲草花白鷄湯鴛鴦湯底其實完成了燒烤已有7成飽意,再食完這個火鍋,真的大滿足離開

不一會,店員已把牛小排和海鮮奉上

其實完成了燒烤已有7成飽意,再食完這個火鍋,真的大滿足離開

天氣有點涼,就萌生了打邊爐的興致去到商場才發現裝修後的牛摩,同時已改名為牛摩+因疫情關係,少了好多人外出晚飯,完全不用等位就能入座了~裝修後的牛摩光猛整潔了 ,感覺較以前衛生一點!食物方面,湯底的選擇增加今次我們點的鴛鴦湯底是蟲草花白雞湯 x 昆布鰹魚清湯並選了美國特級牛肉+海鮮放題 ($235/位)小童/長者就$208/位蟲草花白雞湯的味道較淡,適合灼豆腐及烏冬等較清的食物~昆布鰹魚清湯,味道不算好香濃,但都夠味!灼肉類都吸到點鰹魚湯味的~海鮮有海蝦﹑墨魚仔及帆立貝可能食客不太多,今晚獲分配的海鮮份量較過往多,而且海蝦好大隻!!蝦的肉質還好,有些幾爽口,不會霉~蝦味香!墨魚仔大隻爽口!帆立貝都OK~豚肉切得薄,灼一陣就好快熟,幾軟嫩,但肉味不香濃~每轉牛肉的質素都可以接受,有些幾香肉味,有些則幾有咬口最後一轉的牛肉最好吃,牛味濃﹑肉嫩﹑有嚼勁!丸類的質素不錯,蔬菜亦夠爽脆!作為火鍋而言,湯底味道淡是有點致命但火鍋料大都OK,CP值中上,每位$230左右就有少數幾款海鮮食,過過口癮!
天氣有點涼,就萌生了打邊爐的興致
去到商場才發現裝修後的牛摩,同時已改名為牛摩+
因疫情關係,少了好多人外出晚飯,完全不用等位就能入座了~
裝修後的牛摩光猛整潔了 ,感覺較以前衛生一點!

食物方面,湯底的選擇增加
今次我們點的鴛鴦湯底是蟲草花白雞湯 x 昆布鰹魚清湯
並選了美國特級牛肉+海鮮放題 ($235/位)
小童/長者就$208/位
蟲草花白雞湯 x 昆布鰹魚清湯
蟲草花白雞湯的味道較淡,適合灼豆腐及烏冬等較清的食物~
昆布鰹魚清湯,味道不算好香濃,但都夠味!
灼肉類都吸到點鰹魚湯味的~
海鮮盤
海鮮有海蝦﹑墨魚仔及帆立貝
蝦的肉質還好,有些幾爽口,不會霉~蝦味香!
墨魚仔大隻爽口!帆立貝都OK~
豚肉
豚肉切得薄,灼一陣就好快熟,幾軟嫩,但肉味不香濃~
每轉牛肉的質素都可以接受,有些幾香肉味,有些則幾有咬口
牛肉
最後一轉的牛肉最好吃,牛味濃﹑肉嫩﹑有嚼勁!
丸類的質素不錯,蔬菜亦夠爽脆!

作為火鍋而言,湯底味道淡是有點致命
2020-02-01
牛肉
2020-03-05 396 瀏覽
突然很想吃日式的牛肉火鍋就想起這家,我們選了特級牛肉放題三個人選了鴛鴦鍋湯底,壽喜燒和魚湯湯底還算ok,牛肉加了蛋汁吃味道提升不少!出面還有自選蔬菜和丸類,都算新鮮飲品反而大讚,加$39就可以任飲日本生啤和清酒而且質素出奇地好!抵讚晚市三個人吃埋單$650有找,都算好抵食了!
突然很想吃日式的牛肉火鍋就想起這家,我們選了特級牛肉放題

三個人選了鴛鴦鍋湯底,壽喜燒和魚湯
湯底還算ok,牛肉加了蛋汁吃味道提升不少!

出面還有自選蔬菜和丸類,都算新鮮

飲品反而大讚,加$39就可以任飲日本生啤和清酒
而且質素出奇地好!抵讚

晚市三個人吃埋單$650有找,都算好抵食了!
2020-01-13 574 瀏覽
十二月聖誕節放假,一家人想食打邊爐,若果食中午放題打邊爐就最抵食,90分鐘都每人唔使一百元。呢間並不是一人一爐,但可以揀兩款湯底,當然價錢視乎叫嘅肉類選擇,我哋揀咗美國精選牛肉放題。包括有牛肉,豚肉和雞肉。外面自取嘅食材都有很多選擇,較為特別係有些冷盤小食,包括日本嘅螺肉,海帶,沙律等輕食。甜品除了乳酪機,還有小蛋糕,小泡芙等·......。至於飲品方面,一般咖啡機和汽水機提供外,更有沙冰選擇
2019-09-23 1430 瀏覽
呢間日式火鍋店嚟過好多次,原因係有兩款甜品同奶茶都啱我口味,上菜快,種類亦算多。名唔同咗少少,多咗個+,除咗上菜比以前慢咗少少,食物飲品大致無差唔多。我每次揀嘅都係價錢實惠嘅牛肉,又無加一,所以性價比都係幾好。調味及沙律。壽喜燒湯底。我哋揀咗精選牛肉,第一次至第四次Order嘅牛肉分別由上至下,食落差唔多,唔鞋但無咩牛味。豚肉以咁少脂肪嚟講算唔錯。雞件變雞片,每次叫份量都好少,唔鞋但無咬囗無咩味。各類丸。蔬菜種類多而且新鮮。自助汽水,熱飲,沙冰,無獨立裝飲品供應,不同有奶茶我就開心,而啤酒需另加錢。雪糕依然係冰感重。泡芙同菓子都係我鐘意食嘅。

調味及沙律。

壽喜燒湯底。

豚肉以咁少脂肪嚟講算唔錯

雞件變雞片,每次叫份量都好少,唔鞋但無咬囗無咩味。

各類丸。

蔬菜種類多而且新鮮。

雪糕依然係冰感重。

泡芙同菓子都係我鐘意食嘅

2019-09-19
2019-08-23 1019 瀏覽
嘩! 打邊爐飲竹蔗茅根水就平常不過既事,做湯底都係第一次見🤔,大熱天時真係唔敢打邊爐,怕熱氣喉嚨痛,經過見到唔係唔試呀?今日Happy Friday人多安排唔到一人一鍋位置,唯有揀鴛鴦鍋“竹蔗茅根”併“壽喜燒”,至於肉類就揀左中價既“極上牛小排”,第一回先來一碟牛 + 豚肉,脂肪分佈均勻,肉嫩有淡淡牛味,配上清甜竹蔗茅根湯真係不俗,滾肉類都得,滾蔬菜梗係絕配,連粟米都特別清甜,唔好以為第一碟先係靚野,追加既一樣保持質素,抵讚👍🏻至於自助區,眼見都是一般的小壽司,丸類,瓜菜 & 粉麵,獨家相信只有印上牛摩公仔既魚旦了😆飲品方面,我少飲有汽飲品,見到沙冰當然唔會放過啦,2款口味分別係士多啤梨&芒果,2款我都有飲,本人較喜歡士多啤梨味,甜品居然無左朱古力糯米滋,有點失望添😞
2019-08-23
  • 牛小排
2019-08-01 942 瀏覽
這間Wagyu More最近升級為plus,並且有黑安格斯牛的限定套餐,於是決定去試試看。我最喜歡前菜中的中華沙拉,獨有的麻油香很好吃。火鍋配料選擇很多,比較特別的是有很多不同麵類:粉絲、拉麵、薯粉......丸累也有很多,我最喜歡的就是牛摩板燒,裡面有一點點芝士,十分驚喜,又不會太漏👍🏻另外,我感覺這裡的蔬菜類也比其他火鍋放題店多,有唐生菜、旺菜、油麥菜、白菜等,非常適合我這個喜歡吃菜的人。飲料方面也有很多,最特別的是有2款smoothie,不會太冰感,也不會過甜,配火鍋一流🤤

2019-06-15 1242 瀏覽
星期四晚同朋友去食7點鐘入座唔使排隊 有85折 食物款式都幾多 仲有壽司 甜品不過睇落豬同牛顏色有點暗啞 感覺不太新鮮 有雪左好耐既感覺 三文魚壽司都唔太新鮮雖然樣樣都唔差 但係食物質素最重要下次都係不了
星期四晚同朋友去食
雖然樣樣都唔差 但係食物質素最重要
下次都係不了
2019-06-06
2019-05-30 1141 瀏覽
餐廳做緊優惠,半價任食「一級美國和州牛」同「澳洲100日穀飼牛」加一份海鮮拼盤(有半邊龍蝦尾、海蝦、帆立貝同廣島蠔)淡如水嘅壽喜燒湯底🤣海鮮拼盤冇乜特別,全部都係急凍貨😂牛肉質素幾好,牛肉味濃,一款滑身啲,一款濃味啲,我同朋友各自鍾意一款❤️丸類正正常常, 每樣食一粒就夠冇再翻兜😆壽司完全唔得啲飯勁硬,見到有三文魚但好唔新鮮👎🏻👎🏻飲品種類算多, 有汽水,沙冰仲有熱飲😊臨走一定要食番杯乳酪/雪糕😁晚市90分鐘放題(原價$330)+收取原價加一服務費,埋單每人唔洗$200👍

淡如水嘅壽喜燒湯底🤣

海鮮拼盤冇乜特別,全部都係急凍貨😂

丸類正正常常, 每樣食一粒就夠冇再翻兜😆

壽司完全唔得啲飯勁硬,見到有三文魚但好唔新鮮👎🏻👎🏻

2019-05-29