餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (北角匯二期)
資訊:

🌟北角匯2開咗間好正嘅日式牛牛火鍋放題, 價錢非常優惠而且一人一鍋夠曬衛生♥️ 餐廳頂部放置大量風扇令空氣非常流通, 而且地方闊落, 一路食一路都係涼浸浸好舒服。M6澳洲和牛同埋丹麥封門柳肉質非常優質💋, 肉味重, 比較多肉汁, 雪花分佈均勻, 最緊要上菜速度非常快, 大胃王嘅小編表示全程keep住冇停手咁烚下烚下👍🏻🥩💥放題自助區嘅食材選擇有唔同款式嘅丸類, 蔬菜, 粉麵, 甜品雪糕等, 熟食方面有鰻魚,炸物,仲有葡撻💓 葡撻超正小編食咗兩個🥰@gyugyu_shabushabu~~~~~📍牛牛日式火放題鍋北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖~~~~~

@gyugyu_shabushabu

~~~~~
📍牛牛日式火放題
北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
~~~~~

2024-07-21 146 瀏覽
暑假正式開始,一定帶小朋友吃喝玩樂。港島區北角匯人流唔算太多,但都有小朋友喜愛的玩樂之地。玩完之後可以到二期一樓《牛牛日式火鍋放題》,小朋友成績好趁暑假係要食餐好開心一下。小童優惠只需$168/位,就可以任食兩小時。在場的位置寬敞而且有卡位,方便又舒適。一人一鍋的關係,接近8款湯底的選擇;由淡味到濃味總有一款合你心意。當中選擇了膠原豬骨鍋,味道濃郁吸收牛肉的精華,分外美味。如選擇壽喜燒汁,更配上雞蛋當牛肉沾上蛋香,美味極了。別以為打邊爐只有牛肉、豚肉等選擇,估唔到熱食都會有。其中意想不到會有葡撻的出現,更會有即叫即整的小丸子、炸韮菜餃、櫻花蝦玉子燒及近期大熱推廌-榴連球,香濃流心榴連,滋味無比。放題關係,所有汽車水任飲。以及甜品都是任食,相信小朋友至歡喜之一。

2024-07-09
2024-07-18 150 瀏覽
一人一鍋好耐未食過!我地揀左level 3 澳洲和牛。湯底就揀左關東壽喜燒鍋同埋藥膳麻辣鍋。2個湯底都香氣撲鼻!係個湯未滾之前可以出去自助區拎定火鍋配料同醬料,非常多選擇。除此之外,仲有熟食類,例如炸物小食,咖喱和牛飯等。大人小朋友都啱食。肉方面,無論牛定羊,肉質都好腍,海鮮夠新鮮,墨魚滑大推!飲品種類都多,雪糕仲有movenpick🙌🏻🙌🏻🙌🏻環境闊落,景觀開揚,店員收碟都好密,唔驚冇位放食物。
2024-07-16 129 瀏覽
原來北角匯都有日式牛肉火鍋,就係🥰牛牛日式火鍋放題🥰喇!環境好大好寬敞,清新木系的橫潢,特別右邊係大玻璃,好透光!椅子下面提供了籐籃,可以俾我地放袋,十分貼心!呢到有4個level,以平日價錢計Level 1 $228食美國牛,共50品、Level 2 $268食丹麥牛小排、封門柳,共68品Level 3 $298,只係加$30,就可以食澳洲和牛,共有85品Level 4 $568,就可以食日本宮崎和牛,共90品Level 3以上可以免費任飲啤酒、紅、白酒及清酒 ($50/位)個人覺得Level 3最抵食!呢度火鍋係一人一鍋,自己鍾意咩口味都得,一切盡在掌握中!湯底有8款,老公要左膠原豬骨鍋、我要左傳統山椒味噌鍋!一入門口就要揀湯底架喇,一坐低就送到!山椒味噌鍋比較濃口偏辣,仲有D 八爪魚、豆腐之類,打邊爐啱曬!湯底任加,仲要唔係水,係鰹魚湯黎架!野食有85品,真心食唔曬推介品項包括澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌、西班牙伊比利亞豚肉、海蝦、扇貝、紐西蘭青口、蝦滑!呢D 都好新鮮好味!個人麻麻熱食榴連,但榴連王炸彈都係回本之選回本推介仲有movenpick!朱古力真係好正!好快食完,
原來北角匯都有日式牛肉火鍋,就係🥰牛牛日式火鍋放題🥰喇!

環境好大好寬敞,清新木系的橫潢,特別右邊係大玻璃,好透光!
椅子下面提供了籐籃,可以俾我地放袋,十分貼心!
呢到有4個level,以平日價錢計

Level 4 $568,就可以食日本宮崎和牛,共90品

個人覺得Level 3最抵食!
呢度火鍋係一人一鍋,自己鍾意咩口味都得,一切盡在掌握中!
湯底有8款,老公要左膠原豬骨鍋、我要左傳統山椒味噌鍋!
一入門口就要揀湯底架喇,一坐低就送到!

湯底任加,仲要唔係水,係鰹魚湯黎架!

野食有85品,真心食唔曬
呢D 都好新鮮好味!
個人麻麻熱食榴連,但榴連王炸彈都係回本之選
回本推介仲有movenpick!朱古力真係好正!好快食完,就換左雲呢拿!

自助吧有各種蔬菜、汽水、

熱食、炸蝦、鰻魚

水果、葡撻、雪糕、雪條等

仲有韓式拉面,同埋出前一丁!

• 雪糕
📷🧋最近網上見到好得意既打卡噴噴煙珍珠奶茶,🧋原來係一間放題火鍋店,喺北角匯二期嘅「牛牛日式火鍋放題」,今次試左和牛火鍋,超正👍🏻好多野食每人一火鍋,乾淨衛生,唔使食人口水尾🤗有8種唔同口味嘅人氣火鍋湯底,肉類方便可任食M6澳洲和牛、巴西極上牛舌、丹麥封門牛柳同西班牙伊比利亞豚肉,✨推介M6澳洲和牛🥩🐮薄身好快就熟,食落軟腍,油脂適中海鮮選擇多,青口、扇貝、蟹籽墨魚滑,都好吃又新鮮✨ 蟹籽墨魚滑好有墨魚🦑鮮味自助區仲有多款蔬菜🥬、飲品、清酒🍶、甜品、雪糕🍧另外🧋加$15就可以飲到黑糖珍珠鮮奶蓋,加$10就食到蛋味濃郁嘅葡撻,打卡一流😍✨ 大大件葡撻好好食,奶蓋滑嫩有好多珍珠增加口感

每人一火鍋,乾淨衛生,唔使食人口水尾🤗

自助區仲有多款蔬菜🥬、飲品、清酒🍶、甜品、雪糕🍧

收工同朋友去打邊爐,朋友帶咗我去佢常去嘅一間日式任食火鍋,今次揀咗套餐3,澳洲和牛任食,呢度係一人一鍋,啱晒各人唔同口味,又唔使互相遷就。雖然我揀咗奶油豆乳鍋,但係都有試下朋友嘅意熟成蕃茄鍋。奶油豆乳鍋有好濃嘅豆乳味,冇好多額外嘅配料蓋呢浸好香嘅豆味;而蕃茄鍋入面仲有一整塊芝士,所以除咗蕃茄味之外,仲有一絲絲嘅芝士奶香。套餐3除咗包含晒套餐1&2嘅食物之外,額外仲可以任食澳洲和牛、澳洲安格斯、極上牛舌、海扇貝、自家製韭菜餅等等,其中當然最推介澳洲和牛啦,輕輕淥一淥就食得,牛味好香濃,除咗呢款牛肉之外,我亦都好推介封門柳,牛味更加濃郁之餘,口感更佳。另外自家製韭菜餅亦都驚艷到我!外皮博得來好脆口,入邊嘅餡好豐富,滿滿嘅韭菜同豬肉碎,估唔到咁好食,推介!除咗喺出邊自助包可以夾到其他火鍋配料之外,仲有好多配料可以喺QR code度落單,上菜速度快之餘仲好準確,打完邊爐仲可以喺出邊拎movenpick雪糕,亦都有雪條選擇,仲有大量嘅飲品可以任飲任揀!值得提嘅係揀套餐3或者4仲可以免費任飲清酒、紅酒、白酒,好抵呀!

2024-07-04 101 瀏覽
好高質!好好味!今日同朋友去左牛牛日式火鍋放題🍲食晚飯,之前都聽過朋友推薦話好好食,今日終於有機會試到🤤!.一早book 左位,所以唔洗等就有位坐,牛牛日式火鍋放題🍲係一人一鍋,8款湯底選擇,有麻辣🌶、泰式酸辣蝦🦐、關東煮🍢、蕃茄🍅,膠原豬骨🐷。.新推出咗黑糖珍珠鮮奶🥛,純綠妍奶蓋🫖同滋味葡撻🥧,梗喺第一時間叫嚟試下,黑糖珍珠鮮奶🥛同純綠妍奶蓋🫖超過癮!!上面嘅小茶壺🫖會仙氣縈繞,最岩打卡影相📸,黑糖珍珠鮮奶🥛珍珠軟糯煙韌,純綠妍奶蓋🫖茶味同奶蓋比例完美,兩者唔會搶風頭!!.掃QR code 落單📲,選擇都算多,肉類🥩方面覺得澳洲黑安格斯🐮牛味好突出,油脂含量適中,而澳洲和牛🐮肉質嫩滑,但肉味比黑安格斯牛爭啲。最驚喜係西班牙伊比利亞豚肉🐷,肉質厚實、彈牙有嚼勁又唔油膩。.🍤炸物方面亦十分出色,當中榴槤王炸彈最難忘,一咬榴槤會慢慢流出,香味慢慢飄出嚟!!.自助吧有十幾款唔同火鍋配料🍅🥬🌽🍄🎃,飲品方面亦都多選擇。甜品方面有movenpick 任食🍨、雀巢杯裝雪糕、紅豆樂同旺寶。.食物質素高,環境舒適,下次可以再同朋友再嚟食多次!.好味指數:😋😋😋😋😋5/5推介指數:😋😋😋😋😋5/5抵食指

食物質素高,環境舒適,下次可以再同朋友再嚟食多次!
好味指數:😋😋😋😋😋5/5
推介指數:😋😋😋😋😋5/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
🍽 牛牛日式火鍋放題
📍北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
2024-06-19 112 瀏覽
今晚突然想吃火鍋,就去了附近一家火鍋放題店吃晚飯。價錢分四個等級,最平的成人每位$288 ,另有+1服務費,用餐時間90分鐘,如果晚上6:00前入座會更便宜。這裏主打一人一火鍋,可以選擇自己想要的湯底,湯底的選擇有很多,我們選了泰式酸辣湯和壽喜燒湯底。餐廳在不同時期會有不同的特色食物,這段時間有葡撻任食,味道不錯,但很容易吃飽。我比較喜歡熟食裏的燒鰻魚,肉質肥美,鰻魚汁夠濃,非常好吃!火鍋店來說店裏的環境算得上乾淨。雖然配料不算很多,個人覺得基本的都齊全,而且質素也不錯。甜品有自助雪糕,也有牛奶公司雪糕杯和其他雪條等,這個價錢來說可以接受。
今晚突然想吃火鍋,就去了附近一家火鍋放題店吃晚飯。

• 燒鰻魚
【北角•牛牛日式火鍋放題】@ππππππππππππππππππππππππππππππ北角牛牛放題滋味爆頂!!牛牛日式放題的用餐體驗聽起來真是令人垂涎欲滴!40款精緻美食讓人眼花繚亂,令您的用餐體驗更加豐富。首先讓我們談談湯底的選擇。您選擇了冬蔭公湯底,描述得真是誘人,酸辣開胃的湯底讓人食指大動,甚至還可以享用湯底,讓人心癢難耐!在主菜方面,M6澳洲和牛的嫩滑質地令人難以忘懷,入口即溶的口感絕對是一大享受。西班牙伊比利亞豚肉的鮮嫩口感也讓人讚不絕口。至於海扇貝,新鮮且肉質飽滿的特性更是令人愛不釋手。小食方面,清新的沙拉和口感酥脆內嫩的明太子吉列蝦以及香濃榴撻炸蛋都值得一試。浦燒饅魚的香甜可口和濃郁的涵水牛脈也給人留下深刻印象。說到甜點,充滿誘惑的雪糕和Q彈的糯米糍都充分展現了日式甜點的風采。而您推薦的朱古力口味糯米糍讓人垂涎欲滴。如果想要為用餐體驗增添一些浪漫氛圍,加$15便可以品嚐黑糖珍珠鮮奶或者純綠研奶蓋。純綠研奶蓋的清香和微甜口感絕對令人心曠神怡。不僅如此,再加$14更可以品嚐到美味的葡撻,輕盈可口,絕對物超所值。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價
【北角•牛牛日式火鍋放題】@
北角牛牛放題滋味爆頂!!

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 733(+10%)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#北角美食 #牛牛日式火鍋放題 #web3北角
牛牛日式火鍋放題 (北角匯二期)
北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
今日同朋友去咗北角匯二期嘅「牛牛日式火鍋放題」食晚市放題,香港人無論春夏秋冬都好鍾意打邊爐,今次揀呢一間係日式火鍋放題,有四個唔同級別嘅食材可以選擇,唔同時段又有唔同價錢,大家可以依照自己嘅喜好選擇。呢度嘅火鍋係一人一鍋,有八種唔同口味嘅人氣火鍋湯底。我哋揀咗lv.3.澳洲和牛牛肉90分鐘放題,湯底就揀咗泰酸辣蝦鍋同關東壽喜燒鍋。泰酸辣蝦鍋就好似冬陰功湯,入面有香茅、香草、蝦仁同蕃茄仔等材料,食落充滿酸辣味;關東壽喜燒湯底亦都甜甜地,湯底滾到咁上下都可以加入鯛魚湯好似湯底嘅鮮味。Lv3呢個餐有大概85款食材可以選擇,肉類方便比較推介M6澳洲和牛、巴西極上牛舌、丹麥封門牛柳同西班牙伊比利亞豚肉,呢幾款肉類食落都充滿肉味,而且機切得幾薄身,好快就煮得熟;而海鮮類就推介海扇貝、紐西蘭青口同蟹籽墨魚滑,自助區仲有多款蔬菜、飲品、甜品、熟食同麵類可供選擇。餐廳採用QR code下單,上菜嘅速度亦都好快,90分鐘食時間啱啱好,如果唔想咁趕仲可以加錢升級做無限限時任食。另外,而家餐廳最新推出咗自家茶飲同滋味葡撻嘅優惠,加$15就可以飲到黑糖珍珠鮮奶或純茶妍奶蓋,加$10就食到蛋味濃郁嘅葡撻,為大家帶

我哋揀咗lv.3.澳洲和牛牛肉90分鐘放題,湯底就揀咗泰酸辣蝦鍋同關東壽喜燒鍋。泰酸辣蝦鍋就好似冬陰功湯,入面有香茅、香草、蝦仁同蕃茄仔等材料,食落充滿酸辣味;關東壽喜燒湯底亦都甜甜地,湯底滾到咁上下都可以加入鯛魚湯好似湯底嘅鮮味。Lv3呢個餐有大概85款食材可以選擇,肉類方便比較推介M6澳洲和牛、巴西極上牛舌、丹麥封門牛柳同西班牙伊比利亞豚肉,呢幾款肉類食落都充滿肉味,而且機切得幾薄身,好快就煮得熟;而海鮮類就推介海扇貝、紐西蘭青口同蟹籽墨魚滑,自助區仲有多款蔬菜、飲品、甜品、熟食同麵類可供選擇。餐廳採用QR code下單,上菜嘅速度亦都好快,90分鐘食時間啱啱好,如果唔想咁趕仲可以加錢升級做無限限時任食。另外,而家餐廳最新推出咗自家茶飲同滋味葡撻嘅優惠,加$15就可以飲到黑糖珍珠鮮奶或純茶妍奶蓋,加$10就食到蛋味濃郁嘅葡撻,為大家帶來更多嘅選擇!

📍北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
2024-06-15 70 瀏覽
今日同朋友聚會,去食北角滙二期嘅 「牛牛日式火鍋放題」😆店內環境整潔,而且位置寬敞,部份座位可以望到海景,好chill✨店員服務態度好,主動為我地介紹食物,而且動作快手😆今次揀咗「LEVEL3 澳洲和牛牛肉放題」,有85品🤤(星期一至四正價$318/位)湯底🍲火鍋係一人一鍋,有8款湯底供選擇。我地揀咗以下湯底:極の鰹魚鍋 — 香濃鰹魚味道,湯底鮮甜,可以帶出食材鮮味,有日式風味🇯🇵傳統山椒味噌鍋 — 微微辣,好香口,越食越開胃🤤辣嘅程度啱啱好,唔會遮蓋食材嘅味道。牛肉類🥩選擇好豐富,有澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌、牛小排同丹麥封門柳等。澳洲和牛有鮮味,肉質軟嫩,肥而不膩,而且油花分布平均,好邪惡😝豬肉類🍖有西班牙伊比利亞豚肉、丹麥豚梅肉等。食落有咬口,豚肉厚度適中,肉質緊緻,唔會嚡口😋海鮮類🦐有海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦、黃金海螺等。個人推薦海扇貝、紐西蘭青口,口感厚實,味道鮮甜飽滿,配上清甜湯底,令味道更加昇華😋揚物🍤有榴槤皇炸彈、明太子吉列蝦、日式章魚燒、黃金雞塊、日式豚肉餃子等。揚物質素唔錯😋特別係榴槤皇炸彈,外皮煙靭,咬開有流心榴槤餡,味道香濃!鍋肴🥟有自家製韭菜餅、年
今日同朋友聚會,去食北角滙二期嘅 「牛牛日式火鍋放題」😆

LEVEL3 澳洲和牛牛放題

湯底🍲
火鍋係一人一鍋,有8款湯底供選擇。
我地揀咗以下湯底:
極の鰹魚鍋
傳統山椒味噌鍋

牛肉類🥩
M6澳洲和牛

豬肉類🍖
有西班牙伊比利亞豚肉、丹麥豚梅肉等。
食落有咬口,豚肉厚度適中,肉質緊緻,唔會嚡口😋
西班牙伊比利亞豚肉

海鮮類🦐
有海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦、黃金海螺等。
紐西蘭青口

揚物🍤
榴槤皇炸彈、明太子吉列蝦

鍋肴🥟
有自家製韭菜餅、年糕福袋、日本年糕片、明太子墨魚滑等。
必試自家製韭菜餅,大大粒好足料,而且好香韭菜味!

自助區🥗
有秋葵、蟹柳、芝士豆腐、墨汁花枝丸,蟲草花、金菇、粟米、翠玉瓜等。
自助區選擇豐富,而且補添速度好快!

飲品🥤
有多款飲品選擇😆有無糖茶、罐裝汽水、紙包飲品等,而且啤酒、日本清酒、紅酒、白酒可以無限追加,正 !🍺
自家特飲🧋
有黑糖珍珠鮮奶、純綠研奶蓋,堂食優惠價$15,好抵飲!茶味香濃,而且甜度適中,值得一試,好飲又好睇,打卡一流😆✨
黑糖珍珠鮮奶、純綠研奶蓋

甜品🍦
有雪糕、雪條、雪米糍等,仲有哈密瓜🍈,非常香甜😋

整體CP值高,下次會再嚟食😋
2024-06-12
紐西蘭青口
榴槤皇炸彈、明太子吉列蝦
黑糖珍珠鮮奶、純綠研奶蓋
2024-06-13 62 瀏覽
上星期同老婆去左呢間牛牛日式火鍋放題,全部食物都好有驚喜,超好味,食得出廚師既用心!胡麻醬豆腐沙律:呢個沙律真係清新開胃,胡麻醬一流,正!麻辣蜆肉,麻辣得嚟又好入味,唔錯~青口:肉質彈牙,一啖咬落去,海水嘅鮮味就喺口腔裡面爆開,簡直係海鮮愛好者嘅夢想!👍🏻海扇貝:海扇貝做得好啱火候,肉質鮮嫩,每一啖都係咁滑,咁細膩,真係食到停唔到口!M6澳洲和牛:肉質鬆軟,有肉味,真係食肉獸嘅至愛!👀牛小排:脂肪比例啱啱好,超好味!😋西班牙伊比利亞豚肉:肉質嫩滑,肉香嘅味道令人一試難忘!👍🏻葡撻:葡撻嘅皮酥得嚟唔會太硬,啖啖都係蛋香,入口即溶,每一啖都係幸福嘅感覺。🥰吉列炸蝦:炸蝦外皮炸得啱啱好,唔會太油,蝦肉彈牙~浦燒饅魚:饅魚嘅肉質鮮美,浦燒醬汁嘅味道恰到好處,唔會太甜,每一啖都係咁滿足!🙊榴槤炸彈:呢個榴槤炸彈真係驚喜,外皮酥脆,一咬落去就爆出榴槤嘅濃郁香味,榴槤控絕對唔可以錯過!😍明太子吉列蝦:明太子嘅鹹香同蝦肉嘅鮮甜完美結合,外皮嘅酥脆令人停唔到口~ 👀鹵水牛𦟌、牛肚、五花腩:呢啲鹵水小食做得好入味,香氣四溢,食落去嘅時候,肉質軟熟,味道豐富,真係傳統美食嘅極致!😋👏🏻糯米糍:都係甜品中嘅佼

胡麻醬豆腐沙律:呢個沙律真係清新開胃,胡麻醬一流,正!
麻辣蜆肉,麻辣得嚟又好入味,唔錯~

M6澳洲和牛:肉質鬆軟,有肉味,真係食肉獸嘅至愛!👀
牛小排:脂肪比例啱啱好,超好味!😋
西班牙伊比利亞豚肉:肉質嫩滑,肉香嘅味道令人一試難忘!👍🏻

吉列炸蝦:炸蝦外皮炸得啱啱好,唔會太油,蝦肉彈牙~

糯米糍:都係甜品中嘅佼佼者,煙韌既外層包裹住淡淡既忌廉,入口即化,甜而不膩,好味!👍🏻

黑糖珍珠鮮奶:黑糖珍珠鮮奶甜度啱啱好,珍珠Q彈~
純綠研奶蓋:純綠研奶蓋茶香濃郁,奶蓋滑嫩,飲落去真係一流!👀

總結,呢間牛牛日式放題嘅每一樣菜式都做得好出色,即使係配菜bar度既小食,每一樣都非常好味,真係好難得,值得推介!
今次去咗牛牛日式放題,真係好滿足!自助區仲有多達40款美食,食到捧住個肚走~~首先講下湯底,我揀咗冬蔭公湯底~冬蔭公湯底酸辣開胃,真係好正,啲嘢食完全唔需要沾醬料,個湯仲可以飲埋!!勁惹味!食物方面,真係眼花繚亂!有M6澳洲和牛,肉質嫩滑,入口即溶。西班牙伊比利亞豚肉都唔錯,肉質鮮嫩。海扇貝新鮮大大隻,好鮮甜呀!小食方面,沙律清新開胃,明太子吉列蝦外脆內嫩,明太子味道濃郁。榴槤炸蛋真係榴槤控必試,外脆內軟,榴槤味香濃。浦燒饅魚香甜可口,滷水牛𦟌味道濃郁。甜品方面,有雪糕同糯米糍,雪糕任食真係好邪惡呀~~糯米糍Q彈,有朱古力味同抹茶味~我覺得朱古力味好食啲😆另外,加$15仲可以試黑糖珍珠鮮奶或者純綠研奶蓋,一上枱就覺得好浮誇😆引唔住狂影相!個人覺得純綠研奶蓋好飲啲~冇咁甜,而且有陣清香!而加$14更可以試埋葡撻,真係好抵食!牛牛日式放題真係一個好值得推薦嘅食店,無論湯底、食物定小食都超級有水準!!下次一定會再約朋友嚟食!

原來北角匯商場二樓盡頭隱藏著一間日式放題,餐廳裝修走木系風格,環境乾淨整潔,座位寬敞舒適,空間感十足。餐廳有四個級別的火鍋套餐選擇,我們選了Level 3 澳洲🇦🇺和牛火鍋放題,包含多達85樣單品。𓌉◯𓇋Level 3 澳洲和牛火鍋放題(星期一至四正價$318/位)(85品)🍲湯底火鍋有八款湯底可以選擇,我和朋友分別選了泰酸辣蝦鍋及膠原豬骨鍋,一人一鍋可以滿足各自的喜好。🥩肉類牛肉:澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌丹麥王樣牛小排、丹麥封門柳、美國特選牛肉豚肉:西班牙伊比利亞豚肉、丹麥豚腩肉、丹麥豚梅肉海鮮:海蝦、海扇貝、紐西蘭青口澳洲和牛色澤鮮艷,油花分布平均細緻,肉質豐潤柔軟。澳洲黑安格斯比安格斯的肉味更濃郁,油花鬆軟,肉質鮮嫩多汁。炸物/熟食朋友是榴連控,極力推薦外皮煙韌、內裡軟軟流心餡料的榴連皇炸彈,充滿著榴槤果香。明太子玉子燒自助區無限量供應蔬菜、火鍋配料、熟食、飲品、甜品、醬料等,款式不算十分多,總算應有都有。最大賣點是紅酒、白酒、啤酒、清酒都是無限追加。特別推薦蒲燒鰻魚,外脆內軟沒刺骨,肥美厚肉。餐廳最近推出自家製的葡撻($10)及兩款特飲黑糖珍珠鮮奶$15、純綠妍奶蓋($

🍲湯底

🥩肉類
豚肉:西班牙伊比利亞豚肉、丹麥豚腩肉、丹麥豚梅肉
海鮮:海蝦、海扇貝、紐西蘭青口

炸物/熟食

餐廳最近推出自家製的葡撻($10)及兩款特飲黑糖珍珠鮮奶$15、純綠妍奶蓋($15)。葡撻外皮酥脆,內層燉蛋口感軟滑,蛋味香濃。兩杯飲品上面都放上一個小茶壺,上桌時有冒出白煙的效果,打卡一流。黑糖珍珠鮮奶奶香味濃郁,口感滑順;純綠妍奶蓋表層奶蓋幼滑,綠茶味道清新。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛牛日式火鍋放題 @gyugyu_shabushabu
𖤣𖤥北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

2024-06-02 35 瀏覽
🐃今晚去牛牛食日式火鍋放題,好豐富❤️😍選擇了 level 3🥩澳洲和牛牛肉放題。自助櫃好多罐裝飲品,仲有免費啤酒,日本清酒,紅酒及白酒🍶🍺另外可以加$15飲純綠研奶蓋或黑糖珍珠鮮奶,杯上個茶壺仔會出煙好可愛。😍🥘1人1鍋,女女食🍅蕃茄鍋,我就食關東壽喜燒鍋,湯底甜甜地。試左幾款牛肉, 由澳洲和牛及黑安格斯,丹麥牛小排同封門柳。😋仲有多款小食,女女喜歡章魚燒,即叫即製,不斷encore。 葡撻也不錯,酥皮鬆脆。最後仲有Mövenpick 雪糕,及多款雪條。

自助櫃好多罐裝飲品,仲有免費啤酒,日本清酒,紅酒及白酒🍶🍺

試左幾款牛肉, 由澳洲和牛及黑安格斯,丹麥牛小排同封門柳。

最後仲有Mövenpick 雪糕,及多款雪條。

2024-05-30